Výpadek kydů

Autor
Štítky

Milí kydaři,

omluvte prosím dnešní ranní výpadek kydů. Podle všeho se jednalo pouze o technickou chybu v maštali. Doufejme, že problém je teď plně vyřešen a nebude se opakovat. Podle všeho se zbláznil hlídací pes (watchdog) a štěkaje kolem sebe nechtěl nikoho pustit do chlíva. Situace byla natolik závažná, že bylo potřeba psa utratit a pořídit nového. Asi dostal vzteklinu. Tak doufejme, že teď už bude vše v pořádku.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Utratili psa. Vrčel na mně.

Taky zabijačka.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

takové vlažné, dovolím si sem vložit vložit jednu svojí úvahu. Co je to DEMOKRACIE ? No, co nám řekne teta Wiki: Demokracie (řecky δημοκρατία dēmokratía, doslovně „vláda lidu“)či lidovláda je forma vlády, v níž o výkonu státní (obecní, krajské atd.) moci rozhoduje mínění většiny oprávněných občanů, nejčastěji volbou:" Ale je to skutečně pravda ? Co když je to tak, že to neznamená ,,vláda lidu" ? ale spíš než to čemu se říká vláda lidu podle 2.pádu mluvnického českého jazyka, tak to platí o třetím pádu. A to jest ,,vládnout komu, čemu?" To znamená vládnout inu komu ? No lidu. Dát jim pořádně přes držku. jDEM OkRACt I jE. Ještě horší by to bylo použitím slova demon kracie. Tam pak znamená, že lid je de facto ,,demon" .Nevyzpytatelná entita. Množina lidí, kterým není možno chcát na hlavu a tvrdit, že je to déšť. No a pak je nutné vládní garniturou se ptát: ,,Věří nám lidé? A můžem si dál dovolit chcát jim na hlavu že Covid ? No, mně tedy ne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

volačo sa pokazilo na strejdovi, a docela fest, On ten dnešek je nějakej divnej, kdoví co se děje, šaliny k nám do 8mi taky nejezdili a na dpmb, abych se dozvěděla proč, jsem musela starou cestou..... gůgl byl mimo, vůbec nereagoval

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

nebylo to po prve, kdy sabotoval mé snažení, takže už dřív jsem zaktivovala původní propojení a tam to jede úplně v normálu. Proto už se nenervuji, když to někam "nejde" a automaticky přejdu na jinou cestu , kde je to bez problémů. On má sice zepár vychytávek příjemných - / hned překladač - možnost číst v jakémkoliv jazyce, ale má taky hodně závad - nepustí kam chci, když ON uzná že bych tam neměla tak prostě stopne. Myslím že je "vylepšenej" až moc . Už jsem se tu ptala, co by se stalo, kdybych gůgl chrome odinstalovala, ale nikdo nic neporadil, tak s ním válčím jak se dá, i když asi zbytečně vzpomínám na doby, kdy počítač dělal pouze to co chci já a ne to co mi dovolí on. A ještě jedna zajímavost. Když je zapnutý, tak mi pustí tolik reklam a podobné té oné, a když jdu postaru, tak nic.... Takže ta zadní vrátka tam budou. njn

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

1) chrome, tam jsem si nainstaloval dva druhy blokací reklam, někdy mne to nepustí na požadovanou stránku a tak mám
2) ohnivou lišku, kde nemám žádnou blokaci

Pozn.: na noťasu mám operační systém Linux a ten je prost od nahlížení strýčka Google, ale ten noťas už je u konce svého morálního žití.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

zkuste Firefox nebo Operu.
Opera má v sobě už integrovaný Whats app a možná i Fakingbůček.
Reklamy jsou už na všech webových stránkách, na prohlížeči to až tak moc nezáleží.
Já už mám starší počítače (zatím nechci měnit) - na jednom Vista, na jednom WXP, na jednom W7 a kromě toho, že spoustu věcí už nespustím (videa nebo některé stránky s "bezpečným" šifrováním SSL) je na mnoha stránkách díky reklamám docela tbrutálně pomalé načítání - jako když jsem před 25 lety používal pro připojení k internetu telefonický modem s tehdy "závratnou" rychlostí 56 kbps.

