Prezidentská debata na ČT

Autor

Tento článek jsem napsal ještě před debatou. Sice se na ní podívám a můžeme o ní podiskutovat, než to půjdeme někomu hodit. Původně jsem už o kandidátech nic napsat nechtěl. Měl jsem připravený jiný článek, ale rád bych se s vámi místo toho podělil ještě o pár postřehů: 

1. Prezidentská debata začíná na ČT v devět večer. V hlavním vysílacím čase je před ní ještě seriál Vyprávěj. Mohu se na to dívat z mnoha hledisek. Jednak se zdá, že retroseriál má vyšší a lepší sledovanost než celá prezidentská debata. To také o něčem svědčí. Také si dělám názor na ČT - nějak nám to veřejnoprávní médium ukazuje, co je pro dámy a pány na Kavkách důležitější.  A nebo prostě píplmetr nelže a národ ví, že se stejně budou všichni jen strefovat do Zemana a naprázdno mlít pantem a tak na to nestojí za to koukat a dramaturgové to vědí. A pak nám to dává odpověď na jednu z nejdůležitějších politických otázek dneška. Zdá se, že se raději nostalgicky vzpomíná na časy, kdy jsme byli zavlečeni na Východě, zatímco dnešní obraty k Moskvě jsou na žebříčku priorit o hodinu času později... 

2. Zkusil jsem si volební kalkulačku. Zeman tam není. Ani Kalkulačce neposkytl rozhovor. V souladu s mými postoji byl nejvíce Jiří Hynek. Ten, který mi splývá s Hannigem a těmi dalšími. Ale stejně jsem s ním měl shodu daleko pod padesát procent. A tak jsem si zkusil s kalkulačkou pohrát. Zavolal jsem ženu a zaznamenával její odpovědi. Většinu otázek zodpověděla, že neví.... a tak jí to vyhodilo skoro osmdesátiprocentní shodu s Drahošem... Musím říci, že mě ten algoritmus docela pobavil. Když jsem pak všechny otázky zodpověděl ano a všechny zodpověděl ne, vyšli mi vlastně ti stejní kandidáti. Tolik o volebních kalkulačkách. 

Toť vše... pár postřehů jsou dva postřehy. Přeji vám příjemný volební den, zítra si dáme tipovačku o výsledcích.  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tiopovat by se mělo předem, ne?
Udělám optimistický tip: Zeman 50,4% v prvním kole.

Zatím bez slepic

V takovém případě to vidím spíš na 49,6 pro MZ, přetížený systém, hlasy ze zahraničí, Praha počítá nejpomaleji...

Zatím bez slepic

Fotrák.
To mě zaujalo a už delší dobu zajímá,proč z Prahy udávají jako poslední výsledky sčítání.
Přitom tam nejsou větší okrskové střediska a mají to blíž do většího střediska.Já tvrdím v Praze se dějí zázraky se sčítáním.
Proto uvažuji,že Zemanovi nedovolí zvítězit v prvém kole.
Jinak,když to vidíme co děje kolem voleb v USA,tak podobně to vidím i tady,že lze cokoliv zmanipulovat.

Zatím bez slepic

U ručního sčítání by musela být k manipulaci s hlasy víceméně nakloněná celá komise. Hlasy se ručně sečtou a odešlou, a na netu volby.cz lze odeslaná čísla ověřit. Samozřejmě součty už je zkontrolovat pracnější, ale pochybuji ža by se manipulovalo zrovna tam. Pak už tedy zbývá jen "aktivista", který hlasy "chybně" sečte a zapisovateli komise nahlásí cinklá čísla.

Zatím bez slepic

Takový aktivista ale toho moc přes riziko které nese nenadělá - v jednotkách až desítkách hlasů (maximálně) - to by to muselo opravdu být hodně nerozhodné by to ovlivnil.

Zatím bez slepic

takže pokud jít touhle cestou, tak rozhodně v Praze nebo jiných velkých městech. V malých okrscích je to skutečně velké riziko s malým potenciálním přínosem.
Je ještě jedna možnost, opět speciálně pro Prahu: Pochybuji, že si všichni členové okrskové komise opíšou domů výsledky a pak je budou na webu ČSÚ kontrolovat. Takže předseda komise, který pojede s výsledky na ústředí, nahlásí zapisovateli správná čísla, zapisovatel se malinko překlepne v klávesnici a předseda se pak malinko překoukne při pohledu na číslo, které podepisuje. Zvlášť když oba dobře vědí, že je to tak nějak pro dobrou věc, že. Úmysl? Naprosto neprokázatelný. Nevinné přehlédnutí. 2520 a 5250 jsou tak prožlukle podobná čísla a číselné klávesy tak blízko. A oba jsou už tak unavení po sčítání a zapisování a zrovna Praha se jako na potvoru sčítá až nakonec. Udělat to takhle pětkrát může znamenat posun o nevinnou destinu procenta - a taky třeba to, že volby neskončí už po prvním kole.

Zatím bez slepic

Dobrý den,
musím trošku nesouhlasit. Už jsem seděl v různých volebních komisích asi 15x.
Při posledních parlamentních volbách tady v Kotěhůlkách nás v té jedné komisi sedělo 9 lidí.
Výsledky se několikrát přepočítávají různými členy komise. Všechno se zapisuje také do počítače. Výstupem jsou dva výtisky zápisu, který podle počtu kandidujících stran může mít i 30 stránek :-) a identický digitální záznam z počítače na flashdisk.
Všechny vytištěné záznamy podepisují dvakrát všichni členové komise.
Tatáž data jsou i na flashdisku.
S podepsanými zápisy a flashdiskem s těmi samými údaji, odjede předseda komise na pověřený úřad pro předání dat.
Tam překontrolují, zda je na každé kopii zápisu z voleb plný počet podpisů členů volební komise (ano, už jsme jednou ten zápis komise museli opakovat, protože chyběl jeden podpis na jedné kopii), zda souhlasí kontrolní součty a hlavně, zda data na flashdisku odpovídají datům v zápisu. Při jakékoliv nesrovnalosti musí komise znovu v plném počtu členů překontrolovat data (ano, i počty hlasů a preference a všechny další taškařice) a to znovu předseda komise jede odevzdat (a validovat) na pověřený úřad.
Teprve když jsou data na úřadě shledána validními (všechny zákonné náležitosti, všechny kontrolní součty souhlasí, souhlasí elektronické verze na flashdisku s papírovou), pak může volební komise v daném okrsku jít domů. Tím není rozpuštěna, musí být schopna fungovat ještě 14 dnů po volbách, pokud nejsou někde u soudu podány nějaké protesty.
Tím nechci rozporovat, že v rámci nějakého okrsku nedojde k nějakým chybám, ale bude to v řádech jednotek hlasů (viz minulé parlamentní volby, že některé komise nekoukaly na druhou stranu hlasovacích lístků, kde občas i nějací kandidáti bývají...).
Ale to, co jde z okrsku na pověřený úřad podepisují všichni členové komise a na úřadě se to kontroluje.
Samozřejmě nezpochybňuji, že data z těch pověřených úřadů jdou kamsi - snad na Statistický úřad - naprosto bez jakékoliv další kontroly a dokonce po veřejných sítích (protože ČR nemá vlastní státní zabezpečenou páteřní datovou síť ve státní správě).
Pak je otázka, kdo sčítá data v tom finálním měřítku (kdo vlastně "velí" ČSÚ?) a nebo jestli se po "cestě" od úřadů do ČSÚ nemohly nějak "cinknout".
PS: teď ve volební komisi nesedím, jen sdílím zkušenosti z let minulých

Zatím bez slepic

Přiznám se, že bych taky raději, aby to sobotou končilo a odpustili jsme si 14 dní předvolební hysterie a rovnou přešli k té povolební...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moravec začal v devět kvůli TVBarrandov. Zeman se Soukupem by mu sebrali 50% diváků. Já jsem si poslechl Zemana a u Moravce jsem po chvíli úspěšně usnul :)

Středeční Zemanova 101 není bič na Babiše, jak napsal předevčírem Vidlák, ale je to bič na ostatní strany, jestli se nepletu. Pokud se s Babišem tradiční politici nedohodnou na koalici, bude Babišova vláda dělat pořádek ve státě bez parlamentu x měsíců. Podle mě to měl Zeman s Babišem předem dohodnuté. A Babiš bude ten, kdo si bude klást podmínky, aby do vlády ČSSD vzal. Komunisti budou tolerovat. To se mi zdá nejpravděpodobnější varianta. Bez komunistů je poslanců 185, čili kvórum 93. ANO+ČSSD = 93 hlasů :)

