Zbraně na obranu

Autor
Štítky

Jak jsem předpokládal, rozhořela se pod včerejším článkem diskuse o obraně a zbraních na obranu. Doufal jsem, že se dotkneme tématu nové zbraňové směrnice od EU, která bude s nvětším či menším odporem implementována do našich směrnic a díky které zmizí z domácích arzenálů samonabíjecí zbraně s vícerannými zásobníky a zůstanou jen lovecké zbraně s jednou ranou na hlaveň a nějaké ty pistole s menšími zásobníky. Je celkem jedno, jak se to bude jmenovat a jak se to bude uvádět do praxe, ale postupně dojde víceméně salámovou metodou na to, že zbraně budou mít jen teroristi a pošuci, protože normální člověk nebude mít šanci se ke zbrani dostat. 

Dneska chci v tématu pokračovat a usměrnit diskusi skutečně na téma osobní obrany a držení střelné zbraně. A začnu tím, že řeknu na téma zbraní můj osobní vidlácký názor. 

Abych řekl pravdu, téma držení zbraní mě vzrušuje poměrně málo. Sám žádnou nemám, ani krátkou ani dlouhou, nepředpokládám, že bych si v dohledné době nějakou pořídil a tak nejsem kovaný ani v legislaivě ani v realitě držitelů zbraní. 

Už jsem tu kdysi na téma zbraní článek psal a tak zopakuji tehdejší tezi - zastřílel jsem si z pistole, samopalu, pušky i brokovnice a usoudil jsem že jsou použitelné jen v minimu případů. Jeden příklad jsem uváděl včera. Pokud se někdo rozhodně zaútočit, bude mít všechny výhody na své straně. Zvolí si čas, místo i směr útoku. Bude mít na své straně moment překvapení a v běžné situaci zřejmě překvapí tak moc, že ani ozbrojený člověk nezareaguje nebo zareaguje s příliš velkým zpožděním. 

Jinými slovy, zbraň je vhodná ve chvíli, kdy útok očekávám, případně tehdy, když útočník ví, že zbraň mám a jsem na něj připraven. Je velký rozdíl střílet proti nic netušícímu civilistovi nebo proti připravenému poloprofesionálovi, který útok očekává. Ale, kdy vlastně nastává očekávaný útok?  Jakou máte šanci ho zažít? 

Kolik bylo případů přepadení bank nebo vozů s penězi, kde byla ostraha ozbrojená automatickou zbraní, ale stejně ji nepoužila, protože stejně nebyli dost ostražití a útočníci je stejně překvapili. V tomto ohledu se nelišíme ani od Izraele, kde palestinská komanda tu a tam unesou i ozbrojeného a připraveného vojáka na hlídce. Teroristický útok se střelbou sice nemá tak velký dosah jako třeba ve Francii, ale stejně trvá dost dlouho a dost životů, než pomine onen moment překvapení. 

Zbraň asi dodá pocit jistoty a může i pomoci, pokud v noci slyšíte podezřelý šramot ve sklepě... Tak natáhnete pistoli a jdete to zkontrolovat. Pokud je to ozbrojený zloděj, vaše šance na ochranu majetku je určitě větší než beze zbraně. Stejně tak vám zbraň hodně pomůže, pokud přede dveřmi vašeho domu stojí deset vyhrožujících sígrů s pochodněmi. Ale upřímně... jak často se to děje? A pokud se to bude dít častěji, že budete o takovém případu vědět z přímého doslechu, jaká směrnice vám zabrání si pořídit ten kvér třeba stokrát nelegálně? 

Takže za Vidláka osobně - nemám nic proti tomu, že si někdo pořizuje zbraň. Celkem i uznávám, že máme slušnou zbraňovou legislativu, která umožňuje držení zbraní, ale zároveň je udrží pod kontrolou. Měnit tento stav bude v konečném důsledku stejně k horšímu, protože nelegálnímu obchodu to nezabrání, ba naopak leckdo si zbraň koupí nelegálně, protože jinak to nepůjde. V konečném důsledku pak bude mezi lidmi víc nepřihlášených zbraní o kterých nebude mít nikdo přehled. 

