Byl by býval mohl

Autor
Štítky

Já nevím, možná je chyba ve mně. Jsem z vesnice, bojím se jezdit do Brna i Prahy, furt se hrabu v hlíně, v posledních týdnech stojím víc u míchačky jak u manželky, v práci teď nevím kam dřív skočit, tak jsem možná jen přepracovaný. Ale řekněte mi někdo... to už Zeman toho Babiše omilostnil?

Pokud vím, tak řekl na Barandově, že jako prezident má ústavní právo abolice a pokud to bude nutné, tak toto právo použije. Nic jiného se nestalo. Prezident upozornil veřejnost a Soukupa, že má právo do případu zasáhnout.

A dneska prakticky neslyším o ničem jiném. Každý komentátor i jiný blbec už se k tomu vyjádřil. Jak nám Zeman ohýbá ústavu, jaké chucpe to všechno je, jak zasahuje státnímu zastupitelství do života, jak se konečně odkopal... Můj oblíbený poslanec - imbecil Polčák doufá, že souboj mezi Zemany rozhodne příroda... zkrátka Zeman řekne jednu delší větu a dneska tím dává práci stovkám lidí. Už jen čekám na bleskový průzkum, který odhalí, jak je veřejnost s prezidentem nespokojená.

Přitom Zeman tohle dělá často. Nechá se někde slyšet, že by býval mohl něco udělat. Jen se nechá slyšet. Pak začnou všichni nadskakovat, komentovat, odhalovat naši hradní kreaturu a když se dostatečně vyskáčou a udělají ze sebe blbce, prezident neudělá nic. Prostě tomu nechá volný průběh.

Na to také dojíždí ta slavná ústavní senátorská žaloba. Viní Zeman z toho, že řekl, že by mohl udělat něco protiústavního nebo na hraně ústavy. Ale ve skutečnosti neudělal nic, protože cíle už bylo dosaženo vypuštěním onoho balónku s překvapením.

Osobně si myslím, že tohle dopadne stejně. Prezidentská milost je to poslední, čím Zeman drží Babiše v šachu. Kdyby to použil, Babiš si už dál může dělat co chce, protože jednou udělená milost se nedá vrátit. Zeman se této výhody stoprocentně nezbaví.

Koneckonců i kdyby stíhání pokračovalo dál, nejdřív bude soud, ten se potáhne leta letoucí a koneckonců premiér má dost právníků a peněz, aby klidně k tomu soudu chodit mohl. Proč by se měl Zeman zbavit své výhody?

Vsadím se, že Zemanovi vůbec nebude vadit, když ten druhý Zeman znovu vyšetřování rozjede. Dokonce bych měl pocit, že je to pro prezidenta ta lepší varianta. Kdyby nám Babiše komplet očistili, mohl by mu moc narůst hřebínek a nemusel by už poslouchat.

Přitom je třeba ještě oduznat Kosovo, dotáhnout nějaké čínské projekty, udělat debila z Koláře na Praze 6, dát Rosatomu zakázku na Temelín, podepsat pár memorand ohledně kanálu Dunaj, Odra, Labe, apod, apod. To se Zemanovi bez Babiše nepodaří ani vzdáleně.

A nebo Zeman ví něco víc. Je v politice dlouho, třeba u toho druhého Zemana někoho má. My to ještě nevíme, ale nejvyšší státní zástupce s tím také nic neudělá a potvrdí práci svých podřízených. Představte si, jak nám ještě týden budou všichni křičet o usurpátorovi Zemanovi a Babišovi, jak si bude muset podepsat vlastní milost a pak... šlus. Trestní stíhání definitivně zastaveno, už není nikdo, kdo by ho ještě otevíral. A lidi si jen budou pamatovat ty kecy všech pětiprocentních politiků  a to dostatečně na to, aby Babiš v příštích volbách mohl vládnout úplně sám. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)