Ťokův průsmyk

Autor
Štítky

Pamatujete, když projížděl první americký konvoj (tedy on nebyl první, ale měl poprvé pořádnou publicitu, protože to bylo po ruské anexi Krymu), jak stáli podél ti správní a demokraticky uvědomělí lidé a mávali našim skvělým nejlepším západním osvoboditelům, zachráncům a polobohům? Měli k tomu ty nejlepší kamery a reportéry České televize, kteří se postarali, aby tento bohulibý čin nezůstal utajen žádnému televiznímu přijímači. 

Pak projela celá řada dalších konvojů a jak už to tak bývá, publicita se snižovala, lidi si zvykali, každý už si svoje odkvákal ať už pro nebo proti, zkrátka už nebylo o čem psát ani vysílat. Nakonec to konvoje dotáhly jen do místních zpráv. 

Až doteď. 

Předevčírem se čechům povedl zase jeden majstrštyk. Zastavili udatnou americkou armádu bez jediného výstřelu v Ťokově průsmyku D1 a to použili jen obranné ženiní prostředky jako svedení dopravy do jednoho pruhu a tradičně přetížený provoz. Ani nemuselo dojít na naše útočné fábie, které dokáží znepojízdnit obrněná vozidla na několik let. Takhle se alespoň vyjadřovaly "smějící se bestie" - česká veřejnost. V diskusi se objeví jistě ještě celá řada výborných vtípků i videí. 

Ale úplně nejlepší byly ty komentáře od vysokých armádních i politických činitelů. Andrejko dal hned vědět, jak celou situaci řeší telefonováním s jakýmisi činiteli. Ozval se tradiční obránce západních hodnot Šedivý a všichni ostatní měli společný neuvěřitelný optimismus, že co čtenář nebo posluchač, to debil. 

V praxi to samozřejmě je úplně jednoduché. V zimě silničáře také nenapadne, že by mohlo sněžit a čekají na zprávy zvenku a na rozkazy shora. Tohle bylo totéž. Nikdo nevydal správný rozkaz, aby se přesun patřičně domluvil a prostě to spustili s tím, že to nějak dopadne. Jak se jmenuje ten nový ministr dopravy? Kremlík? A jak se jmenuje ministr obrany? Abych řekl pravdu, já už vlastně ani nevím. Jo, na této diverzi má svoji zásluhu Ťok, ale z druhé strany sekundovala bordelem na Obraně i Šlechtová s Rambohafíkem. 

Doufám, že si z toho Amíci vezmou správné ponaučení... Možná vám nějaký hujer i zamává. Možná u toho budou i kamery. Je dost pravděpodobné, že vás anši Andrejové a jim podobní rádi s velkou úklonou pustí na své území. I fanfáru vám zahrají. Ale už první relativně maličký průser si budete muset už vyžrat sami. Ti hujeři totiž budou jen mávat. Nikdo vám autem neuhne, nikdo vám dopravu řídit nebude, nikdo vám nic nezajistí.

A doufám, že si z toho vezmou poučení i naši protirusky a bojovně naladění spoluobčané. Mohli totiž v přímém přenosu vidět maličký miniaturní soft kousek toho, jak vypadá válečný průser a jak je to jednoduché. Kdyby došlo na opravdovou válku, tak tohle máme v jednom kuse i s mrtvolami. 

A my ostatní si můžeme říkat, že Putina vůbec není zapotřebí. Naše spřátelené armády si vystačí samy se sebou. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jediné co jsem našel jsou články "Babiš vzal", ale když si je přečtu, tak "vzal" nevyčerpané miliardy. Jenomže nikdo neche říci B, že u státu to není jako ve firmě, u státu když se nevyčerpá, tak se vrací... Proto taky státní organizace na konci roku kupují cypoviny co nepotřebují, protože navíc, když neutratí=ušetří, jimbude na další rok znížen rozpočet o ušetřené peníze :D

Já bych hádal, že nějakej novinář "myslel" a napsal, že babiš sebral 45 miliard, ale jaksi viz LAco a jeho čísla si neuvědomil, že by to znamenalo, že by ministerstvo muselo peníze vracet v miliardách, kdyby to byla pravda :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud odhlédnu od humorné stránky průjezdu spojeneckého konvoje přes ČR (to, že se k opravám na D1 přihlásil islámský stát, je naprostá špica), tak mě v první řadě napadá, proč je pro Boha neposlali po železnici.
Pamatuji si, že se dříve běžně tankáni ze Strašic navagonovali v Mýtě a v mnohém větších počtech odjeli na cvičení. Pokud tohle NATO neumí, tak co chtějí podnikat?
Jestliže poslali Amíky po silnici z propagandistických důvodů, tak je jasně vidět, co je to za blby a zjištění, že takoví blbové hýbou armádami, není vůbec veselé.