Na druhou stranu... první co se stane v každém větším konfliktu (a stalo se to všude na světě) - všechny legálně držené zbraně vám státní moc zabaví přesně v té chvíli, kdy bude okamžik jejich potřebnosti těsně za dveřmi. I  té americe to bylo tak, že začal hurikán nad New Orleansem, najela tam národní garda, pro jistotu odzbrojila všechny, kteří měli zbraň nahlášenou, pak odjeli a pak město ovládly gangy, které zbraně nikde nehlásí. Jestli má někdo z českých držitelů zbraní pocit, že u nás to bude jiné, tak mu snad nová směrnice EU otevírá oči. 

Vidlácky se ptám... má vůbec cenu si nějakou zbraň pořizovat, když to stojí fůru peněz, fůru starostí, dost papírování, policajtů a doktorů, abych měl za celý život šanci zhruba 0,0001%, že se dostanu do situace, kdy budu mít šanci včas tasit a chránit se?  V případě války buďto narukuju a pak mi zbraň dají a nebo nenarukuju a pokud na zbraň sáhnu, tak mě popraví jako diverzanta - nejspíš to udělá klidně i vlastní armáda vlastního státu na rozkaz vlastní vlády. A pokud se státní moc rozpadne, tak se svém posledním záchvěvu mi všechny nahlášené zbraně ještě včas zabaví a nechá mě pak napospas těm nelegálním. 

Není prostě lepší jen znát nějakého překupníka a jednoduše vědět, kde si zbraň pořídit v případě, že by na to došlo? Udělat to stejně jako to dělají všichni teroristi i pošuci - prostě vědět, kdo, kde, jak a za kolik mi nějaký ten samopal prodá a mít na něj našetřeno pár mincí investičního zlata, bitcoinů, dolarů, rublů, juanů, nebo co já vím v jaké měně se dostanou koupit... Mezitím si legálně a v klidu dojít občas na střelnici především kvůli znalosti sborky a rozborky, odstřílet si pár ran a zase jít v klidu domů... 

Mluví se teď o tom, že stát chce zakázat pod přísnými tresty členství v domobraně... Vidlácky bych řekl, že domobrana se pak u soudu pozná podle toho, že její členové mají doma zbraně. Když nebudete mít doma zbraň, tak jste jen jiná forma Sokola. Můžete se scházet jak chcete, můžete si tvořit plány, seznamy skladišť, postup na obsazení mlýnů, pekáren a trafostanic, můžete mít hodnosti (navrhoval bych historicky české - pantáta, pan otec, milostpán, apod apod), můžete si dělat co chcete, protože domobrana beze zbraní není nic. 

Zbraně vždycky budou - kde bude poptávka tam bude i nabídka a pokud je opravdu budete potřebovat, stejně si je koupíte u nějakého mafiána, protože všechny legální cesty budete mít dávno uzavřené. 

Tolik za Vidláka osobně... diskusi předpokládám velmi výživnou... 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Až to praskne a ono to, podle vývoje na Západ od nás opravdu jednou praskne, je jen pouze otázka "kdy?", tak u překupníka zbraň neseženete. Šíbři z podsvětí, domácí i migranti, ano, ale vy ne. A pokud ano, tak kalach bude stát majlant, že na to nebudete mít. Zákon nabídky a poptávky

Jinak, v Bruseli si už přestávají na něco hrát. Nevolení úředníci vědí, že je lidi nenávidí a snaží se urvat, dokud to jde. Proto taky lidem nenechají zbraně, cítí se sami ohroženi.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

dramatika. Peníze nesmrdí, jak pravil jistý římský císař. A kdyby to překupníci prodávali jen jedné straně, tu druhou by první záhy vymlátili a bylo by po kšeftu.
Jen připomenu loňský kolosální průser na Slovensku, kdy nějakého mamlasa napadlo udělat podrobnou inventuru ve zbrojácích, načež bylo zjištěno, že chybí nejen ruční zbraně a střelivo, ale také ruční granáty a RPG-7, což je taková šikovná věcička (granátomet) na auta i tanky.

