Bezpečnost na vlastní oči

Autor
Štítky

Univerzita Karlova spustila projekt „Česko! A jak dál?“ Má se jednat o diskusní platformu, která má za cíl definovat zásadní celospolečenská témata, problémy a výzvy naší společnosti a země. Viz:

https://fsv.cuni.cz/aktuality/univerzita-karlova-spustila-projekt-cesko-jak-dal

Druhé kolo těchto diskusí proběhlo v našem statutárním městysi na téma „Bezpečnost“ ve středu 20.3.2019, což přilákalo moji pozornost - protože na místo konání, do Měšťanské besedy, to nemám z bytu ani pět minut, šel jsem to tam omrknout.

S bezpečností to brali vážně, mám s podobnými akcemi dlouholeté zkušenosti, a tak policajta v civilu poznám už podle čuchu. Tady jich bylo nejméně dvacet (uniformované na ulici nepočítám). Trochu mě překvapil jeden z těch tajných, když mě ve vstupu do jednacího sálu zastavil s laskavým dotazem, zda u sebe nemám zbraň a chtěl nahlédnout pod moji bundu. Stejně mile jsem mu odpověděl, že všechny své zbraně mám v souladu se zákonem doma v trezoru a respektuji zákon, podle něhož se na veřejné masové akce zbraně nosit nesmějí. A že kdybych ji měl, byla by vzadu za páskem. Proběhlo to přátelsky a s úsměvem. Zda tak byli kontrolováni všichni netuším, ale myslím, že ne. Ten polda měl prostě také profesionální čuch, asi jsem mu nějak smrděl střelným prachem.

Kdo tam všechno byl ?
Hvězdou večera byl samozřejmě premiér Babiš, sekundovali mu ministr vnitra Hamáček, rektor UK Zima, rektor ZČU Holeček, šéf krajských hasičů Pavlas a politolog jménem Nikola Schmidt. Absentoval avizovaný ministr obrany Metnar.
V Malém sále Besedy bylo uprostřed nastavěno 168 židlí (12 řad po 14), kolem stěn cca dvě desítky dalších. Někteří lidé jen postávali, celkový počet lidí v sále jsem odhadl tak asi na dvě stovky. Roztřídil jsem si je následovně:
10 % policisté
10 % organizátoři
10 % PR lidé od Babiše, od Hamáčka, od Zimy, od Holečka… i na ty hezké PR slečny/paní mám po těch letech čuch. Kostýmky a tak. Třeba Šárka Stará ze ZČU by se vám určitě líbila. Jejich mužské protějšky (mladí v oblecích) asi méně.
10 % novináři, fotografové, kameramani
20% místní funkcionáři z kraje i města
Z tohoto výčtu je zřejmé, že „občané z ulice“ se dostavili v množství menším než malém, mým odhadem těch zbývajících cca 80 osob, rozdělených do dvou hlavních skupin – hodně mladí versus hodně staří.

O čem to bylo ?
Račte prominout, ale vlastně o hovně. Moderátor to hned v úvodu pojal ze široka – připomněl bezpečnost potravinovou, zdravotní, ekonomickou, vojenskou, policejní, kybernetickou. A tak se rektoři věnovali „výchově kádrů“ pro potřeby bezpečnosti všeho druhu (a že mají málo peněz, ale s Babišem se to lepší). Hasič o pohromách živelných a nejveselejší byl politolog – ten to pojal až meziplanetárně.
Hamáček mj. zdůraznil, že policisty a hasiče musíme „konkurenceschopně“ zaplatit a že kriminalita klesá. Roste jen v Plzeňském a Ústeckém kraji a na Mladoboleslavsku, kde je to stejně jako na Plzeňsku dáno nárůstem počtu zahraničních dělníků. Řekl, že v česku pracuje půl milionu zahraničních dělníků a že je třeba se připravit na rizika spojená s nimi, pokud přijde ekonomická krize a propouštění. O Plzni uvedl, že je špičkově vybavená pouličními kamerami, k čemuž mě napadlo, že kamery sice pouliční kriminalitu hezky zdokumentují, ale moc asi nezabrání tomu, abyste do Rumuna v noci nedostali přes držku.

