Otrava Novičokem

Štítky

Prosím o pomoc, byl jsem otráven Novičokem!

 

Tak Vám již nějaký ten čas s napjatým očekáváním sleduji příběh agenta Skřípala a jeho dcery Julie. Jak se postupně skládají jedna teorie přes druhou, začíná mi z celého příběhu vystupovat jistá paralela s mým životem a cítím se dezorientovaný a zmatený.

 

Bydlím ve Vidlákově. S Vidlákem se známe ještě z doby, než ho vůbec napadlo, že se jednou stane majitel chléva, ať už zděného nebo toho internetového - z doby než se ze mě stal připrchlík (na čemž má Vidlák lví podíl). Spojuje nás mládí prožité na podobných místech, vzdálených od sebe jen pár kilometrů, takříkajíc "co by - malým - psem dokopl". Naše manželky jsou sestry. Alespoň co se povahy týče. Máme s Vidlákem povětšinou shodné názory, postoje i podobnou životní filosofii. Proto vlastně asi nikoho nepřekvapí, že jsme měli i velmi podobné politické preference v parlamentních i prezidentských volbách. I u nás doma proběhla politická agitace místních domorodců. Někteří mi dokonce u skleničky mého nejlepšího bourbonu vyhrožovali násilím, pokud v budoucnu nepřehodnotím své názory. A tady se začínám naše podobnost s Vidlákem rozcházet. Zatímco původ paní Vidlákové vychází z jedné místní rozvětvené rodiny, díky čemuž je Vidlákovi ledacos odpuštěno, původ Slunce mého života má blíže ke smrkům ohleduplně ožraným kůrovcem a nevratně poškozeným řetězy připoutaných ochranářů. Nemám ve Vidlákově žádné příbuzné a tudíž se zášť, ventilovaná proti mně, nevrací v podobě bumerangového efektu od sousedů, o nichž jste ani nevěděli, že jsem s nimi spřízněn. Prostě a jednoduše jsem od posledních voleb čekal, kdy se na padacích dveřích mé tvrze objeví hanlivé nápisy, auto mi někdo ozdobí rýpanci od pětikoruny nebo mi v okně přistane kámen s dopisem dovedně vyvedeným v novinovém písmu... nestalo se, místní dovedou být mnohem zákeřnější.

 

Zhruba před měsícem jsme si s manželkou vyrazili na nákupy do města, jež leží v zatáčce mezi Prahou a Vídní. Oběhali jsme vše potřebné, k obědu si koupili zaručeně čerstvou rybu a vyrazili k domovu. Na odpoledne nás jedna místní rodina "jen tak" sezvala na odpolední posezení. Poseděli jsme, popili a pojedli. Jako občerstvení byly doneseny jednohubky a talíř postaven přímo mně pod nos. Inu, něco málo jsem jich ochutnal, a když už jich na talíři zbývala méně než polovina, posunul jsem je k manželce, aby také okusila tu místní specialitu. Nikdo jiný už ochutnat nestihl. K večeru jsme ještě okusili Vidlákovu proslulou houbovou polévku a s plnými břichy a lehce ovíněnou hlavou jsme vyrazili k domovu, těšíce se na klidný společný večer. Od návštěvy uplynuly asi dvě nebo tři hodiny, když mé tělo začalo z ničeho nic vydávat nepříjemné zvuky a žaludek se mi v těle začal převracet. Po krátkém výsměchu mé ženy se jí také značně přitížilo. Asi Boží trest, myslel jsem si. Zavolali jsme k Vidlákům, abychom se ujistili, že nás neotrávili houbami. Nikomu jinému nic nebylo. Ze zbytku té památné noci, která mi změnila život, si pamatuji jen střípky. Teploměr s rtutí někde nad hodnotou 39°C. Neuvěřitelnou žízeň a bolest hlavy i zbytku těla. Naprosté vyčerpání. Myšlenky, co by se s naší malou Píďalkou stalo, kdybychom se už ráno z postele nezvedli. A nápad, že musím přistavět ještě jednu toaletu, protože jedna je pro dva lidi málo... Nad ránem jsem si strčil prsty do krku a to mi značně ulevilo. Několik paralenů a ibalginů dílo dokonalo a rázem mi bylo o mnoho lépe. Moje kopretina má k této očistné praktice odpor, tudíž si vše prožila ještě následující dva dny, než se začala zotavovat.

