Prázdná skořápka globalizace

Autor
Štítky

O víkendu jsem si přivezl nová selata. Doufám, že to bylo naposled, protože už mám dokončený kotec pro chovnou prasnici a.... mám i tu prasnici. Doufám, že ji teď během dubna zvládnu inseminovat a někdy v létě už budu takřka soběstačný co do výroby vepřového. 

Veškerá zelenina už je v zemi, brambory budu sázet tento týden. Mám dostatečnou zásobu řepky jako meziplodinu a zelené hnojení, protože nic lepšího než ta olejka neexistuje. Mimochodem... zem byla pořád ještě náramně vlhká, když jsem do ní vjel. Inu to dělá patřičně hluboká orba a dostatek organické hmoty v půdě. 

Pomalu budu lahvovat své Portské, kterého mám rekordní množství a protože vinohrad se teprve rozrůstá, bude ho každý rok víc a víc. Meruňky jsou obyspané květy, protože loni vše pomrzlo a tak to letos dohánějí. Bude-li příroda mít dobrou náladu, nebudeme vědět, co s tím. Maneco, počítám s tím, že si přijedeš načesat a navařit marmeládu... 

Sousedi jsou na tom podobně. Letos máme v našem volném sdružení vidláků nové členy. Ve Vidlákově už zvládáme vepřové, kozí sýry, králíky, nutrie, krůty, husy, brojlery, vajíčka, meruňky a následné koncetrování do alkoholu či do sklenic, umíme fenomenální červenou řepu, brambory na jídlo i uskladnění, děláme zabijačky a produkty z nich, troufli jsme si i na Pražskou šunku originál a povedla se. Umíme jakékoliv krmné obilí a jakmile dodělám píchačku na kroupy, budeme mít i tu úplně nejjednodušší a nejzákladnější potravinu. 

A ať se všichni na ministerstvech třeba pominou... děláme to zcela mimo jejich dohled, děláme to bez dělených umyvadel a míst pro hadříky, nemáme bezdotykové baterie, zpravidla nemáme v našich pracovních kuchyních ani strop 2,5 m vysoko. Používáme obyčejné ledničky a mrazáky. Víno děláme postaru, brambory ukládáme normálně do sklepa a prase musíme picnout normálně na dvoře.  Ale naše produkty jsou asi o 1000% lepší, než cokoliv co vyleze z moderního provozu. A i když na to mají jateční linky, pomáhají jim roboti a odírají nějaké mongoly, co jim tam dělají šestnáct hodin denně, umíme to za tejnou cenu jako oni. 

Ne, milá BIS a jiní slídilové... neprodáváme. Nikdy jsme od nikoho nedostali ani korunu, o výsledky naší práce se s nikým nedělíme a všechno si sežereme sami. Snad tu a tam... kamarádům... 

Proč to píšu: 

Když byl na Ukrajině ten slavný Stalinův umělý hladomor, tak je s podivem, že se to umírání hladem nějak vyhnulo volyňským čechům. Všude kolem bída a zmar a ti češi nic... Jen minimum našich novinářů na tento rozpor někdy upozornilo. Já z toho ovšem vyvozuji několik ponaučení... jednak ten hladomor nebyl tak veliký, jak ho dneska líčí a jednak to nebylo ani tak o hladomoru, ale o debilech při organizaci práce. Stačily české ručičky a už se dalo skromně přežít... 

Víte, já se nějak budoucnosti nebojím. On tu totiž není nikdo, kdo by opravdu dělal. Naše elity už dávno žijí tím, že tu skutečnou práci udělá někdo jiný. Oni budou sedět v klimatizovaných kancelářích a rozhodovat... 

Migranti sem jdou za lepším životem a nedali přece všechny svoje peníze převaděčům, aby tady teď dřeli jak barevní ne? 

Cizí kapitál tady sice skoupil půdu i průmysl... ale k čemu jim to je, když nebudou mít otroky na práci. A promiňte mi... všechny ty nadnároní elity a římské kluby si sice dokázaly naplnit trezory papírky, cože jim to všechno prý patří, ale nějak zapomněli, že ten jejich majetek  i půda jsou úplně k ničemu, když nebude nikdo, kdo by na tom svýma rukama makal. 

