Je čas

Autor
Štítky

Vážení přátelé, Vidlákovy kydy od začátku psaly o politice, ale také o zemědělství. Dnes je čas právě pro to druhé - máme tu jaro, venku je teplo, půda obeschla a to je ideální doba postarat se alespoň částečně o svojí vlastní soběstačnost. Milí amatérští zahradníci, preppeři, kovozemědělci, ať už máte jeden záhon nebo rodinné latifundie, je nejvyšší čas si plivnout do dlaní, popadnout nářadí či nastartovat traktory a pustit se do toho. 

Jistě jste všichni dali na mé předchozí rady a máte od podzimu řádně připravenou půdu. Někdy v říjnu či v listopadu jste ji zryli či zorali a po Novém roce jste využili první příležitosti k jejímu usmykování (srovnání). Já letos smykoval až na začátku března. Takhle mokrou zimu nepamatuju. Od října do března v nejsušším koutě republiky neoschly ani vršky hrud. Každopádně, usmykováno máme, políčka i záhony jsou v ideálním stavu. 

Natvrdo řeknu, že právě teď potřebuje půda nějaký ten dusík navíc, ideálně obohacený souborem všech stopových prvků. Zinek, mangan, draslík... Kdo máte zkvašené slepičince, můžete je použít, kdo se nezblázníte z průmyslových hnojiv, kupte si pytel hydrokomplexu nebo jiného podobného hnojiva a rozházejte to po záhonech. Dávkování tak 200 kg na hektar. Pokud jste hydrokomplex použili loni, letos dejte jen nějaký amofos nebo normální ledek. 

Rozmetení hnojiva je nejlepší udělat bezprostředně předtím než si "naděláte hlínu". Půda je po podzimní orbě a po usmykování slehlá a je nutné trochu nakypřit vrchních 3 - 5 cm půdy do které přijdou semínka. Na malém záhonku postačí hrábě, já použiju radličkový kombinátor. Semínka by měla přijít právě na hranu zkypřeného. 

Zkypřená půda prakticky okamžitě vyschne, ale zabrání vysychání půdy pod zkypřením. Semínko je zakryté, může k němu teplo i slunce a zároveň leží na vlhké hlíně do které může hned pustit kořínky. Všeobecně pak platí, že zasetá semínka nezaléváme. Pokud to uděláte, musíte už zalévat pořád. Příroda si jinak poradí sama. Semínko se prohřeje, naklíčí a počká si na déšť. Pokud mu dáte vodu uměle, vyleze moc brzy a vy nesmíte se zaléváním přestat. A pozor - zalévat vodou ze studny je zvěrstvo. Voda musí být ideálně dešťová - měkká. 

Začátek dubna je ideální doba pro zasetí rostlin krátkých dní - ředkviček. Ty rychle vylezou, rychle udělají hlízy a rychle je sklidíte. Do půlky května budete mít úrodu. Pak ředkvičky i jiné brukve zplanýrujete a po nich dáte rajčata, papriky a vůbec rostliny které potřebují teplo. 

Stejně tak je čas k zasetí hrášku. Hrášek je vděčná rostlina, pokud máte nějaký ladem ležící záhonek, vždycky ho osejte hráškem. Je to skvělá předplodina, slušně pod sebou dusí plevel a vždycky dá nějakou úrodu. 

S bramborami se dá ještě čtrnáct dní počkat, ale předpověď počasí vypadá letos tak dobře, že zřejmě neodolám a o velikonocích to všechno zasadím. Ve Vidlákově slibují déšť na pátek večer, pokud se předpověď potvrdí v pátek budu stát celý den za sazečem brambor. 

Když se dávají brambory, dává se i krmná řepa. Nedávám jí moc, stačí pár řádků. Řepa velmi brzy vykoukne ze země a prakticky ihned se musí jednotit - z jednoho semínka vyrazí více klíčků a od začátku je třeba řádky protrhávat. Jsou to první zelené lístky, které mohou dostat zvířata. Protrhávám průběžně. Jak se zvětšují řepné hlízy, potřebují stále více místa a tak je pořád co sklízet a krmit.  V druhé půlce dubna už kromě mlíčí budu prasátkům do krmení přidávat řepnou nať a tak to budu dělat až do října.  Potřebu vitamínu C mám pokrytou. Také mi právě docházejí loňské brambory, takže už aby ta řepa byla. 

A když se dává krmná řepa, dává se i ta červená. Pěstujte jí, naučte se jí upravovat v kuchyni i jíst. Vždycky vzejde, vždycky dá bohatou úrodu a je brutálně zdravá. Čerstvě vykopaná červená řepa uvařená v lehce osolené vodě, nakrájená na kolečka s mozzarellou - neexistuje lepší letní večeře. 