Těším se na zítřejší dopolední tipovačku a hlásím, že volím Zemana :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak v USA se už volí, účast o 20% vyšší něž minule, tak doufám že to nepopletou a nebudou volit Kalouska.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zajímavé, že při posledních volbách byl podán protest (tuším proto, že bylo oznámeno v okrsku NULA hlasů pro kandidáta, který hlasoval sám pro sebe a tudíž věděl, že přinejmenším jeden hlas by dostat měl) Došlo v několika málo okrscích ke kontrole lístků a ejhle - "chyb" bylo neurekom, a nikoli jen u zmíněného kandidáta-stěžovatele. Bylo jich tolik, že to bylo za hranpou či na hraně zneplatnění voleb.
Dále - není nejmenší problém během noci z pátka na sobotu při dobré organizaci lístky manipulovat - nikdo je vpodstatě nehlídá.
Pravděpodobně by bylo obtížné takto zmanipulovat volby řekněme o čtyři - pět procent.
Ale při dobré organizaci a motivaci několika málo členů volební komise (kteří, jak bylo řečeno, jsou mizerně placení A PŘESTO SE TU A TAM DÁ NAJÍT ČI UKECAT NĚKDO, KDO SE ČLENEM KOMISE STANE, se výsledek o jedno, dvě procenta ovlivnit dá.

Ve druhém kole stačí ubrat KAŽDÉMU z kandidátů s výjimkou toho na druhém místě pár hlasů a přihodit je - tomu na druhém místě.
(Zaplaťpánbu tu nemá Putin tak široký kádr spolupracovníků, aby to mohl zorganizovat - a tak lze s nadějí očekávat buď vítězství Drahoše nebo těsné vítězství Zemana s následujícím přepočítáním hlasů - a vítězstvím Drahoše. Rád bych viděl toho smělce, kdo by pak o regulérnosti voleb pochyboval).

Zatím bez slepic

Pro The Guardian Drahoš také zopakoval, že má obavy z dezinformační kampaně, která může ovlivnit prezidentské volby. Jde především o ruskou dezinformační kampaň. „Tento trend jsme viděli v prezidentských volbách v USA, v Německu, ve Francii i v Katalánsku. Rusové nechtějí silnou, sjednocenou a stabilní Evropu,“ sdělil britskému deníku Drahoš.

Zatím bez slepic

Jestli nás budou v zahraničí posuzovat podle Drahoše, budou nás mít za blby. Ježiš Maria, to je kašpárek.

Můj odhad - Zeman by to mohl uhrát už v 1. kole.

Zatím bez slepic

Hodně cestuji, takže vím, že s ohledem na MZ nás mají za blby už teď....:-)

Zatím bez slepic

Ale ne. Ono to bude spíše půl na půl. Jibak pod předchozím článkem máte odpověď.

Zatím bez slepic

a hlásím, že lidé z Německa, Rakouska, Itálie, Řecka, jihu Francie, Holandska, Belgie a Anglie, se kterými jsme v pravidelném kontaktu nám říkají, že máme být rádi, že máme jako prezidenta Miloše Zemana.
Známí z JAR, Botswany a Srí Lanky se nás ptají, kam dala Evropa rozum?
Pravda je, že se najdou i tací, kteří se nás ptají, proč jsme tak moc proti EU. Když vyprávíme příběhy z naší minulosti a dosazujeme je do současnosti - drtivá většina je celkem překvapená. Překvapená tím, jak moc se současná EU začíná podobat bývalému moskevskému politbyru. Když jim řekneme, že naše ženy zatím ještě ve většině stále chodí do práce a z práce samy, mladé dívky si samy vyrazí za zábavou a samy se vrací domů, mlčí.
Už jsem někde psala, že nikdy předtím jako za poslední dva roky jsme od našich známých hlavně z Německa nedostávali tak obrovské množství "vtipů" - psaných i kreslených, parodických videí, ze kterých mě zcela upřímně někdy běhá mráz po zádech. Tak obrovskou záplavu znovu oživlých nacistických symbolů jsem vidět nechtěla.

Zatím bez slepic

Když jste na ně hodnej, pomáháte jim, ony vás chválej, ale nespěj s váma, tak děláte něco špatně.

Když jim pomáhat přestanete, necháte je, ať se staraj samy, ať si platěj sami, holky se musej strat samy, tak vás zařnou kritizovat, držkovat a začnou s váma chrápat, protože... tčeba to je možnost z vás něco vyrazit.

Cizina nás nikdy tak nechválila a neokrádala jako za Havla. Není divu, že ho tam maj tak rádi.