Zatím bez slepic

Všechny ty konvoje jen demonstrují sílu a ukazují vlajku, komu tahle krtčí hromádka zrovna patří. Nic dalšího v tom nehledejme.

Zatím bez slepic

Demonstrace síly? Nevím, ale toto byl pravej opak, ten kdo to planoval jako onu demostracu by měl být degradován a propusten bezecti, toto bylo vše jenom ne ona demostrace síly...

Zatím bez slepic

Trochu opravím - v Mýtě ne, nakládalo se v Holoubkově, kam vede "tankovka" - betonová široká cesta, částečně z panelů, částečně z litého betonu.
Viz : https://mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=13.7416062&y=49.7542224&z=14…

Zatím bez slepic

Aha, dal jsem blbej odkaz na mapu - trasa samozřejmě nevedla Medovým Újezdem, ale kompletně lesem - tudy : https://mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=13.7416062&y=49.7542224&z=14…

Zatím bez slepic

Máte pravdu, v Holoubkově, od Strašic tam vede od Smolárny tankovka.

Zatím bez slepic

Jeli po dálnici a takto prý schválně, protože to byl TEST našeho spojeneckého odhodlání a selhali jsme.
Babiš měl dle něj asi fakt všechny z dálnice při průjezdu "spojenců" vyhnat a JIM zajistit hladký i cvičný průjezd.
On a jemu podobní to fakt myslí vážně.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jakub-Janda-ke-konvoji-Se…

Zatím bez slepic

Janda může plkat v podstatě co chce.

Pokud mají on a jemu podobní kreténi vliv na reálné dění, je to s námi doopravdy špatné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

14 skupin amerického konvoje přejelo území České republiky

Česká armáda se omlouvá za vzniklé potíže.

(plukovnice Magdalena Dvořáková, vedoucí oddělení komunikace s veřejností, Generální štáb AČR )

Zatím bez slepic

Spíše než toto je vtipné, že Generál ze štábu v rádiu říkal, že to byl úspěšný přesun, jeslti podobně "myslí", pak máme armádu fakt už jenom na papíře :(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když jsem sloužil v ČSLA ať už jako voják základní služby, nebo záložák, vždy když se přesouvaly větší jednotky, provádělo se to po železnici, nebo když po silnici, tak v noci. Naposledy, jako záložák, raketometný prapor gradů z Terezína na střelnici do Brd v roce 1980. Vyjeli jsme ve 21,00 hodin a málokdo při průjezdu městečky a vesnicemi po okreskách tušil, že právě přes jejich městys projíždí kolona vozidel. Ale to bylo za hluboké totality.
Jenže plánovači a politruci v NATO potřebují propagovat tuto agresivní organizaci a tak klidně pustí kolony na silnice a dálnice ve dne.

Zatím bez slepic

rakeťáci. Normální bigoši ne-e.
Já jsem za ty dva roky absolvoval asi tak patnáct výjezdů v kolonách a v noci to teda nebylo nikdy (potmě ano). Lampióni měli panickou hrůzu z mimořádek, na což bylo zaděláno prakticky při každém přesunu za tmy, nemluvě o jízdě kolony v nočních hodinách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dálnice D1 je v katastrofálním stavu už více jak 30 let. Je sice pravdou, že v posledních letech ministerstvo dopravy ovládá Andrej Babiš, ale je také pravdou, že jeho ministři dopravy toho moc pro nápravu situace neudělali. A ti, kdo dnes Babiše za stav D1 kritizují, jej mají také na svědomí, protože všichni vládli před Babišem.
Permanentní oprava D1 trvá tak dlouho, že než ten jeden pruh konečně opraví, je druhý natolik rozbitý, že potřebuje opravu znovu. A když druhý konečně opraví, je už rozbitý zase ten první. Za těch 30 let mohlo ŘSD konečně dostavět třetí pruh na D1.
Kolony na D1 způsobují i prosté činnosti jako výměny svodidel nebo sekání trávy a křovin ve středovém pruhu, kde stejně nic pořádného neroste.
Každé zúžení do jednoho pruhu pak vytváří nebezpečné situace, a nehody pak nastávají.
Příčinou neutěšeného stavu českých dálnic jsou podle mého odhadu příliš dlouho prováděné opravy a příliš benevolentní přístup ŘSD, kdy si firmy mohou dovolit sice zabrat pruh, ale pak nic nedělat dlouhé dny až týdny. Přitom by stačilo dávat firmám nějaké mínusové body za zpackané předešlé opravy a nedodržování termínů do dalších výběrových řízení. Pak by se některé firmy vyřadily samy. Ale mohl by také nastat stav, že by firmy došly.
V každém případě náprava situace leží v ŘSD. Nevím, proč bychom měli platit předražené dálniční známky za stání v kolonách.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Úplně stačilo, kdyby kreténi na údržbě rovnali betony frézováním a nečekali, až se tam nadělají schody jak do nebe (tu-dum, tu-dum, tu-dum...) Komanči to jednou za pár let lehce zabrousili a bylo.
Takže tomu, kdo tohleto zakázal, přeúčtovat veškeré náklady, ta hnusná, trapná a blbá dálnice mohla fungovat o dvacet let dýl.