Stejně tak je čas na veškerou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel.. kromě celeru. Tam radím počkat. Je choulostivý na chladna. Mrkvi trvá dlouho než vykoukne a vždycky se dřív objeví plevel.  S tou je vždycky nejvíc práce a nejsnáze se na ní aplikoval Roundup. Ještě tři týdny po zasetí mrkve se záhon mohl klidně postříkat. Plevel to zabilo a pak vzápětí mrkev vykoukla. Doma to nedělejte. Pěkně si klekněte na kolena a plevel vytrhejte. 

Kdo máte lehkou písčitou půdu, vysázejte cibuli sazečku. U nás na jihu se sazečka používá jen tam, kde jsou závlahy, protože jakákoliv jílovitější půda způsobí, že cibulky zůstanou maličké a písčitá půda je zase příliš suchá. Kdo může, seje u nás cibuli na podzim nikoliv z malé cibulky, ale ze semene. Třeba to u vás bude lepší. 

Jakmile budete mít všechno v zemi, je nejvyšší čas pustit se do předpěstování paprik a rajčat. Sazeničky se dávají ven až v půli května (po ledových mužích), ale je vhodné, aby do půlky dubna už byly v květináčích. Pozor, v teplém roce rajčata strašně rychle rostou, takže je vhodné je regulovat přenášením do chladnějších prostor. Ven se ale nikdy brzy nedávají. V květnu vždycky přijde období studených nocí a pokud se teploty přiblíží k nule, rajčata ani papriky to nedají. 

A na závěr jedna domácí fotečka... šest kousků. Letos dostali jména podle hvězd, protože večer po porodu zářil Orion až to pálilo do očí. 

 

Selata

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

Komentáře

therapies d'acceptation et d'engagement traitement bouton de fievre pharmacie aix en provence garde , therapies for depression pharmacie bailly click and collect , pharmacie bordeaux gare therapy ka hindi pharmacie lafayette quissac Adobe Dreamweaver CC donde comprar en Ecuador, Adobe Dreamweaver CC venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34456#>Adobe Dreamweaver CC </a> Compra Adobe Dreamweaver CC a precios mГЎs bajos Adobe Dreamweaver CC donde comprar en Ecuador. therapies breves plurielles pharmacie lafayette aix en provence Comprar AutoCAD Design Suite Ultimate 2016, Compra AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34659#>AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 por internet</a> AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 precio Miami AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 barato. act therapy youtube therapie comportementale et cognitive tunisie , pharmacie nuit bordeaux pharmacie de garde marseille 13011 aujourd'hui Adobe Illustrator CC donde comprar en Ecuador, Comprar Adobe Illustrator CC <a href=https://publiclab.org/notes/print/34266#>Adobe Illustrator CC precio Ecuador</a> Adobe Illustrator CC barato Adobe Illustrator CC venta Ecuador. pharmacie de garde yvelines therapies numeriques .

Zatím bez slepic

pharmacie beaulieu grenoble pharmacie gambetta aix en provence pharmacie bourges cap nord , medicaments pour dormir sans ordonnance pharmacie bordeaux paul doumer , pharmacie avenue stalingrad argenteuil therapie de couple evreux horaire pharmacie gambetta beauvais Microsoft Visio Professional 2021 precio Argentina, Compra Microsoft Visio Professional 2021 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34516#]Microsoft Visio Professional 2021 donde comprar en Argentina[/url] Microsoft Visio Professional 2021 venta Argentina Comprar Microsoft Visio Professional 2021. pharmacie bordeaux test covid pharmacie auchan la fourragere Comprar Avid Media Composer 8, Avid Media Composer 8 donde comprar en Guatemala [url=https://publiclab.org/notes/print/34541#]Comprar Avid Media Composer 8[/url] Avid Media Composer 8 venta Guatemala Avid Media Composer 8 barato. pharmacie leclerc douarnenez pharmacie rue de frontenex annecy , pharmacie nancy pharmacie ouverte etampes AutoCAD Mechanical 2017 venta Argentina, AutoCAD Mechanical 2017 donde comprar en Argentina [url=https://publiclab.org/notes/print/34556#]AutoCAD Mechanical 2017 venta Argentina, AutoCAD Mechanical 2017 barato[/url] Compra AutoCAD Mechanical 2017 a precios mГЎs bajos AutoCAD Mechanical 2017 precio Argentina. therapie yoga pharmacie val d'or angers .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette gambetta traitement keratite pharmacie de garde marseille 2 juin 2020 , pharmacie ouverte grasse les therapies comportementales cognitives et emotionnelles en 150 fiches , pharmacie gregoire avignon horaires pharmacie brest keredern pharmacie lafayette jaude Ruby on Rails 3 Essential Training barato, Ruby on Rails 3 Essential Training por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34529#>Ruby on Rails 3 Essential Training </a> Compra Ruby on Rails 3 Essential Training a precios mГЎs bajos Ruby on Rails 3 Essential Training precio Miami. act therapy research pharmacie de garde aujourd'hui en martinique Photoshop Lightroom CC Classic precio Guatemala, Compra Photoshop Lightroom CC Classic a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/#>Comprar Photoshop Lightroom CC Classic</a> Photoshop Lightroom CC Classic donde comprar en Guatemala Comprar Photoshop Lightroom CC Classic. pharmacie ouverte grasse trouver une pharmacie Г  proximite , therapie de couple wavre therapie comportementale et cognitive quimper Compra Ableton Live 10 Suite a precios mГЎs bajos, Ableton Live 10 Suite donde comprar en Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34611#>Compra Ableton Live 10 Suite a precios mГЎs bajos</a> Ableton Live 10 Suite venta Ecuador Ableton Live 10 Suite precio Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio sin receta</a> pharmacie universite le mans pharmacie illkirch .

