Tři otázky

Autor
Štítky

Dnes bych se chtěl pověnovat naší nejnovější "ústavní a vládní krizi", kterou odstartoval už dávno ministr kultury Staněk za ČSSD tím, že odvolal Jiřího Fajta z jeho dobře předobře placeného místa ředitele Národní galerie. K tomu přidal nějaká ta trestní osznámení a od té doby policie vyšetřuje a vyšetřuje, což jak známe se u nás pořádně táhne. 

Fajtovi kamarádi nelenili a přitlačili na Hamáčka, že takhle by to nešlo odvolávat velkého ducha pravdy a lásky a protože ČSSD má z mně neznámého důvodu pocit, že ji nějaký pravdoláskař jednou třeba i bude volit, tak tam někde v politbyru vymysleli, že Staňka odvolají. Staněk nabídl rezignaci, vše bylo jasné, ale pak jim do toho ještěr z Hradu hodil vidle. 

Staňkovu rezignaci (demisi) nepřijal, protože podle něj Staněk pracuje dobře a minimálně počká do chvíle, než se to vyšetří.  V ČSSD začal rachot a Hamáček vyhlásil, že teda půjdou z vlády a vůbec, že už s Babišem nebudou kamarádit, ledaže by oligarcha podal na prezidenta kompetenční žalobu. Ten to odmítl a od té doby se Hamáček střídavě leká vlastní odvahy, případně dělá hrdinu. Největší fór je, že toto hrdinství s odchodem z vlády ČSSD vyhlásila jen pár dní poté, co v parlamentu vládu podpořila při vyslovování nedůvěry. 

Myslím, že jste s celou věcí dobře obeznámeni. Viděli jste Zemanův, Hamáčkův i Babišův obličej  při tiskovce po hradní schůzce. Viděli jste všechny tři při dalších rozhovorech, četli jste jejich tweety. Chci dnes položit tři otázky a rád bych znal váš názor na ně: 

1. Myslíte, že je Babiš se Zemanem domluvený dopředu? Zeman chce ČSSD předvést, že stále mohou padnout ještě hlouběji, Babiš si z jiných průzkumů dal dohromady, že předčasné volby znamenají jeho posílení a tak teď společnou rukou využili nabídky na stříberném podnose, kterou jim ČSSD a Staněk vytvořili... 

Nebo je to Zemanova soukromá akce? Dědek z Hradu se nemusí už na nikoho ohlížet a prostě si jede svoje s tím, že případná vládní krize, vyslovení nedůvěry, demise ministrů a tak vůbec mu dají do rukou o mnoho více moci, než kolik mu dává ústava a on si to s gustem vychutná. Babiš je už jen vlečen událostmi, bez Zemana se neobejde, bo on drží případnou milosti za dotační a čapí hříchy břitvu na jeho tepně? 

2. Pomohly by Babišovi předčasné volby? Je pro něj výhodné si nechat znovu rozdat karty? Čte nějaké lepší necinknuté průzkumy, které mu přes všechny novinářské kecy předpovídají o dost víc hlasů a jako bonus zbavení se obtížného koaličního partnera? Na jednu stranu to tak skoro vypadá, Babiš se Zemanem se mohou potřebovat i navzájem a na Babišovi je vidět úporná snaha, aby to nebyl on, kdo položil vládu a je vinen předčasnými volbami. Pokud by volby byly rychle, mohl by tím Babiš vytřít zrak všem demonstrantům. 

Nebo je to pro Baviše krajně nevýhodné? Volby budou v podobném termínu jako 17. listopad po třiceti letech a celý podzim už si zprivatizovala pravda a láska. Mají být demonstrace, je dost možné, že jako náhodou budou všechna vyšetřování i audity dokončeny ve vhodnou dobu a Babiš se stane předem odsouzeným viníkem právě ve chvíli, kdy se všichni pražáci shromáždí pod koněm? 

3. Má Babiš vůbec nějaký plán a nebo teď jede systémem "každý den dobrý", protože už dokončil svou mouřenínskou práci a Zeman už ho nepotřebuje, naopak se ho potřebuje zbavit? Nebo je pravda, že už ho lidi nemají tak rádi, ve volbách by měl míň a prostě už s lidmi co ho snesou nedá dohromady většinu?  

