Rejpalčin deník

Autor

Moje paměť s přibývajícími léty ubývá a tak jsem se před dvěma lety rozhodla psát si "deník". Tedy spíše to jsou poznámky k událostem, které mi v té době připadaly důležité. O kterých se nemluvilo, nebo se mluvilo jinak, než jsem to viděla já.Třeba nebude vůbec od věci si připomenout, co se dělo před rokem a před dvěma. Přidala bych tam můj náhled, který ale nemusí - a nejspíš ani nebude - totožný s Vaším nebo dalších, kteří si to přečtou, pokud to uveřejníte.  Datumy, které uvádím, jsou datumy z deníku, kdy jsem to psala, takže události, o nichž píšu, se staly nikoliv v tento den, ale kolem tohoto data - to jen pro vysvětlení, že někdy se nemusí událost shodovat s datem v "nadpisu".

Lednové události jsem už prošvihla - tedy spíše už nejsou lednově aktuální, ale měla bych "aktuální", tedy únorové události z roku 2016 a 2017.  I když, samozřejmě,  se v mém deníku též nacházejí.  

A já se přidávám, pokud o to Rejpalka bude stát, rád jí pustím její deník každý měsíc... 

Únor 2016: 

1.2.2016 - Ve Francii publikován článek o financování organizací zapletených do barevných revolucí, Vlk to zavěsil na Kosu - docela dobré čtení, i když to člověk tak nějak tušil. Nehraje se zrovna o málo - nové trhy a větší zisky. O lidi nejde a nikdy nešlo, ti jsou vždycky až na posledním místě. Vždycky se vyplatí sledovat toky peněz, zadarmo ani kuře nehrabe a kurva nedává též zadara jen pro  dobrý pocit. 

5.2.2016 Někteří evropští lídři opatrně naznačují, že pozvat sem uprchlíky nebyl zas až tak dobrý nápad. Pravda, hodně opatrně a politicky korektně. Pozváním syrských uprchlíků se všichni migroši ze všech arabských, indických, pákistánských či afrických koutů zázračně změnili z minuty na minutu v Syřany, takže nápad vracet je do Sýrie  zní dost zajímavě. Otázka je, zda Sýrie o tyto své "ne-občany" vůbec bude stát.  Dobrovolně tam nepůjdou, a už chci vidět, jak je třeba Němci tlačí do "transportů" směřujících na jiho-jiho-východ. Takže nejnovější výmysl je, že Evropa bude platit Turecku, aby si uprchlíky nechali. Dobrý vtip. Turci je sem plánovaně pouštějí a my jim budeme platit, aby to nedělali.  Ve světě zločinu se tomu říká výpalné a specializuje se na to mafie. 

10.2.2016 O víkendu v Praze a Brně proběhly nějaké protesty proti migrantům, což naše hlavní média buď lehce ignorovala nebo jen okrajově bagatelizovala. V Praze policie vytvořila zátarasy na přístupech na Hradčanské náměstí a lidi nechala procházet jen jedním průchodem. Nějak mi to něco připomíná, ale to už je tak třicet let zpátky a tehdá to byla policie "totalitní".  Taky došlo na střet prý anarchistů a prý nácků v nějaké zastrčené uličce, pod bedlivým dohledem redaktorů a kamer ČT, obě skupiny oddělovalo sedm statečných (policajtů).  Na pokyn "muže v kožené bundě" se obě skupinky pustily do sebe, nedbaje výzev k uklidnění  z úst sedmi statečných. Dlažební kostky lítaly, akorát nikoho nezranily ani poté, co se trefiliy do nějakého těla. Zvláštní. Večer ve zprávách patřičně sestříhané záběry, společně s Dísnstbírem a Šabatovkou u centra Kliniky. Prý komunitní centrum, co podporuje migroše se stalo cílem nějaké divného útoku. Podle záběrů Kliniku obývají bezďáci a skvoteři - magoři jedni i druzí, podle názvu se zjevně nacházejí na tom pravém místě. Stejně je odtud nikdo nedostane, úřady rozhodně ne. Dobré divadlo, akorát mi uniká smysl tohoto tragikomického kusu. Své diváky si ale bezpochyby najde. V Německu přituhuje, tlupy migrošů táhnou ulicemi a neposlouchají nic a nikoho - kromě svého Alláha, promlouvajícího ústy imáma. Jsou nepostižitelní - nemají doklady a nerozumí německy. Mnohdy (účelově) ani arabsky. Dívejme se a pozorujme, ať víme, do čeho jdeme. 