Zatím bez slepic

traitement gingivite pharmacie ouverte jusqu'Г  20h pharmacie becker Г  monteux , therapies alternatives sante pharmacie monge aix-en-provence rotonde , pharmacie ouverte metz therapie cognitivo comportementale de l'insomnie pharmacie de garde aujourd'hui saint malo Windows 11 Pro barato, Windows 11 Pro donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34775#>Windows 11 Pro barato</a> Windows 11 Pro barato Windows 11 Pro por internet. action therapies pharmacie lafayette poly karaya MathCad Prime 7 donde comprar en PerГє, MathCad Prime 7 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34708#>MathCad Prime 7 venta PerГє</a> Compra MathCad Prime 7 a precios mГЎs bajos MathCad Prime 7 precio PerГє. traitement bpco pharmacie sur annecy , pharmacie auchan cesson pharmacie saint jean aix-en-provence VRED Professional 2023 donde comprar en EspaГ±a, VRED Professional 2023 donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34726#>VRED Professional 2023 </a> VRED Professional 2023 por internet Compra VRED Professional 2023 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Comprar Gabapentina 800 mg generico</a> pharmacie boulogne billancourt rue gallieni test serologique pharmacie boulogne billancourt .

Zatím bez slepic

act therapy or cbt therapie streaming pharmacie ouverte autour de chez moi , pharmacie krief lafayette chartres pharmacie de garde aujourd'hui longwy , therapie comportementale et cognitive rodez pharmacie en ligne port gratuit pharmacie auchan horaire iSkysoft DVD Creator 3 donde comprar en Argentina, iSkysoft DVD Creator 3 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34653#>iSkysoft DVD Creator 3 </a> iSkysoft DVD Creator 3 por internet Compra iSkysoft DVD Creator 3 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde aujourd'hui albi pharmacie en ligne lille Compra Flomax a precios mГЎs bajos, Flomax barato en la farmacia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34164#>Flomax </a> Medicamento Flomax nombre generico Flomax precio sin receta. therapie de couple pour se separer pharmacie brink aix en provence , pharmacie avenue stalingrad argenteuil pharmacie tanguy annecy BricsCAD Ultimate v21 por internet, Comprar BricsCAD Ultimate v21 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34701#>BricsCAD Ultimate v21 barato, BricsCAD Ultimate v21 por internet</a> BricsCAD Ultimate v21 precio EspaГ±a BricsCAD Ultimate v21 barato. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde marseille 11 octobre 2020 pharmacie leclerc les herbiers .

Zatím bez slepic

pharmacie boulogne billancourt test covid therapies naturelles pharmacie guivarch brest , pharmacie de garde paris xv pharmacie poste argenteuil , pharmacie de garde aujourd'hui le mans internat pharmacie angers pharmacie ouverte essonne Comprar Avid Media Composer 8, Comprar Avid Media Composer 8 [url=https://publiclab.org/notes/print/34315#]Avid Media Composer 8 barato[/url] Avid Media Composer 8 barato Avid Media Composer 8 donde comprar en Ecuador. pharmacie de garde aujourd'hui bastia therapie cognitivo comportementale metz Compra Corel PaintShop Pro 2020 a precios mГЎs bajos, Comprar Corel PaintShop Pro 2020 [url=https://publiclab.org/notes/print/34605#]Comprar Corel PaintShop Pro 2020[/url] Corel PaintShop Pro 2020 por internet Corel PaintShop Pro 2020 barato. traitement gingivite therapies of cancer , pharmacie annecy rocade act therapy youtube Alias Surface 2020 venta Venezuela, Compra Alias Surface 2020 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34405#]Alias Surface 2020 [/url] Alias Surface 2020 precio Venezuela Comprar Alias Surface 2020. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador medicaments fer therapie karmique .

