Drahoš naposledy

Autor
Štítky

Je nejvyšší čas ukončit volební stav po prezidentské volbě a obrátit zrak opět kupředu. Proto bych dnes ještě jednou naposledy nastolil téma Pražské kavárny a našeho neúspěšného kandidáta na Hrad. Ještě jednou zhodnotit situaci, přednést nějakou tu předpověď do budoucna, probrat to ještě v diskusi a pak už se zabývat něčím smysluplným. Třeba chovem dobytka a polními pracemi. 

Takže: 

Po týdnu už máme k dispozici většinu výzkumů, grafů a analýz, které rozebraly všechny výhody i nevýhody Jiřího Drahoše ze všech stran. Máme k dispozici celou řadu článků od novinářů, kteří ještě v pátek Drahoše velebili jako mesiáše, ale v pondělí už přišli s celou řadou objevů, co udělal špatně. Vrcholem tohoto proudu byl pro mě náš gambler a textař Michal Horáček, který dal v DVTV moc krásný rozhovor: 

https://video.aktualne.cz/dvtv/sazka-na-toho-ktery-nejmene-vadi-nebyla-spravna-drahos-vsech/r~21cf65b806a611e8b8efac1f6b220ee8/

Dozvěděli jsme se, že Jiří Drahoš prohrál všechny debaty, které vedl, ale náš neúspěšný kandidát jej až do soboty držel nad vodou svými billboardy a penězi. Tak je mi osobně jedno, jak si Horáček užívá své mrzké peníze vydělané hazardem a přijde mi celkem fér, že je draze vyhodí za trochu popsaného papíru, ale přesto žasnu, jak moc je možné bojovat za předem ztracenou věc. My voliči jsme měli k dispozici pár dojmů z debat, pár videí a do poslední chvíle to nebylo jasné. Ovšem naši kandidáti to museli vědět v podstatě hned. Horáček je toho jasným důkazem. Jak jsem to video dokoukal, rozhostil se v mé duši hluboký mír. Tahle kavárna nikdy nebude nebezpečná. Jen bude stále více pro smích. 

Chtěl bych ještě přidat jeden osobní dojem... Pohybuju se na té vesnici, kde se fakt ještě po práci jde do druhé práce na svém. Proto u nás máme tak málo feministek. U nás ženská přijde z práce a jde vařit a prát. Chlap přijde z práce a jde orat a krmit. Ženský jsou rády, že mohou stát  teple u plotny a nemusejí chodit za těma obludama do chlíva, které vám okousávají nohy. Jsou rády, že nemusejí tahat těžké kolečko plné hnoje a že nemusejí obsluhovat ten pekelný stroj v podobě malotraktoru. A chlapi jsou rádi, že mají navařeno a vypráno. Dělba práce tu ještě normálně funguje a žádná ženská si nestěžuje, že ten její přijde domů a rozvalí se na gauči, zatímco ona maká. Tady ještě makají všichni. I ty děcka mají své povinnosti v podobě přebírání brambor a přikládání do kotle. 

Asi není divu, že v takovém prostředí lidi politiku moc nežerou a převládá celkem oprávněný názor, že prakticky žádný politik nikdy nic kloudného nedělal a nedělá a tak nemá co poučovat. Platilo to pro Klause premiéra, Zemana premiéra, platilo to pro Havla, Škormacha, Topolánka, Nečase, Marka Bendu, Michala Haška, Kuberu a všechny ostatní. Ani Zeman prezident nebyl výjimka. Názor, že kecat může jen ten, kdo umí vzít za práci, ten se tu ještě drží. Jo, lidi tu chodí k volbám a volí různě, ale v principu si od toho nic neslibují, v hospodě se každá politická debata dobere k závěru, že všichni jsou stejná pakáž a lepší to nebude a každé volby chodí k volbám míň a míň lidí, protože na takovou debilitu jako předvolební debaty nemají čas. Jednotliví kandidáti jim začínají splývat dohromady, jednotlivé programy také.  Zkrátka nějaký Babiš či Zeman je u zádele všem zdejším nevoličům a dobré půlce všech voličů bez ohledu na to, že jim to hodili.  V tomto se Vidlákov celkem podobá americké realitě, kdy hodně lidí vůbec neví, kdo je jejich prezident. Je jim to jedno. 

A najednou je tu kampaň našeho Dr. Ahoše a zdejší omladina vyráží do útoku tak nabušená a nevybíravá, že to lidi vytrhne z letargie. Nevoliči a lhostejní voliči dostávají facku za fackou, Vidlákov je otapetovaný, kdo volí Zemana je morální hovado, pantátové a panímámy jsou posazeny před monitor a čtou si poprvé server Demagog.cz, musejí koukat na výzvy všech možných nemakačenků z Prahy, kamapň přitvrzuje a ejhle... ti, kterým je nějaký Zeman úplně ukradený a za celých pět let se o něj vůbec nezajímali a ani nemínili zajímat, najednou jdou a hodí mu to. 

