Mýty

Autor

Následující text od Perlína potřebuje kromě psaného slova i nějaké grafy. Tento blog z nějakého důvodu všeobecně nesnáší jakékoliv obrázky. Mám vždycky problém s jejich editací i prachobyčejným vkládáním. Prosím berte na to ohled. Perlín mi poslal moc pěkně zpracovaný článek, ale já ho stejně krásně nedokážu dostat k vám. Omlouvám se Perlínovi a předávám mu slovo. 

Mýtus je zjednodušené vyprávění. Příběh, který dává smysl našemu bytí ve světě. Je černobílý, otevřeně či skrytě operuje s kategoriemi Dobra a Zla.  Mýtus mají ve svém jádru taky ideologie. 

Lidi mýty potřebují. Aby dali svému bytí tvar, smysl apod. Hlavně ale pohled na holou realitu nepřikrytou mýtem vzbuzuje úzkost. Vidění syrového světa, podstaty bez příkras, života beze smyslu. Mýtus je pak základní ochrana proti té tísni. Dává lidem a společnosti základní rámec, vymezuje svět, pojmenovává věci, určuje důležitost všeho. Realitu se snaží reflektovat a reagovat na ni, přizpůsobit se jí. Nikdy to však není realita! Přesto se lidé chovají, jako by byla. Začne-li se prosazovat nový mýtus, lidé jsou zmatení a dochází k rozkolu ve společnosti. To se děje právě teď.

Zdá se, že schopnost pochopit, že jde o mýtus a ne o realitu, schopnost „prokouknout mýtus“ nijak nesouvisí s intelektem a vzděláním. Naopak, tam snad platí nepřímá úměra, že čím více vzdělání, tím horší schopnost rozpoznat mýtus. Velkým mýtům, tzv. Velkým Vyprávěním zřejmě lépe odolávají lidé méně indoktrinovaní vzděláním, zato nadaní tzv. selským rozumem. Zdá se, že u tzv. humanitních věd platí, že čím je někdo formálně vzdělanější, tím méně je schopen vidět realitu.

Základem každého mýtu je Dobro a Zlo. To má různé podoby, třeba Pravda a Lež, ale základní idea zůstává stejná. Aktuálně u nás máme Velký mýtus Pokroku, Dobra a směřování k trvalému štěstí pro všechny na světě. To štěstí je vázané hlavně na blahobyt. Součástí toho mýtu jsou Lidská práva i Pravda a Láska. (Ta musí zvítězit nad lží a nenávistí. Když ten citát osekáme na základ, vyjde nám, že Dobro musí zvítězit nad Zlem. MUSÍ. To legitimizuje použití jakýchkoli prostředků. Harry Potter by měl radost…) Věci a lidé jsou buď oddáni Dobru, nebo podléhají Zlu. My jsme náhodou naštěstí na straně Dobra. Ale o to více musíme bojovat proti Zlu. To se dělá tak, že se zesměšňují nebo umlčují jeho nositelé. Kdo jsou, to určujeme My, protože my to náhodou víme. Základním článkem této víry je Demokracie. Každý si pod ní může představit, co chce, ale nikdy se nesmí zpochybňovat. Důležitým zaříkadlem nového mýtu je Rovnost. Tím více, čím větší jsou rozdíly mezi lidmi. Jiným důležitým zaříkadlem je Rozlišení. Rozlišovat je Zlo. Používá se to ale v latinské verzi, Diskriminace. To má pak větší moc a líp to zní. 

Mýty a jejich aplikaci ve společnosti – mytologii - spravují kněží. To jsou podle situace politici, psychologové, lékaři, vědci aj. Události v životě jedinců i společnosti vykládají v souladu s oficiálně uznávanými mýty. 

Dříve také býval výrazným knězem učitel. Teď má však už důležitější roli. Učitel na základní škole se v novém mýtu stal starším kamarádem a průvodcem dětí. Jen učitel na humanitních oborech vysokých škol (to jsou výběrové instituce pro ty nejlepší a navštěvují je skoro všichni) má stále funkci vykladače a legitimizátora Nového mýtu.