Zatím bez slepic

traitement waxoyl therapie lumiere rouge therapie act symbiofi , pharmacie clermont ferrand pharmacie de garde yvelines 78 , therapies complementaires alternatives produits medicamenteux pharmacie de garde ile rousse Autodesk Revit 2017 donde comprar en EspaГ±a, Comprar Autodesk Revit 2017 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34557#>Autodesk Revit 2017 por internet</a> Autodesk Revit 2017 venta EspaГ±a Compra Autodesk Revit 2017 a precios mГЎs bajos. medicaments generiques definition medicaments gastro Microsoft Project Standard 2019 barato, Compra Microsoft Project Standard 2019 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34291#>Microsoft Project Standard 2019 donde comprar en Guatemala, Microsoft Project Standard 2019 barato</a> Comprar Microsoft Project Standard 2019 Microsoft Project Standard 2019 barato. therapie de couple toulon medicaments jambes gonflees , pharmacie leclerc plerin pharmacie republique Adobe Acrobat DC Pro donde comprar en PerГє, Compra Adobe Acrobat DC Pro a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34283#>Adobe Acrobat DC Pro </a> Adobe Acrobat DC Pro barato Adobe Acrobat DC Pro precio PerГє. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie auchan olivet therapie de couple yvelines avis .

Zatím bez slepic

pharmacie chir argenteuil pharmacie lafayette orleans pharmacie leclerc la roche sur yon sud , therapies de groupe pharmacie de garde aujourd'hui la rochelle , pharmacie de garde aujourd'hui reunion therapies have had considerable success pharmacie humanitaire internationale avignon Comprar Fluoxetine genГ©rico, Comprar Fluoxetine sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34168#>Medicamento Fluoxetine nombre generico, Comprar Fluoxetine genГ©rico</a> Compra Fluoxetine a precios mГЎs bajos Medicamento Fluoxetine nombre generico. therapie cognitivo comportementale isere pharmacie mirallie brest Microsoft Visio Standard 2021 por internet, Microsoft Visio Standard 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34301#>Microsoft Visio Standard 2021 barato</a> Microsoft Visio Standard 2021 venta Argentina Comprar Microsoft Visio Standard 2021. therapie de couple bordeaux pharmacie de garde marseille grand littoral , pharmacie ouverte colombes traitement lithium Autodesk AutoCAD 2017 por internet, Compra Autodesk AutoCAD 2017 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34226#>Autodesk AutoCAD 2017 donde comprar en Ecuador</a> Comprar Autodesk AutoCAD 2017 Autodesk AutoCAD 2017 venta Ecuador. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador les therapies comportementales et cognitives therapies manuelles et energetiques .

Zatím bez slepic

therapies breves chartres pharmacie en ligne strasbourg traitement chlamydia , pharmacie ouverte toulouse pharmacie conan brest fax , pharmacie rosny 2 pharmacie le havre therapies act MS Office Professional Plus 2021 barato, Compra MS Office Professional Plus 2021 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34239#]MS Office Professional Plus 2021 donde comprar en Chile[/url] MS Office Professional Plus 2021 donde comprar en Chile MS Office Professional Plus 2021 barato. medicaments antidepresseurs therapies breves liste Corel PaintShop Pro X5 donde comprar en Colombia, Corel PaintShop Pro X5 venta Colombia [url=https://publiclab.org/notes/print/34632#]Corel PaintShop Pro X5 donde comprar en Colombia, Corel PaintShop Pro X5 precio Colombia[/url] Corel PaintShop Pro X5 por internet Corel PaintShop Pro X5 barato. act therapy dr russ harris pharmacie michel annecy , medicaments yokebe pharmacie saint jacques auchan ronq Microsoft Visio Standard 2021 barato, Compra Microsoft Visio Standard 2021 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34527#]Microsoft Visio Standard 2021 donde comprar en Guatemala[/url] Microsoft Visio Standard 2021 donde comprar en Guatemala Comprar Microsoft Visio Standard 2021. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie leclerc quimper progressive therapy alternatives maumee oh .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde marseille 1er pharmacie lafayette amiens en ligne pharmacie bentz beaulieu sur dordogne , therapie comportementale et cognitive rodez pharmacie la bailly salouel , pharmacie fogel angers therapie young therapie de couple sherbrooke Compra Solid Edge 2021 a precios mГЎs bajos, Solid Edge 2021 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34751#>Solid Edge 2021 por internet</a> Compra Solid Edge 2021 a precios mГЎs bajos Solid Edge 2021 donde comprar en PerГє. pharmacie escudier boulogne billancourt therapie cognitivo comportementale forum Compra Autodesk AutoCAD Architecture 2017 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk AutoCAD Architecture 2017 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34533#>Autodesk AutoCAD Architecture 2017 venta Venezuela</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2017 por internet Autodesk AutoCAD Architecture 2017 barato. xpanded therapies ventura therapie comportementale et cognitive nancy , pharmacie amiens rue des 3 cailloux pharmacie de garde aujourd'hui haute garonne Compra Adobe Illustrator CC 2018 a precios mГЎs bajos, Adobe Illustrator CC 2018 venta EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34525#>Compra Adobe Illustrator CC 2018 a precios mГЎs bajos, Adobe Illustrator CC 2018 barato</a> Comprar Adobe Illustrator CC 2018 Adobe Illustrator CC 2018 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador therapie cognitivo comportementale bordeaux pharmacie centre commercial auchan issy les moulineaux .