Zatím bez slepic

Jenze zbrane se vozily od nas, ze Slovenska a z Jugosky a daly se bezne koupit u parizskejch vypadovek. Pistole, samopaly, skorpiony, vybusniny. Policajti se tim uz ani nezabejvali, protoze to neomarxisticti soudci stejne pousteli, hosi tam meli i silnice v podstate stanek, kam si to mohl prijit koupit kazdej. Ne ze musite znat Abdula, co vas nasmeruje na svyho kamose.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nebyl tak jistý. Soudruzi to navlečou jinak, když nebudou zbraně. Třeba příprava trestného činu nedovoleného pohybu v blízkosti hospodářsky významných objektů, nebo tak něco. Anebo totéž ve stadiu přípravy, pokud najdou nějaké plány, mapky či seznamy. Vrchnost je v tomto punktu neuvěřitelně vynalézavá. Všimněte si, jak se elegantně obcházejí napříč politickým spektrem soudruzi demokraté všecky zákony, když se má jednat o výběr radarového výpalného od motoristů.

Restrikce na druhy zbraní
Šaškárna se zmenšenými zásobníky nemá pro českého kutila žádný zásadní význam, pokud budou euroblbci trvat pouze na omezení kapacity zásobníků. Vždy se dá do zbraně nacvaknout jiný, větší, který nebude problém sestavit např. z několika menších. I když už i tady se rýsuje problém, nové zásobníky ti zmetci lisují z plastu. Ale zase máme schválená lepidla, která se dnes užívají při opravách konstrukčních uzlů karosérií aut, tak proč by neudrželey slepený zásobník.
Úprava ze semiautomatu na full taky nebude pro zájemce žádný kolosální problém. Jak ovšem Vidlák velmi správně napsal, tato právní úprava není konečná, po ní budou následovat další. A předpokládám, že dost brzy.

Další věcí je pak úspěšnost eráru v hledání schovaných zbraní. S tím je potřeba počítat, že budou chodit vojenské jednotky a pročesávat budovy i lokality. Viz Jugoška, kde ti zkurvysyni z K-FOR-u zabavovali Srbům i vidle a kosy. Tedy myslím kosy na trávu, nikoli kosy na lidi (AK-47). To vidím jako nejzásadnější problém a vůbec nemám fantazii, jak někam uklidit kus železa tak, aby mi ho nějaký debil nesebral, nezavřel mě za neoprávněnou držbu do báně a tam mě nepředhodil mladým, chytrým a krásným soudruhům namísto boxovacího pytle.

Nu a pak je ještě jedna specialitka, kterou se zabývali za války Pšonkové. Plácali si pistole i samopaly kompletně sami v rámci odbojového hnutí. A prý dokonce i střílely. Umně rozhozené součástky po zámečnické dílně by pak nemusely budit tolik pozornosti. Ale to je jen taková fantazie. Spíš spoléhám na hlasování nohama v momentě, kdy začne přituhovat.

Zatím bez slepic

můj spolužák se zastřelil pistolí, kterou ji sám vyrobil. Někde sehnal ostrý náboj, ostatní už strojní průmyslovák zvládl.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

V policejnim muzeu meli takovejch zbrani taky par na ukazku.

Zatím bez slepic

I vytisknout, jestli bude elektřina. Fakt jsem škarohlíd, bo si myslím, že proti standardním produktům ze zbrojovek neobstojí. Pro náboje to platí taky.
V Afghu vám šikovný puškař udělá kopii kalacha k nerozeznání, ale náboje budou problematičtější. Zápalky spolehlivost a prach. Silný, bezdýmý, v granulkách. Něco náročnějšího, jako odstřelovací pušku, včetně optiky, nesvede ani náhodou.