Mýtus Rozumu vznikl v době, kterou hezky mytologicky nazýváme Osvícenství, lat. Illuminare. Z něho byly odvozeny vědění a celý kult Vědy. Na ně je navázáno zasvěcení, které se nazývá vzdělání. To vrcholí na vysoké rituálem imatrikulace, tedy přijetím mezi novice. Na závěr končí rituálem s díkuvzdáním Vědě a Rozumu a přísahá se na hůl Starého Mistra. Tím dotyčný úspěšně prošel a byl přijat mezi Vyvolené.  Stává se tak zasvěcenýmVzdělancem. Je-li vzdělanec zároveň misionář, tj. aktivně zvěstuje Dobro a odhaluje Zlo, je to Intelektuál. 

(V průběhu zasvěcování se chodí na semináře a skládají testy. Obojí z latiny, s původním významem semena, oplodňování a testes, tj. varlata, přeneseně pak svědectví, osvědčení. Etymologický vývoj významu slova osvědčení ze slova varlata je sám o sobě velmi zajímavý, ale o tom jindy.  Každopádně je to genderově dost nevyvážené. Korektně by se měly zavést ovuláře a psaní ovarů. Aspoň na humanitních školách by to bylo fér.)

 Drobných mýtů je spousta. Třeba lékaři mají ten, že musíte být pod jejich kontrolou a léčit se, jinak nebudete zdraví a ani šťastní. A možná i umřete. S nimi se vám nic z toho stát nemůže. 

Dobro a Zlo se v novém mýtu přepólovalo. Dobrý je teď ten, kdo explicitně rozdělení na škále lepší - horší odmítá! Všechna etnika jsou stejně rozvinutá, všechny děti stejně chytré, všichni lidé stejně přínosní atd. Prostě žádné rozdíly mezi lidmi už nejsou. Když to takto mám, pak jsem lepší. Lidé se nesmí hodnotit, všechna kritéria jsou irelevantní. Terorista měl těžké dětství atp. Skutečně Zlý je ten, kdo to vidí jinak. Čili hierarchie podle kvality (lepší x horší) se děje, ale nikoli podle samotné kvality, nýbrž podle  toho, nakolik je tato hierarchie popírána a odmítána! 

 

V určité fázi (jaké?) dochází k vyhrocení polarizace a ztotožnění určitého segmentu společnosti se Zlem. To byl hon na čarodějnice v baroku, pogromy Němců na Židy ve 30. a 40. letech, McCarthysmus v USA, politické čistky v 30. letech v SSSR a v 50. letech ve Východním bloku. Zlo se musí zničit, nebo alespoň eliminovat, se Zlem se nediskutuje. Vlastnictví Pravdy či Dobra tedy vylučuje běžnou soutěž idejí a postojů, tedy demokracii.  Ve všech těchto případech byla přítomná silná mytologizace, resp. ideologizace celé společnosti. Ve všech těchto případech bylo téměř hmatatelně přítomno Dobro a (na něj útočící) Zlo, rozjitřená atmosféra téměř milenianistická, jakoby očekávání rozhodujícího zápasu a snad konce dějin. Jakoby viselo ve vzduchu: Už jsme to našli, už víme, jak to má být, jak se má žít, kde je spása a jediná správná a možná cesta (viz např. Merkel: „není alternativa“, tj. bude to takhle a nijak jinak). Akorát ty zlé síly nám to ještě kazí. Musíme se s nimi jednou provždy vypořádat!   

Všechny zmíněné případy představovaly intenzivní výtrysk, ale neměly (relativně) dlouhého trvání. V současnosti se tanec šamanů kolem totemu opět zrychluje..                                                                                                                                          Proč k tomu dochází? Je to přirozený vývoj každé mytologie? Každý boj Dobra se Zlem se nějak pomotá a vyjde z toho jenom Zlo                                                                                                                                                

graf 1

graf2

 

Roste ideologie, roste Zlo…  Nabízí se několik otázek: Mýty dávají smysl, identitu, snižují nejistotu, aktivují k obraně a pak k sanaci atd. Jejich význam je tedy pro společnost, komunitu veskrze pozitivní (třeba husitství). A kdy jsou negativní? Kde je ten zlom, kde končí „Dobro“ a začíná „Zlo“? Když se ve společnosti vydělí samozvaná skupina „Dobrých“, kteří „vědí“?

