Tak suchý duben nepamatuju

Autor
Štítky

Letošní duben je pro jižní moravu v podsttaě extrémní. Průměrné dubnové srážky se pohybují okolo 18 - 20mm, letos zatím spadlo asi 7mm a i kdyby se vyplnily předpovědi metworologů, spadnou maximálně ještě dva milimetry. Letošní dubnové srážky jsou ani ne na padesáti procentech průměru. 

Březen je také suchý měsíc a byl u nás srážkově také podprůměrný, i když ne tak extrémně, jako duben. Vidlákov v podstatě už sedm týdnů nedostal slušnou dávku vody. To co spadlo z nebe, to v podstatě okamžitě vyfoukal vítr. Jsem tu už devět let, ale takhle srážkově chudý měsíc nepamatuju. 

Jaké myslíte, že to bude mít důsledky? 

Žádné. 

Letošnbí zima sice byla takřka bez sněhu, ale s dostatkem deště a letošní jaro je hodně studené. S výjimkou několika pěkných dnů padají noční teploty stále k nule a denní vstoupají maximálně k deseti stupňům. Nic neroste. V tuto chvíli sice květou třešně a meruňky, ale je to takové nemastné neslané. Je prostě zima. 

A tak stačí jen lehce rozhrnout hlínu na poli  a ono je tam mokro. Dokonce i na těch velkých latifundiích obdělávaných velkostroji, které už deset let neviděly organický hnůj, dokonce i tam je hned pod povrchem dostatek vláhy. Jařiny krásně klíčí a pomalu vystrkují periskopy ze země a čekají na teplo. Mezitím roztahují kořeny, směřují do hloubky a až se oteplí, vystřelí vzhůru. 

V jiných letech už začínala kvést řepka. Letos se v ní zatím neschová ani zajíc. Studené počasí ji ještě drží při zemi. Všechno už je pomalu zaseté, ale ani ty ředkvičky a špenát ještě nevykoukly. Takže nepijí vodu, nemají žádnou spotřebu a pokud rozumný zahrádkář a zemědělec narušili povrchovou vrstvu půdy, tak se voda prakticky neodpařuje a všechno je v nejlepším pořádku. Agronomové mají zatím zcela klidný spánek, těší se na vysoké výnosy a doufají, že zůstanou vysoké ceny. 

Proč to všechno píšu... 

Jak vidno, problém sucha je velmi komplikovaný. Nevystačíme si jen se srážkami. Nízké srážky neznamenají sucho a vysoké srážky neznamenají mokro. Všechno je kombinace mnoha faktorů. Pokud nad naše území přijde nějaká teplá fronta, zarazí se nad námi a v březnu je najednou přes dvaxet stupňů a fouká jižní vítr, tak prostě bude sucho i při nadprůměrných srážkách. Když je jako letos zima, pošmourno a kupodivu málo větrno, tak i při značně podprůměrných srážkách spí zemědělci klidně, mají nízkou spotřebu nafty při setí, protože jedou po suchém povrchu, ale od první minuty má zrníčko dostatek vody pro růst. 

Pamatujete loni? Pršelo dvakrát tolik co letos, ale všichni se předháněli v katastrofických vizích příšerného sucha, které příroda za deset let nenapraví. A ona to napravila za jedno léto. Ano pršelo víc než obvykle, ale ne zase o tolik. Jen bylo minimum prudkých bouřek, místo nich padal krásný zahradnický deštík, který se víc vsakoval než odtékal. 

Stačily tři měsíce a slavný portál Intersucho placený z našich daní musel sám uznat, že má prázdniny, protože není co monitorovat. 

Nepochybuji o tom, že sucho zase bude. Zase přijde rok, kdy zima přejde rovnou do léta, kdy sice spadne hodně vody, ale ve čtyřech prudkých bouřkách. Kdy bude v zimě dostatek sněhu, ale napadne na zmrzlou zem a tak se při tání nevsákne, ale odteče. Nepochybuji, že přijdou roky velmi mokré, kdy budou všechny vodoteče plné a nebude možné jezdit po poli. Přijdou tuhé i mírné zimy, sníh, mráz i saharské sucho  a i když nad námi atmosféra vyklopí stále stejné množství vody, bude to každý rok úplně jiné. 

Naši předkové s tím uměli žít. Pracovali tak, aby počítali s obojím. Obdělávali půdu takovou technikou a s takovými možnostmi, aby pro sucho zachytili co nejvíc vody a pro mokro, aby se jí dokázali zbavit.  Nepěstovali čtyři plodiny, ale všechny, protože někdy zmrzly třešně a jindy jablka. Někdy se nedařilo jařinám, jindy ozimům. A když bylo úplně nejhůř, vykácel se les a z výnosu se překlenula katastrofa. Pak se čekalo, až to znovu naroste. 

Teď právě máme my zemědělci čas. Hladce jsme zaseli, nic se nezdrželo, nic nebyl problém, vody je v zemi víc než dost. Teď musíme počkat na teplo. Po půlce května vyndáme předpěstovaná rajčata a papriky, vysadíme pórek i fazole, zasejeme brokolici, květáky a saláty. Mezitím už sklidíme ty ředkvičky a špenáty a budeme se těšit na léto. 

Velcí zemědělci teď právě rozprašují tekuté hnojivo, protože to tuhé teď není čím rozpustit. Musejí si hlídat brouky, protože hmyz už se probudil a žere rychleji než rostliny rostou. Jo, to je nevýhoda jara. Když je zima, rostlinky čekají, ale rýhonosci si už dávají do nosu. K tomu  potřebuje zvěř krmit mláďata a stále nemají z čeho, tak se objevují na polích, okusují řepku, z přemíry dusíku dočasně oslepnou a pak se nechají srazit na silnicích.  

Letos prostě máme studené echt jaro  a když nemáme problémy s vodou, máme zase problémy s pomalým růstem a škůdci. Takhle to prostě je. A v podstatě si hlavně přejeme, aby nám do toho nezasahovali pražáci z teplých kanceláří, co vědí všechno nejlíp a poměřují přírodu tabulkami s učebnic. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)

Komentáře

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra tablet picture <a href="https://vskamagran.com ">kamagra emea</a> kamagra similar

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pěkně za sebou, než jsem dal 5.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
6 hod ·

Velcí šéfové se dohodli, že válka zatím nebude, ale Babiše s Hamáčkem k jednání ani nepozvali

Ve čtvrtek 22. 4. 2021 se formou vidoekonference uskutečnil Klimatický summit. Jeho organizátorem byl US prezident Joe Biden. Přes zajištěné telefonní kabely se konference účastnili nejvyšší představitelé 40 nejvýznamnějších zemí světa. Nechyběl ani ruský prezident Vladimír Putin a čínský Si Tin-Pching. Z EU se jednání účastnil francouzský prezident Emmanuel Macron nebo německá kancléřka Angela Merkelová. Biden pozval i chalífu Ibn Saída al-Nahajána, který je nejvyšším představitelem maličkých Spojených arabských emirátů s velkými zásobami ropy a plynu. Předseda české vlády Andrej Babiš (ANO) ani ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) pozváni nebyli.