Všechny ty automatické továrny jsou utopie, která se nikdy nesplní. Podívejte se do světa... až na výjimky ve všech odvětvích vyhrává dělnická masa, která šije, lepí, pájí, sestavuje, balí a expeduje. Všechen ten Adidas ale i Iphone se dělá přesně tak, jak to ukázal Chaplin ve své Moderní době. 

Na otroky se u nás nějak pozapomnělo. Blbců by na to sice aspirovalo dost, ale oni nic neumějí a nic nevydrží. Když pojedete kolem akciové společnosti zabývající se zeleninou, tak v těch sklenících dělají samí 50+. Ti ještě vydrží osm hodin dělat s motykou Všechno dvacetileté je po půl hodině dřiny k nepotřebě. Ručičky obě levé, hlava jasná, prázdná, ale vědomí o svých právech přetékající.  Bez pracovníků jsou všechny ty globální kapitály prázdná slupka. 

Přitom stejně jako v pravěku, starověku, středověu i novověku, vítězí pracovitost. Kdo je pracovitý a podnikavý (doopravdy podnikavý, nejen legální zloděj) ten přežije všechno, protože minulost i budoucnost je vždycky a za všech okolností práce. Byrokracie pomine, ba dokonce i moderní pokrok možná pomine, i ten luxus kterým jsme obklopení také pomine. Zůstane jen práce. 

Globální kapitál nám zařídil, že je poptávka dokonce i po takových, kdo spolehlivě ráno vstanou a přijdou do práce ve stanovený čas. To jsou dneska už vysoce nadprůměrní pracovníci.  O těch, co doopravdy něco umí a nebo mají v hlavě, po těch je nejen poptávka, ale přímo sháňka. A nejsou... 

Zkrátka v háji jsou ti, co vylezli ze školy a nic se tam nenaučili. Všichni ti, kdo znají gender, ale neznají trojčlenku. Ti, co udělali magistra na porovnání genderových stereotypů v Harry Potterovi, ale nikdy neházeli krumpáčem a neměnili plíny. V háji jsou ti, co dneska dělají ekonomy, ale neumějí si doma ani vyměnit kohoutek.  Dokonce jsou v háji i ti, co sice umějí podřezávat lidi nožem, ale nevědí jak používat vodováhu. Na podřezávání se dobré bydlo vybudovat nedá. Můžou sice hrozit i zabíjet, ale slušný životní standart z toho neudělají. 

Až se pomocí keců o emisích a odklonu od uhlí  udělá zase nějaký pořádný hladomor, vyhne se to těm, kdo vydrží dělat s rýčem. V té chvíli bude nějaká nadnárodní půda každému silně ukradená... doslovně. Kdo vezme za práci, ten bude žít skromně, ale přežije. Dopadne to jako vždycky. Všechny cennosti se zase přestěhují na vesnice. Až to začne, tak si všichni najdou svoje vidláky a budou rádi, že za starožitné pendlovky dostanou půlku prasete. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

že nejlepším využitím půdy z hlediska výnosu a udržitelnosti jsou “husy a stromy”. Někdo totiž nemusí mít úrodnou půdu. A jsou dokonce lidi, kteří nemají žádnou, těm se říká bezzemci. To jsou odrůdy proletariátu a mnohý z nich o tom ani neví, bo si myslí, že držení myši ho řadí nad něj. Nejhorším typem proletariátu je ten, který nevytváří hodnoty pro přežití, ale parazituje. To jsou paraziti, rychle se šířící druh.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle školních vzpomínek je to uvědomělá činnost, kterou člověk přetváří přírodu. Zemědělec dělá žrádlo, dělník mu dělá výrobní nástroje a inteligent vymýšlí, jak to udělat lépe, aby z toho něco měl. Nic nového, všechno už tu bylo, Marx to popsal s Lenin realizoval. Zkolabovalo to. Teď je zemědělec jeden ze sta a uživí dalších 99 (ne pragováků), dělník je operátor NC- stroje a brzy ho nahradí robot, inteligenta nahradí umělý inteligent, který nikdy nespí a nevymýšlí chujoviny. Lid trápí celulitida a anorexie, operuje Leonardo na dálku z Ameriky a politická reprezentace řeší přesuny přemnožených parazitů z vyžraných míst do oáz, které vznikly prací.
Jak to může pokračovat? Jedině vyčerpáním Země a katastrofou, buď přirozenou, nebo umělou. Ta umělá už pluje na gumácích, v jednotných plovacích vestách, s ajfony v ruce.

