Informace a dezinformace

Autor

Před 76 lety, dne 22.června 1941 napadlo nacistické Německo Sovětský Svaz. Tato událost měla později za následek nejen totální porážku Německa a všech ostatních států Osy ale i jiné poválečné politické uspořádání Evropy. Což mělo zase za následek studenou válku a vůbec všechny další události až do dnešních dnů.

Očekával bych, že se aspoň nějaká drobná připomínka tohoto významného dne objeví na některém ze zpravodajských serverů. A tak jsem si v první fázi prošel ty zhruba tři desítky odkazů na tuzemské zdroje, které více či méně pravidelně obcházím při svém prolézání zpravodajství. Protože na většině těch serverů mají k disposici nějaký způsob vyhledávání, zadal jsem všude jako klíčové slovo „1941“.

Zkuste si tipnout, na kolika zdrojích jsem připomínku přepadení Sovětského Svazu našel! Na jednom jediném! Jen jediný zdroj, podle našich kovaných odborníků na jedinou pravdu těžce dezinformační - První Zprávy - si vzpomněl:

http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/pred-76-lety-nacisticke-nemecko-prepadlo-sssr/

Na všech ostatních mi vyhledávání letopočtu 1941 vrátilo spoustu všeho možného a hromady často neuvěřitelných hloupostí. Aktuálně.cz - nic, Novinky.cz - taky  nic, iDnes.cz - samozřejmě taky nic. Dokonce i komunistické Haló Noviny tohle důležité datum jaksi přehlédly.

Řekl jsem si, že české zdroje mohou být jako obvykle za světem trochu pozadu a tak jsem ve druhé fázi zkusil uvedený letopopočet najít na několika renomovaných zahraničních zdrojích. Reuters - nic, NewYork Times - nic, Guardian - taky nic. Zkusil jsem ještě několik dalších odkazů a přestalo mne to definitivně bavit.

A tak teď nevím - není náhodou zatajování důležité informace taky svým způsobem dezinformace? Neměl bych agenturu Reuters nahlásit paní Romancovové, aby si ji doplnila na svůj seznam?

P.S. Omlouvám se serveru The New York Times! Po delším hledání jsem přece jen našel článek Today in History, který v perexu připomínal spuštění plánu Barbarossa. Mělo to jen dvě drobné chyby: celý text článku jsem si bohužel nepřečetl, protože po mně NYT chtěly předplatné. Protože byl ale článek údajně převzat z Associated Press, zkusil jsem jej najít tam - ale ani po delším usilovném hledání  jsem jej nenašel...

A tak si říkám: Pámbu zaplať aspoň za ty dezinformační servery!

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

To je to, co sa nazyva....cielena neinformovanost.
Ak sa o nejakom probleme(udalosti....) nehovori, akokeby ani nebol. A casom snad vymizne z povedomia ludi. Aj takto sa upravuje historicke vedomie ludstva. Socialni inzinieri s nami dobre cvicia :-/

Zatím bez slepic

... by překážela snaze vytvořit dojem, že II. sv. válku začal SSSR.

Zatím bez slepic

Ano, přesně tak to probíhá. A dalším krokem je postupné zkreslování historie. Pomalu odchází generace, která má s II.sv. válkou vlastní zkušenost a pak už se bude těžko hledat někdo, kdo řekne, že tak to určitě nebylo.
Tento problém se, ale netýká jenom nás. Podle mých informací se v italských školách začalo učit, že o italské historické území, sahající až k Lubljani je po II.sv.v. připravilo Slovinsko což zcela pomíjí skutečnost, že již v roce 1918 vzniká na troskách Rakouska-Uherska Stát Slovinců, Chorvatů a Srbů ... (https://cs.wikipedia.org/wiki/Slovinsko).

Zatím bez slepic

O některých "problémech" se zato hovoří až přespříliš. I to je záměr, nepohodlné informace jsou přehlíženy, informace hodící se do světonázoru zadavatele naopak upřednostňovány. Např. multikulturalismus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ahoj Vidláku,
máš pravdu moc toho není, zkusil jsem to tady: http://pravednes.cz/
A to je tam všechno od maistreamu přes konspirační weby po Kosu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://buysildenshop.com/ - cheap viagra online usa

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic