Odpočinkový článek

Autor
Štítky

 

Ozvala se mi Maneca a poslala mi starý článek, který napsala poté, co se objevila u mě na zabijačce. Článek vznikl 6.12.2016 ještě pro Vlkovu Kosu. To  byl svět vlastně ještě úplně v pořádku. Říkal jsem si, že by to mohla být zajímavá vzpomínka... 

A abych kromě nostalgie nahodil i nějaké aktuální téma, můžeme dneska v diskusi spekulovat, jestlipak Andrejko odvolá sůdruhy ministěry školství a zdravotnictví a zda na jejich místo povolá někoho, kdo bude mít jako hlavní kvalifikaci ochotu podepsat Sputnik... V atmosféře hrozící války na Ukrajině to bude ještě pikantnější než by si člověk myslel. 

 

Ale teď už Manečin starý článek: 

 

Zabíjačka u Vidláků 

Před pár týdny pozval Vidlák všechny Kosíře, aby se zúčastnili zabíjačky u něho doma ve Vidlákově na jižní Moravě. Vlastně šlo ve skutečnosti o dvě zabíjačky po sobě, obě ve státní svátky.

Zájem na Kose byl velký, ale Vidlákovi se nakonec ozvalo emailem tak 10 Kosířů, že by jako měli zájem a napsali si o podrobnosti. Když se ale ty podrobnosti dozvěděli, tak někteří Kosíři rovnou odpadli a zbylo posledních 5 statečných. No, nakonec jsem dojela jen já jediná, a to na druhou zabíjačku. Na konci dne, večer před odjezdem domů, jsem od Vidláka dostala poslední úkol napsat pro Kosu článek s názvem „On existuje“, aby byl podán důkaz od očitého svědka, že Vidlák není jen internetový pábitel.

Takže, milí Kosíři, Vidlák je ve skutečnosti takový, jak ho znáte z jeho článků. Je přímý jak dálnice v Nevadě a za celý den od něj neuslyšíte jediný falešný tón. Člověk si s ním uvědomí, jaké to bývalo za časů, dokud nebyla vynalezena politická korektnost a lopata se vždy nazývala lopatou. Co ale z jeho článků tak úplně cítit není, je neskutečná energie a pracovitost, kterou Vidlák produkuje a rozdává kolem sebe.

Každopádně, pokud chcete něco naplánovat, zorganizovat a realizovat, pak se obraťte na Vidláka. A je jedno, jestli to bude zabíjačka, stavba dálnice nebo barevná revoluce. Když mu dáte chvilku času, on se to rychle naučí a pak to provede.

Před příjezdem jsem v emailu obdržela přesný rozvrh celého dne, rady, co na sebe a varování, že všichni začátečníci čistí střeva. Nástup byl o půl osmé ráno před chlívkem.

Musím přiznat, že ten začátek o půl osmé ráno byl pro mě smrtonosný, protože jsem celý život zvyklá dělat něco dlouho do noci a pak ráno spát. Nicméně, dokázala jsem to a dojela včas, téměř za tmy (no, aspoň se mi to zdálo, že je pořád tma) a v hustém dešti. Na posledních 5 kilometrů se mi z neznámých důvodů ještě zastavily stěrače a tak mi to připadlo, že jsem právě zdolala osmitisícovku.

Vidlák mě mile přivítal a zavedl hned na dvorek venkovského stavení, rovnou k chlívku, kde už postávali dva jeho kamarádi. Trochu mě překvapilo, že na celou zabíjačku budou jen tři chlapi a já, jakási panička z města, ale všechno mi to došlo až za nějakou chvíli.

Vidlák se s ničím moc nepáral, začal třem přítomným osobám rozdávat úkoly, já jsem dostala jako první úkol udržovat pořádný oheň pod dvěma velkými kotli tak, aby voda v nich pořád vařila, a zároveň jsem hadicí měla doplňovat vodu tak, aby byly kotle pořád plné.

Chlapi pak dostali od Vidláka přesné instrukce, jak dostat pašíka na značku uprostřed dvorku, až se otevřou dveře od chlívka.

Víte, do té chvíle mi vůbec nedošlo, že zabíjačka se to jmenuje asi podle toho, že se tam zabíjí. Pašíkovi se nikam nechtělo, kvičel a zapíral se předníma kopítkama o beton a mě ho bylo tak líto, že se mi vyhrnuly slzy do očí.

