Utrecht a Praha

Autor
Štítky

Nejsem žádným velkým příznivcem zbraní. A to i přesto, že zcela souhlasím s tím, že by naše republika měla mít jakousi národní gardu či vojáky v záloze a každý dospělý muž by u nás měl projít nějakým armádním výcvikem. Chtěl bych, aby každý muž v této zemi poznal od pohledu, jaká zbraň mu právě projela pod oknem, aby uměl rozebrat a složit nějakou tu útočnou pušku, poradil si s plynovou maskou, věděl, ke kterému skladišti munice a potravin je přidělen a kde se má hlásit v případě mobilizace. 

Přidal bych ještě pár dalších dovedností méně vojenských, ale podle mě ještě důležitějších než ovládání zbraně... Každý muž by se u nás měl umět rozjet s náklaďákem, měl by umět zapojit zásuvku a světlo, měl by rozumět funkci kondenzátoru, měl by vědět, jak se správně komunikuje rádiem, jak se hledají frekvence a co je k tomu zapotřebí. Měl by vědět, jak efektivně kopat krumpáčem a házet lopatou, jak se ovládá rypadlo či jiný pracovní stroj a měl by umět alespoň v základu opravit kolo, malou motorku a auto. 

Líbilo by se mi, kdyby na každé radnici existovala dobře zabezpečená místnost a v ní měl každý obyvatel osobní zbraň a základní zásobu nábojů. Dobře zavřená místnost, běžně nepřístupná a otevíraná jen na pravidelná cvičení pod dohledem profesionálních vojáků, kteří by v případném konfliktu dělali důstojníky milionové občanské armády. 

Nejsem úplně nadšen z toho, když je mezi lidmi hodně zbraní, protože hodně zbraní znamená hodně nehod a hodně zbraní znamená, že přes veškerou kontrolu a psychotesty, občas se smrtící věcička dostane do rukou někomu, kdo by ji nikdy mít neměl. Kromě toho, pokud je mezi lidmi hodně zbraní, stačí aby bdělé oko státu zesláblo (jak to vidíme dnes a denně) a zbraně se začnou nekontrolovatelně šířit. Zkrátka a dobře, myslím si, že stát by měl udržet pořádek pomocí vlastních složek a pokud toho není schopen, rozšíření zbraní ho nenahradí, jen spustí drobnou občanskou válku. 

Nedávno jsem psal o tom, jak ve švéském Malmo spolu "bojují" starousedlíci a gangy přistěhovalců. Zbraně tam nic nevyřešily, jen á tu a tam někdo smůlu, když se připlete do cesty kulce. Vyřešily by to pořádkové síly, ale to by musely sloužit asertivnímu státu, který nemusí ustupovat každému facebookovému křiku. 

Nejsem pro zákaz zbraní, tak jak to dělá EU. Ale také si nemyslím, že by více zbraní mezi dnešním obyvatelstvem dokázalo něco vyřešit. 

Včera jsme si mohli přečíst výzvu předataveného muslimské obce, který doporučuje českým muslimům, aby se ozbrojili. O té jsmě se dozvěděli z Novinek a dalších médií. Kolik ale asi bude výzev, o kterých jsme neslyšeli, protože je nikdo nedal na youtube a nikdo to nepráskl? Je správné se ptát, kolik muslimů u nás má zbraň? A je na místě se ptát, kolik nemuslimů u nás má zbraň? 

Muslimové už u nás mají i politické ambice a zvládá se to i bez wahábistů ze Saúdské arábie... postačí jeden muslimský ukrajinec. 

A co se stane, když budou mít zbraně obě strany? Totéž co v Malmo... Policie nad tím bude lítat v helikoptéře a z dálky to monitorovat. A tu a tam se někdo připlete do přestřelky.

Ten Turek v Utrechtu, jak střílel v tramvaji, to je ta naše budoucnost. Vyhrocená situace, nekontrolovatelné zbraně, pocit ohrožení a stát, který není schopen něčemu takovému čelit. Tu a tam ozbrojený muslim, tu a tam ozbrojený čech, postupně i nelegální zbraně a už se to roztočí... Jen mě těší že si to jako první užijou pražáci a brňáci. Ti ostatně jsou pro otevřenou společnost.