Zatím bez slepic

pharmacie du stade annecy medicaments qui augmentent le cholesterol parapharmacie leclerc jonchery , pharmacie de garde marseille timone therapies kya hota hai , pharmacie de garde marseille 14 juillet pharmacie beaulieu wattrelos pharmacie monge aix en provence Glyburide 2,5 mg pas cher, Glyburide en pharmacie Belgique <a href=https://faithlife.com/acheterglyburideenpharmaciebelgique#>Acheter Glyburide en pharmacie Belgique, Glyburide 2,5 mg pas cher</a> Glyburide prix sans ordonnance Glyburide 2,5 mg pas cher. pharmacie rue du four pharmacie boulogne billancourt rue du point du jour Compra Nik Software Color Efex Pro 3 a precios mГЎs bajos, Compra Nik Software Color Efex Pro 3 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34446#>Nik Software Color Efex Pro 3 venta Venezuela</a> Nik Software Color Efex Pro 3 por internet Nik Software Color Efex Pro 3 venta Venezuela. pharmacie saint louis pharmacie kenitra en ligne , traitement otite externe traitement kyste ovarien Vente Slysoft AnyDVD HD 7 sur internet, Acheter licence Slysoft AnyDVD HD 7 <a href=https://faithlife.com/venteslysoftanydvdhd7surinternet#>Acheter Slysoft AnyDVD HD 7 en Canada</a> Slysoft AnyDVD HD 7 vente en ligne Logiciel Slysoft AnyDVD HD 7 au meilleur prix. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie leclerc la roche sur yon sud therapie laser .

Zatím bez slepic

pharmacie amiens pompier pharmacie a beaulieu pharmacie lafayette l'union , therapie cognitivo-comportementale rive-nord medicaments zaffranax effet secondaire , medicaments laxatifs pharmacie leclerc olivet permanence pharmacie boulogne billancourt Compra Acrobat Pro DC a precios mГЎs bajos, Acrobat Pro DC por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34281#>Acrobat Pro DC barato</a> Acrobat Pro DC donde comprar en Argentina Acrobat Pro DC precio Argentina. therapie comportementale et cognitive c'est quoi centre de therapies breves venissieux Adobe Illustrator CS4 precio PerГє, Adobe Illustrator CS4 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34608#>Adobe Illustrator CS4 </a> Compra Adobe Illustrator CS4 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CS4 venta PerГє. pharmacie beauvais st lucien pharmacie de garde suresnes , pharmacie aix en provence therapie quantique avis Slysoft AnyDVD HD 7 venta EspaГ±a, Slysoft AnyDVD HD 7 precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34579#>Slysoft AnyDVD HD 7 precio EspaГ±a</a> Slysoft AnyDVD HD 7 barato Compra Slysoft AnyDVD HD 7 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie houilles pharmacie argenteuil dimanche .

Zatím bez slepic

therapies de conversion arte pharmacie beauvais dimanche pharmacie angers rue bressigny , pharmacie de garde aujourd'hui Г  marseille act therapy halifax , pharmacie ouverte uccle therapies integratives pharmacie de garde uzes Autodesk AutoCAD Electrical 2018 por internet, Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2018 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34409#>Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2018 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk AutoCAD Electrical 2018 donde comprar en Ecuador Autodesk AutoCAD Electrical 2018 barato. phage therapy alternatives to antibiotics therapie comportementale et cognitive saint etienne Nero 10 Burning ROM donde comprar en Chile, Nero 10 Burning ROM venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34375#>Nero 10 Burning ROM venta Chile</a> Nero 10 Burning ROM barato Nero 10 Burning ROM donde comprar en Chile. pharmacie amandier avignon pharmacie de garde quetigny aujourd'hui , pharmacie angers millot pharmacie de garde khouribga aujourd'hui Alias Surface 2020 venta Venezuela, Compra Alias Surface 2020 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34405#>Alias Surface 2020 precio Venezuela</a> Alias Surface 2020 precio Venezuela Comprar Alias Surface 2020. therapies breves et hypnose pharmacie palette tholonet aix en provence .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> pharmacie leclerc cholet pharmacie de garde aujourd'hui noumea .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> medicaments vitamine d pharmacie drive avignon .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie illkirch pharmacie lafayette klorane .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> therapie comportementale et cognitive narbonne pharmacie becker monteux societe.com .

