Unilaterální myšlení

Autor
Štítky

V dnešní době je módou používat cizí slova, tak jsem neodolal, i když bych mohl použít krásné české slovo jednostranný. Proč jednostranné myšlení? Zaujala mě krátká zpráva o tom, jak uprchlíci opět útočili na nějakou hranici prostředky, které mají za účel učinit útok důraznějším a které mají rovněž za úkol způsobit újmu na zdraví těch, na které je útočeno.

https://zpravy.idnes.cz/ceuta-maroko-spanelsko-enklava-migranti-fdo-/zahranicni.aspx?c=A180822_120548_zahranicni_jj

Člověk, který je vystaven útoku a to ať již zbraní, či beze zbraně, má dle mého názoru jednoznačné PRÁVO se bránit. Pokud je jeho úkolem ještě obrana jemu svěřeného majetku, je to dokonce povinnost. V případě pohraničníka je to pak prakticky povinnost na druhou, protože útokem na jeho osobu, neprobíhá útok pouze na jednotlivce, ale na stát. Pomineme-li ten paskvil, který představuje to, co ze současných států zbylo, zbývá nám tu jeden termín vůči státu nadřazené hierarchie a to je vlast a ještě jeden termín ještě nadřazenější hierarchie a to je rodina. Vlast a rodina jsou něco, co se brání, za co se bojuje a za co se, když není zbytí i pokládá život. Samozřejmě, když necháme pokládání života na nepříteli, je to vítané vylepšení, protože naše mrtvola bude vlasti i rodině absolutně k prdu.

Musím napsat, že jsem překvapen a ač neosvícen, připadám si jako jedna postava často zmiňovaná v knihách pana Pratchetta, která se jmenovala Wen Věčněžasnoucí. Při každé výše uvedené zprávě si také připadám věčně-žasnoucí, protože mě překvapuje, že se ještě nenašel někdo, kdo má koule. Na místě výše uvedených poleptaných celníků by tam totiž v mém případě byl jeden, možná dva, protože by byli poleptaní maximálně ti, kteří by to stihli v první vlně. K žádné druhé by nedošlo, protože na druhé straně už by zkrátka nezůstal nikdo, kdo by byl útoku na mou zemi schopen. Chápu, že toto jednostranné myšlení bude pro leckoho neuchopitelné, nicméně já osobně chápu hranici mé země v některých směrech jako unilaterální. I když je to hranice luk a lesů, krajiny, kterou mám rád, je to hranice mé vlasti a vlastně v širším slova smyslu i mé rodiny. Čechy, Moravany, Slezany nemusím třeba milovat, ale i kdybych se o některých z nich vyjádřil, že jsou to pěkní parchanti, pořád jsou to tak nějak moji parchanti. Jak vidíte, považuji svou zemi a lidi v ní žijící a to bez ohledu na to, jací jsou, za své. Ta pomyslná čára, která je dělí od zbytku světa, pak představuje, samozřejmě za přesně definovaných okolností, zlomový bod mého jednostranného myšlení a jednostranného vnímání světa. Není to čára na mapě. Je to hráz, zeď, dosaďte si dle libosti. Když na mně někdo bude zpoza této zdi házet granáty a bude mít tu blbou smůlu, že mě nezabije, tak zkrátka zemře. To je velmi jednoduché a jednostranné myšlení. A já skutečně žasnu, že k němu neustále nedochází.

Vždyť již v roce 1883 nám jistý Hiram Stevens Maxim zanechal vynález, který by nám měl spoustu věcí usnadnit. V kontextu tohoto článku kupříkladu hlídání vlastních hranic. Jestli má někdo s hlídáním toho, co jeho jest problém, nemá ve své práci co dělat. Ano, chápu. Máme tady politiky, neziskovky, spoustu různých dobroserů a je jasné, že pokud by se našel někdo, kdo by vydal rozkaz „zahajte palbu dle uvážení“, byl by ukřižován. Jenže ten nejzásadnější problém je v tom, že to, co začalo poklidně, se začíná měnit ve válku. A já si pokládám otázku: „Jak dlouho ještě nebudou mít evropští chlapi koule“. Jinak mi totiž hlava nebere fakt, že někdo se dokáže koukat na své zmrzačené „kamarády ve zbrani“ a neudělá naprosto nic. A to zcela opomíjím vše, co jsem napsal výše.