Zatím bez slepic

přemnožených parazitů z vyžraných míst - politická reprezentace řeší přesuny přemnožených parazitů z mist, z vyzranych mist a mist, kde vsechno roste, jen pracovat a myslet se nechce do oáz - kde je jeste na cem parazitovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

budou se všichni snažit
narvat míček do jamky,
být pochválen od mamky.
Bo v golfovém klubu
má každý mastnou hubu
tam je to lepší, než u pásu
tam musím přinést klobásu
abych vydržel šichtu
uhájil životní plichtu.
Až budou všude hřiště
budu na něm jak klíště
držet balón na noze;
to není jak v kolchoze
trčit prdel k nebi
to nemám zapotřebí;
budu dělat do sportu
s ním půjdu do holportu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tedy, Vidláku, dneska je to moc hezké. Takové rustikální. Chybí tomu pár Ladových obrázků...
P.S.: Doufám, že jsem vás nenaštval, a když, tak jenom trochu :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Tohle mne mluví z duše.
Jen je rozdíl hospodařit na Vaši jižní Moravě,nebo na kruté vysočině.
Někdo říká,na jižní Moravě na jaře zapíchnete vidle do hnoje a na podzim sklízíte ovoce z těch vidlí.
Jak jsem někde četl,hladomor na Ukrajině,má více na svědomí USA židé,bankéři.
Takže si dáme,Ta jižní Morava,je jistě krásná zem,osázená vinohradem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu Zemědělče... Ale díky globálnímu oteplování už jsem viděl nádhernou kukuřici i v 600 výškových metrech kolem Dolní Rožínky... Hlavní výhoda jižní moravy je v tom množství... na malém pozemku toho opravdu hodně vyroste. Ti Horáci na Vysočině potřebují holt větší plochu a musejí se smířit s nižšími výnosy.
Ale zase ty vysočinské pastviny... co já bych za to dal mít ve Vidákově hektárek pěkné louky nebo pastvisko. Hned bych pořídil krávu...

Zatím bez slepic

Pane Vidlák.
Díky za odpověď a doplnění.
Vidím to také na Vysočině,kukuřici,řepku,kdežto Vysočina byla vyhlášená jako bramborářský kraj.
Sám dobře víte,pokud nemáte techniku,tak jsou brambory hodně náročné na ruční práce a toho se ZD zbavují.
Tady by mělo M Zem. zasáhnout,nejspíš dotacemi.
Tu pastvu,krávu k tomu,to by se Vaší početné rodině vyplatilo,že by něco zbylo i pro čuníky. v životě byste si nekoupil trvanlivé mléko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, já četl článek kde ten hladomor někdo vysvetloval "netradičně", kdy jakmile všechno dali povinně do družstev, tak se sedláci nasrali a pozabijeli všechny voly a nebylo čím orat a zaroven s tím přestali uplně dělat na svém zahumenku, proste natruc systemu.
Jeslti je pravda, ze se to vyhlo Volynskym cechum, pak bych hadal, ze hladomor byl jak pises ty z lidske blbosti, ze za to asi satan Stalin tolik nemohl...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechci být opět za hnidopicha, co se Ukrajiny týká a zejména co se týká pracovitosti tamních obyvatel. Nejvěrohodnější informace by Vám k tomu poskytnuli sami volyňští Češi. Skuteční pamětníci již dnes prakticky nežijí, ale ještě jsou tu jejich potomci, kterým stihli předat své zkušenosti a vzpomínky. Zkuste se jich poptat a opět, jak jsem psal včera, nevyjdete z úžasu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jednak ten hladomor nebyl tak veliký - ale byl, jedna z tech zidovek co manifestovali proti okupaci 68 popisovala, jak kdyz byla mala k nim lezli vzhladoveli vesnicani a umirali jim na schodech.

Zatím bez slepic

Jedna židovka jaro nedělá - zvlášť ta manifestující.

Zatím bez slepic

To samozrejme nedela. Jen se podrekla, jako se podrekavalo Rude Pravo nebo CT dnes.