Současný střet tradičního Západu s Pokrokáři a „migranty“ lze chápat také jako střet mýtů. Jejich souboj, či snad spíše výměnu. 

Ač se mi to nelíbí, je tento jev patrně zákonitý a v pořádku. Mohlo by jít o cyklické samoočišťování společnosti. Trochu po vzoru Fénixe. Schéma vidění světa v čase by pak na konci mělo ještě jeden obrazec:


 

   

    

graf3

   

                 

 

Došlo k úplnému vyčištění, homogenizaci. Pak to vždy zase bouchne a vše může začít nanovo. A (proto) opět směřování do černobílého vidění. Protože je jasnější, kdo je hodný a kdo Zlý. Velká barevnost je prostě schíza. Trip v lunaparku. Asi proto ta snaha to zjednodušit. Byť čím méně barev, tím dál od reality.

A tím se dostáváme k psychologičtějšímu úhlu pohledu: Výše popsaný mechanismus posunu vnímání od mozaiky k černé a bílé je mimochodem podstatou jednoho typu psychopatie. Neschopnost integrovat realitu ve smysluplný a realitě bližší celek, ale ustrnutí ve velmi infantilním dělení všech buď na hodné nebo na zlé. Je-li to tak, znamená to, že pokrokáři jsou parta psychopatů?


 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

pokrokářů.

Čím blbější, tím lepší.

Zatím bez slepic

pharmacie elsie aix en provence pharmacie villa aix en provence pharmacie dumont bourges , pharmacie en ligne allemagne cialis therapie cognitive comportementale insomnie , pharmacie lafayette salon de provence pharmacie mairie argenteuil pharmacie de garde paris xv Maple 2021 venta Miami, Maple 2021 barato [url=https://publiclab.org/notes/print/34762#]Maple 2021 precio Miami[/url] Maple 2021 venta Miami Maple 2021 precio Miami. pharmacie en ligne kinshasa pharmacie hopital beauvais Freshcoat precio sin receta, Freshcoat precio EspaГ±a [url=https://publiclab.org/notes/print/34195#]Freshcoat precio EspaГ±a[/url] Comprar Freshcoat genГ©rico Medicamento Freshcoat nombre generico. pharmacie brest recouvrance pharmacie auchan htp , pharmacie de garde aujourd'hui rennes pharmacie de garde aujourd'hui reunion Autodesk Revit LT 2021 barato, Autodesk Revit LT 2021 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34416#]Compra Autodesk Revit LT 2021 a precios mГЎs bajos, Autodesk Revit LT 2021 barato[/url] Autodesk Revit LT 2021 venta Venezuela Compra Autodesk Revit LT 2021 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie auchan avignon nord pharmacie becker monteux facebook .

Zatím bez slepic

pharmacie roland garros boulogne billancourt therapie cognitivo comportementale valenciennes pharmacie de garde oued zem aujourd'hui , pharmacie angers ouverte dimanche pharmacie lafayette lyon , pharmacie.leclerc therapie de couple hazebrouck pharmacie valenciennes FileMaker Pro 11 Advanced donde comprar en EspaГ±a, FileMaker Pro 11 Advanced precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34265#>FileMaker Pro 11 Advanced barato</a> Compra FileMaker Pro 11 Advanced a precios mГЎs bajos FileMaker Pro 11 Advanced por internet. therapie comportementale et cognitive drome pharmacie grand annecy seynod Sony CD Architect 5.2 precio Colombia, Sony CD Architect 5.2 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34573#>Sony CD Architect 5.2 precio Colombia</a> Sony CD Architect 5.2 barato Sony CD Architect 5.2 precio Colombia. pharmacie de service annecy pharmacie de garde ivry sur seine , pharmacie de garde aujourd'hui le quesnoy pharmacie avignon route de montfavet Zithromax livraison France, Vente Zithromax sans ordonnance <a href=https://faithlife.com/acheterzithromaxenpharmaciefrance#>Cherche Zithromax moins cher</a> Zithromax vente libre Zithromax bon marchГ©. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie de garde aujourd'hui tours pharmacie annecy gare .