To, co dnes a denně vidíme, není útok na nějakou pomyslnou čáru na mapě. To je útok na naše domovy, na náš způsob života, na naše vnímání světa. Napsal bych i na naše hodnoty, ale mám dojem, že hodnoty se již dávno proměnily v hovnoty, takže tady bych se nerad pouštěl na tenký led. Nicméně já sám osobně stále považuji svou vlast, svůj domov, svou rodinu, svůj způsob vnímání světa i konečně svou víru za něco, co nelze jen tak nechat na pospas. Aby mi po tom někdo jen tak šlapal a beztrestně to ničil, nepovažuji za správné a jsem hotov to kdykoli bránit.

To, co vidím na druhé straně hranice, považuji za nepřátele. Je mi zcela lhostejné, kdo jsou, odkud přišli, co chtějí, nebo co zažili. Pro mě je podstatné, že jsou tam, kde nemají co dělat a že chtějí překročit hranici, ke které by se neměli ani přiblížit. Pořád si máme brát z někoho příklad. Dobrá. Já si jej beru od těch, kteří mají s hlídáním hranic své zkušenosti – od Izraelců:

https://www.youtube.com/watch?v=UDBXUI9XhH0

https://www.youtube.com/watch?v=2NALxxDi234

Oni moc dobře vědí, co jim tam leze.

Uznávám, že já na těch hranicích nejsem. Bude-li ale třeba, budu tam. A rozkaz, o kterém jsem se zmiňoval, klidně vydám, nebo klidně vyplním, to už záleží na tom, kde budu. Stačí jen říci, protože tady je to sakra moje. A jak mi někdo poleze na moje, tak dostane svoje.

Vezmeme-li v úvahu tu skvadru škodičů, kteří pochází z domácího hnízda. Já se svou definicí, kdo je a kdo není nepřítel, dokáži zacházet celkem operativně a za pochodu.

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

princip, se kterým se bílý muž s regulérní bílou manželkou a dětmi, pocházejícími z téhož manželského lože, v dnešním světě setkává.

Zákony tu nejsou od toho, aby bránily trestné činnosti a ochraňovaly lidi, kteří se snaží tyto dodržovat. Zákony jsou zde proto, aby postupně a hlavně úspěšně rozložily zbytky původní society a umožnily celospolečenské změny napříč všemi oblastmi života.
Komu to bude ku prospěchu, nechť si čtenář laskavě domyslí sám.

