O přehození znamének

Autor
Štítky

(úvaha spíše nematematická)

Změna znamének plus a mínus na obou stranách rovnic je takový jednoduchý počtářský trik, se kterým se (skoro)každý z nás seznámil kdysi ve škole a postupně ho zapomněl. Jen si pamatujeme, že to jde a je to funkční a kdybychom potřebovali připomenout detaily, vezmeme do ruky nějakou jednoduchou učebnici matematiky a za pár minut už zase víme.

Mně by se líbila a změna znamének také při označování lidí ohledně jejich vztahu k EU.

Dosud se toto značkování provádí tak, že mínus je vypáleno těm, kdo mají k Bruselu nějaké výhrady, v extrémní podobě až pro EU/Brusel likvidační.

Plusem se naopak honosí ti, kdo všechna ta bruselská rozhodnutí a instrukce, doporučení a nápady podporují až adorují.

Nemám po ruce žádný relevantní průzkum, a proto mě případně opravte, prosím, ale myslím si podle svého okolí, že nás, „mínusářů“ je většina, ale mezi námi těch extrémních likvidačních jen nemnoho. Prostě samotný princip nějaké evropské spolupráce se nám zamlouvá, ale cesta k tvrdé centralizaci ála Brusel už nikoliv. Možná proto, že už jsme ji (my starší) jednou zažili. A nezamlouvá se nám toho dost a chtěli bychom změnit trend vývoje EU a (nejspíš naivně) doufáme, že k tomu nějak přispějí evropské volby za pár týdnů.

„Plusařů“ je, myslím si, méně, ale mají silnou mediální podporu, a podporu finanční a logistickou, hlavně ze zahraničí. Jejich myšlení reálnou kritiku EU prakticky vylučuje a kdo s nimi nesouhlasí, je smrtelný nepřítel.

Zahraji si teď na prognostika a zkusím odhadnout, kam nás mohou zavést obě výše uvedené skupiny.

Pokud by se se svými názory v reálné politice prosadili mínusáři, EU by zůstala zachována, jen by její načásltvo muselo poněkud ubrat plyn. Méně příkazů z Bruselu, více kompetencí zpět státům. Více o ekonomice a méně o genderu, abych to silně zjednodušil. Pokud Němci chtějí více imigrantů, co se dá dělat, ať si je dopřejí. Když je Maďar nechce, ať je v Panonské nížině po jeho.

Pokud zůstanou u vesla plusaři a budou dál a dál tlačit na pilu, mezi námi mínusáři bude narůstat procento mínusářů „likvidačních“ – pryč z EU, než nás ti magoři zlikvidují úplně. Při současných tanečcích kolem brexitu to sice nezní příliš realisticky, ale počkejme si, jak to dopadne. Osobně bych tu možnost vůbec nevylučoval.

A tady jsme u té změny znamének plus a mínus. Skutečně proevropští jsou spíše současní „mínusáři“, protože ta jejich budoucí podoba EU stojí na reálnější a obecně přijatelnějších základech, než už teď extrémistické postoje „plusařů“. Ti, podle mého soudu, dovedou EU k rozpadu.

K této úvaze mě přivedla následující informace, hlavně tedy její úvodní část:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-tyden-v-politice-volby-slovensko-brexit-eu-evropska-unie.A190331_193156_domaci_evam

Miloš Zeman je spíše eurohujer, spíše plusař než mínusář, ale politik nepochybně zkušený s ostrým politickým čuchem. I jemu je, (zdá se) zřejmé, že současný stav (a hlavně vývoj) EU je dlouhodobě neudržitelný.

Nestyďme se za mínusy na svých čelech. Ve skutečně jsme více proevropští než ti, kteří omdlévají dojetím při Ódě na radost pod ve větru se vlnící modrou vlajkou se zlatými hvězdami.