On vam to ke cti moc neslouzi, ze vam na prahu umirali lidi hlady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud má autor článku opravdu zájem o starožitné pendlovky, tak zrovna přemýšlím co s nimi. A ani za ně nechci půlku prasete. Postačí brambory, co chutnají jako když jsem byla malá.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

je dnes vyšší, než cena předsmažených hranolků. Jsem zvědav, kdy předežene cenu masa. Z brambor je cenná komodita, jsou vzácné, brzy budou zákonem chráněné a jíst se bude kukuřice, zapíjená řepkovým olejem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

13. Nemuslimové nejsou před zákonem stejní, jako muslimové. Pokud chtějí přežít a zůstat v bezpečí, musí dodržovat stanovená pravidla šaría. Nesmí si nikdy vzít muslimskou ženu, veřejně ukazovat víno, nebo vepřové maso, recitovat své verše, nebo slavit své náboženské svátky, ani pohřby. Je zakázáno stavět nové kostely, nebo jiné budovy, které by měly být vyšší, než mešita. Nesmějí vejít do mešity bez povolení. Nemuslim není chráněn, pokud vede muslima od islámu.
https://www.euportal.cz/Articles/20553-pravo-saria-34-veci-ktere-byste-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud by se opravdu stalo, že by přišel hladomor, tak by asi bylo jedno, komu půda patří.
Lidi by sázeli i na trávník mezi paneláky. Teda pokud by měli co.
Bohužel v zemědělství se musí čekat, než něco vyroste a uzraje. A hlad je každý den.
Myslím, že kdo by vypěstoval a neměl možnosti a sil vypěstováné ubránit, zbyly by mu tak oči pro pláč.
Hladoví mají dilema, zda půjdou něco ukrást pro svoje děti aby neumřely hlady.
Zemědělci mají dilema, zda zabít zloděje, který chce jejich jídlo ukrást a oni pak nebudou mít pro sebe a svoje děti.
Na ochranu od státu bych se v takovém případě nespoléhal, stát možná zemědělcům sebere, aby měl pro sebe a represivní složky.

Na Ukrajině hladomor byl. V té době byl i v jiných částech planety. Byl i v USA, kde v té době došlo k úbytku obyvatelstva, nechá se to dohledat ve statistikách, jinak o hladomoru v USA se nikde nepsalo.
V době hladomoru životně důležité zboží, které se do SSSR dováželo z USA muselo být placeno obilím. Nechtěli peníze, dokonce ani zlato, jen obilí. To byl i jeden z důvodů konfiskace obilí v SSSR, na Ukrajině včetně.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Jan z Helvajzu.
Brambory jsou vděčná plodina,dají se jíst i samotné,upravené jako bramborák,příloha ke všemu.
Jak už v loni Vidlák psal o raných bramborech,když jsou předklíčené,tak mají vegetační dobu 2.5-3 měsíce,takže by se daly dvakrát do roka sklízet.Na pšenici čekáte 10 měsíců.O té Ukrajině jsem četl něco podobného také.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kniha Martina Pollacka "Americký cisař " je o obrovském exodu lidi z Haliče a Ukrajiny do Ameriky . Ten začal okolo roku 1868 a trval až do revoluce.Lidé se zbavovali všeho jen aby měli na lodní lístek. Výsledkem bylo, že púdu ani neměl kdo obdělávat. I to mělo svůj vliv na na produkci potravin a potažmo na hladomor.
Knížka stojí za přečtení - doporučuji.
Americký "filtr" vracel všechny nepotřebné tj staré a nemocné zpátky do Evbropy , kde ti bezmajetní , kteří se neměli kde, proč a za co vracet na Ukrajinu, tak vesměs zůstali v Nemecku a koncentrace s tím spojených problémů zadělala na myšlenky o potřebě konečného řešení.

Zatím bez slepic

přes Halič hotovou dálnici od Krakova po Krakovec (směr Lvov) (končí na hranici s UA), ta je v západním stylu. Staší ale projet souběžně s ní po okreskách a člověk se diví, jaké bídné stavby jsou obydlené, jaká políčka ... bída je tam vidět ještě dnes.