Proto bych se přimlouval, aby stát začal odganizovat nějaké Armycampy. Aby si kluk v sedmnácti mohl o prázdninách odjet na tábor zadarmo, kde mu dají do těla a naučí ho základní věci ohledně pušky. Pak by mohl jet v  osmnáctu podruhé, dostat přidělenou pušku a místo, kde bude v případě nebezpečí k vyzvednutí. A pak dvakrát ročně týdenní cvičení až to čtyřiceti let. Podle mě je to lepší než příliš mnoho zbraní mezi lidmi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

To určitě - od těch dnešních "profesionálních vojáků" bych si tedy chtěl nechat velet ... Podle mě jsou - pokud je to vůbec možný - ještě horší než ti za socíku. Akorát mají vygumovaný mozky propagandou s opačnou polaritou než kdysi.
Ale naštěstí jsem už na hraní s flintičkama stejně moc starej pes.

Zatím bez slepic

Copak flintičky, ty já smím (viz níže). Ale že jsem se nikdy nenaučil zacházet s trhavinami, to mě mrzí. To musí být krásná práce.....
:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Základní práce s trhavinou byla součást výcviku, ale někde to asi velící zanedbali.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Armádním středisku vrcholového sportu holt to bylo trochu jinak.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

U stavebního vojska v polovině devadesátek jsme také vystříleli celkem 21 ran za celou vojnu ;) Plížení nám pak ukázal velitel čety v přijímači. No a pak jsme se oháněli hlavně lžící, fankou, lešenářskými trubkami...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že něco jako základní vojenská služba dnešní mládeži chybí, na tom se s Vidlákem shodnu. Ale jinak?

Někdo má vztah k traktorům, někdo ke zbraním. Dost asi záleží na tom, kdo v jakém prostředí vyrostl. Nemám nic proti chování prasat, ale už se to asi na stará kolena učit nebudu, ani si žádné čuňátko nepořídím. Nejspíš ani traktor. Ale samopal a pistole v trezoru mi dělají vysloveně radost. Vidlák je na tom nejspíš opačně. No, holt asi nejsou lidé stejní - sláva pánubohu.

P.S.: "A co se stane, když budou mít zbraně obě strany? Totéž co v Malmo…"
A co se stane, když bude mít zbraně jen jedna strana (ta, která na naše zvyky i zákony celkem sere)? Odpověz si každý sám.

Zatím bez slepic

Není to záměr, aby zbraně měla jen jedna strana? Ani Juncker s Merkelovou a Macronem nemohou být tak hloupí, aby nevěděli, kam situace spěje. Ale proč je jim to jedno? Asi si takovou situaci přejí.

Zatím bez slepic

Piste si ze je. To falesny video ze Zelandu vyrobili jen proto, aby mohli odzbrojovat. Videl jste ho snad uz, ne?

Zatím bez slepic

Video z Nového Zélandu nemusí být falešné, ale to odzbrojení obyvatel jako záměre může být pravda. A zřejmě chystají něco hodně nepříjemného, kvůli čemu potřebují odzbrojit obyvatele.

Zatím bez slepic

Videl jste ho?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnesni Babistan na to nema, aby ubytoval, nasytil, vycvicil, vystrojil popr vyzbrojil braneckou armadu :-(
Jako majitel zbrojniho prukazu nemam nic proti tomu, aby bylo ozbrojeno co nejvice slusnych lidi.
Slusnych = netrestanych, spolehlivych, bez problemu s alkoholem, drogami, chovanim, extremnimi nazory