P.S.: Vítr je to nejspíš umělý, v ódě slyším pár tónů z hitu „pes jitrničku sežral“, a hvězdy pro nové členy se jaksi nenašly.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Naší tragédií je, že ti extrémní plusaři tlačí všechno do extrémní polohy "Kdo není s námi, ten je proti nám a musíme zůstat neochvějní v naší pravdě, protože lid je přece hloupý, stádo je populistické a odvážný politik má pravdu tehdy, je-li v rozporu s davem." Ti extrémní plusaři se zabarikádovali ve svých myšlenkových konceptech, tak dokonale, že není šance byť jen k rozumné debatě a kompromisu. Už ten by byl zradou a selháním -> ale můžou za to ti druzí přece. Trik se změnou znaménka v rovnici (nemluvme o vytýkání před závorku, to provedla ODS s VKml) je v tom, že se provede ekvivalentní úprava NA OBOU STRANÁCH. Jenomže to je matematická logika, ne logika genderové politologie.

Bohužel si myslím, že na tom nakonec vydělá vyčuraný cynik, co nemá znaménko, ale klidně si to mínus přilepí - až mu to přinese moc.

Zatím bez slepic

Neochvějná jednota už zde jednou byla, i to heslo, kdo nejde s námi, jde proti nám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myšlenka pěkná, leč je třeba najít alespoň jeden příklad, kdy se podařilo nějakou organizaci zreorganizovat zevnitř.
Pokud se to alespoň jednou podařilo, je myšlenka "mínusářů" správná i když nepravděpodobná, v opačném případě.. taková, no ... nezajímavá.
Shrnu to: naprosto mimo mísu. Nebo, že by to bylo takové minusové čekání na godota?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen politickou organizací, ne německou firmou. Skopčáci si myslí, že vyhráli válku a mohou určovat osudy porobených národů. Kde je rovnost, volnost, bratrství? EU není německá firma, tak jako ČR není agrofert. Zevnitř nic reformovat nejde, EU s lidskou tváří není dobrý nápad. Rozpustit, vypustit a znovu z čisté vody. A žádnou hymenu, a už vůbec ne Úd pro radost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a bude se dlouho kácet. Současně s kácením by ale měla vznikat paralelně nějaká politická struktura spolupráce evropských zemí. Samozřejmě s jinými lidmi, než sedí v bruselu. Tamní byrokratické čtvrti bych odstřihl od přísunu peněz a prázdné baráky by brlgičani mohli ponechat neviditelné ruce trhu. Konference a sympozia jdou v době internetu dělat po síti, něco jako webináře, proč to nenapadlo piráty? Nejsou pozadu? Proč by ti lidi měli spolu chlastat a žrát za účasti lokajů a vlajkoslávy? Také v jednotlivých státech by se uvolnilo tisíce bystrých mozků a zlatých ručiček pro samostatnou práci. Propuštěnýn úředníkům by se zdarma natiskly živnostenské listy na administrativní činnost a alou do práce na vlastní triko! Ať odvedou daně ze své kreativní činnosti! Žádná reforma EU, ale jen práce, práce a zase práce, prodaná na volném trhu, je zdrojem příjmů, z jejichž zdanění vzniknou prostředky na sanování nutných neproduktivních výdajů. Evropa má být společenstvím silných států, ne ohradou s otroky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v mafii úřednictva, nové vrstvy nadlidí, kteří tyjí z podlidí. A ti podlidi mají volit své otrokáře. Podlidi v porobených východních koloniích, pracující za třetinové mzdy a žeeoucí odpad, dražší, než originál, mají za zpěvu Ódy na radost volit Ano, bude líp. Když někoho kopou do prdele, nemohou ho ještě kopat do hlavy. To se už i ten otrok zvedne a vrhne se na to kopající hovado. Smůla toho otroka je ta, že by se musel vrhnou na svoji televizi, kterou si koupil na splátky. Tak vychladne a pustí si ne plyn (je drahý), ale zápas karolajny s picburkem nebo jinou zábavnou estrádu, aby u ní načerpal sílu do pracovního procesu v cizí otrokárně,
aby přežil další den čekáním na lepší časy. Ty ale nepřijdou, bo zrovínka teď se máme tak dobře, jako nikdy předtím. Jestliže má být líp, mělo by teď být špatně. Agrofert by měl opravit heslo na “Ano, bude ještě líp”. Bude více nutely, více čipsů, vložky budou více sát a BMW bude mít lepší zrychlení. V tom nám dopomáhej Evropská ůnyje!! Vivat Merkel, vivat makaron, vivat junkers! Prosit!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Godot.
Sami plusaři nevědí kam to směruje a jak to může skončit,proto jsou nutný mínusáři.
Ládik to napsal jasně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tohto clanku.
Kazde kura hrabe k sebe. Uradnici v Bruseli urobia vsetko preto aby ich nezrusili, aby mali viac pravomoci ...
Kazde kura hrabe k sebe.
Akakolvek snaha o upravu, zmenu ci nebodaj rekonstrukciu bude tvrdo potlacana.
Briti sluzia ako uzitocni idioti... EU im to da vyzrat. A na ich priklade to bude kazdemu predhadzovane, ako sa to neda - zit bez EU.
Jeden z Parkinsovych zakonov hovori, ze akakolvek snaha o rekonstrukciu nefungujuceho uradu je odsudena na neuspech. Jedinym riesenim je urad komplet zrusit a zriadit novy organ.
Cize - zbytocne tlachy, psy budu stekat a karavana pojde dalej, kym ju vlci neroztrhaju.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikde nevidím naivitu v článku. Je to jen názor založený na realitě . Já to také tak vidím. Skutečně jsme my mínusáři větší fandové EU než plusaři, kteří to možná nebo ve většině i skutečně myslí s EU dobře , ale dovedou ji do ...... Jinak i manželství v rozpadu lze někdy zachránit stejně jako strom po drastickém prořezu.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale strom sam seba neoreze z vlastneho rozhodnutia.
EU sama seba nezreformuje. Musi prist pilcik a ju orezat, alebo vyrezat 😀😀😀. Len dufajme, ze zahradnicit bude vediet ...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale vždyť si EU dováží své zahradníky prostřednictvím Frontexu. Vyučili se v Sýrii nebo Libyi a jak umí řezat!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

