Odpověď Sartrovi stran kauzy Peroutka

Autor
Štítky

Rozsudek odvolacího soudu – viz odkaz

https://echo24.cz/a/iA54V/mame-cely-rozsudek-zeman-vs-peroutka-je-to-remiza-napsal-soud

 

Odvolací soud změnil verdikt a rozhodl o následujícím znění omluvy:

„Ferdinand Peroutka není autorem článku pod názvem „Hitler je gentleman“, případně článku pod názvem „Hitler je přece gentleman“. Česká republika se za tyto dehonestující výroky omlouvá.“

Pro Vás Sartre – dehonestace spočívá ve skutečnosti, že onen výrok nebyl doložen. Použitá slova nedoloženého výroku nejsou totožnými slovy v ostatních doložených výrocích Peroutky, proto jsou dehonestující.

V další části jsou konstatovány důvody změny oproti původnímu rozsudku. Spočívají v tom, že žalovaná strana předložila jiné články Peroutky s obdobně kontroverzními výroky. A je zde odůvodnění, proč názor na Peroutku je názor a že na takovém názoru nelze shledat nic dehonestujícího.

Jinými slovy, žalovaná strana se má omluvit za to, že onen výrok nedoložila, nicméně podstata názoru žalované strany na Peroutku doložená jinými výroky není žalovatelná. Názor nelze soudit.

A to je podstata celého sporu. Šlo-li vnučce Peroutky o onu dehonestaci v názoru, nedosáhla ničeho. Ten názor na Peroutku není žalovatelný.

Z uvedeného lze asi jen velmi těžko dovodit, že Zeman je soudem usvědčený lhář. Důvodem není lež, ale nedoložení citace.

Ona soudkyně mohla konat i jinak. Po dokazování se mohla zeptat vnučky Peroutky, zda trvá na žalobě, pokud ji může vyhovět jen v nedoložení jednoho výroku, ale nikoli v podstatě názoru doloženém jinými výroky, doloženými.

Spekulace, proč kdo jednal jak jednal nechám nejen na Vás Sartre, ale i na ostatních.

Stran výroku Zemana, že i pokud se sněmovna rozhodne vyslovit vládě nedůvěru, pověří sestavením vlády opět Babiše je známo. Milý Sartre i mně, i mně. Ovšem pokud skutečně umíte číst . psla jsem cosi o Vašem nějakém doložení, v čem je tu Zeman v rozporu s ústavou. Až toto nějak budete schopen zargumentovat, teprve pak je možné na Vás nějak reagovat. Tedy pokud rozumíte česky. Opět Vám odpovím ve stejné kvalitě Vašeho tvrzení, že je v rozporu s ústavou. Dle mého názoru není. Až Vy zdůvodníte svůj výrok, proč je tu Zeman neústavní či protiústavní, rád Vám budu oponovat. Zatím není oponovat čemu.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nějak jsem to vnímal jako součást mých dvou bodů, ale bez problému souhlasím.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nějak jsem to vnímal jako součást mých dvou bodů, ale bez problému souhlasím.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Takže spíš dávat pozor na všelijaké vykladače smyslu a znění této úmluvy..."
... proboha proč, Hnidopichu, vysvětlete mi, proč si mám připouštět ten váš "pozor", když u nás je daná problematika dostatečně řešena v dosud platných zákonech. Právě to, co v nich není, ale je na těch vašich"vykladačích smyslu", jsou sračky, s kterými hafo zdejších lidí nesouhlasí, tak tedy proč?