Jako výrostek jsem vyráběl předovky. Za pomoci zámečníka. Dalo se to, ale šlo to pomalu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sloužil jsem jako lapiduch u samostatného dělostřeleckého oddílu (rakeťáků). Jednou, když jsme cvičili někde v terénu, jsem sekerou štípal dřevo na topení pro sanitu. Přijelo nákladní auto s raketou ("pastelkou") a já jsem jako v legraci se sekerou v ruce přepadl osádku tohoto zařízení. Kluci sice měli u sebe samopaly, ale nebyli na něco takového vůbec připraveni a já jsem byl vítěz.. Se sekerou proti raketě. Moment překvapení a nejmodernější zbraň obrovské ničivé síly jim byla k hovnu. I takové věci se mohou stát. Absurdní, ale možné...

Zatím bez slepic

To neni absurdni.

Anglicky comandos napadali se zacernenejma tvarema a utocnou dykou strazne vojenskych supertajnych (tehdejsi) hi-tech zarizeni.

Zatím bez slepic

jj, věř tomu, nebo ne, kdysi dávno tu syn zavraždil svou matku sekerou na dřevo. Měl prý písemný seznam dalších místních, které se chystal zabít stejnou zbraní. Můj tata byl mezi nimi.Tak absurdní to není, naopak, velmi reálné.

Zatím bez slepic

u sebe neměli žádné krmivo pro kosy, neboli, že flinty měli, ale bez munice jim byly akorát k hovnu. Btw já jsem si to jako druhoročák zařídil tak, že jsem svůj krám zamykal v držáku vedle sedačky visacím zámkem a úderník jsem nosil v kapse, kdyby nějakého blbce napadlo mi tu flintu sebrat.

Zatím bez slepic

Ale stejně, i představa, jak někdo jde byť jen ze srandy se sekyrkou na raketu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Anna Ivanovna z továrny na šicí stroje odchází do důchodu. Vedení podniku se s ní slavnostně loučí a ředitel se jí ptá, jaké by měla přání,
které by jí za celoživotní práci vedení podniku rádo splnilo. "Přála bych si jeden šicí stroj, který vyrábíme, abych mohla teď, když budu mít
spoustu času, občas něco spíchnout svým dětem nebo vnoučatům." "Nebude to žádný problém", slibuje ředitel. "Ale mezi námi, proč sis
Anno Ivánovno za ty roky postupně neodnesla domů jednotlivé součástky a doma si šicí stroj nezkompletoval?" "Ale to víte, soudruhu,
že jsem to zkusila a dokonce třikrát. Ale vždycky mně z toho vyšel lehký kulomet".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V něčem máte pravdu, v jiném se mýlíte.

On ani ten útok s překvapením nikdy neproběhne tak hladce, jak byl naplánován a přítomná bambitka má sama o sobě odrazující účinek (kolik je podle Vás klasických přepadení vozů s pěnezi za poslední rok, dva? hádejte proč).
Nelegálně pořízený kvér vás dostane leda tak do průseru, bo jako necvičící civil trefíte velký kulový. Na druhou stranu ovšem zbraň dost práská, na většinu pachatelů bude mít zvuk šokující efekt už jen proto, že ho nečekají (i když je netrefíte). Pro vás by pak ale čekaly mříže.
Neberete v potaz co jsme za zemi. Z vašich obav o odzbrojující směrnice nemám zatím obavy, i kdyby se pro věc našla podpora mezi veřejností bude čelit velkému odporu ze stran střeleckých sdružení, spolků a bezpečnostních složek (viz švejkování a snaha už kolem směrnice současné, jakkoliv nevyšlo jak bylo plánováno).
Nemusíte si zbraň vyloženě pořizovat, pokud z ní skutečně neplánujete střílet (naučit se střílet, se zbraní bezpečně zacházet, něco trefit, něco trefit pod tlakem ve stresu, zvyknout si) bo to stojí fůru peněz, můžete si ji na střelnici půjčit, což ovšem opět stojí fůru peněz, do deseti návštěv větší, než kolik by stála pistole vlastní. Zbraně jsou drahý koníček, přičemž nejdražší je krmení.
Tomu, že by se eráru případně povedlo držitele zbraní úspěšně odzbrojit nevěří ani erár sám.
Bylo by dobré zůstat při smyslech při rozmýšlení scénářů co se může stát a jak - a přestat při tom fantazírovat podle stylu akčního filmu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Presne tak.