Pro případné pindaly: mám i desítky (v práci a žena v noťasu), ale ke mně do mého domácího počítače nesmí.
Teď jsem zrovna ze svého nejstaršího kompu odinstaloval Ubuntu (verze 2017). Výpočetní výkon tak na úrovni staré 386ky.
Minulý týden jsem u nás na sběrném dvoře viděl vyhozený komp Pentium II s W95.
Možná by byl i rychlejší, než to Ubuntu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

gůglechrome odinstaluji. Pořád nejsem schopna přijít na to, do čeho všeho zasahuje a kde zanechá nějaké pohrobky.
Tedy zdá se mi že zasahuje a řídí všechno.... hmm

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ericson no a podarovali ne i placákem tak před pár lety, který mne tak štval, že jsem jej =přeformátovala na pidi počítač a používám jen na hry /logické a myslící/a čtení.

Zatím bez slepic

Internetový prohlížeč potřebuji v práci neustále. Zkoušel jsem i prohlížeč od seznamu, yandex apod. Už pár let mám všude nainstalovanou Operu. A i přes letošní lednové problémy s verzí pro mobil jí zůstávám věrný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za informaci, mám dojem, že pes asi skomíral několik dní, protože reakční doba Kydů byla dlouhá, někdy se ani diskuse nenačetla. Možná chudák pes sežral něco špatného?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Inu asi sežral některýho z klonů scallopa - to by zahubilo každýho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

je ještě zlatý,to na mé oblíbené tlachárně jinde se usídlilo sexistické arogantní hovado,pozuráželo všechny ženy ( mimo jedné na antipsychotikách) a tak všechny odešly a ten magor si tam teď diskutuje sám se sebou a tou nemocnou paní. Věřili byste,že je něco takového možné?

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

...Judaejce Jehošuy bude však i tento spasen, pokud uvěří v legendu a bude se kát (dle mého by měl také napravovat bezpráví, která napáchal - ale v tomto jsou zejména chudí lidé velmi hendikepováni).
Ale to i daleko větší lumpi a grázli (lumpkyně a grázlice prominou), např. i ti, kteří by eventualně opět nahnali lidi na nějaká velká jatka. I zde prý stačí uvěřit a kát se. Tvrdí se, že takovémuto pojetí " spravedlnosti " nemůžeme rozumět, protože je od božích pohnutek , božích rozumování a božích konání...což je poměrně absurdní, protože takto samozřejmě nemohou rozumět tomuto pojetí ani ti, kteří tutu " spravedlnost" nejen podporují, ale i vykládají, ba dokonce se tímto výkladem i docela dobře živí - někteří si dokonce říkají " římští" (katolíci), což je i dost morbidní, římské právo určitě neznalo takovouto instituci plošného odpuštění a nanebevzetí.
Proto zřejmě i onen titul " doktor DVOJÍHO práva" (neznalí by mohli v tomto pojmu hledat dvojí právo, přístup k němu tak, že jedno právo je pro bohaté a druhé pro chudé, ale tak tomu v teorii není, jen v praxi), stále užívaný.

Takže naše (někdy dosti unáhlené) soudy o tom , co je in concreto Dobrem a co Zlem, jsou z principu víry v legendu o " nabrání břemene" (srovnej se Solonovským setřesením břemene) prostřednictvím umučeného a zmrtvýchvstálého a z principu příslušným způsobem definované spásy nedokonalé, nerozumné , ba mohou být i lživé - to když jsou v naprostém rozporu s procesem udělování té největší odměny v životě konkretního člověka , s oním nejvyšším a konečným soudem, který buď odměňuje spásou...anebo trestá věčnými muky(tento trest je daleko horším jak např. mučení inkvizicí či likvidace lidí v Osvětimi, protože NIKDY tato muka neskončí) a pod.
Já si tyto relativizace nevymyslel, to prý udělal Hospodin vyvaleného národa, prostřednictvím různých smolitelů legend a těch, které živí (plus oběti jejich propagandy a agendy).

Tedy možné je všechno, ANO - všemu se dá prakticky věřit (v maximě výše zmíněné hypotézy i Obrovskému Zlu odměněnému Nejvyšším Dobrem).
(zajímavou otázkou však určitě je, zda osoba, která diskutuje jen sama se sebou, zda tato osoba může takovýmto způsobem škodit, ubližovat...anebo přispívat, konat dobro....tady by asi bylo záhodno optat se někoho z těch, které právě že takovéto postupy živí, tedy profesionálů v hovorech samých se sebou).

