Úvahy staré báby o Sýrii

Autor
Štítky

Pro diváka/posluchače/konzumenta zpráv je dost těžké se vyznat v informačním šumu, ale chce se po nás, abychom uznali pravdivost zpráv a dali důvěru některé ze stran. Nuže, já zkusila dohledat a  sepsat pár myšlenek k údajnému „chemickému útoku“ v Dúmě  a ve výsledném „bádání“ trochu nad tím pouvažovat. Otázku „víry“ jsem ponechala stranou s tím, že nevěřím žádné straně. Podotýkám, že nemám čas ani vůli, a asi už ani chuť, pátrat opravdu do hloubky, takže se opírám jen o střípky, které jsem tu a tam sesbírala a ta mozaika má určitě hromadu mezer. Ale zkusím nahodit pár teorií,  s nimiž může a nemusíte souhlasit. 

Západní verzeÚtočil „zvíře“ Assad. Západní média mluví o použití chemických zbraní syrskými vládními silami a bez ohledu na nějaký hmatatelný důkaz to považují za hotovou věc. Mluví se o „chemických zbraních“, ale těžko říct, co je tím myšleno. Jako zbraň si představuji něco, co lze použít určitým způsobem, když útočím nebo abych zastavila útočníka – granát, střela, bomba a tak. Vnitřek této „zbraně“ by asi obsahoval chemikálii plus něco, čím by se z toho uvolnila, tedy nějakou výbušninu, která ovšem nezlikviduje chemický obsah. Nejsem voják, takže vojáci mi asi řeknou, že jsem na hlavu a takhle to nefunguje, ale běžný západní občan též není ve většině voják-specialista. Nic takového se nenašlo (krom nevybuchlého něčeho v místě, které ani nebylo nijak fatálně zdemolováno, navíc efektně uloženo do postele, kupodivu nezničené, v jinak lehce zničené cimře - *1). Nepochybuji o tom, že Bílé helmy by okamžitě přinesly byť i jen nějaké amatérské video se „zbytky čehosi chemického“, pokud by to bylo k dispozici. Místo toho nás zásobují obrázky dětí polévaných vodou a lidí, co jim na nos cpou nějaké inhalátory. Takže „zbraň“ jsem tedy sama pro sebe vyloučila. Mohlo se jednat o chemikálie, skladované v sudech či barelech, které mohly být někde skladovány a při zásahu (jako že se tu střílelo) porušeny, přičemž obsah unikl ven. Jeden takový sklad byl natočen vládními vojsky – ovšem ještě před údajným chemickým útokem, poté, co vyhnali z doupat povstalce *2. Kromě munice tam skutečně byly i nějaké barely s chemikáliemi, ale toť otázka, protože obsah sudu ze záběrů jde určit dost těžko. Mohly obsahovat cokoliv, od vody přes běžné úklidové prostředky až po hnojiva. Nikdo chemický rozbor obsahu nedělal. Byly v sudech (barelech), asi proto Terezka M. míní,  že se jednalo o „barelové bomby“. Místo bylo v prostoru, který před vstupem vládních vojsk obývali povstalci. Takže ano, pokud skladiště „dostalo zásah“, mohl obsah sudů ven. Ovšem proč by někdo z vládních sil útočil na již povstalci opuštěný sklad, že. O nějakých barelových bombách shazovaných z vrtulníků lze též vážně pochybovat, zasažených by v tomto případě bylo daleko více. On ani ten udávaný a stále se měnící počet obětí není vůbec jistý, vyjádření lékařů jsem jaksi nezaznamenala, vždy je to v neurčitém formátu „uvádí se“.

Verze východníŽádný chemický útok se nestal. Rusko tvrdí, že chemické zbraně použity nebyly, resp. že je použili povstalci. Ověřili na místě, ovšem jejich tvrzení je západními elitami ignorováno, nebo přímo zpochybňováno. Hmatatelný důkaz pochopitelně též není, ale i kdyby byl, není ho komu předložit k posouzení. Povstalci chemikálie měli – viz výše. Logické je, že by je použili v době útoku vládních sil k zastavení nebo zpomalení protivníka. Proč by to povstalci dělali jen proti civilistům, kteří na ně neútočí - tím by vládní síly nezastavili. Rusové na místě provedli hodně brzy po „chemickém útoku“ šetření, a konstatovali nula chemického zamoření. Nyní se i na ruské straně mluví o použití chemikálií povstalci, ale není jasné, proč až teď. Provedli šetření v místní nemocnici a též nenašli žádné oběti, které by přišly do styku s chemikáliemi. Pro tuhle verzi též hovoří moje logika ve stylu „proč by to Assad dělal“, z vojenského hlediska to nemá asi žádný význam a z lidského též ne – přece nebudu trávit lidi, které zároveň osvobozuju…? Větší logiku by mělo použít chemikálie proti povstalcům, když už – jenže těch by západním ovčanům moc líto nebylo, nemělo by to ten správný empatický efekt.