Zbran nemate jen na to, ze na vas nastoupi chlap v cekarne u doktora. Zbran mate i na to, ze nastoupil s nozem/pestma na vase dite a chysta se ho dorazit a vy jste 3 metry vedle a on vas jeste neuvidel.

V soucasnosti zbran nemusite mit ani u pasu, ani doma. Muzete ji mit nekde pohrbenou na horsi casy. - Kdy uz ani stat nebude mit na to ji hledat. Jestli policajti najdou zbran u podezreleho schovanou pod uhlim v domku na dvorku, tak to je neco jineho, tak jich tam je na hledani treba deset a maj na to den dva. Ale prohledavat vsechny byty, domky, zahrady, pristejnky, schovavacky v lese, lomech, ruinach, na to uz nema policejni sbor dost lidi.

Zatím bez slepic

Tam všude jinde jsou samozřejmě rizika jiná - že zbraň najde šílený hledač pokladů, kešek či bukvic, ale to už je samozřejmě úděl těchto schovek. Ono za většinou nálezů starých mincí v hrncích, je pravděpodobně někdo, kdo si myslel, že si to stihne vyzvednout...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To předpokládám,že půjde o omezení zbraní u občanstva a jak píše dexx,více se zbraní bojí politici,úředníci,exekutoři a možná i soudci.Jistě v tak omezeném prostoru s několika pacienty se těžko najde profesionál,nebo aspoň dobře vycvičený střelec a musí mít u sebe zbraň.Když se to stane na rušné ulici,tam by měl dobrý střelec šanci, včas zlikvidovat atentáta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výhoda je, že tyhlety směrnice tvoří lidi, kteří o zbraních nemají ani páru, a proto zakazují zbraně, které se civilum nikdy neprodávaly, a věci, které se posledních 30 let prodávají v každém armyshopu na kila.

Pokud jde o konfiskaci zbraní, tak mám obavu, že pokud na ni přijde, tak ve státě vypukne epidemie vykradacek. Sice pak chudáci přijdou o zbrojaky, ale k čemu zbrojak, když stejně nemůžu mít zbraň, zeano.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zřídí půjčovny zbraní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oznámím to PČR na 158 a vyčkám jejich příjezdu.

Zatím bez slepic

Udám ho a oni ho už vytěží.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

přivést jim ho musíte a oni mu už ukáží...

Zatím bez slepic

Anebo tak

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Novinářka Zineb El Razhoui, která v minulosti psala pro francouzský satirický časopis Charlie Hebdo, prohlásila, že jsou nyní ohroženy všechny francouzské ženy včetně nemuslimek. Zineb El Razhoui zdokumentovala explozi počtu sexuálních útoků ve Francii: V roce 2018 bylo k soudům podáno 235 tisíc obvinění ze znásilnění nebo z pokusu o znásilnění, o 62 tisíc více než v roce 2016. V roce 2005 bylo podáno 9 993 obvinění ze znásilnění nebo z pokusu o znásilnění, a toto číslo bylo tehdy považováno za alarmující. V reakci na svá zjištění obdržela Zineb El Razhoui tisíce výhrůžek smrtí v arabštině i ve francouzštině.