Kdo nás může mít na západě za blby kvůli MZ, to jsou lidi, co na to vydělávají osobně, skupinově jako hoši z EU byrokracie a potom jejich místní kavárny.

Přitom všechno, co dělá MZ špatnýho, je, že dělá svou práci a hájí naše zájmy. Kdežto oni chtějí někoho poslušnýho.

Dokud nám nadávají pracháči, eurofunkcionáři a místní kavárny, tak to děláme dobře a jsme na správný cestě.

Normální lidi, co z nás mají hovno tak jako tak, ti nám kupodivu nenadávají. - Ještě nám fandí, protože jestli někdo vysírá jejich nabubřelou vrchnost, tak je jejich člověk.

Slušné lidi neurazí, když po nich chcete chování rovnýho s rovným. Ale kdo z vás chce tahat prachy a dělat si z vás sluhu a nevolníka, ten bude hodně nadávat.

Zatím bez slepic

No tak já to zrovna tomu Kašpárkovi půjdu hodit. Jsem totiž názoru, že prezident je osoba, která má především umět kultivovaně odprezentovat a dojednat to, na čem se shodla vláda/parlament/ministerstvo zahraničních věcí - jako na stanovisku pro ČR nejlepším - po zvážení všech pro a proti a ne, že má dělat svojí vlastní zahraniční politiku podle svých osobních názorů a podle toho, jak se zrovna ráno vyspal a kdo ho předchozí večer v televizi urazil. Před pěti lety mělo Zemana smysl volit, protože byly úplně jiné okolnosti. Měli jsme tu Kalouskovu asociální ekonomickou politiku, která by v jeho maskotovi božském Karlovi jako prezidentovi dostala jen další upevnění a řešili bychom dnes patrně odškodnění sudetským Němcům, omlouvali se, že jsme se nenechali ve válce vyhladit, restituovali rakouskou šlechtu a tím rozdali i to málo co po privatizaci ještě zbylo, a všichni by říkali, můžete si za to sami, když jste si zvolili za prezidenta rakušáka, který ani nezná českou hymnu. Na druhou stranu zde byl Zeman se svojí politikou všech azimutů, podpory českých Tomášů Baťů a českých obchodních řetězců, byla strana Zemanovci se slibně vyhlížející sociálně inteligentní ekonomickou politikou lokálního rozvoje pod vedením Ilony Švihlíkové. Nic z toho se bohužel nesplnilo. Jeho zahraniční politika byla v mnohém sice věcně správná, ale nikdo ho nenutil, aby se vůči médiím choval jako hovado. Zpočátku jsem to považoval za promyšlenou strategii, kterou něco sleduje, později mi začalo docházet, že je to jen obyčejné hulvátství, povýšenost a arogance. Dnes je situace jiná, nemáme ani Kalouska na financích ani kandidáta na prezidenta, který by z nás s požehnáním Svěráka vytvořil nový protektorát. Navíc onen Kašpárek je schopen se dívat s odstupem nejen na zločiny komunismu, ale i na zločiny divoké privatizace devadesátých let, na kterých se nepodílel. V těch ostatních otázkách, jako migranti apod. nezbývá než věřit, že má zdravý rozum a dokáže najít tu správnou míru, za kterou už ne. Docela mě překvapuje, že zdejší diskutéři jdou za Zemanem jako jeden šik, skoro mi to připomíná tu tradovanou ruskou víru v sice zlé pány, ale hodného cara.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drobná oprava,
Kcharl von Schlafenberk má švýcarské občanství a český diplomatický pas, tedy i české občanství.. Jinak s většinou souhlas.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kašpárek je slabochu už od pohledu. Manželka domina a když za ním přišli, ať podepíše zvací dopis, tak podepsal a ani necekl. - Že zdravý rozum (a žádnou páteř) nemá už předvedl.

My si to pamatujeme a vy jste na to už asi zapomněl. Taky je členem církve Husitské jejichž faráři se nás snaží vyškolit ke zvykání si na atentáty.

Víru ve zlé pány měli všude, nejen v Rusku, pamatuju si to z českýho dějepisu osmnáctého století, popsuje to Machiavelli v Itálii, angličani to maj do dneška - to jejich pitomoučký dojímání se nad královskou rodinou je to samé, němci to měli s císařema a pak s Hitlerem.

Ti lidi, co jdou za Zemanem to vidí tak, že je spíš na jejich straně a proto na něj vrchnost nadává a hledá každou záminku, jak ho očernit. Dělal to tak s každým a děje se to tak už od starověku.

