Teď když máme, co Greta chtěla

Pamatujete si ještě, milí spolu kydající (a vážený Vidláku), jak jsme tady před několika měsíci, hlavně na podzim, řešili Gretu? A pochopitelně její fanklub záškoláckých bratrů a sester? I Vidlák cítil potřebu, se k této dívence, o které někteří fujtajksloví lidé říkají, že je psychicky nemocná, vyjádřit. Ostatně psali zde k tomuto fenoménu mnozí, Vidlákův vyhledavač ukazuje mnoho odkazů, a všichni jsme to strašně prožívali a kydali a kydali. Jenom škoda, že jsem tehdy nepoprosil Ládíka, aby napsal nový text na Mládkovu píseň „Láďa jede lodí“, tentokrát pochopitelně „Greta jede lodí“….

Tiskovka střídala tiskovku, svolávaly se kongresy Fridays for future, Greta tam vyháněla novináře, naši novináři se ptali našich hošíků, proč je Greta vyháněla, a hošíci říkali něco o soukromí (fuj taková netransparentnost, mohli jsme se alespoň něco dozvědět o svazáckém hotelovém životě), pak Greta dštila síru a lávu na ctnostné politiky v OSN, kteří jí v rytmu tleskali, jak členové komunistických sjezdů zdravici komsomolců a pionýrů, kteří v rytmu pochodových písní přinášeli pozdravy mládeže. A asi nejen já jsme se zděšením pozorovali, že se nikdo z těch ctnostných diplomatů nezvedl, a nezakřičel „Král je nahý“ a to už si nedovolím pomyslet na situaci, že by někdo mohl zvolat „ Je to blázen, hoďme na ni síť“. Tak statečný nebyl ani jeden z nich.

Shrnuto a sečteno, Vidlák Fridays for future děkoval, že budou jejich sympatizanti nevzdělaní a hloupí, a jeho děti budou mít více šancí v životě, já zde razil (tehdy provokativně) heslo, že Gretina opatření podporuji a mám ji rád, protože až bude zavedeno to, po čem touží, globalismus skončí a EU spolu s tím. Bylo totiž jasné, že tato švédská dívenka vlastně podporuje lokalizaci výroby, soběstačnost v potravinách, a pak už jen tak trochu mimo pozornosti drobná diktátorsko fašistická omezení, jako že když do USA, tak jedině lodí, a náhradní ledvinu nikdy ne letadlem nebo snad automobilem, ale nějakým elektrickým kočárem.

Bylo to divoké jaro, léto a podzim, propaganda s Gretou a Extinction Rebellion nebrala konce. Mimochodem Extinction Rebellion (to jsou ti přilepovači k silnicím) dokonce požadovali v zájmu uskutečnění jejich cílů politické revoluční změny pomocí lidových shromáždění (ať žije kulturní revoluce 2). Všichni aktivisté světa se pustili do zelených údělů, EU (z nedostatku opravdových jiných politických programů) začala pracovat na Zeleném údělu pro Evropu, byli jsme zahrnuti čísly, kolik to bude stát. Po Gretině výstupu v OSN jsem napsal, že je to její konec, což se pak skutečně stalo, začala být upozaďována, mizela, protože byla nahrazována politickými rozhodnutími, která byla stejně hloupá, jako Gretiny názory. Důkaz faktu, že debilita není vázána na fyzickou osobu. Obecně mezi kydajícími převažoval názor, že tohle vše, co chtějí spáchat, nepovede k dobrým koncům a v zásadě bude znamenat cestu zpět.

A pak se to stalo.

Je jedno, jestli budeme měřit v metrech nebo loktech. Stalo se to.

Letadla přestala létat, a to zásadně. Zastavil se turistický ruch, a to zásadně. Možná na dlouhou dobu. Zastavila se výroba v mnoha továrnách, a to především v těch, u kterých jsme si to nedovedli představit. Z hodiny na hodinu byly odstaveny technologie, které nesvědčí životnímu prostředí. Začalo se mluvit zcela vážně o potravinové soběstačnosti, protože Ti, kteří do toho vidí, už vidí, že případ, kdy si státy vzájemně bránily v zasílání zdravotnického materiálu, se bude pravděpodobně za chvíli objevovat v distribuci potravin. Díky omezení dopravy nemá kdo sklízet zeleninu na určitých místech v Evropě, ale i u nás doma. Jsou kritizovány jako idiotské kroky německé vlády, která chce, či už spustila letecký most pro gastarbaitry z východní Evropy, aby jim měl kdo sklidit salát (a stejně to množství otroků nebude stačit). Kritizována nejen pro uhlíkovou stopu, ale hlavně proto, že kvůli ceně nechce na pole povolat např. studenty. Atd. atd.