Největším překvapením pro mě byl premiér Babiš. Byl naprosto uvolněný, mluvil už celkem slušně česky, a říkal lidem přesně to, co chtěli slyšet – třeba o kvótách a že v tom neustoupíme, a že jsme šestou nejbezpečnější zemí na světě, podle nějakých průzkumů. Nezapřel miliardáře, když se odvolal na I. republiku a její heslo „Hospodářská síla je základem svobody“ – možná tím myslel tu svoji, co já vím? Dál řekl, že velký problém bude voda a že (záměrně cituji): „Další imigrační vlna se nevyhne ani naší zemi!“. Vypustil i několik protibruselských špílců, z nichž vybírám:
- V zabezpečení energetické bezpečnosti budeme spoléhat na jádro („Naše vlastní cesta je rozdílná od hlavního trendu v EU“)
- Jak udržet naši bezpečnost? Opisujme od Izraele
- V Sýrii EU totálně selhala a my můžeme pomoci s řešením, protože tam máme jediné funkční velvyslanectví.
Docela hezky shodil politologa Schmidta, který se rozplýval radostí, že náš ministr zahraničí Petříček chce svolat do Prahy celosvětovou mírovou konferenci. Babiš se smál a řekl, že zajišťovat celosvětový mír asi nebude ambicí ČR, na to že asi nemáme a připomněl čísla: USA mají 2 miliony vojáků, my 20 tisíc, USA mají vojenská rozpočet 740 miliard USD, což je celý náš státní rozpočet a byl i veselý – USA mají sedm letadlových lodí, ani v tom je asi nedoženeme. Problém je podle něj v tom, že velmoci se neumějí dohodnout.
Premiér byl několikrát odměněn potleskem (především starších občanů a místního krajského šéfa ANO pana Volného, sedícího v první řadě), byl velmi přesvědčivý a lidi mu to celkem žrali (já nikoliv, neb vím jak…. však vy víte taky).

Dobrý byl hasič Pavlas, protože mluvil k obyčejným lidem o obyčejných věcech.

Naopak pro obveselení sloužil politolog, protože se vznášel kdesi nad vodami. Hovořil o třech výzvách:
1. Absence globální vlády, protože trend k ní je v rozporu s národní svébytností (podle něj celkem zbytečné)
2. Problém terorismu se zbytečně zveličuje a politizuje, v podstatě je to hrozba náhodná a v porovnání s jinými marginální
3. Dosavadní neschopnost „společensky uchopit přírodní procesy“ (to jsem nepochopil)
Světová integrace podle něj proběhne, vždyť Vršovice ještě před sedmdesáti lety také nebyly součástí Prahy a dneska už jsou. Pro mě mimoň, což můžete posoudit i tady:
https://ego.ihned.cz/c1-66093230-na-asteroidech-se-bude-tezit-to-je-jiste-cesku-nesmi-ujet-vlak-rika-nikola-schmidt-vytvarejici-narodni-strategii-planetarni-obrany

a tady:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/April-Bohuzel-ne-Zkrachovaly-podnikatel-za-vase-penize-bada-o-planetarni-bezpecnosti-A-vyklada-do-novin-jak-musime-rozbit-vztah-k-narodu-a-nechat-vladnout-kosmopolitni-autority-530288

Mimo jiné se svěřil, že díky programu Erasmus má teď přátele po celé Evropě a také že jezdí do Maroka vyhledávat malé firmy, které by se spolu s námi mohly podílet na kosmickém výzkumu. (Zde mě napadá, ač je to urážlivé, že Švejk říká cosi o tom, že už v dávných dobách se lidé nechali obveselovat zrůdama).

