Jakešův projev

Autor
Štítky

Když jsem o tom projevu slyšel poprvé, tak se dotyčný, co mi to vykládal zalykal smíchem, jak je ten Jakeš blbej. Koukal jsem na něj jak na blázna. Ne, že bych si myslel, že Jakeš je génius, co nás vede správným směrem, ale bylo mi jasné, že tohle by si nikdo nedovolil a že je to nějaká režimní levota.  
 Objeví se jedna kazeta, StB okamžitě z člověka dostanete odkud ji má a tak to vysledujete až ke zdroji a všechny zastraší. Při troše smůly jste se tehdy dostali do vězení i za Kryla.

 Jelikož bylo okamžitě jasné, že to muselo bejt z TV, ani by se vyšetřováním nemuseli moc namáhat, okamžitě jdete za těma pár lidma, co si to tam někde mohli nahrát mezi tím, co záběry z jednotlivejch kamer jsou sestřihány někde v režii přenosového vozu a než jsou znovu sestřihány do krátkého šotu, co se odvysílá. Nejde nenajít. 
 Jít by po něm museli, protože nejde o jednoho blbýho Jakeše, ale o celou stranu, kterou tak musej chránit a tedy i vlastní moc. (V armádách taky nikdy lampasáci nejebou nižší lampasáky před mužstvem, protože by je pak mužstvo nebralo vážně a armáda by se mohla jít klouzat celá.) - Navíc to tak systematicky dělali 40 let.

 Technik v TV je dobrá práce a dostat se tam není žádná sranda. Když už tam jste, máte sakra co ztratit, nebudete to riskovat kvůli jednomu blbýmu politikovi, jaký tam musíte vidět defilovat dnes a denně. (Vis dnes. Kde jsou kazety s ožralým Kalouskem, Havlem, Junckerem, třesoucí se Merkelovou, Clintonem v Lolita Expresu, Gatesem plánujícím genocídu atd)

 Navíc dosah tý kazety byl obrovský, takže jich muselo bejt moc. Jenže kazety kopírováním ztrácí kvalitu. Nejde to dělat tak, že to dáte dvěma lidem, co si udělají kopii ti z toho udělají další 2 kopie a tak pořád dál. Než se dostanete k nějakýmu podstatnýmu číslu, tak máte nekoukatelný kopie. VHS byla na tohle docela sračka. To je důvod proč byl vymyšlenej a vyrobenej digitál. 128 kusů máte v 7 generaci a ve všech generacích 255, když to každej ukážete rodině a pár přátelům tak to máte tak 2 500 lidí, takže jakoby nic.

 Pak taky na kopírování nepotřebujete jeden video-přehrávač, ale dva a stály 10 000 když plat byl 2 500. Zdaleka neměl doma každej video, natož dvě. Takže se musel přinést další, kopírování tehdy zabíralo čas trvání kazety, ne že přetáhnete jako dneska film za 2 minuty. Kopírování půlhodinovýho projevu zabralo půl hodiny. Kazety byly drahé, vzácné a nakopírovat tisícovku kazet v první generaci bylo pro jednotlivce ruinující (statisíce) a potřeboval by spoustu času (tejdny) nebo profesionální vybavení. To není žádnej řetězovej majl, kde kliknete na jeden knoflík a maj to všechny vaše kontakty.

 Vidět projev Jakeše a zasmát se tomu je jedna věc, obětovat na něj čas, někam nosit vlastní video přehrávač a vzácnou kazetu, na kterou byste si radši nahráli porno, Nohavicu, Kryla nebo Terminátora, jen abyste měli potvrzeno, že jeden z blbců je blbej, je věc druhá. Normální lidi to věděli a ani to je to nezajímalo. Tyhle blbosti poslouchali celej život. To, co do televize prošlo nebylo o moc lepší. Nahrávat Jakeše bylo trochu masochistický. Motivace pro to nejasná. - Kolik z vás si tu kliká na odkazy, jen aby se dozvěděli, jakej papaláš zase řekl jakou blbost či nehoráznost a jak je která oficiální verze nesmysl? - No vidíte a zabere vám to vteřinu práce a pak přeštení. 
 
 I když před pár dny ČT aféru s Jakešovým projevem připomínala, cítila potřebu ukázat člověka (jakýsi Petr Smrčka), který to prý pustil do světa a říct, že to neudělala StB. (protože to tak až moc vypadá a snad i Jakeš se tím bránil) Technik Smrčka řekl, jak to nahrál, ale dál už nic nevysvětlil. Žádný "a pak jsem kradl kazety a kopíroval je jak divej." Žádný jak je distribuoval. Žádný podivení, jak se to tak rozšířilo. Žádný jakej měl strach, že si pro něj přijdou. (Slyšeli jste tu písničku od Nohavici o strachu z StB? - Tady nic, jen srandička a kuckání se smíchy Hahaha, blbej Jakeš.)

 Taky nikdo další, kdo by se chlubil, že dostal kazetu, tak jich nakopíroval 1 000 či 10 000, projel v tom životní úspory a jak to dával lidem, co ani nevěděli, jak vypadá Kryl či Nohavica, kteří doopravdy oslovovali národ, ale masochisticky se budou dívat zrovna na Jakeše.

 Takové hrdinství, taková dřina, takovej výkon, takovej fenomén a ani k tomu nemá co říct. No to jsou věci. Ta neuvěřitelná skromnost.

 Jo jo.

 Když si to člověk porovná s dneškem a bojem proti fake news, řetězovým majlům, pomýleným důchodcům, předsudečné nenávisti a kremelské propagandě. Tak ten dnešek najednou vypadá takovej ostřejší, urputnější, konfliktnější a jaksi diktátorštější, kde jsme se jen (jakoby) posmívali blbečkům, co nám vládli. (Ale jaktože nám teda vládli, když to měli bejt takoví blbečci? To jsme asi byli ještě větší blbečci.)
 
 Zkuste si dneska jen tak něco nekorektního pustit do světa na fejsbůku. Hned vám zrušej profil. To je tehdejší ekvivalent, že vás navštíví StB, odpojí vám telefon, zabaví všechny fotky, poznámky i telefonní seznam a nenechá vás měsíc s nikým komunikovat.