15.2.2016 - Na Primě reportáž o prvních legálních migrantech. Připrchli koncem ledna a rázem se z nich staly celebrity.  Po třech týdnech si začali stěžovat na ubytování a služby a že se doma měli nesrovnatelně líp. Říkali na Primě. Zbytek televizí a hlavních mediálních štěken spustil povyk, cože si to ta Prima dovolila zveřejnit. V Sýrii pokračují Rusové v tažení a úspěšně, protože za mohutného povyku západních mediálních hyen likvidují spřátelenou "opozici".  Sešlo se  v Mnichově 17 států majících v Sýrii své zájmy... za ohleduplného ticha našich sdělovadel, což znamená, že Rusko si prosadilo svoje, Assad zůstává prezidentem a Američané kupodivu "nevítězí". I když, Amíci tam jsou přítomni jaksi "mimo zákon", ale to zjevně nikoho nevzrušuje.  Nejvíc vadí, že Rusové likvidují "legitimní opozici", ale nějak zapomněli zmínit, kdo to vlastně je.  Vypadá to, že do legitmní opozice patří každý, včetně členů IS, koho Rusové sejmou. Turecku vadí, že nemůže narušovat syrskou hranici kdykoliv a kdekoliv a Saúdové rovnou hrozí bránou pekelnou, pokud ruské a vládní syrské jednotky nepřestanou ničit teroristy. 

19.2.2016 Sešla se V4, přizváni Makedonci a Bulhaři, probírána možnost ztížení pohybu migrošů. Podle povyku, co spustili bruselští a nájemní pisálkové z hlavních zpravodajských serverů se zdá, že je to krok správným směrem.  Na Primě pokračovalo rozmazávání kauzy nespokojených iráckých připrchlíků. Asi šlápli na to nesprávné kuří oko. Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, než odstaví primácké redaktory téhle reportáže a čím zatlačí, aby se Prima zařadila spořádaně do lajny. Momentálně trochu trčí bokem. 

26.2.2016 Zítra od půlnoci by mělo začít v Sýrii platit příměří. Oznámil to na mimořádné tiskovce Putin po telefonátu s Obamou. Zdá se, že dohadování "zainteresovaných" v Mnichově nebralo konce, takže se Putin namíchnul, vytočil Obamu a dotlačil ho do "tichého souhlasu" s příměřím. Zřejmě je to docela důležitá záležitost, protože mediální štěkny mlčí a ohryzávají konce tužek. To příměří bylo jak plácnutí do vody, kruhy se šíří, dobří plavci se nadechli a špatní jdou pomalu pod hladinu. Když už se to moc nedá komentovat, tak alespoň nájemní pisálci, co mají patent na rozum, předpovídají, že příměří Rusové stejně poruší, tak se vlastně nic moc neděje. Nějak mi uniká ta logika - vyhlásí si něco, co si vzápětí poruší?  