Koho bůh miluje, toho křížkem navštěvuje. Gretě se její sen splnil. A nám, kteří si to neuměli ani představit, teď nastavuje zrcadlo pravdivosti našich předpovědí. Vyhodnocení je snadné. Byla pravdivá. Naše dnešní prohlášení (a nejenom zde na Vidláckém dvorku), která říkají, že svět už nikdy nebude stejný, jako byl, jsou podložena zkušeností, kterou zažíváme.

A povšimněte si prosím, že tento Gretin svět, po kterém bylo voláno, a který byl požadován a na který se stavěly rozpočty světových institucí, přišel sám, rychle a důsledně. A povšimněte si, že na něj vůbec není reagováno pozitivně ze strany zelených aktivistů tak, jak je malováno v jejich šílených zelených snech. Jediné, co jsme se od nich dozvěděli, byl fakt, že Greta onemocněla koronavirem a sama se z něj vyléčila. Proč ne, když vidí molekuly kysličníku uhličitého prostým okem.

Fridays for Future a Greta dnes mlčí, místo toho, aby vítali společně stav, po kterém volali. Teď jsou totiž vidět následky, které oni prostě odmítali připustit. Hledí  na nás nekonečná tlama nákladů, které koronavir bude stát, miliony pracovních míst, která budou ztracena, možná miliony lidí o hladu, nedostatek léků, pokud bude dotažena válka s Čínou o trhy do konce, atd. atd. Nyní vidíme, jak může vypadat svět, o kterém Greta snila.

A ti, kteří ji tleskali na různých světových fórech, se neodvažují zvednout hlavu, aby se jich někdo náhodou nezeptal, zda si takový Gretin svět pro své voliče uměli představit, a jestli takový chtěli nebo byli pouhými pokrytci. Tak třeba u nás můžeme pozorovat některá politická uskupení, která se Gretou oháněla a dnes volají po obnovení výroby. Ano pokrytci.

Jsou před politiky jenom dvě cesty. Buď to, co se stalo, dotáhnou do konce Gretiných snů, nebo znovu obnoví život, který jsme znali. A protože se volby vždy někde konají nebo blíží, můžeme odhadnout, jaký bude výsledek.

Pokud se ovšem někdo nerozhodne Gretiny sny dotáhnout do konců, statků a hrdel. Pak nás čeká, jak je dnes zřejmé, diktatura. My starší víme, jak ji přežít. Naučili jsme se to. Bojím se o mladé.  Koronavirus na rozdíl od diktatury postihuje ty starší. Diktatura ty mladší, mladí soudruzi z Fridays for future.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen další zbytečný milionkrát vomletý slint.

Co by na to básník Špína, pokleknuv přímo k věci, prohlásil.

"Kulhejte a mějte patnáct let,
žádná ňadra, téměř vyschlou pleť.
Rodiče? Bůh ví. Poroďte nezkušeně
Své dítě v komůrce jak štěně.
Nejslavnějšího milence pak máte rázem,
La Vallièrka je toho důkazem."

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

nevím jak to napsat a po kterém právníkovi pojmenovat. Už se jich spousta hodlá soudit se státem o náhradu škod, už si proto připravují právní půdu, už se těší na bankrot státu.
Vyvolené skupině lidí co se budou soudit budeme muset zaplatit ty jejich "škody" my všichni. Všimněte si, nejsou to Koronavirové škody, jsou to škody státní, které bude muset zaplatit každý daňový poplatník.
Tak se projeví ta nastupující právní revoluce.
No a přečtěte si dnešního Vlka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Je jen otázkou, kdy někoho napadne spustit rotačky naplno a zaplatit právníkům ty jim požadované hromady peněz, ale bezcennými papírky. Bohužel na to doplatíme přitom my všichni.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

určitě jedou na plné kule.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ne nadarmo se říkalo šéfovi FED Ben Helicopter Bernake. Ten uměl roztočit rotačky do otáček, že by mu je tibetské modlitební mlýnky záviděly.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

