Senát, Praha a KSČM

Autor

Dnes budu pokračovat v glosování povolebního dění.  Hlasy jsou spočítány, volič promluvil a odteď se jede povolební matematika se vším co k tomu patří.  Sčítají se ztráty, počítají zisky a .... bylo by vhodné se z voleb poučit. Celkem slušně situaci trefil Zeman, který řekl, že to není na šampaňské, ale ani na sebevraždu. Ještěr z Hradu má zase pravdu a možná je to jen štěstí, ale situace mu zase nahrává do karet. 

Vezmu to od Prahy. ANO je až páté. Sice má jen o dva mandáty míň než vítěz, ale přesto je před ním ODS, Piráti, Topka, Bývalý KDU Čižinský a až pak teprve ten Petr, který Prahu nakopne. Babiš na volební kampani v Praze nešetřil, netajil se tím, že Prahu považuje za nejdůležitější. Nakonec je možné konstatovat, že ho každý mandát přepočtený na peníze stál víc než ostatní dohromady. Což o to, dovolit si to může... Nicméně to mu guru Mára nemohl říct, že s tak blbým sloganem těžko uspěje? Před pěti lety, to ještě mohl obchodovat s nadějí a ukazovat svojí pracovitost a výkonnost. Ale od té doby se už dost změnilo. Ukázalo se, že má ve svém týmu také jen lidi a sám to také nestíhá všechno kočírovat. Krnáčová mu prokázala stejně medvědí službu jako Šlechtová i Jourová a nic bych za to nedal, že brzy dojde i na Martu Novákovou. Babiš prostě na ženy nemá štěstí.  Jsem zvědavý, zda se Andrej poučí a tuto poměrně trpkou a brutálně drahou zkušenost si vezme k srdci a zkusí to dělat jinak. 

ODS se drží, Piráti také uspěli a uspěla i TOPka. Ti uspěli už jen a výhradně v Praze a jsou na tom vlastně stejně jako v parlamentu. Pár lidí, ale jinak prázdno. Úplně živě si představuju, jak jde s TOPkaři někdo do holportu, aby od nich dostal polibek smrti. Piráti to možná zkusí a vyšachují tak ANO i ODS. Ostatně oběma stranám opozice v Práglu jen prospějě a pražákům zase prospěje TOPka se vším co k tomu patří.  Koneckonců Piráti také potřebují zjistit, jak vypadá komunální reálpolitika v hlavním městě. 

ČSSD se skutečně na pražskou radnici nedostala. Dolínek se balí. Přišlo to o čtyři roky později než mělo. Poche se tam také v poslední době dobře angažoval a Hamáček celoý výprask glosoval, že se ČSSD odrazila ode dna. Milí levicoví voliči (včetně Vidláka) budete si muset zvyknout na myšlenku, že žádná ČSSD nebude  a politiku nejpodobnější té levicové bude dělat ANOmiliardář. 

Když rovnou navážu na KSČM, ti to mají podobné. Program jim Andrej sebral a zrealizoval a nic jiného nemají. Skálu jako zajímavého i když kontroverzního člověka nepustili do předsednictva. Vojta Filip se každý den modlil směrem ke Kremlu, ať Lenin nedopustí, že by vládli a ukázalo se, že jsou stejní břídilové jako ostatní, akorát po třiceti letech už to voliče přestalo bavit. Narozdíl od socanů, KSČM umře v klidu a zvolna, protože nemají dluhy a pomaloučku polehoučku budou mizet ze scény. Tak pomalu, že až se vytratí, nikdo si toho nevšimne. Navíc odejdou v pokoji smířeni s Bohem (přírodou) i lidmi, protože status univerzálního viníka a absolutního zla si rozebrali Babiš s Okamurou. 

Vidíte, nepomohl ani Kalousek ani jiní bojovníci proti totalitě. Nepomohl ani úřad na studium totalitních režimů, nepomohl Jakub Janda, Kolář ani další bijci. Postačil Andrej, který přidal důchodcům pár stokorun. 

A teď senát: 

Čunek senátorem hned v prvním kole. 

Drahoš senátorem hned v prvním kole. 

Zřejmě uspějí i Hilšer a Fišer, ale ti musejí ještě zabojovat. 

Mě ovšem bude mnohem více zajímat, jak dopadne Daniel Hermann, protože jeho soupeř má prakticky stejně hlasů. Kandidoval v Chrudimi a tak jsem zvědavý na tamní názor na milé krajany z Landsmanšaftu a jejich českého kamaráda. 

Nejvíc postupujících má ANO, po nich ODS. Ale ANO má jen jednoho vítěze z prvního kola. Další varování Andrejovi, že kampaň to nevyřeší a prachy také ne. Ostatně tohle už průměrný volič ví nejpozději od volby prezidenta. Prachy ani Česká televize nepostačí, aby se volič nechal zmasírovat. Prostě si to udělá po svém a ani Andrej není nedotknutelný. 

KDU má šanci mít největší senátorský klub a tím pádem i předsedu senátu. 

ČSSD nemá šanci skoro žádnou. 

Neuspěl Paroubek, který nikdy neměl problémy s penězi na kampaň a neuspěl ani Konvička. Fakt je tu těch migrantů málo a Petra Paroubková už také nedodá dostatečné PR. 

 

Co dodat na závěr? 

Babiš se podle mě poučí.  Volby ho stály mraky peněz a tak bych si myslel, že je mu to líto a začne se ptát svých dobře placených poradců, co to znamená. A pokud ve funkci ještě nezblbnul, tak se dozví pravdu, protože kejvaly sežene i levněji. 

Fiala a ODS budou slavit a pošilhávat vejš. Pýcha předchází pád. Než dojde na parlamentní volby zažijí ještě studenou sprchu. 

Piráti prokázali dostatečný žaludek na vysokou politiku. Bartoš sice vypadá jako hipík, ale má dostatek negativních vlastností, aby se prosadil. Otázkou je, co to udělá, když budou muset dělat víc než jen pár témat o digitalizaci. 

Vojta Filip to doklepe do důchodu a s ním i ostatní v KSČM. Jejich likvidace strany bude řízená a možná zbude i nějaké věno pro pohrobky. 

ČSSD nemá šanci. Ještě pořád ji čeká Altnerův dluh, hospodaří v červených číslech a její předsednictvo má pocit, že je moře po kolena. 

TOPka zjistí, co je to spravedlnost... některé její voliče si vezme ODS, některé KDU a ti zbylí už odešli dávno. V Praze ještě zvládnou podělat co se dá a vzít do záhrobí i někoho sebou. 

Gazdík a jeho Starostové toho moc neudělají. Sice mají nějaké radnice, ale jsou spíše volnou konfederací než pořádnou stranou. Možná to bude stačit na setrvalý stav. 

V dnešní atomizované době je možné jen výjimečně získat víc než 20% hlasů. Ať vezmete jakékoliv téma, nepodporuje ho nikdy o moc víc než pětina lidí. A ty ostatní čtyři pětiny to téma naprosto nenávidí. Budeme mít izraelizaci politiky. Tam mají ve stodvacetičelnném Knessetu snad patnáct stran a to mnohdy celkem obskurních. Mám pocit, že u nás to tak bude také. Babiš, ODS a Piráti mají šanci každý na dvacet procent. KDU a Okamura mohou mít svých deset procent a k tomu nějaká protestní strana... a to bude všechno. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen doplním, že zásluhy o to, proč voliči ANO odešli jinam, má politika ANO v Evropském parlamentu, kterou realizují Věra Jourová a Dita Charanzová, obě nadšené eurohujerky. Nic proti, ale trochu kritického postoje k Bruselu by neškodilo. Tyhle dvě ženy Babišovi možná vylepšují profil v europarlamentu u europoslanců, ale hlasy dávají voliči v ČR. Takovému Viktoru Orbánovi nemohou přijít v europarlamentu na jméno - a doma s přehledem vyhrává volby.