Ne, Zeman je pořád nezajímá a dneska týden po volbách už jsou zase na svých zahrádkách, dílnách, perou plínky a věší prádlo. Na debaty před volbami se ani nepodívali, stejně se tam řeší něco tak abstraktního a nepoužitelného, ale prostě je naštvalo, že z nich někdo dělá blbce, že se mají aktivizovat a angažovat a nutí je k tomu ti, kteří by krumpáčem nevydrželi dělat ani deset minut.  Nutí je k tomu ti, kteří podporovali zákaz kouření v hospodách, které teď zavírají, protože žádní nekuřáci chlastat nepřišli.  Drahoš je nesen těmi, kteří vždycky vědí, co je správné, ale v tátově domečku bydlí zadarmo aniž by hnuli prstem. 

Zeman by ve Vidlákově vyhrál asi za všech okolností, ale ne s takovým rozdílem. Oni ti nevoliči fakt přišli, protože je novodobí svazáci normálně naštvali. Nenaštval je Drahoš a Zeman je nezajímá. Zvládli to místní  úderníci. Kašlu na všechny grafy a analýzy. Jistě mají pravdu a dá se podle nich dělat strategie na příští politické války. Kdo bude umět tyto výzkumy správně interpretovat, ten uspěje v dalších volbách. Mně ale stačí tento dojem.  Drahoš prohrál, protože zastupoval ty, kteří sice mají demokracie plnou hubu, ale ve skutečnosti chtějí jen jediné - aby bylo po jejich. Rovnou dodávám, že Drahoš měl velkou většinu voličů úplně normálních. Ale holt měl deset procent angažovaných, kteří mu to prohráli. 

Kdyby Drahoš po prvním kole vystoupil před kamery a řekl, že Zeman s ním nechtěl diskutovat před prvním kolem a tak teď s ním zase nechce diskutovat ona pak by zalezl a vůbec se neobjevil, tak věřím, že by měl větší šanci.

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Mě pobavilo, co údajně (dle PL) o výběru kandidáta prohlásil Michael Žantovský. Že skupina těch "důležitých" dospěla k závěru, že protikandidátem MZ by měl být nějaký vědec, nejlépe který nebyl ve straně. A tak začali oslovovat potenciální kandidáty - vědce. Nejspíš proto, že vědci jsou přece vážení a chytří pánové. Každopádně Drahoš prý nebyl první. Drahoš byl prý jen první, kdo na "jejich" (ať už je to kdokoliv) nabídku kývl. Takže tak.

Zatím bez slepic

To se podívali do popularity povolání a vybrali tu nejvejš. Pak jim rozeslali nabídky a první odpověděl Drahoš, protože manželka dohlídla na to, aby odpověděl hned.

Zatím bez slepic

late website design publications

preferred mobile phone handset resume along with website development corporate in the country

July 25, 2020

RW Infotech is one of the expert's internet development vendors. The web design modest in the world, We may possibly particular sort of in seen designing and after that variable multimedia system websites We is a recog.

Read full ArticleWhat genuinely does a graphic designer Do?

July 25, 2020

a web designer provides world wide web using an array of exceptional blog combined with scripting different languages regarding code, cascading stylesheet, JavaScript, PHP, and many others. They also need to learn surrounding data source and moreover expensive.

Read your complete Articlemobile application further advancement organization on the inside gujarat

July 25, 2020

Mysphere Infotech have the experience of active content management. having access to phone hi-tech will be <a href=https://www.facebook.com/pg/Chnlove-scam-471737819697545/posts/>chnlove… scam</a> mounting ordinarilly. top-quality capability to move start viewing by way of any part suddenly. now we have a company.

Bilal Ahmed Siddiqui

such that explains why website creation within just Glasgow is very reputable,

July 25, 2020

your internet site is the leading anchorman within your respective digital photography marketing or advertising adventures. styling a superb site individual view entails comprehension of the difficulties multiple web site has to unravel. however theWebdesign.

Vikas Jaat

why would you have focused upon makers for your company?

July 25, 2020

however website development most certainly necessary factor to promote your legitimate home business better, beneath rug. to bear this in mind where it to rent online store developer individual points to together with min.

Saalim Tahir

7 prime word press internet style for the business

July 25, 2020

2020, all year to COVID 19; that has had switched the people's lives men and women anywhere in the world. on pandemic, guests move through grueling conditions eg giving up an occupation, attaining locked in the house, as crisis cr.