pokud jde o možnou úspěšnost ničemných právníků vymoci ze státu odměnu pro sebe a vypotit pro své klienty odškodnění. Ono to zase nebude tak jednoduché. Advokátní kancelář si nejdříve řekne o zálohu, potom zpracuje návrh a potom začne kolotoč podání, rozsudků a odvolání. To všechno bude stát moc peněz, zahltí soudy, (dobře jim tak) a rozhodne o pohledu státu na tu kterou advokátní kancelář, ale také žadatele o náhradu. Jdeme do doby, kdy bude spousta firem bojovat o přežití a rozházet si to se státem nebude moc taktické jednání. Takže jako obvykle, žádná kaše se nejí tak horká, jako se uvaří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

obyčejné spory se táhnou léta, různé průtahy ze zákona jsou možné... teď se již se s občanským sporem nedostanete desetiletí ani na řadu. Bude se to muset asi řešit jinak.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

na Neviditelném psu, taky doporučuji přečíst.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...není její, ledaže by její porucha, jak řečeno v článku, způsobovala vize. Ale prd, její vypečení rodiče jí vyškolili a zneužili a za nimi je něco většího než oni, asi minimálně neziskovka napojená na ty "elity" světa. Ten potlesk byl opravdu vrchol pokrytectví. Jednak nebyla první svého druhu, kdo se vyjevil v OSN. Asi před 9 lety to byla jiná školačka a bylo to v Brazílii. Asi byla bez poruchy, protože nebyla žádná reakce, aspoň jsem o ničem neslyšel. Takže teď tam byla Gréta divadelně vyškolená(otec výrobce PR, matka divadelní umělkyně), pro svojí poruchu před kamerami těžko napadnutelná. Jedině Trumph pronesl na její adresu sarkasmus. Takže patrně mlčí její otec. Gréta se svezla na jachtě a asi na účet rodičů přišly nějaké peníze. Ty demonstrace byly z mého pohledu jen potvrzení, že nejsnadněji politicky zneužitelní a zneužívaní jsou mladí bez vědomostí.
Problém fakticky existuje, jako přemnožení druhu, který vykořisťuje planetu a kašle na základní fyzikální zákony, které sám objevil. Kdyby populace byla v rovnováze se zdroji, vypadalo by to jinak. Za tohohle stavu tu nějaká revoluce přinese sociální bouře už protože je tu návyk na komfort. Směrem nahoru přímou úměrou a o šetrnosti a míře ani stopa. Vláček teď poněkud vykolejil, ale bude snaha ho dostat zpátky a pokračovat v postavených kolejích. Na pařížském předměstí se to zase začíná vařit a patrně by se to za současného dlouhodobě setrvávajícího stavu začalo šířit po celé Evropě. Lidé bez zahraničních dovolených, s omezenou kulturou, bez moderních arén s moderními gladiátory. Ono koukat doma na TV a do FB taky nejde pořád. Pivo se (možná) přepije a z bůčku začne bolet žlučník. Taky proto policie v EU nezasahuje proti přistěhovalcům, minimálně aby nezadělala na požár.
Dneska mě osobně připadá koronavirus hlavně jako účinný prostředek na zboření celosvětového ekonomického systému. Všichni čerpají ze státních a vyšších rezerv a moc se nežinýrujou. Bohaté státy to postihne méně, zchudnou většinou samozřejmě ty chudší. A ty, které nemají zahraniční pracovní síly na práce, co stát nedokázal dotovat tak aby o ně měla zájem domácí populace na tom budou také líp. O přenesení výroby jinam už vůbec. Ona je totiž další věc, že v průmyslových oblastech a městech je díky přítomným exhalacím větší nemocnost než jinde. Tak proč si svinit vlastní území, např.
Další věc je, kolik sviňáren se za tohohle stavu schová. Jak jsme byli svědky třeba na Praze 6 a ohledně milé "návštěvy". To, co jsem dneska četl se k tomu tématu z mého pohledu dobře hodí https://cs.gatestoneinstitute.org/ a je o tom stejné ticho jako o té návštěvě. Opravdu bych chtěl aby tu bruselskou rezervaci prospěchářů někdo rozehnal. Ideální by bylo dobré stránky nechat (pokud jsou) a ostatní do základů změnit. Jenže to by chtělo jiné mozky a aby to nebyl jen produkt na tvoření HDP v mezinárodní soutěži.
V tom videu je o přistěhovalcích, o tom jak vlastně funguje právo v EU a k čemu vlastně je. K tomu dnešní vyhodnocení soudu a podpoření právníků ohledně kauzy porušení lidských práv za výjimečného stavu. No to už hlava nebere! Jako by mrtvým záleželo na nějakých právech...
Jak jsem jindy zkonstatoval, že to postihlo celý svět, tak v minulých válkách taky na mrtvých v součtu důsledků nezáleželo, jelikož nás plebsu je mnógo. Nevěřím i přes to utvrzování v médiích to, že za všechno mohou netopýři. Věřím, že původce se nezjistí, ale slyším osočování údajně možných viníků světových problémů, ruští hackeři patrně napadli naše nemocnice a Čína patrně zatajovala víc než ostatní ohledně nákazy.
Dnešní stav předkoronavirového světa":
1. USA zasahují kam to jen jde a z mnohého obviňují RF a Čínu...a asi se zákulisně paktuje s Turky. Kam čert nemůže, tam strčí Turka....
2. Turecko vydírá EU a nestydí se i použít v náznaku armádu. Další moloch NATO je podvodná vojenská organizace, kterou si s evropskými státy hřeje na prsou hada. Patrně proto, že má USA největší hlasovací právo a takové páky, že na nesouhlasící členy se nestydí použít sankce, jako v čase před útokem na Afganistán použila na Francii - včetně vyvolání hysterické reakce veřejného mínění(viz. R.Moore- Kde domov můj)
3. Putin prodává Turecku (které se stará o dovoz islámských teroristů z ISILu na střední východ, k řeckým hranicím a na libanonské pobřeží, odkud je lodě států NATO eskortují do EU) moderní prostředky PO S400, pravděpodobně jako úplatek, aby od něj mělo distanc. Jiný důvod nemohu najít.
4. EU nastavuje druhou tvář, aby místo facky dostalo direkt
5. A v ČR jsou lidská práva cennější než život. A bordel, že členové vládní opozice na Praze 6 zasahují do mezinárodní politiky a vítězí nad sochami. Opozice si cintá kravaty, čím víc se zlepšuje stav nákazy tím víc sliní. Na jednu stranu poukazuje na nedostatečnosti vládních podpor a na druhou se jí nelíbí, že vláda nemá snahu šetřit. To fakt rozum zůstává stát.
Pokud to někdo bude chtít číst, upozorňuji, že je to jen MŮJ zjednodušený pohled na situaci a omlouvám se za délku příspěvku. HAJHOU.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Houby omlouvat se za délku příspěvku ... Do kamene tesat by se měl !! Díky.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Robertíku,
je zde ještě jeden důvod, proč USA tolik rozmlouvaly Turecku nákup S-400. A kvůli tomu jim odmítly dodat nové stíhačky F-35, i když už Turci zaplatili zálohu 1 mld. USD (a už ji neuvidí). Tím důvodem je, že systém S-400 obsahuje účinný radar a sběr dat, která se posílají do řídícího centra. Rusové si určitě ponechali zadní vrátka, aby S-400 nemohl být použit proti nim. Ale taky by mohli získat data z letů F-35 v Turecku a odhalit všechny jejich slabiny. Je to ekvivalent obsazení pole šachovnice pěšcem, aby je nemohl obsadit protivník. užijme si tu hru. USA budují vojenské základny a prodávají zbraně, Rusové prodávají zbraně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...že UK odešla v "pravý" čas, jakoby něco tušila. Jestli je to náhoda, tak na poslední cca půlrok je těch náhod na mně nějak moc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Korunáč tam dovádí bez ohledu na brexit.
Došli gastarbeiteři, bo utekli před korunáčem a ekonomickým propadem.

A to hlavní ostrované furt ještě nepobrali - ostrovy je neuživí. Ne v tom počtu, jaký tam momentálně bydlí, a ne v té kvalitě, objemu a sortimentu, na jaké jsou zvyklí.
Business Insider tvrdí, že 80% potravin (suroviny a hotové potravinářské výrobky) spotřebovaných v UK, je z dovozu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Planovali to uz pred 15 lety, ale muze to bejt jen konspiracni teorie, co se nahodou plni. Jako tolik jinych.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I ta Gréta,byl určitý záměr,proč zrovna ona a tak velký mezinárodní ohlas,včetně OSN.
Nějak to nezabralo,státy tomu moc nedůvěřovaly,nechtěly investovat do bláznivých programů,tak musel přijít koronavirus,který to podělal důkladně a státy budou muset vynaložit fin.prostředky jinak,zadlužit se na několik generací.
Takže,jak byl plánován greténismus,tak byl plánován i koronavirus,možná jen přišel o rok dva dříve.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

se stala ještě jedna zajímavá věc - někam úplně zmizeli libertariáni a líbodémo a místo nich tu najednou máme partu řvoucí 24/7 "Státe dej! Státe zařiď!".
Ti, co ještě nedávno hulákali o škodlivosti státu, regulací, nařízení, dotací a přerozdělování, se náhle dovolávají téhož. Pochopitelně jen pro některé.
A hlavně je jim úplně jedno, odkud na to ten stát vezme.