A jedna bonusová otázka - Je si Hamáček vědom, že ČSSD jede nejspíš poslední období v parlamentu? 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

vlkovi už v jeho nenávisti vypadává paměť a překrucuje fakta, kdopak donesl rezignaci ihned jak byl vyzýván - nebyl to ministr Staněk? Tak jak náš nestranný analytik vlk může napsat, že "lpí na židli", to je podlé i na vlka

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to přece nebyla vážně míněná demise, že jo. To byla jako taková ta demonstrativní demise. Navíc určitě domluvená se Zemanem dopředu. A s Babišem. A s Putinem. Vtipné je, že od té doby naházeli na Staňka svým hnojometem tolik bahna, že se jim začíná vzpouzet doopravdy. Což na jednu stranu chápu, taky bych nechtěl za předsedovu tvrďáckou image platit vlastním jménem, na stranu druhou já bych na to fakt neměl žaludek. Ano, Staněk by MOHL žadonit Zemana, ať ho už, probůh odvolá... To by pak Zeman vypadal jako sadista a otrokář, nutit ho do něčeho podobného. V tom má Vlk bezpochyby pravdu...

Prostě se jednoduše ukazuje, že odprásknout někoho tak neurvale a idiotsky, jako to udělal Hamáček Staňkovi, může mít právě opačný efekt. Schůzku Zeman - Hamáček - Staněk si měli dát hned po nepřijetí Staňkovy demise. A najít cestu, aby mohli všichni odejít středem. Ale ta touha zatáhnout do hry Babiše a ukázat Zemanovi, kdo je tady pánem, byla prostě silnější. No tak to holt máme.

Zatím bez slepic

Hamaček je blb, protože nemluví s presidentem, ale spíše naopak ho nenávidí a když slyší jeho jméno, přestane myslet a jedná pocitově, tak je tam kde je. Kdyby šel jednou za 1/4 na oběd z presidentem jako koaliční vládní zastupce jedne vladni strany, tak to tam mohli probrat, a mel by skoro urcite to co chtel, ale ten ynteligent jede podle toho co s pochem a spol dohodnou nekde bokem a maji pocit (protoze praháááá), ze se z nich kazdej potento nebo podlehne natlaku, ale kdyz tam neni nekdo priuposranej a s usmevem rekne ne, tak najednou nevi co delat, protze realne nemaj paky jak toho druheho donutit, kdyz se neposere...
Bohuzel pro ne uz nemaji v PRaze 15-20procent, ale nula nula nic a tak reálné páky stratili, uz je to jenom dozvuk pavlovych reflexu a lidi okolo nich je zacinaji stracet (ty reflexi)...

Zatím bez slepic

Staněk je momentálně nejpopulárnější politik ČSSD i když si to Vlk nemyslí. Ten o Staňkovi smýšlí jinak:
"Staněk je prostě zbabělý ubožák, který se přilepil k ministerské židli a už dávno její držení byť třeba jen o další hodinu déle nadřadil úplně všemu a zaprodal za ní duši i charakter." - citát z jeho dnešního článku na Kose.

--------------------

Vlk uz se da pomalu uz uspesne pouzivat jako ten parkinsonuv negativni ukazatel, urednik/manazer, co se vzdy systematicky myli a staci jen prepolovat jeho nazory a vite jak to je.

Zatím bez slepic

Parkinson navíc radí, příslušného mýliče chovat jako v bavlnce, neb je velmi cenný. Například, pokud je součástí fabrického týmu, hlídat jej při přechodu dvora do kantýny, aby jej probůh nepřejel vysokozdvižný vozík.