Diskuse
Dotazy z pléna byly především dílem staříků, kteří se zhusta dovolávali spravedlnosti v různých svých osobních záležitostech (když už tu měli premiéra).
Veselé to bylo s mladým cizincem (ukázalo se, že Ukrajinec), který v našem statutárním městysi studuje medicínu a stěžoval si, že ačkoliv si platí zdravotní pojištění a má kartičku VZP, v nemocnici ho nechtějí ošetřovat a posílají ho zpět na Ukrajinu. Toho se hned ujal přítomný ředitel plzeňské Fakultní nemocnice Šimánek a vyzpovídal ho. Ukázalo se, že chtěl ošetřovat nikoliv ve státním zdravotnickém zařízení (tam nesmějí nikoho odmítnout), ale na soukromé poliklinice. Babiš to hned vesele komentoval – Tak vidíte, studujete u nás v češtině, tak to máte zadarmo, a chřipku vám tady pan ředitel taky vyléčí, to byste asi mnohde jinde v Evropě neměl a za oceánem už vůbec ne. A Vašek Šimánek hned mazaně řekl premiérovi, že FN Plzeň má za ošetřování cizinců nedobytné pohledávky přes 20 miliónů a ostatní státní zařízení v ČR jsou na tom podobně – neměl by jim to nějak hradit stát?

Celkový dojem
Vlastně to byl diskusní večer papalášů pro papaláše, protože veřejnost se o té akci ani neměla šanci nějak moc dozvědět. Složení účastníků (viz výše) o tom dost vypovídá. Pro mě byl největším překvapením, jak už jsem napsal, premiér. Bezvadné PR mohlo být jako bejk, jen lidí bylo málo a mediální ohlasy prachbídné, protože nebylo moc o čem psát. Posuďte třeba tady:
https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/cesko-je-bezpecnou-zemi-shoduji-se-politici-akademici-i-odbornici-20190321.html

Byl jsem připravený dělat si čárky, kolikrát padne v souvislosti s bezpečností ČR slovo „Rusko“. Ale bylo to jen jednou, když premiér hovořil o velmocích. A „Putin“ vůbec.

Můj závěr z pohledu PR:
Premiér - jednička
Ministr vnitra – bruselský vlezdoprdelka
Rektoři – no prostě akademici
Hasič – dobrej
Politolog – třídní nepřítel
Ukázalo se, proč socani prosrávají volby a ANO vyhrává. Třeba i tím (A TO NEPŘEHLÉDNĚTE!), že bývalý náš primátor Zrzavecký, který měl problematiku bezpečnosti občanů čtyři roky na starost, tuto oblast totálně zanedbával a tudíž ji ani neuměl využít před volbami. A má ji na starost i teď, když je už „jen“ členem rady města…. a z této akce o bezpečnosti s tak špičkovou účastí odešel v půlce a když byl pak žádán v diskusi, už nebyl k mání. Takže socani budou prostě prohrávat dál….

Anketa
Organizátoři akce připravili také anketu s možností odpovědět z čeho má respondent v oblasti bezpečnosti největší strach:
- z nedostatku vody a problému sucha
- z uprchlíků, kteří by přišli do ČR
- z kybernetických útoků na elektronická zařízení
- z válečného konfliktu
- z okradení a fyzického násilí na ulici
- ze smrtící epidemie
Anketa šla ve třech vlnách:
1. na webu (výsledek – největší obavy z uprchlíků, dále o vodu a z války)
2. v ulicích našeho městyse (voda, ulice, válka)
3. přímo na akci v Besedě (ulice, voda, uprchlíci)
My, kteří víme (z kdysi vlastní zkušenosti), jak krásným je anketa manipulačním nástrojem, vnímáme výsledky anket velmi zdrženlivě.