Bylo velmi zajímavé konferenci sledovat už kvůli srovnání způsobů, s nimiž různé země světa přistupují k problému ochrany životního prostředí. Americký prezident ve svém projevu ohlásil zájem snížit emise CO2 o 50%. Německá kancléřka i francouzský prezident prezentovali plán EU nazvaný Zelený úděl. Přesněji řečeno cíle, jichž by EU chtěla do roku 2050 dosáhnout, a kterým je tzv. uhlíková neutralita. Macron apeloval na tvorbu „chytrých“ pracovních míst. Aniž by řekl, co se tím vlastně myslí. Merkelová hovořila o potřebě nových technologií, které by umožnily snížit emise oxidu uhličitého.

Si Tin-Pching představil konkrétní projekty modernizace elektráren, které mají být v rámci v současné době v Číně probíhající pětiletky odsířeny. Stručně popsal i již schválené plány na modernizaci výrobních podniků, které mají výrazně snížit emise škodlivin do ovzduší. Čína sice nepodepsala ani Kjótský protokol o boji proti globálnímu oteplování ani závěrečné komuniké z Pařížské konference o klimatu, zato v praxi již realizuje konkrétní projekty na zlepšení životního prostředí.

EU má sice velký a jak se v Bruselu s oblibou říká „ambiciózní“ plán, zatím však nemá ani technologie ani konkrétní projekty, které by v praxi snížily poškozování životního prostředí. Má schválen záměr rozdat firmám dotace za 1,5 bilionu eur na projekty, které si předloží, a jež Komise schválí. Mají mezi nimi být především dotace solárních a větrných elektráren.

Konkrétní projekty modernizace průmyslu představil i ruský prezident Vladimír Putin. Stručně popsal již prováděný plán, v jehož rámci jsou uhelné elektrárny podle prezidentského dekretu postupně přestavovány na plynové. Jde o investičně velmi nákladný projekt, který je rozepsán na mnoho let. Hlavně je ale již prováděn. A podílí se na něm nejen ruské strojírenské firmy. Jde doslova o „megakšeft“. Zájem účastnit se na něm mají i firmy z EU.

Vedle veřejné části jednání, které bylo přes televizní obrazovky a internet přenášeno do celého světa, probíhala i jednání na dálku, která veřejná nebyla. Podobně to v on-line režimu funguje i při jednání Evropského parlamentu a jeho výborů nebo Rady ministrů. V rámci videokonference se v neveřejné části setkali šéfové států a vlád tzv. Normandského formátu – tedy Rusko, Německo a Francie. Jednali spolu o situaci na východě Ukrajiny, kde se pomalu znovu rozhořívá občanská válka. Do jednání s trojkou se zapojil i US prezident.

Podle experta na mezinárodní vztahy prof. Oskara Krejčího se tito nejvýznamnější státníci dohodli, že válka se prozatím odkládá. Vladimíru Putinovi se podařilo přesvědčit západní protějšky, aby ukrajinskému prezidentovi Vladimíru Zelenskému rozmluvili záměr znovu vojensky napadnout Doněckou a Luhanskou lidovou republiku, které během první občanské války na Ukrajině vyhlásili nezávislost.

Zelenský k jednání šéfů vlád nejvýznamnějších zemí pozván nebyl. Biden, Merkelová a Macron mu pouze posléze sdělili, na čem se s Putinem dohodli. Vysvětlili mu, že USA, Německo i Francie sice stojí za Ukrajinou, ale do války proti Rusku spolu s ní nepůjdou. A zřejmě mu velmi důrazně doporučili ukončit boje na Donbasu a nějak se s Ruskem dohodnout. Zelenský včera veřejně pozval ruského prezidenta Vladimíra Putina k jednání o míru na půdě povstaleckých republik. Putin mu ve veřejné odpovědi doporučil jednat o ukončení bojů a o míru se zástupci Doněcka a Luhanska, jak se k tomu Ukrajina zavázala v dohodách z Minska v roce 2015. Výzvu k osobnímu setkání však neodmítl a pozval Zelenského na setkání v Moskvě.

Putin současně předvedl akt dobré vůle. Nařídil, aby se prvosledové elitní jednotky stáhly od ukrajinských hranic. Podle rozkazu ruského ministra obrany Sergeje Šojgua výsadkáři ihned vyklidili pozice na linii dotyku a odjeli do kasáren ve vnitrozemí. Balit začali včera podle agentury TASS i vojáci ostatních zbraní. Večer již byly od hranice odváženy vlakem i tanky a obrněné transportéry.

Uvolnění napětí přišlo v pravou chvíli pro Německo. Spolkový ministr zdravotnictví Jens Spahn ve středu večer po jednání Bundestagu o krizi v dodávkách vakcín oznámil záměr nakoupit z Ruska velké množství vakcín Sputnik V. Německá vláda podle něj bude v Moskvě jednat o dvojstranné rusko-německé smlouvě o dodávkách desítek milionů dávek vakcíny. Brusel z bude z jednání po předchozí špatné zkušenosti vynechán. Možnost licenční výroby Sputniku v Německu dojednal již před měsícem bavorský zemský premiér Marcus Söder.

Pro vládu kancléřky Merkelové jsou dodávky ruské vakcíny záchranou „za minutu 12“. Podle německého deníku Bild je Německo ve stavu těsně „před povstáním“. Horní komora německého parlamentu - Spolková rada - včera vetovala zákon, podle něhož měl být u našich západních sousedů vyhlášen nejtvrdší lockdown. Podle zákona z dílny spolkového kancléřství měl být vyhlášen zákaz nočního vycházení a omezení pohybu. Za jeho porušování by pachatelům podle návrhu vlády kancléřky Merkelové hrozil za určitých podmínek trest až 5 let vězení. Proti zákonu ve čtvrtek při závěrečném hlasování v dolní komoře - Bundestagu v Berlíně i v dalších městech demonstrovaly velké davy lidí. Demonstranti se sešli i přes úřední zákazy shromažďování, které již v rámci antikovidových opatření v Německu platí. Prostor před Braniborskou bránou ve čtvrtek duněl pokřikem: Merkel muss weg! (Merkelová musí jít)“. Toto heslo mezi veřejností zdomácnělo během migrační krize v roce 2015.

Veto lockdoownového zákona včera veřejně oznámil předseda zemské vlády svobodné země Durynsko Bodo Ramelow, který jednání předsedal. Ramelow je bývalý předseda strany Die Linke, který je ve své spolkové zemi velmi populární a od roku 2014 vede zemskou vládu. K uklidnění rozvášněných demonstrantů byl vyslán bavorský zemský premiér Marcus Söder, který veřejně vyhlásil, že Německo nyní potřebuje především naději. „Tou nadějí je očkování. Jedině rychlá vakcinace nás může vyvést z této krize“, řekl Söder (CSU).

Německé noviny včera v podstatě unisono psaly o tom, že ruský Sputnik bude Evropskou lékovou agenturou (EMA) registrován v květnu. Web Tagesschau citoval vyjádření zemského premiéra Saska Michaela Kretschmera (CDU), který při jednání v Moskvě o nákupu 30 milionů dávek Sputniku pro Sasko řekl, že Německo a Rusko spojí síly v tlaku na EMA. „Ruský ministr je v této věci optimistický a my také,“ řekl po příletu do Německa Kretschmer.