Verze místníTřetí strana (obyvatelé na místě) řekli v první fázi ruským vojenským policajtům, že chemikálie použity nebyly, resp. že o ničem neví. Na místě samém ovšem šetření prováděli ruští a syrští lidé z vojenské policie a (asi) humanitárních organizací (nikoliv západních), ale nikdo „ze Západu“ nebo „nestranný“ přítomen nebyl. Našla jsem video *3, údajně dvou syrských lékařů z místní nemocnice. Ti říkají, že do nemocnice dorazilo pár lidí z baráku zasaženého bombou, lidé, včetně dětí s běžným zraněním tomu odpovídajícím. Poskytovali ošetření, přičemž „okrajově“ zaznamenali nějaké lidi s kamerami. Pak se rozšířila zpráva, že ti zranění jsou po chemickém útoku, příbuzní zraněných začali panikařit a na zraněné stříkat vodu z hadic a dávat jim respirátory a „dýcháky“. Tedy dávali jim „první pomoc“ v kvalitě, o které si mysleli, že je dostačující. Vystrašená dítka brečela, což je pochopitelné, voda byla asi studená a nepříjemná i pro dítko fyzicky v pořádku, pro zraněné o to víc.  Asi si lze docela dobře představit, že kamery v rukou těch lidí „na okraji“ stále jely.  Tohle koresponduje s východní verzí, tedy že lékaři neošetřovali zranění chemikáliemi a tyto se ani nenašly. Lidi, kteří dotáhli do špitálu vlastní zraněné příbuzné, a jsou v emočním presu až kolapsu, je velice lehké zpanikařit. Stačí tedy pár slov, vyvolat paniku a pak už lze jen točit tu reality šou, žádných velkých kulis, profláklých herců a maskování netřeba. Je tu ovšem i otázka těch dvou lékařů, kteří tu situaci vysvětlují, i když ukazují na noťasu údajně sebe, jak se v tom davu a zmatku pohybují. Jsou to Syřani, jsou to lékaři? Kvalita záznamu v noťasu je ovšem nedobrá, ale to co říkají, má též svou logiku.

No a pak tu máme tu konspirační verzi, která je kombinací verze západní a místní. Asi netřeba velkého uvažování, že Západ potřeboval důvod k zásahu raketami. Důvod potřeboval pro diváky, tedy pro nás, nikoliv pro sebe. Avšak neměli čas zinscenovat potřebné chemické divadlo, protože syrské vládní jednotky Dúmu osvobozovaly moc rychle. A tak využili situace ve špitále v reáliích, které byly zrovna k dispozici. Kdyby měli ještě nějaké chemikálie, určitě by pro větší věrohodnost mohli hodit pár lahví chlóru, aby na místě byl aspoň nějaký smrad. Jistě by bylo zajímavé zapátrat po autorovi „důkazního“ videa, ovšem není k tomu potřebná vůle a vlastně není nikdo, kdo by se toho ujal. Západ to neudělá, Rusko nikdo neposlouchá a místní (Sýrie) na to nemá kdy. Neziskovky se tam nepohrnou a „experti“ z OPCW tam jsou na zjištění přítomnosti chemikálií, nikoliv na pátrání po nějakém kameramanovi. Pro publikování stačí jediné – umístit to na tubku a dát echo „centrálním zpravodajským agenturám“, že už to tam je nahrané. O distribuci do světa už se mainstrím postará bleskově sám. 

Včera jsem narazila na článek publikovaný zde: http://www.novarepublika.cz/2016/10/pentagon-platil-za-falesna-videa-al.html  Je z roku 2016. Nemám žádný důvod si myslet, že by praxe, která je v něm popisována, by byla dnes nemyslitelná nebo jiná – spíše naopak. Lidí, kterým se ekluje řezání hlav, nebo nejsou ochotni umírat v řadách islamistů, ale jinak ochotných za prachy udělat cokoliv, musí být na místě mraky, stačí sáhnout a vybírat. Komu se hodí tyhle lidi vybrat a zaplatit jim za cokoliv? Musela bych být hodně šílený konspirátor, abych si myslela, že objednat a zaplatit tohle divadlo by šlo do karet Rusku a Sýrii, abych donutila západ k útoku. Drbání levou nohou za pravým uchem a ještě zadem kolem hlavy.

Stejně jako v případě Skripalových, a nejen jich, to vidím tak, že nějaká západní chytrá hlava si vymyslí příběh, tajné služby ho uskuteční, jenže obecenstvo už není ochotné podanou historku vstřebat a akceptovat. Takže se vymýšlejí další a další kamufláže – teď už ne proto, aby přesvědčily diváky, ale aby nevyplavaly na povrch informace o autorech a zadavatelích. Čímž ten příběh získává víc a víc na neuvěřitelnosti, protože už musí improvizovat. Mizerný výkon herců (klaunské duo Tereza a Boris, markýz de Macron či zámořský smutný rytíř de la Trumpa) to ještě více pohnojí, i když se fakt zoufale snaží podat aspoň nějaký výkon. Je úplně fuk, ve kterém západním světě ta chytrá hlava sedí - není to důležité. Důležitejší je, že může využívat tajných služeb západních zemí, podle libosti. Ale o chytré  hlavě tohle psaní není.

Připadám si jako na tenise. „Východní“ a „západní“ strana si pinká „syrský“ míček a mně (divákovi) jen tak lítá hlava z jedné strany na druhou. Po posledním americkém angažmá v Sýrii to vypadá, že západní strana se do míčku opřela příliš razantně a východní ho nechala kolem sebe záměrně prosvištět do autu. Bod pro východ. Nepochybuji, že západ v této chvíli loví v kapse další míček a chystá se na podání bez ohledu na to, jestli je „na tahu“. Divák zaplatil vstupné, ale netroufá si odejít, protože by se lehce mohlo stát, že ty míčky začnou mít hodně výbušný vnitřek. Bohužel hlavní rozhodčí není k dispozici a čárové nikdo neposlouchá.

