K eurovolbám po Vidlácku...

Autor
Štítky

Tak se nám do eurovolební kampaně už zapojili všichni, co svou práci dotáhli až k podání kandidátky, splnění všech zákonných náležitostí a zajištění peněz na kampaň. Jako poslední to včera spustil Andrej Babiš, respektive hnutí ANO. Všichni se už představili, všichni ukázali, jakým způsobem na to půjdou a my si dnes krátce probereme volební hesla, protože ta nám dost napoví. Ne, volební heslo opravdu neurčuje volební výsledek, ale dost řekne o taktice.

Hnutí ANO jde do kampaně s heslem: „Česko, pro tebe všecko.“ Vizuál je standardně „aňácký,“ logo je jednoduché, dobře zapamatovatelné. Ale takhle to mají vždycky. Mohou si dovolit ty nejlepší z nejlepších. Zahájení symbolicky v Baťově Zlíně.

SPOLU jde do voleb s heslem: Bezpečná Evropa, silnější Česko. Tváří je povětšinou Alexandr Vondra, kterému teď ještě vyjde film o něm samotném. K tomu ještě přidávají heslo „Odvaha a zkušenost“ a celou řadu dalších hesel a heslíček, protože to ani jinak být nemůže. Vondra a Nýdrmajer, to nejde dohromady ani na plakátě.

STAN žádné heslo nemají. Mají prostě růžový rámeček s nápisem „Priority pro Evropu“ a do toho dávají Danuši Nerudovou, jak slibuje šestnáctiletým, že budou moci volit. Dál se chlubí občankou v mobilu, redefinicí znásilnění a dalšími podobnými pitomostmi. Mára Prchal měl ve své knize pravdu, že Starostové jsou prostě prázdná nádoba. Sice mají velký voličský potenciál, ale nejsou žádná značka. Neexistují.

Piráti si dali heslo: „Odvaha pro Evropu, Evropa pro tebe.“ Já k tomu raději ani nebudu nic dodávat. Ale vizuál je docela hezký. Kdyby mi bylo osmnáct a žil v Praze, asi by to na mě celkem fungovalo.

SPD má heslo: „Odvážně proti válce, migraci a diktátu EU.“ Nebudu se znovu opakovat, že mi na bilbórdech vadí ta LePennová a Salvini a chybí mi tam eurokandidáti, ale budiž, už to nechám být. Vizuál jehož součástí je česká vlajka je pěkný a takový typicky SPďácký. NE válce, NE migraci, NE euru, to k SPD patří dlouhodobě.

STAČILO! má prostě heslo „Stačilo.“ Stačí k tomu jen přidat, čeho stačilo. Drahým energiím, vnucování eura, nedostatku léků, diktátu Bruselu, podpoře zbrojení… Na bilbórdech mají nadpis a jednu větu. K tomu tvář Kateřiny Konečné, jakožto tahouna celé kampaně.

Motoristé s Přísahou mají heslo: „Filip a Nikola nás v Bruselu nezradí.“ Kampaň je postavená především na osobě Filipa Turka, který je rozený šoumen.

Svobodní mají na plakátech: „Patříme do Evropy, ne Evropě.“

Strana PRO jde do voleb s heslem: „Ve prospěch naší země.“ Vizuál pokračuje ve značce PRO, takže je snadno zapamatovatelný, tvář Jindry Rajchla je nepostradatelnou součástí.

Aliance za nezávislost ČR v čele s Hynkem Blaškem má heslo: „Proč volit menší zlo, když můžete volit SRDCEM?“ Alianci bych ani nezahrnoval do seznamu, ale Hynek Blaško je přece jen europoslanec a v minulých volbách měl hodně preferenčních hlasů.

Sociální demokracie dělá jako přes kopírák to, co dělají Starostové. Vizuál podobný – růžový (nebo červený) podklad a do toho nějaká Zaorálkova moudra, která už každý zná. Šmarda se prostě minul stranou. U Starostů by udělal větší štěstí. Heslo „vraťme Evropu lidem,“ to je ještě blbější než Niedermayerova „Odvaha a zkušenost.“

Když se na ta hesla podíváte, nemusíte vůbec přemýšlet, kdo je součástí vlády a kdo opozice.

Všichni vládní mají hujerská hesla o tom, jak je Evropa super a jak tomu skvěle přispíváme. Je úplně jedno, jestli jde o Vondru nebo Nerudovou, jsou prostě jedna ruka s Leyenovou a Klausem Švábem. Vondra se nikdy nepostaví proti Bruseli, maximálně bude trochu zmírňovat tvrdost jejich nařízení. Ale pokud si bude muset vybrat, vybere si tak nějak poevropsku.

