Dobře vám tak

Autor
Štítky

Je to pár dní, co jsem se rozčiloval nad útokem z Manchesteru, že už mě nebaví ty kondolence, odsouzení útoku, nasvícení Eifelovky, citová prohlášení a svíčičky v ulicích. Takže to zkusíme obráceně: 

Dobře vám tak milí Angláni

1. Přitáhli jste si do země cizince, aby na vás makali. Rozplývali jste se nad výhodami levné práce ze zemí třetího světa, vaši přední vědátoři a ekonomové vysvětlovali národu, jak je to super, když vás vozí v taxíku Pákistánec, protože to udělá za míň než rodilý Brit. Akorát jste zapomněli, že když mu míň dáte, tak on bude míň mít. Bude mít menší byt v horší čtvrti, ten byt bude hůř chráněný, pod okny budou feťáci, jeho děti budou chodit do mizerných škol, budou šikanovaní a až vyrostou,nebudou mít vysoké školy a nebudou nic umět. akorát jejich rodiče ještě věděli, jaké to je někde v Hílmandu pást kozy. Tihle už to vědět nebudou a nebudou si vážit toho brlohu na předměstí. 

2. Potřebujete prodávat zbraně, aby se točila ekonomika, abyste si vydělali na své miliardáře a své potřeby. Akorát ty zbraně kupují hajzlové první kategorie. a když chcete prodávat, musíte se ke kupujícímu lísat i kdyby to byli Saúdové a jejich středověk. Chcete prodat? Tož musíte dovolit financování mešit, kde se vyučuje, jak vám správně zakroutit krkem. Lenin kdysi řekl, že kapitalista prodá i provaz, na kterém ho oběsí. Tak vy dovolujete, aby vám pod nosem rozvraceli stát a neděláte nic. Nemůžete nic dělat, protože pokud byste jim to zakázali, neprodáte těm Saúdům ani hřebík. 

3. Lísáte se k USA a jejich politice velkého klacku, podlejzáte jim kde můžete a rozvracíte svět, kde vás napadne. Berete si do země lidi, kteří bojovali proti své vládě.  Lidi, kteří svůj boj kteří prohráli a děláte, jací to nejsou velcí demokrati. A oni se zatím živili doma tím, že podřezávali krky. Vy jste si je vzali k vám a myslíte si, že nepřítel vašeho nepřítele je váš přítel. Vlastně děláte to samé,co jste dělali vždycky. Rozeštvat to okolo a foukat do cizího ohně. Akorát jste zapomněli, že si pak ty následky nemáte tahat do Londýna. 

4. Ve vší politické korektnosti zakazujete o věci mluvit a tak se teď dozvídáte,že vám v zemi bují podhoubí, kde je prý až dvacet tisíc nebezpečných radikálů. Vsadím se, že vzhledem k různým Čulíkům a podobným se stejně ještě neřekla plná pravda. Určitě tam těch nebezpečných hochů máte ještě mnohem víc. Máte města protkaná kamerami, ale je vám to houby platné, protože se nedá říct na plnou hubu, co se doopravdy děje, aby vás ještě nepopotahovali za nějaký rasismus. 

5. Máte ještě tu drzost mistrovat jiné, že to nedělají tak debilně jako vy. Nakonec v tom zůstanete sami. Nebudete mít skvělou multikulturní a tolerantní zemi, ale nový Pákistán se všemi výhodami z toho plynoucími. Jo, bylo to daleko, když někde v Péšávaru něco vybuchlo, nebo když v Bagdádu někdo odpálil svatební průvod. Teď to budete mít doma.  Všude chlapi se samopalem, na ulicích nebezpečno, skoro válka a do toho vám budou všichni neustále kondolovat a vyzývat vás, ať to děláte ještě blběji než doteď. 

Zasloužíte si to. Máte přesně takovou zemi, jakou jste si přáli a ve volbách ji zvolili. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)