Georges Bensoussan ve své knize „Une France soumise“ („Podvolení Francie“), která vyšla 15 let po knize „Ztracená území republiky“, zdůrazňuje, že mnoho Francouzek se nyní bojí jít ven bez doprovodu, zejména večer.

V televizních debatách zahalené muslimské ženy prohlašují, že nošení závoje je jejich „volba“ a že Francouzi se musí „přizpůsobit islámu“.

27. října 2019 se na demonstraci proti „islamofobii“ shromáždily v Paříži stovky zahalených žen. Držely transparenty, na kterých bylo napsáno: „Pokud se vám nelíbí, jak se oblékám, tak opusťte moji zemi“ a „Zastavte pronásledování muslimů“. Jeden z organizátorů v televizi řekl: „Muslimové ve Francii trpí rostoucím pronásledováním. Chtějí nám zakázat, abychom byli muslimy. Francie je naše země. Ti, kterým se to nelíbí, se budou muset vystěhovat.“

30. října 2019 francouzský prezident Emmanuel Macron poskytl rozhovor týdeníku Valeurs Actuelles. „Bojuji ze všech sil proti sektářství,“ řekl, ale okamžitě dodal: „Nechci spadnout do pasti a nikdy neřeknu, že sektářství je islám.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kolonizace-naruby-Hidzabe…

Zatím bez slepic

4. 1. 1939, Přítomnost, článek: Proč Francie tak jednala v září 1938, Henry de Montherlant (z pařížské přednášky francouzského spisovatele po Mnichovu 38)

"V březnu 1938 Francie se podle mého soudu vyjádřila ústy školní mládeže, kterou jsem viděl vesele pochodovat po velkých boulvardech 24. 3. - to jest dvanáct dní po vstupu Hitlerově do Rakouska. Tato školní mládež před očima cizinců, jichž je na velkých boulvardech, jak víte, tolik, zpívala" ... volně přeloženo "Nám je to všechno fuk, jen když máme svoje holky."
... ... ... "Sebevražedná tendence francouzského lidu je rozhodně podivný zjev."

http://www.pritomnost.cz/archiv/digi/1939/DIGITALNI_1939.docx

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám dlouhou zbraň IŽ22, neregistrovanou, a 2 funkční neregistrované kosy, 90cm a závodní 130cm. K tomu troje vidle, z toho jedny rycí. Nožů mám víc, i mačetu. A masku Bína ladina.

Zatím bez slepic

jak ta ruská diverzantka Máša
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/diverzantka-masa-dopadena-ukraji…
ještě se přiznej, že máš v stodole obrněné kolo Ukrajina a pod trámem příručku diverzanta a máme po vjeršotepci :-)

Zatím bez slepic

Ládik bude se svým zbrojním arsenálem o mnoho nebezpečnější, než legendárná diverzantka Máša.

BIS by po jeho drzém samoodhalení měla zpozornět.

Zatím bez slepic

Ja mam zbran 22 cm, zavodni. Na koho s ni zautocim, zustane lezet nekolik hodin uplne vzrizenej.

Zatím bez slepic

Je jedno kterým koncem zaútočím. Z jedné strany umlátím, z druhé propíchnu skrz naskrz.
Už jen čekám, kdy mi bude zakázán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pan Vidlák píše že nevlastní žádnou palnou zbraň. A co takhle porážecí pistolka na růžovoučké prasátka, tam se taky používají náboje?
Četl jsem nedávno vtip : Ahmed, který je pod hledáčkem polismenů volá tatínkovi :
Tak ten balíček, však víš s čím, mám zakopaný na zahrádce. Za týden mu volá znovu : tak mám zahrádku porytou od tlupy policajtů, kteří přišli ten balíček hledat.

Zatím bez slepic

Viděl jsem porážecí pistolku na králíky, byla to ovšem palná zbraň v chladném provedení :-). Nikoliv na náboje, ale na pružinu - natáhla se a pic. Používala ji známá; jakožto žena, dáma jemných mravů a vytříbeného chování neměla to srdce majznout ušáka za uši. Regulace EU bude časem i tomto případě jistě nezbytná.