Tedy co by se asi tak mohlo stát, pokud by hypotetický L. C., anebo nějaký moravský Vidlák nastoupil službu za tučný peníz a jistou penzičku za výsluhu let u nějakého pochybného spolku mamlasů podobnému AČR, nebo PČR, kteří by mu zcela neodpovědně vtiskli do dlaně zbraň (jakoukoli)?
L. C. nebo Vidlák či jiný jeho spolustrážce hranic by byl napaden a zbraň by podle svého nejlepšího vědomí a svědomí použil, či by tuto zbraň použít přikázal.
V tu ránu by byl postaven mimo službu a následně vykopnut bez nároku na odstupné podle zákoníku práce, nemluvě o penzičce za výsluhu let, případně by byl vsazen do báně (po rusku do ťjurmy), v níž by očekával mastný flastřík odnětí svobody za útok na lidské právo narušitele hranic, či útočníka, s odůvodněním, že porušil jeho nezcizitelné lidské právo jít si, kam se mu zachce, zasouložit si, s kým se mu zachce, podříznout si, koho se mu zachce.
Pokud si čtenář myslí, že Targus je idiot, nechť jukne na vlkovu Kosu, co je tam psáno o tak vysoké šajbě, jako je prezident Trump a jeho neuhlídané šesté hodině.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/08/26/trump-si-neohlidal-sesto…
Tedy bajku o tom, jak jsou loveni jeho spolupracovníci, kterým jsou stanovovány takřka doživotní pobyty v nápravně výchovných zařízeních, pokud si zatraceně rychle nevzpomenou na něco, co by mohli prásknout na svého šéfíka či kámoše Donalda.
A pokud si čtenář myslí, že USA nejsou Německá Jůnyje, nechť zváží, proč asi tak Frontex funguje jako ta nejlevnější cestovka pro připrchlíky, když by s jejich činností mohla zamést každá jedna vláda ve Středomoří, proč španělští hraničáři nechají na sebe házet nehašené vápno a chcanky, proč angličtí, francouzští, švédští i němečtí fízlové drží hubu, krok i řadu, když už měli nesčetně možností pořádně si zastřílet do našich přišedších přátel a vysvětlit jim takto, že my, Němečtí junyjonysti, nejsme zvědaví na jejich rozmanité obohacovačky.
Oni to prostě neudělají, protože jsou to poslušní zaměstnanci, kteří takové věci jednoduše NIKDY nedělají, páč potom by neměli rentičku a kamarády, kteří se postarají, až půjdou do civilu.
Furt si myslíte, že Targus je idiot?
Tak se zkuste zamyslet, proč jsou čeští Švejci v Afghu, proč čeští Švejci čuměli s rukama v kapsách na Křišťálovou noc v Kosovu, proč čeští Švejci krmili v Bosně naftou auta přepravující bosenské a chorvatské paramilitární jednotky.
Mě osobně nenapadá jiné vysvětlení, že jejich služba nemá vůbec nic společného s obranou čehokoli.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Jasné jak facka,kterou by měl někdo dostat v USA,jestli si nárokují a prosazují světového hegemona,tak by rychle domluvily všem,že něco dělají špatně.Už to nejde přehlédnout,okecat,že je to všechno v režii USA.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano ano, jenze videli jsme co je USA. V podstate jsou prvni okupovanou zemi vlastnich vladcu. Prumysl jim vyvezli do Ciny, co jen to jde se snazi zamorit vlastni zem imigranty a jsou plni nenavisti ke skutecnym americanum (bez privlasku jako afro, hispano, sino atd), totiz tem bilym.

Vsechno je to v rezii US deepstate.

Zatím bez slepic

Targusi,
zákony jsou tvořeny a navrhovány politiky, kteří jsou vybíráni těmi nejbohatšími spoluobčany (viz např. spojení Sobotka - Kalousek. Co mají dva tak rozdílní politici společného? Bakalu. A hned jejich spolupráce dává smysl.). Takže zákony jsou šity na míru těm nejbohatším lidem na ochranu jejich majetku, života, zdraví a jejich rodin. Na ně se zákony nevztahují, jejich právníci jim vždy umožní vyklouznout. Naproti tomu na ostatní obyvatele zákony dopadají se vší přísností.
Co se týká armády, nemýlíte se. Jde jen o prodlouženou ruku těch nejbohatších.
Imigrace - mezinárodní organizace se rozhodly ke dvěma věcem:

1. Co nejrychleji vytvořit celoplanetární stát za pomoci islámu.
Ten plán se nikdy nepovede a vznikne latinskoamerická kultura založená na křesťanství (Jižní, Střední a Severní Amerika), pomalu mizející muslimská kultura (smrtelnou ránu jí dá nedostatek potravin, které si v poušti už nevypěstují), a asijské kultury (odmítají dobrodiní multikulturního obohacení, tak přežijí imigrační snahy bez problému, protože si imigranty domů prostě nepustí). Rasy, které vymřou jsou běloši, černoši (ve většině agresivní, nepracovití a s nízkým IQ (průměr 64) nemají proti Číňanům s vyšším IQ (průměr 105) žádnou šanci, budou jim maximálně sloužit.), a Arabové (kromě ropy nemají vůbec nic a veškeré objevy vydávané za pokrok muslimské kultury učinili na troskách kultury byzantské, západořímské, aj. nebo jsou výsledkem odštěpeneckých islámských proudů. Saúdy prosazovaný wahhábismus vymyslel leda pár vět výkladů ke Koránu, jinak nic.).