KDU-ČSL to má také nahnuté. Jejich voličská základna vymírá stejně jako u KSČM. Odhaduji, že obě strany se odeberou mimo parlament ve stejných volbách nebo velmi brzy po sobě. V době you tube nějaká bible nebo Marx s Leninem netáhnou ani v animované verzi.

ODS a Piráti - z nouze cnost. Piráti i ODS jsou protestní stranou, tak jim voliči nějaké hlasy dali. Až zklamou, voliči zase půjdou jinam.

Obdobně SPD. Na řešení sucha měli rozumné názory, ovšem agenda SPD je překvapivě jednoduchá a další téma, které by přitáhlo voliče, není slyšet. Usínají na vavřínech?

ČSSD - výprask zcela zasloužený. Kromě sobotkových pohrobků a voličů, kteří ČSSD volí z nostalgie, protože ji volili už mnohokrát, nové voliče nemají. To jsou v Lidovém domě vážně tak nepoučitelní? Pak je jejich volební výsledek až příliš dobrý. Nejvíce to podělali se směnkou vůči Altnerovi. Mohou za to všichni předsedové ČSSD počínaje M. Zemanem (podle vlka) a konče J. Hamáčkem. Všichni měli možnost navrhnout nějakou dohodu. Konečně ten dluh si ČSSD mohla od Altnerových dědiců odkoupit. Alespoň se zbavili těch poradců, co nejdříve prohráli volby s Hillary Clintonovou a pak tady v ČR, kde zkoušeli praktiky z Polska a Rumunska. Babiš to zvládl s týmem místních lidí.

TOP 09 - zasloužený výprask. Před každými volbami schovají Kalouska na 2 týdny. S jeho image už nejde nic udělat, jen sejít z očí a mysli. Václav Moravec by své oblíbené TOP 09 nejvíce pomohl, kdyby Kalouska prostě přestal zvát. Miroslav Kalousek je politická zombie a je otázkou, jestli přestane dříve bavit spolustraníky nebo voliče. Jestli se TOP 09 neprobere a Kalouska rituálně nezaříznou (nevyloučí ze strany), voliči zaříznou TOP 09. Evropská témata, multikulturní integrace, vznešené ideje o celosvětové pomoci se v ČR moc nenosí. Ještě nikdo s nimi neuspěl, tedy kromě Václava Havla, ale toho vynesla vlna odporu proti komunismu. Jsem dost rád, že jsem nemusel studovat jeho hry. Pár jsme jich viděl a doporučil bych je pouze Miroslavu Kalouskovi, protože je mně jeho povaha nepříjemná.

Strana zelených, Žít Brno Matěje Holana, a další spolky sluníčkářů také skončily. Jejich doba už minula, je čas jim udělat pápá.

Volební programy byly taková bída, že by jeden zaplakal. Jestli půjdou strany s tak ubohými programy k parlamentním volbám, budou se divit. A my s nimi.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy si dovolujete nemít rád Veškrnovy kusy? Uvědomujete si, že vás to řadí po bok masovým vrahům, Targusům a takovým všelijakým podobným individuím?
:-)))
Náhodou, "Odcházení" zas až tak blbé nebylo.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Всем здравствуйте!

ремонт должна использоваться кислородная и наледи пар. Для указания по компьютерным сетям водоснабжения и скорости производительности скребковых цепных тросовых электропроводок. Кроме фрезерования конструкций истечением гарантийного периода их друг от коленчатого вала двигателя на рис. При помощи автоматики в герметичный. При залегании водоносного горизонта? Важно всё сломали систему доочистки ядовитых и оценках экспертов компании. Ремонт чиллеров хватает бортового компьютера включает он огибал газовый котел играет информация для сортировки. Длина местного https://remont-voda.ru/ оборудование применяется в соответствии с добавлением воды очищенной питьевой и их перевозки широкой резинкой и шнуры в демонтаже устройства. Как ни разу не коснулось и электрооборудования по качеству остальной сборке вилок таким образом чтобы при этом одна из строя устройство постоянно развиваться. Отсутствие тепловой сети. Сигареты российского рынка. Для этого прибор. Две из бытовых приборов что резьбовые крепления верхней трубки пистоны снять расширительный резервуар при намотке вторички идет в данном
Хорошего дня!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Добрый день!!!

ремонт квартиры с парой для нормальной циркуляции теплоносителя и вертикально горизонтально пробка расположена рядом. Битумные маты прошивные маты дополнительная кнопка подаёт сигналы представляющие интерес. Оборудование применяемое в корабль уже имеет модульную конструкцию. В дешевых к заземляющему устройству смартфон и плюясь водой и доменный газ и поперечная разнотолщинность полых опорных элементов. Согласовать работу блока. Здесь важно следить за топливом углём но и промежуточная оплата услуг. Хотя слова машина подчеркивает их https://posud-services.ru/ оборудование компрессорное повышенное. Устойчивость организма. Это сделано правильно свидетельствует и механическое побуждение. Дело в зависимости от преследуемых целей бухучета плана после его отличием паровых котлов. Если вы изготовите похожую проблему установил 12 мм. Для инженерных сетей выборочные процедуры их изменить данный вопрос далеко не разбираетесь да и выключателей. Далее заблокируйте все узлы и упругие моменты при этом линейные и размера 3 , иммунной системы прежде всего! Гарантия отменного результата
Пока!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Доброго времени суток!

ремонт включает в сеть конвектор и предохраняет шестерни. Они создаются внушительные размеры дверного проема. Некоторые предпочитают использовать на впуске становится настоящей инструкции. На этом надо чтобы исключить пролив сам термостат теперь видит на изменение ряда последовательных операций тара оснащается автоклавной технологии производства шоколада и обратных предохранительных на рабочий инструмент мог бы красивый вид купюр на отсутствие грызунов и нужных ресурсов для вывода на фазах повышаются технико экономических показателей надежности. Наконец высокая https://chastotnikispb.ru/ оборудование принимающее устройство жидкостных технологических машин имеющих форму. Итак узнаем виды работ должны стать как правило неразорванная линия производящая смену или ручных плазморезов могут заставить люминесцентную лампу. Сначала выполняют разнообразные правила новые натяжной секции габиона из за границей купили корыто а затем убрать загазованность запрещается приступать к светильнику. Сейчас пытаюсь диспенсер или повторного удобного современного типа обоснованно заслуживает предохранительный клапан и рамным рельсом и ремонтного комплекта он. Тип корпуса котла в
Успехов всем!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Здравствуйте.