Zatím bez slepic

Myslím, že ten dnešní článek se Vlkovi docela povedl až na tu vámi zmíněnou pasáž, to opravdu nemusel. Staněk v tuto chvíli v podstatě nikoho nezajímá, ačkoliv je pravda, že kdyby hodně hlasitě hodil ručník do ringu a prohlásil, že na demisi trvá, musel by to MZ nějak řešit. Mohl by jej pak odvolat a odmítnout navrhovaného, tím by si zachránil tvář a neztratil iniciativu, určitě má tuto variantu pro takovýto případ schovanou.
Myslím, že nejlépe to tu dnes shrnul Standa i motivaci MZ, proč nezvolí tu nejjednodušší variantu, jak krizi ukončit - protože on už je takový.
Rekonstrukce vlády, po které tu někteří volají, je pro všechny ta nejhorší varianta. AB by se dostal totálně do vleku MZ a srovnávání s rokem 1948 by mu taky neprospělo. Je zajímavé, jak si zde nikdo, kdo MZ tak tleská, neuvědomuje, že vše se jednou může obrátit. Co budou tito nadšenci dělat, až bude na hradní sesli sedět někdo, komu fandit nebudou, a dělat to samé, co MZ? Bude se to líbit? Přiznám se, že mne fascinuje, jak s sebou nechá AB vláčet, to bych do podnikatelského predátora jeho formátu opravdu nečekal. Fakt by mne zajímalo, co za tím je. Možná by tuto otázku mohl Vidlák příště nastolit.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli že podle Vás Staňěk nikoho nezajímá, žijete v nějaké bublině, v té vidlácké, jak se zde můžete dočíst, to ta rozhodně není. O nejpopulárnějšího politika ČSSD je zde zájem.
Staněk může být ten pověstný pěšec, se kterým se dává MAT.
Kdyby Staněk trval, kdyby, kdyby. Iniciativu neztratí i tak.

"Rekonstrukce vlády, po které tu někteří volají, je pro všechny ta nejhorší varianta."
Jak pro koho.

A Zeman? Že se to může obrátit? Kdyby tam seděl Drahoš, nebo Kníže, vytírali by si s námi prdel jak s plyšovým medem.

PAL žene věci na hranu. Bylo by dobré, kdyby sklidila plody.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zbytečné obavy. nikdo takový na Hradě sedět nebude a kdyby náhodou dělal ty samé věci co dnes dělá Zeman, tak bych jej pochválil. Ano, skutečně pochválil, protože mravní princip je to co dělá člověka člověkem. Dovedete si představit pavte, že by to samé udělal Venca Flaška? Hurá, vždyť on by přeci bránil člověka, který odhalil korupci,
Jenže je jiná doba a PAL si spletla strany. Zeman to dělá skvěle a jestli není s Babišem přímo domluvený, tak aspoň Babiš tajně využívá proražený blok a cpe tam své vojsko. Prostě nakonec to dobře dopadne, PAL, půjdou do hajzlíčku a Babiš posílí . Podporu mu dá i Trikolóra, o kterou se zde také hraje.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten lump Plaska byl sam zkorumpovanej na dren.

Zatím bez slepic

Flaska

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Hradě může sedět někdo, až budeme čumět. Kudy na to? Fiala (ODS) už volá po změně způsobu volby prezidenta, vrátit ji zpět do sněmovny. A bude po hehe….

Zatím bez slepic

Názorům Petra Fialy je zapotřebí věnovat tolik pozornosti jako štěkotu čivavy. Ten už toho navykládal! Třeba o odvolání Zemana, odstoupení Babiše, teď po změně způsobu volby prezidenta. Zkusit to může, ale musí sehnat ústavní většinu. Sežene ji? Nesežene. tak jen hloupě plácá o něčem, co nikdy nebude muset splnit.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

AB už ví,
že není jediný, kdo má sílu tlačit urputně své zájmy a kdo umí "účel světí prostředky" a je i silnější, než je on...
Je to prostě nyní souboj zájmů, ega a u některých jde jistě i o koryta a KDD....

Slovy Pavta, také mne to chování AB fascinuje.............ale Laco a asi ne jen on tvrdí, že to vláčení jen předstírá, že je to téměř geniální strategie šelmy....

I těch 200 poslanců asi netěší (všechny) představa, že by došlo na "převolení"......čím později tím lépe....