2. Imigrace má za cíl rozložit evropské sociální a zdravotní systémy a zlevnit tak cenu práce evropských obyvatel. Sociální a zdravotní systémy dlouhodobě to dobrodiní imigrace neutáhnou a skončí. Takže nějaké spoření na důchod nemá smysl, nějaká budoucí vláda je stejně ukradne (znárodní) a důchody nebudou žádné. Vše bude jen pro bohaté, kteří budou mít na placení ochranek. Pro nás ostatní nastane vláda mafie a kriminálních gangů, které poskytnou ochranu výměnou za loajalitu a výpalné.

Imigrační vlna vede ve všech směrech vývoje k tak hnusným koncům, že si je Merkelová s Macronem nedovedou představit. Evropská civilizace už v podstatě skončila a evropský blahobyt a sociální systém, který tak láká imigranty, taky. A to nemluvím o LGBT komunitě, právech feministek, kterým zbývá už jen pár posledních let, než je příchozí imigranti zlikvidují, protože nepatří do jejich žebříčku hodnot nebo náboženství.
Budoucnost má samozásobitelský systém a rodinný klan. Evropské státy přestávají bránit své obyvatele. Je jen otázkou času, kdy obyvatelé přestanou respektovat stát, který jim nepřináší žádné výhody, ale jen samé povinnosti. Odhaduji, že do dvou generací (50 let) bude Evropa zcela jiná a současné státní celky taky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do padesati let by mi to bylo celkem jedno. Co me trapis spis jsou pristi dva az pet let.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Pokud uvažujeme o migrantech s nízkým IQ,tak co asi ví o světě o Evropě.
Jasně se ukazuje,že jsou navádění,přemlouvání,naslibováno modré z nebe.
Proč ale toto činí Merkelová nejvíc,nejdéle,Macron a další,jaké je jejich spojení a očekávání s touto migrační vlnou.
Takže se ani nemůžeme divit nápadům z Bruselu,když tomu vlastně vládne Merkelová,Macron.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,

je zcela jasné, že migrace je řízený proces. Je podporována z USA, papežem, hlavními politiky EU, OSN. A kdo je všechny řídí? Brusel nebo Macron + Merkelová to opravdu nejsou. Migraci nám řídí administrativa USA z Washingtonu D.C. Cílem je rozložit EU a zlikvidovat její sociální a zdravotní systém. Až se rozpadne EU a sociální a zdravotní systém budou zprivatizovány, celá imigrace skončí jak mávnutím kouzelného proutku. Cílů bude dosaženo.
Dalším cílem je vznik společné evropské armády, kdy hlavní počet vojáků budou tvořit uvědoměle zapálení muslimové a budou pochodovat na Moskvu, aby tam byli pohřbeni. Putin by měl začít kopat zákopy, pak je využijí jako masové hroby vojáků evropské armády. Pokud v nich budou i sluníčkáři a jejich potomci, možná se civilizace vzpamatuje, ale oni budou spíše v zázemí ideologicky motivovat zbytek obyvatel.
Udržujme si pevné zdraví a nespoléhejme na důchodový systém. I když jsme do důchodového systému odvedl já i zaměstnavatel velmi slušné částky peněz, stejně budu mít důchod mizivý, protože prostředky padnou na africké a muslimské ekonomické imigranty.