 

Vycházejí mi z toho 3 varianty, jak mohlo dojít k otravě:

 

1, Čerstvou rybou – pstruh mohl pocházet v podstatě odkudkoliv, a tam se zaručeně novičok vyrábí, takže ryba mohla být kontaminována a podstrčena mi při nákupu.

 

2, Jednohubkami od známých - kteří patří ke skupině lidí, kteří nejsou nadšeni mým politickým smýšlením, a z níž mi nedávno jeden člověk vyhrožoval fyzickou agresí.

 

3, Vidlákovou polévkou – známe se velmi dlouho, vím toho o něm (a na něj) mnoho a i když jsem o tom za dvacet let našeho přátelství nikdy ani nepípl, může mít strach, že bych třeba začal mluvit.

 

Pokud byste snad předpokládali, že šlo o obyčejnou otravu jídlem, mainsteamová média vás jistě přesvědčí, že tomu tak nebylo... byli jsme otráveni jedem Novičok !!! Sami posuďte tu podobnost na základě faktů:

 

Skřípal byl mnohým lidem trnem v oku - stejně jako já.

Neměli zapnuté GPS v mobilu – to já také nemívám!

Agent Skřípal s dcerou obědvali rybu - my také.

Absolvovali návštěvu restaurace - my jsme chudší, najedli jsme se u známých.

Otrava rychlým a smrtelným jedem Novičok, působícím v podstatě ihned, propukla cca za 2-3 hodiny – stejně jako u nás

Oba to přežili – my také.

Nedostali žádné protilátky, jen tlumicí medikamenty – stejně jako my. (jejich byly silnější, proto se z nich déle zotavovali)

Nejspíš nebudou mít žádné trvalé následky – což platí doufám i pro nás.

Nikdo další v jejich okolí nebyl zasažen – naši známí také všichni přežili.

Julie Skřípalová byla na letišti viděna s podivným Rusem – já také bývám viděn s velmi podivným člověkem (je to můj švagr a kdyby se ukázalo, že je ruský agent, mnohé v našem i jeho životě by se tím vyjasnilo)

Mazlíčci Skřípala byli nalezeni mrtví nebo se ztratili – kočky se u nás ztrácejí pořád a navíc se v posledním měsíci objevilo na našem dvorku několik mrtvých myší, což se před tím celou zimu nestalo. To nemůže být náhoda !

Žádné zařízení nebo nosič novičoku se nenašel – já prohledal celý dům a také nic !

 

Na základě těchto skutečností mi snad již uvěří i ti největší pochybovači.

 

Chtěl bych Vás tedy poprosit, pokud máte někdo příslušné kontakty, zda by k nám do Vidlákova mohla urychleně přijet naše slavná protichemická jednotka. Stejně jako u Skřípala, by se i u nás daly jistě ještě po měsíci nějaké ty stopy novičoku objevit. A já bych strašně rád věděl, kdo mi jde po krku a na koho si vlastně dávat pozor... nehledě na to, že data získaná u nás by jistě mohla poskytnout chybějící vodítka pro Skřipalův případ.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Skvělé!
Pobavilo, potěšilo. Svižné, výstižné, čeština na jedničku. Pište další články.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Okamžitě kontaktovat Pornojandu z hovnot, vysvětlit mu problém a on zaručeně odhalí Putinova agenta nebo jeho osobně.
A bude mít i pochopení pro vaše partnerství se šumavským živočichem, kterýžto vám osvětluje cestu k zářnýmj zítřkům:
"původ Slunce mého života má blíže ke smrkům..."
Nechte mě hádat: Kuna nebo veverka...
Nebo že by datlice?

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi,
datlice i veverka jsou co do stromů promiskuitní.
Věrnost smrkům zachovávají pouze kůrovky!
(Viz níže.)
Doporučuji se obrátit na mladého a věčně zeleného Stropnického.
(Stropnický a kníže - ke kůrovci blíže!)