P.S.: Ale ten politolog, ten byl fakt hustej ☺.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Volby by měly být aspoň třikrát do roka,pokaždé by něco přidal,sice na ze svého z erárního to jde lépe.
Když to nedopadne pro pokladnu dobře,zvýší daně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oprávněně, i když to tak z dálky nevypadá. Zajímavý by byl údaj, kolik máme v Česku kebabů. To by trochu napovědělo, jak moc už jsme promoření.

Vůbec se mi nelíbí Babišův kapitulační, odevzdaný postoj, i když má asi pravdu, že se invazi neubráníme. Jako premiér by měl lidem nechat trochu naděje.

Zatím bez slepic

Migracni vlne se neubranime mi zni jako zradim vas a ani vas branit nebudu. Ja to preziju a na vas chcipaky kaslu, v nejhorsim pripade mam prachy a barak kdekoliv jinde na svete na duchod.

Az budete asimilovani, nebo se ubranite prijdu a budu zase delat business s kymkoliv.

Zatím bez slepic

Opravuji, v citaci je ze se nam migracni vlna nevyhne, coz neni neubranime, ale zni to velmi podobne.

Pokud budeme chtit tak se i tato vlna nasi zemi vyhne. A ubranime se.

Zatím bez slepic

No je zvlastni, ze za komunistu nas zadny migracni vlny neohrozovaly. Co asi delali soudruzi jinak.

Zatím bez slepic

Anonym.
Slyšel jste za komunistů něco o Sorosovi a jeho neziskovky,snad u nás jen charta 77 komunisté je drželi pod krkem.

Zatím bez slepic

nebyli jsme na té správné straně demokracie a lidských práv a tehdy se ještě neorganizovala hromadná migrace podle Kalergiho plánu, i když jak Němci tak Francouzi si tam natahali už tehdy muslimského obyvatelstva hafo

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já si nemohu pomoci, ale na Andym mě fascinuje to, jak vždy dokáže hřímat o něčem, aby nakonec členové jeho partaje udělali pravý opak. V tomto kontextu bych se docela chytil té noticky, kdy se jen tak mezi řečí zmínil, že další migrační vlna se nám již nevyhne a zeptal bych se PROČ? To totiž evokuje jeho neochvějné hřímání o tom, že ČR žádný pakt o globální migraci se podepisovat nebude, aby „SE TO“ nakonec podepsalo fakticky jednohlasně.

Zatím žiji v zemi, která je 6. nejbezpečnější na světě. To je celkem fajn a celkem i oceňuji snahu učit se od Izraelců, kteří mají s bezpečností bezprecedentní zkušenosti. Na druhou stranu bych byl rád, aby to vydrželo a docela nerad se dožil situace, kdy to tady bude vypadat jako na Golanských výšinách, nebo v pásmu Gazy. Tahat s sebou kamkoli půjdu pod mantlem útočnou pušku (v té době pravděpodobně již striktně ilegální) a pár třicítek zásobníků nabitých loveckým střelivem, se mi opravdu příliš nechce.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano není třeba se podepisovat, za nás se podepíše zase nějaký ten zástupce.
Ono jak psala Tereza S. vměšovat se do nějakého vměšování, či tady to toku globálních či lokálních vln i migračních není sranda.
Andy jen pípl, že prostě, co se nám vyhnout nemá, to se nevyhne. Asi je smířený.
On už halal certifikát má, tak holt bude obchodovat v mezích možností......

Jen mne nepřestane fascinovat ta ochota i v protestních volbách volit ty ochotné, kde šéf sám už hlásí, že se nám to tak jako tak nevyhne....

Zatím bez slepic

že v podstatě není koho volit.

Své vlastní diktátory a v podstatě katy si sice můžeme zvolit rádoby svobodně, ale i tato pochybná svoboda je však svobodou značně iluzorní. Konečně nevolíme, pouze vybíráme mezi dvěma, či vícero „předžvejkanými“ zly. To je jako kdybych si měl svobodně zvolit mezi popravou zastřelením a pověšením. Obojí je obzvláště z mého pohledu tak nějak totálně na pendrek, protože to bude mít za následek ukončení mé existence. Kupodivu na ní celkem lpím a podobný druh volby se mi pranic nelíbí.