Naštěstí usmrcení bylo tak rychlé, že než jsem se z toho dojetí vzpamatovala, bylo po něm a chlapi už zachycovali do velkých lavórů prýštící krev.

No a pak se najednou začali odevšad rojit lidé. Příbuzní, známí, sousedé, velcí, malí, mladí, starší, muži, ženy, děti…. najednou bylo na dvorku, v hospodářské části stavení a v průchozí části spojující obytnou a hospodářskou část domu tak kolem 15 lidí. Kde se vzali, tu se vzali. A mně došlo, že ti všichni tam prostě nechtěli být při tom zabití pašíka, že to prostě vidět nemuseli a došli až teď pomoct.

Z celého prostoru kolem se rychle stalo vysoce organizované mraveniště. Nad vším vládly jasné pokyny Vidláka, který hlasitostí a kadencí připomínal strýčka Pepina z Postřížin. Jen ten akcent nebyl z Moravy, bylo slyšet, že je naplavenina z Čech.

Lidé si předávali „zvonky“ – takové nástroje na škrabání štětin, protože to byla docela dřina. Chlapi mi brali vařící vodu z kádí a polévali pašíka. Mezi zvoláními „vodůůů“ stačil Vidlák rozdávat další úkoly. Já jsem ke své funkci topiče dostala ještě na starost pitný režim na pracovišti. K dispozici byla slivovice a meruňkovice a bylo potřeba neustále doplňovat štamprlata na tácku.

Oškrábaný pašík, který vážil asi 230 kg, byl pak zavěšen za zadní nohy na takovou zvláštní šibenici, no a Vidlák vzal pořádný nůž a opatrným chirurgickým řezem začal párat to velké zvíře shora dolů. Pomalu se obnažoval složitý svět vnitřností, z nichž některé z nich se pod tíhou gravitace snažily dostat ven. Kolem stáli pomocníci nachystaní okamžitě vykonat každý pokyn a Vidlák pořád mluvil a stačil řídit i lidi, kteří stáli za ním nebo někde dál. Registroval velmi rychle každého, kdo by mínil na chvilku jen tak postávat. Pár dobrých manažerů jsem už v životě potkala, ale žádný u toho řízení současně nepracoval téměř nejvíc ze všech.

Musím dodat, že do toho všeho chvílemi docela dost pršelo a kdo neměl hned po ruce pláštěnku, tak byl prostě mokrý. Takže všichni byli rádi, když se porcovací práce dostaly na velký stůl pod přístřeškem na dvorku a poté se pomalu přesouvaly do hospodářské části stavení, která byla vybavena vším potřebným na zpracování té 230-ti kilové hromady.

Venku jako poslední zůstávali nakonec jen nováčci, kterým Vidlák vysvětloval docela složitou proceduru čištění, škrabání, porcování a zašpejlování střev na jitrnice. To měla být i moje práce. Ale já jsem byla promoklá a byla mi zima a nováčků bylo naštěstí víc a tak se mi podařilo zbaběle utéct do stavení a rychle se přidat do skupiny „pokročilých“, kteří krájeli hory špeku na škvarky a sádlo. Po chvíli jsem od Vidlákova tchána, který obcházel pracovní skupiny jako kontrolor, dostala kartáč, že moje kostky na škvarky nejsou stejně veliké jako kostky tam toho jiného kráječe a tak jsem se musela rychle polepšit.

Jak den postupoval a venku se začalo smrákat, zabíjačkové práce se zcela přesunuly do jedné místnosti, kde se už začali pohybovat jen opravdoví profíci a začala „keramická“ část zabíjačky. Mlelo se maso, pak se ochucovalo a míchalo a vznikaly první jitrnice, jelita, tlačenka, hmota na paštiku… no nádhera. Asi největší dřina byla míchat tak odhadem v 80-ti litrovém kotli kostky, které se postupně měnily na škvarky a sádlo.

Ti, co se už nevlezli do tvůrčí místnosti jako profíci, začali posedávat v sousedící průchozí části budovy a začali si povídat. Na stole bylo napečené cukroví a buchty a mimo pálenek si každý mohl dát i pivo, víno nebo Cocacolovu limonádu, na které prý Vidlák dost ujíždí. Úplně nejčipernější byl v té chvíli Vidlákovic jezevčík, který neustále tajtrlíkoval sem a tam a se všema si chtěl hrát.