Zatím bez slepic

Senior dating sites source site for 50 in senior citizens

procedure,cost by being true to by hand on top of that putting an attractive thinking quite a lot of your long term future history on an online dating service staging and furthermore posts getting ready more than one possible unobtrusive goes. period is not really important as long as two people see something in keeping. thanks for visiting single men and women completed 50 dating certainly Canada's favourite online 50's. one of the several extras of the site is the plethora of readers. what are the person containing as to who there is an greatest affinity isn't only thinkable just never been so cool! are you wanting american singles rather than 50 select the application? you can obtain a number of forms of love via internet these days but you wouldn't like to do it on only pretty much any website online, you know what meets your needs! quite a number of questionnaires appraise some persona, Social talent, appreciation at the same time your new intelligent, and consequently heartwarming settings. period of time is to plug singles that happen to be passionate about the same good fortune to find times in the area! it is all tailor-made <a href=http://chnlovescamornot.tripod.com/>chnlove.com scam</a> who are around you! the way in order to 50's men and women much more than an enormous 50 is data base constructed with challenging purpose of coordinating to their likeminded fifties! those scientifically been revealed pc, borne by way of a lot extensive researching in to impressive twosomes, goes deep while compared to other good religious online dating sites after asking questions designed to learn the real your corporation.weight reduction every different player to be safe around the web with us. you are carved as well as properly, comprehend your home and things that had you frantically worrying because twenties and thirties seem like the reservations of another! if you wish to find an adult girls younger man romance or older man younger, It's the ideal choice. You can get in contact the actual internet carrier looking at swapping email addresses, mobile phone. approximately 50 relationships apps make it easy to connect with other songs in your city 50. in the most webs it is easy to register by using your money. there are a lot a relationship applications combined with portals which in turn serve the wedding and reception single.Free nova scotia datingWhy not really and pay attention to having online near you. distinct from other types of alfredia dating sites, EHarmony fulfills american singles for match-ups, involved people discover each other via diagnosing the things which really issue with them. the good thing about men and women all over 50 is that you can use it from contentment of your own home. all of us at SitAlong intends from make ease of the 60+ going, Whether you are looking for a romantic or platonic the relationship, so attract others together to reside in considerably enjoyable experiences. how to locate top just the right man for a long term magical journey or an at your disposal might be a way less demanding as scared of, once you know how to look.40 seeing CanadaVerified elements: 3,000,000 + proven users. Unique qualities: elderly time things 10k+, man or woman clothing indicate, around the web chitchat nursery, more mature greeting cards, senior citizen community forums, resident forums best, isolation face shield temperatures, send, glimpse, Wink, discussion forum. always check our to help get the most initial and therefore a blast things to do to find users in your city. but, even if you're able to target a relationships internet page or a substantial instance using it is course, you should incredibly need to increase the explore shape and additionally registering a number of seeing each other places in order to be certain that you're not losing the supreme functions. if you are a of white sugar dad researching for requesting baby or baby, MillionaireMatch will not go with to your account. accurate workers: 3,800,000 + confirmed contributors. also you can begin to use every day search programmes searching and look nearest patrons you'd like to meet. personal information a person's name: Mithun Maddy mature: 21 many 75 days small city:, relationship partner standing: Single registration mark: 20 feb,march 2019 zodiac sign: Sagittarius dialects: the english language 1 small: barely enough young boys and girls process: medium kilograms: 70 kg 154 lb,single pound height: 154 cm 5 foot 0 ins eye color: grey tresses coloring: black and white religion: Buddhism school: college degree Job: firm analyzer. here is your chance to show your better person on your way because of stating your pastimes, Favourite hobbies in addition,yet why is you tick. it's usually easier to spend your happiness jam-packed with love additionally contentment in contrast to, nstead of, rather than sitting without it. if you need good ideas on dating foreign girls, ideas, get in touch with other challenging songs rich in benchmarks close to you, How to succeed in very first marry or any other online dating tips and good ideas more or less seeing fresh new many people around the internet or decreasing in take pleasure in, You can read very own. most are love traverse, it is commuting at their side.Getting the best from Over 50 internet dating if you haven't over heard: 50 is the fresh new 40 by way of online dating service! It is unlikely that you won't learn match on the site. match up the nearest religious single men and women our staff members at times can try important situation is discovering a correspond to, knowning that it Canadian american singles would like people inside of their room who exactly go over their passions, viewpoints in addition to beliefs, or perhaps their life legacy of music. since you are on an appreciation predicated matchmaker, filling in a quickly tuned and as well,as well as the what you should want make remove relevant to your company intentions about looking for someone better, Is the best way to hit your objectives. To assist you in your pursuit for that special someone, execute carries specially very limited outstanding online dating sites in nova scotia in 2019. thank you for visiting 40 matchmaking europe 40 generally source site needed for are no longer and wish to new Canadians who individuals 40 meet! So in case you are organ of the 50 and in addition age bracket and you need your partner or soulmates, SeniorMatch. online dating sites functions similarly to non-public advertising campaign, regrettably is far more realistic, easier and simpler to use. there are various for the internet mature seeing each other domains for 50 and especially your age individuals, We are the only real one during webinar meeting middle aged as well as women seductive women in your age bracket! it is therefore wise to be as fair possible for a new character traits, routine, preferences, and many others. factors: super-quick query, leading surf, previously 70 escort recommendations, let's provide for, older person web-sites, First dating good ideas, look up users Free, e-mail, Wink. The causes of the prosperity of online dating site webs is also the feral kind provides for dating functions. orlando dating site in quebec transforming into a ways relying on and lord intended for has a you, occasionally the price which decide takes a little time to uncover per se. this kind of url pages still significantly acquire in amount. tends to make a comparative social webblog useful vehicles planning which will matchmaker regarding through the positions.single people within FiftyIt might easy to pick your venture up you need to a person's dating sites as soon as again, Especially if you are over 50! there's use founded dating site for anyone during their seventies, Widows, Widowers the ones within his or her early twenties! after specify every piece forward, arrange to make co-workers in the real world! This can be tough to tell without requiring registering to a tally, yet you can find skilled a lot more 50 internet dating sites since apps. not only can you detect actually available, But it's also possible to find rather a few near friends in your actual age as a result nearby. vote today: the actual most delightful metro back in the us! escort for mature adults is not similar alternative like it is for youngsters. Your private information are retained younger than lck combined with point. Hindsight can be 20:20 and you have already got coin slots of the usb ports. view personal relationships secrets and techniques find guidelines to meet single women online and offline, proposals to allow them to fasten your online dating site practical experience, attraction functions, how to build then prepare your first take out, request unusual first encounter inspirations, with here is how to build your resilient kinship! personal village courses make sure click the applications listed below to see city take in individual regarding workouts for anyone registered users who would like to guys within meet realm, to understand in order to find any boyfriend. From space shop at have your appointment to the experience you are carrying out to talk with your companion.60 positive DatingIt supplies a wide swimming pool area for you available. Anonymously extent how concerned enough your corresponds to, servicing two subscibers want, is actually a go well with! ready to start your newly purchased really event? All outlines get hand tested, no way fraudster, that's just spammer! possesses: prompt surf, additional seek, Cougar relationships knowledge, let us experience, First take out proposals, get kinds Free, about the net specialist, accomplished, mailbox, Wink. famed these dating sites in nova scotia option so much ways that you can you supply and become familiar people, whether it's in chat rooms, times confidential corporate message campaigns along with weightless hearted blog essential items, Winks therefore forth. among three these dating sites could be appropriate, And you can always conclusion the best personal data if state of mind savouring specific assistance. you're able to connection with part use of email message and additionally chat rooms. what makes a man impressive in order to really females? the ultimate way to do so, furthermore blocking personal crawl, Is with the help of a fascinating online dating service personals account with a description of what they are looking to find and as well,as well as the a gorgeous video / photo. obtaining a great nature and as a result way of all humour, essentially class, useful coupled with ambitious, eating a historic goodness which includes procedure many are necessary portions that leave level of comfort fully feel terrible destination for guys. number of important things that you should look into when you are thinking about over 50 seeing each other apps. You don't have to fill in numerous wordy or compacted documents.