zahradnici ale drevorubaci 😀😀😀

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyz se rozpadala Rimska rise, tak jeji urednici jeste vytvareli predpisy pro ztracene privincie.

Kdyz bylo po revoluci, nasi zdatni urednici jeste statecne planovali dalsi petiletku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám rád čokoládu Lindt. Tu velkou, mléčnou s oříšky. U nás leckde stojí i přes 200,- Kč a tak mě napadlo, jestli bych ji jinde nesehnal levněji. Tím jinde mám samozřejmě na mysli na západ od našich hranic. Třeba by tam byla i kvalitnější, všichni víme, jak je to se zbožím, co se sem vozí pro český pracující dobytek. Našel jsem několik obchodů, kde byla kupodivu levnější a to o dost, prakticky o polovinu, ovšem problém je, že tito prodejci ji k nám nezasílají. Je to sice zajímavé v době, kdy se posílá cokoli kamkoli, ale třeba by museli naskladňovat dvojí a třeba by se jim to popletlo a sračku pro Tschechen by dostal na stůl nějaký německý Übermensch a mohl by být následně postižen krátkodobou nevolností, ne-li nechutenstvím. Člověk si řekne, „proč chodit ke kováříčkovi, když může rovnou ke kováři“ a tak jsem mrknul přímo na stránky Lind. A ejhle, součástí jejich stránek je dokonce e-shop a zasílají. Všude. Tedy do civilizovaného světa. Do zemí západní Evropy. Na východ neposílají. Není tam ani Česká republika, ani Slovensko, Polsko, Maďarsko a spousta dalších zemí. Kupodivu je tam Estonsko. Přemýšlel jsem proč zrovna Estonsko, ale pak mi došlo, že je to možná nějaká speciální úlitba tomu, že Estonsko mělo vlastní divizi Waffen SS a tak tímto Lindt projevuje jeho uživatelům určité díky.

Zatím bez slepic

Jo s tím Waffen SS jste to trefil na hlavičku. Není to nic divného, když jsou fašouni schopni i dnes vyplácet důchody příslušníkům SS. Jen nevím proč tam není i Ukrajina.,ale to je zase zřejmě kvůli Porošenkovi. nechtějí mu zřejmě fušovat do řemesla.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přiznám se, že na Poroshenka a jeho čokoládovny jsem zapomněl. Musím ale také napsat, že jeho čokolády nejsou vůbec špatné. Rozhodně jsou lepší než to, co tady dodává koncern Mengeles, pardon Mondeléz.

Další věc je, že udělat z esesáků a banderovců hrdiny, je docela slušný majstrštyk, umocněný navíc tím, že když tady náhodou ceknete, že jste pro národ, jste málem za vyvrhela. Dokonalý „doublethink“ moderní doby.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako blazen jsem koukal v TV na Zoomu na porad tohohle anglickyho typka

https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Martin

Ma porady o autech, motorkach a cestovani a najednou zacal vykladat, jak byl jeho deda litevskej esesak. Clovek podle jeho pristupu rekl, ze to byl takovej hodnej esesak, ten nejhodejsi na svete. Takovej esesackej andel. Pak si ho vzali anglicani i kdyz ho meli vratit do SSSR k povrazdeni, jak to delali s vlasovcema a spol.

https://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/tv-star-guy-martin-my-69973…

Koukal jsem na to zase jak blazen. Kdyby to zminil tak na pul huby, ze jako slouzil v SS, nic, cim se chlubit, tak OK, nemuze za to a aspon prizna barvu, ale tohle byl v podstate porad celej o dedeckovi z SS.

A ze zidovsky obce zase ani slovicko protestu. Divne, divne.

Zatím bez slepic

aneb co je dovoleno lvovi, není dovoleno volovi. Ne, že třeba já bych to nějak zvlášť chápal. Ono je toho více. Mrkněte na to, kolik se v poslední době otevírá „Overtonových oken“. To nejsou jenom SS a připrchlenci. Dnes zrovna článek v novinách, jak budou uprchličtí teenageři obžalováni z terorismu (neměl jsem sílu to číst – nervy mám jen jedny, ale kdyby to někoho zajímalo: https://www.novinky.cz/zahranicni/501458-africke-teenagery-za-unos-lode…). Ne únosci, ne teroristé, ne grázlové a gauneři, ale teenageři – chudáčci činící tak z čirého zoufalství). Za chvíli nám tu budou řezat hlavy, nejspíše také chudáčci z čirého zoufalství. Dále je to LGBT komunita. Poslední dobou je toho plný všechno. Není dne, aby to na Vás někde nevypadlo. Jak jsem hrdý na to, že jsem gay/lesba/cokoli, jak je to třeba podporovat a nebát se toho u dětí atd.

Nedávno jsem seděl na RTG u nás ve špitále. Čekal jsem tam na kamaráda rentgenologa. Všude po špitále jsou nějaké TV, kde se vysílají nějaké reklamní spoty a jak na sviňu byla zrovna jedna přede mnou. Já ty krámy vážně nesleduji, ale najednou poslouchám a mluvilo se tam o anonymním oplodňování a že u nás anonymní oplodňování pro ženy bez partnera není zase až tak legální, ale že to není problém, že tu máme agentury, které to zprostředkují a neziskové organizace, které pomohou tu radou, tu doporučením a že netřeba truchlit, stačí se zeptat, máme tu hotlajny, helpdesky, e-maily, fejzbůčky. Čuměl jsem na to v tichém úžasu (ano slovo úžas má opravdu mimořádně negativní konotaci, ve staročeštině to znamenalo hrůza, děs, v ruštině to má stejný význam dodnes) a přemýšlel jsem, do jakého zmrveného světa se to řítím. Nejen že se snaží atomizovat společnost, nejen že rozbíjejí koncept tradiční rodiny, kde to jen jde. Ještě k tomu tohle.