Zatím bez slepic

A kdo vám nakukal takovou blbost, že PéUčkovo smrkové slunce je věrné? A komu a čemu? A proč?
Tak to vidíte.

Zatím bez slepic

PéUčkovi a Připrchlíkovi, nějak jsem je při svačině zaměnil. Může za to moje stará, páč mi moc zmrazila guláš a musel jsem při psaní míchat gulášové ledy, pít kafe a poslouchat její kecy po telefonu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi pěkné! A stejně jako v případě Skřípalových se jednalo o otravu rybou zaručeně čerstvou špatně skladovanou. Nejste členem místního zastupitelstva? To by pak byl jasný útok Rusů na svobodu, demokracii a lidská práva v ČR! Navíc rafinovaně přešli z novičoku na zkažené ryby, které se těžko poznají! Ale v Evropských hodnotách mají vždy jasno. stačí se jen zeptat, kdo je viníkem. Putin!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Migrante,
Vaše čeština je na migranta obdivuhodně dokonalá.
Přesvědčil jste mne, že i ekonomičtí migranti se mohou velmi rychle integrovat.

Doufám,že díky Putinově výchovné lekci Novičokem se rychle adaptujete i na prudkou změnu politické situace a solidárně zahynete spolu s námi v chystané poslední světové válce a nikoli dříve - působením novyčoků, staryčoků či prastaryčoků.

USA připravují nutnou očistu planety od Putlerova Mordoru, který odmítá uznat, že Amerika je jednička - a jedničce patří celý glóbus včetně jeho obyvatel.

Zbylých ani ne deset miliard homů nonsapientů jsou nutnou kolaterální ztrátou.

Líto je mi, že spolu s námi zahynou v nastávající jaderné zimě i krajané Vaší ženy - pečlivě chránění kůrovci!
Nebudou mít totiž co žrát, stejně jako nešťastní sapienti poté, co zkonzumují své sousedy.

Zatím bez slepic

Jaromír Nohavica, Setkání s A.S.Puškinem...
Trocha nostalgie nikdy neuškodí. .

Zatím bez slepic

takové to dole na kalhotách.
A Puškin je kdo? Vynálezce vodky? Nebyl to Jelcin?

Zatím bez slepic

Ano, nohavice jsou to dole. Nikoli jen od kolen. Byla to pouze reakce na slovní spojení "je mi líto".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jan Keller:

"Výlevy agresivity, vulgarity, sprosté nadávání a nepokryté vyhrožování, to je problém naší společnosti.

Proč k tomu dochází, na to mám svoji hypotézu. Takzvaná liberální či kulturní levice se od 60. let snaží odstranit jakoukoliv autoritu a dát průchod proudu ničím neomezované touhy. Obvykle se mluví o tom, že to vedlo k odtabuizování řady oblastí, zpravidla bývá uváděna oblast erotiky.
Ono to ale vedlo nejen k uvolnění projevů dříve blokovaného milostného citu, ale také k uvolnění proudů agresivity a nenávisti.
Nejen projevy lásky, ale ani projevy zloby už necouvnou před žádnou autoritou. Pokud je tato hypotéza pravdivá, pak volný prostor pro nekulturní sprostotu otevřela tzv. kulturní levice. Reakce jejích příslušníků na moje názory mi vcelku spolehlivě slouží jako verifikace této hypotézy."

http://literarky.cz/politika/rozhovory/26064-jan-keller-bume-radi-e-o-t…
(Pokud jste nečetli, doporučuji celé. Jinak též doporučuji přečíst něco z Konráda Lorenze, zakladatele etologie /neplést s ekologií/. )

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump hrozí, že do 48 hodin, Rusové vyhlásili armádě pohotovost, přesunují techniku.
Putin řekl...
Trump řekl..
Jaký mají prostor k změkčení? Malý.
Mainstrém je v klidu. Asi nechce šířit paniku. Annýbrž se panika šířit nesmí.