Ale když tak o tom uvažuji, to přirovnání nesedí, protože jedna strana nedodržuje pravidla. Druhá možná též ne, ale nedělá to tak okatě. Divák by mohl vstát a odejít, oželet ty prachy, co zaplatil, ale obávám se, že by to ničemu nepomohlo. 

Hra už se pro diváka dávno nehraje, i když to všichni aktéři prohlašují.

Odkazy:

*1: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1019126604918231&id=100004627035342

*2: https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=QW7f1cXM2UA

*3: https://cz.sputniknews.com/video/201804147152531-syrie-chemie-utok/

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Deset z deseti. Prostě někdo vrtí psem. A asi ne jedním.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ohořelý papírový obrázek ikony na zcela čisté zdi a před ním Džery v českých kanadách. A copak je asi uvázaného na tom řetěze vedle jeho nohou? Manželka? Koník, velbloud nebo další bomba, kterou chtěli po vyrobení fotoček narvat na kredenc?
Ou máj gááád, co ještě budu muset zbaštit? Nemáte někdo trochu virtuální hořčice, aby se dala přerazit ta hnusná pachuť chcanků tekoucích po mé hlavě?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V případě Skřípalových bylo účelem vyhostit ruské diplomaty- špiony. Nedělejme si iluze, většina diplomatů má vedle diplomatické činnosti v popisu práce i špionáž, a to platí všude po světě. Velká Británie nejdříve vyrobila obrovskou kauzu, aby mohla vypovědět diplomaty. Jakmile byli vypovězeni i dalšími zeměmi EU, už nikdo nezkoumal pravost. Výsledek je přesto zřejmý, Velká Británie obelhala ústy Terezy Mayové a Borise Johnsona EU.
V případě Dumy jsou předložené důkazy směšné. Neobstály by ani ve špatném filmu z Hollywoodu a že jsou schopni neuvěřitelných kiksů! Asad byl nařčen z chemického útoku. USA s Velkou Británií (jejími celými 4 letadly) a bojechtivým mamánkem z Francie zaútočily, něco rozbily a to je celý výsledek. Sice můžeme sledovat, jak neuvěřitelně nám lhali ohledně chemického útoku, ale bombardování se už zpátky vzít nedá.
V posledních letech jsme svědky mnoha a mnoha pokusů o vyvolání války s Ruskem na bojišti Evropa. Co nás čeká příště? Vezměme to po hranicích z východu na západ:
Aljaška - Čukotka - tam k žádnému střetu nedojde, protože akce by přímo ukazovala na viníka USA s následnou odplatou
Japonsko - spor o Kurilské ostrovy. Dosud trvá válečný stav, kdy SSSR obsadilo Kurilské ostrovy při severním břehu Hokkaidó. Ale od roku 1945 je stav stále stejný a těžko v někom vzbudí válečné nadšení.
KLDR - to je nárazníkové pásmo Číny a jen s velmi krátkou hranicí s Ruskem. Nic se nestane.
Čína (Mandžusko, Altaj) a Mongolsko - liduprázdné končiny zemí spřátelených s Ruskem. zde by operaci pod falešnou vlajkou mohl plánovat leda příznivec Evropských hodnot. V liduprázdné končině by ji nikdo ani nezaznamenal.
Středoasijské republiky
Kazachstán - velmi dobré vztahy s Ruskem, velká země s málo lidmi a spoustou problémů. Odtud je útok na Rusko nereálný.
Kavkaz - Azerbajdžán a Gruzie - Azerbajdžán je sevřen mezi Íránem a Ruskem a vždy byl v zájmové oblasti Íránu. Za dané situace těžko využitelný k válce s Ruskem. Zato Gruzie využitelná je a už to jednou zkusila za Saakašviliho. Dopadla stejně jako Saakašviliho angažmá na Ukrajině v Oděse. Gruzie se sama rozpadá a sama od sebe bude menší a menší. Takovou zemi nelze k válce využít ani jako záminku.
Ukrajina - velmi nadějná země na pokus o válku s Ruskem. Jenže taky bedlivě sledována Rusy. A víme, jak dopadl americký pokus o převzetí sevastopolské základny na Krymu. Dnes je Krym samostatný a základna ruská. Sama Ukrajina se rozpadá a má šanci stát se nejchudší zemí Evropy. Rozpadne se sama, obyvatelstvo utíká pryč, nedá se k ničemu využít. Sice budeme mít z kyjevského majdanu ještě velké bolení hlavy, ale nebude to stačit na konflikt s Ruskem a to ani přes situaci na Donbasu.
Polsko - Kaliningradská oblast - tady k provokaci také nedojde, příliš malá plocha
Pobaltí - Litva, Lotyšsko, Estonsko - země se silnou ruskou menšinou, nejnadějnější místo. Asi dojde k útlaku ruské menšiny v Pobaltí, který EU demaskuje ohledně hlásání lidských práv a evropských hodnot. Tady bude potenciální zdroj konfliktu.
Finsko, Norsko - liduprázdné oblasti Karélie nebo Laponska nedávají šanci na nějakou provokaci. Platí totéž, co pro Altaj. Vzhledem k nedostatku obyvatel by si provokace nikdo ani nevšiml.