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

ad.
"....buď odměňuje spásou...anebo trestá věčnými muky(tento trest je daleko horším jak např. mučení inkvizicí či likvidace lidí v Osvětimi, protože NIKDY tato muka neskončí) a pod....."
Geniální je snaha nahnat hrozbou trestu strach.
Strach lže a my mu věříme. Ovšem všeho do času, než člověk prohlédne snahu ovládnout pomocí strachu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejvíc je mi líto té paní, protože ji srážka s psychopatem může zničit. Víme obě, jak nebezpečný je pro ni internet obecně, natož když začnou debaty s predátorem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

překopíroval muj vstup odsud pod Nickem anonymní a pod to napsal,že jsem odpad,že se neodvážím podepsat. Přitom já tam od Velikonoc NIC! nepsala
Zlatý scallop.Ten aspoň není stalker,aby vás honil po webech.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

predátora a jak s ním bojovat.
Zatím to vypadá jako v tom vtipu, kdy tchoř vleze králíčkovi do doupěte a za chvíli to začne v doupátku páchnout.
Králíček už to nemůže vydržet a povídá tchoři: „Odejdi!"
Tchoř na to: „Neodejdu, dokud to tady bude smrdět!"

A neodešel. Teď je tchoř "králem" doupěte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli někdo něco napsal nebo překopírovalal jako anonymní, je to zloděj nicku!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

hádáme se, kdo začne psát, zda Jáchym nebo Asfaltový holub.
Nejde ani tak o techniku boje, jako spíše o vakcinaci proti opakovanému okusu predátorem.
Očkování proti vzteklině ostatně také nechrání proti pokousání psem.
Ale jsem přesvědčený, že podobný článek na pokračování pomůže.

Jakmile zdravotní stav dovolí, pustíme se do seriálu pro noru, popřípadě z toho uděláme i článek pro Kydy, bude-li zájem.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Asfholub+Jáchym (neověřeno)

Trvalý odkaz

poprosit, tak raději pro kydy, ať si můžu taky přečíst. Zdravím, snad to není rozpolcená osobnost, jen špatná komunikaci uvnitř sebe ☻

Zatím bez slepic

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

co ale nechápu je fakt, že všichni tito trolové, aktivisti, euro hujeři, co se nás starší a zkušenější snaží rozvrátit či obrátit na tu jejich jedinou pravou víru, a horují pro válčení, že nechápou, že my\ jsme už příliš staří co by kanonenfut, a že když, ať už ti po Zemanovi a Babišovi nebo němci, nato, milovaná ejúnie zavelí mobilizaci, tak půjdou v první linii oni. Nevím sice co obnáší mobilizační zákon, ale když oni zavelí, bude nutno poslechnout jinak a všude platí, kdo neposlechne je odstraněn. A jestli si myslí, že válka, je jen jako další a další level jako v těch jejich počítačových hrách , že vstanou a budou válčit dál....... no potěš je koště. Bude to tvrdé probuzení, ...

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Hehe, za to muze urcite scallop ... tomu preci chteji vsichni verit.

Kazdopadne dekuji za vcerejsi dlouho diskuzi o scallopovi, ktery tady nikoho nezajima. Mam zde velky fanklub :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

scallope,
a co s tím nově nabytým pocitem důležitosti založeném na falešné představě zájmu zdejšího obyvatelstva a velikosti fanklubu hodláte dělat? Jak jej dále využijete a k čemu Vám pomůže? Je poněkud zcestné odvíjet si hodnotu od počtu kliknutí či velikosti fanklubu. Takhle dopadl Kalousek. Myslel si, že je mistr světa v ekonomice, a dnes nikoho nezajímá.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chabou inteligenci ukazovati

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"a co s tím nově nabytým pocitem důležitosti založeném na falešné představě zájmu zdejšího obyvatelstva a velikosti fanklubu hodláte dělat?"