"Lid" stejně náhle zjistil, bez čeho všeho (a koho všeho) se dokáže obejít. A začal si - šokován a velmi opatrně - uvědomovat svoje SKUTEČNÉ potřeby (zdravím Sasina).
Pro líbodémo bude pěkně tvrdým paraořechem mu ty potřeby vymlátit z hlavy a donutit ho, aby opět "začal potřebovat" to, co vyhovuje líbodému.

Gerd zmínil hrozící hladomor v některých zemích.
Zaujal mě jejich mediální výběr - striktně politický. Já si opravdu nemyslím, že by hrozil třeba Venezuele. Speciálně tam nepůjde o žádný hladomor, ale maximálně o zúžení výběru, protože Venezuela je úrodná ažaž a žádné kobylky tam neřádí (kromě těch z USA). Polentu, tortillu, brambory, zeleninu, sejra a kus hovězího nebo vepřového mají sichr VŠICHNI, kdo tam bydlí. Bo jim to vyroste DOMA. Jen z toho nebudou mít vejvar velkostatkáři.
Horší je situace v zemích, kde je sucho a saranče, nebo "jenom" sucho.
Sucho se týká i nemalé části Evropy vč. Kotlinky. Neprší; a když náhodou jo, tak jenom chvilku a někde a ještě k tomu blbě (moc naráz a odteče to do pryč). ZATÍM je čím zalejvat. I když to znamená tahat vodu z větší hloubky nebo z řeky, je-li poblíž, nebo nosit konve či vozit nádrž kdovíodkud. Nebo být závislý na cisterně; pokud je obecní, je hej, bo je levná. Ale to ZATÍM závisí na tom, jestli bude pršet alespoň na kopcích a za jak dlouho kůrovec sežere zbytky lesů. Nejen u nás. Na vodě z Kotlinky je dost závislé Německo (Labe) i Polsko (Odra). Na vodě z Rakouska závisí Maďarsko a jižní Slovensko a dolů proudem další země. A tak bychom mohli pokračovat (všechno souvisí se vším). Když zadržíme vodu my (a to budeme muset, bude-li sucho pokračovat tak jako dosud), bude o to víc chybět po proudu. A ti níž po proudu si pro ni přijdou; to je tutovka, s níž bychom měli počítat. Jak půjde o základní žrádlo, okamžitě padne jak V4, tak EU.

A saranče řádí nejen ve zhroucených státech jako je Somálsko, Jižní Súdán a pod., ale i v relativně stabilních zemích jako je Etiopie, Tanzanie nebo Keňa.
V oblasti Arabského poloostrova je kromě Jemenu požírána úroda v Bahrajnu, Kuvajtu, Saúdské Arábii a Kataru. A objevily se v Íránu. To už je hodně blízko, že?
Od března hoduje také v Pakistánu (vyhlášen stav ohrožení) a putuje dál na východ. V malém už kalamita postihla i indické příhraničí a činskou provincii Sin-Ťiang. V Číně nasadili "husokachnu" (kachna pižmová) - ekologickou biologickou zbraň, pro kterou jsou saranče ňamka. Do Pakoše nejspíš dodají armádu těchto "zbraní" - mělo by jít o cca 100 000 kachen.
Co se sarančí týče, je namístě být ve střehu - chutná jim totiž všechno, co roste i u nás. Pšenice, ječmen, kukuřice. Plus rýže, cukrová třtina, bavlník. A když už nic nezbylo, sežerou i trávu., No, a protože teplo a sucho... Raději ani nedomýšlet.