No a už začínám být opět poněkud rozladěn. Už vidím, jak někde vylezu na náměstí a zařvu: „Jsem hrdý na svou vlast a jsem heterosexuální bílý muž!“ a kromě cihly, která mě nejspíše vzápětí trefí, mám hned na krku minimálně tři zločiny. Za prvé miluji svou vlast, takže jsem nejspíše nacista (nojo, u banderovců a esesáků se to může, to byli v gruntu hodní hoši), jsem heterosexuální, tzn. beztak šovinistické maskulinní prase a ještě ke všemu jsem bílej – průser totální, protože tím pádem jsem zodpovědný za veškeré zlo světa. No a za tu cihlu, kterou mě někdo trefí do šišky, ještě nejspíše vyfasuji trestný čin výtržnictví, násilí vůči skupině a jednotlivci a za tu bílou barvu možná přidají i rasový podtext, protože jsem nějakého chudáčka deprimovaného vyprovokoval.

Zatím bez slepic

len doplnim
za tu tehlu nasledne budes musiet zaplatit... nic nie je zadarmo ani tehla do hlavy nie :D
a dostanes pokutu za znecistenie verejneho priestranstva - ulomkami hlavy alebo tehly...
nik nam tu nebude vykrikovat somariny na namesti :D :D :D

Zatím bez slepic

Věrná pravda, na to jsem zapomněl ;-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když člověk ve svém životě něco mění, dělá to vždy s cílem lepší budoucnosti. I protřelý estébák bureš si to dal na svoji vlajku, kterou mu nesou nosiči. Jenže jenže. My už v té budoucnosti jsme drahně let a to lepší nenastalo. Nůžky mezi bývalým západem a bývalým východem se nejenže nezavírají, ale rozevírají. Přes masivní investice západu do východu, přes vyrovnávání produktivity práce, mají koloniální správy východního prostoru stále větší potíž vysvětlit lidu, že toto bylo cílem jeho úsilí. Potravinová závislost, produktovody v rukách kolonialistů, snaha nahradit domorodce jinou rasou. Takhle si pracovitý člověk nepředstavuje využití svých daní. Po usilovné práci jedné generace si národ nepolepšil, ale ztrácí svou identitu, svého ducha, přichází o výsledky práce svých pradědů a má svůj osud odevzdávat do rukou cizí moci. Jednou nás porobí východ, dvakrát západ - a vždy pod záminkou lepšího příštího.
Ódu na radost mohou pět němci a frantíci, jak s námi zase vyjebali.
Na vojně jsme měli npor. Cimráka, který byl předobrazem EU; řval po nás: “Ak sa vám to nepáči, dostanete holý kokot!”.... a tak mu jednou spadla cvičná raketa Volchov z odpalovací rampy a převeleli ho někam do prdele.

Zatím bez slepic

Pro takovyhle dustojniky ve Vietnamu vynalezli americky vojclove fracking

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vtipná a výstižná alegorie s těmi mínusy. I dva mínusy v matematice dávají plus. Problémy EU jsou ale někde jinde. Ono je nutné a potřebné třeba sbližování právních norem, ergo kladívko nějaké pomazánkové máslo mně nevadí. Problémem je stručně řečeno jednak realizace a násilné prosazování idealizmů bez vazby na realitu. Např. v té migrační problematice s ideálem multikulturalizmu a společnosti na občanském nikoli národnostním principu s naprostým podceněním míry rozdílnost civilizačních zvyklostí migrantů. A tak bych mohl pokračovat. A tak jen reakce na poznámku autora stran voleb do evropského parlamentu. Složení EP se v zásadě nezmění. Viz průzkumy. Celkem logicky. Nejen s ohledem na ony frakce v EP, ale i z jiných nálad, priorit a zájmů v jednotlivých zemích EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

té první části mého vstupu.
A v naprosto blbé až idiotské argumentaci "zástanců" EU. Ačkoliv i já jsem v zásadě příznivcem EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