Zatím bez slepic

pharmacie poste argenteuil pharmacie auchan roncq internat pharmacie angers , pharmacie bordeaux quinconces pharmacie beauvais allonne , pharmacie de garde aujourd'hui guadeloupe therapie cognitivo-comportementale anxiete pharmacie de garde evry CorelDRAW Graphics Suite X8 barato, Compra CorelDRAW Graphics Suite X8 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34273#>CorelDRAW Graphics Suite X8 </a> CorelDRAW Graphics Suite X8 venta Guatemala Comprar CorelDRAW Graphics Suite X8. therapies york pharmacie auchan henin Compra Autodesk Maya 2018 a precios mГЎs bajos, Autodesk Maya 2018 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34468#>Autodesk Maya 2018 </a> Autodesk Maya 2018 venta Ecuador Autodesk Maya 2018 donde comprar en Ecuador. salon des therapies alternatives les essarts pharmacie aix en provence cours mirabeau , pharmacie barbiere avignon pharmacie urgence amiens Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en Miami, Autodesk Alias AutoStudio 2018 venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34354#>Autodesk Alias AutoStudio 2018 </a> Comprar Autodesk Alias AutoStudio 2018 Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie en ligne dakar pharmacie a bourges .

Zatím bez slepic

pharmacie val d'or angers psychiatre therapie comportementale et cognitive isere pharmacie seraucourt bourges , pharmacie bourges ouverte lundi matin pharmacie de garde aujourd'hui dans l'oise , pharmacie lafayette amiens telephone therapies unite traitement hemorroГЇdes Comprar Siemens Solid Edge 2022, Comprar Siemens Solid Edge 2022 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34692#>Siemens Solid Edge 2022 venta Miami, Comprar Siemens Solid Edge 2022</a> Siemens Solid Edge 2022 por internet Siemens Solid Edge 2022 venta Miami. therapies transpersonnelles pharmacie de garde aujourd'hui france Compra Sony Sound Forge a precios mГЎs bajos, Sony Sound Forge precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34279#>Sony Sound Forge donde comprar en Miami</a> Compra Sony Sound Forge a precios mГЎs bajos Sony Sound Forge donde comprar en Miami. pharmacie poissy pharmacie auchan st priest , pharmacie auchan mont saint martin pharmacie ouverte le mans Intuit QuickBooks Desktop barato, Intuit QuickBooks Desktop precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34702#>Intuit QuickBooks Desktop precio Colombia</a> Comprar Intuit QuickBooks Desktop Compra Intuit QuickBooks Desktop a precios mГЎs bajos. pharmacie.bourges pharmacie croisiere avignon .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> pharmacie lafayette jean jaures therapies esseniennes .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> medicaments xyzall therapies comportementales et cognitives .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie auchan l'ilo pharmacie de garde marseille gare .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie leclerc ancenis pharmacie best amiens .