A protože u nás většinou politici volí tu nejhorší možnou variantu, dojde před předčasnými volbami ještě na další prázdninové "hamáčkování" a pak i na tu "rekonstrukci" vlády AB dle Zemana a pak už stejně nakonec na ty předčasné volby.
Prodávat totálně unaveného, špatně dýchajícího odkopaného Babiše na tiskovce po nedohodě se Zemanem za záměrný "poker face" je na Chocholouška..ale třeba je AB fakt nejen úžasný politik, ale přímo Oscarový herec...
tak se plna očekávání těším...na tu koncovku!

Tak si fandové toho, či onoho zafanděte a já budu prostě koukat, jak se kdo ještě odkope, co uhraje a co přijde...stejně na to, co nyní udělají nemáme žádný vliv...tak proč si slovy Vidláka kvůli nim trhat játra....

Jen škoda, že je za takový mizerný výkon stále ještě musíme platit........bylo by to zábavnější, pokud by to hráli jen za svoje...
Nakonec stále doufám, že na násilí nedojde a loutkovodiči se nějak domluví....a ČR zůstane "zatím" celá....

Zatím bez slepic

premiéra na Facebooku, zejména jeho pravidelná týdenní hlášení ZDE: https://www.facebook.com/AndrejBabis/ dozvíte se, jaké kvantum lidí je zainteresováno v projektech, které tato vláda rozjíždí. Nevěřím ani na vteřinu, že by pan Babiš chtěl tohle všechno byť načas stopnout.

Zatím bez slepic

A kde mate informace o Kalouskovi a Topolankovi ?

Zatím bez slepic

Majko, Majko, a co měl podle Vás jako Babiš dělat či jak se podle Vás měl chovat. On nebyl tím nejaktivnějším a byla to schůzka takříkajíc nanic. Pro něj je to věc mezi Hamáčkem a prezidentem. Už jsem psal, že zajímavé bude zasedání předsednictva ČSSD 15.7. Mj i proto, že na povrch vyhřezlo, že Staňka podpořila kulturní komise ČSSD a vedení to chtělo utajit především před regiony. A ještě jednu věc. Od vlka nemám rád, když někdo mluví o fandech jedné či druhé strany. Ten, kdo tohle slůvko použije, chce zřejmě urážet druhé, jako že on je ten jediný nestranný. Tak pozor, abyste se nedostala na pozice vlka - do emocí. -usmívající se smajlík

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Alex.
Po informaci,že Babiš požádal o schůzku se Zemanem,ještě před schůzkou ve třech,Hamáček může být naštvaný,o něm,bez něj a může se domnívat,že se na něj domluví,jak ho vyšachovat.Tady vidím určitou chybu Babiše.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím si, že to je chyba. Myslím si, že Babiš by dal přednost dále vládnout s ČSSD, proto požádal o schůzku před oním setkáním. Ale to jsou všechno jen dohady. Uvidíme, co ona schůzka přinese. Já jsem spíše zvědav na to zasedání předsednictva ČSSD. To může být velmi živé. http://casopisargument.cz/2019/07/04/stankuv-restart/

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, Alexi,
Co měl dělat, či jak se chovat Babiš a ještě podle mne není vůbec podstatné, co by bylo kdyby neexistuje.
Jen je možné prostě pochybovat, hodnotit..... Kdo je přesvědčen, že udělal vždy to nejlepší a dělá je prostě šťastnější.
Já opravdu nefandím žádnému našemu politikovi tak, jako občanům této země...
Proč by taky lidé v politice měli být lepší, než ti ostatní, že!

Proč ale nelze přiznat a shodnout se na tom, že byl Babiš sám fakt po schůzce "na nic" vykolejený, unavený a otrávený, naštvaný a nespokojený..., je to přece taky jen člověk?

