Vidíme to stejně

Autor
Štítky

Omlouvám se za delší odmlčení. Byl jsem o víkendu na svatbě mého kamaráda z dětství. Už jsem tu o něm kdysi psal... Vyučený houslař, který se naprostou náhodou a šťastným řízením osudu dostal do rukou uznávaného houslaře českého původu ve Španělsku, který ho doučil, on se potom osamostatnil a dneska ve Španělsku vyrábí špičkové hudební nástroje... samozřejmě jako každého správného umělce světové úrovně ho od hladu dělí tři jídla a zpravidla je dvě jídla pozadu.  

Bral si tu holku z Kolumbie, o které jsem zde již také kdysi psal článek... 

To ještě není všechno. Na svatbě byl i jeho bratr, který naopak ve Švédsku pracuje jako grafik, který vezme od designéra jeho malůvku a převede ji do trojrozměrného počítačového výkresu. V současné době dělá pro Volvo. Přivezl si také holku - takovou vysokou urostlou blonďatou "švédskou kobylu", přesně takovou, jak si švédku představujete. Veterinářka. 

Byl tam také  jejich bratranec - také jsem o něm psal... Ten si vzal rusku a žili několik let v Permu. To je to město daleko za Moskvou, ale přesto je z něj k nám stejně daleko jako na Sibiř. Přivezl ženu i dvě děti. 

Přijel i jejich prastrýc - ten v roce 68 utekl do Bavorska, kde se uchytil jako elektrikář, vzal si němku a dodnes žije nedaleko Augsburgu. 

Přijela i jejich sestřenice toho času pracující jako zdravotní sestra v Drážďanech, předtím v Holandsku a předtím v Itálii. Tato sestřenice má bratra, který pracuje v německu jako klarinetář. 

K tomu tam byla celá řada dávných kamarádů - truhlářů, jaderných techniků, škodováckých inženýrů, krupirérů, lesníků, matfyáků, ajťáků a já Vidlák... 

Proč to tak sáhodolouze píšu.... 

Zkrátka sešli jsme se tam prakticky z celé Evropy a blízkého okolí. U stolů se mluvilo čtyřmi jazyky, překládali jsme si navzájem a povídali jsme dlouho do noci. A hlavně se ukázalo, že kupodivu nikdo z nás nepracuje ve státní správě, nikdo není úředník, nikdo se neživí papírováním a všichni více méně pracujeme rukama či hlavou, ale všichni něco doopravdy vytváříme. 

A světe div se... všichni máme prakticky totožný názor na migraci, zelenou energii, zhoršování bezpečnostní situace a všichni se shodujeme na chmurných mracích na obzorech naší budoucnosti. Nějak bylo jedno, že jeden je zavedený Bavorák v důchodu, druhá zdravotní sestra v bývalé NDR, třetí napůl Rus a čtvrtý v podstatě naturalizovaný Švéd. 

Mezi Vidlákem z jižní moravy a matfyzáckým inženýrem z Permu není zase tak velký rozdíl. Houslař ze Španělska si v hodnocení příčin a následků docela dobře rozuměl s kontrolorem svárů ze Škody JS. 

K půlnoci dojel jeden známý, který je úředníkem na krajském magistrátu v Karlových Varech a v té chvíli bylo po diskusi....

Po víkendovém pokecu si troufám tvrdit: 

1. Lišíme se nikoliv podle národů, ale podle toho, jestli něco dopravdy děláme nebo jen vytváříme papíry a pravidla. A protože neúměrně narostli byrokrati, kteří nic neumějí a nic nevytvářejí, není divu že neúměrně narostl i jejich hlas. Ale funguje to i obráceně... ve chvíli kdy nebudou byrokrati, nebudou se vymýšlet kraviny. A protože nám nefachčenkové z úřadů ženou celou Evropu mílovými kroky k průseru, brzy se mi mé přání splní. 