 Jenom pro upřesnění, nepovažuju Jakeše za nějakýho génia. Viděl jsem nějakej dokument z poslední doby, kde ho nechali mluvit a bavil se tam nějakým mě neznámým disidentem. Jakeš nijak neoslnil svými výkony, ale v dnešním parlamentu by patřil mezi ty normálnější. Kdyby byl doopravdy chytrej, tak ho nenechaj mluvit a možná umře v nějaký bance jako Ranzdorf. 
 Nicméně si Jakeš uměl hájit svoje názory docela normálně a všeobecně působil o něco líp, než ten disident. - Možná nespravedlivě, ale Jakeš měl přeci jen nějaký zkušenosti s manažementem strany a státu, o problémech alespoň věděl. Disident působil jako hejhula, co jen popíjí a povykuje a nikdy nic sám neudělá. Celkovej dojem byla debata dvou nijak vyjímečnejch lidí, jen na jednoho se veřejně plive a ten druhej se mu ještě snaží dělat morálku.

 Zatímco jakešovi synové byli praví komunističtí spratci, tak vnuk to odesral. Šikanovali ho spolužáci i učitelé a i když pak odjel do USA, tak si to vezl v sobě a spáchal sebevraždu. Jakeš si byl dobře vědom, že to bylo kvůli němu.

 Je to stejnej fenomén jako se sestrou Lídy Bárové, jen u ní se nám říká styďte se a tady to má bejt v pohodě.

 Protože u Baarové to byla válka s Německem o holou existenci a za Jakeše ne; protože se Baarová za války koupala v luxusu, když ostatní hladověli a Jakeš si žil za socialismu jen trochu líp než normálně a základní věci režim zajišťoval všem; protože nacistická okupace se lišila od té sovětské tím, že nacisti nás přišli vyhladit, odsunout či poněmčit, kdežto SSSR nás jen zalehl a znehybněl, aby si tu mohl rozestavit armádu, ale jinak nás měl celkem na háku, žádná antičeská nenávist tam nebyla; protože Jakešovi to mám přát a Baarovou za to litovat, proto mi to je u jakešova vnuka přeci jen trošku blbý a u sestry baarové jen pokrčím rameny. - Byť pro dotyčné to je stejná osobní tragédie, v které byli nevině.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Komentáře

pharmacie beauvais horaires therapie de couple film acteur pharmacie en ligne yaounde , quel pharmacie de garde aujourd'hui pharmacie dumont bourges , therapie cognitivo comportementale wikipedia kerastase pharmacie lafayette pharmacie centre commercial auchan issy les moulineaux Freedom Spray precio Miami, Compra Freedom Spray a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34194#>Freedom Spray precio Miami, Compra Freedom Spray a precios mГЎs bajos</a> Comprar Freedom Spray genГ©rico Freedom Spray precio Miami. therapie comportementale et cognitive lille pharmacie bailly paris site web Microsoft Access 2013 venta Guatemala, Microsoft Access 2013 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34619#>Comprar Microsoft Access 2013</a> Microsoft Access 2013 precio Guatemala Comprar Microsoft Access 2013. pharmacie auchan tours pharmacie ouverte tard , therapies humanistes definition ouverture pharmacie autour de moi CorelDRAW Graphics Suite 2019 barato, Compra CorelDRAW Graphics Suite 2019 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34259#>CorelDRAW Graphics Suite 2019 precio EspaГ±a</a> CorelDRAW Graphics Suite 2019 venta EspaГ±a CorelDRAW Graphics Suite 2019 por internet. comprime un generique pharmacie lafayette occitane auch .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte orthez pharmacie en ligne clermont ferrand pharmacie auchan horaire perpignan , horaire pharmacie bailly 78870 pharmacie st nicolas angers , pharmacie amiens super u medicaments rage de dents pharmacie de garde autour de moi aujourd'hui AutoCAD Map 3D 2019 barato, AutoCAD Map 3D 2019 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34620#>AutoCAD Map 3D 2019 </a> Compra AutoCAD Map 3D 2019 a precios mГЎs bajos AutoCAD Map 3D 2019 venta Ecuador. medicaments non substituables therapie cognitivo comportementale formation Windows 10 Pro por internet, Comprar Windows 10 Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34563#>Windows 10 Pro por internet</a> Windows 10 Pro por internet Windows 10 Pro barato. therapie cognitivo-comportementale saint etienne pharmacie veterinaire amiens , traitement sinusite generique voltarene comprime Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Guatemala, Outlook 2010 All in One For Dummies donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34534#>Compra Outlook 2010 All in One For Dummies a precios mГЎs bajos</a> Outlook 2010 All in One For Dummies venta Guatemala Outlook 2010 All in One For Dummies por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie herboriste bordeaux grande pharmacie bailly societe.com .

Zatím bez slepic

pharmacie bordeaux place des grands hommes comprime ramipril generique pharmacie auchan henin , pharmacie avignon horaire therapie de couple montpellier , pharmacie bourges geant therapie jean lepage traitement invisalign Comprar Autodesk Inventor Professional 2017, Compra Autodesk Inventor Professional 2017 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34238#>Comprar Autodesk Inventor Professional 2017</a> Comprar Autodesk Inventor Professional 2017 Autodesk Inventor Professional 2017 venta Argentina. medicaments diuretiques pharmacie de garde aujourd'hui calais Comprar Autodesk Revit LT 2016, Autodesk Revit LT 2016 donde comprar en Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34269#>Autodesk Revit LT 2016 donde comprar en Guatemala</a> Autodesk Revit LT 2016 barato Autodesk Revit LT 2016 venta Guatemala. act therapy training online pharmacie de bailly 78 , pharmacie barbiere avignon act therapy jordan peterson Prednisone en pharmacie Canada, Prednisone sans ordonnance prix <a href=https://faithlife.com/prednisoneenpharmaciecanada#>Prednisone bon marchГ©</a> Prednisone pharmacie Canada Prednisone bon marchГ©. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta therapie comportementale et cognitive autisme pharmacie lafayette pamiers .

