Immanuel Kant měl pravdu

Autor

Když jsme zde na Kydech asi před týdnem řešili naše čučkaře z BIS a jejich pohádečku o ricinovém agentovi, ze kterého se vyvinul příběh o anonymním dopise, který poslal zhrzený ruský agent, protože byl naštvaný na druhého ruského agenta... velmi zajímavý komentář měl Immanuel Kant. 

Pokud si mohu dovolit ho parafrázovat... Andrej Babiš si prostě vybral stranu. Jsme malá zemička a protektorů máme víc než dost a náš premiér se rozhodl vsadit na USA a poslat do háje EU. Zalezl do americké řiti a odkýval americkou trapnou pohádku, protože z nějakého důvodu si myslí, že to tak bude lepší.   

Když o tom tam uvažuju - to je asi jediná podstatnější změna od roku 89. Předtím jsme měli jednoho protektora. Všechno bylo směšně jednoduché, pokud nějaký náš představitel nevěděl, jaký je aktuální kurz, stačilo zavolat do Kremlu a obratem dostal ty správné instrukce. Dneska je to poněkud složitější. Západ už dávno nemluví unisono, ba naopak začíná jít proti sobě  stále zřetelněji a tak máme protektorů víc. Chudák premiér aby dneska volal  do Berlína, Brusele, Washingtonu .... a vlastně i do Moskvy a Pekingu.  

Mimochodem... takhle se vždycky poznalo, že se blíží prohra ve válce. Vojáci začali dostávat protichůdné rozkazy z různých stran, ale samozřejmě to s nimi špatně dopadlo, pokud se při jejich plnění rozhodli špatně. 

Takhle také začala česká státnost v takřka úplné samostatnosti. Přemysl Otakar I. prostě využil zmatků v Říši, začal pravidelně a výhodně měnit strany, od všech se domohl zisků a nakonec se stal dědičným králem. Tím nechci ani v nejmenším naznačovat, že by se něco podobného mohlo podařit našemu Andrejkovi, nebo že snad na něco podobného myslí. Ale doba by to asi umožňovala. 

Ale zpět k věci... Ojroparlament odhlasovat rezoluci proti Andrejkovi, který stále ovládá Agrofert a proto je ve střetu zájmů (díky za novinku, to jsme tady v republice fakt netušili). Ojroarlament je zbytečná institiuce, jeho rezoluce neznamená skoro nic. Jen u nás to bude naše vaše Česká televize vykládat jako strašlivou katatstrofu, přidají se i bakaloweby a ve svém svatém a nadšeném bijectví si vůbec nevšimnou, že vlastně na plnou hubu prezentují naši plnou podřízenost a závislost na EU a nadšeně sdělují, že býti vazalem je správné.  Zároveň celému národu představují české ojrožalobníčky (zdráhám se říci zrádce, protože takových kvalit nedosahují).  Národ si o tom bude myslet svoje.... a hlavně bude zase o něco lépe vědět, kdo za koho kope. 

Andrejovi tohle všechno muselo být jasné už dlouho. I když podlejzal i Macrona i Merkelové, i když podlejzal i v Bruseli, nějak to nepomohlo. Oni ho tam milují jako osinu v zadnici. Nechtějí ho, nevěří mu. Pro ně je Babiš český parvenu, který zalezl kam neměl a nemá mezi ojroslušnými lidmi co dělat. Kupodivu ho podpořil Orbán... Svým způsobem, aniž by to sám Andrejko chtěl či zamýšlel, z bruselské blbosti se České republika zařadila k zemím, které sice nemohou beztrestně EU opustit, ale moc by chtěly. 

Zároveň Andrej jede na tygrovi a pokud seskočí, bude to jeho ekonomický a možná i faktický konec. 