2. Ukazuje se, že chudý španělský houslař a bohatý bavorský důchodce - elektrikář vidí svět prakticky totožně. Jen každý á jinou škálu možností se  s tím poprat. Dost jsem změnil názor na němce... ty elektroauta a bezjadernou energii chtějí ti blbci v kancelářích, Němec, který něco dělá rukama také přemýšlí a má stejně malou šanci s tím něco dělat jako jihomoravští vidláci. 

3. Ve švédsku se opravdu v Malmo střílí, v Bavorsku se opravdu každý den bodá noži do lidí a v Drážďanech podstatně méně, ale také. Ve Valencii se nikomu nelíbí barcelonské snahy o odtržení, v Itálii Salvini nejspíš vyhraje volby s ústavní většinou, v Rusku Putina podporuje velká většina kromě přebujelé "moskevské kavárny". 

V Plzni je pořád slušné pivo i když už to není co bejvalo, máme i smrkové lesy, které kůrovec nesežere, pořád ještě vyrábíme komponenty pro jaderný průmysl a ti inženýři co stavěli Temelín, ti pořád ještě ve škodovce pracují. Kasína stále obírají důvěřivce, ale mít tam podíl, to je terno. 

Moje víno portského typu je lepší než španělské, ale španělské červené je lepší než to moje.  Bílá vína z moravy jsou světová, ale nejlepší bylo jakési kolumbijské ouzo (prý se dělá tak, že se rozkouše kukuřice, naplive se do nádoby, nechá zkvasit, pak se to vypálí)

Knedlozelovepřo k obědu dostalo stejný počet bodů jako valencijská paela k večeři. 

A já se zase začnu učit anglicky... 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

neni tezke - obzvlast kverulanty, kterym vadi lhani

Zatím bez slepic

In reply to by lxe (neověřeno)

Trvalý odkaz

neotevírat jeho odkazy. Patrně jsou zavirované úmyslně

Zatím bez slepic

Az ted jsem si vsiml, ze jsem opet pana vlka zaujal na jeho blogu :-) kde lzi maji sve misto, jetslize zapadaji do videni sveta pana vlka. V tomto prispevku reaguji na utok pana vlka https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/11/05/srazka-s-trollem-aneb-lh… na mou osobu.

Takze pan vlku, bavme se takto verejne. V pripade chemickeho utoku v Ghoute mame
1) na jedne strane PODEZRENI BEZ DUKAZU (slova pani del Ponte)
2) na druhe strane mame identifikaci sarinu z Ghouty, ktery presne odpovida sarinu ze skladu Assadovy armady (neni sarin jako sarin), pricemz Assad v te dobe REZOLUTNE POPREL, ze by povstalci nejaky sklad chemickych zbrani ziskali.

Dale si dovolim ocitovat pana vlka
"Inu troll a vědomý lhář! Nic jiného se konstatovat nedá. Místo vyvrácení toho, že jsem uvedl pochybný pramen, ev. že paní del Ponte sdělila cosi úplně jiného je mi řečeno, že podle ní je Assad zločinec…. Když nemůže vyvrátit tvrzení paní del Ponte o plynovém útokuv Ghutě, tak prostě přehodí veksle, že ona má Assada za zločince. "

Nic divneho na tom nikomu nepripada? Verite tupe svemu guru vlkovi nebo nekdo zacal rozklikavat odkazy a travit cas detaily? Nikdo? Inu prosim, ja si to odpracoval a neni to zas tak tezke: pani del Ponte NIC NETVRDILA o plynovem utoku v Ghoute! Pan vlk lze. A ctenar nemusi umet anglicky, aby si zjistil, ze vlkuv odkaz na slova pani del Ponte je datovany 6 May 2013, kdezto k utoku v ghoute az v srpnu ...

K dalsimu se vratim a vlkovi lzi zde budu rozebirat dal. Vlkova decka nabozne naslouchajici svemu tatkovi budou mit zase mrzeni, ale me proste lhani vadi. Ted ovsam prace vola - nekdo na duchodce vlka vydelavat musi - takze musite chvili pockat.