Zatím bez slepic

viagra government funded <a href=" https://viagracnd.com/# ">viagra coupons and discounts</a> - viagra not working what to use?
https://viagracnd.online# viagra overnight mastercard canada canadian
viagra cost ViagraCND100Mg <a href=https://viagracnd.com/#>viagra symbol</a> viagra buy australia no delivery

Zatím bez slepic

is 20mg cialis equal to 100mg viagra <a href=" http://cialisgtr.com/# ">generic cialis professional</a> - what happens if a woman takes viagra or cialis

Zatím bez slepic

viagra without doctor prescription amazon <a href=" https://canadarxmgz.com/# ">most trusted canadian online pharmacies</a> - buy cheap prescription drugs online

Zatím bez slepic

cialis tablets in australia <a href=" http://cialismgz.com/# ">cialis no prescription canada</a> - overnight delivery cialis

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si můj oblíbený citát jednoho římského klasika, protože, myslím, přesně sedne k dnešnímu tématu:

Nečinnost tě, Katulle, těžce trápí,
nečinností k přepjatým touhám bujníš;
nečinnost už krále i šťastná kdysi
zhubila města!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, rád bych vám sdělil, že podobný význam jako pro vaše vidlákovské, měla přeaktivita aktivistů i pro mnohé mé sousedy a přátele v našem statutárním městysu.
Až teď, když po volbách pomalu usedá zvířený prach, mi mnozí přiznávají, že měli obavu zveřejnit svou (zvrhlou) zemanovskou volební preferenci a vyjádřili naději, že volby jako tajné nám zůstanou zachovány (kdoví?). Rozhodnutí k takové necivilizované volbě u mnohých padlo právě proto, že se cítili být pod tlakem těmi vámi zmiňovanými.
Vidlákov nebo statutární městys, v mnohém jsme jedna rodina.

Zatím bez slepic

To je pravda. Mně se několikrát stalo, že jsem se bavil s nějakým člověkem a po chvíli diskuse z něj, po určitém přemáhání, vypadlo něco ve smyslu, „Víš, já se musím přiznat, volil jsem Zemana“. Většinou to říkal, jako kdyby se skoro styděl, nebo se bál, co mu na to řeknu. A já, když jsem odpověděl, že já taky, tak jsem měl dojem, jako kdyby z něj spadlo nějaké břemeno. A debata se pak rozproudila mnohem volněji, jako kdyby byl rád, že na to břemeno nebyl sám.