Andy má všechno na háku, protože s jeho miliardami se zkrátka pak jen přesune o zemi, či kontinent dál a tady na to hodí bobek. Na téhle zemi mu záleží zhruba stejně, či ještě méně, jako nám na pytlíku brambůrků, které jsme právě dojedli. Zkrátka jej odhodíme do koše a okamžitě na něj zapomeneme.

Bohužel nevidím nikoho, komu bych to dokázal v následujících volbách hodit. Vše tam je v podstatě jedna parta, která si z nás dělá dobrý den. Na oko se škorpí skoro do krve a na pozadí se dohadují, jak to tady co nejvíce využít, použít a odhodit.

Zatím bez slepic

Ode mně to dostane I.David. Nevidím v tom žádný problém.

Zatím bez slepic

by se dalo věřit, kdyby nebyl v pachtu s Okamurou, kterému naopak nevěřím ani dobrý den. Nikoli kvůli médiím, podotýkám.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

I ten pan David jistě myslí na pana Davida nejdříve, je to naprosto logické, jen to nikdo z kandidátů veřejně ne a ne a nepřizná. O peníze, co z pobytu v EU hře na parlament jsou, jde až v první řadě.
Jak jsem již dříve psala 21 dobře placených figur z ČR nemá vliv "skrz" Europarlament v podstatě na NIC.
A volič, může tak akorát jásavě volit v květnu "Jasánky" EU a nebo to profláklé (furt do zblbnutí) menší zlo.
A to díky pokrytectví či naivitě voliče a jeho skákáním na stejný špek furt dokola.
Čím více voličů, tím větší prý zájem o pobyt v ústavu, tedy v EU.
A čím méně, tím snadněji kde kdo ke korytu přijde, pokud 5 % (ve zkratce) .....přeleze.
Nevolila jsem, že do EU chci, a tedy logicky nebudu v květnu volit nikoho z korytářů, i kdyby slibovali změnu na počkání.
Jediná změna, o kterou měničům jde jistě, je aby pro změnu oni pobírali, co dosud pobírá jiný.

Zatím bez slepic

I nevolbou volíte. Dovolíte účast těm, kteří by se do EU nikdy nedostali, kdyby lidé volby nebojkotovali.

Zatím bez slepic

Ano, čekala jsem, kdy na mne někdo přijde s tímto už obvyklým argumentem.

UVĚDOMUJI si to a přece vědomě do EU nevolím, byla bych sama sobě odporná, volit do něčeho, s čím bytostně nesouhlasím.

I ten Vás jednoduchý fakt, vychází z mylného předpokladu, že ti, co k volbám nejdou, by volili zrovna jako Vy......
Co Vy víte, kterým by volbou dovolili účast.... Dle této Vaší logiky pak i ten, co volí a strefí volební lístek pod 5 % ,dovolí účast těm......

Referendum o vstupu jsem NEBOJKOTOVALA a demokraticky jsem byla přehlasována.

Takže za "nebojkot" a jeho důsledky v květnových volbách jsou odpovědní spíše ti, co byli pro vstup do EU.
To těch zbylých XY procent tehdy pro vstup, co nejdou volit, ( nad těch 17 % obvyklých platných hlasů), mají možná máslo na hlavě, a možná už také nechtějí jen volit ta menší zla.....
Až bude další referendum, volbu bojkotovat nebudu.
To, že se do EU parlamentu dostanou ti, nebo oni a platně tedy legálně a legitimně je k zastupování všech NAVOLENO i při účasti třeba jen jejich rodinných příslušníků, mi tedy za vinu dávat opravdu nelze.