Nevadí, že lidi fandí, ale měli bychom si to UVĚDOMOVAT a ne se ošívat, že už jen samotnou zmínkou o fandění se ten, kdo to slůvko jen použije snad vyvyšuje a chce druhé dokonce možná urážet .....Proč je třeba mi hned nasazovat vlčí hlavu.
Druhé jméno ženské je emoce....takže do emocí se dostáváme snadno a s gustem....a nejsme v tom samy.
Vy nemáte rád (pozice emocí), když někdo mluví o fandech OK.....
Neznáte mne tedy vysvětlím.
Já se opravdu a POCTIVĚ snažím být při sledování výkonu politiků nestranný pozorovatel, padni komu padni, a ani si často nemyslím, že druzí a to i fandové KOHOKOLIV jsou nějací blbci.(Chtěla jsem napsat ani na vteřinu, ale to bych fakt lhala).....
To, že tady budeme všichni "hrát" pohoršené antivlky, s "beránkem" Babišem...., není ani v debatě nijak přínosným. Pro realitu už vůbec ne.....

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, Alexi,
Co měl dělat, či jak se chovat Babiš a ještě "podle mne"není vůbec, ale vůbec podstatné, co by bylo kdyby neexistuje, to už je pryč, je co je.
A podle Vás koho je to vláda, do tomu velí?
Věc "mezi Hamáčkem a prezidentem" skončila , když podal předseda vlády ten Návrh, když sám nic proti Staňkovi neměl....(a to už měl zkušenost s akcí Poche)!
Nebo máme fakt vlády dvě a diktuje 7 % ČSSD a premiéra ministři socanů nezajímají, tam není Babišovo!?

Zajímavé to už bylo je a jistě tedy i bude...

Já opravdu nefandím žádnému našemu politikovi tak, jako občanům této země...
Proč by taky lidé v politice měli být lepší, než ti ostatní, že!

Proč ale nelze třeba přiznat a shodnout se na tom, že byl Babiš sám fakt po schůzce "na nic" vykolejený, unavený a otrávený, naštvaný a nespokojený..., je to přece taky jen člověk?

Nevadí, že lidi fandí, ale měli bychom si to UVĚDOMOVAT.
Ne se ošívat, že už jen samotnou zmínkou o fandění se ten, kdo to slůvko jen použije snad vyvyšuje a chce druhé dokonce ještě ZŘEJMĚ urážet .....Proč je třeba mi hned nasazovat vlčí hlavu.
Druhé jméno ženské je emoce....takže přiznávám, do emocí se dostávám snadno a s gustem....
Ale do emocí se dostane i chlap, nejen vlk.
Vy nemáte rád (pozice emocí), když někdo mluví o fandech OK.....
Neznáte mne tedy vysvětlím.
Já se opravdu a POCTIVĚ snažím být při sledování výkonu politiků nestranný a drze kritický pozorovatel, padni komu padni, a ani si často nemyslím, že druzí a to i fandové KOHOKOLIV jsou nějací blbci.(Chtěla jsem napsat ani na vteřinu, ale to bych fakt lhala).....
To, že tady budeme všichni "hrát" pohoršené antivlky, s "beránkem, spasitelem" Babišem...., není ani v debatě nijak přínosným. Pro realitu už vůbec ne.....

Zatím bez slepic

Za zdvojení, i technika si občas dělá co chce...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Majko, mně přece nemusíte nic zdůvodňovat či vysvětlovat. Navíc můžete mít s Babišem pravdu, že se dobře necítil a necítí. On má důvody proč by chtěl dál vládnout s ČSSD, nicméně to také záleží na té ČSSD. Pokud ČSSD z vlády odejde, bude to muset zvládnout. Ne-li, nedá se nic dělat, takový je život. A zejména život politický. Mně ti fandové nikdy nevadili, začali mi vadit až u vlka. Ten to opakuje snad v každé druhé větě, nota bene v kontextu, že nemáte-li jeho vidění světa jste zemanista jako jehovista, jste Babišova kobliha. Dle mého má každý své vidění světa, své vidění politiky a volí nějak pro své nějaké důvody.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kartous plače:
https://blisty.cz/art/96140-nemohoucnost.html
Jak krásné by to bylo, nebýt aligátora.
Kdyby tu nestašil Ježibabiš, to by PAL kveta.
Staňka hodnotí souhlasně s Vlkem (kůň)

Pokud Kartous takhle srdceryvně plače, děje se něco velmi pozitivního a dobře to skončí.