Zatím bez slepic

priblizne dvakrat vice nez ja. Vidlak odhaduji na ctyrnasobek, ale Vy si vydelate sotva desetinu.

Zatím bez slepic

:-)

Zatím bez slepic

Zalez zmrde, huš !

Zatím bez slepic

Tak konečně coming-out. Sice to bylo všem jasný, že to děláš za peníze, ale i tak ti to trvalo.

Zatím bez slepic

Osobně si myslím, že "důchodce Vlk" si na svůj důchod vydělával svojí celoživotní prací. Tím závěrem ses, milý Scaloppe, docela odkopal. Prostě patříš do té kategorie lidí, kteří považují seniory za obtížný hmyz, protože ty - chudák na ně musíš makat. Další kostička do mozaiky tvého profilu.

Zatím bez slepic

vydelaval na predchozi generaci duchodcu. Mel to jednodussi, normalizacni rezim drzel nizky prumerny vek, aby nemusel na duchodech moc platit.

Dnesni (zde odmitany) liberalni rezim naopak vek doziti dramaticky zvedl, aby mel vidlak vetsi publikum :-)

Zatím bez slepic

Telo se opotrebovava v kazdem veku. Takze kdo se dozije 70 to ma i diky lepsi peci ve dvaceti, triceti, ctyriceti.

Az ti bude 70 tak muzes prijit machrovat a porovnavat rezimy. Jestli se jich dozijes.

Zatím bez slepic

zacal dramaticky rust po roce 1989 - nebyla to zadna plynola zmena, ale skokovy rust

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

To protoze lidi nemeli na to mit deti, co by prumerny vek snizovali.

Dej odkaz na vek doziti.

Zatím bez slepic

zvysoval se prumrny vek doziti - po roce 1989 zacal strme rust

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

No vždyť. Díky péči československého zdravotnictví 40 let před tím.

Zatím bez slepic

diky ceskoslovenskemu zdravotnictvi zacal prumerny vek doziti strme rust ausgerechnet po roce 1989

voni sou teda hlava!

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrným věkem dožití myslíte střední délku života?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, těm co bylo v 89 40 let a více dostali dobrý základ, a teď je jim 70 a +.
Kdoví kolika se dožijí ti, kteří se narodili po 89.

Zatím bez slepic

Pan vlk by se měl léčit, je z konspiračních teorií mu měkne mozek. Je pitomost si myslet, že by web bildu byl zavirovaný.

Také je možné, že pan vlk prostě nechce, aby jeho čtenáři dostali 'nevhodne' informace, a tak si vymyslel pohádku s virem.

Zatím bez slepic

In reply to by lxe (neověřeno)

Trvalý odkaz

na prechozim blogu, Ale casem zacnu lzi a manipulace pana vlka rozebirat detailneji - a vidlakovy kydy se k tomu excelentne hodi.

Zde mohu jen konstatovat, ze pan vlk lhal na svem blogu treba v tom, ze pani del Ponte neco tvrdila o utoku v Ghoute. Nic takoveho - to je kontrsukce pana vlka. Zbytek na predchozim blogu Chytra mantra.

Zatím bez slepic

neni duvod diskuzi delit mezi dva blogy

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfove si sem nechodej cist. Ti si ctou bakalonoviny a koukaj na CT.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

diskuzi a napiš článek. Můžem ho tady prokydat.

Zatím bez slepic

Toto by me musel nabidnout nekdo jiny .... ten by mel byt opatrny, bylo by z toho vseobecne mrzeni. Ostatne ted se me chysta spis zakazat :-)

Zatím bez slepic

Pane Scallop z vasho prspevku nadobudam dojem ze vam majitel blogu zverejnenie "nenabidl". Nechce sa mi to hladat v starsich diskusiach ale mne sa zda ze pan Vidlak vam zverejnenie clanku ponukal uz viackrat pokial bude clanok splnat zakladne nastavenie - uvod - jadro - zaver.