s naprostým podceněním míry rozdílnost civilizačních zvyklostí migrantů - to neni podceneneni. To je kvalita, pro kterou jsou importovani. Zniceni civilizace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ti jsou v riti.
Parlament počtvrté hlasoval
zda jim rozvod pasoval
a zas se nic neví
ti bryti jsou leví.
Přitom měli referendum
před EU si zavřeli dům
furt má v dveřích někdo hnátu
vzpomínám na Falbra tátu
to byl správný cyp
anglický to typ.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

máme svoji Čaputku!
Máme svojí Mirku!
Sic má v hlavě dírku
jak ji brali vrtákem
ale není mrzákem
má ty správné názory
situaci navzdory.
Až ta bude na Hradě
sázet blíny v zahradě
to nám budou závidět,
že prý už co nevidět!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono asi nejstručněji lze problematiku EU charakterizovat tak, že Brusel se chová jako vláda federálního státu, jímž EU není - a to v tom nejširším slova smyslu. A federálním státem být zatím reálně v daném čase být z mnoha důvodů nemůže.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Domnívám se, že zásadní problém s plusaři je v tom, že v drtivé většině jsou to nuly, jejichž hlavním a jediným cílem je stát se jedničkou. A tak budou na vše kejvat až do hořkých konců.
Na naivitu nebo idealismus špiček EU bych se nevsadila. Zrovna v případě migrace rozhodně ví, jaká rizika do společnosti přináší a přesto ji prosazují. V Dlouhodobém výhledu pro obranu 2035, vypracovaném českým MO se v kapitole Očekávané bezpečností a operační prostředí uvádí:
"Na jih a jihovýchod od Evropy probíhá vlna nestability, která zasahuje rozsáhlé oblasti od Severní Afriky až po Afganistán (má poznámka - důvodem je prý špatný politický systém a způsov vlády ve slabých státech). Výsledkem je humanitární krize a masová migrace (humanitární a ekonomická), částečně směřující do Evropy. Kromě rizikových faktorů spojených se samostatnou migrací (gettoizace, ekonomické náklady, krimunalita, terorismus) to do evropského společností vnáší též sekundární destabilizační dopady v podobě radikalizace na obou stranách - v řadách frustrovaných migrantů i v populaci cílových zemí - a s ní souvisejícím posilováním extrémní h antisystémových politických hnutí a stran."
Dále je zde uvedeno - "Rostoucí mobilita spojená s vysokou koncentrací obyvatelstva bude usnadňovat také rychlé šíření nakažlivých chorob včetně nemocí s pandemickým potenciálem." .... Poroste vliv a autonomie nestátních aktérů, jako jsou teroristické a paramilitární skupiny, organizovaný zločin..."
Vládní zpráva uvádí skutečnosti, za které jsou odpůrci migrace veřejně označováni za extrémisty, fašisty, xenofóby, rasisty atd. Vychází mi z toho, že jsou špičky vlád a EU buď úplně blbí nebo navedení. Já si tipuji, že to druhé, někdo v Evropě chce co největší chaos.
http://www.mocr.army.cz/images/id_40001_50000/46088/Dlouhodob___v__hled…

Zatím bez slepic

Tahle to má v té makovici pěkně vylágrovaný, to je pravda. Jeden by řekl, že něco tak blbýho nemůže běhat po světě a ono ejhle. Co je ovšem horší. Tohle, nebo volič, co to tomuhle hodí. Takový si to samozřejmě plně zaslouží, ale co ostatní, že?

Zatím bez slepic

Ta osoba je natolik neschopná, že ji museli po narození odložit u kostela na schodech a přitom upustit na hlavu. Několikrát. Ale nemusíme se bát, že by se někdy stala prezidentkou. Každý kandidát na prezidenta z pražské kavárny je jen horší. Drahoš byl horší než Schwarzenberg, Němcová bude horší než Drahoš. Jisté, je, že Němcová nevyhraje, a to ani nevím, proti komu bude stát.