Jinak přes Vysočinu se jezdí už dávno ve dvou pruzích i při opravách. Problém je v tom, že vojenské křápy překračují max. povolenou šířku silničních vozidel (2,55 m), takže v tu ránu je na cestě těsno i pro osobáky v rychlém pruhu, tedy alespoň pro jejich řidiče, kteří nejsou zvyklí lítat kilo s deseticentimetrovým bočním odstupem. A samozřejmě další problém je neustále se zvyšující šířka osobních aut. Kdysi bylo luxusní auto široké 1,8 m přes zrcátka, dnes mají běžná SUV se zrcátky o půl metru víc.

Z výše uvedeného vyplývá zcela jasně, co se stane v místě, kde silnice náhle ztratí klasické parametry. Jeden řidič ubere plyn, druhý za ním přibrzdí a o kilometr dál už je totální zácpa.

Zatím bez slepic

BVP s bezobslužnými nebo klasickými věžemi, silniční mýto bránové nebo satelitní, výběrovky na gama nože a další..., a další..., a další..., blablabla...
Proč bychom udržovali levné a dobré, byť nikoli na vrcholné úrovni, když si můžeme pořídit lepší a hlavně mnohem dražší, i když to stojí za hovno...

Zatím bez slepic

Platit je třeba! Jsme v Bruselu považováni za holotu a postkomunistický plebs, který je dobrý jen na držení ústa a kroku. Ten stereotyp v myšlení lidí na tzv. Západě pořád přežívá. Vím to, vídám se s nimi až příliš často. Takže máme platit za osvícené vedení a rady. Musíme si počkat, až se EU celá sesype stejně jako Rakousko. Es kommt der Tag ... , jak říká Mirek Topolánek.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Jen mě u toho napadá podobná situace,jako v USA.
Všechnu výrobu,sklady,stěhují do kolonii v domnění na věčné časy.
Takže se může pak stát,že může dojít rozpadu EU a Němci budou žebráci.
Takže to utužování EU,nemůže jinak skončit,jen rozpadem.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
pořád ještě zbývá hypotetická možnost, že se v EU dostane k moci někdo osvícený a rozpad zastaví. Současná parta s heslem "Více Evropy!" směřuje neochvějně k rozpadu EU. Až se EU rozpadne, Němci se najednou dozví, že jejich bohatství skončilo v dluhopisech ekonomik jižního křídla EU a že mohou začít znovu šetřit od začátku. Státní dluhy jsou už dnes nesplatitelné a je jen otázkou, kdy se celý finanční systém sesype. Ovšem může k tomu dojít taky až za pár desítek let.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
pořád ještě zbývá hypotetická možnost, že se v EU dostane k moci někdo osvícený a rozpad zastaví. Současná parta s heslem "Více Evropy!" směřuje neochvějně k rozpadu EU. Až se EU rozpadne, Němci se najednou dozví, že jejich bohatství skončilo v dluhopisech ekonomik jižního křídla EU a že mohou začít znovu šetřit od začátku. Státní dluhy jsou už dnes nesplatitelné a je jen otázkou, kdy se celý finanční systém sesype. Ovšem může k tomu dojít taky až za pár desítek let.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Jestli to bude za pár desítek let o to to bude horší.
Jinou šanci nemají,nevidím,jen se víc zadlužovat a ne prací,vytvářením hodnot,ale jen tiskem peněz.
Ještě mají i jinou možnost,donutit občany,platit si na důchod,vklady by stejně prohnaly v dluhopisech.
Pak jak se mluví o bezhotovostním režimu u všech peněžních operacích,tím by banky obhospodařovaly velký balík peněz,ale stejně by to uplatnily v dluhopisech.V tom nejlepším,by zazvonil umíráček,Amen.