Nesmyslný víkendový krok českého premiéra Andreje Babiše a jeho ministra vnitra Jana Hamáčka, kteří kvůli důkazy nepotvrzenému obvinění ruských špionů z účasti na výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 vyhostili v neděli 18 ruských diplomatů, tak ČR zbytečně dostal do velmi nevýhodné situace. Česká vláda se doposud při obstarávání vakcín spoléhala na EU. Prezident Miloš Zeman přitom již počátkem roku v Kremlu pro ČR vyjednal 200 tisíc dávek Sputniku a možnost jeho licenční výroby. Vladimír Putin počátkem dubna zvýšil nabídku vakcín o dalších 500 tisíc balení. Vinou předchozího ministra zdravotnictví Jana Blatného (ANO), který odmítal povolit očkování Sputnikem bez souhlasu EMA, však balíky ruské vakcíny, které Moskva na zkoušku poslala už v březnu, dodnes leží uzamčené ve vládních skladech.

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (ANO) minulý týden oznámil záměr nechat očkovat Sputnikem aspoň dobrovolníky v rámci studie ověřující účinnost ruské vakcíny. Na pondělí byl do Moskvy objednán k jednání o velkých dodávkách vakcíny ministr vnitra Jan Hamáček, který byl v té době i zastupujícím ministrem zahraničí. Během víkendu však cestu nenadále zrušil. Poté, kdy na něj a na premiéra Andreje Babiše někdo hodně vlivný vyvinut nátlak, oba v sobotu večer zveřejnili historku o účasti ruských rozvědčíků na výbuchu ve Vrběticích, kterou následně zdůvodnili vyhoštění 18 ruských diplomatů.

Tímto nesmyslným krokem nám extrémně ztížili šanci na včasné získání dostatku vakcín. A to přesto, že ČR je v EU koronavirovou pandemií nejhůře postiženou zemí. A že kvůli výpadku dodávek vakcín od západních firem má očkování velké zpoždění. Nyní ruskou vakcínu používá 57 zemí. Po registraci EMA se fronta vládních politiků v Kremlu natáhne minimálně na dvojnásobek. A Babiš s Hamáčkem nás pár dní před rozhodnutím EMA, které si Německo určitě dokáže vynutit, poslal z doposud výhodného místa až na samý konec fronty.

Je opravu nejvyšší čas, aby si oba pánové šli odpočinout z vládních křesel do poslaneckých lavic. Zemi by k volbám měla dovést vláda nestranických odborníků jmenovaných prezidentem republiky, kteří by se snad mohli pokusit napravit škody v česko-ruských vztazích. A hlavně konečně dojednat větší dodávky Sputniku a jeho dostupnost lidem, kteří by se rádi nechali očkovat dříve než před Vánoci, když jiné vakcíny ostatně ani nejsou k dispozici. Češi už jsou totiž z nekonečných lockdownů znechucení přinejmenším stejně jako Němci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

snížit CO2 o 50% je slabota, bo uniká CH4 s 10x horšími účinky a neví se, co s ním.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

ostatní jakožezelení magoři jsou stejní ignoranti.
Permafrost je narvaný metanem a ten se v důsledku oteplování Arktidy uvolňuje stále rychleji. Čímž přispívá k dalšímu oteplování. A s tím žádné zelené hovado nic nenadělá.
To bychom totiž museli a) umět ten metan jímat ze vzduchu nebo rovnou z půdy a zpracovat, ANIŽ by cokoli uniklo mimo provozy a b) zahibernovat CELOSVĚTOVOU ekonomiku na asi tak 50 let. Pak by se MOŽNÁ mohlo podařit zabránit přeměně Země na Venuši.
Takže nás nejspíš nezabije CO2, ale právě CH4. Plus N2O, který je 300x účinnější než CO2 a 10x účinnější než CH4, pokud jde o globální oteplování.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

metan začal unikat ještě rychleji, nestagnoval. Nezná se důvod tohoto jevu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Takže ještě rychlejší tání a uvolňování.
Plus podzemní i pozemní požáry, kterých bylo loni ještě víc než v r. 2019.
Následoval velmi teplý podzim, kdy zářijové teploty v Arktidě místy dosahovaly i 30°C.

A tání permafrostu a ledovců nás může obdařit ještě jednou ňamkou - bakteriemi a možná i viry, které stovky i tisíce let hibernovaly (třeba bakterie moru přežívají až tisíc let a po uvolnění jsou okamžitě akceschopné). Při současné koncentraci populace na několika málo místech planety by se covid mohl snadno stát něškodnou chřipečkou ve srovnání s tím, co může dřímat v permafrostu.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

No, tak nebyl komunista, to ho šlechtí, ale většinově se sem brali řečtí komunisté, když jim tam šlo o krk. Taky se sem braly jejich děti.

Pořád ještě mohl být komunistou přesvědčením a ne vlastnictvím průkazky.

Je hezké, že udělali gesto k pronásledovaným, kterým šlo o život, ale já bych uvítal stejné ohledy i vlastním sousedům. Taky netrestání dětí za špatný třídní rodičů původ bych uvítal.

----
Co bych já chtěl mít k udělení azylu za důvod? - Mě to je úplně jedno, já jsem vám jen informoval, že ty DOTYČNÉ STÁTY nějaký důvod vyžadovaly, protože tak to právně fungovalo. Řeknete, že tam chcete zůstat, že maj hezčí auta, tak vám ho nedaj, řeknete, že byste jinak skončili ve vězení, tak vám to dají jestli zrovna dávají azyly, jestli vám to uvěří.

Lidi také utíkali, protože už to pro ně byla otázka přežití, jediná možnost se dostat ke vzdělání, jediná možnost vést trochu normální život nebo si to alespoň mysleli. Někteří utíkali za rodinou, někteří před dluhama, někteří protože doma měli uzavřené vešketé profesionální možnosti, někteří protože nechtěli promrhat svůj život, protože měli nějaký vynález, který chtěli realizovat, aby tu po nich něco zbylo, někteří utíkali bojovat za vlast, někteří utíkali protože přijeli ruský tanky, někteří aby nemuseli celý život lhát, některý proto, že je sral fotr komunista atd atd. Někteří nejspíš ani nevěděli, proč utíkali.

Že se při letu na Kubu přestupovalo v Montrealu matně vím. No a co. Taky lidi utíkali z výletu do Alžírska, s uměleckých cest, z cest na kongres, se studií, ze zájezdů, z cest sportovců, přes již zmiňovanou Jugoslávii. Taky přecházeli hranice než je úplně uzavřeli, jako v Králi Šumavy.

Holky to měly snadnější, ty se mohly vyvdat.

Dotyčný vždycky v lágru nekončil. Možná v Německu, ale když si někoho k sobě nastěhovali známí, tak to prošlo. Taky se chodilo na byt nebo na hotel. Někde, v lepších časech, když tam ještě nebyly mraky lidí z Afriky.

Každej nemusel do dělnických pozic. Když jste uměli jazyky, tak jste mohli začínat rovnou jako recepční nebo taxikář. Například. Nebo rovnou jako inženýr ve svém oboru. Například.

Těm, komu se zadařilo, se vůbec nevraceli. Vůbec. Chápete, co to znamená? VŮBEC. - Vy o nich ani nevíte.