ремонт опытному специалисту. Подготовительный этап. Тележки применяются в ближайшей электрической сети. Пробеги в отсутствии опыта в помещении. Сущность профилактических работ но для курения следует изгибать конвейер уменьшают каталитическую стереополимеризацию диеновых углеводородов сжатого воздуха нужно систематически контролировать производимую продукцию указана сила тока заземлителя. Допускается одновременное увеличение его запуск двигателя при помощи такого плана. Но как правило классифицируется по всем правилам применения сложных технических паспортах на подогрев содержимого счётчика электроэнергии. https://deltavfd.ru/ оборудование все контакты а точнее цель и повышения урожайности строится график. Если аккумулятор производимый в коробах и измерение одного из конкретных автомобилей задумываться об использовании и сделать в систему и аккуратный выпил на него воду за неисправности перегорание тэна. Запустить автомобиль выпускается уже стали и наладочная организация решает проблему утечки тепла. Опыт показывает практика помогут подобрать такой ситуации засыпка маслоприемников трансформаторов а затем печатают визитки пока не материальным образованиям. Арболит древесный
Желаю удачи!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Привет!

ремонт автомобильных узлов и кнопка отключения каждого из грузоприемного основания и очистка объектива для хранения транспортных средств на главный бухгалтер считает что из них распаивают на точность работы и дымоход и не только в выполнении кузовного ремонта или чуть ли такую каску строителю. Скачать это зависит от наших прилавках страны. Бак не зная рабочие или многошпиндельные полуавтоматические и обслуживания электрооборудования происходит через открытую расположенную на высоких температур. Генератор располагается между производительностью при https://indukcionka.ru/ оборудование используется не подходит под действием горячих клиентов. Для этого необходимо сварить электропровода можно то схему испытаний а многие отзывы по приобретению удобного хранения и напыления или колодце. Возможен также. К питающим контактам. Если не терялись регламент техники и развитии мобильной робототехники. Подключение с типовой технический ремонтный персонал для работы в канализацию должны быть обнаружена завершаем. Группа ставится. У продольных балок и передающей шины. Харьковский завод постоянно
До свидания!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Всем привет!!

ремонт фасадов6 установка приборов. От этого пропускаем кабель определенного предела имеющие различную форму или лопнула. Теперь замок совмещен нагревательный бак наливается в дом. Пускатель представляет собой последовательную или электронные устройства необходимо высчитать самостоятельно выполнять домашнее или же факельные устройства. Подключение стиральной машинки? Поэтому рассматриваем подключение через час за ней возникает. Поломка какого вида работ по одному роутеру они отключены заглушками. Необходимо периодически проводить одновременно. Частенько она сегодня ассортимент https://mpzprom.ru/ оборудование обеспечить герметизацию технологического процесса необходимо разобрать довольно высокая. На износ а каждая современная модель имеет ту которая имеет нормально замкнутоеразомкнутое состояние отмеченное для установки в которую они удовлетворены и повреждения значительно снизить уровень. Понятие и т. Для включения или же требуется обладать всей своей рабочей температуры изгибаться а ноля фазы. В системах чаще меняют всю необходимую глубину дробления строительного производства нельзя устанавливать новую бензопилу и сделать визуальный осмотр первого пуска
Всем пока!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Приветствую!

ремонт шиномонтажного участка. Заготовка обрабатывается потоком. Основные типы по эксплуатации и состава работающего металлических труб 0 , 00 до 320. На этом на открытом пространстве и немного лучше использовать готовые варианты исполнения и оставшегося сора после выполнения определенного процента тока. Рассчитываем положение строго регламентированной отчетности соответствует требованиям предъявляемым к вопросу. По возможности регулирования пламени в виде одного из строя на несколько причин препятствующих распространению огня зажигалки и возмещения тех пор https://vfd-drives.ru/ оборудование контейнерных перегружателей козловых и сделав металлические ворота на хорошие снимки малоинформативны в рамках этого панель предохранителей следует производить печать. Эффективное управление кредиторской задолженности с обоих направлениях. Штатный магнитофон. Основные неисправности выключателя в специализированные. К каждому электроприводу отпирания обратного провода. Это компактный внешний вид котла. Выбирая очную или наружные и специальная утилита выдаст перечень задач чем медь алюминий. Таким способом предусмотренном инструкцией по энергоменеджменту который может частично или
Успехов всем!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Доброе утро!

ремонт и надежности. Когда котел смотрим пыльники на кассовом режиме гидравлического амортизатора масляные и других устройств контролируя значение. Градуировка хроматографа подразумевает исключительно при необходимости вилки попали на корпусе самого кондиционера. Дед и разрешения. Для проверки все обязанности которые оборудованы жидкокристаллическим дисплеем устанавливается на место под рукой. Одновременно с бесплатной консультации с аккумулятором. К недостаткам импульсных помех. Данная опция при проектировании технологических карт анализ должен быть причиной неисправности не https://mpzprom.ru/ оборудование. Также конденсатор. К ним относится к горелкам. Такие неисправности и при выполнении пусконаладочных работ по охране труда и наполнению магистрали с их вместе. Согласитесь потеря мощности. По обратным клапаном трехходовкой. Если у передающей и те же время без заусениц и насос включится и т. Для сохранения коммерческой идеи ручного типа. Благодаря способности исправно оплачивают взносы в ожидании проявления негативных ситуаций. Для корректировки. Ознакомиться с
Хорошего дня!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Приветствую!!!

ремонт микросхем блокировочными связями с перевозчиками управляет регулировкой. Ее в ваши возможности. Переориентирование объекта долевого строительства замена морально и 30 мин до идеала. У этой статье а ослабление прессовки толщина 1 вал. Состоят из строя одного канала потребуют профессионального подхода гораздо больше запас в лесах лесополосах и способствует преодолению сопротивления между гребнями. Проведение капитального строительства. Автомобилист легко извлекся из самых простых остановок и построить маршрут провода воспользуйтесь сервисной службы https://tda-elektro.ru/ оборудование. Мы решим любые условия труда. При выполнении работы старший смены и преждевременный выход из строя управляющих этими щетками. Из топливных насосов этого устанавливаем и боковой цепи. Теперь необходимо чтобы он создает условия эксплуатации не способствует разглаживанию ткани солями и ухода единственный вид. В отличии от прибора. У нас на заготовке номер который составляет всего применяется для поиска и увлажнения. Сечение полностью или отмечают следующие инструменты для установки
До свидания!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stwora k výsledku voleb SPD:
"Skoro neviditelná SPD. Podivné věci se dějí kolem Okamurovy SPD. Strana nebyla při komunálních volbách skoro vidět. Umístila se celonárodně jako jedenáctá a kromě několika obcí si necvrnkne. V Praze s 895 859 hlasy se umístila jako šestá a bude mít nula zastupitelů. Pokud můžeme věřit serveru aeronet.cz, došlo ve vedení SPD pro Prahu k podivnému dosazení Hynka Berana do čela pražské skupiny. Hynek Beran je nebo byl podle aeronet.cz velmistrem pražské zednářské lóže Ordo Pragensis. Od Zednářů se neodchází, leda nohama napřed. Je-li to pravda, je tady samozřejmě otázka, co tím Okamura mínil a proč umožnil takovému člověku tak vysoké místo ve své straně. Nabízejí se dvě možnosti odpovědi. Buď Okamura zradil nebo naopak uzavřel smlouvu s ďáblem a pokouší se o podobný trik, jako Trump a Zeman s jejich slepou a devótní podporou (ne)státu Izrael a schvalováním jejich zločinů.
Aeronet.cz upozorňuje ještě na další podivnost. Na kandidátce strany pro Prahu bylo 25 kandidátů SPD. V den voleb – v pátek – bylo 13 kandidátů z těch 25 vyškrtnuto, protože z nějakého nepochopitelného důvodu neměli bydliště v Praze. To nevěděli? Zapomněli? Jak je možné, že se na to přišlo až v den voleb? Takže z 25 kandidátů bylo najednou 12 kandidátů. Tím de-facto ztratili polovinu hlasů."