Pokud se něco dalšího semele, tak nejdříve:
1. v Pobaltí,
2. Ukrajina - Donbas nebo parodie na vstup Ukrajiny do NATO
3. Gruzie - Jižní Osetie, Abcházie, popř. Adžárie (oblast kolem Batumi u tureckých hranic)
A bude to operace pod falešnou vlajkou jako v Sýrii. Možná takové nápady přestaneme brát na vědomí, co jich bude a jak neuvěřitelně amatérsky zorganizovaných.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tipoval bych provokaci na Donbase v době MS ve fotbale. Ale to už také začíná být ohraná písnička a jistě ji očekává i Rusko.

Zatím bez slepic

Souhlasím, dal by se čekat útok ukrajinské armády na donbaské povstalce.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na co vytvaret kauzu abyste vyhostil spiony, kdyz vyhosteni za spionaz je kauza sama o sobe.

Zatím bez slepic

- protože sice víceméně víte, ale nemáte důkazy. Nebo preventivně. Nebo z prostinkého nasrání -nejtajnější operace se prý v Rusku zaznamenávají pěkně postaru, na psacích strojích, aby nebyly snadno dohledatelné. Nevím, co je na tom pravdy, ale kdyby byla, tak by byla hoodně k nasrání: Takže my tu tajíme a tajíme a ruští hekři nám všechno ze sítě vydolujou a JEŠTĚ jim to nemůžeme oplatit??

Zatím bez slepic

Anonyme,
na vyhoštění diplomatů potřebujete nějakou záminku. Nejde to provést jen tak, že se ráno probudíte a řeknete si, tenhle člověk se mně nelíbí. Aby byl diplomat vyhoštěn, musí provést něco proti pravidlům hostitelské země. Což je prioritně špionáž, při které jej musí někdo chytit. Jenže když jich chcete vyhostit 60, nemáte šanci je všechny chytit při špionáži. Tak se čeká na nějakou větší kauzu, která umožní vyhostit jich tak velký počet.
Na Terezu Mayovou a Borise Johnsona platí těch 25 vteřin https://www.youtube.com/watch?v=0EewpO-9eW0&list=PLJTu56Q3kLH3xlYIed7Vh…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý den. Malý vtípek k těm Kurilským ostrovům (četl jsem to na nějakém ruském webu)
Jednání Putin a Šinzo Abé:
- vraťte nám Kurilské ostrovy a my se vám zaručíme, že tam nebude ani jedna US základna
- Putin : to my zaručujeme už dnes!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to tipuji, ze všech variant podložených logikou společně s K. Koechnerem, na plánovanou provokaci tajných služeb USA a GB, přičemž Skřípalové byla předehra vystoupení v syrské Dumě.

Je v podstatě téměř jisté, že dojde k další provokaci, operaci pod cizí vlajkou. Důvody pro ni trvají. Přidávám se k těm, kteří to typují na Dombas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rejpalka.
Perfektní.
Ono to stejně nemá cenu hloubat to do hloubky,už je to obehraná písnička,nemění se orchestr,ani zpěváci.
To považuji za podstatné,co píše Gerd a doplňuje Josef K.
Nějaké menší provokace nezabírají u mnoha politiků a co horší,ani u občanstva a nehlásí se do vojenských dobrodružství.
Takže podobně to čekám,jen něco většího a v Evropě může zabrat.

Zatím bez slepic

Kdo koukal na TV, tak videl, ze nase 4 nabourane (vloni ci predloni) pandury budou opravene za ROK. Kdysi mela kazda motostrelecka (=pechotni rota) vlastni opravare (atd). Kratke obravy byly hned, dlouhe tak do dne dvou - tak nejak se pocitalo s tim, ze se zase bude muset do boje. - Kam jsme to za tech 30 let dotahly a jestli ostatni armady jsou na tom takhle, tak s cim chtej tahnout na Rusko. Nezvladaj ani sve vlastni africkomuslimske ctvrte.

Zatím bez slepic

příliš na růžovo. Existovaly sice ROTE a PROTE (pro neznalé vojenských zkratek roty a prapory oprav techniky), ale v osmdesátkách byly možnosti docela zoufalé. Totální nedostatek náhradních dílů na cokoli. V Plzni jsem chodil žebrat olejové a naftové filtry do DP Plzeň (díky moc, chlapi), náhradní díly jsem si mohl vzít z civilní techniky, která se šrotovala na kraji Plzně kdesi u Škodovky před Novou Hospodou. Na mikrofiších měl ovšem náčelník autoparku naprosto všechno, akorát, že jsme se dodávek nemohli dočkat. Takže pro něj bylo jednodušší poslat záklaďáka s malou polní narvanou nářadím jeden den na šroťák a druhý den to nechat přivézt hotovostním UAZ-em nebo třaskou, která rozvážela bufet.
Vejtřasku po nehodě nám pak spravovala Olomouc a trvalo to půl roku, než ji odvezli a pak půl roku, než ji přivezli. A to byla taky problematická záležitost. Podle rozpočtu, který jsem na to cvičně udělal, bylo lepší přehodit nepříliš poničenou nástavbu na nový podvozek. Oprava vycházela dráž, protože motor byl po smrti už před nehodou, zbytek se mohl využít na tzv. kanibalizaci.