Zatím bez slepic

"Spojené státy nebudou tolerovat vměšování nepřátelských zahraničních vojenských sil do společných cílů západní polokoule, týkajících se demokracie, bezpečnosti a právního státu…"
Hovno Venezuela, hovno suverenita, nýbrž společné cíle západní polokoule! Tak to je, souzi. Ale tenhle vztekle ňafající ratlík si už kousnout netroufne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zážitek z dnešních 9. tříd. Nemám je na děják, ale ten kdo je má patří mezi rozumné učitele a 2. světovou už mají za sebou. Přesto: "Které státy bychom zařadili mezi Spojence?" (Dělali jsme diagram ztrát vojáků, civilistů). Odpovědi USA, VB, FR... Pak různá dominia... V ani jedné z nich ani jednoho nenapadlo říct SSSR... Pak jsem se zeptal: "Kam patřilo Československo?" Odpověď 2/3 z nich: K Ose, protože "Protektorát"...

Mrazí mě z toho...

Zatím bez slepic

Anglicani taky nemluvi o SSSR jako o Spojencich. Jen jako spojencich.

Zatím bez slepic

Úplně nerozumím co míníte.

To "Spojenci" s velkým "S" je označení bloku ""spojených národů" (analogické k prvoválečné Dohodě) a jedná se o koalici zemí stojících proti zemím Osy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Allies_of_World_War_II

Zatím bez slepic

:-) - No asi ti hosi, co toci dokumenty o valce necetli wikipedii. Kdyz pisou "spojenci tohle a rusove tamto", tak rusove asi nepatri do kategorie spojencu.

Jindy zase jo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím ale, že se pletete v konstatování, že Všechny ty automatické továrny jsou utopie. Nejsou. Na YouTube je hafo videí dokonce i od nás ze Škodovky, stačí si zadat do vyhledávacího okna výroba octavie a uvidíte půlhodinový koncert robotů, sem tam nějaké lidi. A když si dáte dtto pro výrobu posledního modelu mercedesu, je tam těch robotů ještě víc. Stačí si srovnat s videem výroba trabantů v NDR. A bude houšť. Viz. letošní Hannover Messe s 5G aplikacemi. I po těch lánech budou brzy jezdit traktory ovládané na dálku. Musk chce poslat do vesmíru kolem země tisíce satelitů vysílajících 5G signál.
Já vím, že rajče ze zahrádky chutná skvěle na rozdíl od těch dovezených ze Španěl, ale v uskupeních Vidláků fakt není budoucnost, bohužel. Fandím Vám, ale je to jakoby za Guttenberga, ještě někdo opisoval knihy. Pro bibliofily dobré, pro masy ne.
S hodnocením pracovní morálky a schopností mlaďochů souhlasím. Můj táta (93) starý zahrádkář se vzornou zahradou říká, že kolem něj v kolonii když si mlaďoch koupí zahrádku po starším, první co udělá je, že všude zaseje trávník a postaví si pod pergolu krb.

Zatím bez slepic

"v uskupeních Vidláků fakt není budoucnost, bohužel"

V tomto bych nebyl zase až tak rezolutní. Ona je především otázka, zdali způsob současného pěstování plodin může fungovat do nekonečna, nebo bude potřeba přistoupit ke způsobu přípravy půdy starým dobrým způsobem. Hluboká orba a hnůj. K zemědělství mám hodně daleko, ale odhaduji naprosto laicky, že vyčerpanost půdy se blíží. Potom musí zákonitě přijít údobí, kdy nezbude nic jiného než přechod na vidlácký způsob zúrodnění. Budeme muset pootočit kolo dějin trošku zpět.

V čem ale nejsem optimista je Vidlákovo nadšení, že nemůže přijít, přirozeně že demokratickou cestou nařízení, že se "lepší" půdy vyvlastňují a Vidlák se ocitne v pozicích našich dědů po Vítězném Únoru.

Zatím bez slepic

jeho záhumenky určitě nechají, pokud se ovšem neukáže, že má pod nimi třeba ropu.

Zatím bez slepic

1. Kolik škochtlí si míníte za svůj život pořídit? (Já ani jednu.)
2. Kolik žrádla spasete za rok? (Já asi půl tuny.)
3. Co budou robotické traktory zaorávat do půdy namísto hnoje?
4. Kolik "nových" nemocí schytáte z konzumace průmyslově vyrobených potravin z důvodu absence stopových prvků, hořčíku, draslíku, atd.?