Zatím bez slepic

šachového oddílu. Nikdo mne neznal a tak mne jeden z místních hrdinů vyzval arogantně na partičku. Svoje šachové schopnosti hodnotím docela nízko, ale tentokrát onen vyzyvatel rychle prohrál. Nemohl tomu uvěřit, zejména, když jsem nepostupoval podle učebnicových kroků, tak chtěl odvetu a tu taky prohrál. Už byl tak vynervovaný, že dělal školácké chyby. To bude případ Kartouze. Oni tuší, že to pro PaL nemůže dopadnout dobře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud se nepletu, Babiš prohlásil, na výtky, že je slabý premiér, že je silný premiér. Taková reakce jen potvrzuje, že je Babiš slabý a i v koncích. Čapák, dotace, dluhy a v Agrofertu se to sere + všichni i EU mu jdou po krku. Ten člověk čeká, jaká špatná zpráva se ještě přidá, tudíž se krčí a uhýbá kde se jen trochu dá. Pokud poleví, bude uštván. Marketing již nefunguje, prostě sere se to kde se jen podívá. Začíná to připomínat Grosse. Aby taky nakonec brzo nenatáh bačkory. Chce zachránit stát a všichni mu v tom zlomyslně brání. Třikrát všem zloduchům fuj!

Zatím bez slepic

Věštče, porcujete kance, co ještě čiperně běhá po lese.

Už ho loví roky, halasné naháňky i tiší střelci na posedech.

A NIC. NIC.

Ale troubí se halali.

Jen si trubte.

Přirovnání s Grossem? Vy máte horečku.

Zatím bez slepic

Taky mi to přijde mimo. Grossovi bylo lehce přes třicet a nic neměl, nic neuměl, neměl životni zkušenosti, za ženu děvku nebo co to bylo.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejde o věk a umění, ale i Babiš se zaplétá, sice to nejsou strýčkové, ale tu manželka, švagr, děti.
Nepřeji mu to, ale dávám mu čas do konce roku. Tohoto, nebo, že by nakonec do příštího?

Zatím bez slepic

Může se stát cokoli. Pokud ovšem Babiš není připraven na cokoli a máte-li mít pravdu, pak Babiš nemá v politice co dělat. A v takovém případě bude prostě smeten. Je fakt, že by to bylo docela lidské, tohle a takový tlak většina lidí neunese. Já chci věřit, že na to Babiš má. Už jen proto, že pokud to nezvládne, octneme se na dlouho v jakémsi bezvládí. A nevidím nikoho, kdo by byl schopen skutečně vládnout ve prospěch ČR.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

OK. Asi tak.

Důležité je prohlédnou ten peloton za ním. Vyvolává to dávení.

Zatím bez slepic

Když si někdo řekne "to nemůžu ustát", tak to skutečně neustojí... Jde-li o Babišovy reakce a řeč těla, byl bych trochu opatrnější a bral v potaz, že měl docela dost jiných starostí - ten "případ Staněk" mu po návratu s prý nejdelšího a nejobtížnějšího bruselského jednání musel přijít jako kdyby měl Trumann po návratu z Postupimi řešit kočky močící do dětského pískoviště na sídlišti. I na obyčejnou únavu měl, myslím, právo. Dát na řeč těla, je Hamáček dnes zjevně předsedou té nejsilnější partaje v zemi.
A on zjevně není. Babiš, když na něj padnou před spaním chmury, si naproti tomu začne počítat místo oveček procenta z posledních výzkumů a zjistí, že zatím může být v tomto punktu docela v klidu. Celý ten spor se ho ve skutečnosti netýká. Jediné, o co mu jde, je nenechat se zatáhnout jako Sobotka, aby marně bojoval cizí bitvy.

Zatím bez slepic

To jsme nezaregistroval.

Kde je to k podepsání?

Bude se mi lépe spát, když vím, že lidé bdí a chtějí napravit křivdu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kechlibar fundovaně ke včerejšímu klábosu:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-ursula-kdo-0mk-/p_zahranici.asp…
S ambicemi Zelených v Německu je to sečteno, spočteno v podstatě stejná situace jako když v 33 tém nastoupil Hitler.