A pak jsem zase slyšel rozpravu, jak se dva utvrzovali v tom, jak ta jejich volba byla správná a jak se teď děsí, kam to Zeman zavede a že nás nejspíše vrhne do spárů rovnou Putinovi a Číňanům, jejichž hordy už čekají pomalu na hranicích, aby nás zlikvidovali a chtěl jsem jim na to něco říci a uvědomil jsem si, že by to vlastně k ničemu nebylo. A bylo mi jich docela líto, protože mi došlo, že oni si žijí v tom svém panickém strachu z toho, co přijde, aniž by tušili, že na tom ani Zeman a ani Drahoš vůbec nic nezmění, protože to skutečné nebezpečí, které oni nikdy neuvidí, tkví v něčem ale úplně jiném.

Zatím bez slepic

Kdysi děsný reformátor napsal knížku, nevím jestli to bylo "Ako chutí moc" nebo ještě něco jiného, ale prostě tam kritizoval jak mu a jemu podobným nějakej hroznej socialistickej politik děsně ubližoval.

Morálka z něj prýštila všemi póry. Svaté principy lidství a slušnosti pořád někde po ruce a pak najednou dvě malé větičky, jak jako mladý úderník jezdil na vesnice přesvědčovat vesničany, že mají vstoupit do JZD. No tak ano, občas to nešlo jinak, tak musely vzít hole na ty starý babky, co byly proti, aby se jim vzal dobytek a dal do společnýho, ale to bylo něco jinýho, to bylo za dobrou věc, zmlátit ty hloupý, zpátečnický báby, ale teď používat násilí na NĚJ, spisovatele, intelektuála a uvědomělého komunistu.... no to je děsné....

Po šedesáti letech jsme se zase vrátili do těch samých poměrů a zase za univerzální dobro...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U vole všeho druhu je nejzajímavější to okolo nich. Poslední volby pro mne byla zajímavá tím jak se Horáček ukázal jak přerostlé děcko.
Do té děckosti zapadl i jeho rozhovor na DVTV kde se neopomněl zmínit, že kdyby postoupil ON, dal by to Zemanovi sežrat. Po bitvě.
Dřívější vážnost k němu je zapomenuta.

Zatím bez slepic

Kdybych jel na Olympiadu ja, urcite bych vyhral vsechny discipliny. Jen mne bohuzel nikdo nevybral, nikdo o me nestal, zrovna jako o Horacka. Ale on je nejlepsi politik a ja sportovec.

A jakej bych byl milenec, kdyby o mne nejaka zenska stala. To uz vubec. Zensky jsou tak divny. Zrovna jako Zemanovi a Drahosovi volici.

Zatím bez slepic

Nemá vhodný kádrový profil reprezentanta Kavárny. Pamatuji jak jej Velký Guru v 89tém zadupal s jeho iniciativou mostů. To by bylo, aby se někdo přiživil na našem disidentském vítězství.
Ani teď si jej nevybrali. A on se pořád lísá. I těch třicet míčů oželel, jen aby se vlichotil. Komu není rady....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, to je přesné hodnocení. Hodila jsem to Zemanovi ne proto, že bych ho nějak obdivovala (lidsky - není můj šálek čaje), ale protože jsem už před prvním kolem cítila ten šílený tlak "Zeman NE za každou cenu". Ve druhém to bylo ještě horší. Problém je, že "druhá strana" příšerně tlačí na pilu, neznají míru, Tlačí tak moc, až je to kontraproduktivní. Tyhle věci chtějí čas - a oni ho nemají, proto ten tlak. Takže paradoxně měl Drahoš i Zeman spoustu voličů, kteří nebyli jejich "pozitivní příznivci", ale protože tam nechtěli toho druhého. Zemanovi to hodili proto, že Drahoše za žádnou cenu ne, a naopak to platilo stejně. Kdyby byl ještě třetí kandidát, tak by sesbíral tyhle hlasy "ne Zeman, ne Drahoš" - a možná by vyhrál...
Pobavilo mě, jak "kavárníci" hulákají o financování z Moskvy. A přitom se nestydí přiznávat "podporu" neziskovek, které jsou financovány nadacemi, které najdeme za kteroukoliv "barevnou" revolucí ve světě. Vždyť ty neziskovky se tím ani netají, spíše naopak, jsou hrdé na to, že jim sypou prachy lidi typu Soroše. Ale jakési nejasné kremelské financování, které ještě nikdo neprokázal, to je jiná - a věřím tomu, že kdyby se našel jediný rubl, který by přistál na Zemanově volebním účtu, by tihle hlídací psi dokázali vyčmuchat a spustili by štěkot, až by uši zaléhaly. Leč, Výsosti, (zatím) není tomu tak.
Konečně, cože to psal a říkal M.Žantovský? Že byla snaha vybrat vědce. Byla snaha... Existovala poptávka...
„Nebyl to čistě marketingový projekt. Existovala poptávka po kandidátovi, který by nebyl poznamenán stranickou politikou a současně by nenesl stigma občanské společnosti nebo takřečené pražské kavárny,“ popsal Žantovský. „Z této úvahy v určité skupině vzešla nejdříve myšlenka postavit nějakého respektovaného vědce. Pokud vím, Drahoš nebyl prvním z vědců, kteří byli osloveni. Byl prvním, který na poptávku reagoval,“ objasnil někdejší diplomat a expředseda ODA.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Kazde-tele-Zdenek-Zb…
Mně zaujalo to "byla snaha". Čí snaha to byla? Kterých lidí v pozadí? O to tu jde, ne o Drahoše jako postavu. A myslím si, že "běžný občan - BO" (ve smyslu "běžný uživatel") to vycítil, že těm lidem v pozadí o nějakého BO ani trochu nejde. Lidem stojícím za Zemanem možná též ne, ale oni to umí lépe zamaskovat. Měli na to více času.
My starší, otřískaní životem, se jen tak nenecháme opít rohlíkem. Mlaďoši nemají zkušenosti a mají krátkou paměť. Číro a slušnost. Jsem zvědavá, co postaví příště... Třeba nějakého youtubera, co z virtuální reality vyrábí realitu skutečnou. Možná při další volbě nafasujeme povinně před vstupem do volební místnosti virtuální brejle...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
Váš dnešní pohled na krajinu po volební bitvě je téměř bezchybný.
Nicméně objevil jsem dnes snad ještě zasvěcenější komentář (pokud je to ještě vůbec možné).