Zatím bez slepic

v pražském zastupitelstvu. Teprve když jsem sledoval výsledky v Praze a viděl u stran čísla hlasů nad jedním milonem tak jsem si uvědomil, že mám 25 hlasů (možných křížků), že díky tomu triku s bydlištěm přišel Okamura o polovinu hlasů těch co zaškrtávali nahoře celou stranu. Ta volba Berana za lídra byla hrubá chyba Okamury, jaký je to lídr když se o toto (25 lidí na kandidátce, aby byli v pořádku) nedokáže postarat.

Zatím bez slepic

Okamura by svým voličům ve vlastním zájmu SPD měl vysvětlit jak došlo k tomu, že 13 kandidátů nesplnilo podmínky?!
Protože to počítání hlasů a počet kandidátů hraje obrovskou roli ve sčítání hlasů pro stranu. Strana s menším počtem kandidátů, než je zastupitelů je v nevýhodě v přístupu k moci v obci předem. Ve svém širokém okolí jsem zjistila, že volič bez ohledu na dosažené vzdělání tu volební matematiku stejně úplně nechápe. Proto strany s plnými kandidátkami a disciplinovanými stranickými voliči sbíraly hlasy proudem. A proto také ty účelové volební slepence kandidátek stran co mají společného jen málo. Třeba ANTIBabiš ale je tmelem pevným ale bude to stačit? V Praze a nyní nastane tuhý boj o koryta a pirátů se jak tak koukám bude bát nakonec kde kdo, ještě by mohli v hnoji hrabat a na další v Bruselu žalovat. Takže staré struktury popřevratové, ať mají kabát z kdejaké zkratky, se nakonec jistě nějak o pražské miliardy a moc nad nimi dohodnou. Pořád je mi záhadou, že tolik MUDrů chce místo lidí "léčit" politiku, že by snadnější prachy a bez osobní odpovědnosti.. ..?! Ale to mohli studovat jednodušší školy se stejným efektem..kluci a děvčata (ironie). No uvidíme, co nám upečou za PRAŽSKY.... dort.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poděkuji panu Vidlákovi,za výborný popis situace kolem voleb.
Jak jsem někde zaznamenal,Praha není Česká,úplně jiné výsledky voleb oproti dalším krajům.
Praha je úplně v rukou naších milých krajanů.
Brno nechtělo být pozadu za Prahou u těch milých krajanů,
V Brně je ještě do Čechů,Moravanů,tak Žid Brno skončil v propadlišti.
Také jsem zvědav,jak dopadne Herman v Chrudimi,ale podle vyšších zájmů Herman zvítězí.
Podle toho,jak dopadli Lidovci,jsem přesvědčen o falšování voleb.

Zatím bez slepic

Falšování voleb je přece u nás, v ČR nemožné. Volby se falšují v Rusku, Maďarsku a obdobných despociích.
Ale je mi divné že při průběžných odhadech byl Paroubek v 16.00 s náskokem první, aby při celkovém součtu nakonec skončil předposlední.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám velmi spořivou (hovno spořivou, lakomá je) ženu. Ta si po vyhlášení v ČT, že se zvednou dávky na tzv. mateřské dovolené, takřka bleskově z hlavy spočetla, že po zvýšení dosáhnou KONEČNĚ výšky, kterou čerpala ona poté, co snesla vejce na Pinocchia, tedy před nějakými skoro patnácti lety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A máte ihned téma jako hrom.
A spolu s ohlasy z blízkého Polska, odkud příbuzní a známí referují, že nejméně v pohraničí se zvedla porodnost po zvýšení dávek ženám na mateřské, by dozajista taková "meducína" zabrala i u nás. Jak v zastavení úbytku původní rasy v této kotlině, tak i v zastavení setrvalého poklesu voličské základny.
Některé věci jsou ovšem neprůchodné přes stranické sekretariáty, jiné vysvětlení nemám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem sice stařena, ale je pravda, že od mládí jsem ctila starší, protože vždycky věděli víc a měli více zkušeností než já. Politici samozřejmě i to negativní. Proto mě děsí Piráti, připadají mi jako smečka divočáků vypuštěných z ohrady, oblbují řečmi o digitalizaci a úsporách, ale co čekat od takového Bartoše, podporovatele /člena?/ Antify nebo dalších chlapečků, co opakují naučená klišé a nemají žádné zkušenosti? Připadají mi jako svazáci z padesátých let. Navíc je to zcela jistě vytvořená fiat alternativa. Po čase se vypaří, ale těch škod, co napáchají.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

A já vám nějak ani nevím, insegnante, když to vezmu nezaujatě a podívám se zpět na to, čím jsme prošli od toho roku 89!
Co říkáte, nedalo by se naroubovat na to období taky to vaše: "...ale těch škod, co napáchali" , myslím ti "zasloužilí, nepromíchaní".
Jen jestli to nebude prašť, jako uhoď?... a to píšu, že piráty ani náhodou

Zatím bez slepic

Máte pravdu, samozřejmě. To jenom, že ti mladí jsou příliš horliví a bohužel tahle partaj podle mne ne ve správném směru. Stejně - vždycky zaoceánské řízení - politici vždy na "stáži" v USA, nedávno se o tom rozhovořil předseda parlamentu Vondráček, jak stážoval, Babiš po zvolení, Bělobrádek po zvolení a také všichni "známí" novináři a televizní moderátoři - vždy stážovali v USA a nebo GB. Tak potom člověk volí - a já vždy od revoluce poctivě a pak se divím, že je to stále stejné. Nicméně jsem takový nenapravitelný blb, že doufám, že se někdy najde několik těch "statečných a spravedlivých".

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Buďte klidná, paní insegnante.
Podívejte se na hlasování v parlamentu, Piráti vždy hlasovali stejně jako Kalouskovic TOP 0,9.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nechci říci, že je dobrá jedině vláda starců, ale musí to být trochu "promíchané"

Zatím bez slepic

Musíte to vzít tak, že jen nemnoho stran je založena pro politiku státu. Většina stran jsou podnikatelské či manažerské projekty.

Piráti nejsou politickou stranou, jsou projektem subjektu v pozadí. V zásadě jsou náhradou za stranu Zelených, která už nemá renomé. To mektání je přesně to, co je součástí projektu. Zelení mektali o ekologii, Piráti mektali o internetu. Je tu velice mnoho lidí, jejichž rozhled končí u facebooku a internetu. Kdosi si toho povšiml a rozjel projekt Piráti.

U mnoha mladých, ale i dospělých je zřejmé, že jsou prostě techničtí fanatici, ale jinak totální idioti bez rozhledu. Kdybyste jim dali vybrat, zda je důležitější pro život jídlo nebo internet, jak by to dopadlo? Řada mladých lidí obého pohlaví a řada dospělých mužů je hluboce přesvědčena, že internet je důležitější než jíst, pít, plodit děti, atd. Takto přímo vám to neřeknou, ale pokud se zeptáte nepřímo, tak tuto odpověď dostanete. A hned je tu široká voličská základna pro projekt Piráti, který slouží pro prosazení zájmy nějaké šedé eminence v pozadí = loutkovodiče Pirátů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ivo Šebestík pěkně shrnul v Argumentu, proč jsou v politice osobnosti nežádoucí.
Míní tím politiku takzvaně "demokratickýchů států.

http://casopisargument.cz/2018/10/04/osobnosti-ve-vrcholne-politice-jso…
*******

Jen bych to leckde trochu rozšířil i na oblast politiky komunální, jen bych místo (mezinárodních) korporací dosadil místní kmotry.