Tož si vybral americkou stranu, protože Trump je daleko a Pánbůh vysoko. Svým způsobem po nás Trump chce "jen" nákup armádních hračiček a dostavbu Temelína.  Navíc začíná mít svých starostí dost... demonstrují mu utlačovaní černoši podněcovaní bílými lepšolidmi, koroňák mu vůbec neslábne, naopak se zase rozjíždí. Jeho brazilský kámoš bude mít doma co nevidět pěknou jihoamerickou revoluci, neb koroňáka vůbec nezvládá. Volby v USA jsou za rohem, za půl roku může být důvod zase změnit stranu... 

Sice to teď znamená kecat národu strašivé kraviny o ruských špionech , ale řeči se vedou a voda teče a za rok si to bude pamatovat jen Rejpalka, která nám to připomene svým deníčkem, ale jinak už nikdo.  Koroňák přitvrzuje i u nás a hodně změnil náhled na úlohu státu. Jen se domýšlím, co se všechno změní, pokud by se breberka i u nás jaksi odmítla řídit epidemiologickým plánem. 

A EU? Co je EU? Ta zpovykaná instituce řízená tím nejhorším politickým odpadem vypuzeným ze členských států? Která se nedoohodne nikdy a na ničem, která se už dávno rozštípla na jižní křídlo, severní křídlo, a další rebely v podobě Polska a Maďarska? 

Za sebe musím říci, že svým čučkařským vyjádřením u mě Andrej hodně klesl. Já mám pochopení pro politiku, pro lavírování a kličkování, dokonce mám pochopení i pro rektální alpinismus. Malé zemi uprostřed mnoha zájmů a na hranicích velmocí nic jiného nezbývá. Nevadí mi, když Andrej dělá debily z CIA nebo z EU. Ale vadí mi, když dělá debila ze mě. Nota bene, když k tomu ani nemrkne okem, jako že všechno je jinak. Jistou logiku  za jeho čučkařinou začínám vidět. Lepší CIA než ojroparlament... 

Sstále platí naše Kydařské - nějak nevidíme nikoho, kdo by Andreje mohl nahradit. I přes tu čučkařinu, i přes všechny jeho hříchy. Ale pokud někdo takový je, sem s ním. Možná budou předčasné volby, tak ať ho prokydáme dřív než se bude ucházet o naše hlasy. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

Třeba Front Assist ve Škodovce tedy lidsky 'automatické brzdění' se občas zapne i když nic nehrozí. Třeba při předjíždění jak v průběhu, nebo hned když se zařadíte před auto. V paměti závad pak nenajdete nic a jste minimálně za kreténa, pokud to zvládnete, nebo o vás budou psát a špinit v televizi jako o nebezpečném vybržďovači. Důkazy žádné. No a takové hlídání jízdního pruhu, pokud je třeba se rychle něčemu vyhnout.....kdepak! Zlatý auta z doby před kreténismem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Prolítnul jsem příspěvky a zaregistroval, že chvíli přede mnou totéž udělal Čmoud. A líbila se mi jeho zmínka o potenciálním vůdci (tohle slovo je stejně profláknuté jako "soudruh") a připomněla mi imaginární dotazník, který mi straší už delší dobu v hlavě:

VŮDCE
1. Jaké charakterové, povahové, intelektuální a fyzické vlastnosti by měl mít vůdce?
2. Vy je máte? Pokud ne, co Vám chybí? Pokud ano, proč nejste vůdce?
3. Znáte někoho, kdo je má? Pokud ano, proč on není vůdce?
4. Máte představu, čemu by musel vůdce po nástupu do funkce čelit? A měl by podporu obyvatel této země?
5. Proč si myslíte, že by funkci vůdce chtěl vykonávat?
6. ...

VOLIČ
1. Jaké charakterové, povahové, intelektuální a fyzické vlastnosti by měl mít volič?
2. Vy je máte? Pokud ne, co Vám chybí?
3. Lidé ve Vašem okolí je mají?
4. Pokud chodíte k volbám, šel byste k nim, i kdyby jste byl jediný a neanonymní volič zastupující všechny občany a nesl tak vůči nim plnou odpovědnost za Vámi zvoleného vůdce? A zvolil byste toho, koho jste volil nebo plánujete zvolit. Nebo byste volit odmítnul?
5. ...