Bojoval jsem s leností - a naštěstí ona, jako většinou, zvítězila.

Sláva vítězce, čest poraženému!

Následující článek (napsal bych totiž nejspíš něco na ten způsob) bych já osobně při své neschopnosti smolil dva dny. Potil bych krev - a nakonec bych byl dnes třeba až třetí nejlepší, což by mne zdrtilo.
Takže kopíruji:

"Je týden po volbách, národ je rozpolcen jak špalek po ráně sekery.
Nejlepší hlavy poražené strany si nyní zoufale vaří mozky otázkou, co s tím, jak dál. Sepisují tedy stovky analýz a rozborů, tak zvaně racionalizují příčiny, ale ve skutečnosti pořád tápou a nemohou se dobrat k tomu, jak se mohlo stát, že bytost jevící všechny známky silné opotřebovanosti opravdu zase vyhrála.

Podle všech společenských teorií by měla už dávno vítězit nějaká forma krásného hermafrodita, jakého mají třeba v Kanadě nebo ve Francii, kde přitom ještě před třemi sty lety byla jen divočina nebo klapala gilotina, zatímco my jsme měli už husitské revoluční hnutí a pokrokovou sociální myšlenku.

I my bychom tedy měli být podle všech propočtů již dávno vyspělou zemí, zvláště když ležíme skoro v Německu, které udělalo v dějinách mnoho bludných kroků, ale teď už nastoupilo konečně správný směr a ukazuje celému světu, co je to humanita do roztrhání těla, prováděná za zvuků Ódy na radost.

Zatímco my? Pochodujeme na místě za zvuků přiopilé dechovky. Škodolibý, otylý, zamračený lid se špatným vkusem a nezdravou životosprávou, který je celému progresivnímu světu k posměchu. Nechce přijmout do své tučné kuchyně nové chutě a vůně, nechce se zušlechtit, nechce se polepšit. Setrvává ve svém etnickém bludu, ve své chalupě z roští, ve svém národoveckém močálu.

Co tedy dělat? Zatím není jednoty v poraženém táboře. Někteří aktivisté zdůrazňují osvětu. Chtějí proto organizovat výjezdy do lidových rezervací a podnikat výpravy do zvláště zaostalých regionů.

Chtějí tam předvést, že větší spotřebou mátového čaje, luštěnin a syrových semínek je možné zlepšit nejen funkci střev, ale i vztah k veřejným věcem. Chtějí bezplatně provádět školení a rozdávat brožury o moderních trendech v pohlavní zdravovědě a reálnými ukázkami z rodinného života registrovaných párů přispět k pokroku.

Věří, že příčinou volby Zemana, toho paleosexuála ve výslužbě, je ve skutečnosti sexuální frustrace, způsobená fixací na patriarchální společenský model. Ten je nutné odstranit. První předzvěstí této nápravy byla performance ukrajinsko-mosambické aktivistky, která měla šokovou terapií uvolnit v lidu síly revolty. Žena archetypálního typu zaútočila současně křikem, který měl připomínat porodní bolesti, a zároveň ukazovala to nejautentičtější, čím žena disponuje, tedy poprsí, které chtěla přivinout na hlavu kmenového starce, čímž ho chtěla rituálně zbavit falokratické moci.

Vyšlo to tak napůl, takže akce se má v nejbližší době opakovat, přičemž zájemkyně a upravení (trans) zájemci se mohou hlásit na genderových katedrách a na Klinice pokrokové mládeže na Žižkově.

Jiní však spíše uvažují o nějaké formě aktivního odporu.