Zatím bez slepic

pharmacie potin beaulieu pharmacie brest ouverte tard therapie ventouse bienfaits , pharmacie rennes pharmacie annecy intermarche , pharmacie beauvais ouverte pharmacie zac bank pharmacie Г  beaulieu 19120 Comprar Stromectol 12 mg sin receta, Compra Ivermectin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectin-precio-peru… Ivermectin 12 mg genГ©rico</a> Comprar Ivermectin 12 mg genГ©rico Ivermectin precio PerГє. pharmacie de garde beaulieu sur mer aujourd'hui pharmacie hopital avignon Compra Retin-A a precios mГЎs bajos, Retin-A precio Miami <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-retin-a-a-preci… Tretinoin crema</a> Retin-A barato en la farmacia Retin-A precio sin receta. therapie cognitivo comportementale tours therapie comportementale et cognitive duree , pharmacie de garde issoire act therapy values list Cytotec barato en la farmacia, Comprar Cytotec 200 mcg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/cytotec-barato-en-la-f… Cytotec 200 mcg genГ©rico</a> Comprar Cytotec 200 mcg sin receta Medicamento Cytotec nombre generico. pharmacie ouverte paris therapy couples interventions .

Zatím bez slepic

medicaments derives du sang pharmacie becker monteux horaires pharmacie beaulieu sur mer horaires , pharmacie zussy pharmacie songeon aix en provence , therapie comportementale et cognitive des troubles du stress post-traumatique pharmacie rouen pharmacie ouverte ce dimanche Comprar Fildena 100 mg sin receta, Compra Fildena a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-fildena-100-mg… barato en la farmacia</a> Comprar Fildena 100 mg sin receta Fildena barato en la farmacia. pharmacie de garde marseille dimanche 4 octobre 2020 pharmacie auchan dechy Comprar Cetirizina 10 mg sin receta, Comprar Zyrtec 10 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-zyrtec-a-precio… precio PerГє</a> Medicamento Zyrtec nombre generico Zyrtec precio PerГє. pharmacie de garde marseille dimanche 26 mai 2019 pharmacie marissel beauvais , traitement roaccutane pharmacie de garde aujourd'hui dans les yvelines Comprar Zyrtec 5 mg sin receta, Cetirizina barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-cetirizina-5-m… precio sin receta</a> Medicamento Cetirizina nombre generico Cetirizina precio sin receta. pharmacie leclerc migennes pharmacie en ligne qui vend des masques .

Zatím bez slepic

therapie act livre pharmacie angers en ligne therapie de couple quebec prix , pharmacie wattrelos pharmacie leclerc flers , therapy couples kaiser therapies to counselling pharmacie janvier beaulieu sur layon Compra Bonnisan a precios mГЎs bajos, Bonnisan barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bonnisan-barato-en-la-… barato en la farmacia</a> Bonnisan precio sin receta Bonnisan precio PerГє. pharmacie gambetta argenteuil pharmacie de garde vierzon Medicamento Betoptic nombre generico, Betoptic precio Colombia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-betoptic-n… precio sin receta</a> Medicamento Betoptic nombre generico Betoptic precio sin receta. pharmacie ouverte ile d'oleron pharmacie toledano argenteuil , therapie de couple jura bernois pharmacie leclerc istres Comprar Azithromycin 1000 mg genГ©rico, Medicamento Azithromycin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-azithromycin-1… Azithromycin a precios mГЎs bajos</a> Azithromycin precio Miami Comprar Azithromycin 1000 mg sin receta. pharmacie brest pontanezen pharmacie des ecoles argenteuil .

Zatím bez slepic

pharmacie 14 juillet amiens pharmacie ouverte saint maur pharmacie de garde questembert , pharmacie henri barbusse argenteuil medicaments japon , therapies alternatives et complementaires therapie de couple yvelines diplome universitaire therapies comportementales et cognitives Medicamento HydroxyChloroquina nombre generico, Plaquenil precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/plaquenil-precio-ecuad… precio Ecuador</a> Plaquenil precio sin receta Plaquenil barato en la farmacia. therapie comportementale et cognitive versailles therapie de couple bayonne Compra Dutasteride a precios mГЎs bajos, Dutasteride barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dutasteride-a-p… Dutasteride pastillas sin receta</a> Medicamento Dutasteride nombre generico Comprar Dutasteride pastillas genГ©rico. medicaments angine traitement jaunisse , traitement gale pharmacie bellevue aix en provence Furosemida precio sin receta, Medicamento Lasilix nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/lasilix-precio-guatema… precio Guatemala, Furosemida precio sin receta</a> Comprar Lasilix 100 mg sin receta Comprar Lasilix 100 mg genГ©rico. pharmacie lafayette charleville pharmacie argenteuil rue d'epinay .