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádný anonym, ale šmudla

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, máte to tady nějaké nešikovné, alespoň sloupeček aktuálně přišlých reakcí (asi tak 10kusů) byste tu mohl mít, co říkáte? > takhle, aby se v tom prase přehrabovalo a vy sám dobře víte, že se to po něm nakonec musíte vždycky překydat, chcete-li se v tom vašem chlívku vyznat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky za všechny reakce. Řekl bych, že všechny jsou správné a pravdivé, každá z jiného úhlu pohledu. Stran zcela konkrétně právě toho, jemuž odpovídám – nejvíce mi konvenoval Vidlák s jeho pozváním na zabijačku.
Kadlas někde zmínil zdejší zaprděnou jednotu a vzájemné přitakávání. Nevím, ale já tu takovou jednotu opravdu nevidím.
A zcela dobrovolně přiznávám, že trollem jsem sám. Omluvy nemám. Čísla nikdo neokecá. Výčitky svědomí nevím proč, nemám. Jsem s tím smířen – dokonalý jsem nebyl, nejsem a vím, že nebudu. Bohužel i vím, že v mnohém zůstanu blbcem až do konce svého života – nevěda o tom.

Sám nad sebou - shovívavě se usmívající smajlík

Zatím bez slepic

takhle to prostě není, je to v nás! Celý život jsme se učili a byli ochotni naslouchat autoritám, a když jsme už byli trochu zkušenější, tak jsme považovali za normální TO zkušenostmi získané i vysvětlovat. Jenže, Alexi, průser je, že on o to dneska nikdo nestojí, v tom bych viděl problém té předvedené potence v Sarterově kauze.

Zatím bez slepic

Také střípek pravdy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedá mi to, abych nezhodnotil prozatím konečný efekt zdejšího sartrovského trollení:

Podle mne je celková bilance veskrze pozitivní !
Kydy postrádaly jakoukoli antitrolovskou imunitu, reagovaly bouřlivě, přehnaně a alergicky.
Něco jako fatální reakce domorodců na evropské choroby, třeba rýmu:
Našinec si utře sopel trsem trávy, hrdý náčelník na rýmu zemřel, vysílen zpěvem Písně smrti.
Berte trolí atak za vcelku neškodné očkování kravskými neštovicemi, které může naši rozmazlenou a proti infekci chráněnou komunitu později ochránit před ohyzdnými a nebezpečnými neštovicemi pravými.

Jsem, pravda, stařík očkováný mnohaletými potyčkami na Aktuálněm.cz pod dozorem cenzora Stejskala blahé paměti, pod mnoha různými nicky, kůže mi železem ztvrdly, řekl by slezský bard.

Občas se mravně rozhovním jako velkej chlap a jsem pak strašný ve svém hněvu - ale přátelé, přiznám se, že to většinou tahám z paty!
:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hó hó hóhó -:)-:)-:)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedné z MNOHA metod, kterou se strážci jediného přípustného názoru chystají použít. A tenhle skutečně ani nemusel být zaplacen. Kombinace grafomanství, troufalosti, přebujelého ega, sprosté lži, evidentní sprosté lži, zaseknuté desky a v neposlední řadě vytrvalosti bude jedním ze způsobu ochrany hloupého plebsu před škodlivými názory, totiž názory - před ne-fakty. Zvykejme si. Ruku v ruce půjde útok po techncké stránce (a bude sofistikovanější než dva miliony reklam na v1agru), síťová neutralita to má za pár a pak, kdyby to pořád nepomohlo, decentní nepřímá upozornění. Vy přece tak hezky píšete o své rodině, pane, tak přece nechcete, aby vaše dítě mělo ZASE propíchaný pneumatiky u kola v létě / ztracený boty v zimě / v jídelně mu někdo ZASE obrátil polívku do jídla / muselo ZASE uskakovat před náhle se zjevivším autem s neprůhlednými skly. To si pak každej rozmyslí a vnuky mívají i ostřílení bardi, dneska teda spíš hlavně ti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych řekl,že dneska byla taková příprava,kdyby se zase objevil Sartre,že se zrovna IÚ neplní,doufejme její zamítnutí.
Jenže,zkouší na na nás ze všech stran,když neprojde Marakeš,I.Ú.OSN pakt o legalizaci migrace,přijdou z něčím jiným.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

...no co, zkoušet můžou (a oni to taky zkoušet budou), tak to holt budeme tahat třeba i z té paty po vzoru AH, ale na krovky se přetočit dobrovolně nehodlám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad jen mladí si myslí, že se smlouvy dodržují. Pamatuji si už dost a vím, že mnohé smlouvy se nedodržely, stejně jako sliby, přísahy......
Genderové a podobné šílenství brzy skončí, stejně jak padla říše římská.