Starostové se perou o hlasy s Piráty. Jejich kampaň bych mohl klidně zaměnit. Obě strany říkají to stejné, protože obě vědí, že je tu místo jen pro jednu woke líbodémo stranu. Mladých a blbých tady není zase tolik. V této chvíli podle mě vede Rakušan, protože dal voličům Nerudovou. Ta je v tomto ohledu ještě lepší než Kolaja a Lipavský dohromady. Součet hlasů STAN a Pirátů bude realitou naší zblblé mládeže se kterou asi nic nenaděláme.

Všichni v opozici zase zdůrazňují lásku k naší zemi, českou suverenitu a omezení bruselských pravomocí. Většinu hesel bych také mohl zpřeházet a nikdo by to nepoznal. Drze bych řekl, že Babišovi by se ohromně hodilo heslo Motoristů – „Dostálová nás v Bruselu nezradí,“ protože to je asi nejčastější obava opozičních voličů. Aby nepřišla další Jourová, Charanzová a nebo Maxová.

Všichni do toho jdou odvážně, ve prospěch naší země, nezradí nás, ohlídají nám tam národní zájmy, můžeme volit srdcem… Jen Kateřina Konečná už má všeho plné zuby a bez pardonu říká, že eurovolby jsou první krok k vypráskání této vlády. Já vím, jsem předpojatý, ale které jiné heslo je od počátku protestní? Dva roky protestujeme, ale jediný, kdo kampaní dělá z těchto voleb referendum o Fialově vládě, je Konečná. Všichni ostatní na plakátech říkají, že chtějí dělat v Evropě lepší politiku. Já vím, že jsou všichni protivládní, ale kampaň se nedělá pro přesvědčené, ale pro neznalé.

Z EU přejímáme 80% legislativy. Každý rok si v Bruseli odhlasují větší pravomoci. Postupně, krok za krokem, odevzdáváme suverenitu. Už nám v podstatě zbývá jen právo veta a česká koruna. Není náhoda, že náš prezidentčík tlačí přesně na tohleto. Všechno ostatní jsme už odevzdali. Čím dál víc se toho děje v Bruseli a eurovolby jsou pro české občany na okraji zájmu. Tak moc, že je možné nasadit Danuši Nerudovou a dokonce úspěšně…

Přitom, tyto volby by měly být referendem o vládě! Měly by být první vlaštovkou, že se politické kyvadlo zhouplo. Měly by jasně ukázat, že Fiala kecal, když říkal, že má průzkumy, které ukazují, že je jeho popularita vysoká a stabilní. Tyto volby budou prvním nezfalšovaným průzkumem. Ukáží, jak si na Alternativě doopravdy stojíme a zda se oproti parlamentním volbám v roce 2021 něco posunulo.

Volby ukáží, zda je na naší opoziční politické scéně ještě někdo jiný než Babiš a Okamura. Poprvé se ukáže, kam šel ten milion propadlých hlasů. Jestliže bude zhruba poloviční účast, bavíme se pěti stech tisících hlasech. To jsou minimálně tři, ale spíše čtyři europoslanci… Olbřímí úspěch, pokud by se potkali v jedné straně a pořád ještě velký úspěch, kdyby se rozdělili do dvou stran. Ale také to může být malér jak blázen, pokud hlasy (jako obvykle) propadnou… Myslete na to… v letošních eurovolbách se klidně dají prošustrovat čtyři mandáty!

Argument, že volby nic nezmění, je lichý. Fico na Slovensku ukázal, že se volbami dá hodně věcí změnit. Dá se zrušit veřejnoprávní televize, dají se odstřihnout politické neziskovky a není zapotřebí kvůli tomu vyhrát tak nějak závratně.

Volte si koho chcete. Nikdy vás nepřesvědčím, abyste volili jednotně. Tuto sílu nikdo nemá. Volte rozumem, volte srdcem, používejte matematiku, logiku, siderické kyvadélko… ale jděte k těm volbám. Volte ty, kteří si vás v uplynulých dvou letech získali. Já osobně to hodím STAČILO! a zakroužkuju Petru Rédovou, protože zůstala stejná přes všechno, co se kolem ní přehnalo. Vy si volte dle libosti.

Ale v parlamentních volbách pak buďte nemilosrdní! Ti, co se v nejjednodušších volbách nedostanou do europarlamentu, ti se skoro jistě nedostanou ani do sněmovny. V parlamentních volbách pak volte úspěšné z eurovoleb a nad ostatními zlomte hůl. Teď se propadlé hlasy budou přepočítávat poměrně rovnoměrně, ale v parlamentních volbách to bude podle Rychetského rovnice.