Na rozloučenou jsem dostala výslužku, kterou jsem si nezasloužila. Jitrnice, jelita, tlačenku, paštiku, uzený špek a klobásy z minulé zabíjačky, černou polévku „prdelačku“…. do dneška si sem tam něco z toho dám, ale jen tak opatrně, aby mi to dlouho vydrželo, je to velká dobrota.

No, a ještě něco. Když jsme si ještě před svátkem 28.10. s Vidlákem posílali emaily, tak jsem v jednom napsala, jestli ta zabíjačka vůbec bude, když nás teď čeká v Praze další revoluce. A odpověď tady musím uvést doslova, protože by mohla být klidně součástí novoročního Vidlákova projevu:

„… a že bychom se zabijačky nedočkali, toho se nebojím. Každá revoluce končí tam, kde dojde jídlo. I ten takřka všemocný Lenin musel couvnout, když v Rusku došlo jídlo a pěkně pokorně potichoučku dovolil NEP. Pokud bude v Praze Majdan, tím spíš bude zabijačka a tím spíš se budu ohánět nožem doma. Stačí mi můj hnůj, nemusím ještě kydat ten pražský. V dějinách nakonec vždycky vyhrávají sedláci. I když mají ztráty, i když je dusí, i když se na ně dívají skrz prsty, stejně nakonec vyhrává ten vesnický vidlák, hnojkyd a buran... protože má jídlo, protože umí počítat s nejhorším, ale doufat v nejlepší. Ať se bije kde chce a kdo chce, ať hoří chalupy a nebo táhne vojsko, stejně se každý rok zazelenají pole.“

Díky za vše, Vidláci.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (63 hlasů)

Komentáře

Pane Admirál.
Dnes píšeme o dobrém činu zabijačce,ale někdo připravuje jatka.
Voj,technika je navezená,tak už zbývá přesunout vojáci a generálové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Furt žvaní o Rusku, ale o tom, že UA soustavně a trvale, o nynějším přesunu zbraní a ostřelování Donbasu, ani nemluvě, porušuje Minskou dohodu, ani ťuk.

Už je (nebo jsou) první mrtví. O smrti 5 letého chlapce a těžkém zranění jeho babičky, taky na BL nic. A ne jen na nich.
Přitom ostřelování civilních oblastí těžkými zbraněmi, je válečný zločin!

Z toho plyne, že pisatel článku si informace upravil. Co se mu hodí, upravil, nehodí, vyškrtnul.
Kdyby to bylo u jednoho autora nebo článku, budiž. Ale děje se to soustavně. Čirou náhodou jakoby "na zakázku" od nadace M. Albrightové, která sponzoruje Čulíka na Glasgowské univerzitě. 😉 Bez této nadace by univerzita jeho studie už dávno zrušila...
Ergo kladívko, nezávislost BL je jen prázdná proklamace a nemá cenu ten brak číst.
Jedině snad jako informaci, co zrovna frčí u Kartouze, Jandy, pohrobků Flašky, BLM a US jestřábů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Maneca.
Pamatuji na ten příspěvek na kose a dnešní podrobný článek,snad i laikům něco připomene.
S tak velkým čuníkem,je dost práce,hned od začátku.
Jak už jednou pan Vidlák psal,od té doby si něco vylepšil pro snadnější postup u zabijačky.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak už tu psal hulvath, kvalita textu o přípravě jídla se hodnotí podle toho, jaký apetit přečtení vyvolá.

To míchání škvarku mě dostalo. Tekly mi sliny jak bernardinovi. Tak jsem sežral alespoň 2 škvarkový placky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

plněné uzeným vepřovým.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tento pohled na Úúúnii a Ježibabiše je mi blízký
https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/evropa-kurz-aneb-geopolitiku…
Sdílím i pohled pana Vlka st. na zřetelně podobné zájmy zemí býv, RU. To není náhoda.

Doporučuji přečíst. Sccalop nejdřív nitroglycerin pod jazyk.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

V. Patrik 7.4.2021 9:34
Evropa nám ty vakcíny nedá ne proto, že jsme zlobili, ale proto, že je Babiš odmítl. Pan Vlk píše nesmysly. Například věta "Vybrali si k demonstrativnímu potrestání Českou republiku" je pitomina.

"Našinci jsou po roce 1968 a normalizaci tak namíchnutí na Rusy, že prostě vakcínu Sputnik V ne" - No a proč Sputnik V odmítají i sami Rusové? Taky na protest proti Srpnu 68?