Zatím bez slepic

In reply to by skřivánek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skřivánku, já naprosto souhlasím, že genderové šílenství brzy skončí stejně jako říše římská, dokonce za stejných důvodů - vpádem barbarů. Akorát nepřijdou ze severu, ale z jihu a nebude nám ten rozpad trvat několik set, ale jen několik málo let.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale co další hrozby! Dnes jsem si přečetl výroční zprávu BIS, je to hrozné čtení a hlavně je potřeba čelit hrozbám z Ruska!.
Zpráva BIS má 25 stran a slovo Rusko a jeho odvozeniny se v ní vyskytuje 45 krát, Sovětský svaz 6 krát a zvlášť Putin ještě 3x. Dá se říci, že zpráva BIS není vlastně o ničem jiném, než o Rusku jakožto největší hrozbě pro nás.
Vážení, myslíte, že to Jakub Janda za nás všechno vybojuje sám. Domnívám se, že ani s pomocí Tomáše Pesczynského to nezmůže. Musíme se naučit ty ruské špiony mezi námi odhalovat sami.
Ale nebojme se. Jediní a ryzí demokrati ODS, Piráti, lidovci, TOP 09 a STAN, otřeseni zprávou BIS už ustanovují vyšetřovací parlamentní komisi ruských a čínských vlivů. Snad přešetří i tu zprávu BIS.
Naše/vaše česká televize jde na svém serveru ještě dál. Možná má k dispozici i tajnou část zprávy BIS a tak konstatuje, např. že Spolupráci s Čínou a Hedvábnou stezku podporuje prezident Miloš Zeman. To jste vůbec netušili, co? ČT vychází i ze zprávy Vojenského zpravodajství, které objevilo strašnou věc, že čínský projekt Hedvábné stezky bude pro EU "zdrojem rostoucích obav". To je přece hrozné zjištění. Až sem jsme dospěli!
Jediný a ryzí demokratický blok stran ODS, Piráti, lidovci, TOP 09 a STAN už předem odhalil hlavního viníka, dokonce samotné centrum, odkud ty hrozby pocházejí. Ano, přátele, je to Hrad a prezident Zeman. Ten nás tam všechny táhne. Tam na východ.
Ale měli bychom být i my tady na Kydech stále bdělí a ostražití. Sartre je pro nás trvalým poučením a zpráva BIS povinným čtením.

Zatím bez slepic

Že bychom hodili kotvu na Západ, inspirovali se vyspělejší demokracií a nasadili také žluté vesty?
BIS jen opisuje, co moc nařizuje, http://www.ipex.eu/IPEXL-WEB/dossier/files/download/082dbcc56429bb02016…
V odkazu je zpráva EK pro EUparlament a Radu, jedná se o Společný rámec pro boj proti hybridním hrozbám (od června 2017 do července 2018). Sice se tam výslovně Rusko a Čína nezmiňuje, ale uvádí se tam spolupráce s NATO. V opatření č. 17 se píše, že v posledních letech bylo pro EK prioritou předcházení násilné radikalizace off-line i on-line, proto boj proti dezinformacím, projevům nenávisti a dohodnutý Kodex chování s Faceb., Twitter, Google (Youtube), Microsoft.
Zřejmě dle zprávy BIS práce všech protidezinformačních bojovníků (namátkou Demagog, Manipulatori, Hoax, Zvolsiinfo, Factczech, Fakescape, Holubiposta.cz, StopFake.org, Svetmedii.info) nestačí a pomýlených Vidláku u nás i na Západě přibývá. Sedmdesát let tam měla vládnoucí moc takový klid na práci, až francouská střední třída začíná mít prázdno v peněžence.
U nás je ten klid skoro třicet let. Např. dnes projednávali ve Sněmovně návrh zákona o zrušení Fondu národního majetku, který byl sice oddělen od státního rozpočtu ( měl být používán naškody související s privatizací), ale od začátku se z něho vytahovaly peníze na vládní projekty. Od 2007 postupně 55 mld, od 2012 se uzákonilo, že se může do stát. rozpočtu převádět průměrně 10mld. ročně. To ale média nezajíma.