Zatím bez slepic

pharmacie grand annecy pharmacie leader sante argenteuil zenergy therapies , pharmacie ouverte nantes pharmacie de garde dunkerque , therapie de couple youtube pharmacie autour de ma position pharmacie bailly chennevieres sur marne Adobe Acrobat 9 Pro Extended precio EspaГ±a, Compra Adobe Acrobat 9 Pro Extended a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34530#]Compra Adobe Acrobat 9 Pro Extended a precios mГЎs bajos[/url] Adobe Acrobat 9 Pro Extended venta EspaГ±a Adobe Acrobat 9 Pro Extended precio EspaГ±a. pharmacie beauvais ouverte pharmacie bordeaux de Achetez la Autodesk AutoCAD Architecture 2017 moins chГЁre, Achetez la Autodesk AutoCAD Architecture 2017 moins chГЁre [url=https://faithlife.com/35307177f59441d48da1e981c34594a7#]Autodesk AutoCAD Architecture 2017 [/url] Acheter Autodesk AutoCAD Architecture 2017 en ligne Prix des licences Autodesk AutoCAD Architecture 2017. pharmacie bordeaux ouverte dimanche pharmacie en ligne kinshasa , pharmacie de garde roubaix pharmacie la bailly rue albert camus salouГ«l Microsoft Office Home Business 2019 precio Chile, Microsoft Office Home Business 2019 venta Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34228#]Microsoft Office Home Business 2019 [/url] Microsoft Office Home Business 2019 precio Chile Compra Microsoft Office Home Business 2019 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie argenteuil croix duny pharmacie lafayette reims .

Zatím bez slepic

therapie jeux video pharmacie annecy carnot pharmacie de garde beaulieu sur dordogne , act therapy autism pharmacie de garde aujourd'hui landes , therapie de couple haguenau pharmacie vidal avignon therapie cognitivo-comportementale gratuite CorelDRAW Graphics Suite 2021 donde comprar en Miami, Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34711#>Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021</a> CorelDRAW Graphics Suite 2021 precio Miami CorelDRAW Graphics Suite 2021 donde comprar en Miami. pharmacie hubert beaulieu pharmacie brest recouvrance Compra Microsoft Visio Standard 2021 a precios mГЎs bajos, Compra Microsoft Visio Standard 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34527#>Microsoft Visio Standard 2021 donde comprar en Guatemala</a> Microsoft Visio Standard 2021 barato Comprar Microsoft Visio Standard 2021. pharmacie leclerc beauvais pharmacie humanitaire internationale angers , pharmacie beauvais jean rostand pharmacie lafayette tarbes Acheter Microsoft Project Professional 2016 en Belgique, Achat Microsoft Project Professional 2016 pas cher <a href=https://faithlife.com/achetermicrosoftprojectprofessional2016enbelgique… Project Professional 2016 prix Belgique</a> Microsoft Project Professional 2016 prix Belgique Acheter Microsoft Project Professional 2016 en ligne. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie ivry sur seine pharmacie universite le mans .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette xxl traitement lyme pharmacie lafayette mulhouse , therapies institutionnelles pharmacie annecy les fins , pharmacie de garde sens comprime ramipril generique pharmacie forum boulogne billancourt Naproxen pharmacie Suisse, Acheter Naproxen en Suisse <a href=https://faithlife.com/naproxenpharmaciesuisse#>Naproxen Naprosyn comprimГ©</a> Naproxen achat en ligne Suisse Vente Naproxen sans ordonnance. therapies quantiques fabiola pharmacie beauvais horaires Adobe Muse CC 2015 donde comprar en Guatemala, Adobe Muse CC 2015 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34574#>Compra Adobe Muse CC 2015 a precios mГЎs bajos</a> Adobe Muse CC 2015 por internet Adobe Muse CC 2015 venta Guatemala. pharmacie auchan ponthierry pharmacie de garde wattrelos , therapies used for ptsd therapie cognitivo-comportementale rive-nord Cefdinir 300 mg pas cher, Cherche Cefdinir moins cher <a href=https://faithlife.com/cherchecefdinirmoinscher#>Cefdinir Omnicef 300 mg</a> Equivalent Cefdinir sans ordonnance Cefdinir prix Canada. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapie jungienne pharmacie nanterre .

Zatím bez slepic

traitement folliculite youtube therapies pharmacie ouverte montreuil , pharmacie europe bordeaux therapies alternatives psychologie , therapie de couple apres une infidelite pharmacie cora therapie cognitivo comportementale nancy Acheter Promethazine en pharmacie Canada, Promethazine 25 mg pas cher <a href=https://faithlife.com/promethazineenpharmaciecanada#>Promethazine en pharmacie Canada, Acheter Promethazine en pharmacie Canada</a> Ou acheter du Promethazine 25 mg Promethazine livraison rapide. act therapy what is it pharmacie lafayette caen Compra FileMaker Pro 11 Advanced a precios mГЎs bajos, Compra FileMaker Pro 11 Advanced a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34491#>FileMaker Pro 11 Advanced </a> Comprar FileMaker Pro 11 Advanced FileMaker Pro 11 Advanced barato. pharmacie lafayette zinc pharmacie leclerc dommartin les toul , pharmacie rue des jacobins beauvais therapies psychomotrices MS Office 2011 Home Business barato, MS Office 2011 Home Business donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34570#>MS Office 2011 Home Business venta Argentina</a> MS Office 2011 Home Business barato MS Office 2011 Home Business precio Argentina. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador therapie de couple avis pharmacie bordeaux inscription .

Zatím bez slepic

therapies revue medicaments youtube pharmacie ouverte tard boulogne billancourt , pharmacie ouverte guadeloupe therapie roberval , pharmacie de garde saint quentin aujourd'hui medicaments traduction medicaments generiques Slysoft AnyDVD HD 7 barato, Slysoft AnyDVD HD 7 precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34579#>Slysoft AnyDVD HD 7 </a> Slysoft AnyDVD HD 7 barato Compra Slysoft AnyDVD HD 7 a precios mГЎs bajos. xena therapies therapie de couple infidelite Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos, Autodesk Ecotect Analysis 2011 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34326#>Comprar Autodesk Ecotect Analysis 2011</a> Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos Autodesk Ecotect Analysis 2011 venta Guatemala. therapie de couple uptobox therapies psychocorporelles , pharmacie leclerc hennebont pharmacie lafayette quissac Galvumet precio PerГє, Medicamento Galvumet nombre generico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34201#>Medicamento Galvumet nombre generico</a> Galvumet precio PerГє Galvumet precio sin receta. pharmacie de garde salon de provence du therapies breves lyon .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> pharmacie de garde beauvais aujourd'hui les therapies comportementales cognitives et emotionnelles en 150 fiches .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> medicaments iec pharmacie de garde marseille st barthelemy .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie homeopathie bordeaux pharmacie avenue d'argenteuil bois colombes .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta</a> pharmacie herboriste bourges pharmacie en ligne oran .