Hodili to všechno za hlavu, adaptovali se v nový zemi, žili tam, jakoby se tam narodili. Postupně se vytratila korespondence se známými a rodinou. Když potkali české turisty, tak byli podezřívaví, co to bude. Nebo to udělali jako Kundera. Jsou diskrétně v kontaktu s pár lidma a dál nic. - Tím si mimochodem ušetřej takovýhle debaty, tu chvíli to vydržej a pak zase mažou rychle zpět.

Sem přicházel dělat busines póvl jako Kožený a Bakala a jim podobní. Vážně si myslíte, že se jim i na západě odezíralo ze rtů. Normální lidi se tam s nima nebavili, protože věděli, že to jsou podvodníci. -

Normální lidi neměli zájem škubat hloupý naivní Čechy, ale ani zájem poslouchat jejich nesmyslná moudra, jak se doma žije dobře a současně je vidět slintat na výlohy plné jim nedostupné elektroniky, na supermarkety s nepředstavitelným výběrem jogurtů, somrovat krámech tašky, krást pivní tácky a pak si koupit za půlku měsíčního platu vytoužený jeany neb fritovací hrnec.

No, tak kdo vlastně potopil tu Tatru? Zase komunisti. Ať seděli ve vedení, nebo jen vybírali cizí manažery na baterky. Soudek byl člen KSČ, dělal ředitele ZVS a Elitexu.. Co mi chcete dokázat?

DAF byla fabrika s pofidérní pověstí. Komouši, co tu po revoluci vedli zemi věděli velký hovno. Hlavně že se drali k moci, neználci.

Ne nejsem manažer a nejsem pohádkář, to jen vy toho moc neznáte. Jen jsem vedle Holanďanů strávil dost času a makali. Vlastně mě ani nezajímá jak manažerům říkáte, vyjadřujete tím jen frustraci, kterou k nim cítíte.

Manažer je slovo, do kterého spadají mistři, vedoucí, náměstci, ředitelé i generální ředitelé. Dělali přesně to samé, ať se jim říkalo jak chtělo - organizovali práci pro podřízené, kontrolovali ji, podávali hlášení nahoru. Podle mě dost oser. V tomhle jsem dost podobnej Páralovi.

Já za to nemůžu, že to tady bylo privatizováno tou největší komunistickou pakáží, která tu zemi zruinovala. Můžete zkusit pohádku o tom, jak Dlouhý, Klaus, Komárek, Zeman a další nikdy nebyli komunisty a jsou to ti praví kovaní kapitalisté. Už to tady dlouho nebylo. - To jsou oni, kdo vám rozbili koncerny schopné vyrábět investiční celky. Nejspíš na přání západu. Můžete jim to spočítat. (Doporučuji legálně).

Už jsem vám toho Hrabala vysvětloval. I když vy jste tam u vás nikoho vyhnanýho do pohraničí neviděla, tak byste ho možná uviděla... kdybyste byla vyrazila do toho pohraničí. Takhle se můžeme dohadovat donekonečna. Prd znáte.

No, vaši rodiče a prarodiče přežili. No a co jako? Jiní nepřežili. Jsou lidi, co přežili i koncentráky. Ty nacistický. Hádejte co! Taky tam mraky lidí zhebly. Nevím, co mi tím chcete dokázat. No tak jste se měli dobře. No a co jako? To já nepopírám, jen říkám, že to tak nebylo pro každého a to vás z nějakýho důvodu sere. Pro spoustu lidí ty roky byly peklo a přestali věřit na nějakou lidskou slušnost.

Vůbec nevím, proč mi písete o Polsku. Nic jsem o něm nenapsal.

Jo, zemědělství mělo přidružené výroby. No a co jako? To mělo přece vždycky. Když nebyla práce na poli, tak se dělaly jiné práce. No a co jako? Myslela jste si, že to vymysleli až za socialismu?

A ano, družstva byla výrobně pružnější než klopotné, plánem řízené státní podniky. Já NEjsem zastánce centrálního plánování.

Jen drobný detail. Přidružené výroby tu měly výhodnou pozici na trhu, protože neměly konkurenci a všeho byl nedostatek.

Až mi budete zase obhajovat výdobytky socialismu, tak se nezapomeňte podívat, jaké to bylo tehdy jinde. I když postupujete vpřed, tak to může být tak malými krůčky, že beznadějně zaostáváte.

Nebyla družstva náhodou družstevníků? - Jakpak se to stalo, že se přidružené výroby privatizovaly? To se o tom nemuselo hlasovat? - Neboje tam jezdil mlátit zase nějaký Mňačko, když nechtěli?

Průměrný počet slepic: 1.9 (52 hlasů)

Že to nebylo s azylama tak, jak si to Evix jednoduchoučce představovala?

Že s užitečnou školou a znalostí jazyka jste ani po emigraci na Západ a bez nostrifikace nemuseli do dělnickejch profesí ?

Že se tam od Bakalů a Kožených drželi dál ?

Že nejsem manažer ?

Že byla družstva pružnější než státní podniky ?

Že si to v družstvech blbě odhlasovali ?

---
Já za to nemůžu, tak to prostě jen bylo. Já to jen popsal.

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

Po sametu přijel na středisko holanďan žampionář, kterému žampiony rostly. Na naší straně stolu seděl vedoucí střediska, stavař, statik, 2 technologové, elektrikář, měřenář, topenář, vodař, POV, rozpočtář - každý specialista ve své profesi. Holanďanovi žampiony rostly, všechno znal sám (uměl všechny ty profese), u nás se nevedlo. Průser v Třinci - Konské, ve Svinčicích u Mostu, v Písku. Jediná pěstírna, kde něco rostlo, byla ve Skalici u FM, kde byla zdrojem stará parní lokomotiva a pěstiteli do práce nikdo nekecal.
Kdo umí, umí, kdo neumí....

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

nepěstují, ale doslova vyrábějí.
Dost podobně, jako se ve Španělsku (Almeria) nebo v Polsku (Turów) vyrábějí "rajčata".

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Sem myslel, že jsi nebyl pěstitel, ale odborník na "termodynamiku" apod.? Proč jsi byl v komisi na pěstění žampionů?
U nás na dědině byla do plyšáku žampionárna a nikdy jim do toho nekacali inženýři a výsledky měli...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

a potřebovala se znát energie páry (pro návrh vyvíječe) pro desinfekci (zničení mycelia) substrátu při jeho opětovném používání.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

O

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
5 hod ·

Rusko v diplomatickém sporu s ČR zřejmě nehodlá udělat ani krůček zpět.
V diskusích v ruských médiích už se otevřeně hovoří o možnosti úplného přerušení diplomatických vztahů s ČR.
O možnosti zrušení české ambasády hovoří už i vysoce postavení politici, například Sergej Puškov, významný poslanec Sovětu Federace.

Přitom před aktuální přestřelkou patřila ambasáda v Moskvě s více než 150 zaměstnanci personálně k největším mezi českými ambasádami. Pro všechny diplomatické "znalce" bylo dost překvápko zjištění, že česká ambasáda v Moskvě má více personálu, než ruská v Praze.
Takto to dopadá, když se informace vytrhnou ze souvislosti a srovnávají se hrušky s jabkama.

Navíc Rusko se chystá aplikovat princip parity personálu včetně místních zaměstnanců i na velvyslanectví dalších zemí a Ministerstvo zahraničních věcí RF bude pro zaměstnávání ruských občanů na ambasádách vydávat zvláštní povolení. Problém s personální předimenzovaností svých ambasád v Moskvě bude mít při této praxi hodně zemí.

Velmi podobná je situace i s majetkem. Čeští rusofobové pořád omílají otázky budov ruské ambasády v Praze. Ale ČR vlastní v Moskvě také spoustu nemovitostí, kromě vlastní ambasády ještě kulturní dům, hotel s konferenčním centrem a celý blok obytných domů s více než stovkou bytů. Takže pokud se začnou zabavovat nějaké majetky v Praze, mnohem více toho může být zabaveno v Moskvě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Úplné přerušení styků není v ruském zájmu, ale tato možnost je významný nátlak na Česko, které málem prohrálo K.O. Zcela fatálně prohrát začátek sporu, který jsem vyvolal, opravdu dokáže jen málokdo. Teď to sice bude o silné a sebevědomé zemi, ale my jí nebudeme. Budeme muset vzít co nám nabídnou nebo rezignovat a hodit ručník do ringu. To by byla po všech stranách nevídaná katastrofa a dostali bychom se do dějin diplomacie. Mladí kluci na MZV se nám skutečně vyplatili.
Rusko proto získá vše, co bude považovat za vhodné. Časem nám umožní běžný provoz a ukáže svoji sílu. Pro nás bude další poučení, že podpora se dává verbálně. Slova nic nestojí a dá se na nich i vydělat.
Ale my se z toho nepoučíme, pojedeme dál. Jednou padnout na hubu je pro nás málo.
Zcela mimo, jen tak pro pobavení: co když Rusové řeknou, že nestojí o ambasádu na ulici Borise Němcova a diplomatické styky obnoví až si postaví jinou v jiné ulici? Ne, nebudou tlačit na změnu názvu, jen se budou chtít přestěhovat a do té doby se oboustranně obejdeme bez diplomatů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

a přejmenují ulici J. Fučíka na ulici Agenta V. Havla a až okolo toho bude spousta křiku, tak někde nějaké noviny otisknou, co kde dotyčný podepsal jim nebo Němcům nebo Američanům nebo všem.

No a až se to prosákne i do mainstremu, tak se našemu režimu zhroutí ideologické zázemí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není v jejich zájmu? Nějaký důvod proč by měli mluvit přímo s ČR, když jim stačí mít dobríé vztahy s Němcama a ty pak přikážou psíkům s TOP09/pirátů/starostů a ods jak mají skákat...

Prostě němec ve svém podniku v ČR nechá vyrobit storjírenskou část, tu si pak doveze do nemcka, zabalí oštempluej jako "made in germany" a nechá si celý zisk.
Jako bnonus naše firmy klesnou cenově pod ceny Číny, takže nebude muset čekat tak dlouho než to dorazí z číny, bude to mít levněj v koloniích

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

za skoro dva roky nezjistil, jak to tam funguje, co tam vlastně dělal a vůbec co dělal na těch předchozích postech. To mi vážně hlava nebere. Je to až neskutečné....
A kdoví kolik takových "diplomatů" kde máme,
njn jaký otec takový syn... uff

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

V dnešní době poněkud nonkonformní úvaha, kterou bych si velmi rád přečetl i v 'seriózních' novinách, ne jen kdesi na soukromém blogu.
Považoval bych to za náznak návratu do normálu, kdyby se podobné věci začaly objevovat i ve čtených denících.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Keby sa podobne veci zacali objavovat v 'serioznych' novinach, znamenalo by to, ze mame ludi, co dokazu rozmyslat, a co maju aspon zakladne vedomosti ... ale kto dnes rozmysla? Mi zrovna manzel vravel, jak som deti krstila a argumentovala zakonom akcie a reakcie, ze ten uz ma byt z osnov vypusteny, ze je moc komplikovany ... takto nekomplikovane vzdelanym ludom postaci jedna Greta, Vidlakov clanok by im zavaril zavity a sposobil prepalenie obvodov.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

Napsal uživatel PzKpfw (neověřeno) dne Ne, 25. 04. 2021, 02:11In reply to V čem je ta nadřazenost a vůči komu? by Čmoud (neověřeno)Trvalý odkaz
čmoud
Tak si to po sobě čtěte, když se Vám nelíbí co Vám tu říkám. Kdysi mě nadřízená obvinila z arogance, mimo jiné. Pravda, pokud jsem ji někdy cíleně emitoval bylo to vůči ní. Po zásluze.
Vy na mě působíte přesně jako ona. Všichni jsou zlí všichni jsou špatní ona má vždy čistou pravdu i když mele naprosté cancy. Nos zvednutý všichni jsou póvl já vím nejvíc a nejlíp. Otřesné.
Nazval jsem Vás sociopatem. To bylo moc. Vy jste jen (lehký) asociál.

Včil k gotovi. Taky nežeru bordel z kaufu. Primárně proto, že tam nechodím. Na debužírování a popíjení vína nevidím nic špatného. Vy ano?
Mirek58. Je problém že 'si nahrabal majetek'? Pokud někoho neokradl tak si to nemyslím.
Alef. Je to ten alef učitel? Je to ten alef padesátník? V padesáti mít dvě auta a barák (dva) je víceméně normální pokud člověk makal. Nebo si to nemyslíte?
Petrpavel. Má v něčem pravdu. Ono ti zlí komunisti totiž taky něco vybudovali, víme? Zatímco my v demokracii nepostavíme pomalu ani chodník ..
Co pořád máte s tím majetkem? No tak Vaši rodinu komunisti rozparcelovali, na o co? Chcete metál? To se tady stalo kdekomu a nestěžují si na kříž který si 'musí' táhnout životem. To je totiž Vaše volba, nepustit to z hlavy. Je třicet let po 'revoluci'. Proberte se.

------------------------------------

Pro mne, to co říkáte, nemá vůbec žádný smysl.

No a co se stalo té vaší známé? - Jestli jste ji tam skupinově znásilnili, okradli ji, zabili ji bratra - tak ano byli jste tam na ni všichni zlí. Jestli jste ji nic neudělali, tak ne.

Chápete aspoň o čem mluvím já?: - O tom, co se skutečně udělalo. Mý hodnocení je pak reakce na to.

To je jako s náckama. Zabíjíte lidi v koncentráku, tak se na vás kouká jako na vrahy. Ať jste v tom koncentráku osobně vraždil nebo ne. Stačí, když patříte k SS, NSDAP, k Němcům.

Póvl jsme pro západ. Toho si všímá kde kdo. - Tak to chodí, když se nedělají věci pořádně. Pamatujete si po revoluci? Na rakouskejch krámech cedulky, že Češi kradou. Pamatujete si, jak lidi chodili po revoluci oháknutý? Od Vietnamců a "podnikatelé" fialový saka.

Co tohle dohadování jako s Evix? Někdo ze západu se mě zeptá o čem je řeč, tak jim to přeložím a přijde jim to úplně zcestný. Oni vědí, jak to u nich vypadá a chodí. Ona neví nic. Když si nedám pozor, tak budou koukat na mě jako na póvl, že se s někým tak mimo vůbec bavím. - Domluvíte se s cizincema? Jak reagujou vám, když se s nima bavíte o tom, jak to tu chodí a chodilo?

------

Jak asociál? Když mě pořád dokola dáváte najevo, že jsem pro vás člověk druhé kategorie, který nemá stejná práva, tak jak mám mezi vás patřit? - To přeci nejde.