Zatím bez slepic

Ty to lakuješ zase na černo, ono se stačí míto těch růžovejch a tvejch černejch řečí podívat na cvičení, která se pořádala a kolik techniky vyjelo a nějak fungovalo vs dnes :D

A dodám rejpavou, když vezmeš co je válka=nedostatek skoro všeho, co myslíš, že je lepší pro výcvik opráváře, dokonale vybavená dílna kdy zavoláš a do roka ti přijde co potřebuješ NEBO tvoje "žebrání na statku" a opraveno v řádu dnů ;)

A k zamyšlení, ČSLA měla cca 4585 tanků, když by jich bylo nepojízdních 400, kolik je to procent? Dneska má armáda 119tanků, když se podělají 4, kolik je to procent a hlavně kolik by bylo bojeschopných v ČSLA a kolik v dnešní armádě...
Ono je super, napsat, v ČSLA byla podělaná V3Sska nebo i nadzvukovej Mig, ale když se podělá jeden nadzvukovej dneska je to víc jak 10procent letectva, ale za ČSLA by jich zbyli bojeschopných ještě stovky...

P.S. Ale krásná ukázka jak se dá kouzlit z číslama, když řekneš, že za tvé služby v csla se podělalo 5 autz a dnes jenom 4, že na tom je dnešní armáda lépe, ale když řekneš, že techdejší zustalo jeste 500pojizdných a dnesní jenom 15, pak uz to nevypada tak dobre ;)
A dneska ve firmě taky kanibalizujeme, protože se počítá z obnovou a tak místo nákupu "náhradních" dílů, se koupí novej stroj a staré se obravují právě tou kanibalizací, takže ani toto zrovna na mě nedělá dojem úpadku, když nevím okolnosti, proč to dovolili...

Zatím bez slepic

Meleš hovna.
Vůbec si nemyslím, že by bylo normální, aby voják základní služby jezdil "na opušťák" pro vyrovnávač tlaku vzduchu "za flašku" ke svému civilnímu zaměstnavateli, jak jsem to jednou udělal já, abych mohl dál jezdit s vojenským autobusem. Pokud si myslíš, že by to fungovalo i za války, mysli si to. Majzlem z palice ti to vytloukat nebudu, škoda železa.
Obecně bych jen poznamenal, že opravy techniky v českém vojsku fungují pořád stejně, jako v éře ČSLA. Po vojensku a po zocyjálistycku. Dnes to mají kluci zelení navíc zpestřeno tím, že musejí všecko do posledního šroubku vysoutěžit, takže si myslím, že ony Panďochy jim civilové opravili nakonec docela brzo.

Zatím bez slepic

Na klasiky PV3S bylo náhradních dílů dost, ale potíž byla s modifikacemi M2, na které nebylo skoro nic. To samé to bylo s T-815. Ze dvou, každá jinak poškozená, jsme udělali jednu, zbytek do šrotu. BVP-1 u jednoho motostřeleckého pluku mně přejížděly GO o 1000-2000 km, protože nebyly peníze. Jeřáb na opravě jsem dostal až následující rok po odeslání do opravy, až jsem splašil 80000,- Kč na zaplacení, do té doby tam stál v zástavě. Dvakrát jsem porušil Vídeňské dohody o odzbrojení, protože na místě soustředění na Libavě byly tanky, které ujely max. 300 km, tak jsem se domluvil, že provedeme obměnu. Přehodili jsme věž na nový podvozek, za týden jsme tak udělali 10 ks. Týden strachu, že nás přistihne nějaká inspekce, ale výsledek stál za to. Ze zrušených vozidel jsem měl slušnou zásobu ND, na udání však přijela ministerská komise, dostal jsem na vybranou, do rána to bude v kovošrotu nebo vyhazov.. Na černo jsme opravovali auta hasičům, na černo jsme vyprošťovali havarované kamiony, protože hasiči v té době na to neměli techniku. Jednou u takového případu zapadla AV-15, musel jsem tam ještě poslat vyprošťovací tank, aby ji vytáhl. Riskovali jsme karieru, ale stálo to za to.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě již to mudrování kolem chemických útoků přijde hodně zbytečné až ....

Skřípalovi se uzdravili po zasažení látkou po níž se již nejde vyléčit. Připadá vám teto věta logická?
Pokud ano, má pravdu západní demokratická elita.
Pokud je nelogická, pak ti co mluví o chemickém útoku účelově lžou. Na mém seznamu doživotních lhářů jsou především Májovka a Džonsn.

V Sýrii zemřelo po chemickém útoku asi 60 lidí. Jistě ti zemřelí lidé někde jsou, a mají poškození jež vyvolávají použité chemikálie.
Není problém současné patologie tato poškození zjistit a světu vyjevit tato zjištění. Jelikož se tato nejzákladnější informace zatím nikde neobjevila, jde opět jen jen o podvrh a lhaní.

Je smutné, ale s přibývajícími problémy západní demokracie a především skomírajícího kapitalismu, budou se tyto události opakovat
se zvyšující se intenzitou s jedním účelem. Rozložit Rusko a vydrancovat jej. Toto by pomohlo demokratickému kapitalismu přežít dalších sto roků. Bez tohoto, rozložení a vydrancování Ruska, jde západní svět se svým demokratickým neomarxistickým nárokem na všechno, do hajzlu.

Zatím bez slepic

Kapitalismus neskomira. Ten je ted v Asii a pikantne v komunisticke Cine. EU a USA maji ve skutecnosti socialismus. (Jen na rozdil od toho naseho bejvaleho nemusi nikdo se spravnou barvou kuze chodit do prace predstirat praci, ale davky se mu poslou domu.)