Zatím bez slepic

traitement efficace contre les vertiges pharmacie avignon montfavet therapies de conversion arte , therapies cognitivo-comportementales pharmacie de garde marseille nuit 13010 , pharmacie ouverte quillan therapies epilepsy pharmacie de garde aix en provence jas de bouffan Apple iWork 09 precio Guatemala, Apple iWork 09 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34359#>Apple iWork 09 </a> Apple iWork 09 donde comprar en Guatemala Apple iWork 09 barato. pharmacie belvedere argenteuil traitement hernie hiatale MathCAD 15 donde comprar en Argentina, MathCAD 15 precio Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34512#>MathCAD 15 donde comprar en Argentina, MathCAD 15 barato</a> MathCAD 15 donde comprar en Argentina MathCAD 15 venta Argentina. act therapy tools pharmacie lafayette pau , pharmacie auchan gramont pharmacie de garde wimereux Excel 2013 All in One For Dummies venta Venezuela, Excel 2013 All in One For Dummies precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34325#>Compra Excel 2013 All in One For Dummies a precios mГЎs bajos</a> Comprar Excel 2013 All in One For Dummies Compra Excel 2013 All in One For Dummies a precios mГЎs bajos. pharmacie en ligne vaccin pharmacie kremlin bicetre .

Zatím bez slepic

therapie de couple sherbrooke therapies breves hypnotherapie pharmacie de garde cherbourg , pharmacie bourges marronniers pharmacie de garde marseille 14 juillet , pharmacie montieres amiens pharmacie de garde marseille nuit 13010 pharmacie de garde gironde Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD LT 2023 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34694#>Autodesk AutoCAD LT 2023 por internet</a> Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos Autodesk AutoCAD LT 2023 por internet. therapies naturelles pharmacie in avignon Compra Pixologic ZBrush a precios mГЎs bajos, Pixologic ZBrush barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34660#>Comprar Pixologic ZBrush</a> Pixologic ZBrush venta Ecuador Comprar Pixologic ZBrush. pharmacie de garde marseille 14 juillet pharmacie bailly mon compte , therapie comportementale et cognitive guadeloupe pharmacie mergui boulogne-billancourt SketchUp Pro 2018 precio Guatemala, SketchUp Pro 2018 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34481#>Compra SketchUp Pro 2018 a precios mГЎs bajos</a> SketchUp Pro 2018 donde comprar en Guatemala Compra SketchUp Pro 2018 a precios mГЎs bajos. therapie cognitivo-comportementale hainaut pharmacie auchan porte des alpes .

Zatím bez slepic

pharmacie verneau angers pharmacie de garde marseille dimanche 13 septembre 2020 traitement hormonal , pharmacie avignon reine jeanne traitement waxoyl prix , pharmacie ouverte frejus parapharmacie leclerc jarny pharmacie lafayette brest horaires Comprar Adobe Muse CC 2015, Adobe Muse CC 2015 venta Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34348#>Adobe Muse CC 2015 venta Venezuela</a> Adobe Muse CC 2015 por internet Adobe Muse CC 2015 donde comprar en Venezuela. therapies ciblees pharmacie bourges carrefour Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 barato, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34691#>Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 barato, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta Ecuador</a> Comprar Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 precio Ecuador. produits alimentaires medicamenteux medicaments non utilises , pharmacie zillisheim therapies with dementia Compra Chief Architect Premier X6 a precios mГЎs bajos, Compra Chief Architect Premier X6 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34636#>Chief Architect Premier X6 </a> Chief Architect Premier X6 barato Chief Architect Premier X6 por internet. therapie de couple formation pharmacie ouverte ussel 19200 .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde vierzon pharmacie.leclerc medicaments veterinaires , pharmacie leclerc thouars therapies alternatives signification , formation therapies breves lyon pharmacie leclerc vannes pharmacie avignon les halles Adobe CC 2014 Master Collection precio Ecuador, Adobe CC 2014 Master Collection venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34297#>Adobe CC 2014 Master Collection barato, Adobe CC 2014 Master Collection precio Ecuador</a> Adobe CC 2014 Master Collection barato Adobe CC 2014 Master Collection precio Ecuador. pharmacie bordeaux de pharmacie en ligne kamagra AutoCAD LT 2023 precio PerГє, Compra AutoCAD LT 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34752#>AutoCAD LT 2023 precio PerГє</a> Comprar AutoCAD LT 2023 AutoCAD LT 2023 donde comprar en PerГє. therapies alternatives sante traitement zona zelitrex , pharmacie leclerc tours nord therapie comportementale et cognitive hyperphagie Comprar Lumion 12.0 Pro, Lumion 12.0 Pro por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34668#>Comprar Lumion 12.0 Pro</a> Lumion 12.0 Pro barato Lumion 12.0 Pro venta Venezuela. pharmacie de garde aujourd'hui roanne pharmacie xonrupt longemer .