Zatím bez slepic

Ta Uršula od Lejna vypadá, že bude ještě mnohem horší než Junckers. S tím aspoň byla sranda, když chodil na srazy státníků nametený a pak je poplácával po šgraních a srovnával si s nima kravaty.

Někde psali, že ona nechala upravit interiery tanků tak, aby se těhotné tankistky neporanily o ostré hrany, pak zavedla u vojska záchody pro neidentifikovaná pohlaví a za svého působení na ministerstvu obrany provedla ještě pár podobných 3,14čovin.

Kechlibar mě potěšil se ZZ TOP, to je paráda.

Zatím bez slepic

Mě v tom článku zaujalo, jak by se měl Babiš přestat tvářit, že je to spor mezi Hamáčkem a Staňkem, když je to spor o "jeho vládu" a proto by neměl co vyjednávat, ale razantně trvat na odvolání. A proč mě to zaujalo? Protože si ČSSD vyjednala v koaliční smlouvě takové podmínky, že vysoce přesahují faktickou sílu té strany. Bylo velké socanské vítězství, že Babiš musí akceptovat, koho si socani nadelegují, stejně jako závazek pádu vlády, když všichni socani odstoupí. Tož se tak Babiš ve věcech personálních chová. Ale chová se tak i ve chvíli, kdy dojde na personální spory v rámci ČSSD. "Je to váš nominant, vyřešte si to s ním sami. Já za vás vaše horké kaštany tahat z ohně nebudu. Co mi ukládá koaliční smlouva, to splním. Zbytek si dojednejte sami. Ostatně, od počátku trváte na tom, že vám do vašich nominací nemám co mluvit."
Jednoduše, socanům se jako bumerang vrací jejich koaliční "vítězství". Chtěli být rozhodujícím jazýčkem, brát výhody, ale když si nadrobí, přehazují schopnost řešit svůj problém na jiné. Jako když puberťák s velkým prásknutím dveřmi odejde z domu, že jako už ty dospěláky nepotřebuje, aby se po roce u rodičů dožadoval vytažení z bryndy...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když jsem přemýšlel nad věcmi, které zde zazněly, uvědomil jsem si, že opravdu existuje ještě jedna varianta řešení Staňkovy krize umožňující všem snadno odejít středem. Jen ji nikdo nechce vidět, protože jsou všichni zaklíněni do toho vidění "krize" jako střetu, v němž nejde o ministerstvo, ale o to, komu ústava dovolí čurat výš - a pokud možno do věci ještě ausgerecht zatahují Babiše.

Totiž varianta, která stojí někde na pomezí vlkových variant "elegantních" a "silových ve prospěch ČSSD". Totiž, že ČSSD nabídne na post ministra kultury někoho, kdo je nezpochybnitelnou autoritou v kulturní obci (tou obcí nemyslím jen seriálové herce, Hřebejka a Hrušínského mladšího) a zároveň už prokázal manažerské kvality, či kvality ve státní správě/samosprávě. Prostě někoho, koho by ani Zeman nemohl odmítnout... Pak by výměna smysl dávala i přes odvolání Fajta i přes slova o trestu za toto odvolání: pane Staňku, vám děkujeme za dobře odvedenou práci.

Jenže je tady, samozřejmě, drobný problém. Kdo by tou zřejmou autoritou měl být? Ve straně již podle všeho došly (a navíc je tu ta fronta na funkce, dokud se rozdávají). A pro nestranníky je díky chvilkařům podobný krok značně toxickou záležitostí. Proč by měl kdokoliv hazardovat se svým jménem, aby se pak o ně otíral kdejaký nedostudovanec na Letenské pláni (a pak se chvilkaři budou divit, že v čele ministerstva bude vlastně kdokoliv, kdo je to ochoten vzít)? A co hůř - proč by to měl dělat někdo, komu Hamáček názorně ukázal, jak zachází s lidmi, kteří najdou odvahu kopnout do vosího hnízda?

Ale jak jsem říkal už dříve, celou ten pseudoproblém si vytvořil Hamáček sám, když se rozhodl ukazovat svaly...

Zatím bez slepic