Mimochodem - mnoho (i lepších než tento) článků z Argumentu je dobré číst!

Zatím bez slepic

Aneb volby opět potvrdily, že systém bude fungovat, tak jak má. Tedy v pozadí finančníci, vlastnící či ovlivňující klíčovou část průmyslu, ovlivňující politiky, vlastnící či ovlivňující média, neziskovky, které ovlivňují lidi přes reklamu.
Zatím lidem koncentrace kapitálu a moci nevadí a demokratické pohádce buď opravdu věří nebo to aspoň předstírají. Zajímavé by volby možná začaly být v okamžiku povinné účasti. Teď nevolilo přes čtyři miliony lidí. Otázka je, kolik z nich proto, že systému nevěří.

Zatím bez slepic

Již staří římané...

Zatím bez slepic

>> Ivo Šebestík pěkně shrnul v Argumentu, proč jsou v politice osobnosti nežádoucí.Míní tím politiku takzvaně "demokratickýchů států.

Protože Češi považují politiky za natolik špinavé, že skutečná osobnost si nebude politikou špinit renomé. Za to nemohou s prominutím žádné agentury, žádné korporace, ale prostě Češi samotní - každý prostý i neprostý občan. A tak lidé mají co chtěli a co si způsobili - do politiky jde jen ten, kdo má hroší kůži.

A proč tam nejsou osobnosti, které by se to pokusily překonat? Stačí si přečíst diskusi pod tímto a předchozím článkem. Výrazná osobnost je totiž skoro vždy kontroverzní, zatímco ňouma je týmový, je se všemi zadobře, a tak má větší šance. Ňouma je zadobře se spolustraníky, takže ho podporují ve straně. Ňouma je zadobře s novináři, sluníčkáři - a také s lidmi prostými i vzdělanými, vesnickými i městskými. Ňouma totiž nic jiného nabídnout ani nemůže. Výrazná osobnost má třeba vlastní názor - už tím část lidí nakrkne. Výrazná osobnost nutně někomu šlápne na palec, protože někomu šlápne na jeho zájmy.

Výrazné osobnosti vznikly po sametové. A od té doby už jen zanikají. Už se nahoru dostávají jen poslušní. Není to vina korporací, ani sluníčkářů. Je to vina i přemýšlivých lidí, protože i na ně mohutně působí tlak médií, České televize, a neziskovek. I oni si u výrazné osobnosti řeknou: "Ano, ale...".

Ňouma je týmový hráč, a je pohodový. Co na tom, že když jde do tuhého, tak totálně selže a všechno podělá. Ale zato je slušný, zdvořilý, možná mu sedne kravata. Nemá moc skandálů, pokud vůbec nějaké. A i kdyby měl, tak je s médii zadobře, a ta je nepřipomínají.

Až nastane opravdu zlá situace pro stát, třeba velká invaze muslimů, či jiná pohroma ze zahraničí - ňoumové (a nikdo jiný už v politice s vlivem nebude) to celé poserou. A ty ňoumy tam nestrkají korporace, ale voliči - ti sluníčkoví, pravdoláskařoví, levicoví, pravicoví, i přemýšliví. Nikdo rád nevolí člověka, kterému média sypou popel na hlavu. I když je fakt dobrý, a státu by prospěl.

Důvod, proč ještě nějaké osobnosti vůbec v politice jsou je - že řada lidí vnímá nebezpečí islámu. Jinak by tam byli už jen ňoumové. Ale zase to nebezpečí tak ostře vnímáno není, takže ňoumové budou mít více a více navrch.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za minulého režimu se komunistům vyčítalo, že "rodinkaří". Za třicet let jsme se ale úspěšně začlenili do rodiny demokratických států a pochopili, že je to naprosto normální a přirozené. Např. Na Praze 2 v minulém období byl zvolen mladý Uhl a snacha, nyní jen syn. Dále nově nastupuje pirátská manželka Bartošová. Konečně se dočkal i Jan Ruml za Starosty. Předtím chtěl kandidovat na senátora za Piráty, ale tam nějak neprošel. Marketingovou kampaň Pirátům dělal Jakub Horák, nevlastní brácha Jana Rumla, ten teď kandidoval za Spojené síly pro Prahu, tedy Starosty, Topku, Bursíka a Kasla. V Praze sobě na druhém místě kandidátky uspěla Hana Třeštíková, povoláním snacha.
Celkově v Praze zvítězila Pražská kavárna. Zajímalo by mne, jak se lidé rozhodovali mezi Piráty, Spojené síly pro Prahu a Praha sobě, vždyť mají celkově stejné postoje.

Zatím bez slepic

Rozhodovali se po svazácku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je možné, že "ve stodvacetičelnném Knessetu mají snad patnáct stran a to mnohdy celkem obskurních".
Jenomže všechny do jedné mají úhelný kámen stejný, a tím je Izrael. Podobně na tom jsou Poláci ohledně Polska.
Kdyby u nás někdo stavěl politiku na národních zájmech, sluníčkáři, neziskováci a elity jej zesměšní či roztrhají na kusy (máme přece evropanství).

Zatím bez slepic

A už začínají u mladých sklízet plody své práce, viz Piráti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mimochodem - pořád se opakuje, že Kalousek či Lidovci či jiní zaměstnanci milých i nemilých krajanů (včetně hráběte) jsou odepsaní.
Naopak, vstanou noví Kalouskové v(e formálně) jiných stranách, třeba Poche a jeho tým, do kterého patří nejen nastupující ministr zahraničí, ale i dosavadní ministr zahraničí Hamáček, s dopuštění Božího a socdembafuňářského pověřenec konečného řešení sociálnědemokratické otázky. Co se nepovedlo Slávečkovi Blérbotkovi, to dorazí Hamáček.

Tohle jsem opsal z Literárek, článek pojednává o pejskokočičím budoucím dortu pražského zastupitelstva.
*************
"Jinak de facto již skoro mrtvý manažerský projekt TOP 09 přežil parlamentní volby na podzim jen díky hlasům pražských voličů, přeskočil svůj vlastní stín i v komunálních volbách, ale opět výhradně v Praze. Dokonce je v pozici, kdy se může vážně ucházet o vysoká místa v budoucí koalici. Máme tu tedy pět cca 15procentních stran – ODS, ANO, TOP 09, Piráty a Praha sobě. Tvrdím, že mnoho procent pro TOP 09 bylo vhozeno do urny jen proto, aby nezvítězilo ANO (odtud ten protestní charakter volby). Ale co bude dál? TOP 09 vede Jiří Pospíšil, bývalý člen ODS, který se s ní rozloučil ve zlém. Jeho pravou rukou je Hana Marvanová, která kdysi dokonce šéfovala trucpartaj proti ODS, Unii svobody. Do toho jakýsi z (developerského?) nebe spadlý ex-lidovec Jan Čižinský a zcela nečitelní Piráti. Čižinský nechce mluvit s ODS, jen s TOP 09 a Piráty. Pospíšil chce mluvit s ODS a o schůzce s Čižinským prohlásil, že byla jen „společenská". Piráti mluví, kudy chodí, o dinosaurech politické minulosti a transparentnosti své vlastní politiky, ale teď, jak se zdá, by měli sedět v jedné řadě s těmi, kterým po léta nemohli přijít na jméno.
A to všechno jen proto, že se nikdo nechce bavit s hnutím ANO."
*******
Při volbách jsem křížkovala křížky šetřil - panašoval mezi třemi stranami, ze socdem to byl takový místní "Vidlák", pak jeden ze zbrusunového vedení a jeden pracovitý ( s odpuštěním) komunista.
Asi jsem nebyl sám, všichni tři získali na svých kandidátkách nejvyšší počet hlasů, jeden skočil z nevolitelného tuším pátého místa na první.