PS: Motá se mi to v hlavě. Je to příšerně obsáhlé. A řešení nikde. Co ale vím určitě, že taková osoba tu není. Že patří do pohádek nebo možná spí v Blaníku. Protože, kdyby někdo takový existoval, tak by měl takové parametry, že by ho nikdo v cestě nahoru nezastavil. Ani trapáci z demo-eko-migro-gendro opozice a ani Babiš ne. A nikdy se neobjeví, protože ke své existenci potřebuje absolutní podporu týmu (tím nemyslím absolutně shodné názory, ale stačí přibližný směr, ale hlavně nedělat podrazy prezentované jako "demokracii") a té nikdy nebudeme schopni.

Zatím bez slepic

poněvadž mě absolutně nebaví říkat ostatním, co mají dělat. A to je pro Vůdce podmínka nutná ( a samozřejmě nikoli dostatečná. Hodně adeptů na Vůdce v tom nemá jasno).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Spousta věcí je podmíněna dobou a společností. Nicméně jisté konstanty tu jsou - pracovitost, přirozená inteligence a i vzdělanost a velký přehled, schopnost hrábnout si na dno a odrazit se od něj. Nemusí být oblíbený, ale měl by být důvěryhodný. A samozřejmě by měl mít nějaký minimální vnitřní morální kodex. A měl by být schopný činit nepopulární kroky. Ne kvůli opojení mocí, ale protože je schopný dohlédnout o kousek dál než většina ostatních.

Ta pracovitost v kombinaci s inteligencí je možná nejdůležitější, ne samoúčelná klausovská typu pilný blbec, ale opravdu zanechávající trvalejší výsledky. A zrovna pracovitost je zřejmě to, co odděluje Babiše od všech odpůrců (i příznivců). A i kvůli nedostatku této relativně vzácné vlastnosti není v tuhle chvíli žádná viditelná alternativa.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

za rozkaz zahoď zbraň na 2 doby. Mohli jsme se potrhat smíchy a někomu to přišlo zcestné. Já nesnesu ani vedoucího, ani podřízeného. Jenom sobě rovné a takoví exoti ani nejsou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesně, jako já.

Odpověď na otázku č. 2
Ano, mám je, nechybí vůbec nic, naopak spíše ještě přebývá. A vůdcem již dávno jsem, akorát si toho ještě nikdo v tom shonu nevšiml.

Odpověď na otázku č. 3
Ano, sebe.

Odpověď na otázku č. 4
Ano, mám, ale nepovím, to by pak vůdce chtěl dělat úplně každý. Kdo by mě nepodporoval, toho bych plivnul.

Odpověď na otázku č. 5
Protože je chytrý, mladý a krásný. Úplně stejně, jako já.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

posralo, tak jsem to nemohl dopsat.
Jistě uznáte, že s takovými kvalitami, jakými oplývám, je zcela zbytečné nějaké volby pořádat. Prostě můžu jít makat z fleku za Anďocha i celý parlament naráz. Pochopitelně i za jejich prachy. Všechny prachy, které ta sebranka dostává.
Akorát senát bych si nechal, aby mě měl při té vůdcovské práci kdo bavit a rozveselovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta anketa je bezvadná, každému doporučuji. Je vidět, jak málo je tady zatím udavačů.

A co to vlastizrádné prase 🐷 Novotného, už ho někdo nahlásil?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady je ta soudružka, která říká: "Ty nejhorší útoky jsou výhrůžky znásilněním". Ten pán, co tak vyhrožoval bude asi znalec a gurmán...
https://i.ytimg.com/vi/7bPbbsU7MqE/maxresdefault.jpg
https://www.flowee.cz/images/.thumbnails/images/misa_2019/listopad/zuza…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To prase bylo hladové.
🐷

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem tady celý den nebyl a hle, jsem v titulcích. Vidláku, nemám na svém názoru co měnit a děkuji. IK

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)