Eurovolby jsou kvalifikace, parlamentní volby budou mistrovství.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (197 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

     Mam strašáka. Furt je tady v republice hafo bezmozků, kerý prostě demagogicky trvaj na tom, že budou volit pidistraničky bez šance přelézt 5%. Vidim to zase na mega propadlý hlasy a bohužel posílení pětidemolice. Komu nejni zhůry dáno..... 

Průměrný počet slepic: 4 (45 hlasů)

S tím souhlasím. Nejen, že budou zas mraky těch co uvěří nekompromisně pidistranám, ale spousta uvěří  i "sladkým řečem" jednotlivců, kteří v touze po zvolení budou slibovat zázraky do tří dnů. Ač by bylo potřeba jít "na jistotu", možná s menším "nadšením", ale zato s větší jistotou, že hlas nezmizí v propadlišti a volba bude mít smysl a účinek. Dokud ještě máme šanci. Pokud ji máme...

Po dnešní oslavě 1. Máje s KSČM jsem se jen utvrdila:-), že budu volit STAČILO. S kroužkem ještě trochu váhám...

Pár příkladů co o sobě říkají někteří kandidáti...

Milan Krajča - Vždy se snažím mít dostatek odvahy, rozumu i vášně k zápasu za lepší svět.

Zdeněk Jandejsek -Celý život pracuji v českém zemědělství, proto všechna moje rozhodnutí budou vždy ve prospěch obyvatel naší krásné vlasti

Petra Rédová - jsem prostořeká. Říkám věci tak jak jsou a měnit to nebudu.

Jan Skalický - Pro svou lásku k přírodě a za kritiku neudržitelného nerozvoje i GreeDealu jsem dostal cenu Ropák roku.

a další...

Volit stejně nebudeme. Ale ať v nás všech převáží smysluplnost té volby, kterou zvolíme!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem tady přirovnával současnou Evropu ke starověkému Římu. To dělá kde kdo. Mě tenkrát šlo o paralelu k rozdělení Římské říše na západní a východní část. Ta západní zanikla a ta východní ji přežila téměř o 1000 let. Tehdy ta podobnost spočívala v tom, že současná západní Evropa zanikne a evropská civilizace přežije pouze v té ruské podobě. Bude to poněkud pozměněná evropská civilizace, ale pořád evropská civilizace. Tenkrát jsem žádný velký souhlas nesklidil.
Dnes jsem četl na cz24.news článek o tom, kam může emigrovat Němec, pokud islamizace Německa překročí snesitelnou úroveň. Systematicky tam probrali reálné možnosti, a nakonec jim jako nejpříznivější alternativa vyšlo Rusko. Myslím, že Rusko by bylo schopné absorbovat takových 50 až 100 milionů evropanů, pokud zapomenou na liberální ideologii. Docela si to umím představit, tedy kdyby bylo nejhůř. Ono by to trochu pozměnilo i samotné Rusko. Že to není až takový nesmysl?
To zdůvodnění přetiskuju, ale pokud si chcete přečíst celý článek tak zde je odkaz:
 
Rusko je jedinou zemí na světě obývanou Evropany, která stále nabízí nedotčené, civilizované životní prostředí, kde mohou Evropané bez omezení žít svou kulturu a jako „bílý člověk“ se nemusí nikam schovávat. Tyto okolnosti, které jsou pro domorodé Evropany mimořádně atraktivní, budou s největší pravděpodobností existovat i po třech generacích, kdy země zvaná „Německo“ již nebude existovat. Právě tato dlouhodobá perspektiva, která umožňuje spolehlivé plánování pro vlastní děti a vnoučata, činí Rusko atraktivním jako potenciální uprchlickou zemi pro Němce a další původní obyvatele západní Evropy.

Tato situace byla jistě uznána v Rusku, ale navzdory celé řadě prohlášení o záměru stále neexistují skutečné imigrační programy pro uprchlíky ze západní Evropy. To by se však mohlo v blízké budoucnosti změnit, protože Rusko má zásadní zájem na imigraci vysoce výkonných Západoevropanů, pokud nenaruší ideologiemi hippies konzervativní, tradičnější evropský soubor hodnot. Proto, navzdory nebo právě kvůli rostoucímu systémovému nepřátelství mezi „Západem“ s jeho zrušením kultury , repopulací a islamizací na jedné straně a Ruskem s jeho kulturním sebevědomím a návratem ke křesťanským hodnotám na straně druhé, může být s určitou pravděpodobností předpokládané, že Rusko bude v nadcházejících letech cílovou zemí.  Bude stále důležitější pro původní evropské uprchlíky ze západní Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)

JAK SE MLADÝ ČECH PŘESTĚHOVAL DO SVOBODNÉHO RUSKA. Jakub Zieba z Volgogradu exkluzivně pro CZ24.NEWS!