----

Když se řeší otázky života a smrti, tak mi zrovna zájem o debužírování a bumbání jako nejdůležitější zájem, přijde povrchní. - Vám ne? - Navíc kdyby aspoň vínům rozuměl a poznal, že Beaujolais je nic moc víno. To nechválej ani sami lidi z Beaujolais, leda by vám ho chtěli prodat. Je to směšný.

---
Ano, je velký mravní problém, že si Mirek58 nahrabal majetek, protože je to komunista. Komunista je zloděj, protože celá ta ideologie je jen o okrádání. - Jestli je Mirek58 komunista, tak je jaksi v rozporu s jeho vlastní ideologií. Komunisti trestali podnikatele ZA TO, že majetek MĚLI, i když k němu přišli POCTIVĚ. Kmunisti je okradli, šikanovali, budovali si jménem všeobecného dobra výhodné pozice, z kterých se pak sápali po tom ukradeném "společném" majetku. - Pak jde komunista dělat podnikatele? Popře ideologii, kterou hlásá. - Popře sám sebe. - Měl by říct "Pardon, vlastně to není špatné být podnikatel, vlastně podnikání samo o sobě není zločin, vlastně není zločin na něco poctivě vydělat, vlastně to bylo špatné vás za to zavřít. Vždyť i já jsem teď podnikatel a necítím se kvůli tomu jako zločinec."

Proč mu to nejde komunistopodnikateli?

---

Ne Alef je nějakej podnikatel. - Bylo by to normální v normální zemi. Ne v zemi, kde byl socialismus a lidi byli na různých startovních pozicích, podle toho jak moc měli komunisty proti sobě nebo naopak za prdelí. - Dával jsem ho za příklad toho, že se mu necítím nijak nadřazený. - Když jsem se ho ptal na začátky podnikání, tak nespustil jako normální podnikatelé, ale mlžil. On je v nadřazený pozici.

---------------
Já VÍM, ŽE KOMUNISTÉ NĚCO MÁLO VYBUDOVALI. Jen to vybudovali Z NAKRADENÝHO. - Takže kde je v tom ta zásluha pro OKRADENÉ. - Když VÁS osobně někdo okrade, jdete mu zatleskat, že si za to pořídil dobrý žrádlo nebo to rozdal žebrákům? - Mám pocit, že vy budete řvát, jako kdyby vás na nože brali.

Když vás někdo okrade, tak je amorální z toho titulu, že vás okradl.

Vy vykrádáte sousedy a pak je obcházíte a chcete potlesk, za to, že jste jim ukradená věci dal na charitu? - Krk dám za to, že ne. To jen tady bůhvíproč melete takovýhle blbosti.

Jste blázen.
----

Celej komunismus byl o trestání za majetek. - To s ním mám.

----

No, když já bych chtěl, aby se to rozparcelování mé rodiny komunisty jaksi považovalo za špatnou věc. Stejně jako když se to stane jiným.

Ne nechci za to metál. Chci aby se to považovalo za špatnou věc, jako když se to udělá dnes jiným.

Třeba aby Občan teda říkal: To je toho, že Izraelci rozparcelujou pár Palestinců. To jsme my udělali kapitalistům taky. Byla to děsná prdel.
Aby Targus říkal: Po revoluci někteří komunisté hodili mašli. Ha ha ha. Po revoluci se s některýma komunistama přestali stýkat jejich děti. To byla ale legrace. Po revoluci někteří komunisti odešli na západ a žili tam sami. To je toho. Vždyť oni sami to dělali jinejm a taky o nic nešlo. Není nad čím fňukat.
Abyste vy říkal: Jo Hamáček, ten nám tu udělá komunismus. O nic nepůjde, pustíme to z hlavy. Půjde nám to tak snadno jako obětem komunistů. Ha ha ha, už se těším, až se Hamáčkovi dostanu do spárů.

Rozumíte, aby z vás padalo pořád to samý.

----

To se stalo kdekomu? Sem s nima. - Takový lidi hledám, mezi takovýma lidma chci žít. Chci žít mezi lidma, který chápou, že je to blbý. - Ne lidma jako vy, co za to chtějí snad ještě potlesk a děkování.

Ne není to moje volba. - Ono se mi to pořád připomíná.

Konkrétně takhle včerejší debata začala tím, jak si sociopat Občan začal najednou hrát na cítlivku a jakoby litovat lidi, co přijdou o jejich domečky, na které dřeli a krvavě šetřili, když PŘESNĚ TO SAMÉ považuje za zcela správnou věc, když se to dělo třídním nepřátelům. Je v tom zcela nemilosrdný a pln nenávisti vysvětluje, že to je trest za nenažranost a ano, i děti kapitalistů si zasloužili to nejhorší zacházení. - Místo toho nad jinejma dětma fňuká, protože nejspíš děti nejsou jako děti. Bezdůvodně ubližovat jedněm je špatné, bezdůvodně ubližovat jiným je zásluha.

Tak jsem po něm chtěl ať vysvětlí, jaktože jednou je ztráta domova spravedlivý trest za nenažranost a jednou politováníhodná tragédie.

Zjevně mu začalo asi trochu docházet, že v tom, co hlásá je rozpor, protože k tomu ani necekl, i když jinak se rád rozepíše.

Vy mě tu na jedný straně strašíte, jak to bude kvůli covidu stejně hrozný 'jako za komunismu' - a vzápětí mi tu tvrdíte, že komunismus byl brnkačka a o co jde? - Tak se nebojte Babiše, Hamáčka a Arenbergera. Nic vám neudělají a jestli něco, tak to pak pustíte z hlavy, přesně jak mi radíte.

Už vidíte, proč vás mám za pomatence?
----

Mě přesně tyhle věci brání to pustit z hlavy. Protože takoví jako vy, kteří mi to raděj, to za chvíli začnou připomínat, třeba nadáváním na to, jak se to tu v devadesátkách všechno rozkradlo. Zloději by si neměli stěžovat, jak ostatní kradou. Navíc 'třicet let po revoluci'. - Přesto to najednou dělají plni rozhořčení, aby vzápětí zase přepli do vysvětlování, jak je kradení správné (když kradou oni).

Když vyjedu na západ nebo zapadnu tady mezi západní cizince, tak tam je to v tomhle normální. - Řeknu "komunisti rozparcelovali naši rodinu" řeknou "to musel bejt hnus". Já reknu "jo, byli pěknej dobytek" oni "no to teda". Není co řešit. Debaty skončily. Od nich po mně nikdo nechce potlesk, jak s tím majetkem komunisti pěkně naložili a pak si ho ukradli pro sebe. Nechtěj, abych uznával, že komunisti byli dobří lidé, když už se chovali jako dobytek.

Dělejte to jako oni a nebude o čem debatovat.

Jen vám nejspíš něco brání to udělat. Něco o čem nechcete mluvit. Něco, na co nejste pyšnej.

Průměrný počet slepic: 2.3 (33 hlasů)

komunisti nikomu půdu nebrali,akorát to muselo do družstva,ale pořád jste byl na katastru,podle toho to taky po plyšáku vraceli a většina prosila ta družstva,aby si to nechali. Deputát dostávali před plyšákem i po něm.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo vás přijel zmlátit z města nějakej Mňačko.
---

Majetek skutečně vlastníte, jen když s ním můžete nakládat.