Zatím bez slepic

In reply to by PL (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestlize tomu tak je, tak jsem to prehledl ....

Zatím bez slepic

Ale nepovídejte, já sama jsem vám to, není to zase tak dlouho, připomínala. Takže jste to přehlédl několikrát zřejmě. A hodláte přehlížet i nadále. Mně osobně například by váš článek s úvodem, statí a závěrem na jakékoliv téma docela zajímal.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ocituji ze sve mailove diskuze s panem vlkem. Muj mail zacinal citatem z jeho blogu:

>"Vůbec první studie, která velmi vážně otřásla věrohodností zavedených tvrzení o Assadově roli, resp.,úloze Syrské vládní armády v souvislosti s plynovými útoky >ve Velké Ghutě byla vypracována na nejprestižnější technické univerzitě světa – Massachusettském technologickém institutu! Informace o téhle studii a jejích >výstupech je na amerických zdrojích k nalezení například zde."
>https://21stcenturywire.com/2014/01/20/mit-study-further-destroys-washi…

>Pro zajemce o pravdu (Vas tam pocitat nemohu) je vhodny zdroj treba
>https://louisproyect.org/2017/04/17/going-postol-how-an-mit-professor-e…

>Postelova teze o tom, ze rakety musely byt vypalene z uzemi povstalcu - ktera vychazi z hrube mapky uvedene ve Vasem zdroji - je lehce vyvracena detailnim vymezenim >povstaleckeho uzemi v den utoku z RUSKYCH zdroju. Nasledne popikove mudrovani o sarinu je vyvraceno chemickou analyzou vzorku z mista po utoku (kterou pan >Postel ke svym zaverum nepotreboval) - sarin na miste utoku obsahoval specifickou latku (hexamin), ktera umozneje stabilni skladovani vetsiho mnozstvi sarinu a byla >samozrejme ve vzorcich Assadovych chemickych zbrani urecnych k ruske likvidaci. Navic Assad striktne odmital, ze by rebelove mohli z jeho skladu chemickych zbrani >neco odcizit.

Na toto mi pan vlk odepsal:

>Hlupákům jako vy je třeba znovu opakovat, že OPCW VĚŘILA? že Assad zlikvidoval všechny svoje zbraně chemického původu. Ověřitelně.Neměl tedy nic >podobného k dispozici.

>Dále je známo , ž e tzv. povstalci při svém postupu několik skladů získali. Jsem schopen dohledat informace ze západních zdrojů, že islamisté použilichemické zbraně i >na irácké frontě.

Zde pan vlk zamerne manipuluje - Assad zlikvidoval (ci predal rusum k likvidaci) chemicke zbrane az po utoku v Ghoute - prave tento utok byl duvodem, proc Obama hrozil odplatou, na reagoval putin dohodu na likvidaci chemickych zbrani valecneho zlocince, ktereho intenzivne podporoval a podporuje.

Tohle je tak smesne, ze to ani aeronet nevzal - ale s panem vlkem je to diskuzni standard.

>K Postelovi,je sice váženu akademickou osobou na MIT , ale pro vás je to blbec.Triviální blbec. Argumentace ruskými mapami je směšná. Carla del Ponte >nevyhovuje MIT nevyhovuje! Užasné? Tohle vaše blábolení je výsledkem vaší vrozené duševní vady, prodělané lobotomie nebo zprátka někdo dobře platí?

Pan vlk mi vklada do ust , co jsem nerekl - proste je to rozeny politicky krivak. Nikde jsem nenapsal, ze je postel blbec. Nemam o nem valne mineni, ale toto si o nem proste nemyslim. On je totiz alepson natolik chytry, ze neobhajuje svoje zavery, kterymi se tady ohani pan vlk. Pan Postel proste pochopil, ze se zmylil a radsi mlci. Ovsem jeho omyly pan vlk pretavil v brutalni manipulaci - a dela to zcela vedome.