Všichni víme, jakou má Nero špatnou pověst. Podle všeho to byla ta samá situace, šlapal vrchnosti na paty a rušil nějaká jejich privilegia a tak ho tehdejší místní kavárna pomlouvala jak mohla a tak se to zapsalo do historie.

Tahle situace se v historii sem tam opakuje.

Váš Kašpárek se na zločiny komunismu odstupem moc dívat nebude. Je to akademik a je mu přes 60, takže musel studovat a začít svou dráhu za komunistů. Podle ročníku narození za nejtužší normalizace. Pochybuji, že ho neovlivnilo to, co prožil mezi 20 a 30.

Stejně tak se nebude s odstupem dívat na řádění 90 let, když je kandidátem právě jejich představitelů. Je proti Zemanovi, jehož lidi volili proti Kalouskovi, to znamená, že on a Kalousek jsou na stejné straně. Vždyť nám nám hledali antizemana už léta a tohohle našli. To, že tam není žádné viditelné spojení, byla podmínka sine qua non nebo jak se to píše.

Každá spojnice mezi kýmkoliv a Kalouskem okamžitě každého zdiskredituje.

Ale že není žádné viditelné spojení ještě neznamená, že tam není vůbec žádné.

Co se týče povýšenosti vůči novinářům - to je všeobecná povýšenost všech vůči hloupým lhářům, kteří si podle hesla "pro hlupáka každý hloupý" myslí, že nikdo nic neví, nikdo nikde nebyl, nikdo si nepamatuje co říkali, vloni, před tejdnem, včera a na začátku věty.

Jestli chtěj novináři něco jiného než pohrdání, tak to budou muset vylézt ze svých bublin do skutečného světa, na otázky odpovídat přímo a ne kličkama a začít mluvit o skutečnostech, co jsou teď a tady a ne nějakej pseudoproblémech z druhýho konce světa, jako je znečištění v Číně, Kimův poslední pšouk nebo co jaká ruská děvka řekla o Putinovi.

Je to skoro 30 let a novináři si ještě nevšimli, že na té revoluci něco nesedí. Je to dvacet let a na sociální témata z novinářské obce vzpomněla jen ta děvka od Šabatů, když šla v rámci tažení antibabiš dělat do jeho fabriky, jak je to tam hrozný.

Většina lidí ví, že takhle to vypadá všude a že slečna právě účelově objevila Ameriku. Samozřejmě, že když to nezabralo, tak to nechala plavat a solviny ať dál makej, když se ani neuměj propíchat do pořádný famílie.

Taky, když novináři nechají mezi sebou tak totální idiotky jako je Drtinová, Witowská, Tvarůžková a Moravec, tak se nesmí divit, že je podle nich hodnocenej celej spolek. Komunisti měli to samé s Jakešem.

Zeman tohle chápe, vás to pochopení ještě čeká.

Zatím bez slepic

jen k panu Drahošovi sdovolením.
Od začátku mi připadá slabý a bojím se, že bude "kam vítr, tam plášť." Což v téhe době zrovna....no.
Navíc mi strašně připomíná Junkra a Čembrlejna. To taky není ideální do dnešní doby.
Zdobí, to prosím - ale není to málo, Antone Pavloviči?? Zdobit si prezident může, když věci běží jako na drátkách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vlk má na svém blogu poněkud patetickou agitku, doufám, že nečte tuto diskuzi, to by ho nepotěšilo.
Nevolím Zemana protože bych ho nějak miloval, pravděpodobně, pokud by byla "normální" situace, tak bych k volbám ani nešel, ale volím ho proto, že do něj politici a média, kterých si nevážím, už přes pět let denně kopou. Prostě už nejsem na základní škole abych se posmíval spolu s ostatními někomu kdo je divný a tudíž třídní otloukánek, ale mám spíše tendenci se těchto lidí zastat.
Hezký den

Zatím bez slepic

Se vším souhlas. Přál bych si, aby se Zeman s Babišem dokázali bruselskému diktátu účinně postavit a to společně s Polskem a Maďarskem. Zatím tomu trochu věřím.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

by jsme potřebovali v europarlamentu mít valnou většinu. Pak by bylo možné, že by se EU stala přijatelnější. Je na to třeba myslet při příštích eurovolbách.

Takových Kelleru by potřebovala soc. dem. tucet. a měla by problémy vyřešené.