Viz L.C. - píše mi z duše!

Zatím bez slepic

Majko,
sice rozumím Vám i L.C., ale přesně to odrazení lidí, kteří by volili proti, je cílem všech těch, kdo ovládají europarlament. Když už z Vás neudělají Jasánky, postačí jim Vaše trvalá neutralita. Ve volbách do EP si klidně zvolí kandidáta i 10 hlasy, když všichni budou mlčet a nezúčastní se voleb.
Máte právo naložit se svým hlasem dle Vašeho uvážení, ale daleko lepší je občas hodit vidle do soukolí dobře namazaného stroje normalizace.

Zatím bez slepic

Jsem k srmti unavený. K smrti unavený z toho, že bych měl znovu a znovu volit nějaké iluzorní menší zlo, ze kterého nakonec vypučí zlo stejné, ne-li horší, než to, kterému jsem se chtěl původně vyhnout.

Okamura je kariéristický zmetek, který půjde pro funkci třeba přes mrtvoly. Jeho kauz bylo již příliš a navíc znám osobně lidi, kteří měli tu nečest s ním pracovat a říci mi, co je skutečně zač. Ten jen využívá nálad a hysterie ve společnosti k navyšování vlastních preferencí líbivými bláboly. V okamžiku, kdy by byl skutečně u vesla, zažili bychom tak obrovský názorový veletoč, až by se nám z toho všem zatočila hlava.

Nemyslím si, že pan David je takový. Jenže nakonec zůstane sám. Co změnil za dobu svého pobytu v EU parlamentu pan prof. Keller. Názory nemá špatné, ale občas má také problémy s hlasováním. Pohříchu i proto, že ďábel je leckdy skryt v detailu a při schvalování nevinné pitomosti najednou upisujete duši čertu.

Chcete vědět, jak to vidím já? Omluvte prosím mou frančtinu. Jsme v hajzlu, v hajzlu a třiatřicetkrát v hajzlu. A to proto, že u koryt a to naprosto všude, jsou sociopati a deprivanti, kteří se neštítí jakékoli špinavosti. Naše možnost o něčem rozhodnout je nulová. Nemáme naději ovlivnit, co se stane. Volební hlas je absurdní vějička, která nemá cenu rozšlápnutého švába. Můžeme se jen pokusit se připravit na to, co přijde a pak.... . To je již otázka na zcela jinou debatu.

Zatím bez slepic

Žádná volba není volba mezi dobrém a zlem. Ani ta do EP.

Keller byl to nejlepší, co ČSSD kdy do voleb poslala. Ale to za ním...

Zatím bez slepic

Omlouvám se za ty rozjitřené emoce, ale abych pravdu řekl, jsem nasranej. Nelze napsat naštvaný, nebo rozzlobený, protože i kdybych si vybavil toho nejnasranějšího člověka, kterého jsem v životě potkal, vynásobil to 1000x, tak v porovnání se mnou je on tak maximálně mírně rozladěný.

Jako by nestačilo, co dělají s mou vlastí, s mým domovem. Ještě tady chtějí pod tlakem nacpat vyznavače jakési pochybné ideologie, představované pedofilním a násilnickým psychopatem, který by v každé rozumné slušné společnosti visel na první větvi. Ne, to jim nestačí, ještě si vytváří jakési pochybné legie pochopů, kteří se mi snaží vnutit, co si mám myslet, co mám říkat a že když s něčím nesouhlasím, mám držet hubu a dělat, že se mi to líbí. Jenže mě se to nelíbí.
Nelíbí se mi nepřátelé vnější i vnitřní, nelíbí se mi adorace gaunerů a vrahů, nelíbí se mi lži a manipulace, nelíbí se mi, že ze mě někdo dělá blbce a ještě se mi u toho drze směje do ksichtu. Nelíbí se mi toho vážně ale kurva hodně.