Zatím bez slepic

Veškeré informace o jakýchsi drobných nepokojích tzv. "žlutých vest"ve Francii jsou dezinformace ruských trollů, dokazující, že ruské tajné služby již ovládly i naše zdánlivě spolehlivé oficiální informační prostředky.
Stačí, aby spojené internetové divize naší a ukrajinské armády nasadily uměle inteligentní internetové filtry, které budou blokovat veškeré obrázky, na kterých má člověk na sobě něco žlutého - a Pravda opět zvítězí nad rozvratnou ruskou lží !

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový Sartreson (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle je moc pěkné: https://www.youtube.com/watch?v=XaFFffWY1DM. A kdo umíte německy, tak z komentářů vyčtete, že i Němci se dívají na dění ve Francii stejnou optikou jako my. Dobrou noc všem.

Zatím bez slepic

In reply to by Alfa-Beta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky, tak nějak mne to potěšilo.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový Sartreson (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fajn, prozatím si nasadím brýle růžové a podám přihlášku do kurzu mediální gramotnosti pro starší a pokročilé. Heslo dne: Naši solidaritu si rozvracet nedáme.

Zatím bez slepic

SaturniNe,
měl by pan domácí Vidlák jít příkladem.
Jistě by zvládl i veliký uvítací transparent nad vjezdem do svého velkostatku
- v pozadí zkřížené vlajky EU a USA , v popředí věrný portrét čuníka, chystajícího se opustit tento svět - a dole fluorescenční barvou :

PUTINOVY PLÁNY ZHATÍ
MOJI VEPŘI BOUBELATÍ!

Zatím bez slepic

Ty máš takovou důvěru v naše poslance a senátory, že porazí Putina? Optimisto!!!!

Zatím bez slepic

SaturniNe,
buďte rád, že bdělí BISoni umějí číst alespoň české noviny....Ledaže by svá odhalení měli z České televize ?
Nejspíš je v dětství nikdo do běžné základní školy neinkludoval. Jejich závěry jsou tudíž takové...praktické.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejlepší odpověď na Sartra dal už Jan Werich:
"Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale nesmí se vzdát."
Perfektní!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman neměl doložit, jaký názor měl Peroutka. Zeman měl doložit, že existuje článek s názvem "Hitler gentleman" (nebo tak nějak).
A vzhledem k tomu, že i přes názory odborníků a nejspíš DODNES bude tvrdit, že ten článek existuje, JE SOUDEM USVĚDČENÝ LHÁŘ. Je mi to fakt líto .-))))

Ale hezký pokus, jak to "kopnout" úplně jinam .-))))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozpor s duchem Ústavy a i dle odborníků přímo s Ústavou byl ve vyhlášeném odhodlání Zemana nechat vládnout po vyslovení nedůvěry Babiše a vládu bez důvěry třeba až do konce volebního období a nepověřit druhého v řadě. Kdyby totiž ten (a byl by to opět babiš, že ano) opět nedostal nedůvěru, do 3. pokusu premiera navrhuje už předseda PSP a ne prezident.

Totéž překročení ducha Ústavy a hlavně svých "názorů" (mění je i 3x týdně) učinil v 2013 s vládou Fischera, tuším.
A nejlepší je, že když Němcová tehdy měla pro svou vládu po Nečasovi 101 podpisů, nepověřil ji. U Babiše ho poprvé pověřil i když neměl jediný podpis a bylo jasné, že důvěru nedostane (totéž platí pro Zemanovo úřednické vlády). Ale s tím se musíte vyrovnat vy, nekritičtí adoranti Zemana :-)))

Zatím bez slepic