ČESKO / RUSKO: Mnozí mě již znáte – jmenuji se Jakub Zieba, je mi 25 let a žiji v Rusku ve Volgogradu. Nyní studuji na Volgogradské státní univerzitě. Pro mnohé může být zajímavé, že mladý Čech odjel do Ruska, namísto některé západní země.

Dříve jsem byl stejný, asi jako většina mládeže – líbilo se mi USA a chtěl jsem tam odjet. Vždy se mi líbily Slavnosti svobody v Plzni a kolona americké techniky, která městem každoročně projíždí. Období socializmu jsem nevnímal nijakpozitivně, což je logické – ve školách neříkají o Rusku nebo SSSR prakticky nic pozitivního. Myslel jsem si, že USA jsou ti dobří. Řekl bych, že většina mladých je taková, bohužel.

Vytvořil se ze Západu a USA jakýsi kult. Můj světonázor se změnil zhruba ve 13 letech, kdy jsem se začal zajímat o politiku, historii atp. V té době jsem zjistil, že je vše prakticky naopak, než nám říkají…

Když se nad tím skutečně zamyslíte, tak zjistíte, že všechny problémy přichází ne z Ruska, ale ze Západu! A v té době se mi začalo líbit Rusko – ruský jazyk, kultura, architektura i historie. Zajímá mě sovětská epocha. Od té doby jsem říkal, že přijde den, kdy se do Ruska odstěhuji. Jako by přišlo nějaké osvícení, které mě nasměřovalo na správnou cestu. A svůj plán, svůj sen jsem uskutečnil – v roce 2020 jsem nastoupil na Volgogradskou státní univerzitu na obor „Cestovní ruch“….

.A proč jsem si pro život vybral právě Rusko a Volgograd? Vždyť existuje mnoho zemí na světě.

Volgograd jsem si vybral kvůli svému historickému významu: je to přece hrdinský Stalingrad! Být na těch místech, kde se kovalo Vítězství sovětským národem je nepopsatelné. Socha „Matka Vlast volá!“ Vás uchvátí svou majestátností. Líbí se mi, že v Rusku se podporují tradiční hodnoty. Není tu propaganda žádného nesmyslného LGBT, „manželství pro všechny“ a tak podobně. Líbí se mi vlastenectví a výchova k němu. Také to, že se tu ctí a chrání historická pravda a paměť. Líbí se mi normálnost společnosti. Člověk je tu zároveň svobodnější – to ale asi musíte žít nějakou dobu v Rusku, abyste to pocítili. Když navštěvuji po nějaké době ČR, ten rozdíl je znát….

Velice mi vadí ta rusofobie a nenávist vůči Rusku a Rusům, která se v ČR živí a podporuje. Vadí mi lži, které se o Rusku říkají. I Rusko, stejně jako každá jiná země, má své problémy. Ale to, co se říká v českých médiích, absolutně neodpovídá realitě. A to je právě jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl začít natáčet videa na YouTube. Na svém YouTubovém a Telegram kanálu ukazuji život v Rusku pravdivě: jak to tady vypadá, co se tu děje, co navštívit.

Prostě, jak se v Rusku celkově žije, a že se v Rusku dá žít minimálně stejně tak dobře, jako v ostatních zemích. Tam se dozvíte informace, které nikde jinde nenajdete. Od mladého Čecha z první ruky!

Autor: Jakub Zieba

https://cz24.news/241829-2/

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tady je svět ještě v pořádku...

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

tak to jsme se náhodou shodli na dost netypickém tématu. Nebo, že by se o emigraci do Ruska už diskutovalo běžně?

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

- už jsem o tom párkrát četla a slyšela -  nějací lidi ze západu se tam usadili a jsou tam spokojení, doma vše prodali, a prý tam mají i víc klidu (já bych se ale neodvážila - ani na východ, ani na západ. Žití někde jinde mimo ČR u mě nepřipadá v úvahu). 

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

I v práci mám kolegyni Gabi provdanou do Švýcarska, místní doktor vystudoval medicínu v Lipsku.
Žije jich zde skoro 320 tisíc, a jejich přírustek má v poslední době stoupající tendenci:

deinch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napadá vás lepší argument pro potvrzení kvality systému?

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

🇨🇭🇺🇦Švýcarský parlament odhlasoval poskytnutí pomoci Ukrajině ve výši 5,5 miliardy dolarů, píše Reuters.