Zatím bez slepic

pharmacie avignon cap sud pharmacie ouverte colombes pharmacie auchan sens , pharmacie de garde chateauroux therapies comportementales et cognitives rennes , therapies revue therapies spa pharmacie huyghe amiens Comprar Adobe Flash Catalyst CS5.5, Comprar Adobe Flash Catalyst CS5.5 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34637#>Adobe Flash Catalyst CS5.5 precio Colombia</a> Adobe Flash Catalyst CS5.5 precio Colombia Adobe Flash Catalyst CS5.5 por internet. therapie comportementale et cognitive villefranche sur saone pharmacie de garde aujourd'hui Г  yaounde Compra Windows 10 Home a precios mГЎs bajos, Compra Windows 10 Home a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34311#>Windows 10 Home venta Colombia</a> Windows 10 Home venta Colombia Windows 10 Home barato. pharmacie ouverte zaventem pharmacie ouverte la plus proche , pharmacie citadelle amiens pharmacie uzes Comprar Sony Sound Forge Audio Studio 10 , Compra Sony Sound Forge Audio Studio 10 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34590#>Sony Sound Forge Audio Studio 10 por internet</a> Sony Sound Forge Audio Studio 10 barato Sony Sound Forge Audio Studio 10 venta PerГє. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina Neurontin 800 mg</a> pharmacie beauvais jean rostand pharmacie bordeaux grands hommes .

Zatím bez slepic

pharmacie aix en provence la duranne pharmacie de garde marseille centre-ville pharmacie zemiro , act therapie acceptation engagement act therapy group , therapies quantiques pharmacie leclerc morlaix therapie cognitivo comportementale livre Microsoft Expression Studio 4 por internet, Comprar Microsoft Expression Studio 4 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34395#>Microsoft Expression Studio 4 </a> Microsoft Expression Studio 4 venta Ecuador Microsoft Expression Studio 4 por internet. pharmacie tourcoing medicaments opiaces Chief Architect X2 precio Guatemala, Comprar Chief Architect X2 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34624#>Chief Architect X2 venta Guatemala</a> Compra Chief Architect X2 a precios mГЎs bajos Chief Architect X2 venta Guatemala. pharmacie beaulieu poitiers centre de therapies alternatives les sables d'olonne , kudzu pharmacie lafayette act therapy and trauma Compra Autodesk AutoCAD LT 2011 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk AutoCAD LT 2011 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34438#>Autodesk AutoCAD LT 2011 </a> Autodesk AutoCAD LT 2011 por internet Compra Autodesk AutoCAD LT 2011 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador. Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio sin receta</a> pharmacie capucins angers pharmacie de garde aujourd'hui nord .

Zatím bez slepic

therapies spa pharmacie avignon avenue monclar horaire pharmacie autour de moi , numero de telephone pharmacie auchan illkirch pharmacie de garde autour de moi aujourd'hui , pharmacie flornoy bordeaux pharmacie angers lafayette pharmacie khun Compra Flagyl a precios mГЎs bajos, Comprar Flagyl sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34159#>Flagyl precio sin receta</a> Compra Flagyl a precios mГЎs bajos Flagyl precio sin receta. therapies alternatives geneve pharmacie failler brest CorelDRAW Graphics Suite X7 precio Colombia, Compra CorelDRAW Graphics Suite X7 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34340#>CorelDRAW Graphics Suite X7 venta Colombia</a> Comprar CorelDRAW Graphics Suite X7 CorelDRAW Graphics Suite X7 precio Colombia. pharmacie lepere beauvais traitement lithium , pharmacie bellevue beauvais therapies of depression Autodesk VRED Professional 2022 precio Venezuela, Autodesk VRED Professional 2022 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34697#>Compra Autodesk VRED Professional 2022 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk VRED Professional 2022 precio Venezuela Autodesk VRED Professional 2022 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta. Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio Ecuador</a> pharmacie de garde aujourd'hui villeneuve sur lot pharmacie de garde marseille 21 juillet .