Zatím bez slepic

Můj blog nebude sloužit k rozebírání (a pomlouvání) cizích článků. A obzvlášť ne od Vlka. Toto je první a poslední varování.

Zatím bez slepic

ktera mnou uvedena fakta jsou pomlouvacna.

Muzete me samozrejme zakazat - to Vam jiste nebude cinit problem a Vasi socialni bublince se ulevi - ale ctenarska skupina u Vas a pana vlka se vyrazne prekryva. Tak to je. A lzi a manipulace pana vlka - vcetne utoku na mou osobu - proto cte i hodne Vasich ctenaru. Ja nelzu a uvadim fakta, ktere zde nikdo nezpochybnil (ani pan vlk) - jen jsou v rozporu s tim, co pise Vas (patrne) pritel vlk.

Lhani je mezi nekterymi Vasemi prispevateli sdilene s Kosou (mohu dokladovat). Jestli Vam jde o pravdu, mel byste zrovna za prispevky o me komunikaci s panem vlkem byt rad. Jestli Vam jde o to, aby byly brambory pekne v radku, tak me zakazete.

Rozebirani jinych clanku v mediich je zde samozrejmost, utoky na osoby, ktere Vasi prispevatele nemaji radi, jsou samozrejmosti take. Pan vlk je svaty?

Tak to dobre zvazte. Kdyz me zakazete, budete mit klid a svet bude pro Vasi bublinku prehledny a jednoduchy.

Zatím bez slepic

Diskuse pod mými články slouží k diskusi o mých článcích. Dokud to tak budete dělat, budu vás tolerovat. Mně nevadí váš jiný názor. Stejně tak mi nevadí rozbujelá diskuse, pokud necháte na pokoji jiná vlákna která se vás netýkají. Pokud chcete rozebírat Vlka, učiňte tak formou článku. My si to přečteme a pak to okomentujeme. Komentovat se zde budou články, které jsem napsal já nebo jiný autor a vyšly zde na Kydech.  Vidlákovy kydy se se svými komentáři nikdy nebudou excelentně hodit k tomu, abyste si na nich rozebíral články Vlka, které vycházejí na jeho vlastním blogu.  Můj blog, moje vůle. 

Zatím bez slepic

Ok, clanek napisu (jetsli jste tuto moznost nabizel drive, tak jsem ji prehledl), par dnu to bude trvat.

Vas blog, Vase pravidla, to je samozrejmost. Muze te me kdykoliv zakazat a odstranit zpetne vsechny me prechozi prispevky a slovo "scallop" ze vsech prispevku ostatnich :-) O "excelentim" zamereni na vlka nebyla rec - s nim jsem mel pred par dny (podruhe v zivote) emailovou vymenu a na jeho nekorektnost jsem reagoval zde, protoze je zde hodne vlkovych ctenaru. Jste preci ve stejne socialni bublince :-) Vlka jsem pravidelne prestal cist po jeho transfomaci v ruskeho agitatora, od te doby ho ctu jen obcas. A pred par dny jsem si holt precetl jeho manipulaci ohledne utoku sarinem v Ghoute - a fakta jsem krome emailu vlkovi dal i sem.

Zatím bez slepic

"Jestli Vam jde o pravdu, mel byste ..."
"Jestli jsi opravdu Boží syn, učiň ... " Taková lehounce průhledná manipulace, a stejně ji tito tvorové zkoušejí už tisíce let.

Zatím bez slepic

a stejně ji tito tvorové používají už tisíce let.