Zatím bez slepic

pharmacie issoire medicaments mal de dents pharmacie auchan la seyne , pharmacie argenteuil pharmacie beffroi amiens , therapies of schizophrenia pharmacie leclerc enval therapie cognitive comportementale nord pas de calais Autodesk AutoCAD LT 2022 donde comprar en EspaГ±a, Autodesk AutoCAD LT 2022 precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34245#>Autodesk AutoCAD LT 2022 </a> Autodesk AutoCAD LT 2022 venta EspaГ±a Comprar Autodesk AutoCAD LT 2022. pharmacie auchan mantes la jolie pharmacie bourges avenue de dun Vente Finasteride sans ordonnance, Finasteride bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/finasterideventelibre#>Finasteride livraison rapide</a> Finasteride livraison rapide Finasteride vente libre. pharmacie yerres traitement bois exterieur , pharmacie a proximite pharmacie vallee bailly Acrobat Pro DC Student precio Colombia, Acrobat Pro DC Student por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34461#>Acrobat Pro DC Student donde comprar en Colombia</a> Acrobat Pro DC Student donde comprar en Colombia Acrobat Pro DC Student venta Colombia. pharmacie jean paul coste aix en provence therapie cognitivo comportementale outils .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> therapie cognitive comportementale nord pas de calais pharmacie aix en provence cours gambetta .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> pharmacie bourges prado pharmacie elsie aix en provence .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> act therapy techniques pharmacie ouverte nice .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> comprime arrow generique pharmacie angers .

Zatím bez slepic

act therapy ireland pharmacie ouverte marseille pharmacie brest pilier rouge , pharmacie auchan grasse pharmacie nuit brest , therapies used to treat cystic fibrosis pharmacie en ligne gants jetables pharmacie leclerc les herbiers Black Grapes Condoms precio sin receta, Black Grapes Condoms barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-black-grapes-c… Black Grapes Condoms genГ©rico</a> Medicamento Black Grapes Condoms nombre generico Comprar Black Grapes Condoms sin receta. pharmacie de garde aujourd'hui martinique pharmacie lombard beauvais Avodart precio PerГє, Dutasteride precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/dutasteride-barato-en-… precio PerГє</a> Compra Dutasteride a precios mГЎs bajos Dutasteride barato en la farmacia. pharmacie aix en provence centre ville pharmacie leclerc la fleche , therapies with scoliosis therapie vice Medicamento Valtrex nombre generico, Compra Valtrex a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-valtrex-no… Valtrex 1g genГ©rico</a> Valtrex precio Chile Medicamento Valtrex nombre generico. act therapy book pdf therapie de couple jura bernois .

Zatím bez slepic

therapie de couple wavre therapie cognitivo comportementale confiance en soi therapies comportementales et cognitives pour les nuls , therapies cognitivo-comportementales paris pharmacie bailly cabannes , pharmacie proche de chez moi pharmacie dumont bourges pharmacie beaulieu saint etienne Bowelcare barato en la farmacia, Medicamento Bowelcare nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bowelcare-barato-en-la… </a> Compra Bowelcare a precios mГЎs bajos Comprar Bowelcare sin receta. pharmacie auchan val de fontenay medicaments jambes lourdes sans ordonnance Omeprazol barato en la farmacia, Comprar Omeprazol 20 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/omeprazol-barato-en-la… barato en la farmacia</a> Omeprazol barato en la farmacia Omeprazol precio sin receta. pharmacie marcucci avignon pharmacie de garde marseille de nuit , raw therapee pharmacie en ligne leclerc Ranitidina barato en la farmacia, Zantac precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zantac-precio-colombia… Zantac 300 mg genГ©rico</a> Compra Zantac a precios mГЎs bajos Comprar Zantac 300 mg genГ©rico. therapies innovantes definition pharmacie de garde elbeuf .

Zatím bez slepic

pharmacie rennes traitement chlamydia pharmacie en ligne test covid , pharmacie amiens avenue foy pharmacie de garde marseille vendredi soir , traitement cochenille pharmacie krief lafayette chartres pharmacie auchan grand cap Comprar Bonnispaz sin receta, Bonnispaz precio Chile <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bonnispaz-gene… Bonnispaz genГ©rico, Comprar Bonnispaz sin receta</a> Bonnispaz precio sin receta Compra Bonnispaz a precios mГЎs bajos. pharmacie aix en provence pont de l'arc pharmacie ouverte metz Comprar Premarin pastillas genГ©rico, Medicamento Premarin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-premarin-pasti… precio Chile</a> Compra Premarin a precios mГЎs bajos Premarin precio Chile. medicaments nausees pharmacie beaulieu telephone , pharmacie pallanca beaulieu sur mer therapies alternatives Compra Bystolic a precios mГЎs bajos, Comprar Bystolic sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bystolic-sin-r… Bystolic nombre generico</a> Compra Bystolic a precios mГЎs bajos Bystolic precio sin receta. pharmacie de garde salon de provence therapie de couple cholet .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Heslo "Revoluční rok 89" mám u hemeroidů.
Člověk, ve své profesi již tehdy světově uznávaný, mě v dubnu 89 přijal ve své noře na Kampě (fušoval jsem mu do řemesla a drze jsem se vnutil) a když mě odtud vedl do svého bytu, aby mi uvařil rajskou polívku, na kterou recept dostal od malíře Zrzavýho, ukázal paží přes řeku: koukej junáku, támhle bydlí Vašek Havel, za rok bude prezidentem. Ta informace mě tehdy neuchvátila, byl jsem paf ze setkání s personou a z přístupu ke "kolegovi".
Rozešli jsme se až 5.2.2006, v poslední den výstavy, kterou jsem mu dělal. Skončila výstava a skončil i pan docent Jaroslav K. Díky junák, fotrák, somrák