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se za off topic. Jen jsem narazil na pár droboulinkých detailů, jež dokreslují mediální obraz Grety...
"To, že ji oslovil levicový Bo Thorén, kterého zaujala zveřejněným esejem na téma ekologie, a vlastně ji ke stávce vyzval, už nikde nezmiňuje. Ani to, že celou publicitu nastartoval profesionální lobbista a podnikatel Ingmar Rentzhog, který založil start-up a klimatickou platformu Wedonthavetime.org a Gretinými fotografiemi zásobil Instagram a Facebook. Prý ho zaujala svou stávkou před parlamentem, ovšem to, že se v té době už tři roky znal s maminkou Grety, zpěvačkou Malenou Ernmanovou, nikde neuvádí."
(Pobavil mě i ten závěr článku o studentech bojujících za klima, kteří se v létě rozletí s levnými letenkami do světa a čínskými mobily si budou dělat selfíčka).
https://www.flowee.cz/planeta/6199-stavka-na-efekt-za-klima-se-da-bojov…

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě klasika, novinářské titulky o prosté školačce bojující za klima a pak si čtu na Wiki. Jejím dědou je herec a režisér Olog Thunberg. Gretin otec, Svante Thunberg, dostal křestní jméno po svém předkovi Svante Arrheniusovi (1895 - 1927), který byl jedním ze zakladatelů fyzikální chemie, nositel Nobelovy ceny, rektor Nobelova institutu, do konce svého života byl členem Nobelova výboru pro fyziku i chemii. Tento vědec se pokládá za objevitele "skleníkového efektu", od jeho matematického výpočtu se odvozuje dnešní hrozba globálního oteplení.
https://www.pozitivni-noviny.cz/cz/clanek-2009020069
Matka Grety, Marlena Erman, je švédská operní pěvkyně, vystupuje i v zahraničí (v Praze vystupovala v 2013). Je členkou švédské Královské akademie hudby. Věnuje se i šansonu, jazzu a popu. V 2009 zastupovala Švédsko na Eurovizi a (jako perlička v souvislosti s malou Gretou) cena šatů od švédské návrhářky, které měla při vystoupení M. Erman na sobě, se pohybovala okolo 34 tisíc eur.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlak by si to po sebe mohol precitat este raz a zamysliet sa, kolko ze tych zrucnosti ma ten domobranca vlastne ovladat - mimo bezny zivot :D
Opravit a riadit traktor, maly nakladak, rozumiet elektrike, zbraniam, mat fyzicku na kopanie zakopov ... hotovy MacGyver :D :D :D
Ze ty si to ... Vidlak ... pisal pred zrkadlom?? :D :D :D
Jedine co by z toho v konecnom dosledku vzniklo by bola uradnicka pozicia, ktora by zastresovala mobilizacne plany, strazenie klucov od komnaty so zbranami a chodila na konferencie o mobilizacnych planoch. Takych 500 - 1000 teplych flekov. A mozno viac. :D

Zatím bez slepic

"Na Moskvu" už jich vyrazilo víc, obvykle tak nějak na jaře. A (taky obvykle) se nestihli do zimy vrátit. Pak už bylo pozdě.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, počkali až přejde jarní rasputica. Napoleon táhl v červnu 24. v 1812. Hitler začal 22. června 1941. Takže další útočník začne 20. června 2070. Nebo jiný rok, možností je více. Jisté je, že válka potrvá jen do první zimy, pak už půjde jen o přesun do předem připravených pozic.
A proč tak pozdě? Zdejší změkčilá populace by do Moskvy ani nedošla, pomřela by cestou žalem nad nedostatečným wi-fi připojením. Takže nejdříve musí namnožit dostatek muslimů a radikalizovat je k pochodu na satana. To zabere dvě až tři generace. tedy pokud je to vůbec plán, protože za takovou dobu bude všechno úplně jinak a generálové rádi válčí minulé války, aby prohráli v nových konfliktech v bitvách, se kterými nepočítali.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale tiez si sa nad tym nezamyslel.
Muslimov si moze Eu namnozit kolko chce. A kludne ich poslat na Satana. Problem v celej tejto myslienkovej konstrukcii je, ze Satan ma vlastnych moslimov. A nie su to ziadni sandalisti, ale maju vycvik, o ktorom sa nesniva mnohym armadam v EU.
Takze moslimovia od Satana si svoje teritorium inym len tak neprepustia. Kozaci tam nie su len pre paradu :D - a to nehovorim o tech besnych psoch z batalionu Vostok, tych by som nerad stretnut vo vojnovej vrave :D
https://cs.wikipedia.org/wiki/Batalion_Vostok
A o tri generacie aj tam bude moslimov ine percento.
Takto to teda urcite nepojde.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti muslimové, o kterých píšeš, nemají zbraně na takové úrovni, jaké mohou získat v Evropě. A i kdyby si je opatřili v Saúdské Arábii, Kuvajtu, Bahrajnu, atd. museli by jet přes Kavkaz nebo přes Írán. Ne tudy se do Ruska nedostanou, a zbraně by s ejim porouchaly ještě dávno před hranicemi Ruska. Oni jsou ten kanonenfutter a zbraně a logistickou podporu jim dodá NATO.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve vojnove vrave by to bylo jeste ok, bojové úspěchy co ukázali jsou hoooodně ubohé, ALE bál bych se narozdíl od tebe jejich řádění tam kde mají kontrolu a zavádí svoje pořádky...