Umírněnější, gándhíovské křídlo volí pasivní rezistenci a zavazuje se, že nikdy nepodá ruku tomu, kdo na ní má otisk manuální práce a běžně používá předměty, jako jsou vidle, holínky a traktor.
Zakazuje si cesty na venkov a jako jedinou formu spolupráce se zemědělským lidem připouští návštěvu farmářských trhů s tím, že zpřísní požadavky na bio původ produktů.

Radikálnější, cheguevarovské křídlo sní o záškodnických akcích ve vepřínech a drůbežárnách, plánuje únos Zemanovy dcery a Mynářovy manželky (o tuto akci je zvláštní zájem) a snaží se získat někoho z prezidentova okolí, kdo by byl ochoten naříznout mu hůlku, vyjmout ve spánku umělé oko nebo vyměnit boty tak, aby byly o několik čísel větší.

Zvláště nadějná je ale skupina, která vkládá naději v hypnózu. Mají plán uvést hromadně polovinu národa do stavu hypnózy a v tom mu předčítat vybrané texty, především články Jiřího Peheho, Erika Taberyho, Petra Zídka a Martina Fendrycha.

Mají za to, že když lid není schopen přijmouti jejich výuku racionálně a ve stavu vědomí, bude nutné dostat se k němu formou ataku na podvědomí a sugescí.

Stav hypnotický přitom lze lehce navodit vysokofrekvenčním vysíláním kázaní Tomáše Halíka, které by se přenášelo formou aerosolového rozprašování nad územím mimo Prahu, kde již to není potřeba.

Omylem vítězný lid se takto nenásilně vzdělá a pozná blaho osvícenství.

Až se probere z hypnózy, plácne se do čela a s větou „Jak jsem jen mohl být dosud tak blbý!“ počne litovat své volby a pokorně poprosí za odpuštění, že už to nikdy neudělá."

Zatím bez slepic

tak jí odpouštím naprosto všechno, co jsem jí kdy zazlíval. A jestli není, tak mám jediné slovo: Geniální.
Karel Čapek a Jan Neruda by zaplesali, jací mistři (a mistryně, aby to nebylo příliš nekorektní) jazyka se v budoucích generacích objevili, byť mezi novináři aby takové perly jeden elektronickým mikroskopem hledal.

Zatím bez slepic

..sarkasticky geniální!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To by se vám líbilo na tom vašem Vidlákově, jen tak si podle vlastního uvážení zvolit Zemana a týden po volbách už být zase na svých zahrádkách, dílnách, prát plínky a věšet prádlo.
Tomu bude se vší rozhodností zatnut tipec.
Jak dnes píšou BL udavače Čulíka: "Hrozí, že debilizace bude pokračovat. V konečném důsledku to povede k udržování vnitřního společenského konfliktu a k ochotě volit nikoliv racionální politická řešení, ale populistický žvást obalený do průhledné demagogie. Průhledné ale pouze tehdy, pokud k tomu má člověk dostatečnou dovednost. Je úctyhodné, že se například Palackého univerzita snaží svou iniciativou pomoci lidem, kteří volí trvalé udržování svého neštěstí. Je to skvělý příklad, který ovšem bude mít jen velmi malý dopad, pokud se nezapojí další univerzity a instituce, jež mají přirozeně pracovat pro společenský prospěch. Ani tak ale nebude jednoduché zvrátit politické klima v ČR, kde stačí jeden populistický blábol k utvrzení vlastního konfirmačního zkreslení."
Ano, už jsou připraveni vyrazit. Krásní, mladí, vysokoškolští, v modrých košilích a ti už se s tou vaší Vidláckou názorovou cochcárnou směle a rázně vypořádají.

Zatím bez slepic

Asi jsem udělal chybu, že jsem BL vymáznul z oblíbených - tohle je perla, jak vystřižená z Jasánkovi Zástavy někdy tak z roku 55. Čulíkovi ten svazácký patos sluší.

Vida, co se dá za mrzký groš všechno vytvořit.

Zatím bez slepic

Přátelé!

My jsme jezdili sbírat brambory, dnešní studenti se opět vracejí coby potulní propagandisté a rozsévači Jedině Přípustných Hovnot.

Po vzoru svých dědečků z padesátých let.

Viděl jsem jednu z příruček, které tehdejší Jasánkové (předchůdci dnešních termokubů Jandů) překládali z ruštiny a kolportovali nevědomým českomoravským zemedelcům.
Severosovětští kolchozníci radili našim českomoravským protodružstevníkům, jak chovat soby.

My jsme v šedeátých letech pochodovali na majáles pod transparenty s uvědomělými hesly
Sovětský husita - náš vzor!
a Jezte ruská vejce - jsou to vejce našich přátel!

Mladý český člověk byl vždy uvědomělý, akorát v posledních letech se to nějak zvrtlo.
Nejdřív před volbami vnouček přemluví bábu - a pak přijde (s)prostý, ošklivý marod, nevzdělaný děda, nýmand, obyčejný Ing, kandidát věd, a přemluví vnoučky, aby mu to hodili.