---------------

Únor 2017

8.2.2017 V českém rybníčku se začala vařit předvolební voda. Naše skvělé politické elity na sebe začaly házet kupky hnoje, počítaného zatím jen na kila.  Množství se bude zvyšovat a není žádné riziko, že by někdy došel, volby jsou už na dohled. Zároveň zjistili, že by mohli udělat něco pro plebs, tož Sobotka začal vyjednávat s mobilními operátory a ČTÚ o snížení sazeb. Prý jsou v evropském rybníku téměř nejvyšší. Zvláštní, že ho to napadlo až teď.  Ptačí chřipka obchází velko a malochovy drůbeže. Nákazu přenáší volně lítající ptactvo, a tudíž je potřeba vymlátit preventivně ptáky žijící v halách a na dvorcích. Prý aby se nešířila nákaza... Asi bychom měli začít s preventivním vybíjením zdravých lidí, jako prevence proti lidské chřipce, která se též šíří. Stejná logika. Divné, že to nikomu nepřijde divné. Ve světě stále stejně. DJT řádí jak černá ruka, Putin je furt "na seznamu" a evropské elity se tváří kysele, když zaslechnou hulákat Trumpa v telefonu. Kluci a holky neziskoví jsou na pochybách - Amerika náš vzor, ale když on ten Trump se chová tak nějak neamericky...

16.2.2017 Trump pokračuje v úřadování, aniž se dovolil zeptat těch v CNN.  Těžko říct, jestli jedná nahodile nebo v tom má nějaký tajný plán, dost obtížně se na to z opačného konce kouká. Každopádně dělá věci, které vypadají chaoticky, ze všeho nejvíc mi připomínají kouřovou clonu, která má schovat ten pravý cíl. Taky vedl docela čile telefonáty s hlavami několika států, podle zpráv pisálků Merkelovou a Hollanda nenadchnul, na australského premiéra si otevřel hubu a Mayové sdělil, že Brexit je věc Anglie a nemá ho  s tím otravovat. Zdá se, že jen s Putinem jednal tak nějak "k věci" a normálně. 

19.2.2017 Bývalý ministr propagandy a multikulti  Dienstbier si postěžoval, že mu hodlají zrušit jeho srdeční záležitost, neziskovku Hate Free.  Tudíž bude odejita, ale ne hned, ale "později", abychom (ČR) nemuseli vracet nějakých 32mega zpátky do norských fondů, kterými tato "dobroserdečná" organizace přispěla na provoz. No. Bouře ve sklenici vody. Tož zrušíme jednu neziskovku s profláknutým promigrantským názorem, oni se ti neziskovkáři neztratí a na pracáku frontu též stát nebudou. Mají na výběr z asi 127 tisíc dalších neziskovek.

22.2.2017 DJT při výletu na Floridu řečnil, a na paškál si vzal demokratické Švédsko.  Prý abychom mrkli tam na patálie, co mají s připrchlíkama. Štěkny začaly trojčit, že V Německu ani Švédsku žádné útočné patálie nejsou a nebyly a už vůbec ne ze strany připrchlých ... hlavně teda v tom Švédsku.  Vydrželo jim to dva dny, než začaly opravdu velké násilnosti ve Stockholmu, které se jaksi nepodařilo udržet pod švédskou pokličkou.  Tož to aspoň hodily na DJT, že jako jeho projev na Floridě byl tím "spouštěčem násilností". 20.2. zemřel ve své newyorkské kanceláři ruský vyslanec v OSN Čurkin. Náhle, jak se to ruským diplomatům  často stává. Škoda ho, chlapa, docela to těm "zápaďákům" nandával a moc se s nimi nemazal.  Evropské hodnoty ústy pornohvězdy Jandy si do něj neopomněly kopnout. Zamindrákovaný prostitut, co se proslavil jen natočením porna a kopáním a pliváním do slušných lidí, nám káže o morálce. To jsme to dopracovali. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Taky došlo na střet prý anarchistů a prý nácků v nějaké zastrčené uličce, pod bedlivým dohledem redaktorů a kamer ČT, obě skupiny oddělovalo sedm statečných (policajtů).
----------

Ta zastrčená ulička je ve skutečnosti pod zámeckými schody, normálně tam jsou pořád nějací turisté a když si tam někam poblíž sednete s holkou a budete půl dne klábosit, tak z toho baráku taky uvidíte vcházet a vycházet policajty. Chovanec hrál překvapenýho, říkal, že to vyšetří, ale samozřejmě nikdy ani slovo. Nejspíš ten zelinář s plzeňským diplomem ještě pátrá.