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Své odmítnutí poměrně srozumitelně zdůvodnil.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-pfizer-vakciny-eu-seb…

A jestli jsou pánové Fišer, paní Langšádlová ad. tak namíchnuti na Rusy, je to jejich věc. Netahejte mně do toho.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

V té diskusi to byl jeden pitomec, který napsal hovadinu a vy jste druhý, který ji převzal.
Rusové Sputniku V ne, že nevěří, ale spousta jich nemá důvod se očkovat. Já například taky(ale Sputnik bych jako jediný bral) Vy ale nejspíš budete stejný hňup jako nějaký herec z jednoho z nekonečných seriálů uváděných v naší vaší TV, který prohlásil, že se nedá naočkovat a už vůbec ne Sputnikem., ale dotace chce a zavřená divadla mu vadí.
A jestli věříte v čisté úmysly Eurosajuzu, tak už chápu, že se nepodepisujete.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ruští sociologové z centra Levada počátkem měsíce publikovali výzkum, podle kterého se 62 procent Rusů nechce nechat očkovat vakcínou Sputnik V. Přičemž jejich počet stoupá. Loni v prosinci vyjádřilo nedůvěru k očkování 58 procent dotázaných. Hlavními důvody jsou obava z vedlejších účinků (37 procent), nutnost počkat na konečné výsledky testování vakcíny (23 procent) a 16 procent respondentů si myslí, že očkování nemá smysl. Přitom v prosinci, kdy se v Rusku očkovalo jen sporadicky, se vedlejších účinků vakcíny obávalo pouze 28 procent lidí.

HN

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

A to bez ohledu na přesné znění otazky.
Oni se nechtějí nechat očkovat ani dalšími, ze 3 ruských vakcín. Nechtějí se nechat očkovat ani Sinovac.
Natož Pfitzerem nebo provařenou Astrou Zenecou !
Nechtějí se totiž očkovat NIČÍM.

A to je sakra rozdíl!! :-)

Ony ty ostatní vakcíny také nebyly dostatečně dlouho testovány.
A, na rozdíl od Astry Zenecy, Sputnik V nemá pro příjemce žádné fatální následky. A konkrétně on, se testuje nejdelší dobu. To, že se bude licenčně vyrábět v EU, je nošení dříví do lesa.

Pokud manipulujete, dělejte to chytřeji. To je vše.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Tohle je zajimave tema. Muzete nam rici, kolik pripadu krevnich srazenin ma sputnik na milion davek? At mame srovnani s Pfizerem nebo AZ.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

scallop.
To není zajímavé téma,Sputnik V neni aplikován v západních zemích,ani u nás,proto nejde srovnávat.
Jak jsem nepsal jinde,jsi jako kopřiva,většinou každého spálíš,někdo kopřivu snáší.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy myslite, ze v zemich, kde se pouziva Sputnik, zije biologicky odlisny typ homo sapiens? Nebo ze tam neumeji pocitat?

Zatím bez slepic

BREAKING: Mexico Ministry of Health released data of its vaccination program showing that Sputnik V is the only vaccine without registered serious adverse events. Table below shows another independent confirmation of Sputnik V safety advantage over other vaccines.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tak kolik krevnich srazeni to bylo? Zadna?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Centrum Levada je ruská nezávislá nevládní a sociologická výzkumná organizace uznaná jako zahraniční agent podle ruského zákona o zahraničních agentech z roku 2012. Středisko sahá až do roku 1987, kdy bylo založeno All-Union Research Center pro veřejné mínění (VTsIOM) pod vedením akademičky Tatyany Zaslavské. Jako jedna z největších ruských výzkumných společností Levada Center pravidelně provádí vlastní a pověřené průzkumy veřejného mínění a marketingu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pan Vlk st. opět výborný jako vždy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Je dobré se zamyslet nad příštím prezidentem. Tábor PaL a Pirátští neomarxisté určitě žhaví dráty a vytvářejí nové simulákrum, když Kolářova loutka Želé, propadla...

Vlka st. si, kromě jiných, dovedu představit jako prezidenta. Nikomu v Bruseli neleští botky, není zavázán žádné mocenské skupině a má rozumné vyvážené názory, bez ideologického nánosu. Mohl být politik a nešel do toho, když zjistil, o čem to je. Dává přednost republice před Bruselí. Zdravý rozum politika je dnes nedostatkové zboží. Bohužel, je to už starší pán...