Zatím bez slepic

civilizace má holt svoje pro a proti. Nemocí bude hafo, prášků na ně ještě víc. Ale dožijeme se vyššího věku..... v lazaretech.
Targusi, co je to škochtle?
Robotické traktory budou tahat plouhy, kombinátory, sečky a sprchovače chemikálií, jako doteď, možná i nějaký rozmetač hnoje jednou.

Zatím bez slepic

Škochtle je nářečně škodovka.

Zatím bez slepic

ani tak neskodia kvoli nejakej tej absencii stopovych prvkov.
V 9 z 10 vzoriek americkych vin sa nasli stopove prvky roznych postrekov od firmy Monstanto
A nedavno hlasili, ze jablka (a aj tie v EU maju viac ako 10 postekov za sezonu) kupene v obchode nestaci umyt. Ani poriadne umyt. Proste ta chemia je v nich zazrana a asi to nie je bohvieaky vitamin :D :D :D.
Takze moje jablka, na ktore pada len smog a kysly dazd su ozaj bio :D :D :D

Zatím bez slepic

No jo, ale kazdej robot ze Skodovky a spol potrebuje za sebou armadu vyrobcu, techniku a programatoru a opravaru. Nebo se mylim? My mame v praci super p

Jako vzdy, nula od nuly pojde.

My mame programy, ktere desne ulehcuji praci. Jen obcas cumite 5 minut na otacejici se kolecko, menici se flicky, marne tukate do vyhledavaci listy, hledate 10 minut, jestli vam jen blbne pocitac nebo je generalni problem na cloudu, badate proc se vam nechce otevrit priloha, opravujete idiotsky chyby robotu atd atd.

Kvalitni jidlo se nakonec prodava predrazeny jako bio, nebo se to meni.

Zatím bez slepic

každá revoluce v průmyslu zrušila spoustu profesí, ale jiné vytvořila. Pokud jde o Průmysl 4.0, obávám se, že jich bude víc zrušených, než vytvořených. Ale společnost zbohatne a řada lidí nebude muset makat, dostanou základní příjem od státu a potom bude na nich co udělají s volným časem. V padesátých letech nás učili ve škole, že se dožijeme komunismu. Ještě před 20ti lety jsem nečekal, že k tomu fakt dojde a to pomocí kapitalismu. Ono, kdyby se státy nepředháněly ve zbrojení, už jsme tam dávno byli.

Zatím bez slepic

Že se dožijeme komunismu? Možná ano, ale momentálně jej EU připravuje pro lidi afrického původu. Bledá tvář bude makat, dokud nebude černá.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Dobré a vtipné.
Sice se říká,budeš makat až s černáš.
Proto už,jak Babiš,tak Schillerová volají po vyšších daních

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
každý stát každého režimu, demokratický, socialistický, diktátorský, tvrdě kapitalistický, vždy volá po vyšších daních. Je to totiž jednodušší než začít šetřit a tím kálet do vlastního hnízda. A když už stát začne šetřit, tak nikdy na papírech a byrokratech,a le vždy lidem omezí nebo zpoplatní (= privatizuje) nějakou službu, kterou si platili v daních. Stát vždy utratí všechny peníze, které dokáže sebrat, a doufá, že jeho dluhy zlikviduje inflace nebo hospodářský růst, zatímco důsledky dopadnou na nepřátele z opozice.
Jisté je jedno, že stát nějaký běžný občan našeho typu vůbec nezajímá po většinu doby. Jedinou výjimkou je krátká chvíle před volbami.

Zatím bez slepic

No - a právě ono bádání nad tím, co dělat s volným časem, povede jen k békovinám jako LGBTS. Moc volného času škodí.
Žádný samozřejmě také...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

odkryli hrobku vládce a zjistili, že to byl Chuj. Ještě, že neotvírají hroby v Praze.

Zatím bez slepic

Ladiku - tu i tam najdu hrobku i hlavneho kokota :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kakaové boby? Co se dělá se slupkama? Dají se pálit? Suší se boby na slunci nebo uměle? Je tam dost odborníků?

Zatím bez slepic

Pane Admirál.
Tuším tu možnost,že může být Milka prezidentkou.
Pokud nastoupí ještě větší krávy,nebo voly na pole kandidátů

Zatím bez slepic