Jednu takovouhle věc vidíte a je vám jasný, že zas hrajou divadlo. Stejně jako za minulý revoluce. Kdo hlásá, že sametová nebyl podvod od začátku do konce, je hlupák nebo darebák.

Zatím bez slepic

ja som vazne rad ze sme sa minuleho rezimu zbavili
Ci STB mala alebo nemala nejake plany je jedno, ale ten rezim bol naozaj o nicom .... nie je za cim plakat
niektore konkretne veci boli fajn ale to nesuviselo s rezimom ale s ludmi
A bol som aj rad ze to prebehlo pokojne a demokraticky a nie ako v Rumunsku alebo v Juhoslavii

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdybych nebyl hlupákem, nestal bych se medvědem....
Když jsem byl kdysi dávno v relativně exponovaných funkcích, radil mi můj dobrý známý až přítel PhDr. Krátký, respektovaný historik, abych si vedl stručný deník. Jeho rady jsem nedbal a chybu jsem učinil, náramně by se to pak za pár let bývalo hodilo. Mj. právě pro to srovnání "tehdy a teď".
Vést si deník je moudré, já, jak je zřejmé, moudrý nejsem.
Třeba to Rejpalčino připomenutí data 10.2.2016 s Anonymovou poznámkou je poučné.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vystavujete se dvěma rizikům:
1/ v naprosto nevhodné chvíli meknete cosi o tom, co hlásal či konal kdosi, načež vám "kdosi" těžce došlápne na kuří oko. A jste za pitomce, v horším případě za zrádce, což se trestá i dnes, a to tak, že velmi. Viz katalánský premiér Kája Pučmidrát.
2/ pozvracíte přítomnou osobu, když se vám vybaví co říkala či konala na počátku či v průběhu časového úseku, který jste zaznamenal. A jste za prase.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napadá mě nové naplňování kvót.
Stačí je sem dopravit mezi nákladem a máme jich už přes 200.
Prý naši celníci dostali od Němců typ,když je naložím a pošlu,tak musím vědět kde jsou.
Jak to,proč to celníci nehlídají už na hranici?Kde je ministr vnitra?Kde je premiér?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uprchlíci jsou ti, co tu maj status nebo o něj žádaj. Pak tu jsou ilegálové, podnikatelé, přiženěnci, přivandrovalci s německými, francouzskými atd papíry.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Paměť je skvělá věc, ale zápisy jsou ještě lepší. Pokud nejsme v Orwelovi, tak se dá napsanejm věcem, zvlášť vlastnoručně, věřit.

Je to jedna z mála věcí, které se dá věřit.

Ty dvě Targusova rizika jsou sice rizika, ale stále to jsou věci, co si můžete napsat do notýsku. Místo dvou věcí budete mít zapsány tři věci. Vaše poznání řetězce událostí bude zas o něco větší.

Když jste za pitomce či za zrádce, pořád vás můžou i zabít. Ale Husa upálili, udělali z něj mučedníka, nasrali čechy, rozpoutali občanskou válku, proslavili čechy v cizině, vychovali z čechů nejlepší a nejdisciplinovanější vojáky v Evropě až do nástupu švýcarů a nechali v paměti takovou stopu, že se Luther měl na co odvolávat, když měl začal s protestanstvím.

Anglický protestanti měli přímo za úkol si psát deníky. Často to bylo jen o tom, co měli ten den k jídlu, ale i to je už dneska cenná informace. To důležitý však bylo, že některých věcí si všimnete až porovnáním dlouhodobých zápisů.