Tož tak.
Asi bychom si ty Sasinovy potřeby měli fakt urychleně sepsat. Může se to brzy hodit.
Sepsat dlooouhý seznam a pak škrtat až na dřeň. Co zbude, tak to jsou ty základní, protože SKUTEČNÉ potřeby - zdroj vody, střecha nad hlavou, jídlo, dosažitelný doktor, fungující škola, léky, topivo, jakákoli ještě použitelná přeprava lidí a materiálu na nevelkou vzdálenost. Ne, lyžovačka v něm není. Ani nové auto, kabelka, comp, barva na vlasy, vstupenka na koncert a dlouhé etc...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

nedají se v nějaké úpravě žrát? Vím že se prodává cvrččí mouka - tyčinky z ní sice nic moc ale - sežer nebo budeš sežrán...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prej na karí, nebo restované s kořeněnou zeleninou a rýží. Takže asi nic moc chuťově.
Ale jsou býložravé, tak by to snad nemuselo být tak hrozné.
U nás bych to viděl spíš na dobře okořeněné karboše nebo sekačku. S dombrsalem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, že dají. Zadejte si třeba grilovaná sarančata nebo cvrčci na másle, případně hmyzí kuchyně (nejen) Praha či Hmyz na talíři.
A můžete experimentovat celá rodina.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebo saranče nepřeletí Středomoří nebo z Íránu přes Rusko do evropských stepí?

Bungalovy nemaj sklepy
majitelé jsou snad slepí;
budou hloubit krechty
mnozí zuby nehty.
Květy bílých orchidejí...
tak ty ani polrajch nejí
že je lepší řepa
zjistí každý pepa.
Trávník nutno porýt
ať je co do koryt;
držet vodu v jámě
v kýblu nosit mámě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

nezůstal ve své španělské rezidenci a vrátil se vlastenecky domů, bojovat s virem. Však o cigánech už šla řeč. Když je na jaře nedostatek potravy, shlukují se kusy vysoké i srnčí zvěře do stád a přibližují se k lidským obydlím. Když nedostanou žrádlo, sežerou všechno, co není zajištěno. Jelen ucvakne kmen jabloně 2,5cm a může se sadit znovu. Lidi ucvaknou ještě víc, mají herkulesky a akumulátorové flexy.
Hladové srnčí má odstupovou vzdálenost 10-15m, hladový člověk nula m.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Je to sice off topic, ale předevčírem jsme měli roztomilé setkání se srnou při venčení psa.
Couráme se po cyklostecze, pes na volno, vůkol klid a mír, pod lesem stádo srnčí ku kochání, v poli bažant, slunce - kýč.
Najednou zpoza křoví vykráčela srna na stezku, cca 2 metry od nás. Pes se lekl, potomek ho drapl za obojek, srna odešla pár metrů do pole. Tam se otočila a koukala na nás, jako by se nechumelilo. A najednou, jako by si řekla "Šmarjá, dyk já se mám polekat, bo jsem plachá!", se otočila a začala zběsile prchat. Přitom jsme stáli na místě, skoro ani nedýchali a pes byl v klidu a zticha :o)))
V půli pole se zastavila a pokračovala v hodování na osení.
Bylo úžasné ji vidět tak zblízka ve volné přírodě.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nás se promenádují pod okny, bo nechci plot. Před cca týdnem přišli 2 statní srnci, parůžky vytlučené a předvedli souboj, jako z filmu. Po boji odešli každý na jinou stranu se vztyčenými hlavami, srny byly daleko. Do srnčí říje je daleko ... i příroda se v k.p. obrací. Večer si ty mrchy lehnou na můj vyprahlý záhon a když jdu s čelovkou zavlažovat studnu, jenom se blbě dívají.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Běžný souboj o teritorium, se říjí nemá nic společného.
Trubač

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj pes - holka zavětří nebo spatří statný kousek a vypálí, jak špatně vystřelená raketa.
Asi tak za půl hoďky se dopotácí s vyplazeným jazykem a provinilým pohledem, kterým mi důvěrně sděluje - já slyšela tvoje pískání a volání, ale tohle byl SKORO stoprocentní úlovek, tak jsem prostě musela... - a zbytek špacíru se už ode mne nehna na metr.
Tudíž vysoká jaksi nemá šanci prudit více, než je milé.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"K noze!"
Tázavý pohled přes rameno, v obličeji "Říkal jsi něco?" a pokračování vytyčeným směrem.
"K noze!!! Píííísk"
Zastaví se. Bez pohledu přes rameno. Zato z něho jak neon vyzařuje "Fakt na tom trváš?".
"K NOZE!!!!!"
Co noha nohu mine, lajdá k nám.
Náhle se mu rozzáří obličej a... "Tady ještě šlápnu do téhle louže, jo, vočuchám tuhle kytku, taaak, tady si tak ještě šlápnu, čvacht, jééé - motýl, beruška, tohle taky vočuchám..." konečně dorazí k noze. Vzorně usedne a nechá si připnout vodítko, protože je přece ten nejhodnější pejsek na světě, který jenom zrovna MUSEL udělat ještě spoustu úkonů a OMYLEM přeslechl, co po něm pořváváme.