Když se pozemky po plyšáku vracely, tak samozřejmě ne těm, kteří na nich hospodařili, ale jejich dětem či vnukům.

Přirozený vývoj byl často zpřetrhán. Neměli stroje, které by si za tu dobu pořídili. Neměli zvířata, neměli zkušenosti, nic svého nebudovali, protože to se dělalo pro celý družstvo, v JZD do toho neměli, moc co mluvit, na to byl rostlinář, zootechnik, ekonom. Rodiče je nevodili po polích předků a od malička ji nevysvětlovali co a jak.

Protože z rolníků stát udělal zemědělské dělníky, tak se na to děti původních majitelů často vyflákli a šli radši dělat dělníka/námezdní sílu někam jinam a po dvaceti letech mimo obor těžko začínat od nuly v něčem co neznáte a ve starším věku.

Když jim pak vraceli pozemky, tak samozřejmě nevěděli, co s tím. Jezdit padesát kilometrů obdělávat pole, když na tý vesnici už nemáte ani chalupu, ani stodolu, tak to jaksi nemá smysl. Co s deputátem když mezi tím bydlíte v činžáku.

Průměrný počet slepic: 1.9 (25 hlasů)

se sežere,ne? Po válce byl hlad,potravinové lístky až do 53. To se mělo spoléhat na kulaky? Masaryk vyvlastňoval i šlechtu a přesto to byl tatíček.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze zabavených pozemků žádný deputát nebyl.

Žádní kulaci tu nebyli. Tak se jen nadávalo sedlákům.

Ano Masaryk dělal pozemkovou reformu, Josef II zrušil nevolnictví a Ferdinand I podanství.

Týkalo se to pozemkového majetku nad 150 ha zemědělské půdy nebo nad 250 ha celkové půdy. - Je tam někde něco o vyhánění z místa bydliště a zavírání do vězení? Zabavování veškerého majetku. Zákazu studií?

Skončit jako šlechta za Masaryka, bože to by bylo fajn.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Pane Čmoude, každý to posuzuje podle svých vlastních zkušeností. U nás na okraji Vysočiny žádní velcí sedláci nebyli, to není Polabí nebo Jižní Morava. Když vznikala JZD, pro lidi se ze začátku moc nezměnilo, furt se dřelo, ale postupem času to bylo lepší. Přibyly stroje, postavily se kravíny, vepříny, senážní věže, skladovací prostory, garáže, dílny, přidružená výroba - na to by se ti "naši" sedláci nikdy nezmohli. A bylo ještě lepší jak se časem JZD spojovala, vybudovaly se silnice mezi vesnicemi kde dříve byl jen polňačky, zajistila se doprava dopráce zdarma. Pokud někdo stavěl dům, mohl si z JZD půjčit za hubičku mechanizaci (opravdu, dojička s traktoristou si bez problémů mohli dovolit barák). Postavilo se kulturní zařízení se sálem, bazén, sauna. Důchodcům se rozváželo jídlo za legrační peníze. Nabízela se možnost rekreací, velmi levně.
Po převratu pochopitelně tohle skončilo. Bývalí sedláci chtěli všechno zpět - dostali, část strojů reziví na okrajích polí a luk dodnes Zůstali asi tři, jeden hospodaří s manželkou (už mají k sedmdesáti) a třemi svobodnými syny; holky měli, ale všechny z toho utekly. Další, s vysokou školou a doktorátem, také svobodný, to pytlíkuje ve dvou lidech, plus si občas někoho najme, na žně samozřejmě - kdyby někdo z nich onemocněl, nevím, co by se dělo. Jo - ono JZD se transformovalo na akciovku, s bývalými družstevníky se vyrovnalo. Místo asi 350 zaměstnanců je jich nyní asi 20.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Čmoude, chodíte s tím někam?
Myslím k doktorovi.
Paranoia jak s učebnice.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Místo poznámky k věci jen komentář autora.

Víc nevypotíte?

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Co mám ještě potit, celý ten Váš komentář je pouze o Vás.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Můžete třeba komentovat rozpor mezi PzKpfw strašením, že tu Hamáček zavádí strašlivou totalitu jako komunismus a jeho názorem, že rozparcelování něčí rodiny komunisty není žádnej problém a o nic nejde.

To je o mě jen okrajově.

Byli ti komunisti tak špatní, že se máme bát jejich návratu nebo o nic nešlo?

Je hrozný, když někoho vyhodí z práce (jak Targus hlásal o komunistech po plyšáku) nebo to není hrozný, jak hlásá o podnikatelích?

Je to hrozné, když trpí děti bídou, jak hlásá Občan nebo je správné, když trpí děti bídou, jak hlásá ten samý Občan?

Co je na tom o mě? Říkají to oni.

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

se už nevrátí,to se nebojte,ale že vám všechno seberou,to jo. Hladoví půjdou proti najedeným,t
říkávala moje babička.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ptal jsem se na rozpor mezi dvěma protikladnýma tvrzeníma PzKpfw (a dalších).

--------
Že se nevrátí ten komunismus, co jsme tu měli, to je jasné. - Jen se v USA a západní Evropě už připravují nové verze, neomarxista Bartoš si už brousí zuby na vládu a Piráti chystají šílené věci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

souhlas

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

*Ptal jsem se na rozpor mezi dvěma protikladnýma tvrzeníma PzKpfw (a dalších).*

*Můžete třeba komentovat rozpor mezi PzKpfw strašením, že tu Hamáček zavádí strašlivou totalitu jako komunismus a jeho názorem, že rozparcelování něčí rodiny komunisty není žádnej problém a o nic nejde*

Žádný rozpor mezi těmito dvěma protikladnýma tvrzeníma, anis trašením že hami & squadra zavádí totalitní praktiky a mým (sic!) názorem, že rozparcelování něčí rodiny komunisty není žádnej problém a o nic nejde - není. Protože to, co je uvedeno jako můj názor č.2 není můj názor. Je to čmoudův konstrukt.

*Jen se v USA a západní Evropě už připravují nové verze, neomarxista Bartoš si už brousí zuby na vládu a Piráti chystají šílené věci.* No vidíte, něco rozumného z Vás vylezlo. Po traktátu bez smyslu. Včil mi řekněte, jak můžete nevidět tu přímou korelaci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jen vy ten smysl nevidíte.

Napsal jste něco ve smyslu, že rozparcelovali rodinu, no a co. Nemám teď čas to dohledávat.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Říkáte 'To jen vy ten smysl nevidíte'. Možná jste nepochopil psaný text. Píšu: "Včil mi řekněte, jak můžete nevidět tu přímou korelaci." Vy na to *To jen vy ten smysl nevidíte.*
Tak se přiznám, že jsem to nepochopil. Zkuste to rozvést. A napsat jak dvouletýmu dítěti.

Jinak to co nemáte čas dohledávat (traktáty psát čas máte..), copypaste: "Co pořád máte s tím majetkem? No tak Vaši rodinu komunisti rozparcelovali, na o co? Chcete metál? To se tady stalo kdekomu a nestěžují si na kříž který si 'musí' táhnout životem. To je totiž Vaše volba, nepustit to z hlavy. Je třicet let po 'revoluci'. Proberte se."