Zatím bez slepic

Už jen Čína představuje výdělek,nebo-li přísun dolarů.
Nedivím se těm USA sionistům,že jdou po čichu peněz.
V USA,jak říkáme chcípnul pes,tam tu společnost už nedá nikdo dohromady,natož kvalitní výrobu,ale ono to ani nejde,když na výdělku prosperitě sedí nenasytný sionista.

Zatím bez slepic

Správně, celá dnešní situace a všechny operace pod falešnou vlajkou mají vyburcovat obyvatelstvo EU, aby se nadšeně hnalo na Moskvu. Dalším krokem bude likvidace světového věřitele Číny, která si drze požaduje platit za čínské výrobky.
Takže co jsme dosud zažili?

Sýrie - nevyjasněné chemické útoky v Chám Šajchúnu a Duma. O kterých není vůbec jisté, zda vůbec kdy proběhly. Aleppo asi desetinásobné zničení úplně poslední nemocnice v Aleppu

Ukrajina - sestřel letadla MH-17 nejspíše ukrajinskou armádou. Střelba odstřelovačů údajně vycvičených v Polsku na protestující a policisty při demonstracích v Kyjevě. Konflikt na Donbasu po zákazu ruštiny. Referendum o samostatnosti a připojení k Rusku na Krymu.

Osobně bych tipoval, že nějaká jednotka převlečená za Rusy vyvolá konflikt na hranicí Pobaltí a dojde ke křiku, že byl napaden členský stát NATO a je nutné na Rusko zaútočit.

Zatím bez slepic

Spíš jde o ovládnutí Ruských přírodních zdrojů a pak s nimi obchodovat,tím by dostali i Čínu pod svou moc.
Také to tak pozoruji na Ukrajině,že se pořád udržuje váleční stav,aby se to dalo kdykoliv rychle rozšířit.
Jak Sýrie i Skripalovi,ale třeba i další provokace se nevyšetří,hned se trestá,tak to může dopadnout,jak to popisujete o Pobaltí.
Už to předvedli kolem těch Skipalů,že prý byl napaden stát v NATO,honem přispěchat na pomoc,pak co můžeme čekat od naší vlády,když jsou papežštější než papež.

Zatím bez slepic

Správně, pane zemědělče, Putin přeci po embargu přesměroval tok plynu ze Sibiře do Číny. Na napadení Velké Británie otrávením Skřípalů už nevěří snad nikdo. Ale důležité je, že se provokace stupňují, jako by USA potřebovaly velkou válku co nejrychleji, protože jim dochází čas. A tak zatímco nás USA nutí k vojenské konfrontaci, odhaduji, že Čína s Ruskem odpoví na poli ekonomickém. Klidně mohou říci, že vzhledem k neustálému nátlaku USA přestávají přijímat platby v USD. To by byla pro USA skutečná pohroma.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uz jste se divali, kdo je manzelem Terezky? Podivejte se cim se zivi a jak se puvodne jmenovali jeho rodice.

Zatím bez slepic

ze jej manzel predava strely vzduch zem, ktore sa pouzili v Syrii cize konflikt zaujmov, ale dalsie udaje napriklad o jeho rodicoch som uz nenasiel

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych v nynější době hlavně OKAMŽITĚ zakázal export českých fábií do nepřátelských oblastí:
Čtyři pandury jsou už tři roky poškozené, neopravitelné a nebojeschopné po srážce s fabií u Tábora!

https://zpravy.idnes.cz/pandury-fabie-nehoda-0la-/domaci.aspx?c=A180418…

Vzhledem k tomu, že Pandury byly pečlivě vybrány coby nejdražší a tudíž logicky nejlepší nabídka, je zřejmé, že tajná zbraň mladoboleslavské Škodovky, maskovaná jako lidový osobní automobil, je ve skutečnosti obávaným sériovým ničitelem nejlepší obrněné techniky této planety.

Okamžitě je zabránit exportu této tajné protipancéřové superzbraně do Ruska, Syrie a Číny! Padesát Fábií by mohlo účinně zabránit nutnému obrannému útoku našeho tábora míru a kapitalismu na proradného Putlera, který nechce pochopit, že nerosté bohatství a Lébensraum rudého ruského kapitalisty patří všem!

Zatím bez slepic

k současné studené, a navíc hybridní, válce. Takový náš, český, geniální. Hašek by měl z Vás radost !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

by bylo tak jednoduché zjistit, jak se věci skutečně mají! Aspoň pro nás jednoduché.....kdo má jako jediný v Damašku ještě velvyslankyni? Velmi důvěryhodnou paní Filippi, přes kterou jdou v posledních letech všechny diplomatické kanály v Sýrii....stačilo by se jí zeptat, žeano.
Ale to my se raději nezeptáme, kdoví, co by řekla.
Už samotný tento fakt je natolik podezřelý, že to úplně stačí k nedůvěře ve všechno ostatní kolem.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Martin Stropnický se zeptat mohl, ale raději to neudělal a sehrál absurdní divadlo. Škoda jen, že jde přitom o lidské životy, jinak bychom si absurditu jeho výkonu mohli více vychutnat.