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To s tou distribucí slavného projevu je dobrý postřeh. Nikdy mě nic takového nenapadlo. Takže díky, Čmoude.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, život se skládá z detailů a drobností, které mnohdy nevidíme a přehlížíme. Je to cenné poučení a ukládám si je do operační paměti k důležitým zásadám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen výňatky o zagorce a kůlu v plotě. A to nebyly blbosti. Pamatuji si ale projev Husáka, jak říkal, že psi štěkají a karavana jde dál. Novotného si pamatuji jen visícího na stěně ve třídě a zápotonda je pro mě historie.
Kdyby měl být projev Jakeše sranda, určitě bych ho vyhledal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Celý projev Miloše Jakeše je k nalezení zde https://www.echo24.cz/a/Sp3hD/video-cerveny-hradek-rozesmal-cechoslovak… . Má to 70 minut a je to typický projev lidového komunistického funkcionáře s pár gagy typu bojleři, nebo: "Řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno. Ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. A další, ne 600, milion, dva miliony berou! Jandové a jiní! Každý rok. Ty náhodou neprotestovali."
Pokud absolvujete nějaký projev kohokoliv z Evropské komise, Marka Bendy, Vladimíra Špidly nebo Bohuslava Sobotky, Miloši Jakešovi je lépe rozumět. Jakeš není žádný velký myslitel, ale je na něm poznat, že si dětství prožil na vesničce České Chalupy, což je docela vysoko položená ves u Brlohu v Blanském lese (asi 600 m.n.m.). Tedy chudé dětství.
Mezi dnešní partou eurofederalistů, PAL a klimaalarmistů by působil jako rozumný člověk, protože ti všichni plácají ještě větší blbosti než Miloš Jakeš. Ale v projevu je jasně řečeno, jakou měl Václav Havel podporu ze Západu, a že na něj komunisté nesmí sáhnout.
Čmoud výše píše, že to musela být StB, kdo projev pustil dále mezi lidi. Klidně to mohla být jiná tajná služba, třeba německá, a části StB se mohl projev hodit některé klice k diskreditaci tehdejšího vedení. Nakonec po 30 letech skutečný průběh zajímá leda historiky.
Byl Miloš Jakeš směšný? Byl, ale úplně stejně jako většina dnešních politiků. Dnes už je to i události kolem listopadu 1989 dávná historie, a za dalších 30 let už bude úplně lhostejné, co se tehdy skutečně dělo.
Všimněme si ale přípravné palby na velké akce k 30. výročí 17. listopadu 1989. Pomalu to graduje. Slovy Horáce se k porodu chystá hora, směšnou však uzříme myšku. Celé oslavy 30. výročí 17. listopadu budou bouří ve sklenici vody, a tím kůlem v plotě jsou dnešní organizátoři demonstrací, kteří mají asi stejnou podporu jako Miloš Jakeš tehdy. Na odlišné názory a demonstrování mají právo, ale zbytek populace má stejné právo na jejich názory kašlat.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Přivedl jste mě na myšlenku,naprosto vhodná doba na udělování medailí.
Bude té události předcházet oslavy založení republiky,jak se zachová prezident Zeman,koho vyznamená i od toho se bude odvíjet protest proti němu.Dnes už víme,že sametová byla dlouho před tím připravována,to nebyla lidová vzpoura,jen byla lidovou vůli zneužita,proto musí být všemi prostředky udržována,jak se říká,tisíc krát řečena lež,pak se stává pravdou.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
ať už Miloš Zeman udělí medaili komukoliv, nikdy ji nedá všem těm z tábora PAL, kteří si ji podle jejich vlastního mínění zaslouží. Takže i kdyby ocenil všechny pašeráky obchodující s lidmi a samotného Miroslava Kalouska, nikdy nedojde v očích pražské kavárny uznání. Může jen využít jejich vzteku, jako když toreador vodí rozzuřeného býka muletou.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nepamatuju se že by někdo z mých známých měl VHS s tímto projevem...všichni co znám tak jsme to poslouchali na klasických audio
kazetách, těmi se to šířilo docela rychle...

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

I v tomto případě postřeh o možnostech kopírování, byť to bylo jednodušší platí - pátá kopie byl šumák. A časově stejné - šlo to jen v reálném čase takže sice lépe než video ale stejně tomu musel někdo pomáhat.

Zatím bez slepic

Minimálně některé kazeťáky - dvojčata - měly možnost kopírování vyšší rychlostí. Jednu mám doma,, byť je už mechanika kazeťáků v háji. Ano, lehce se při tom kvalita snížila. Čtvrté páté kopie byly ještě poměrně běžné i u hudby. Nezapomínejte, že člověk měl většinou nižší nároky. V případě Jakešova projevu pak nějaký šum nehrál pro posluchače vůbec žádnou roli.
Bylo i docela časté, že měly kazeťáky Line-In vstupy (výstup se dal řešit sluchátkovým), tudíž se jich dalo zapojit za sebou několik. U decků či doubledecků platí totéž, jen horší přenosnost.

Zatím bez slepic

Pokud vzpomínám tak výskyt toho projevu v populaci byl menší než jedno procento - ve větší známost to vešlo až později v 90tým kdy to prezentovala i sdělovadla. Pozor na klam kdy se extrapoluje to co se děje ve vlastní sociální skupině na celou populaci - své tehdy sehrály sdělovadla - ta organizoval (podle vzorce - říkali to v televizi) - 95% prostě plula s proudem netušic kam - a ani je to nezajímalo - šli jako oslíci za otýpkou lepšího sena.

Zatím bez slepic

Níže upozorňuji na totéž. V tomhle postu jsem se snažil zůstat "technický".

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že existuje dodnes KOMPLETNÍnesestříhaná VIDEONAHRÁVKA byla pro mne novinka.
To, co kolovalo mezi lidmi, byly AUDIOnahrávky SESTŘIHU, opakovaně vysílaného na Svobodné Evropě. Odtud jsem ji znal (a nahrál si) i já.