Zatím bez slepic

pharmacie mutualiste angers therapie de couple yvetot pharmacie mutualiste bourges , pharmacie de garde marseille 10 mai 2020 pharmacie argenteuil dimanche , pharmacie beaulieu trois pistoles forum des therapies alternatives lorient pharmacie de garde aujourd'hui guyane Corel PaintShop Pro X5 donde comprar en Colombia, Corel PaintShop Pro X5 venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34632#>Corel PaintShop Pro X5 barato</a> Comprar Corel PaintShop Pro X5 Corel PaintShop Pro X5 barato. grande pharmacie avignon nord pharmacie amiens rue alexandre dumas Adobe Illustrator CS6 por internet, Adobe Illustrator CS6 donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34246#>Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a</a> Adobe Illustrator CS6 barato Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a. pharmacie de garde oloron pharmacie eric beaulieu , act therapy concepts pharmacie de garde marseille valentine Comprar Adobe Photoshop CS5, Adobe Photoshop CS5 venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34629#>Compra Adobe Photoshop CS5 a precios mГЎs bajos</a> Adobe Photoshop CS5 precio Colombia Adobe Photoshop CS5 barato. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta therapie cognitivo-comportementale hainaut pharmacie bailly tensiometre .

Zatím bez slepic

pharmacie leclerc fagnieres produit medicamenteux pour maigrir progressive therapy alternatives maumee ohio , traitement naturel mycose pharmacie de garde marseille rue paradis , pharmacie Г  proximite de moi therapies breves therapies breves formation Forzest barato en la farmacia, Comprar Forzest genГ©rico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34170#>Compra Forzest a precios mГЎs bajos</a> Forzest barato en la farmacia Compra Forzest a precios mГЎs bajos. pharmacie de marissel beauvais horaires pharmacie de garde ussel Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos, Lumion 8.5 Pro venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34553#>Comprar Lumion 8.5 Pro</a> Lumion 8.5 Pro donde comprar en Chile Lumion 8.5 Pro barato. pharmacie leclerc horbourg therapies comportementales et cognitives oise , medicaments youtube pharmacie de garde aujourd'hui tours Forzest precio Ecuador, Forzest precio Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34170#>Forzest </a> Medicamento Forzest nombre generico Compra Forzest a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie lafayette intranet pharmacie leclerc schiltigheim .

Zatím bez slepic

therapie comportementale et cognitive bordeaux pharmacie leclerc trie chateau pharmacie beauvais horaire , therapie act pdf therapies alternatives geneve , produit pharmaceutique medicamenteux pharmacie en ligne avis pharmacie de garde zone 4 Comprar Microsoft Visual Studio Enterprise 2017, Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34562#>Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 </a> Compra Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 a precios mГЎs bajos Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato. therapies actuelles therapie de couple oise Comprar Fortical sin receta, Fortical precio PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34169#>Medicamento Fortical nombre generico</a> Medicamento Fortical nombre generico Fortical barato en la farmacia. pharmacie proche beauvais pharmacie ouverte reims , pharmacie leclerc saint quentin therapie de couple guadeloupe Comprar Adobe Acrobat XI Pro, Adobe Acrobat XI Pro venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/#>Adobe Acrobat XI Pro donde comprar en PerГє</a> Adobe Acrobat XI Pro donde comprar en PerГє Adobe Acrobat XI Pro precio PerГє. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie leclerc guingamp act therapy jordan peterson .

Zatím bez slepic