Zatím bez slepic

Kněz Tomáš Halík řekl: „Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění proti zájmům naší země.“ Podle něj Zeman naši společnost svým chováním táhl dolů a rozeštvával, vážně poškozoval politickou kulturu i pověst země v zahraničí, dával občanům špatný příklad a činil nás nevěrohodnými v očích našich spojenců. Zeman je prý nezpůsobilý vykonávat funkci prezidenta z důvodů zdravotních i morálních. Co vy na to?

- Se zděšením se dočítám, že se tento víkend těžce morálně proviním proti zájmům naší země. Útěchou je mi jen to, že pevně věřím, že se nebudu muset stejně morálně proviňovat ještě za dva týdny, protože Miloš Zeman zvítězí v prvním kole.

Zatím bez slepic

U lidí jako Halík nejsem nikdy schopnej určit, jestli jsou to takoví cyničtí lháři nebo jsou doopravdy tak hloupí, že tomu věří.

Takovéhle prohlášení z jeho úst je pro Zemana skvělé doporučení a podpora komukoliv od Halíka je polibek smrti. Vypadá to, že to Halík ani neví.

Zatím bez slepic

Přičemž musím podotknout, že mi Keller i na výtku ohledně jednoho hlasování odpověděl a dal si i práci s vyložením argumentů a popisem situace při hlasování. Krátce, výstižně, jasně, bez tradičního mediálního sarkasmu. Beru to jako velké plus.Paroubek mi svého času odpověděl za pomoci nějakého robota (protože mimo mísu a v obecné frázi), ale odpověděl, Sobotka nikdy, ani když ještě nebyl ani ministrem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozhodli jsme se s panem ředitelem též vyzkoušet tu volební karkulačku.
Nejprve jsme na všechny otázky odpověděli “Nevím”.
Jako kandidát nám vyšel Drahoš!

Proto naše kancelář pro uvádění věcí na pravou míru tu karkulačku doporučuje k užívání pouze a jenom na vlastní nebezpečí, nejvýše třikrát denně a rozhodně ne před jídlem.

Zatím bez slepic

Karkulačka je pouze pro osoby, které nevědí, jak pracovat s nulami !
Zkušený karkurátor ví, že

0 + 0 = Drahoš

Zatím bez slepic

Ještě bych to vylepšil

0 + 0 = Drahoš = 00

Zatím bez slepic

Já už odvolil a dal jsem si kalkulačku potom. A musím říct, že buď udělali změnu, nebo lžete. A to přesto, že Drahoše odmítám. Dal jsem na všechny NEVÍM a vyšli mi všichni na 50%. Pravda je, že někteří byli v systému zvýrazněni, ani ani v jedné kalkulačce to nebyl tentýž člověk.

Dal jsem si krátkou na idnesu a dlouhou na kohovolit a vyšlo mi pořadí v krátké se Zemanem: Hannig - Hynek - Zeman - Kulhánek - Topolánek - Horáček - Drahoš - Hilšer - Fischer a v té dlouhé bez Zemana bylo pořadí Hannig - Hynek - Kulhánek - Topolánek - Drahoš - Horáček - Hilšer - Fischer. Takže jsem názorově konzistentní (ale první část otázek se opakovala), ovšem nezařazení Zemana na Kohovolit považuji za manipulaci. Už proto, že významná část otázek souvisela s některou z hysterických "afér" jeho vlády, tudíž se dalo do systému zanést co udělal (nikoliv pouze co říká).

Mimochodem, i když bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem s mnoha názory Hanniga nesouzněl, nikdy bych ho nevolil. Protože prezidentování je asi komplexnější záležitost, než sada odpovědí na některé z dost nesmyslných otázek.

Podle mě byly nejmimonštější otázky ta o "vyučování handicapovaných dětí odděleně", protože je zatracený rozdíl, mluvíme-li o mentální retardaci, nebo mluvíme-li o dítěti připoutaném na vozík. To otázka v kalkulačce neřeší. Otázka na Globální oteplování také vypadla z dob před deseti lety-. Co bude příště? Náš názor na kulatost země?

U Kohovolit mne také zaráží význam třetího tlačítka NEVÍM. Na idnesu mu dali význam Nevím/Nezajímá mě to, což mě s touto možností smiřovalo více.

Jako vtipná hříčka OK. Jako náístroj, podle něhož budu vybírat, ovšem nesmysl.

Zatím bez slepic

Píšu jak mimoň - snad je jasné, že po tom experimentu s "Nevím" jsem odpovídal ve druhém kole v krátké i dlouhé verzi poctivě.