Zatím bez slepic

očích sousedů na západ od Aše - a je úplně jadno, jak daleko, zcela souhlasím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v rádiu, kolona soudruhů bratrů měla dojet na Rozvadov někdy kolem 21. hodiny. Jestli měla do rána projet přes ČR, to se opravdu nikdo nepochlubil,ale já bych si dovolil tvrdit, že ani náhodou.
Prostě to zas nějaký 3,14-us špatně naplánoval, protože se na D1 zase začalo opravovat - úplně nečekaně - jak jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

proč je pro Boha neposlali po železnici

no, obávám se, že při kvalitě přepravních výkonů českých drah , kdy na 60 km trati není výjimkou i více než hodinové zpoždění, zrušení spoje bez náhrady, či dojezd do jiné, než cílové stanice, by museli cvičení o pár dnů odložit ..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdeněk Ondráček
30. května v 10:11 ·

Přátelé,
nevím proč ty US blbečky na tu dálnici vůbec pouští ☹️. Všichni víme, že to je jen demonstrace síly 😡😡 protože jinak by tu techniku navagónovali a převáželi to v noci po železnici, jako to bylo zvykem v minulosti. Jděte do hajzlu!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsou dvě možnosti.
A/ Plánovači jsou totální debilové.
Protože kdysi byly naplánované a vyzkoušené komunikace pro přesuny techniky. MIMO DÁLNICI!!
Bylo logické vysvětlení, že v případě války tahle komunikace bude jako první napadená.
Ledaskdy jsme i museli brodit přes potoky a polňačka byl "přítel".
( Kupodivu, ta polňačka byla v nejlepším případě šotolina, ale kolony Tater udržela v pohodě)
Ale byl vydaný befel a kolony JELY!

B/ Plánovači jsou totální debilové.
Protože nás jako místní indiány z rezervace zvykají na přítomnost našich dalších "bratrů".

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tatry vezly hovno a ne náklad. Na osmikoly se nakládalo 10 tun, vlek se nakládal na celkovou hmotnost 15 t (cca 10 t materiálu). Tříosáky (138, 148) se nakládaly 8 tunami.

Zatím bez slepic

Vojenský transport NA není kamionová doprava, naprostá většina materiálu je spíše objemná než těžká.
(hmotnost je u vojska jeden ze zadávacích parametrů)
Navíc spousta "vehiklů" měla svůj vlastní podvozek, jedno, dvouosý, mám na mysli čerpadla a kompresory.
Prostě měrné zatížení bylo hlídané.
A co si myslíte, jak mají Ami naložený ty svý vehikly?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Opisuji z Vidláka:"prostě to spustili s tím, že to nějak dopadne".Pouze bych neskromně dodal:takhle se už téměř 30let řídí celý náš stát,nejenom organizace přepravy jedné celkem malé kolony vojenské techniky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Fakt mě baví, že Schillerová bude čekat na překlad zprávy z Bruselu celý JEDEN MĚSÍC!
A přitom všichni potřební onu "důvěrnou zprávu" mají přeloženou přes noc.
Tenhle styl fungování EU prostě nemá chybu!!!!!!!!!!!!!

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

I ona ví, že bez AB má po ptákách a vysoké kariéře.
Aneb Vidlákovo KDD.
Proto každý den kdejaké možné lhůty bude dobrý a hodí se, samozřejmě, že to mají dávno přeložené i tito.
Pak ještě tři měsíce lhůta bude na odpověď ...........
A pak opravné prostředky a nová EK a kdo ví, co AB pak klidně za "nestřet" bude ochoten vyměnit.
A pravdu má hysterický AB v tom, že se NIC vracet nebude, oni nám to prostě mínusem započtou a nevyplatí jinde.
Tenhle styl fungování EU je přece na tom založen, poslušné státy díky dotační a jiné politice.....a lhůtě jsou právě na ten "vyjednávací" potenciál.....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tomto případě jde o stovky milionů a každé špatně přeložené slovo může hrát v 71 stránkovém dokumentu významnou roli. Pokud si počkají na český překlad, odpovídá za jeho správnost EK. Opravdu není kam spěchat.