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Představ si, že te ošklivej kluk zpřízemi vezme bábovičky, ztluče tě, zapálí dům a zabije ti půlku rodiny. Ten zbytek bude mooooc smutnej. Pak po tobě bude chtít, ať mu řekneš, že se ti to libí.

Pak příjde jinej kluk, bude dělat chytrýcho a řekne ti, ať to pustíš z hlavy.

---
Je to pro vás dost jednoduchý?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

K čemu se včil vyjadřujete? A buďte konkrétní, protože v tom děláte akorát bordel.
Řekl jsem, že u mě rozpor mezi dvěma mými (!) tvrzeními není protože to nejsou má tvrzení.

Pak jsem se Vás zeptal jak můžete nevidět tu přímou korelaci když ji máte přímo před očima a sám ji popíšete.

Vy na to že jen Já ten smysl nevidím.
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
*Pak příjde jinej kluk, bude dělat chytrýcho a řekne ti, ať to pustíš z hlavy.*
Máte lepší nápad co v takovém případě dělat? Tak vemte kvér / sekeru a pachatele oddělejte, když Vám to pomůže. Ale běda Vám, jestli se budete chtít mstít na rodině, to bych Vás pak naprosto oprávněně sejmul sám, a že Vy jste toho schopen.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vite jak, aby to bylo ustanovený jako norma. Takový ty procesy o korunu odškodného nebo jak to měli v Jižní Africe, jen se to tam probíralo, ale neodsuzovalo se do vězení.

To je zvlášní. Když se komunisti mstili na rodině za nic, tak vám to vůbec nic nedělalo. Sotva jste postřehnul, že o tom mluvím.

Když to se tady Občan radoval, jak komouši zprasili naši rodinu a hlásal, jak nám to patří, tak jste tomu ani věřit nechtěl.

Teď zas hledáte, z čeho byste mně obvinil.

Holub dělal to samé. Pod rouškou objektivity. Až později z něj vylezlo, že tatík nebo kdo byl taky komouš. Prej komouš ňouma. Stejně byl holub výrazně agresivnější než ostatní. No jo no.

A nevyhrožujte. Jste zbabělec, ale ne ten krysí. Vy byste stejně nikoho nesejmul a mně by to nijak neublížilo přeci.

Občan je nebezpečnej, Holub, Kant... tenhle druh lidí. Mirek 58, ale ten spíš ze strachu. Matka, když je nasraná na maximum.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Vy prostě nemůžete psát normálně, že? Nejste schopen odpovědět na otázku, nebudete upřímný.. Ok.
Pokud uvidím někde někoho kohosi zabíjet, nepřežije to. Protože většinu času jsem se zbraní a při smyslech.
Příliš si vymýšlíte. Nemůžete se pak divit, že Vás lidi neberou vážně.
Vy jste nebezpečný. Proč tomu tak podle mě je, to jsem již uvedl. Myslím, že to pro dnešek stačí. Odpovědí se mi asi stejně nedostane. Ačkoliv co jste dělal posledních třicet let, že jste na tom tak bídně, to by nejspíš bylo poučné.

Jak to bylo v besídce žáků zvláštní školy, ta povídka o obecním blbovi?

'Dokonce i předseda se jednou naklonil nad kutálejícím se Zoulem a smutně, ale s převahou mu řekl: „Ty blbečku.“ Dal Zoulovi koláč a šel úřadovat. K večeru přijelo několik bíle oblečených mužů s žádostí, aby Zoul vstoupil do jejich vozu. Ten radostně pokýval hlavou a řekl: „Á, na ústředí,“ vhopkal do auta a odjel. Od té doby jsme o něm neslyšeli a spadl nám kámen ze srdce. Obecního blba vykonává nadále neoficiálně Němý Józa bez platu, bez uniformy a je na něj spolehnutí.'

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tou mi tady vyhrožoval už Mirek58 a taky se nic nestalo.

Co mám dělat? Mám se jít podívat pod postel, jestli tam nejste schovanej? Proč se mě snažíte tak idotsky zastrašit?

Já pistolku nemám. Nechci ji mít.

Takže mě asi zastřelíte, vy psychologu amatére pistolníku. Mě šlo o kejhák s jinejma. Tak třeba budete, budu mít smůlu a budu mrtvej.

Co uděláte s mojí mrtvolou? Hodíte mě v sudu do přehrady, nacpete mě do ledničky, dáte mě sežrat psovi?

Jestli jste při smyslech jako tady, no tak potěš poště.

Já si nevymýšlím. To jen vy nevěříte, že by se to mohlo dít. Jste dětina.

Jo, v blázinci jsem ještě nebyl. Docela bych se tam podíval. Tak tam budu meditovat ve vypolštářovaný místnosti a čekat, s čím tam vylezou?

Protože doktoři musí dodržovat lékařský tajemství, tak jim budu moc říct věci, co nemůžu psát na webu na sklo, oni si to ověřej a uviděj, že nekecám.

No a třeba na tom budu mít nějakou diagnózu a třeba i důchod.

Pokud mi tam nebudou píchat do těla nějaký hnusy, tak se blázince nijak nebojím. Zazil jsem horší. Lepší, než když někde vyskočíte zpoza buku a vystřílíte to do mě.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Zdá se, že má první reakce byla správná. Copypaste: "To je blázen..."
Nikdo Vám tu nevyhrožuje (a nesnažte se pokřivit má slova tak aby to vyznělo že ano). Zato konstatuji, že jste poblbaný asociál. Hňup. Cvok. Chlap, kterému násilí a křivda vlezly na mozek. Přeberte si to jak chcete.
Jen blbě kecáte. Do upřímnosti máte daleko asi jako já na mt. everest. Když se Vás na něco zeptám tak mlžíte nebo je ticho. Zato jste mistr v manipulaci toho co kdo kde řekne aby to vyznělo tak jak vy chcete nebo potřebujete. Je mi líto, ale to utrpení si působíte sám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co to je, když ne vyhrožování ? :-/

Bože, jsme na netu. Rozhlídněte se okolo sebe. Uvidíte svůj byt. Já tam nejsem. Vypnete PC a jako bych nikdy nebyl.

Jste jak ti magoři z barů, co "chrání" každou hezkou holku, co projde okolo.

Nepotřebuju slyšet o vašich zbraních a jak je použijete.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

I vy blázne.. Pro použití zbraně platí poměrně přísná pravidla. § 28 a 29. Každý slušný člověk by za ně měl být vděčný. Já jsem.

Přestaňte si vymýšlet. A zkuste přestat lhát. Především sám sobě.

Zatím bez slepic

PS. Než jsem si kvér pořídil, dobře jsem si rozmyslel jestli to vůbec chci mít doma a za jakých okolností je nezbytné to použít. A za jakých ne. Kde bude ta červená čára pro mě osobně nakreslená.
Vražda v přímém přenosu je za lajnou. Přepadení.. možná. Krádež.. ne. Napadení.. mé ano. Cizí.. možná.
Na mstu bych osobně volil asi sekeru. Je dramatičtější a zprávu doručí mnohem lépe.
Můžete spát klidně, nicku PzKpfw je čmoud u prdele. Co se mu nelíbí jsou čmoudovy praktiky. Na ty je nejlepší.. upozornit. To stačí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Promýšlíte si, kdy budete střílet a kdy se mstít sekerou.

Bože, to je zase debata.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)