Zatím bez slepic

Tak přesně tohle je jedno z hlavních kriterií, podle kterého je třeba volit nové poslance do Evropského parlamentu.

Teda takové, u kterých je dnes skoro jistota, že v následujících 5 letech v EP nezvednou ruku pro "preventivní" útok na Rusko (/Moskvu).

Ono se to zdá dnes jako nepravděpodobné a směšné, že by NATO s alibistickým požehnáním EU (prostřednictvím schválení v EP) preventivní útok na Rusko chtělo vážně provést, ale takových deviantních magorů jako je Janda je už dnes v NATO docela dostatek a je třeba na to myslet, i když jde jen o pár českých hlasů v EP.

Dovedu si představit, že Charanzová a spol., někteří ODS a všichni Piráti by zvedli ruku pro takový útok, kdyby předcházela kvalitní a dostatečně dlouhá mediální masírka podpořená důkazy (a la bílé přilby) o zákeřných provokacích (nejlépe chemickými zbraněmi), které provádí ďábel Putin na hranicích v Pobaltí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak muslimové se ozbrojí a nás odzbrojí.
Pokud bude ozbrojený vědět,že mám zbraň také,tak si hodně rozmyslí tahat zbraň.
Myslíte,že by si Kalousek nechal odebrat zbraň?
Buď všem odebrat zbraně,nebo nikomu,jiné řešení nevidím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
vážně chceme dostat dnešní generaci na cvičení? Vždyť by si ublížili. A to by bylo žalob za nedostatečný dozor, kdyby se někomu něco stalo. Stačí situace na školních výletech.
Místo cvičení by možná ještě shlédli video na you tube. Nebo si v případě potřeby vše našli na Googlu, jak dnes rádi říkají. Co by ale dělali, kdyby došlo na vypnutí elektřiny a sítí, to netuší. Asi by protestovali na Facebooku, Twiteru nebo udělali demonstraci jak proti klimatu.
Ne, tudy cesta nevede. Po staletí platilo, že po vzduchu k dýchání, který máme nějak samozřejmě, je nejdůležitější zajistit si bezpečí, teplo a jídlo. Zbytek včetně svobody projevu, demokracie a lidských práv je nadstavba, která je ovšem člověku k ničemu, když nemá zajištěnu základní úroveň Maslowovy pyramidy potřeb. Ovšem Maslow klade bezpečí až na druhý základní stupeň pyramidy, ale domnívám se, že se zde mýlí a bezpečí je prioritní více než základní fyziologické potřeby, třeba potřeba rozmnožování nebo spánku. Takový zajíc spí přerušovaně právě kvůli bezpečí. Přitom je tak zřejmé, že lidé rádi vymění vyšší stupně Maslowovy pyramidy za zajištění nižších stupňů. Nelze budovat demokracii nebo estetické cítění tam, kde lidé musí věnovat svou energii přežití do dalšího dne. Proto inter arma silent musae a proto lidé ochotně zvolí diktátora místo svobody. Nelze přeskočit stupně až na vrchol pyramidy, když není zajištěna základna. Chce-li někdo budovat demokracii, měl by bojovat místo práva na svobodu projevu za naplnění základních potřeb lidí - bezpečí, jídlo, teplo, bydlení.
A to bezpečí zajištěné není, ani před exekutory ani před násilníky nebo teroristy. Pokud stát ještě lidem zakáže, aby se bránili sami, je na přímé cestě k nahrazení demokracie diktaturou. Stačí jen počkat, až někdo prohlásí, že má řešení a že přijde den.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"vážně chceme dostat dnešní generaci na cvičení? Vždyť by si ublížili. A to by bylo žalob za nedostatečný dozor, kdyby se někomu něco stalo. Stačí situace na školních výletech."