Parlamentní bezpečnostní výbor schválil balíček dalších 10,1 miliardy franků pro vlastní armádu a také peníze pro Ukrajinu. Mnohamiliardový balíček je mimořádným příspěvkem pro švýcarskou bezpečnost a „mír v Evropě“ kvůli konfliktu na Ukrajině...

Reuters uvádí, že Švýcarsko je prý pod tlakem západních spojenců, kteří po něm chtějí, aby udělalo více pro pomoc Kyjevu, zatímco pravicoví nacionalisté v parlamentu trvají na tom, aby země zůstala přísně neutrální.

 

@neCT24

 

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

.. protože se tam uchýlil pravoslavný patriarcha z Konstantinopole. 

Mimochodem, čeština nemá ekvivalent pro ruské slovo "NĚDRUŽESTVĚNNYJ"

V češtině existuje slovo PŘÁTELSKÝ a NEPŘÁTELSKÝ, a nic mezi tím.

Přátelský je v ruštině "DRUŽESTVENNYJ", nepřátelský zase VRAŽDĚBNYJ.

takže "NĚDRUŽESTVĚNNYJ" by se dalo správně přeložit nekamarádský..

Tedy někdo, s kým nejsme kamarádi, ale zase nám až tak moc nevadí, když se potkáme na chodbě, tak se s ním zdvořile pozdravíme a jdeme si každý svou cestou.

Německo, stejně jako Polsko, je národ, který spojuje jazyk, a je jim celkem fuk, kde jsou a jak jsou velcí..

My, Češi, jsme bytostně spjatí s naší zemí, se svými pohraničními hvozdy, s onou von Bismarckovou "obrovskou polní pevností, stvořenou samotným Bohem". Seberte nám jí, a za dvě generace se z Evžena Čerňana stane Jůdžín Sirnen, tedy Eugene Cernan, Američan, a přesto Čecho-Slovák na Měsíci.  Mimochodem, nedávno zemřel..

Všichni to tak nějak tušíme, proto říkáme, že "Kdo doma štěstí nemá, marně ho v cizině hledá". Nevím o žádných Českých čtvrtích v USA, i když Antonín Josef Čermák byl svého času starostou Chicaga a udělal tam pořádek po prohibici. Naši krajané asimilují..

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

     Vaše rodina pochází z Horní Sloupnice, moje zase z Dolního Újezda. Obojí je kousek od Litomyšle. Ani bych se nedivil, kdyby nám v žilách proudila příbuzenecká krev :-)))! 

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj včerejší příspěvek, kde jsem se opřel do Petra Pavla a Petra Fialy, dosáhl absolutně rekordních hodnot. Za pouhých 24 hodin dosáhl 286.000 zhlédnutí, přes 45.000 lajků a přes 6.000 sdílení.

Vypadá to, že algoritmy FB pořadně tlačí tyto dvě americké loutky a zobrazují příspěvky obsahující jejich jména obrovskému počtu uživatelů. Tak asi budu vždy zakončovat své příspěvky novým zvoláním:

Petr Pavel a Petr Fiala na hrad! Ideálně na Mírov. 🙂

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

A opět jedna pozvánka na setkání na zítra... tak jako vloni...

2.5. v 17,00 - 20,00 hod. Václavské náměstí 

pořádá: Ne základnám ČR

Pietní shromáždění k připomenutí nepotrestaných vražd – Oděsa 2014

 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

To už je naprosto absurdní!

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli jednodušší cestu k poskytování péče v Česku. „Podle novely to dokonce nebudou ani lékaři, ale studenti, na které má tamní lékař dohlížet přímým dohledem – tedy se na ně dívat. Asi je hodně zubních lékařů, kteří nemají z dlouhé chvíle co dělat než tlumočit z ukrajinštiny,“ říká pro ParlamentníListy.cz prezident České stomatologické komory Roman Šmucler. „Na kvalitu lékařské péče musíme být maximálně přísní. Její snižování je cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví,“ konstatuje lékař a poslanec Vladimír Zlínský.

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ukrajinci-co-nejsou-zubari-Ale-pusti-je-na-vas-Pry-je-ohlidaji-754594https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ukrajinci-co-nejsou-zubari-Ale-pusti-je-na-vas-Pry-je-ohlidaji-754594

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

ANO - Česko, uděláme z tebe druhé Řecko!

SPOLU - Nebezpečná Evropa, silnější Česko-Ukrajina!

STAN - Dozimetry pro Evropu!

Piráti - Šmejdy pro Evropu, Evropa pro šmejdy!

SPD - Vážně, nevážně, ale hodně odvážně!

STAČILO - To tu ještě nebylo!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)