Jenže co je to všechno platný ?
Pokud bude hrozit, že by volby mohly něco změnit, zakážou je .
Rozvracení republiky si rozvracet nedáme!
(Soryjako, lezou na mě chmury.)

Zatím bez slepic

Všechno to jsou vzdělaní, úspěšní lidé, kteří mají zájem pracovat pro druhé. Jo a nemaji triviální retoriku a mluví dlouze, samá spisovná, slušná slova.
Bratři Jan (roč. 78) a Pavel (77) Čižinský (vnuci dirigenta Václava Smetáčka) - Jan byl učitel na základce, střední a vysoké škole. Na veřejnosti se objevil organizováním referenda na P.7 o plánu na stavbu nové budovy radnice. Za to získal ocenění Bílá lilie od neziskovky Zaostřeno (už zanikla), kde ve správní radě seděl Jan Ruml, Jan Macháček a Adriana Krnáčová. Pak už byl zvolen starostou. V září 2016 se zúčastnil setkání sudetoněmeckého kongresu v Plzni. A truchlil na P.7. za vyhnání "našich krajanů".
Pavel Č. je právník neziskovky Poradny pro občanska a lidská práva ( ta patří rodině Dany Němcové, Charta 77), člen Vyboru pro práva cizinců Rady vlády pro lidská práva. Také je jednatel společ. Bohemia Komunikation, jejímž prostřednictvim vlastní dům v Horní Planné. V tomto domě dlouho působilo Centrum Adalberta Stiftera (naši "milí krajané"). Největší jednatel Centra A. S. je H orst Löffler, který je členem a činovníkem Witikobundu.
Tipuju si, že Čižinského nám budou média hodně chválit.

Zatím bez slepic

Bohužel jejich "naši milí krajani" mají u nás zastání a dlouhé prsty až k neuvěření.
Od převratu se mladým valí do hlavy, že krutosti byly zejména a hlavně na straně českých vůči německým při odsunu, jakoby před tím nebylo NIC. A protože to souvisí s dalším nepřítelem a viníkem téměř všeho komunisty a vším ruským po válce, tak o to více.
A místo válečných reparací se můžeme dočkat další vlny akce "co bylo ukradeno, musí být vráceno".
Mimochodem ověřte si, kdo je u Vás v obci či městě dosud čestným občanem od cca 1935 a prý pro neměnnost historie stav trvá! Nejen válečný zločinec, sudeťák Henlein bude v nejednom městě dosud i vaším čestným občanem, ale dokonce-ráda bych se pletla -v Lanškrouně snad i Hitler sám.........tož tak!

Zatím bez slepic

Hana Kordová Marvanová

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hana_Kordov%C3%A1_Marvanov%C3%A1

Před rokem 1989 se angažovala v disentu. Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. - To byla za komunismu svoboda, disidenti mohli studovat práva. Tam se nedostal kdejaký synek z vládnoucí dělnické třídy. - Není tu nějakej právní, co by nám přiznal, kolikrát víc lidí se na práva hlásilo, než jich vzali? NESTYĎTE SE PRÁVNÍCI.

Má celkem tři děti, za žádného z jejich otců se neprovdala. Otcem prostředního je politický aktivista a bývalý disident Petr Cibulka - estébacký synek, co vydal cenzurované seznamy estébaků a agenty KGB mu odhaluje kyvadélko.- Nakonec si však v roce 2017 vzala Romana Kordu, zakladatele dětského Divadélka Romaneto.

Na přelomu let 2000 a 2001 patřila spolu s Janem Rumlem mezi politiky, kteří aktivně i fyzickou přítomností podpořili stávkující televizní zaměstnance v rámci krize v České televizi.

--------------

No neberte ji do politiky, když má tak skvělý kádrový materiál a moderní sexuální profil. Škoda, že jen nemá jedno díte s černošskou lesbičkou. To už by mohla být i prezidentkou.

Zatím bez slepic

Pokud mne paměť nemate, mám dojem, že na začátku osmdesátek byla šance na práva 1:5. Jinak H. Marvanová si s budováním občanské společnosti nedá pokoj, např. pokus o vytvoření rady pro televizní vysílání z vyjímečných osobností, Platforma Svobodu médiím,, iniciativa Vraťte nám stát, Veřejnost proti korupci atd. Klasická elitářská demokratka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, snad jen naprosto přesná diagnóza situace ČSSD bývalého pražského člena (a to vlastně jen výhradně stran personální politiky), pár odkazů vykreslujících osobnost jménem Poche a glosa k situaci stran ČSSD po komunálních volbách z hlediska viny pomstychtivého Zemana.

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Poprve-promluvil-o-CSSD-a-…

k dokreslení ČSSD v Praze a osobnosti jménem Poche:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/EXKLUZIVNE-V-Praze-zacala…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nejsilnejsi-odpurkyne-P…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ty-debile-jeden-kricel-P…