Bavil jsem se Jakešovým vyjadřováním tehdy stejně jako většina národa.
Co se ale týše počtu vysmívaných brebtů (dnes je zesměšňován Babiš za blbě skolňované "motýle"), představuji si, kolikrát VYŠŠÍ by byl počet brebtů a hrubek, kdybych si nahrál ktterýkoli svůj vlastní proslov a pak jej bez korektury přepsal na počítači... a pak jej nechal počítačově přečíst řečovým procesorem. Odhaduji, že počet neobratností, brebtů přeřeků či vyšinutí z větné vazby atd. by byl oproti Jakešovi asi tak dvacetinásobný.
******
Tuším, že to byl Fero Fenič, kdo natočil sestřih film o Mečiarovi. Byl to sestřih rozhovorů s ním a jeho matkou.
Řekl tehdy, že měl ve střižně několik hodin materiálu, ze kterého mohl sestříhat dva filmy - z nichž (parafrázuji) by jeden ukazoval Mečiara jako dokonalého blbce a darebáka, druhý jako vizionáře a světce.

Dnes je nesmírně poučné pracně vyhledat třeba jeden jediný kompletní videozáznam některého ze Zemanových hovorů s občany regionů a pak se podívat na vystřiženou několikavteřinovou pasáž, vystřiženou z kontextu. Nebo dokonce na "mírně upravený" citát.
A to je Zeman téměř přesným opakem Jakeše - jeho mluvený projev se téměř neodlišuje od projevu psaného.

Zatím bez slepic

Viděl jsem snad i nějaký dokument, kde o tom vyprávěl přímo ten technik. Snad i první kopie udělali přímo v ČST na tamních zařízeních. Já si také pamatuji především nahrávku na MC, později, po listopadu, to vyšlo několikrát i na CD.

Vzpomínám si na pocit, když jsem slyšel větší kusy než ty výňatky. Najednou jsem si uvědomil, že některé myšlenky a úvahy dávají i docela smysl. Rozdíl mezi psaným a mluveným projevem jsem si vyzkoušel s kamarády v plné nahotě. Sešli jsme se v restauraci do debatního kroužku, postavili na stůl diktafon a začali tlachat. Pak se to doslova přepsalo. Bylo to pro mě docela zděšení, jako by se sešla parta z pomocné školy. Samozřejmě chápu, že projev a volná rozprava v restauraci jsou odlišné kategorie, ale přesto...

Když to shrnu, díky Jakešovu projevu jsem si uvědomil, jak mocná zbraň jsou nůžky střihače a že dotyčný materiál nějak uvedete. Vezměte si třeba jenom, jak pasáž o Zagorce v podstatě pomohla stopnout diskurs o přiměřenosti či spravedlnosti odměn. V jedněm z posledních Dualogů Žantovský - Vlk pokládal Žantovský otázku, zda jsou platy euroúředníků a europoslanců přiměřené jejich reálnému významu a funkci. Zvlášťe, když je platíme my sami. No a Vlk ho tehdy sejmul právě odkazem na Jakeše a že "Hraje na nízkou závist." Inu, jak napsal Dvořák z ČT, "Ldé stále nejsou připraveni znát platy zaměstnanců veřejnoprávních médií."

Slůvko "Závidíš!" nebo "Nezáviď!" se pak stala nejčastějším argumentem, proč nemuset obhájit zlodějnu, korupci i další malé domů...

Zatím bez slepic

Ano, jako bývalý rozhlasák potvrzuji s plnou zodpovědností, že doslovný přepis mluvené řeči, je-li pronášena "z patra", je něco strašidelného. Dá se s tím udělat vskutku náramný podraz, protože i Jan Zlatoústý pak většinou vypadá jako debil.
Mluvená řeč se totiž řídí poněkud jinými zákonitostmi, než písemný projev.
Nicméně obsah sdělení, chce-li být posluchač/čtenář vnímavý, se tím podstatně změnit nedá. A i z takového nekorektního přepisu bývá zřejmé, zda disponuje dotyčný řečník nějakým "intelektuálním zázemím". To jsem jaksi u M. Jakeše postrádal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tenhle se opravdu povedl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Taky jsem zrovna měla zapnutou televizi, když připomínali projev Jakeše. Docela jsem se pobavila, protože kritizovali jeho češtinu. No nevím, jak vy tady všichni příznivci vidlákova dvorku, ale že by se nás hrnula krásná česká řeč ze všech televizí a rádií, filmů.
O obsahu sdělovaného raději pomlčím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dal jsem si tu práci a porovnal celý Jakešův projev na Červeném Hrádku s tím, co nám vysílala tehdy Svobodná Evropa. V textu projevu jsem tu část, kterou nám SE zpřístupnila označil tučnou kurzívou, ZDE https://lacogroessling.wordpress.com/2014/07/16/dokument-co-rekl-milos-…
Také tehdejší ČST neodvysílala všechno. Každý šiřitel propagandy, ČST i SE použil to co se mu hodilo. Velká část neodvysílaná ani jedním stojí za přečtení alespon jako dokument. Jakeš nebyl hlupák, ale systém tehdy končil, především z důvodů geopolitické situace. Musel skončit. Příklad ČLR, kde vládl mnohem tvrdší režim s mnohem zaostalejší ekonomikou v té době ukazuje, že i tento režim, vedený komunistickou stranou dokázal v ekonomice víc, než náš nynější režim za 30 let. Neplatí tedy mantra havloidů ani klausoidů, že ekonomika může být úspěšná pouze v podmínkách demokratické společnosti. Ten čínský mohl pokračovat a uspět, ten náš nikoliv, jak jsem napsal, především z geopolitických důvodů.
Můj osobní vztah k událostem roku 1989 je neutrální. Jak jsem tu už jednou napsal, podnikal jsem od roku 1987 a tak by se mohlo zdát, že jsem musel být všemi deseti pro plyšák. Nebyl jsem pro něj, byl jsem neutrál a věnoval jsem se podnikání. Necinkal jsem, ne proto, že by se mi nelíbilo, že hlupáci nebudou už vládnout (a takových byla mezi funkcionáři KSČ spousta), ale proto, že mi bylo jasné, že budou nahrazeni stejnými jenom s jinými legitimacemi, navíc motivovanými čistě vyděláváním peněz.
A ještě video s poměrně objektivním rozhovorem s Jakešem z nedávné doby ZDE https://xtv.cz/archiv/pisne-karla-kryla-mam-rad-okupace-to-v-roce-1968-…
Na začátku videa běží 3 nesmyslné reklamy, ale potom je to 30 minut docela zajímavé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pamatuji na jedno video z Youtube. Původně se tuším jmenovalo: „Švédská politická korektnost se stala terčem vtipů“. Tento odkaz již dnes neexistuje a neexistuje ani účet, který je zveřejnil.