Nu, abych splnil svou dědečkovskou roli a také povinnost rodinného střelce, vzal jsem vnuky, když byli v intervalu 13 - 16 let, na střelnici s tím svým miniarzenálem. Aby si vyzkoušeli, jak vypadá střelba v praxi a ne jen na obrazovce, a aby také poznali, co takový projektil dokáže udělat za paseku.
Byli z toho vyvalení, ale pochopili. Vojenský výcvik tak sice nahradit nelze, leč alespoň něco. Přinejmenším vědí, že ty střílečky v počítači nebo amerických filmech (ostatně v moderních ruských taky) jsou jen snůška hovadin.

Zatím bez slepic

Ale takových lidí moc není, takže se najdou mnozí, kteří ke skutečné střelbě přistoupí tak, že mají několik životů. Ne, že by si neuvědomovali realitu, ale hraní videoher se projeví v naučených stereotypech chování v krizových situacích. Příklady vidíme na cestách autem, věří na svoji nesmrtelnost nebo bleskurychlé reakce..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to pěkná představa, ale stát nic podobného organizovat nebude.

Jako u všeho co chcete je třeba si to udělat sám. Takže nebude žádný svazarm, ale mužský spolek vesnice xxx, kde se podobné věci dají naučit, kde se lze domluvit na ukazce s myslivci, hasiči, sokolové mohou cvičit, vidláci můžou naučit jizdu s traktorem, pár kutilů spravovat motorku, nebo auto.

Zatím bez slepic

To nás učí liberální demokraté už 30 let. Stát je fuj, špatný hospodář, špatný organizátor, špatný ochránce. Oni sází na individualitu, každý se musí o sebe postarat především sám.
Komunisté to dělali naopak - v jednotě je síla. Každý, kdo vystrčí hlavu z šiku, bude potrestán.
Nu, a správné bude něco mezi tím. Vaše řešení je reálné !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

utřít prdel bez papíru? Nebo uvařit vodu bez zápalky? Umí hovno, umí jen šuchtat na mobilu. Stačí vypnout internet i elektriku a celý stát je na kolenou. A vypnout rozhla. Až budou jen elektromobily, nikdo se ani nehne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a vyhýbám se městu. Ale mám u sebe nůž, bo správný muž nosí nůž. A umím házet šutrem, cihlou a oštěpem a umím daleko utíkat. To mi bude stačit. Mám vlastní vodu a vladtní teplo, i žrádlo nějaké bych našel nebo ulovil. Neumím uskočit před kulkou, ale umím nebýt na špatném místě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Jen mě těší že si to jako první užijou pražáci a brňáci"

V těch "otevřených" městech, se pohybuje většina normálních lidí, kteří si přejí to, co Vy Vidláku, bezpečí, klid a mír.

V tramvaji v Utrechtu byly možná i děti, stejné jako ty Vidláka.

Zbytečná poznámka Vidláku a kazí pro mne článek.

Ti, co by si měli užít naplno svoji politiku, jsou většinou schovaní a méně ohrožení, než všichni vidláci světa i toho muslimského.

Neměl by jste na taková "přání, či těšení" ani myslet, natož je psát.

A Zeman nyní provokuje Turky, a to jako instituce prezident. Asi zase ty trubky z jihu nebo co a chce být první, nějak od té Venezuely "Qvídovatí"...

I ten vyzývač k ozbrojování muslimů muslim z Ukrajiny, zase dělá užitečného idiota, "roztleskávače".