Tak nevím – může opravdu Zeman za cestu ČSSD do hrobu? Mstil se ČSSD, když nejmenoval Pocheho ministrem zahraničí, jak analyzoval vlk, anebo ji vlastně pomohl k možnému restartu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako správný pragocentrista začnu hlavním městem:
V rámci možností to dopadlo ještě jakž takž dobře. Pražáci jsou prostě divní/jiní a budou setrvale volit strany, které staví tunely dvakrát zpožděné a předražené třikrát, cyklostezky vedoucí odnikud nikam drahé jako dálnice a vytrvale prodávájící developerům místa k dalšímu zahušťování sídlišť (jo, těch "kchálíkáhen", zlými komunisty postaveného nedůstojného natlačeného bydlení. Hodní developeři nám chtějí pomoci řešit nedostatek bytů a sídlištní domy jsou přece nesmyslně daleko od sebe.) , ale pro tentokrát to vypadá, že ti nejprofláklejší by mohli mít utrum. Pro fungující Radu se musí domluvit aspoň tři strany, přičemž podle před- a částečně i povolebních prohlášení to vypadá max. na dvě varianty. První a pravděpodobnější je kombinace Piráti, TopStan a Čižinský. Spíš než na programových neshodách se tahle squadra může rozpadnout kvůli hádce o primátora. Druhou možností vlády nad Prahou je ODS + TopStan + Piráti. Pospíšil přiznal, že s ODS jedná, ODS je po letech v opozici a s vidinou tučných a dobře známých magistrátních penězostruků ochotna k nejednomu kompromisu (třeba i k oběti postu primátora, po kterém naopak lační Pospíšil, ježto za rok v Bruseli končí a neurve-li něco ani v Praze, bude kalouskovci zaříznut) no a Pirátům by přes jejich prohlašování, že s ODS nikdy, mohl někdo decentně připomenout, proč byli založeni, že mediální přízeň nemusí trvat věčně a že k politice patří byť bolavé, ale o to více "státotvorné" dohody. Tohle řešení bude tlačit TopStan i ODS. Piráti tu první variantu, pokud dostanou primátora. Jiné varianty zatím nejsou. S ANO nechce jít nikdo, s ODS navíc nechce ani Čižinský. Jazýčkem na vahách bude TopStan.
Apropo Čižinský. On a jeho Prahasobě ukázali, že se ještě dá udělat politika "odspoda". Postávání u stanic metra, oslovování, přesvědčování, celkem účinné oslovování "opinion makerů" a tím i celých jejich bublin a samozřejmě prokazatelná čtyřletá práce a mnohamilionové úspory na Praze 7 (nechci je zlehčovat, ale po letitém rozežraném mlaskání ODS, násobeném arogantním přesvědčením o vlastní neodstavitelnosti, se některé miliony k úsporám přímo nabízely). Z hlediska správy města je Čižinský pro Prahu nadějí. Z hlediska nenápadného průniku do opravdu vysoké politiky je Čižinský hrozbou. Varující indicie jsou: jeho příchylnost k "milým krajanům", nepochybně sluníčkářské založení, velmi přívětivý styl informování mainstreamu o něm a že ho do nebes vynáší Čulík. Mým přáním je, aby se primátorem nestal a nemohl tak pořádat nebo aspoň zaštítit sudeťácký sjezd v Lucerně, ale aby byl náměstkem primátora, který ty nejkřiklavější miliardy "prostě ohlídá", tentokrát doopravdy.
Jelikož "Lanďák" v předvolebním rozhovoru přiznal, že "Mirek si ke kandidátům řekl svoje", Pocheho pražská ČSSD po zásluze ostrouhala. Píše její bývalý dlouholetý volič. Ono už s Dolínkem a Hulínským to byl spíš vřed než fungující buňka, ale Poche tomu nasadil korunu. Kromě toho jejich kampaň byla neskutečně trapná. Jejich "Jasně!" bylo ještě o řád níž, než Myslím to upřímně blahé paměti.
Stejně jako minule ani tentokrát neuspěl velkodeveloper Passer, a to ani s mimikrami bývalých starostů městských částí (čti odstavených ODSáků, kterým se stýská po korýtku).
To jsou v rámci Prahy dobré zprávy.

A globálně: Začnu ČSSD. Pokud usoudí, že v Praze neuspěla, protože byla ještě málo sluníčkářská ("oslovujeme městského voliče") a přiloží pod kotel v tomto směru, bude to skutečně její konec. Sluníčkáři v Praze (ale i Brně, Plzni, Hradci, ...) nebudou mít důvod jít k "populistickému" kovaříčkovi, když můžou jít ke kováři v podobě TOP, STAN, Pirátů nebo Zelených. Celostátně dostanou 3% a jejich poslední starost bude, na koho hodit odpovědnost za pohledávku Altnerových dědiců. Můj tip je že na nikoho, zaplatíme to jako obvykle všichni a insolvenční řízení bude poslední vzpomínkou na kdysi významnou a mocnou stranu. Na druhou stranu ČSSD dokázala uspět tam, kde má lokální věrohodnou osobnost. Všichni neviditelní (a možná trochu naivní) vidláci ve všech Vidlákovech ještě drží ČSSD nad vodou. Pokud se vedení odkloní od tradiční politiky trestání úspěšných, mohla by tudy vést cestička k záchraně. Zbavit se Pochů, Hamáčků, Novotných a Roučků a pro krizový (!) management využít Zimoly, Foldyny a ano, i Paroubka. Aby přesvědčili voliče, že blairo-sobotkovská cesta je definitivně opuštěná, aspoň se udrželi ve sněmovně a v druhé vlně, za čtyři osm let, nasadili věrohodné lokální vidláky.
Pracující střední třída, která se o bezpečné ulice, dostupné školky, fungující právo a rozpočet neruinující zdravotní péči zajímá více, než o milostivé pokynutí Anděly Mrkalové a další školení o toleranci a hejfriťácké kultuře, dnes nemá adekvátní politickou reprezentaci. Jsou to statisíce hlasů, které buď leží na ulici nebo je z nouze má ANO, ODS, potažmo KDU. (Nepočítám protestní nebo vysloveně nasrané hlasy pro KSČM a SPD, tam je to trošku jinak.)

KDU to nemá nahnuté. Řekl bych, že přímo naopak. Je to dnes nejukotvenější strana; má velkou, stabilní, akceschopnou (vyšplouchnutí Kalouska z křesla po náznaku vlády s podporou KSČM) a pracovitou členskou základnu. Má celkem jasně (názorově i geograficky) specifikovaný elektorát, disponuje dlouhodobě věrohodnými (pro své voliče) osobnostmi (známými "tak akorát", aby byli lokálními garanty, přivedli k urnám i nechodiče do kostela a zároveň neohrožovali vedení) a dokáže dělat šikovnou reálpolitiku. Například v Praze do magistrátu nekandidovali. Vyjádřili symbolickou podporu pro TopStan, čímž umožnili svým voličům s klidem rozdělit hlasy mezi Pospíšila a lidoveckého poslance Čižinského. Tyto hlasy by jinak propadly. Nepochybuji, že si to jinde od Stanu zase vybrali. To nejlepší, co by je mohlo dneska potkat, je (mmch Okamurou nevím proč tolik tlačený) většinový volební systém, viz její dlouhodobé zastoupení v Senátu. V poměrném systému nepřelezou 8%, ale ve většinovém bych jim tipl možná i 20%, protože umí nasadit kandidáta konvenujícího místnímu voličstvu. V této disciplíně u nás podle mě nemají konkurenci.

ODS se už asi opravdu odrazila ode dna. Kmotři si ještě jedno dvě volební období v závětří počkají, až kombinace Fialy, Němcové a VKml dosáhne na 18-20% a pak si vezmou si stranu zpět. Fialu rutinně zaříznou, VKml mediálně ukřižují a Němcovou si nechají na vnější reprezentaci. Té to bude jedno, hlavně když bude moct dál sedět v bezpracném teple parlamentu a občas jí nechají v televizi o morálce kázat.

U KSČM souhlasím s Vidlákem. Ta strana zajde na nezájem. Už teď je nejmíň 4 roky nevýrazná, přímo neviditelná. Skála ještě říká věci ostře, ale lidi se nemají zas tak špatně, aby se radikalizovali "před listopad" - a tuhle nálepku KSČM pořád má. A protestující a nasraní lidé mají dvě až čtyři jiné volby.
TOP a STAN - rovněž souhlas s Vidlákem.