Zatím bez slepic

nemáte někde odkaz?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Občas, víceméně pro pobavení, ještě čtu BL. Odkaz níže vede na obvyklou jasánkovinu Dolejšího, tentokrát stran Sýrie a čtením nemá cenu ztrácet čas, nicméně je pod ním zajímavá a od doby obnovení "diskusí" (do nichž si nyní lze zaplatit nezaručený přístup) asi největší diskuse. Ve chvíli psaní tohoto příspěvku má celých 16 (nepočítaje v to odpovědi na příspěvky) kousků.
Názorně ukazuje 1) Čulíkovo přesvědčení o vlastní (BL) výjimečnosti a neomylnosti 2) Neschopnost jakkoliv pohnout s vlastními stereotypy, jakkoliv to tvrdě vyžaduje po jiných 3) Neochvějné setrvání v allbrightizaci BL 4) a samozřejmě klasickou "noblesu" projevovanou jako reakci na nepříjemně přesné otázky kladené čtenáři.

https://blisty.cz/art/90660-moralni-martani-a-strycek-lidozrout.html#co…

Kdybych v náhlém návalu mentální nedostatečnosti poslal Čulíkovi s Dolejším nejen peníze, ale i svoje osobní údaje, musel bych po návratu k normálu pod tenhle článek připsat jen to, že Dolejšího je pro tuhle planetu fakt škoda.

Zatím bez slepic

už nenavštěvuji. Ztráta času. Pokud si chci přečíst něco z neocon dílny, zajdu na Altuálně.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirále, Aktuálně se sice snaží, ale Dolejší s Čulíkem jim zřetelně chybí k dokonalosti.
A Fendrych má naopak tu a tampřece jen ještě nějaké zábrany, aby před náhodným kolemjdoucím nevypadal jako totální... čulík.
Já chodím na Britské listy tak jednou na čtrnáct dní, víc můj zdravotní stav nedovoluje. Vždycky mám ale po pravé ruce vedle myši otevřenou láhev rumu jako antidotum.

Zatím bez slepic

nitrogricelín pod jazyk a vzhůru na BL.

Zatím bez slepic

Martine,
v tom, že Dolejšího je pro tuto planetu fakt škoda se s Dolejším téměř shodujete!!

Akorát on si skromně myslí, že je škoda neefektivně udržovat existenci života na této planetě jen proto, že na ní žije ON - a snaží se tento stav změnit.

Ať zhyne svět, jen když zvítězí Zákon, říkávali před dvěma tisíciletími právníci v Římě.
Ať zhyne svět, jen když zvítězí moje kydy, říká si Dolejší.

Možná jste si všiml, že obviňoval jak Oblbamu, tak kačera Donalda, z váhavosti a zbabělosti, že dosud nezahájili jadernou válku s Ruskem.

Případní zbylí obyvatelé Evropy by se pak mohli přestěhovat na globálně oteplenou Sibiř a euroamerickojudaistické hodnoty by utrpěly Konečné Vítězství.
Dolejší bohužel převyšuje - snad to mohu prozradit - svým IQ i rozhodností jak Makralona, tak Včelku Máju, tak Kačera Donalda.
Jen ten jaderný kufřík mu holt stále ještě chybí...

Ryzích čtyřiadvacetikarátových psychopatů je celosvětově cca 1%, což není mnoho - ze sedmi miliard nás pozemšťanů obnáší jen ušmudlaných sedmdesát miliónů , v Česku pak ubohých sto tisíc!

Každý z nich nosí ve své trornistře maršálskou Dolejšího či Kalouskovu hůl...takže kdyby Dolejší jen chvíli stál, již stojí opodál!
Nutno mu objektivně uznat, že se nefláká.

Zatím bez slepic

Když holt "co naděláte, že musíte žít na stejné planetě s miliony lidí, kteří nejen že vypouštějí prdy a škrábou se v nose, ale dokonce nedoceňují genialitu zdaleka nejkvalitnějšího analytika BL", pak je takového génia pro planetu skutečně škoda. Skoro si říkám, jestli by neměl nabídnout spolupráci Elonu Muskovi, který poletí na Mars určitě dřív než NASA. Začít tam zgruntu znova a nechat tady těch sedm miliard bídně primitivů dožít v jejich nevědomosti. Společně s dalšími ideologicky naprosto nezatíženými Jandy a Ženíšky by jako první misi mohli očistit novou planetu od všech stop ruského imperialismu, kolik jich tam jen bude. A čulíci by mohli aspoň o něčem psát pozitivně.

Zatím bez slepic

Protože statistika napovídá, že v každém jednom vagónu metra ranní špičky budou tak tři. V celé soupravě patnáct. 15 ryzích psychopatů, s nimiž cestujete 60 metrů pod zemí v podstatě bez možnosti úniku ... radši asi dál nerozvíjet. Na druhou stranu statistika napovídá, že rozdělení nebude úplně rovnoměrné a souprava metra bude nejspíš daleko bezpečnější než například tisková konference v nějaké pokrokové eurocentrále.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro odlehčení trudného tématu něco jednoduššího o EU ze seriálu jistě, pane ministře z roku 1981:

Jistě pane ministře:
Vzhledem k absurdnosti evropské myšlenky se Brusel snaží obhájit neobhajitelné, to jest fungování toho co nefunguje.
Tak tohle není pravda Humphrey. Snad to nebude znít pompézně, ale Evropská myšlenka je nejlepší nadějí jak se zříci úzce sebestředných zájmů.
To nezní pompézně, pouze zcela mylně.
Poslyšte, Evropa je spojení národů, oddaných jedinému cíli.
Oh ha ha ha. Pohleďte na to objektivně. Tady se hraje hra, v níž jde o národní zájmy, jako vždycky. Proč myslíte, že tam jsme my.
Pro posílení bratrství svobodných západních národů.
Ale ne, proto abychom oblafli Francouze tím že je rozhádáme s Němci.
Tak proč do toho šli Francouzi ?
Aby ochránili své neschopné farmáře před konkurencí.
Což neplatí o Němcích.
Ne, ti tam šli, aby se očistili od genocidy a byli přijati zpět mezi lidskou rasu.
.....
V Bruselu je binec. Víte co se říká o jejich průměrném úředníkovi ? Že má organizační talent jako Ital, pružnost jako Němec a skromnost jako Francouz. A k tomu všemi představivost jako Belgičan, štědrost jako Holanďan a moudrost jako Ir.
Je to prostě jedna velká dojná kráva. Živí se šampaňským a kaviárem, vozí se v mercedesech, lítají soukromými letadly, každý z těch úředníků má rypák hluboko v korytě. Většina z nich má přitom obě ruce levé.

Zatím bez slepic

Pracovitost jako Řek, dochvilnost jako Španěl, zbožnost jako Čech, odolnost vůči alkoholu jako Polák, horlivost jako Angličan a komunikuje otevřeně jako Fin.
Ona ta počáteční myšlenka "kdo obchoduje, neválčí" nebyla zas až tak mimo. Že se to později působením tradičních úplatných (Žááklót) na jedné a uplácejících (americký filantrop maďarského původu) i jiných, ryze obranné prostředky prodávajících sviní na druhé straně dokurvilo, je věc jiná. V době vstupu GB už byla cesta zkázy nastoupena, dnes se usilovně zrychluje.
A přijetí Němců "zpět mezi lidi" (jakkoliv je Humphrey přesný) bylo v zájmu všech okolo, protože naštěstí měli ještě v živé paměti výsledek postupu po 1. sv. válce, kdy měl být poražený poraženým a poníženým už navždycky. Zvíře zahnané do kouta tam sice vydrželo dvacet let, ale v roce 1945 už tahle lhůta byla díky Bohu tehdejším plánovačům budoucnosti málo, takže Němcům ulevovali, jak jen to šlo. Možná, že v 73 roků míru pro střední a západní Evropu ani nedoufali.

Zatím bez slepic

Ano, i to vše euroúředník má a vyniká tím. :-)

Zatím bez slepic

Tak to si docela fandíte. Já bych si to klidně dovolil nazvat přední nohy, a to ještě urážím všechny obratlovce.

Zatím bez slepic

Když já jsem přesně citoval scénku vzniklou v 1981. Připadá mně docela nadčasová a byla by škoda k ní něco přidávat. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jiste pane.... je bezkonkurencni. Spolu s Domem z karet moje nejoblibenejsi. Ted se na Vimeo zacina objevovat rusky serial Spící (Spjaščije) s ceskymi titulky. Po 1. Dile to vypada velmi slibne. Uz je tam i druhy

Zatím bez slepic

JO! Čučela jsem včera na první dva díly... odrovnalo mě už prvních pět minut prvního dílu... kterak při střelbě hlavní hrdina "přikryl" šifranta (bo důležitější osoba) a holčička naproti holt... to nepřežila. Drsné. Představuju si tu scénu v západním podání - tam by to bylo přesně naopak. Možná by hrdina zvládnul zázračně zachránit oba :-DD. No, dnes na programu díl číslo tři :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nerada píšu komentáře k vlastním článkům... ale tady musím. Zdá se, že verze č.4, konspirační, je asi nejblíže realitě v Dúmě. Aspoň tak nějak podobně to vidí zahraniční intervjůci a čmuchalové, kteří vyrazili po stopě, dokud je ještě krapánek teplá. A to konspiračním teoriím se vyhýbám, pokud možno...
Tož tak teda, jsem zvědavá, co si s tím nadělením počnou taková esa jako Drahoš, Stropnický, Mirča Němcová, Míra Kalousků... a Andy Babiš, samozřejmě. Zase jsme se jednou mýlili se Západem... Chtěla bych se těšit na ty mumlavé komentáře, že jako...neměli dost informací... a...a...a....
Jenže toho se asi nedočkám, spíš budou držet klapačku a budou zalezlí v dírách, než se to přežene.
Za co, Panebože, za co...! chce se mi lomit rukama, ale jako nevyznavač žádného náboženství asi nemám právo dovolávat se božských autorit...

Zatím bez slepic

Rejpalko, dík za článek i za autokomentář k němu.
Výraz "konspirační teorie" je poměrnně nový - nedávno jsem četl, kdy byl poprvé v USA použit. Pochopitelně k zakrytí série konspiračních praxí.
Za socíku se tomu říkávalo fáma - s tím, že rozdíl mezi fámou a ověřenou zprávou je tři dny.
Dneska se ale nebojte - kterákoli ze vzájemně si odporujících debilních oficiálních zpráv se bude opakovat léta.
Bude se odvolávat co se odvolalo a tvrdit, co se vyvrátilo, potvrdilo a opět vyvrátilo či vyzvrátilo.
Čím debilnější a primitivnější tvrzení bez kapky vnitřní logiky - tím lépe!

Jde přece výhradně o test loajality - čím bezvýhradněji jsem bez mrknutí oka ochoten souhlasit se sebevětším hovadnem, pokud ho tvrdí páníček, tím více potvrzuji svou věrnost fýrerovi své rektálně-alpinistické skupiny.
Když má On verbální hovna až za ušima, pak přece jeho věrní musí zapáchat ještě výrazněji než on!

Zatím bez slepic