Zatím bez slepic

na zabíjení králíků nebo drůbeže spolehlivě prorazí lebku u králíka podobně jako řeznická pistole na zabíjení prasat či skotu, kde ovšem ráz úderníku vzniká výbuchem patrony. Nevím, jak by působila řeznická pistole na králíky při použití na lidskou lebku, ale zkoušet to raději nebudu. Svého času však řeznická pistole na náboje spolehlivě zabila sebevražebného ředitele jednoho státního statku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za rodinou. Má už přes 60 let. V kabelce má píšťalku a pepřový sprej. Říká, že by jí to mělo stačit. Po setmění nevychází v Praze nikdy sama.

Na internetu jsem našel pěkné video, jaké máme při sebeobraně možnosti, nejen s paralyzérem. Asi 15 minut :
https://www.army-store.net/rady-a-tipy/jak-pouzivat-paralyzer/

Zatím bez slepic

zásadně v ruce a na pevném poutku na zápěstí; v kabelce nebo v batohu je k ničemu.

Zatím bez slepic

Sedět doma !

Zatím bez slepic

A to je Praha bezpecna.

Jsou mesta, kudy prochazite jak bojovou zonou, plne ve strehu a jak kolem odjisteny trhaviny.

Zatím bez slepic

vepřový sprej.

Zatím bez slepic

Vidlák by si mohl zřídit přidruženou výrobu.

Zatím bez slepic

Vystříkala jsem pepřák do očí pitbullovi, ale že byl "v krvi" nepomohlo to, vůbec to s ním nehlo. Útočil pořád.

Zatím bez slepic

byl ten pepřák slabý. NApř. poliši mají účinnější svinstvo, než co dostane v obchodě civil.
Pepřák na čokly jsem použil taky a nemůžu tvrdit, že by se jim to moc líbilo. Více méně bez hlesu vyfičeli někam do pryč.
Je ovšem fakt, že následně jsem jednou musel dostříkat dávku i na páníčka. Bylo to na "zaprávkje" - na ukradinské benzínce. Naštěstí tenkrát ještě nebyly mobily s foťáky a protivný chlap v roli obsluhy benzínky dále neprudil. Ale vylepený jsem byl docela dlouho, protože spreje byly tehdy na Ukrajině zakázány. A budou asi dodnes.

Zatím bez slepic

Možná to byl pepřák na lidi, tam stačí míň, než na bulíka v krvi...
Ale známá měla paralyzér, a také nebyl k ničemu.
Když už, tak jak píšete, sehnat něco pořádnýho, co skutečně ochrání.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A navíc pořád vedeme slovně minulé války a myslíme zejména na ty minulé zbraně.

Nové války se dělají NEO, revolučně, hybridně, i podvratnou činností a v zastoupení...
I ty zbraně se volí pokrokově onačejší, včera nebo kdy byla odstavena (zase) nemocnice virem, ale ne na lidech, jen nejspíše Ruský či Čínský agent napadl sítě a bylo po operacích, ošetření..(čučkaři zase ale budou mít co dát do Zprávy)
Prostě malá ukázka naší zranitelnosti a samozřejmě nutnosti investic do měkkých cílů, (asi tedy nemocnic teď hlavně)
Uvidíme, co nám spojenci v nejbližším čase k tomu prodají....

Západnímu světu stačí "vypnout proud", či zablokovat počítače a nemusí padnout ani výstřel.

Pro udržení dolních na uzdě je občas ale nějaké to primitivní násilí také vrchností asi akceptovatelné, a jak psal včera Vidlák, vystačíme si prý i sami s vlastními zblázněnými nebo těmi, co špatně vyhodnotí, kdo může za jejich zpackaný život či zdraví... Nakonec i policie přiznala, že toho vraha udala jeho vlastní matka, a proto to bylo tak rychlé...
Uff být matkou, přijít o syna a současně násobného vraha ve vteřině, to ani moje velká fantazie neumí vůbec pobrat....
Je to tak strašlivá tragédie, s tolika zničenými a zmařenými životy a naprosto pro NIC!