Tak vznikla astrologie. Hned po vynálezu písma si psali jen to nejdůležitější. Kdy se králi narodil syn, kdy byla válka, kdy sucho, kdy úroda a taky co bylo vidět na obloze. Rudý měsíc, zatmění slunce, konjunkce planet, komety, atd. No a časem si začali všímat, že některé věc jim jakoby jsou spolu.

Takoví vědátoři jako Grygar jdou z toho do mrákot, ale astrologie má vědečtější základ, než si myslí, protože vychází z pozorování a Grygar se jen ztrapňuje, když vykládá, že planetární síly nás nemohou ovlivňovat, protože jsou na to příliš slabé. Bohužel už zapomněl základy, díky těm silám se mění naklonění zemské osy a to nám přináší obrovské změny, jako je třeba střídání dob ledových a meziledových, které se dostaly v podobě vyprávění až do bible, kterou by měl jako křesťan považovat za písmo boží.

Jestli vzdálené planety zásadně ovlivnily obsah jeho svatí knihy, třeba by mohly přeci jen oblivnit jen něco jiného.

Bible je vůbec také takový deníček. Kdo se komu narodil. Cože to dědeček vyprávěl o vzniku světa a člověka. Jak chtěl starej Lot nabídnout vzteklému davu ke znásilnění a jak je nakonec sám ojel. Proč nás vyhnali z Egypta děti a proč máme nárok na to, co jsme si ukradli. Co vlastně máme a nemáme jíst. Jaké zvyky vlastně máme tady v Babylónu dodržovat. Jak si pamatujeme ty události okolo Krista, Mitry a všechno ostatní dohromady atd atd.

Deníčky jsou vlastně svým způobem základem naší kultury i moderní civilizace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi příhodný článek, velmi k zamyšlení.
Děkuji.
Deset slepic na paprice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak Rejpalce díky a myslím, že Vidlák udělá záslužný čin, když zde dá prostor autorce a deníčku který píše.
Jinak zápisky a deníčky jsou vlastně kronikou, kronika je vůbec úžasná věc. Měl jsem svého času za bolševika jako správce zámku v němž sídlilo okresní muzeum(řídil jsem služební automobil) možnost objíždět kronikáře s odborným poradcem pro kronikáře. Poradce byl rozumný člověk a tak netlačil na kronikáře příliš, aby své zápisky upravovali ve smyslu předepsané ideologie. Taky tak vypadalo i nezávislé povídání po prohlídce. Kronikáře tehdy dělali většinou lidi se zájmem o obec a její blaho a lidi s velkým přehledem a kronika i tak vypadala. Většina zápisků se týkala obce a přilehlého okolí, jen vyjímečně se zde objevoval zápis jiný. Mnichov, okupace, osvobození , Vítězný únor, 68 rok a 89 rok. Pak už nevím, život se změnil a já začal podnikat( k mé chybě ). Nevím jak dnes vypadají kroniky, nevím jak jsou vedeny a jaké jsou dnes metodické pokyny. Vím , žádné a to je dobře. A tak jen doufám, že je ještě hodně slušných lidí, kteří něco takového vytvářejí a dají tak následujícím generacím možnost nahlédnout do dění obce v její historii.
Já jsem se svého času o něco podobného jako Rejpalka také pokoušel, ale tak nějak jinak a tak jen krátce o co šlo.
K.Schwarzenberg. Rok 2000 Televizní krize. Co nám sdělil šlechtic? "ČT patří těm kdo v ní pracují". Nebo "Sarajevský atentát " měl odstranit Klauze a podpořit politiku V. Havla a jeho spojenců.A ještě jeden zápisek a to je vše. V. Havel, Nepolitická politika, jako vláda elit. Samozřejmě v čele s Havlem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://buystromectolon.com/ - buy ivermectin for humans online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://prednisonebuyon.com/ - buy prednisone with paypal how to order prednisone

Zatím bez slepic