Zatím bez slepic

:-)

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Scallop aj ked majitel tohoto blogu nenasadil prakticky nijake obmedzenia ohladne prispevkov nejako mi nie je jasne preco svoj spor s vlkom prepierate na tomto blogu a pod tunajsim clankom? A uz vobec nechapem preco chcete tunajsiemu osadenstvu narusat tu velakrat vami spominanu bublinu? To mi pripomiina fracka na pieskovisku ktory ostatnym detom slape po babovickach len preto ze moze. Necitite sa ani trosku trapne? Na kazdom inom diskusnom fore by vas zrusili len by sa za vami zaprasilo. Pouvazujte nad zriadenim vlastneho blogu aj ked chapem ze tam budete velmi osamely.

Zatím bez slepic

Jsem tu, protoze mne zajima mysleni lidi, kteri rozhoduji o me budoucnosti.

Zatím bez slepic

tak to si v soucasne dobe bezte pocist na fb stranky treba cloveka v plisni nebo evropskych hovnot nebo milionu uchylek, ale opravdu bezte ted, protoze se muze stat, ze az se mlcici vetsina nase.., a to se muze klidne stat klidne po letosnim 16.11, pokud to tam jezis minar prezene, tak vam vase regulovciky uz nikdo neda dohromady.
jak se rika, nevstoupis dvakrat do stejne stoky, a sametova se uz myslim opakovat nebude, priste bych to videl spis neco na zpusob rijnove ...

Zatím bez slepic

rozhoduji volici klauzemana a babise - a vidlakov je pro studium techto volicu idealni misto

Zatím bez slepic

snaží zbavit odpovědnosti. Prej pravičák, pche. Svobodné volby nemůžou za tvůj posranej život, i když bys je rád zrušil.

Zatím bez slepic

Ne, to je o zdravem rozumu. Vsechny nazory si nejsou rovny.

Nektere jsou pravdive, jine nepravdive. - Vas lidem nepripada pravdivy.

Vlomte se do bublinky necim verohodnym.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Na svatbě se zpívá,tancuje,asi na to nebyl čas,ale využil jste ho výborně k světovému názoru.
Takže,všude jsou podobné názory na světové dění,podobné podmínky k životu,jako u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zdravím Vidláku právě z toho zmiňovaného Permu, kde jsem na služebce. Souhlasil bych s Targusem, Perm je tu prezentován jako brána Uralu (i když tedy tady je rovina a kopce nevidět) a na Sibiř je tu co by kamenem dohodil (pochopitelně v ruských mírách, kde pár stovek km není vzdálenost). Ono Rusko je fakt veliké a zdejší vzdálenosti jsou pro našince mimo realitu. S těmi silnicemi opatrně, ono na Sibiři či třeba na Sachalinu jsou peníze, takže kvalita silnic a investice do nich jsou často vyšší, než v evropské části (vůbec nemluvě o Ukrajině).
Co se týče vašich postřehů, naprosto souhlasím, jezdím po Evropě i Rusku/Kazachstánu atd. a víceméně to všude vidí lidi stejně. Je ale pravda, že v Německu se občas setkáte s výše postavenými manažery, kteří to mají nastavené jinak a začnou vám vykládat, jak je třeba imigrantům pomáhat (je ovšem možné, že se bojí říct svůj osobní názor, bohužel tento trend tam dorazil). Normální Němci, jakmile pochopí, že se před vámi nemusí přetvářet, tak začnou “zpívat” jednoznačně a to většinou i na západě.
Bohužel ale je tu jeden rozdíl - v Itálii i jinde jsem se setkal sice s názorem, že imigranty nechtějí (často jsou pro ně ale imigranti i třeba Rumuni, mnozí tamní to nerozlišují), ale prý nelze hranice hlídat a imigraci zabránit. Prostě, bohužel i normální lidé by přivítali kvóty, abychom jim s imigranty pomohli (ačkoliv naprosto chápou, že je také nechceme). Těžko se jim vysvětluje, že když se chce, dají se i hranice (zvláště ty mořské) hlídat dost dobře. V tomto bych viděl problém a pnutí i mezi normálními lidmi.

Zatím bez slepic