Zatím bez slepic

targeted therapies act therapy video therapie comportementale et cognitive ile de france , pharmacie cap 3000 pharmacie geant casino , medicaments youtube pharmacie marissel beauvais pharmacie boulogne billancourt horaires Ou acheter Word 2013 Essential Training au meilleur prix, Word 2013 Essential Training prix Suisse <a href=https://faithlife.com/ouacheterword2013essentialtrainingaumeilleurprix#… Word 2013 Essential Training Г  vendre</a> Achat Word 2013 Essential Training pas cher Logiciel Word 2013 Essential Training Г  vendre. traitement invisalign prix pharmacie de auchan woippy Г  quelle heure Г§a ferme Compra Word 2013 Essential Training a precios mГЎs bajos, Word 2013 Essential Training barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34588#>Comprar Word 2013 Essential Training</a> Word 2013 Essential Training por internet Word 2013 Essential Training donde comprar en Venezuela. pharmacie leclerc st isidore therapie respiratoire , traitement de texte gratuit pharmacie veterinaire angers Maya 2022 venta Guatemala, Compra Maya 2022 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34756#>Maya 2022 </a> Maya 2022 barato Maya 2022 precio Guatemala. pharmacie de garde bailly pharmacie lepere beauvais .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> pharmacie boulogne-billancourt therapie victimisation .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> pharmacie hubert beaulieu sur loire therapie cognitivo comportementale valence .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie pau pharmacie rennes .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie esplanade auchan pharmacie ouverte .

Zatím bez slepic

medicaments xenical pharmacie ouverte 24/24 pharmacie universite angers , pharmacie monguillon brest pharmacie angers , pharmacie gervais amiens therapie realite virtuelle therapies breves toulouse Inventor Professional 2023 venta Ecuador, Inventor Professional 2023 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34734#>Inventor Professional 2023 venta Ecuador</a> Inventor Professional 2023 por internet Inventor Professional 2023 precio Ecuador. pharmacie en ligne ussel pharmacie en ligne livraison internationale Autodesk AutoSketch 10 precio Colombia, Autodesk AutoSketch 10 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34225#>Autodesk AutoSketch 10 precio Colombia, Autodesk AutoSketch 10 barato</a> Comprar Autodesk AutoSketch 10 Compra Autodesk AutoSketch 10 a precios mГЎs bajos. pharmacie auchan v2 pharmacie lafayette nantes , pharmacie bellevue brest alternatives therapy salem Autodesk Smoke 2013 achat en ligne Canada, Ou acheter Autodesk Smoke 2013 au meilleur prix <a href=https://faithlife.com/autodesksmoke2013achatenlignecanada#>Ou acheter Autodesk Smoke 2013 au meilleur prix</a> Logiciel Autodesk Smoke 2013 au meilleur prix Vente Autodesk Smoke 2013 sur internet. therapie de couple psychiatre pharmacie beauvais lesigny .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> therapie de couple jodoigne pharmacie a proximite de moi .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> medicaments hypertension pharmacie pvc argenteuil .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie leclerc ifs therapies of adhd .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> traitement kine tendinite epaule pharmacie lafayette pont a mousson .

Zatím bez slepic

therapies systemiques traitement epilepsie pharmacie lafayette zenith , pharmacie annecy fermeture 20h pharmacie leclerc frouard , pharmacie de garde quetigny aujourd'hui pharmacie de garde aujourd'hui avignon xpanded therapies ventura Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Argentina, Compra Microsoft Office Professional Plus a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34247#>Microsoft Office Professional Plus barato, Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Argentina</a> Microsoft Office Professional Plus barato Comprar Microsoft Office Professional Plus. medicaments xarelto pharmacie avenue eisenhower avignon Solid Edge 2022 por internet, Solid Edge 2022 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34750#>Compra Solid Edge 2022 a precios mГЎs bajos</a> Solid Edge 2022 barato Comprar Solid Edge 2022. pharmacie angers place de la visitation pharmacie macaigne amiens , raw therapies download pharmacie amiens nord Ou acheter du Techsmith Snagit 2021, Acheter Techsmith Snagit 2021 en ligne <a href=https://faithlife.com/ouacheterdutechsmithsnagit2021#>Acheter Techsmith Snagit 2021 en ligne</a> Acheter licence Techsmith Snagit 2021 Techsmith Snagit 2021 prix France. pharmacie de garde xl act therapy research .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> pharmacie ouverte samedi bourges pharmacie en ligne wattrelos .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie leclerc gonfreville pharmacie leclerc oceane .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> therapie de couple gatineau pharmacie lyon .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> therapie de couple versailles traitement de texte en ligne .