Zatím bez slepic

Opozice ale spěchá a usilovně hledají kusy na tu 101, aby dali vyslovení nedůvěry.

Oni už vědí, že AB nikdy, nikdy, nikdy.....

Však toto není konečná zpráva ještě, a budou mít pak další 2 měsíce na vyjádření ČR....
Nakonec je od EU hezké, že to pošle přeložené "závazně" a vůbec to, že lhůtu má, to u nás často berňák lhůtu nemá žádnou....

Já to nerozporuji, jen jsem si dovolila napsat, že nyní je pro vládu u této kauzy KDD, ale opozice cítí šanci a jede.

No jistě, že jde o stovky našich milionů, jde dokonce i o vládu, jde o koryta, některým jde o vše, možná i o tepláky, ale to spíše ne, úmysl se asi neprokáže---------

Když na to přijde, může AB (teda jeho BÝVALÁ firma), zažalovat ČR (úředníky jeho vlády), že dotace přiznali a AGF v dobré víře přijal.
Či ještě může chtít AGF či AB sám náhradu škody i jiné své újmy po těch renomovaných českých právnících, to oni mu přece "zaparkovali" AGF do těch svěřenských fondů, oni tak v jeho očích odpovídají i za to, že to bylo bez chyby dle legislativy.
Prostě uvidíme.

Zatím bez slepic

Babiš promluvil a řekl, že to je návrh nebo jak to nazval ne konečná zpráva jak píšou Piráti a spol. Kdo má teda pravdu?

Jeslti Babiš, tak to bude sranda, v poslední době, bych tomu i věřil, zatím vše co řekli novináři se ukázalo jako utočnej granát, hluk, ale to je tak vše, čeká se prostě že se "andy posere a odejde",a le nějak jim to nmevychází a když ve volbách vyhrál, teda novináři říkají že prohrál, ale jak o tom píší, tak to vypadá na opak... A to se tolik demonstrovalo...

Zdá se, že lidi, ale i politici už si zvykají, že na ulici může křičet kdo chce a stačí je ignorovat, protože vlvi na volby jak se zdá to má téměř nulový, viz předpovědi že SPD nemá ani na to se tam dostat (i když pak zase mělo :D)

Zatím bez slepic

Laco, s prominutím, v EP se překládá simultánně, při jednání státníků taktéž.
Když už bych vaši myšlenku rozvedl, musel bych očekávat, že Andrejko v pondělí audit a jeho výsledky neuznává, protože auditoři nejsou rodilí češi a tedy vše špatně přeložili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Příčiny kolon na D1 jsou následující:

1. Přesun byl plánován původně na noční hodiny, ale Američané nedorazili včas. Tak se snažili dohnat zpoždění jízdou přes den.
2. Česká armáda nezvládne logistiku ani menší vojenské jednotky. Když se jim rozpadl původně připravený plán, nebyli schopni reagovat a improvizovat. Snad se z chyb poučí, protože jich armáda nasekala hodně.
3. Američané jsou zvyklí, že v USA mají veteráni přednost a služba v armádě je společensky vysoce oceňovaná. Asi jim dosud ani nedošlo, že v ČR je tomu jinak.
4. ČD by logisticky přesun nezvládly. Nebo by jim trval týden. Takže se rozhodli přesouvat raději po železnici.

Zpackaný přesun nevypovídá nic hezkého o schopnostech ČR při přesunech vojenských jednotek a možnostech obrany. Kdyby nás opět někdo napadl jako v 1968, zase bychom se neubránili. Naštěstí jsme pro všechny nezajímavým cílem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Příčiny kolon na D1 jsou následující:

1. Přesun byl plánován původně na noční hodiny, ale Američané nedorazili včas. Tak se snažili dohnat zpoždění jízdou přes den.
2. Česká armáda nezvládne logistiku ani menší vojenské jednotky. Když se jim rozpadl původně připravený plán, nebyli schopni reagovat a improvizovat. Snad se z chyb poučí, protože jich armáda nasekala hodně.
3. Američané jsou zvyklí, že v USA mají veteráni přednost a služba v armádě je společensky vysoce oceňovaná. Asi jim dosud ani nedošlo, že v ČR je tomu jinak.
4. ČD by logisticky přesun nezvládly. Nebo by jim trval týden. Takže se rozhodli přesouvat raději po železnici.