A když ženu, tak paní Bobošíkovou. Umí čelit tlaku, nevzdává se, je dobrá novinářka, zná politické prostředí v ČR i Bruseli, působila jako politička a hájí zájmy ČR a normálních lidí.
Nebo paní Martinu Kociánovou. Je měkčí, má jiný styl, než paní Bobošíková, ale je také reprezentativní, také zná politické prostředí a politiky, i když jen jako novinářka a ne politička. Stejně, jako paní Bobošíková, má morální zásady a nenechá se opít rohlíkem.
U obou jmenovaných novinářek je velmi důležité, že neprošly novinářskou vymývací politruckou školou !!!!!! Paní Bobošíková je původně ekonomka, paní Kociánová historička (věnovala se opavským Přemyslovcům). Obě profese, lze při prezidentůře, uplatnit...
Nebo právnička a bývalá politička, Jana Zwyrtek Hamplová. Hodně publikuje v alternativních médiích, tak snad není potřeba představovat.
Nebo neúnavná bojovnice za zájmy státu a jeho občanů, nejen proti "církevním restitucím", paní Lenka Procházková...

Co je v člověku, poznáte při zátěžové situaci. Všechny prožily, ať už menší nebo (v případě paní Procházkové a Bobošíkové) obrovský, tlak okolí. Žádná se neohla, neutekla z boje, nevyměnila za dobré místo změnu názorů, i když si pohoršily.

A je jich jistě víc, nezávislých, bystrých, vlasteneckých osobností, jak mužů, tak žen...

Pokud kteroukoliv z nich, nezávislý člověk srovná s takovou zděšenou Myrkou, protektorát adorující Pekarovou Adamovou nebo válečnicí Langšáglovou, o pirátkách nemluvě, není co řešit...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Tato kandidátka je tesilový technolog moci. Nic reálného za ní není. Její politické názory nikdo nezná. Dvojče Čaputové.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Právě proto, že je to skoro dvojče pí.Ča putové (i vizuálně), už je předem nasr, pardon vybráno.
Samozřejmě do toho voliči ještě můžou hodit vidle jako s Kchárlem nebo Králíkářem.
Myslím, že náš spojenec nejvěrnější nám ukázal cestu, jak se to dá ošéfovat.

Její politické názory jsou trošičku nastíněné v těch odkazech. Feministka.
Propaguje ji Fórum24, Reflex, LžiDěs, Seznam...
Palebná příprava už opravdu začala.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Manžel.
Advokát - spolumajitel AK Havel&Partners (vede odd. hospodářské soutěže a kartelů), ale také bývalý předseda rozkladové komise ÚOHS (2005-2008), místopředseda ÚOHS (2008-2010) a soudní asistent na NSS (2004-2005).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerudová prý na Mendelce kryla poměrně masívní rozkrádání. Pár lidí kvůli tomu bylo odejito, vyhazovali se diplomanti a doktorandi, byla okolo toho docela zlá krev. Nějaký bahýnko na ni určitě vybublá, protože lidi kterejm zničila kariéru si to určitě nenechají jen tak líbit...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Za odkaz na článek na NV díky. Nejenže popisuje něco co je už delší dobu cítit ve vzduchu, ale souzní s Pjakinem z 15.3.21, podstatné zde od 0 do 13 min.
https://outsidermedia.cz/otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-15-3-2021/
Česko, Slovensko, Maďarsko, (Rakousko)....Visegrád, Mezimoří ...nadnárodní řízení...st. suverenita...atd.
Začíná sice SputnikemV, ale to ostatní je mnohem zajímavější. Zdá se, že tak jako i v minulosti ví o čem mluví a pro naší pozici dost důležité informace. A vypadá to, že AB to už pochopil také. Možná to je jediná cesta jak se z toho srabu dostat aniž bychom nutně museli vystoupit z EU.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Tez doporucuji precist, jak pan vlk taktne zamlcel, ze EU vakciny navic nabizel, Babis furiantsky odmitl, muze za to Brusel.

Cesko nikdy v Bruselu nemelo vyrazneho vyjednavace, ale od te doby, co to vzal do ruky smoula andrej, jde to cele zu grunt.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Dekuji za optavy, Andrej skutecne odmitl velice netaktne a netakticky.

Joooo kricat na vsechny Andrejko muze v ceske vlade, ale v EU tim dojem neudela.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

"v EU tim dojem neudela"

Asi se budeme lišit v pohledu na to, jestli je to třeba.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Inu kdyz se nekdo tvari jako uzasny vyjednanac, ktery ridi EU pres smsky, tak od neho ocekavam, ze si v Bruselu vynutil respekt.