Někdo chce asi zase nové kolo naopak odzbrojování občanů v EU a možná nový konflikt ve světě kdekoliv s muslimstvem, protože kšeft se zadrhl....

Zatím bez slepic

se člověk instinktivně vyhne, jako zvíře. Má v sobě zakódovanou odstupovou vzdálenost, ta je v noci a v zimě kratší. Já mám třeba zakódováno 30km od Prahy a 5km od Brna. Ostrava mi nevadí, ve Vítkovicích můžu jít i pěšky, po Nerudovce ala středem ulice, po chodníku bych se bál. A ruku v kapse a v pěsti klíče.

Zatím bez slepic

V těch "otevřených" městech, se pohybuje většina normálních lidí, kteří si přejí to, co Vy Vidláku, bezpečí, klid a mír.

A co pro to kurva delaj? Nic. - Hrajou si na slusny a nad veci a nechavaji plivat na Okamuru a spol a osocovat je z extremismu a pravicactvi. To je po cely Evrope. Vidlak mozna napsal prvni pocit, ale je je bizko k pravde.

Vcera jsem s jednim takovym mluvil. Jemu se proste nechce veci resit, nechce se mu o vecech premejslet, frustruje ho, ze da tolik prace se v tom vyznat a tak to nechal plavat. Az na nej nastoupej natvrdo, tak se da na islam a az mu daj do ruky nuz, at si podrizne nevericiho, tak to udela. - Nevim proc by si zrovna takovejhle clovek zaslouzil nejaky ohledy. Nema cenu bejt hodnej na slunickare a nema cenu bejt hodnej na lidi, co nehodlaj nic delat.

Preci jen, za valek se strilej zradci, defetisti, deserteri. Nebo se posilaji do trestnejch jednotek primo pod palbu. Vidlak ma pravdu. Jestli prede mnou nekoho postreli na ulici, tak dotycnymu nepujdu radsi ani pomahat, protoze casto nasleduje druhej utok do pomahajicich.

Ted muze protestovat kazdej bez rizika zabiti. Nedelaj to. Nosej nos nahoru a hrajou si na ty nad veci co jsou kamaradi na obe strany. Az jim za to prijde za odmenu rana nozem do bricha nebo kulka do zad, tak dostali o co si rikali.

Az prijdou o pychu a budou ochotni zabijet pro svy vlastni preziti, tak ma cenu se bavit.

Kdo si chce hrat na hodny a nezajimaj ho dusledky, at si chcipne, kdyz o to tak stoji.

Zatím bez slepic

Az na nej nastoupej natvrdo, tak se da na islam......

No jo, ale to neni dokonale reseni :-D
Na ktery islam se dat? Na siitsky nebo sunnitsky ?
Obe skupiny si nemuzou uz nekolik stoleti prijit na jmeno a tak si podrezavaji krky navzajem

Zatím bez slepic

Da se na ten, co na nej prvni nastoupi. Takze asi wahhabismus.

Zatím bez slepic

Já ještě pamatuji, že na vesnici nevznikal odpad. Žádný a lidé žili v souladu s přírodou.
Města jsou, z hlediska přírody, jen vředy na její tváři. A to už nemluvím o megaměstech zvící 10.miliónů jedinců.

Zatím bez slepic

V tramvaji v Utrechtu byly možná i děti, stejné jako ty Vidláka.

Ne, nebyly to deti jako ty Vidlaka. Byly to deti holandanu, arogantnich a chamtivych. Na prvni pohled jsou jako ty Vidlaka, ale maj o sobe moc vysoky mineni, mysli si, jak jsou nadrazeny vsem vychododoevropanum a xenofobum a myslej si o tak dlouho, dokud sami nedostanou.

Podle toho koho volej je videt, kolik jich je. - Je to stejne jao u nasv padesatejch letech. Az 68 je probudil do reality. Pak se najednou probudili, kdyz doslo i na ne. Jsou to takovi Palachove bezohledni, az kdyz dojde na ne, tak se probudej. Zadna skoda. A kadej kdo ma v Utrechtu deti ma uz davno presne vedet o co tam jde. Muslimove tam delaj bordel uz desetileti. Neni dite, jehoz rodice by nevedeli, ze o tam je nebezpecny. Co s tim udelali? Velky hovno. No tak to maj.