A co se mi na tom nelíbí nejvíc je nejen to, že s tím nemohu vůbec nic dělat, že mi to ke všemu ničí život a znemožňuje mi to vychutnávat a užívat si věci, které se mi naopak líbí.

Vážně, já žádnou volbu nevidím. Vidím jen zmar, šalbu a klam.

Zatím bez slepic

Pokud lidé přestanou házet vidle do předem připravené akce eurojednoty eurosvazáků, nic se nikdy nezmění. Nemáme moc práv a šancí něco změnit, ale volby jsou jednou z nich. Před volbami se vždy ptám, kdo nejblíže reprezentuje mé zájmy. Pak dostane můj hlas jako to menší zlo, ale nemá jej jistý navěky. Pokud volit nepůjdu, dávám tím hlas tomu současnému mně nevyhovujícímu stavu.
Berte to jako pokus o zrušení Senátu. Zrušit se může pouze sám. Tak se postupně musí volit lidé, kteří jej budou chtít zrušit. Až jich bude většina, třeba jej zruší. A třeba ne.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spojitost volby do EP a naší politickou scénou je dle mého názoru malá, Když to hodím kandidátce SPD do EP, neznamená to, že to ode mně dostanou i doma.

Volbou I. Davida nemůžu nic zkazit.

Ostatně z těch, co jsou připraveni říkat ne, už jsou tu jen komunisti. Ostatní? Znamenají pokračování nastoupené cesty.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

a komu ze zbývajících ten dobrý den tedy věříte, že jsem si nevšiml ... že bych zpozorněl?

Zatím bez slepic

většina spolutrpících byli důchodci, někteří i podstatně starší a to jsem nebyl na LDNce. Většina jich fandila Babišovi. Vzpomínám na diskuse pod průzkumy veřejného mínění, kde se diskutující podivují, že ve svém okolí neznají nikoho, kdo hodlá volit ANO. Tak to asi chce neptat se pod koněm v Práglu.
Pobyl jsem tam 14 dní, poprvé od roku 1963 v nemocnici. A musím konstatovat, že jak péče, tak prostředí nad mé očekávání. Jediná podivnost, že lékaře nad 40 nebylo téměř vidět. Asi jsou v Německu. Jinak sestřičky špica.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukrajinci jsou ještě v pohodě, naši černí ani neumí česky.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

také to není nijak slavné.

Sakra, Banderovci mi na konci války vyvraždili půlku rodiny z babiččiny strany a já tu mám teď poslouchat tu jejich hatmatilku. Kdyby alespoň mluvili rusky, jenže ta je dnes nepopulární. A to jsem ze čtvrtiny Ukrajinec po dědečkovi, který, a to bych rád zdůraznil, byl alespoň na té - z mého pohledu - správné straně fronty.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Palec nahoru!

Zatím bez slepic

Kdyby Vlast teprve ovíjely mraky, to bych byl ještě šťastný jak blecha. Vlast, a stejně tak nás, de-facto zabíjejí a ještě se u toho baví, či na tom přinejmenším třískají těžké prachy. A až lidem dojde, že již nyní jsou ve válce, bude už dávno pozdě.

Zatím bez slepic

Z Kartouzovy prskané:

"Rychlá cesta z tohoto srabu neexistuje.
Existuje jen pomalá snaha narovnávat pokřivené společenské vztahy a vytlačovat deprivanty mimo veřejný prostor, co to jen jde.
I proto je mi velmi sympatické, že se o to pokusila ODS. Kdyby totéž udělala ČSSD s Foldynou, byl by to další droboučký, ale symbolicky důležitý krok. Etc. Nejde o to takové lidi eliminovat, jen ať si dál pindají. Je ale krajně důležité ukázat, že deprivanti a lidé zdiskreditovaní svým opakovaným selháním prostě nereprezentují veřejný zájem. Pokud by se podařilo dosáhnout takového stavu alespoň na částečnou úroveň, sníží se zároveň potřeba ostatních politiků a veřejně činných lidí válet se s nimi v hnoji na dezinformačních webech. "
Prostě Kartouzovi už nejde o pouhou cenzuru. Pokud někdo někde uveřejní něco neschváleného, má okamžitě letět.. To je cílový stav.
Ale zatím ještě prý nebude "eliminován" Ještě ne!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jeden postřeh o přístupu ANO vs. ČSSD ke svým voličům. Zkuste napsat A. Babišovi nebo na ústředí ANO a dostanete krátkou automatickou odpověď, že Vám děkují za podnět a budou se jím dále zabývat.
A pak zkuste napsat Hamáčkovi nebo ČSSD. Nestane se vůbec nic.
Ta automatická odpověď by ČSSD stála max. 5 minut času nějakého asistenta. Nejsou schopni nastavit ani automatickou odpověď pro své voliče a příznivce a neodpoví ani e-mailem jednoduchou předem připravenou odpovědí.
Tak ČSSD vyhání voliče a hořký konec si jen zaslouží. Pro nové generace nejsou dost free, cool, in. Na starší generace zase úplně kašlou, a o zbylých pár voličů se perou s jinými stranami. Veškerou energii ČSSD spotřebovává ve vnitrostranických půtkách místo aby ji zaměřila na voliče. Systém stranické poslušnosti a kandidátek spolehlivě zlikviduje všechny, kdo by mohli ČSSD zachránit.
Výsledkem ČSSD jsou Poche a Petříček.

Zatím bez slepic

O něčem takovém jsem psal (viz výše - Zrzavecký).
"Volič ať nám vleze na záda".
Pokud tak, pak výsledek přirozený. Poche a Petříček, oba nevolitelní (a s nimi i ostatní).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A když Zrzavecký kašle na voliče, pak se volič vykašle na Zrzaveckého a celou ČSSD. Když se mu voliči nelíbí, měl si Zrzavecký zvolit jinou práci. Nevadí, bude odměněn ve volbách.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
těch pár Pocheho služebníčků, zvaných ze setrvačnosti ČSSD nejspíš stejně počítá s tím, že další volby už nebudou - a když, pacienti s Alzhaimerem jim těch jedenapůl procenta zajistí.
Nebo už bude systém sčítání hlasů natolik zdokonalen, že volby dopadnou podle počítačového programu dodaného příslušnou ambasádou.

Co se týče reakcí na dopis - vždyť jejich věrchuška neodpovídala ani na maily a a SMSky vlastním ministrům či poslancům!
A pokud jste viděl(a slyšel!) záznam z posledního sjezdu, delegáti soustředěně poslouchali snad jen Zemana, u ostatních projevů se bavili nebo se vůbec nenamáhali být v sále. No, pravda - ne že by o něco přišli.
Když čtete jejich papaláše, příčetně už zase občas mluví třeba takový Zaorálek, který odvolává co odvolal a slibuje co slíbil. Smůla, že svůj klaunský potenciál univerzální korouhvičky už vyčerpal.

No, pořád je tam hezkých pár sympatických lidí, kterým vyčítám jen jedno - že z nepochopitelných důvodů stále zůstávají mezi bandou podvodníků, kteří z ČSSD udělali současnou partajní zombii.

Zatím bez slepic

Z ČSSD se stala sbírka nomenklaturních kádrů jak za dob UV KSČ.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že by konečně jednotná mládežnická organizace?
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/youth-speak-up-zacala-netrad…
To už tady dlouho nebylo. Že by počátek Národní fronty pravdyalásky?

Vpřed k světlým zítřkům!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pátek 29.3. - britská premiérka nechá v pátek hlasovat pouze o brexitové dohodě

sobota 30.3. - 2. kolo prezidentské volby na Slovensku

neděle 31.3. - 1. kolo prezidentské volby na Ukrajině

Zatím bez slepic