Zatím bez slepic

Admirále, ten prostor k změkčení byl malý a stále se zmenšoval až do té zásadní chvíle, kdy se RF rozhodla začít bránit. Odteď se doufám začne zase zvětšovat. Kdyby RF ještě chvíli čekala a bombarďák Trump by poslal na Sýrii zničující salvu raket, bylo by pozdě.
Teď se uvidí, kdo se zesere. Já doufám, že zmrdi ze západu( nás nevyjímaje)

Zatím bez slepic

"Z televizní debaty ruských odborníků o tom, co s USA dělat. Zde je několik zajímavých bodů:
Všichni se shodují, že anglosionisté (samozřejmě, že používali slova "USA" nebo "západní země"), jenom budou dále situaci eskalovat a že jediným způsobem, jak to zastavit, je záměrně přivést svět až do bodu bezprostředního zahájení celosvětové americko-ruské války nebo dokonce že bude lokálně zahájena. Řekli, že pro Rusko je zásadně špatné odpovídat jen slovy proti západním činnostem.
Zajímavé je, že existuje také shoda, že dokonce i úplný americký útok na Sýrii bude příliš pozdě na to, aby změnil situaci v terénu.
Dalším zajímavým závěrem bylo, že jedinou opravdovou otázkou pro Rusko je, zda by pro Rusko bylo lépe odložit tuto maximální krizi nebo urychlit události a učinit vše. Na to nebyl žádný konsensus.
Dále se shodli v názoru, že prosby, zdůvodnění, žádost o spravedlnost nebo dokonce o zdravý rozum, byly marné. Ruský pohled je jednoduchý: Západ je řízen gangem kriminálníků podporovaných nekonečně prolhanými a pokryteckými médii, zatímco široká veřejnost na Západě je beznadějně zombifikována. Autorita takzvaných "západních hodnot" (demokracie, právního státu, lidských práv atd.) je v Rusku dnes cestou smrti.
Existuje rovněž široká shoda, že americké elity Rusko vážně neberou a že současné diplomatické úsilí Ruska (zejména vůči Velké Británii) je zbytečné. Jediným způsobem, jak to změnit, by byla velmi drsná opatření, včetně diplomatických a vojenských opatření. Všichni se shodli, že mluvit s Borisem Johnsonem není jen ztráta času, ale velká chyba.
K mému úžasu byla myšlenka, že Rusko by mohlo potopit několik US lodí nebo použít rakety Kalibry na americké síly na Středním Východě, považována za skutečnou, možná nevyhnutelnou možnost. Opravdu nikdo nebyl proti."

Zatím bez slepic

Kua, já vás asi degraduju na plavčíka třetí třídy. Jak mi má teďka chutnat svačina?

No, jinými slovy, je to pérdeli. Amíci asi fakt nedají pokoj, dokud nedostanou přes pracky.
Což je to nejhorší, co se může stát. Když už ani Ivani nemají rozum, je to konečná.
Jak si ale Ivan představuje, že vyhrá, nemám tušení.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Amíci nemají na to aby kohokoliv ovládli a dál ho donutili jim otročit. Oni už nejedou na to že zvítězí a ovládnou, oni se snaží ject už jen na to, aby si už jen udrželi neudržitelný dosavadní blahobyt. Jako otravný nadřízený -> už vás nemůže nijak zneužívat, ale vy se ho ještě nemůžete zbavit -> takže dělá všelijaký zbytečný výhrůžky a obhajuje to jakousi pokoutnou byrokracií a pokroucenými dohodami protlačenými za vašimi zády; a i když jste vzájemně v patu, tak jemu z toho ještě plyne šéfovská výplata a prémie.
Možná to lze přirovnat i ke chřipce, kdy už jste celkem fit a nemoc už vás neskolí, ale ještě potřebujete pár dní klidu a nenámahy na úplné zotavení - ve škole to bylo jako když už vás doktor po angíně prohlásil za zdravé, ale ještě jste nemohli 14 dní na tělocvik.
Podobný s amíkama -> byli ta chřipka a ještě si pamatujete, jak vám bylo blbě a třeba se ještě zadýcháte při procházce nebo rychle unavíte když začnete něco dělat a ještě máte strach, aby se to nevrátilo.

Otázkou spíš je, co se stane, když se amícká ideologie o pseudosvobodě a chytřejšnosti stádní většiny zhroutí.