Zatím bez slepic

Nemcova zapomnela, ze na volbu miss je moc stara.

Zatím bez slepic

Taky možná varianta :-) Trochu drbání - potkala jsem na Míráku Němcovou s Černochovou a nesly se obě, jak když už jsou královny Alžběty. I kabelčičku jako Betty v ruce měly, kožešinový límec a snaha kráčet hrdě a důstojně. Černochová to ještě, po rozchodu s Červíčkem, vylepšuje návštěvami na plastice. Voliči jsou ale s jejich prací evidentně spokojeni, jak píše L. C., hází jim to už 20 let. Takhle dlouho snad nevydrželi ani vrcholoví soudruzi a lidé na ně za to tenkrát nadávali, nyní s tím někteří nemají žádný problém.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

navedení. takhle blbý nikdo není

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak hloupých lidí je v Praze poměrně hodně. Ne všichni z Prahy, ale koncentrace hloupých je v Praze nejvyšší. Jsou odtrženi od reality, protože Praha je sídlem specifických prostředí byrokratických struktur, a ty se logikou neřídí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni nejsou hloupi. Jen blbi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bůh nám pomáhej. Ne, vážně, máte-li pravdu, jde z toho vážně hrůza. Fakt je, že já v matičce Praze nebyl drahně let. Nejspíše tam již raději ani nepojedu.

Nikdy jsem neuvažoval o emigraci, ale začínám si říkat, že Sibiř musí mít rozhodně větší kouzlo, než si většina lidí myslí.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

ono to, co jsem napsal, vyzní jako provokace, ale mám dva známé, kteří jezdí do Ruska poměrně pravidelně a ti mi tvrdí, že je tam moc hezky. Podmínky k životu sice krapet drsnější, ale lidi – tedy v těch venkovských oblastech – velmi přátelští a pohostinní a je tam prý mnohem větší klid.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mimo dnešní téma. Zajímavý Best. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Potize-Petra-Kellner…
Mj i stran onoho incidentu, kdy ministryně Nováková vykázala z konference zástupce Tchajwanu. I tady to bylo probíráno. Můj náhled vyřkl Hamáček, když řekl, že to byla chyba protokolu, že k takové situaci vůbec nemělo dojít. Politika jedné Číny je uznávána USA, západem a tedy i ČR. Říká se tomu diplomacie. Jak kdysi Herman tak i tohle hází do ekonomické politiky všech azimutů vidle ke škodě ČR v zájmu idealistickém nikoli praktickém (i ve směru ovlivňování třeba lidských práv). Reakce ve smyslu Číňan nám nebude diktovat považuji za unáhlené a neadekvátní. To zajímavé je, že Zeman stejně jako Kellner nemají za takových okolností jinou možnost než nastiňuje Best.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, Alexi, já bych tenhle článek propojil ještě s článkem o čtrnáct dnů starším.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyhozeni-Klause-ml-Erik-B…

Prostě Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina...
Jaký politický pohůnek je pro zahraničního rabovacího kapitalistu vyhovující? Slizký had nebo blbeček?
Blbý nebo navedený?
Netřeba proti sobě bojovat ve vidlovražedných válkách za slepice a vyřešení této kardinální otázky!

Ideální je ten, kdo v jedné osobě sdružuje obě tyto žádoucí varianty.
Není ho třeba tak často a draze odstřelovata měnit za čerstvého.
Sobotci mají prodlouženou záruční lhůtu!
**********
Co se týče Milky, její nominace coby kandidátky na prezidentku je ideální volba!
Když proti ní postavíte nějakou již vskrytu připravovanou hermafroditní jakubku jandovou s patřičnými tělesnými mírami a základním hereckým výcvikem a pár týdnů před volbou ji vytáhnete, má vítězství jisté.
Při čtrnáctiprocentní volební účasti to hodí dvě třetiny jí, jedna třetina Němcové.

Těch osmdesát šest procent nezúčastněných a tiše zvracejících doma či v hospodě by se nepočítalo. Čímž by "NÁROD" prokázal svou "demokratickou vůli" - k čemukoliv by kdykoliv dostala pokyn.