U nás vysoká neprudí. V Polabí to je spíš vzácnost a tak ji chráníme i tím, že pesani většinou chodí na vodítku. Když na volno, tak jen ne moc daleko od páníčků.
Dnes jsme pozorovali stádo 16 srn ze sotva 40ti metrů na pastvě. Asi foukalo směrem k nám, protože byly úplně uvolněné, klidné, hopkaly v obilí a byly nádherné.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

pokud neproběhne nějaká další korovlna, tak svět naskočí na koleje tam kde před měsíci vypadl. možná kousek cesty zpět, ale ti co mají (peníze) a můžou (cokoliv) těm to vyhovovalo, a mají dost prostředků na to aby vozík zase rozjeli. Dokud budou na světě lidé kteří mají více prostředků než většina států tak se nic nezmění - pojede se podle jejich notiček. Jediný co se možná změní bude to kdo nám bude ten vozík řídit (přerozdělení sfér vlivu). Možná nebudeme v budoucnu patřit německu, ale americe, ale vždycky jsme tak nějak byli něčí sudety...

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Soudcové vymysleli, že vláda jednala protizákonně.
Soudu se nelíbí, že vláda postupovala rychle a tvrdě.

Ujasněme si, proč tak postupovala ?
Především proto, aby zabránila rychlému rozšíření nákazy, aby zabránila tomu, že budeme muset stavět provizorní márnice, také tomu, aby doktoři nemuseli rozhodovat, který pacient je zdravější, a kterého nechají umřít, i tomu, aby se ulehčilo sociálnímu systému tím, že se sníží počet vyplácených důchodů.
Vláda svým postupem zabránila situacím, které se udály v Anglii, v Německu, ve Španělsku, v USA, kde podobná opatření neudělali. To se moudrým soudcům pranic nelíbí.

A tudíž je potřeba vládu odsoudit. Pošlapala demokratickobyrokratické postupy ! Neodpovědně způsobila, že projdeme krizí jen velkým hospodářským deficitem.
Mimochodem, já si nedovedu představit, co by se dělo, kdyby se nákazu nepodařilo zastavit, ani přes razantní kroky, což by si soud jistě přál. To by rozsudek vypadal jinak, než zrušením některých opatření !

Hledám účel, proč soud tak nesmyslně obviňuje vládu a proč lidi utvrdil v názoru, že soudní moc je u nás v zoufalém stavu ? Vůbec nerozhoduje rozum, jen milión nesmyslných zákonů, které všechny ani soudce nemůže znát.
K čemu včerejší výnos soudu povede ? Jistě ne k tomu, aby se prestiž soudů zvýšila.
Povede jen k tomu. aby zoufalá opozice měla o důvod víc, proč vyřvávat, že ministr Vojtěch musí odstoupit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

vzhledem k tomu jak reagoval Filajový - na frontální útok na lidi této země - absolventy jeho Masarykovy university nemyslíte/ vzpomeňte na ta dvě ?manželata? z Brna TEN SUDÍ JE PŘECE JEJICH SPOLUŽÁK/. Co jiného si myslet. Na takovou šílenost se nezmohli ani - do té doby - podceňovaní z Plzeňské fakulty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

mladí aktivisté (soudce 33 let, vedle práva studoval i politologii) zatroubili do útoku.
Do včerejška se drželi zkrátka, až na neustálé žvanění v médiích.
Teď když máme mnohem míň mrtvých než na západ od nás, už zase cítí příležitost.
Doufám že o tom Vidlák ve svém blogu něco napíše.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Chci tomu dát trochu času... ať si to trochu sedne. Viděl bych to na neděli. 