Nepamatuji si a nikdy jsem nikde nečetl ani neslyšel jediný případ, že by se po pádu ideologie komunizmu někdo sesypal a skončil zhroucen na psychiatrii z toho, že padl ideologický systém.
Když před asi 1O-ti roky padla ňáká ta vláda kokotů Paroubka s Topolánkem (fakt už nevim kdo na jakym křesle a jak prděl), tak k nám do vísky na víkend zavítal tehdy ještě ambiciózní pražský novomajitel jednoho zchátralýho baráku a já se sousedem jsme byli docela v šoku z toho, když se nám svěřoval, že jako občan je po pádu vlády zmatený a ustrašený a neví co má jako občan dál dělat, jak se má postavit k předčasným volbám apod. On byl v šoku z toho, že "padl systém" a my byli v lehkém šoku z toho, že nějaký takový hovado co se trápí pádem nějaký přeposraný vlády vůbec může dejchat.

Pánbůh má ohromný smysl pro humor a začínám být názoru, že amíky drží při životě nepohodlého nadřízeného ne proto, že by nám přál nějaké utrpení které jako otroci máme, ale proto, že ti ŠtěstíPředstírajícíBlbečci jsou tak pevně sepnutí se svou ideologií, že po jejím pádu mají na výběr pouze ze dvou variant: 1) spáchat sebevraždu 2) být doživotně nasazen již jen jako osazenstvo v psychiatrické léčebně

Proto si myslím, že Pánbůh pád amíků, unie, ruska a číny ještě trochu oddaluje -> abychom nebyli v šoku z nenadálého mohutného množství sebevražd a pitomců do klinik u Chocholoušků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale to byste měl honem uspořádat brífink (nebo jak se tomu teď nadává) a obvinit Putina! Tuhle na Kydech nemá váš závažný případ žádoucí dopad.
Terezka Májová navíc potřebuje jakoukoli podporu svých prohlášení - heleďte, třeba vás pozve do Londýna a povozí ve zlatým kočáře :-))

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lupi.
Něco podobného jsem chtěl napsat
Migrant není dvojitý agent a o takové náš premiér nemá zájem.To by se náš premiér ještě víc ztrapnil,než Mayová.
Jinak mě Putin poslechl a vyhlásil poplach všem vojskům.Navrhoval jsem i mobilizaci několika ročníků,tak snad mě poslechne zas.
Každopádně bych sledoval pohyb vojsk na Ukrajině,také pohyb námořních plavidel USA u břehů S.Koreje.
Předpokládám,že by to USA,doprovodili z více stran.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

představte, co jsem se právě dověděla: nějaký Mr Giles, údajně expert na Rusko, prý rozklíčoval, proč lidi nevěří aféře Novičok. Že to neuhodnete, čím to je? :-))) No samosebou - to způsobilo Rusko! Zaplavuje nás fejksňůsama a dokonce! Si z toho dělá prdel! Jakože ve smyslu "no a co se divíte, vždyť jsme přece schopní i ovlivňovat volby všude na světě."
A dle páně Gilesovy úvahy právě tento posměšný tón způsobil, že celou tu Skřípalovic aférku lid vší Evropy považuje za komickou.
Já vám nevím.....jestli by tomu pánovi neměl někdo vysvětlit, že třeba taková já jsem nečetla/neslyšela ani jedno jediné vyjádřeníčko z Moskvy a přesto si z toho musím dělat srandu. Protože Británie se prostě chová komicky, no......jenže to pána zjevně nenapadlo ani ve snu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechápu tuto veřejnou exhibici...
Vždyť až začnou konat přijdete o barák.
No a možná, díky tomu, že jsme vždy papežštější než papež, srovnají se zemí celý Vidlákov.
No ještě o tom natočí ČT seriál. Penízky na tohle určitě budou.

Dobrý článek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od začátku kauzy zastávám názor, že Skřípalovi sežrali v restauraci špatně skladovanou rybu, kterou se otrávili. Novičok na dveřích vysvětlit nelze jinak, než že jej dodali sami Britové. Z otravy novičokem se ještě nikdy nikdo nezotavil, tak nevěřím ani na zázračné uzdravení Skřípalových. Ovšem kdyby byli otráveni v Lourdech, to by se mohlo stát.

Zatím bez slepic