Tady je aktuální kopie, která ovšem dle mého názoru také nijak dlouho nevydrží:
https://www.youtube.com/watch?v=J3lWel-UcgI

Přitom mi to přijde docela legrační. Třeba: „Trochu nápadné, že je za týden v Malmö zastřeleno pomalu víc lidí, než za rok v Mogadišu. “ trochu přehnané, jistě, ale něco na tom je, viďte? Mám kamaráda, který v Malmö byl v loňském roce. Nepřiblížil se ani vzdáleně k žádné no-go zóně, ale řekl mi, že tam již nikdy v životě nepojede.

Jiný známý mi jednou vyprávěl historku o tom, jak v jedné knihovně narazil na knihu, kde byl malý Venca Flaška vyfocen, jak sedí na klíně R. Heydricha. Ano, toho Heydricha, který zastával tzv. „Endlösung der Tschechischen Frage“. Samozřejmě se o tuto informaci podělil a kniha zmizela. Dnes neexistuje. Já tuto fotku viděl před mnoha lety na internetu a dnes již neexistuje ani zde. Bohužel jsem si ji tehdy neuložil. Naivně jsem si myslel, že co na internetu jednou je, tak tam již zůstane (jako např. dexedrinová aféra USAF s plným článkem i na anglické wikipedii).

Dnes ale mizí nepohodlné informace, nepohodlné, odkazy, knihy i účty. Někdy dokonce mizí i nepohodlní lidé. Kdysi jeden obyčejný/neobyčejný chlapík, chtěl napsat obyčejné/neobyčejné paměti. Někdo jej vytlačil v jeho pancéřované limuzíně v Praze z mostu do Vltavy. Ani si nepamatuji, jak se jmenoval a ani, jestli vůbec našli jeho tělo. V Praze již v té doby byly kamery na každém kroku. Nikdy nenašli, kdo to vlastně udělal, ani kam zmizel. Byl to bývalý člen ochranky již výše zmíněného Vency Flašky.

Pan podplukovník Janíček, elitní pražský detektiv spáchal sebevraždu doma, cca 27 bodnými ranami do zad a oběšením. Nebyl jediný, sebevraždy policistů, nezřídka vyšetřovatelů se počítají na desítky.

Dnes jsou obrovské možnosti, co se informací týká. Jenže ta zbraň je dvousečná. Neexistuje informace, o které můžeme s určitostí říci, je-li lživá, či pravdivá. V moderních studiích lze natočit prakticky cokoli. Jenže stále dělají kiksy, takže v oblasti zasažené novičokem se může pohybovat pár lidí v BL4 skafandrech, ale o pár kroků dál může stát policajt bez roušky, bez rukavic, zkrátka jen tak, stejně jako pracovníci modrých, či jakých přileb, kteří ošetřují zraněné chlórem, či sarinem také bez jakéhokoli ochranného vybavení. Příště již třeba nachystají o něco lepší divadlo, ale stejně.

Nakonec bude nejcennější informace skutečných svědků. Jenže kdy přijdou na řadu oni? Zatím jsou to jen exponovaní lidé. Kdy dojde na ty obyčejné?

Zatím bez slepic

Už dnes jsme konfrontováni s přepisem historie a to z řad Sudetských Němců. Příslušníci Freikorpsů SdL se prokazatelně dopouštěli teroristických činů proti tehdejší Finanční stráži, požadovali návrat do Říše, provinili se vlastizradou, vyháněli neněmecké obyvatelstvo z pohraničí, sloužili ve Wehrmachtu i jednotkách SS - a za to byli po válce odsunuti. Dnes se to bere za nepřípustnou kolektivní vinu, kterou Němcům zlovolní Češi odsunem způsobili. Styďme se, Němci přeci jednali jako jednotlivci.
Tak se dnes přepisuje historie i ta, která se nedá ukrýt. Prohlašuji, že příslušníci Freikorpsů z řad Sudetských Němců páchali ještě před zahájení WWII teroristické činy proti Finanční stráži ČSR a byli v tehdejší době to, co dnešní teroristé z řad Islámského státu.
To je jen jedna z názorných ukázek přepisu historie na zcela opačný význam. Neuvěřitelné.
Co se týká Václava Havla, z toho se stává modla a Svědci Havlovi mají svého svatého. Zajímavé je, jak dopadl konkurs do životopisného filmu o Václavu Havlovi. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Muzu-hrat-Havla-Umim-se-v… Jisté je, že Reinhard Heydrich k rodičům a strýci Václava Havla často docházel. http://www.szcpv.org/08/klan.html

Zatím bez slepic

Češi se provinili kolektivně, leč nikoliv Němci - to jen nacisté individuálně... To je znamení dneška.

Zatím bez slepic

...podle potřeby.

Zatím bez slepic

Přesně tak. Ostatně jestli si vzpomenete na tzv. liptáňský masakr, který vyšel na Kose, tak ten jsem poslal Vlkovi já. Nakonec jsem se o něm následně dovídal z úplně jiných konců, což mě potěšilo.

Kolik lidí však podepsalo petici za vyrovnání Němců za zločiny na nás spáchané a za odmítnutí prolometí Benešových dekretů? Pár stovek. Nevím, co na to říci. To, že nesouhlasíme s tím, co se děje, je jistě dobré, ale kolik nás vlastně je? Číslo, které mi vychází, je značně nelichotivé.

Reakce na film o Vencovi mě úpřímně pobavily.

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sice nejsem právě Havlův fanda, ale tady bych byl vážně opatrnější. Už proto, že se hovoří o fotce jedné z Lucerny a vy nabízíte i snímek z pláže... Že by byli Havlové s panem protektorem až takoví kamarádi?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ani není zapotřebí. Stačí jen její nepochopení.
Např jak Hitler vmanévroval pomocí freikorpsu Beneše do postavení válkychtivé strany.
Nebo jak JFK vyhrál kubánskou krizi, jak ami slavně zvítězily ve vietnamské válce.
Je to jako v životě stačí se nezajímat o základy, fyzikální principy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ad řetězení VHS: Myslím, že tady Čmoud trochu ustřeluje. Předesílám, že u tohoto záznamu se na kvalitu ani nehrálo - stačilo, že jsou vidět barevné šmouhy a je trochu rozumět. Správně zde padlo, že hlavním médiem, jež se šířilo, byly zvukové kopie nahrávky.. Čistě technicky by ale pro šíření VHS platilo, že:
a) první kopie (nazvěme je A) byly pořízeny na profizařízeních ještě v ČST. Ty byly rychlejší, zvládli více kopií najednou. Ale řekněme, že to dá číslo 10 ks.

Těchto 10ks se rozešle mezi lidi. I kdyby se kopírovala hodinová nahrávka hodinu, tak deset hodin investice času reálná je. Člověk žil mnohem pomaleji, prostě to zkopírujete během víkendu, zatímco myjete nádobí, čtete si etc. Vůbec u toho nemusíte deset hodin sedět. Kopií B je už sto. Kopií C tisíc. Kopií D deset tisíc. Po čtvrté kopii by tak republikou putovalo 10+100+1000+10000=11 110 kusů nahrávky. Pro zajímavost, běžný dnešní náklad knih je cca 2 000 - 3000 ks. Zároveň každá ta kopie mohla být zapůjčena vícekrát než jednou, počty tedy rostou poměrně rychle. Skoro si říkám, že jsme se dostali na samu hranici tehdejšího rozšíření VHS mezi lidem. Že pátá kopie by nebyla už ani třeba. Mějme pak ale hlavně na paměti i to, že dosah nahrávky NEBYL DÁN POČTEM KOPIÍ, ale počtem lidí, kteří ji viděli.

Osobně jsem se s běžnější sestříhanou zvukovou nahrávkou setkal na MC AŽ PO SAMETU. (určitě jsem byl už na gymplu, vybavuji si, že šlo o kazetu Fuji ;)).. Jsem z periférie. Zachytil jsem ji tedy spíš až v době, kdy začala sloužit k zpětné dehostenaci režimu a jejích funkcionářů. Vznikly tak i různé hudební remixy "Žádný z nás, nebere takový prachy", ale to už bylo skutečně až v devadesátkách. Troufám si tvrdit, že význam Jakešova projevu na změnu režimu byl v podstatě nula, pokud někde rezonoval, tak spíš v těch "jádrech" mezi kluky, co spolu mluví. Spíše až zpětně se z něj učinil symbol - a to v době, kdy technické limity jako dosažitelnost VHS prudce klesaly (VHS se objevují na školách a úřadech... a nikdo vás za šíření této nahrávky nepotrestá.). Obrazovou nahrávku jsem každopádně viděl až na Youtube ;)

Pokud jde o finanční stránku nákladů na VHS - většinou to domácí kopírování fungovalo tak, že kdo chtěl kopii, dodal kazetu. Kopírovateli tedy náklady příliš nerostly. A pozor, ani jste na to nemuseli mít kazetu novou! Standardní délky VHS byly 180 min a 240 min, což odpovídalo cca 2 filmům o délce hodinu a půl či dvě hodiny. Byla naprosto běžná situace, že vám na 240min. VHS zbylo místo na hodinový záznam (já si tam nahrával třeba dokumenty atp.). Takže šťastný majitel kopie ani nemusel kupovat kazetu novou. Stačilo využít míst na kazetě staré. Samozřejmě to mělo i "krycí výhodu", jen si dotyčný musel dávat pozor, komu co půjčuje.

Vybavuji si, že v naší vesničce nebyl zas takový problém dva VHS rekordéry k sobě sehnat. To se pak samozřejmě kopíroval celý víkend jako maraton. Natož v nějaké Praze. Kopírovatel ani nemusel mít ten rekordér doma, ony se občas půjčovaly známým.

Je teda pravda, že větší dostupnost obecně přišla asi až po sametu; mně to trochu splývá, protože se mi samotný samet trefil přesně do přechodu mezi základkou a gymplem a jestli se něco odehrávalo, když vám bylo třináct čtrnáct nebo šestnáct sedmnáct už po třiceti letech bez pomoci ne vždy člověk přesně určí. Každopádně platí, že ještě jako děti základkou povinné jsme si dokázali zorganizovat víkendové nonstop sledovací párty s Komandem, Barbarem Konanem, Vetřelcema... Dospělí to v tomto ohledu měli samozřejmě jednodušší..

Berte ty nesouvislé postřehy spíš jako určitou protiváhu Čmoudovi. Snažil jsem se vysvětlit, že dát dohromady relevantní množství kopií na VHS by problém pravděpodobně nebyl. Zároveň pak, že to vlastně ani nebylo třeba. Ve skutečnosti si asi jen málokdo tu nahrávku dával do sbírky na památku. Podstatou bylo, aby to viděl. Tolik kopií na VHS pak ani nebylo třeba, protože hlavní byl sestříhaný audiozáznam, z něhož se vybraly špeky. Nikoho ten projev jako celek nezajímal. Zároveň, že přestože je projev proslulý, reálně je podle mě v podstatě bezvýznamný a má funkci spíše arogantního plivance na představitele moci staré mocí novou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zaver mimo misu - nekonzistentne.
Jakes bol aparatcik. Nulova autorita, nulova charizma. Byt vodcom s takymi vlastnostami je za trest....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Byt vodcom s takymi vlastnostami je za trest...."
To je přesné. Byl vybrán pro roli toho na konci, zřejmě ti, co věděli, věděli.

Zatím bez slepic