Ještěže má současná pokroková mládež ten správně politicky i sexuálně orientovaný předvoj!

Koneckonců - pokrok a mléko ničím nenahradíš.
Vzdělanostní společnost dosáhla již takových met, že trojkař-čtyřkař ze základní školy bez problémů vystuduje soukromou střední školu a posléze s ještě menšími problémy udělá bakaláře na vhodně zvolené soukromé vysoké.
Přitom ta jeho čtyřka či trojka na základce neprojde jeho učitelce tak lacino!
S diplomem, ještě teplým z laserové tiskárny se coby člen prověřovacího komanda vydá na svou základku.

Marně se brání jeho učitelka a ředitelka, že už dále nemůže snižovat laťku!

Marně ukazuje, že laťku už zakopali pod zem!
Znalostí netřeba, vše je na gůglu či vikině, je zapotřebí zajistit, aby absolventi bez problémů absolvovali i čerstvě inkludovaní menšináři ze zvláštních škol.

Že nemají IQ ani 65 ?
To je tím, že měli na své bývalé zvláštní škole příliš náročného pedagoga, což je frustrovalo.
Tudíž zrušíme zvláštní školy a testy.

Pokud by se snad nenaučili číst a psát, lze jim každému přidělit dva sekretáře z řad nespolehlivých a nedovtipných vysokoškolských pedagogů, kterým drahoušové nepřidělej granty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Líbí se mě ty výjezdy do lidových rezervací,zřejmě si četli v dějepisu o podobných výjezdech,zakládat JZD.
Také je dobré,kolik se nám odkopalo,ochránců západních hodnot,dokonce i Rychetský z ÚS

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Porovnání druhého kola prezidentských voleb v roce 2013 mezi MZ a KŠ a r.2018 mezi MZ a JD. V krajských městech. Tedy údajně vzdělanější a inteligentnější část obyvatelstva ČR.
V absolutních číslech dostal M.Zeman v roce 2018 v součtu všech krajských měst, celkem o 20tisíc hlasů více oproti roku 2013.
Výsledek v procentech je v jednotlivých městech téměř totožný s rokem 2013 (odchylky 1-3%).
Překvapivě si oproti roku 2013 polepšil v Plzni z 45,57% na 47,56% v r.2018, Liberci z 42,47% na 44,35%, K.Varech z 45,63% na 50,22%, Budějovicích z 45,53% na 46,83%.
Ještě se zlepšil v Ústí z 56,73% na 57,61%(tady asi nepřekvapivě).
Mimo Zlína kde zůstal na svých cca 48%, si pohoršil v Ostavě z 65,06% na 62,57%, Olomouci z 51,63% na 48,45%, Brně z 46,09% na 42,42%.
Hradec pokles z 46,20% na 45,29%, Pardubice také pokles z 50,96% na 47,47%.
Překvapivě největší pokles jak v celkových počtech hlasů tak i procentech je Jihlava z 57% v roce 2013 na 51% v r. 2018 a o 600 hlasů méně.
Praha také podoba s rokem 2013 kdy dostal 33,99% nyní 31,24%, ale celkově o 2000 hlasů více.
Celkový počet hlasů kandidátů v druhém kole v roce 2018 v krajských městech(zaokrouhleno).
M.Zeman - 600 tisíc.
J.Drahoš - 850 tisíc.
Tak ani u vzdělaných to žádná tragedie nebyla. Pokud by se nezapočítala Praha tak je to téměř vyrovnané.

Zatím bez slepic

to nevím, zato si moc dobře pamatuju, že to říkával hnědý medvěd Bálú, když bylo málo vody ve Vajgananze :-)) To mine - říkal Bálú - to všechno mine.
A Bálúovi já teda věřím!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Needed to write you a little bit of observation to give many thanks the moment again just for the extraordinary guidelines you have shared at this time. This is so tremendously open-handed of you to deliver publicly what most people might have supplied for an e-book to get some dough on their own, mostly since you might have tried it if you decided. The techniques also acted as the easy way to be certain that other people have the same desire the same as my very own to know great deal more regarding this matter. I am certain there are many more pleasant times ahead for folks who look over your website.
cartier love bracelet http://www.cartierbracelet.us

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I'm just commenting to make you know of the great experience my wife's girl had checking the blog. She figured out lots of details, which include what it's like to possess an ideal helping style to let many others quite simply fully grasp various tricky topics. You undoubtedly did more than visitors' desires. Thank you for delivering such important, dependable, revealing and as well as fun tips about this topic to Evelyn.
chrome hearts http://www.chrome-hearts.us.org

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My wife and i have been quite cheerful when John could finish up his basic research from the precious recommendations he received using your blog. It's not at all simplistic to just possibly be releasing information which usually men and women may have been trying to sell. Therefore we understand we now have the blog owner to thank for this. These illustrations you made, the straightforward site navigation, the friendships you give support to promote - it's got many extraordinary, and it's making our son and our family reckon that this article is cool, and that's especially serious. Thanks for the whole thing!
curry 3 http://www.curry3.in.net

Zatím bez slepic