Zatím z toho mám pocit, že snad všichni chtějí, aby Babiš měl se svým ANO (tedy sám) ústavní většinu. Článek se pracovně bude jmenovat "Kdyby blbost nadnášela" 

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Soudce Štěpán Výborný sice zatroubil do útoku proti Babišovi a mozkem vymytým pražskou kavárnou ve jménu pravdy a lásky mu vmetl rozsudek. Teď se skoro celá Praha tetelí blahem, jako to Babiš schytal a zbytek republiky se chytá za hlavu. Štěpán Výborný dělal asistenta soudci ÚS Vojtěchu Šimíčkovi, co soudil kauzu bezvýznamného ostravského hotelu známého jen tím, že dával ruským hostům podepisovat přiblblý pamflet, že nesouhlasí s okupací Krymu. Jakoby na nějakém papíru podepsaném v ČR Kremlu vůbec záleželo. Stát si v části justice údajně uzurpovala parta soudců kolem Pavla Rychetského a Josefa Baxy - a Miloš Zeman jim připravovanou justiční rošádu překazil.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
A hned máme dalšího do počtu s P.Novotným,Kolářem,Hřibem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
dobře je pozorujme. Jde o lidi, kteří nám budou za čas předkládáni jako elita národa oprávněná vládnout. Jen se divím, že nepřibrali scallopa. Zapadl by k nim.

Zatím bez slepic

Mozna je za rozsudkem snaha (nekoho?) pospinit/dehonestovat Babise a jeho vladu, potazmo pootevrit dvirka k rozvratu republiky pres povinnost proplacet skody, vzniklych corona virusem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

SOUD1: Vláda vydala opatření v rozporu se zákonem
SOUD2: Vláda vydala opatření pozdě (bo WHO říkalo, že bude průser už v půlce ledna)
SOUD3: Vláda prováděla opatření naprosto zbytečně (viz Korea, Švédi--)
SOUD4:....
To jsem zvědavej jak dají škody do přímé souvislosti s kroky vlády, když bude každej rozudek platnej ale jinej.
Naposled jsem četl (u Nefa) známej měl slibnej byznys (euroturistiku) a teď má dluhy 4mega. (svaluje to na vládu, ale kdyby vyhořel nebo se zhroutily ty jeho cílový destinace...)
Jediný co jsem realistickýho zaznamenal v květinářství: Vedoucí hulákala do meziskladu: "Božka, koukej si ten hadr hodit na ksicht, jestli to chytíš tak nám to tu zavřou a sme v prd..."

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten Ondřej Dostál si takhle žaluje jako z vlastní soukromé iniciativy nebo je to kůň nějaké politické strany? Jen abychom věděli.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Není náhodou značná část těch skutečně rozhodujících osob v tuzemských politických stranách ve skutečnosti "koni" těch struktur, které se nalézají mimo území Kotlinky?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Je podezřelé, jak rychle se Ondřej Dostál domohl rozsudku. Jiné kauzy se táhnou roky. To byla přímo turborychlost jak od turboprávníků z Plzně.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když se chce
tak to jde

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

zdá se že přece mají rozum a pud sebezáchovy

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Právník městského soudu
solingenem řeže goudu:
tak kohopak dneska sejmu?
mrknu do našeho sejmu
co se zove parlamentem
či zacloumám presidentem
anebo položím vládu;
dostal jsem chuť na roládu.
Dost mě v řiti svrbí roupy
měl bych pojíst taky kroupy
vůbec nevím, co mám dělat
jak si ještě přivydělat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Létadla přestala lítat.
Mnohým se začalo škytat
po treehouse na Bali;
kam teď kufr zabalí?
Asi ne na Maledivy
výhled není povzbudivý;
budou doma na řetězu
čumět z deky do Bezdězu
či surfovat na slapech;
kua, to je ale pech.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Plné slapy nebo slipy
plná pípa v stínu lípy
plné břicho, plný jícen
u kremačky plný svícen
plný život, plné hroby.
A kdo půjde do výroby?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Plné busy, plné vlaky;
Nasťo zabal!
Jedu taky
do Kotlinky za prací.
Rozpočet se potácí!
Pruhovanou veletašku,
čauves Feďo, Vasjo, Staszku!
V montovně i na poli,
slovansky to hlaholí.
Narobili, zrobili,
spoutu vodky vypili,
statistikou zahejbali,
kačky, eura mizí v dáli.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Fijala by mořil fest
z centrály mu hrozí trest
že je slabý jako čaj -
hele, co Valoni maj.
Suchý z nosu přizvukuje
rakušan mu přizvukuje
bartoš už si mastí dredy
slavný bude jako Freddy.
Pendleři ať moří statně
prymula to říkal špatně
měli jsme se mořit víc
jsme jen stádo jalovic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)