Zbraňová směrnice a tanečky kolem ní jen všímavému ukazují, jak to v EU funguje.
Ale ani nápověda netrkne stále velkou část domorodců a kde kdo stále kývá a troubí, jak jsme přece suverénní stát a jak tu EU přečůráme a přešvejkujeme...

A zatímco v koloniích (východních jistě) se vedou urputné "boje" mezi vlády chtivými (o sloužení ještě více těm našim spojencům) a těmi momentálně "u lizu" (i při tom jejich sloužení spojencům FIRST) a občan je vtažen do "boje" o "demokracii a svobodu", tak v EU flinte Uši vyhlašuje nekompromisně a bez debat "Nový zelený deal", a to bude mazec. (Na nějaké jaderné elektrárny prostě žádná banka nepůjčí, nebude ani moci.....)
Ale hádejte, kdo to všechno zaplatí......?
O něčem takovém se komunistům ani nesnilo.

Jisté pro občana bude zejména to, že jak se máme nyní "nejlépe", tak si uvědomte že ani jazykově to lépe už nejde a je jen cesta změny (eufemisticky). Přemýšlivým asi není třeba napovídat....

A mladí a ti nejmladší (s loutkovodiči v zádech) dostanou šanci "posrat" si to (i nám všem), zase "po svém"!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doporučuji nastudovat tyto stránky. Tam je k obraně se zbraní spousta statistik, spousta studií. Sice hlavně z USA, ale to je zase z důvodu, že tam to má nejdelší tradici. Jednomu panu senátorovi jsem psal dopis, ze kterého citoval i na jednání Senátu a dle toho, jak se tvářil pan Dienstbier, tak jsem ťal do živého. Pan senátor navíc sklidil i potlesk, což nejspíše, nejen mně, potěšilo.

Ad trénink se zbraní: aby to k něčemu bylo, chce to tisíce a desetitisíce tréninkových hodin a desetitisíce, ale spíše statisíce vystřílených nábojů. Netvrdím, že v případě podobném tomu z Ostravy budete mít kdovíjakou šanci. Ostatně, byli tam dva profíci a jeden bývalý (nemyslím, že chlapi z ostrahy věznic jsou zrovna ořezávátka nezvyklá na kritické situace) a jeden z nich dokázal jen zachránit svou dceru. To znamená, že to muselo být mimořádně rychlé Jenže šance, byť mizivá, je stále šance.

Vzhledem k tomu, že jste zmínil ten Izrael. Ona se tu a tam naskytne kritická situace, ale její zvládnutí je neporovnatelné s Evropou. V Nice řádil psychopat s náklaďákem něco mezi 10-15 minutami. Výsledek = 80 mrtvých. Podobný případ v Izraeli. Palestinec najel do skupiny vojáků. Výsledkem byli čtyři mrtví a 17 zraněných. Nicméně byl prakticky okamžitě zastřelen a to ještě než se stihl otočit k dalšímu nájezdu. Jedním z těch, co zareagovali jako první, byl ozbrojený civilista - pán jménem Eitan Rod.

Včerejškem se dost věcí mění. I co se týká toho, jak budou lidé vnímat své okolí. Kdesi jsem měl desetibodový seznam, jak rozeznat potenciálního útočníka. Myslím, že mnoho střelců začne studovat.

Co se týká černoty. Přiznám se, že bych netušil kde a na koho se obrátit. A až hovno trefí větrák, jak se eufemisticky píše, tak budou mít zbraně skutečně jen gangsteři. A ti jednají zase jen s gangstery, takže obyčejný člověk moc nadějí na pořízení čehokoli mít nebude, ale o tom zde již psal jeden z předřečníků.

Zatím bez slepic