Pokud by protikandidátka naopak zvítězila tím, že by na předvolebních mítincích rozdávala prošlé čokolády se svým portrétem, vůbec nic by se nestalo, jen by politici a novináři v připravených projevech a článcích vyměnili v počítači jména a rok narození.

Pokyny pro hlavu "státu" i jejich plnění by zůstaly stejné:
Rozpustit a vypustit!

Zatím bez slepic

Jo, tahle finta skoro vyšla při prvních prezidentskývh volbách, J. Fischer - Číro a tandemu Mistrik - Čaputová se to už povedlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi rozumím. Ale tam bych viděl blbost v tom, že ty strany si cosi nechají vnutit. Dodnes nevím, kdo poradil Sobotkovi vyhazovat Babiše z vlády způsobem, jakým to udělal. Poradce vládne jen slabochem. Rozhodnutí bylo na Sobotkovi. Samo vyloučení Klause ml, jakkoli o něj Vám nejde má i jiné úhly pohledu. Robejšek se přímé odpovědi na to vyloučení vyhnul, ale na následující otázku, co říká na případné založení nové strany Klausem ml. reagoval tak, že založí-li stranu, bude jejím předsedou i jediným členem. Tady je asi třeba vložit informaci, že spolu jednali o kandidatuře Klause ml. za Realisty do EP a nedopadlo to. Ono to nějakou výpověď také dává. Tím v žádném případě netvrdím, že Fialovci uskutečnili své rozhodnutí ze správné motivace. To spíše naopak.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to reakce na Asfaltového holuba. Ach ta vlákna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Politika jedné Číny je uznávána USA, západem a tedy i ČR. Říká se tomu diplomacie. Jak kdysi Herman tak i tohle hází do ekonomické politiky všech azimutů vidle ke škodě ČR v zájmu IDEALISTICKÉM nikoli praktickém (i ve směru ovlivňování třeba LIDSKÝCH PRÁV)".
**************
Vy opravdu podezíráte Hermana z idealizmu či péče o lidská práva ???
Počet návštěv třeba takové Merkelové v Číně i rozsah obchodní výměny mezi Čínou a Německem byl i je mnohem větší než český!
A nikdo neprotestuje.

Jde o to, že je třeba, aby německé či americké obchodní podniky či němečtí subdodavatelé našich montoven jejich výrobků v Číně levně koupili, nám draze přeprodali a pak opět námi smontované výrobky draze prodali.

Prostě koloniální politika.
Nastrčení Thaiwanci jako záminka k lidskoprávnímu povyku a následnému odbourání hrozících přímých miliardových obchodů jsou pouhým tyátrem pro gorbačovsky čisté duše (možno nahradit i vulgárním synonymem) .

Česko - univerzální nepotopitelná letadlová loď k dočasnému pronájmu!
Hulahej, pádlujte, čechlaři!
"Slave" znamená přece otrok!

Zatím bez slepic

Ah odpovím zcela otevřeně. Ano. Či lépe řečeno předpokládám. A proč? Vlastně ze stejného důvodu z jakého jsem důvěřivý i v běžném životě. Předpokládám, že vždy mám před sebou poctivce. Zda mám či nemám pravdu, to nevím. Nějaké racionální argumenty by se našli. A jinou defacto hygienu vlastního duševního zdraví neznám. -usmívající se smajlík Ale spíše bych řekl, že ten předpoklad převažuje, ale přece jen jistá ostražitost také.
Víte, já se někdy musím smát těm různým závěrům prakticky na cokoli - není to právě ten doklad toho jak jsme my lidé různí?

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to co vidite kolem sebe po cely zivot, to co ctete z historie to nic nenaucilo?

Dochazi vam, ze kazde hrani si na idealy na konci nekdo plati a nekdy i svym zivotem. - Mam takovyhle pribuzne. V podstate jsou bezohledni. Ke svinim ne. K tem ostatnim.

Zatím bez slepic