Zatím bez slepic

Výsledky vašeho výzkumu uvedené ve vašem příspěvku jsem panu řediteli předal a on vám tímto mým prostřednictvím děkuje.
Pan ředitel se však domnívá, že i vy svojí rozsáhlou a pečlivou disputací, i když patrně o jiné kalkulačce, leč přesto potvrzujete naši původní tezi, že používání jakékoliv takové karkulačky je duševnímu zdraví škodlivé, natož když z ní vypadávají takové divné výsledky. Naše karkulačka se mezi tím nějak pokazila, protože teď už z ní padá pouze pan Drahoš, ať tam zadáme cokoliv. Pan ředitel si ji proto pracovně nazval Drákulačka.
S pozdravem
SaturniN

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, vy hovoříte o karkurátoru, to je samozřejmě úplně jiné zařízení (Leč co bychom si nalhávali, v den voleb jsou podobné satiry povětšinou míněny zcela pragmaticky a účelově).

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážený pane řediteli,
rozdílné výsledky při použití (pře)programovatelné karkulačky nejsou ničím zvláštním.
Vstupní data jsou zadávána v binárním kódu, přičemž logická jednička je přiřazena odpovědi ANO, logická nula odpovědi NEVÍM
Odpověď NE je (nelogicky!) vyhodnocena jako neurčitý stav a spouští generátor náhodných čísel.

Součtu nul je - opět pomocí generátoru náhodných čísel - přiřazen buď řetšzec "DRAHOŠ" NEBO ŘETĚZEC "00".

Důkladným logickým rozborem však zjistíte, že výsledek "DRAHOŠ" i výsledek ""00" je vpodstatě totožný:

Z obou posléze vypadne totéž!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před chvílí jsme se s panem ředitelem vrátili z volební místnosti, kde jsme s hrůzou sledovali pokus nahé ukrajinské aktivistky ze skupiny Femen, která chtěla napadnout současného prezidenta republiky v době jeho volebního aktu. Femen působí též v Rusku a jeho členky se při protestech rády obnažují.
Potvrzuje se tak chmurná obava pana Drahoše, že volby prezidenta ČR neblaze ovlivní Rusko a Putin.

Zatím bez slepic

Soudružky z Femen působí v Rusku, ovšem holky jsou to z Ukrajiny a na Rusko jezdí jen vysírat.

Podle všeho jsou ty aktivistky bývalé prostitutky. Přítomné dámy a partnerky přítomných pánů mohou přispět svým názorem o tom, jak moc by se jim chtělo svlíkat na veřejnosti za nějakou dobrou věc nebo aspoň proti někomu špatnýmu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Můj pan ředitel už mě kvůli věku k návštěvám volebních místností nezve, však moje manaželka po shlédnutí aktu napadení prohlásila, že je ochotna stejným způsobem kontaktovat každého voliče MZ (každý druhý přišedší, dětí vyjímaje) v našem okrsním volebním okrsku. Že by MZ pak mohl mít i k 60%, ze soucitu hlasujících, pokud bude mediální pokrytí.

Zatím bez slepic

Jenže to by musela jít ještě dnes a sama, já nenechám válet svůj lístek v urně přes noc a navíc už se mi po celodenní náhodné šichtě začal rozlévat v žilách útěšný mír. Zítra s heslem na rtech "Zeman patří do urny"! a "Nevolte Drahoše, může to být kdokoliv"!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prezident Zeman dostane v prvním kole tak kolem 40% hlasů a ve druhém bude mít co dělat, aby vyhrál. Pokud bude volební účast jako při minulé volbě prezidenta a parlamentních voleb,
což je kolem 60% oprávněných voličů, je to dané. Může počítat s hlasy SPD, KSČM asi ze 100%, z hnutí ANO tak 60%, ODS 10%(zde sebere Topolánek), TOP 0%, STAN 0%, Piráti minimum,
KDU 10%(kdoví jestli) a ČSSD 50%(někteří nezapomínají viz Vlk). Rozhodující je hnutí ANO. Bráno k výsledku posledních parlamentních voleb. Velké množství vydaných volebních průkazů
svědčí o mobilizaci odpůrců. Rád bych se mýlil....