At se deticky ucej ze zivot je napred o preziti a teprv potom o kamaradeni se s kazdym privandrovalym primitivem. Na balkane maj tohle nekolik staleti, holandani na ne koukaj svrchu, jejich vojaci tam zabijeli srby, co se muslimum branili, maj tam ten odporny Haagsky tribunal, milujou jejich kralovskou rodinu, ktera se je chysta vyhladit - jen at se ucej deticky, o cem je svet. Cim driv to pochopej, tim vetsi budou mit sanci na preziti.

Zatím bez slepic

Asi jsou v té Praze a Brně i normální lidé, ale proč potom v těchto městech vyhrávají volby spolky jako Piráti, TOP 09, Zelení ?

Zatím bez slepic

Majko,
třeba Babiš vyprávěl Zemanovi, co všechno viděl v Langley v centrále CIA. Možná Babišovi ukázali kromě složky Babiše i tu Zemanovu. Nebo jen Zeman chce vyprovokovat české novináře k dalšímu řevu. A novináři netuší, jak reagovat a co dalšího Zeman na ně chystá. Bojí se jej a jeho pastí na tupé novináře.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, tupý novinář se nemůže bát pastí na tupého novináře:)

Zatím bez slepic

Admirále,
ale tupý novinář je natolik tupý, že ani neví, jak moc je tupý, a tak skočí na každou primitivní návnadu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a) Zbrane v Malmo byly resenim pro muslimy, protoze vyhnaly spoustu svedu a ochably stat
b) Zbrane jsou resenim pro bile gangy, protoze drzi od tela muslimy

Ve skutecnosti nejsou problem zbrane, ale slaby stat. Schvalne. To ze stat bude neco organizovat ve vas/vseobecny prospech, na to zapomente. Stat je tu proti vam. Armycampy si organizujte sam a pro sve deti. Taky bojovy sporty a ucte je je jazyky, kdyby musli utikat do ciziny. Spanelstinu (jizni amerika, anglictinu, rustinu)

Mezi muslimama tu jdou uz leta famy, ze nejakeho nekde nasli mrtvyho a muslimove se ozbrojuji. Ten ukrajinec je jen spicka ledovce. A vrchni fizl se predvedl v TV na vyroci vzniku protektoratu dost a dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

řeknu si - a hrdý buď
žes poslechl kavárníka
podívej, jak štěstím hýká
ústa křičí alach agbar
chcípnul nám tu další barbar.
Platil jsem si hrobní daň
tak budu mít právo naň;
třeba bude ale krátký
chví se základ světa vratký
uříznou mi ještě hlavu
svojim děckam pro zábavu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I. David podrobuje kritice práci "výzkumníků" v oblasti dezinformací:
http://www.novarepublika.cz/2019/03/expert-na-ruske-dezinformace-jakmil…
Dochází ke stejnému závěru, jako před časem my, když jsme hodnotili jejich odbornou práci (blog Aktuálně).

Nebytelnost je tvar a tvar je nebytelnost (kuchař okultista Jurajda)

Zatím bez slepic

5.7 miliónů. Tak jsem se podíval, co to vůbec je :

Grant (z angl.) je účelový příspěvek (dotace) na veřejně prospěšný účel, který se obvykle získává ve více méně veřejné soutěži s anonymním posouzením na základě předloženého projektu.

Na otázku - Kdo uděluje granty - strejda Google neodpověděl. Myslím si, že právo udělovat granty mají ministerstva ze svých rozpočtů.

Dále jsem se dozvěděl, že existují grantové agentury. Co mají za úkol ?

"Grantová agentura je instituce, která prostřednictvím soutěže o granty podporuje různé vědecké, technické, kulturní, vzdělávací nebo jiné obecně prospěšné projekty. Grantové agentury mohou být státní, které rozdělují veřejné prostředky státního rozpočtu, mohou být součástí nadací a jiných veřejných i soukromých institucí."