Zpackaný přesun nevypovídá nic hezkého o schopnostech ČR při přesunech vojenských jednotek a možnostech obrany. Kdyby nás opět někdo napadl jako v 1968, zase bychom se neubránili. Naštěstí jsme pro všechny nezajímavým cílem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud stále platí, že měřítkem správnosti teorie je praxe, tak akce přesunu
přesně odráží stav naší společnosti a úroveň schopnosti řízení lidí a odborníků
na zodpovědných úřadech. Přesun 14 konvojů vojenské techniky zahraniční
armády nelze řešit diletantským způsobem jak nám předvedli v praxi. Všichni
víme, že průjezd D1 je problematický i bez konvojů vojenské techniky. Musí to
vědět na Ministerstvu dopravy a ŘSD. Odborníci na GŠ a MO ČR by měli znát
co obnáší přesun techniky na velké vzdálenosti. V neposlední řadě na ministerstvu
vnitra a dopravní policii musí vědět jak zabezpečit bezpečný a plynulý průjezd.
Taková akce potřebuje součinnost všech těchto složek. Pochopitelně to musí
být v plné součinnosti s odpovědným velitelem a štábem přesunujících se vojsk.
Vychází mi z toho, že došlo k podcenění situace a totálnímu selhání odpovědných
a rozhodujících funkcionářů. Ukazuje to na nekompetentnost a selhání rádoby
"odborníků ". Je to pravděpodobně průsečík všech množin výše zmíněných příčin,
jak píše Targus, Gerd, Mirek58 a řada dalších.
Chtěl bych ještě poukázat na rozhovor gen. v.v. Blaško se Soukupem, kde se
zmírňuje o odbornosti Vondry ve funkci ministra obrany. Podívejte se na všechny
ministry obrany od dob generála Vacka a kolik tam bylo diletantů. Za nimi zůstaly
jen miliardové pomníky za Grippeny, Pandury, padáky a Casa. Zpívající ministryně
Parkánová, která se nemůže "dočkat" spravedlivého rozsudku téměř 10 let. Možná,
že se po úspěšných demonstrací "za spravedlnost" dočká take ona s Kalouskem rozhřešení.
I kadet Biegler ze Švejka by pochopil, že pokud musí být přesun po vlastní ose, tak to
má být v době kdy je odlehčen provoz od kamionové dopravy. To je v pátek od 22 hod.
přes sobotu a neděli. Tož tak. Na shledanou v lepších časech. Ty ovšem nehrozí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budu řadit podle Gerda:
1/ Ami byli kolem 20 hod někde pod Plzní a do rána stihli s vyplazeným jazykem úžasných 94 km
( Kolona NA měla pochodovou rychlost za socíkum 40km/h po silnici, po nezpevněném komunikaci 25km/h)
2/Česká armáda nezvládá absolutně nic, nezná ani své vlastní území
( Kdysi "dávno" prapor potrubní dopravy PHM ( PV3S, T 111, T 138/148 )s veškerým bordelem zvládnul přesun cca Ostrava - Mladá Boleslav přes noc! a bez dálnice)
3/ Američani jsou zvyklí, když jsem se koukal na kolečka jejich vehiklů, musím uznat, že jinou možnost, než naši hopsaštrase nemají, v každý louži by zapadli.
4/ Vagonování je otázkou. Problém je mít k dispozici aspoň nějaké vagony.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas s bodem 4. Taky myslím, že na to už ty plošiňáky nemají. Za bolševika jsme ve Stříbře vagónovali imrvére - na cvičení na Doupov (do Podbořan)nebo provozky na střelby (různé střelnice po okolí). A stejně to probíhalo i u ostatních útvarů, takže těch vagónů museli mít kvantum. Kde by je dneska skladovali? :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Slova jistého středoškolského profesora:

"Oni studenti moc rádi bojují za záchranu klimatu na zeměkouli, ale aby zalili suché kytky na chodbě, to nikoho z nich ani nenapadne."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před několika lety mi kamarád poslal test, jímž US army zjišťuje duševní schopnosti k armádním funkcím. Vyšlo mi takové číslo, že kdybych tenkrát výsledky poslal do Pětiúhelníku, dnes jsem buď jejich generálem, nebo přinejmenším vrchním poradcem pro přesun vojsk Ťokovou soutěskou.
Šanci jsem zahodil, neb jsem kamarádovi ve vší skromnosti odpověděl, že pokud vybírají podle toho testu, tak se nedivím, že od II.sv všude všechno prosrali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

furt chutná.

Zatím bez slepic