Zatím bez slepic

Pokud Zeman nevyhraje, tak se svět nezboří. Náš svět, tak jak ho známe je odsouzen k zániku tak jako tak. Důvod je jenom jeden, současný stav kapitalismu. Nastavení stávajících ekonomických vazeb je tak sebezničující, že nás v tomto letadle čeká jen pád. ale poté zase přijde něco nového .....
Hezký večer

Zatím bez slepic

S tím souhlas, jen mě naplňuje optimismem, že podle alternativních médií ten konec už měl přijít posledních 10 let každou chvíli a vono furt nic. Skoro mi to připomíná Polívku, jak byl v černém obleku připraven každý den na smrt.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si zajeďte do severní, západní nebo jižní Evropy.

Každej, kdo tam byl nějakou chvíli, tak ví jak to tam vypadá. O Marseille vám i ČT říká, že když se budete držet na hlavních bulvárech, tak se vám nic nestane, to znamená, že jinde jo, hořící auta na francouzských předměstích, to patří už k folklóru, v Kolíně nad Rýnem radila starostka neprovokovat přivadrovalce vyzývavým oblečením, v Anglii už mají soudy šaría atd atd.

Lidi viděj jak se to znatelně zhoršuje a my nebudeme kopírovat západní vývoj, ale budeme mít zrychlenou verzi. Na západ přicházeli vykulení přivandrovalci z kolonií a byli ještě podlejzaví, protože si uvědomovali ten rozdíl, a byli rádi, že je tu nechaj. Teď přichází hloupá, arogantní a kriminální kasta, co se tu chystá panovat.

Na západě toho maj lidi plný zuby, nechce se jim sahat po extrémních řešeních, ale nic jiného nefunguje. - Volba Macrona ve Francii je jen takovej pokus si nepřiznat pravdu. Volit znovu Merkelovou v Německu taky.

Je to proto, že řešení z hlouposti a vychcanosti vyrobených problémů nebude hezký tak jako tak, ale čím déle se čeká, tím to bude horší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Kysi dávno nám na vojně hrdě předváděli neprústřelné zapečetění zbrojních skladů naší ČSLA pomocí plastelíny a pečetidla.

Stejný způsob se používal i k pečetění skříní s tajnými dokumenty.
A stejný způsob se používal k pečetění například radiopřijímačů proti neoprávněnému zásahu před uplynutím záruční doby.

Když jsem ale potřeboval odpečetit a opět zapečetit ruské rádio, které jsem nechtěl nechat povalovat týden v opravě kvůli banální závadě (a na jiné se rušená Svobodná Evropa tehdy pořádně poslouchat nedala),
vzal jsem lžičku sádry, zalil pečeť a tím vyrobil jednorázové pečetidlo,
po zatuhnutí sádry vydloubl plastelínu, opravil rádio, namáčkl plastelínu zpět a opět rádio sádrovým "pečetidlem" zapečetil.

Když jsem to ukázal našemu majorovi, zezelenal a slíbil, že když se o tom někde zmíním,nechá mě zastřelit.
Tak jsem se nezmínil, až teď.

Kontrolní otázka:
Máte-li zkušenost s manipulací se samolepícími tapetami na plastovém povrchu (něco jako volební urna)

a k dispozici fén, sklenici vody, silikonový podkladový papír ze samolepících štítků a molitanovou houbičku a deset minut času, dokážete odpečetit a zapečetit volební urnu ?"

Že vám trvalo skoro pět minut, než jste na to přišli?
A kvůli čemu myslíte, že tvůrci takto komický a lehce překonatelný způsob zabezpečení vymýšleli ?

Odpovědět

Okomentovat
Načíst další...

Odkazy na tento příspěvek

Vytvořte odkaz
Starší příspěvek Domovská stránka
Přihlásit se k odběru: Komentáře k příspěvku (Atom)
Archiv blogu

▼ 2018 (3)
▼ ledna (3)
KRTINEC č.280
KRTINEC č.279
KRTINEC č.278

► 2017 (99)

► 2016 (122)

► 2015 (65)

Zatím bez slepic

Ještěže Putin neumí česky!

Zatím bez slepic

Takový ty se Sovákem.

Ve styku s cizinci ze západu mě nepřestává udivovat jejich důvěra v nadřízené a v předpisy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

18:03

Do volební místnosti v centru Brna vlétl v pátek odpoledne holub a působil značný rozruch mezi voliči, informovali brněnští strážníci s tím, že na linku 156 to oznámil školník. "Dispečera městské policie také informoval, že má ve škole vybavení pouze na vymetání pavučin, ale tím ptáka nezaplaší. Strážníci holuba lapili a vypustili. Postarala se o to odchytová služba městské policie," dodal mluvčí Jakub Ghanem.

Zatím bez slepic