Když to shrneme. Stát usoudil, že je cenzura nutná, takže moje první myšlenka, že by se ti, kteří tento grant udělili, měli zodpovídat za rozkrádání státního rozpočtu, neobstojí.

Zatím bez slepic

Ale kdo zkontroloval cenzory, že záměrně rafinovaně neprovádějí tupou cenzuru, aby tím nahráli Putinovi? Jednoduše cenzurují tak blbě záměrně, aby všechny trochu přemýšlející nahnali na opačnou stranu. Vezměme působení takového Jaromíra Štětiny. Jeho propaganda je natolik primitivní, že musí nutně vzbudit odpor ke Štětinovi a sympatie k Rusům. Totéž činnost Jakuba Jandy z Evropských hodnot, ale zde bych tak hlubokou úvahu nepředpokládal. Asi to dělají záměrně, protože jsou dvojitými agenty a slouží ve skutečnosti Moskvě. :-)

Zatím bez slepic

A bude hůř. Stačilo, že 7. a 8. 3. byl Hamáček na jednání v Bruseli, kde si mimo jiné vyslechl i komisařku Jourovou, která referovala o pokroku v potírání nenávistných projevů na internetu a už nám všem vyhrožoval, že nás šmírují.
A Janda volá do boje, protože se bude postupně implementovat Akční plán proti dezinformacím (dále jen D), který vypracovali tři komisaři, Jourová mezi nimi. Na podporu kvalitní žurnalistiky, svobody a plurality sdělovacích prostředků a mediální gramotnosti Komise navrhovala vyčlenit zvláštní rozpočet z programu Kreativní Evropa na obd. 2021 a 2027 (celkový rozpočet programu je 1,85 mld. Eur) zaměřený na strukturální změny v mediálním sektoru.
Zdroje je prostě budou a tak Jandové mají o práci postáráno. Akční plán proti D má čtyři pilíře a 10 opatření.
1. Zlepšení schopnosti orgánů EU odhalovat D, analyzovat a upozorňovat na ně
2. Posílení koordinovaných a společných reakcí na D
3. Mobilizace soukromého sektoru k boji proti D
4. Zvyšování povědomí a zlepšování odolnosti společnosti
Sem patří opatření týkající se vytvoření evropské sítě ověřovatelů faktů, kteří budou ověřovat a posuzovat pravdivost obsahu. Pro jejich online propojení se plánuje prvotní finanční krytí ve výši 2,5 milionů eur. Měly by být rozšířeny vnitrostátní týmy (ty asi teď hledá Janda). Komise také navrhla financování vývoje nových nástrojů pro pochopení D na internetu a zlepšení boje proti nim z programu Horizont Evropa - výzkum, vývoj a inovace (celkový rozpočet programu je 97,6 mld eur).

Zatím bez slepic

To, co leze z EU je naprostá hrůza. Oni tu zavádějí galaktické Ministerstvo pravdy a svazáčci tomu tleskají. Čtvrthodinky nenávisti už jsou zavedeny dávno.

Jediné, co mě nutí k úsměvu, je zjištění co ti příjemci grantů jsou schopni za 5,7 mega stvořit.
Osobně, pokud bych dostal 5,7 mega na takovou práci, a dostal na to třeba rok, si nejdříve účelně rozvrhl vyměřený čas.
- 364 dnů bych hýřil a propíjel grant a na poslední den bych si koupil flašku rumu a basu lahváčů a do rána bych jim stvořil takovou vědeckou práci, že by koukali.

Úsměv mi ovšem mizí ze rtů, pokud si uvědomím, že těch 5,7 mega jde mmj. z mé kapsy.

Ostatně tvrdím, že Kartágo musí být zničeno.

Zatím bez slepic

Kdyby jen mega, platí se jim miliardy. Jen samotný Člvtísni má roční rozpočet téměř 2 mld. Suma za dvacet let vyplacená darmožráčům, co tady i v cizině šmírují, buzerují, vymývají mozky, musí být ohromující.

Zatím bez slepic