Zatím bez slepic

therapie cognitivo comportementale gap formation therapie act quebec pharmacie lafayette gardanne , act therapy qualifications pharmacie de garde aujourd'hui yvelines , pharmacie de garde nimes produits medicamenteux en anglais therapie de couple cholet Compra Cefixima a precios mГЎs bajos, Suprax precio Venezuela <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta. traitement jaunisse bebe pharmacie grand bailly Medicamento HydroxyChloroquina nombre generico, Compra Plaquenil a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/plaquenil-precio-ecuad… Plaquenil a precios mГЎs bajos</a> Comprar Plaquenil 400 mg sin receta Plaquenil barato en la farmacia. pharmacie khun therapie genique mucoviscidose , pharmacie lafayette grenoble pharmacie pomies aix en provence Comprar Sertralina 50 mg genГ©rico, Medicamento Sertralina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-sertralina-50-… Sertralina 50 mg genГ©rico, Compra Zoloft a precios mГЎs bajos</a> Compra Sertralina a precios mГЎs bajos Sertralina barato en la farmacia. pharmacie d'angers pharmacie tronche beaulieu sur dordogne .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi hezký text. Dokonce si v té sakralizaci vědy odpovídá i na úvodní otázku, čím to, že lidé (humanitně) vzdělaní, bývají náchylnější...

Zatím bez slepic

Protože humanitní vědy nejsou tak úplně vědy, ale spíš šamanské kroužky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dušan Třeštík. Objevil pro mě Crescente fide a z ní Gumpolda a Kristiána. Předtím jsem byl neukotvený a blbý. Poučení se mi dostalo až ve 45 letech, kdy jsem našel pevný bod v historii, okamžik, kdy Prvního Vaška zabili před vraty kostelíku. Zezadu, bo byl asi po noci v lihu, neměl v ruce meč a přesto je to svatý hrdina a patron všech vašků a vůbec celého našeho kmene. Jenom škoda, že někdo ukradl ten knížecí stolec - už tehdy byly možná sběrny. Z mýtů se nedokonalým opisem staly nýty a ty se dnes šamani snaží valit lidem do hlavy.
Po tom bílém čtverečku následuje čtvereček s mlžným oparem. Když se přimhouří oko, dá se v něm zaostřit jemná barevná mozaika.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak co znalče. Takže zezadu to asi nebylo, neb se bránil a meč vzal do ruky. A schválně vy "mýte". Co bylo Václavovi dle Kristiána useknuto auriculum nebo articulum .

Zatím bez slepic

Nejsem žádný znalec, jen kydám od boku své názory. Navíc ty noční nebo ranní datluji na displeji 4'' jedním prstem. Četl jsem to před 20-15 lety a bylo to vpravo dole.

Zatím bez slepic

je taky mýtus a nic jiného, není žádná fotka nebo dokonce selfíčko.

Zatím bez slepic

"Ano, Přemysl pocházel od nás ze Stadic. Ale Oráč se mu začalo říkat až poté, co začal vládnout..."

Zatím bez slepic

Tak můžete začít bádat:

CRESCENCE FIDE CHRISTIANA:
http://www.moraviamagna.cz/legendy/l_cresb2.htm

GUMPOLD:
http://www.moraviamagna.cz/legendy/l_gumpo6.htm

KRISTIÁN:
http://www.moraviamagna.cz/legendy/l_kr_7vv.htm

1. STAROSLOVĚNSKÁ LEGENDA
http://www.moraviamagna.cz/legendy/l_1st_r2.htm

2. STAROSLOVĚNSKÁ LEGENDA:
http://www.moraviamagna.cz/legendy/l_2stsl7.htm

Obrana - sice vzal Boleslavův meč do ruky, leč pak mu jej vrátil. "Do zad" - v některých verzích byl dohnán a proklán u dveří kostela - tedy mohl být skutečně zabit zezadu. Jednou byl Boleslavem ťat do boku, několikrát po čtvrté do hlavy.

Zatím bez slepic

Tak on tehdy ještě žádný český svatý po ruce nebyl. A Vít byl Sicilián.

Zatím bez slepic