A vono prd :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

ČR do NATO a do Německé unie.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

408 hvězdiček
to muselo bolet

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Polárka,co ji čeká.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

hezká prasečí holčička,kdyby dostala výcvik,mohla by jezdit na kole nebo mopedu a skákat přes obruče a takhle skončí na talíři.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak Gaio, nevím, nevím, jestli jsou skoky skrz obruče tou nejlepší sportovní disciplínou pro 200 kilovou prasečí dámu...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ona předtím bude mít krásný život... žádný stres, žádní vlci, žádná zima, dobré a vlídné zacházení, tolik žrádla kolik sežere, pravidelné drbání za uchem, dostatek společnosti... a až půjde na porážku, nebude o tom ani vědět. Místo aby ji v divočině pronásledovali predátoři a ona až do poslední chvíle věděla, že bude sežrána, nebude se vůbec trápit. V jednu chvíli bude konec a hotovo... Které divoké zvíře tohleto má? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

by to pak nechutnalo. Já jsem zkažená civilizací. Mléko z krabice mi chutná víc,než přímo od krávy, když mně dávala tchyně slepice na polévku,to jsem si chválila,že je dobrý vývar,ale když zemřela a zbylo po ní hejno slepic,které jsem musela odrat a vykuchat,smrdělo mi to vše ještě při jezení polévky. A to jsem ještě zapomněla rozříznout vole,takže na povrchu toho vývaru plavaly natrávené obilky,vylít mi to bylo líto,tak jsem to vybrala a jedla s opravdovým sebezapřením.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podobně jsem to měl s králícama.
Dokud je zabíjel a stahoval děda, žral jsem je rád.
Když už děda nemohl, zbylo to na mě. Od té doby jsem králíke prakticky přestal jíst :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

kandidátem na prezidenta.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

na život člověka, spoléhajícího na civilizaci: Příběh opravdového domestikovaného prasete.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to prasnice.

Nepolidšťujte si to.

Její existence sama je jen o tom, aby skončila na talíři. Na to byla domestikována a vyšlechtěna, proto se lidé starají o její přežití.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

o domácích mazlíčcích,na psy a kočky mohou mit lidé alergii a to i na ty bezsrsté druhy,tak někteří lidé chovají prasata jako domácího mazlíčka.Mela ho i Josefina Bakerová a vodila si ho na provázku.Fotku jsem viděla ale nemohu najít

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nám odvolali Blatníka. Ne, že bych proti němu něco zvlášť měl, jako ministr se v kovidu koupal asi stejně, jako by se v tom koupali všichni jiní.

Tím, že podepsal Antibabiše (nemám nic proti tomu, že se mu Babiš nelíbil, to je každého věc, ale ten panflet byl po všech stránkách tak strašný, že anticharta proti tomu byla veledílo), prokázal vysokou míru ideologické zaslepenosti a tu také prokázal při Sputniku.

Když čtu reakce na jeho odvolání, tak tu moji úvahu jen potvrzují.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-lze-Zlo-Novy-minist…
Ježibabiš udělal dobře, když Blatníka odvolal.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Svojí ideologickou zaslepenost a hysterii projevoval kontinuálně.
Především u léků/léčivých přípravků na breberu.
Vývoj české vakciny -
Odčervovadlo -
Americké žblabuňky -
A vždycky to skoulel přes "kolektivní nezodpovědnost odporníků", odporné komise.
Já bych jeho působení hodnotil jako velice úspěšného sabotéra.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

No,Babiš teď musí tvrdě kopat nohami,Faltýnek vypustil džina z lahve.
Blatný jako první i když ho Babiš nechtěl vykopnout.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

AstraZenecou se u nás očkovalo přes několikeré pozastavení očkování ze strany několika členských států EU, protože on je odborník a ví, že vakcína je OK. Tak teď už víme oficiálně, že tak úplně není. Hlavně, že v jiných případech je tak zasádový.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlava nehlava, jen logickým důsledkem naší blbosti.
Sami jsme se dostali do situace, že jinou alternativu nemáme. Doslova a do písmene jsme projebali TŘI měsíce utěšováním a chlácholením, jak nás zavalí VAKCINAČNÍ TSUNAMI.
A ono kulový, ani podrážky neopláchne, naopak, musíme běhat s "kyblíkem pro vodu".

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)