Budu se tim jen bavit, jinak je to k hovnu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

správně. Naprosto.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já myslel, že to byl Janda a jeho squadra.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Psa nám přivedl Blatný a tak z jeho odchodem,utratí i psa.
Jak píše ema,něco se děje,dokonce s kolabovala Svrčinová
Zasedání vlády proběhlo v soudružském duchu,nikdo nebyl zraněn.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo nebyl zraněn :-)

Ale do nemocnice se jezdilo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

pro trolla je, když si z jeho výplodů obecenstvo tropí neskrývanou prdel. Včera po té literární a mudroslovné vložce stáhl ocas a do večera už neupšoukl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

s tímhle jeho noty nepočítaly a nevěděl jak dál. On v makovici luft, asi není nic příjemného

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Reagovat na omluvu jednou slepicí je výrazem chabého rozumu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Pane Puck.
Trol je jako kopřiva,někdo ji chválí,někdo má k ní odpor.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

167. odmocnina (váha.výška)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Onehdá jsem zahlídl v infantilizátoru Petříčka...
Ten hoch se mi nejeví, že by měl zvládnout šturm s plnou polní na zádech, v rámci obrany projektu " Ukrajina jednotná za KAŽDOU cenu", přímo v terénu . Připadá mi takový jakýsi neduživý, i trochu nervní (to také není věru žádnou výhodou, pro boj s nepřítelem např. za mlhy, sněžení či hustého deště), navíc se tváří jako by si sám sobě nevěřil (to by mohlo vyústit až v dezerci !!).
Měl by asi "svá" stanoviska přehodnotit.

Nebo Dlouhosádlová...vešla by se vůbec do zákopu tak, aby ostatní nemusili přelézat ji přes hlavu ? Protože vedle ní by už nebylo místo ?

Prostě někteří lidi asi nejsou vůbec soudní, vůbec nereflektují ani tu skutečnost, kterou nosí dnes a denně stále sebou. A to , prosím pěkně, chtějí rozhodovat o jiných lidech, o početných zástupech jiných lidí.
Mělo by se jim to nějak zatrhnout.
Co třeba tím, že by se příště zase volilo to menší zlo (trochu však i zde vznikají pochyby, zda to menší zlo není, minimálně v otázkách obrany onoho projektu " Ukrajina jednotná za každou cenu" , úplně čirou náhodou naprosto stejné jako to větší zlo....) ?
A je to, opět klid v duši.
Další zábavné téma, které navíc vydrží leta , je : " scallop".

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Petříček, Dlouhosádlová a náš vrchní velitel ozbrojené moci, panečku, to by byla sestava.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

jezdilo na bojových vozících, nemusely by se kopat tak hluboké zákopy.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Vrchní velitelé samozřejmě dlí v bezpečí svých přetopených kanceláří. Potažmo odletí do Dubaje, kdyby přituhovalo.
O vrchní velitele nemůžeme jen tak přijít, ty si musíme chránit kvůli pokračování jejich dalšího velitelství po válce.
Já zmiňuji ten obyčejný dobytek, ten, co je ho všude zatím dost, někdy dokonce až až .
Ovšem i ten by zřejmě mohl narukovat pouze s negativním antigenním testem. Protože co kdyby později neumřeli jednotliví stádníci a stádnice např. na smrtelný úraz způsobený granátem či jadernou zbraní...ale na docela obyčejný úraz kulometem či bajonetem, avšak s covidem !!!
By si pak stěžovali a najímali právníky, to by byla velká poválečná zátěž - pro eventualní náš obnovený stát, takové tahanice.

Je třeba rozlišovat, i v demokracii rovných si sobě lidí musíme tak trošku někdy měřit jinak.
Jinak to nejde. Jiné zatím nebylo nikde vymyšleno. Natož použito.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

tam natahali,že je potřebovali, ten článek je hodně tendenční. Pak tam tahali Latinos,kdo by nám uklízel,přiznala Ivanka Trumpová. A teď se jim to zvrtlo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

je divné že endží a frantíkům tohleto nedošlo dřív, než je sem začali tahat. Vždyť přece jsou študovaní a na pozicich na kterých byli jim to muselo být jasné, co do jurop táhnou.....
Teda, leda by se endží zhlédla v velkém Ó bamovi.....

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

to,že se to někomu vyplatí,jako se vyplatilo tahat do Ameriky černochy a Latinos

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)