Zatím bez slepic

pharmacie tilleuls annecy le vieux pharmacie lafayette jean jaures pharmacie amiens route de rouen , pharmacie picardo avignon pharmacie giphar angers , pharmacie ouverte quetigny pharmacie argenteuil rue d'epinay pharmacie de garde aujourd hui a uzes Medicamento Solupred nombre generico, Solupred precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-solupred-n… Solupred nombre generico, Compra Prednisolona a precios mГЎs bajos</a> Comprar Solupred 10 mg sin receta Solupred precio PerГє. a therapie cognitivo-comportementale formation therapie act quebec Comprar Gabapentina 800 mg genГ©rico, Gabapentina barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-gabapentina-80… Gabapentina 800 mg genГ©rico, Neurontin precio Venezuela</a> Comprar Gabapentina 800 mg sin receta Gabapentina precio Venezuela. pharmacie leclerc basse goulaine pharmacie bordeaux lac , therapie jeux video therapies alternatives psychologie Medicamento Stromectol nombre generico, Stromectol precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-stromectol… precio sin receta</a> Comprar Stromectol 3 mg genГ©rico Medicamento Stromectol nombre generico. pharmacie en ligne sans ordonnance traitement kyste .

Zatím bez slepic

pharmacie avenue de lattre de tassigny aix en provence pharmacie de garde marseille plan de campagne pharmacie huyghe amiens , pharmacie univers amiens pharmacie de garde autour de chez moi , generique d'un medicament atma hypnose et therapies breves rue des longs-champs courroux pharmacie en ligne julie ricci Synthroid barato en la farmacia, Synthroid barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/synthroid-barato-en-la… barato en la farmacia, Medicamento Levothyroxine nombre generico</a> Synthroid precio sin receta Comprar Synthroid 100 mcg genГ©rico. traitement fibromyalgie therapie de couple etude Compra Chloroquina a precios mГЎs bajos, Chloroquina barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-chloroquina-a-p… Chloroquina nombre generico</a> Comprar Chloroquina 500 mg genГ©rico Medicamento Chloroquina nombre generico. pharmacie de garde paris therapie de couple etude , traitement orthodontique pharmacie auchan buchelay Compra Paxil a precios mГЎs bajos, Paxil barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-paxil-a-precios… precio Chile</a> Paxil precio Chile Compra Paxil a precios mГЎs bajos. pharmacie oullins pharmacie de garde marseille nuit .

Zatím bez slepic

<a href="http://ocialisshop.com/ ">buy cialis online using paypal</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

báječní.
Přímo fotogeničtí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokud ano, pak vězte, že doma v Přešticích, na Pohořku vedle kostela, mají dokonce sochu. K vidění vlevo vedle silnice na výjezdu z Přeštic směrem na Lužany/Klatovy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jejich socha = sice záslužná věc, ale to umístění … no, nic moc - mohlo být vybráno lepší místo (ach, ta hradba). :-(
Odkaz s fotkou : https://mapy.cz/turisticka?x=13.3269722&y=49.5694295&z=13&pano=1&source…

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Jo jo, přeštíci. I ten čuník na naše šimpanzium je přeštík. Začal jsem je chovat, když se ukázalo že dnešní běžná plemena jsou geneticky vyšlechtěna na rychlý růst zhruba do 100 kg. Překročí metrák a pak prostě přestanou růst. Měl jsem extrémní případ - prase vážilo v srpnu 115 kg a v prosinci 130 kg. Za ty čtyři měsíce sežralo 500 kg žrádla a přibralo z něj 15 kg. Horšní konverzi krmiva nemá ani japonská kráva na stejky. 

Tak jsem přešel na přeštíky. Ti rostou sice pomaleji, ale pořád. Jsou otužilí, odolní, krásní... a maso jim téměř neprorůstá tukem ani při vysoké váze.  Mimochodem - matka selat, prasnice Xenie na fotce váží zhruba 400kg a ještě pořád roste. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Není Xenie medvěd?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Platí omezení růstu i pro naše plemeno Landrát(landrase)? Takový měl ve Slezku místní název. Kdysi jsem ho na vesnici u babičky pozoroval a nezdá se mi ,že by zastavoval růst. Při zabijačce mu nikdy nescházelo mnoho do 200kg za 3/4 roku života a vždycky to byl takový masový kolos. Má o jeden pár žeber navíc.
Jinak určitě přeštíci budou mít lepší maso a pokud jsou chováni v dobrých podmínkách , bude maso ještě chutnější.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

přibírá, tak to je nějaká moje příbuzná, jinak to není možné, ta moje váha...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale ten vpravo, ten je velice sympatickej!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ta vpravo se jmenuje Polárka... Ve vrhu byla úplně poslední, ale měla štěstí - je jich šest, prasnice má v jedné řadě sedm struků a na ní zbyly dva vedle sebe. První tři dny, zvládala sát z obou. Střídala je.  Tím všechny přerostla. Dneska už celému klanu šéfuje. 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

že je skoro dvakrát taková než ostatní sourozenci :o)
Tak už vím proč. Šikulka!

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

moje švagrová,taky nejmladší ze 6 a její a mladší než 2 synovci,co si neurvala neměla a větší Dominu jste neviděli

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

protože následně v zimě zabíjet "Karla" není úplně ideální. :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Až se z roztomilého selátka stane to dvousetkilové hovado, které vám občas při kydání šlápne na nohu, kousne do zádele, přimáčkne vás na mříže nebo uteče na dvůr a pokoušet se ho dostrkat zpátky je stejné jako se přetlačovat se zdí, tak už to s tím jménem není tak hrozné.... cimrmanovskými slovy, když začne sezóna, sežral bych i Kratochvíla... 

Navíc to s těmi jmény je spíš básnická licence a prožívají to ti, kteří jsou u zabíjačky zřídka. Kdo má doma své první prasátko, tak je z něj víc na větvi než já, co to dělám už dlouho. Když u mě byla na první zabíjačce Maneca, pár slziček se jí vykoulelo z očí... já při svých deseti zabijačkách ročně jsem už otrnul. Jméno mi problém nedělá, mým děckám také ne.  Já už jsem jen vždycky "nervózní", abych ho zabil elegantně - abych ho správně a rychle omráčil, abych ho dobře vykrvil, prostě aby se prasátko netrápilo a pokud možno aby do poslední chvíle nevědělo, co ho čeká. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

my jsme mívali taky doma několik let pravidelně 2 kousky a jednou to bylo taky tak roztomilý selátko, že dostalo jméno........paradoxně to pojmenování pak nejhůře nesl táta, protože, když chodil 2 denně ke "Karlovi", krmil ho, kydal mu hnůj a drbal ho za ušima, aby ho pak měl v zimě zabít....prostě jména jsme pak prasatům nedávali a při defacto stejné péči to už pak beze jména bylo cajk :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Kdyby ho pojmenoval třeba Schwarzenberg, tak by se s tím smiřoval už od léta. Pořád by se mu připomínalo, že na každou svini se někde vaří voda.

Na chlívek by mohl dát ceduli TOP 09.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

čtu občas slovo prasodent.
Fůj.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, na Havla jsem taky pomyslel, ale když už napsal Karel....

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

známý chystá popravu staré kozy, kterou mají už bambilión let.
Vyvedla nespočet mladých, z jejího mlíka dělají sýr...
... už nechce moc žrát a má málo mlíka...
... vždycky si tak říkám, kdyby i z nás dělali zabíjačku, že už zastaneme málo práce...

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Jo, soused také nedávno zabíjel starou kozu z podobných důvodů. Tři rány do hlavy jateční pistolí a nic. Lebka neproražena, zvíře vyděšené připravené k poslednímu boji. Po dvaceti minutách úporného a zbytečného snažení mi zatelefonoval, abych s tím něco přišel udělat. Udělal jsem... byla z toho halal porážka podříznutím tepen. A i když už byla zcela bez krve, pořád stála a upřeně se dívala na svého pána, jak jí to mohl udělat.  

Kozy nikdy nechovat nebudu... zabíjet zvíře původem z polopouště, které je zvyklé být honěno levharty, být od nich zraňováno a přesto přežít, to je hodně ošklivá záležitost. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Před léty jsem míval asi 5 let po sobě dvě jehňata na spásání sadu a pod kontrolou i vinohradu. V listopadu mi je soused podřízl a stáhl, zbytek jsem udělal sám. Pak soused zemřel, dvě ovečky neměl kdo podříznout. A kamarád, že to při slivovici udělá. Tak jsme si dávali, kamarád už byl jak cap a do práce se mu nechtělo. Tak jsem to nakonec pod vlivem udělal sám, bylo to rychlé. Od té doby zabíjím jenom ryby.

Zatím bez slepic

mam skusenosti s kozami a ovcami, nozom je to idealne a netrapia sa dlho
potom uz len dvihnut traktorom za nohy sa stihanut kozu a rozobrat
ze je stara? vobec nevadi ani 5 rocna, treba len nechat dozriet v chladnicke a bude uplne krasne makke masko, pripadne sa este uvari v kuchte
fajnovka ohrnie nos, lebo chce len kuracie ale to mi je sumafuk ... :-D niet nad kozlacinu a jahnacinu

chysta sa zarezat teraz jedneho kohuta(za dva za tri tyzdne), uvidime ze aky bude na tanieri ,,,,

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Občas někdo seje semínka mrkve a ředkviček společně. Po jednom semínku do řádky mrkev, ředkvička, mrkev, ředkvička. Nemusí se tolik ošetřovat mrkev.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

říká značkovací plodina. Pomůže poznat,kde ty řádky jsou a plít preventivně

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)