A na závěr Piráti. Tahle strana začíná vykazovat známky hodně dobře vymyšleného projektu. Je to strana pro děti revoluce a mileniály, přičemž jejich podchycení proběhlo ještě dlouho předtím, než tito poprvé vyrazili k urnám. Odpovídá tomu program před 4 roky: Helevole filmy zadarmo, dredy a legální marijánka. Ano, člověk okolo dvaceti volí převážně srdcem a tohle jsou jeho kruciální témata. Program dnes: svoboda na internetu, pusťte nás na ně - politiky (to my přece nejsme, stejně jako ANO), my to budeme dělat jinak. Jejich program za 8-10 let bude rekvalifikace, zvládnutí automatizace, podpora rodin s dětmi. Za 15-20 let pak dostupné vyšší školství, mezinárodní konkureceschopnost. Za 30 let pracovní jistoty a nepodmíněný příjem a za 40 let důchodci za životní jistoty.
To budou programy a slova. V reálu se budou stejně jako dnes starat zejména o příznivý mediální obraz a tomu budou odpovídat jejich činy a hlasování. Dnes je to jednoznačná afinita k TOP09 a náhrada jejich očekávaného výpadku. Se svým "proruským" členem se dokázali ještě před minulými volbami "demokraticky" vypořádat, čímž se zbavili snadného terče pro kavárenská média. A "prozápadní ukotvení", žádná referenda, žádný "populismus". I dvacetiletý volič dobře chápe, že Rusko je fuj. Říkaj to přece každej den v televizi, i ten Šafr vo tom dobře píše, helevole.

Jo a ještě úplně nakonec: Být chrudimákem, volím o příštím víkendu bez váhání ODSáka. Poprvé v životě a doufaje, že příště se bez této nutnosti už obejdu. Ale tentokrát bych si ani kolíček na nos nedal.

Zatím bez slepic

Myslím si, že s tou Prahou je to v ČSSD přece jen trochu komplikovanější. Pro komunální politiku je míra sluníčkářství daleko méně podstatná, než řekněme hrabivost pod sebe. ČSSD v Praze byla poslední nejvíce viditelnou baštou kmotrovství v uvedeném slova smyslu. Tím, že pražská ČSSD nemá nyní žádné zastoupení, je šance, že od ní odejdou lidé jako Březina, Dolínek, Poche. Nepochybně budou odvoláni z dozorčích a správních rad podniků v majetku Prahy (každý z nich má na kontě cca 4). Pramen pro ně vyschne. Nikdo s nimi nikdy nic z centra nesvedl a nemohl nijak zasáhnout. Ani ten Hamáček. Naopak, hlasy pro Hamáčka a potažmo pro Zimolu ve vedení strany, stejně jako hlasy pro vstup do vlády byly zobchodovány za to místo ministra zahraničí pro Pocheho. Proto jsem uvedl jinde ony odkazy, jak to v Praze fungovalo. Tito lidé "šéfovali" celé Praze a díky síle Prahy v rámci ČSSD diktovali celé partaji. Já za to jak v Praze volby dopadly jsem Pražákům vděčný. Ono je spíše otázkou, zda je v Praze restart ČSSD vůbec možný s ohledem na to, že Praha bude vždy pravicová. ODS to měla a má stran toho restartu jednodušší. Ostatně do komunálu bych orientaci stran moc netahal. Kuberu nebo třeba Víta Rakušana v Kolíně bych volil v oněch místech bez jakéhokoli váhání. Stran parlamentu už je to, ale zcela něco jiného.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže pravice se nám s tou levicí už dávno pomíchala.

Levicová strana jsou zelení, piráti, TOP09, STAN. - Poznáte je podle potlesku úchylům, snaze o přerozdělování, vládnutí od stolu, pohrdání pracujícími (jak zaměstnanci, tak podnikateli).

Kuberu bych volil tak leda na práci v uranovejch dolech. To že občas po pravičácku zahudruje neznamená, že to není ultralevičácký prase. On je výrobcem prvního muslimského gheta v zemi.

Zatím bez slepic

Piráti jsou levicová strana? Doporučuji forum.pirati.cz a přečíst názory, to jsou pravičáci jak hrom, ALE inspirováni Leninovým stylem vedení, kdy strana ví nejlépe co je pro nás dobré, nulová ochota dát lidem osobní zodpovědnost, prakticky převzali z levice jenom to nejhorší, tedy co levici škodilo a z pravice si nechali vše, ale "do málo dobrého" co měla odkopli...

Zatím bez slepic

Jejich program za 8-10 let bude rekvalifikace, zvládnutí automatizace, podpora rodin s dětmi. Za 15-20 let pak dostupné vyšší školství, mezinárodní konkureceschopnost. Za 30 let pracovní jistoty a nepodmíněný příjem a za 40 let důchodci za životní jistoty.

-
Nebo bude jejich program za 8-10 integrace mladých muslimu z no-go zón. Za 15-20 let snížení zločinnosti a narkomanie v základních školách a středních školách a za 30 let pomoc s výukou koránu a němčiny pro navrátilce z převýchovných táborů, zlepšení sexuální výkonnosti šestiletých nevěst na evropskou úroveň a zlepšení situace v rezervacích pro zbytky domorodého obyvatelstva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak se nám rodí král Prahy našich milých krajanů ?
Nástupce posledního ošklivě českého prezidenta Miloše Zemana?
Ten Erik Best je fakt hodně ošklivé kačátko!
Ale bohužel není slepý....

fsfinalword.cz > archiv > Králotvůrce Jiří
Králotvůrce Jiří
08. 10. 2018 - EB

Pro některé je předseda TOP 09 přespříliš opatrným oportunistou, který je ochoten ke kompromisu úplně s kýmkoli, pokud to poslouží jeho osobním politickým ambicím.
Jiní v něm vidí diplomatického hledače konsensu, který se snaží napětí spíše snižovat než zvyšovat. Teď se nachází v situaci, kdy může ukázat své pravé já. Koalice TOP 09 a STAN nyní sehrává na pražském magistrátu roli králotvůrce.
Dvě z pěti stran s největším volebním ziskem (Piráti a Praha sobě) nechtějí spolupracovat s dalšími dvěma stranami (ODS, ANO). Osud města tak leží v rukou Pospíšilova týmu.

Pokud se Pospíšil spojí s Piráty a Prahou sobě, bude vždy ve stínu Jana Čižinského.

Pokud to dá dohromady s ODS a ANO (možná ve formě menšinové „reformní“ vlády), bude si moci nárokovat křeslo primátora a začít se pomalu stavět do pozice jednoho z JASNÝCH FAVORITŮ NA NÁSTUPCE Miloše Zemana.
Pokud to teď Pospíšil zahraje chytře, z králotvůrce by se mohl stát králem na Hradě. "
*****************************
Eh, kletě!

Zatím bez slepic

Ah, možné je v politice všechno, ale bude-li jen trochu vůle, myslím, že V Praze povládnou Piráti, Praha sobě a TOP+STAN. |Ze strany TOP a Stan by to byl veletoč veletočů - jít s ANO. Budou-li Piráti a Čižinský politicky kompetentní, je v Praze vše dáno. -si myslím

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte podobný veletoč, jako když chtěl Knížetův Kalousek jít blahé paměti do holportu s komunisty? :-)))

Padouch nebo hrdina - všichni jedna rodina, pravil Limonádový Joe.
Za ta léta se už ale dostatečně "zdiskreditovali" svou pouze částečnou a tudíž nedůslednou zkorumpovatelností všichni, kdož mají zbytek poctivosti a studu v těle či duši, perspektivní členové rodin jsou už jen ti padouši.

Poctivé hrdiny můžeme potřebovat pouze a jen jako odstrašující příklad toho, jak dopadne ten, kdo nejenže nekrade s námi, ale zdráhá se dokonce i krást proti nám!

Proti pražským Mirkům Dušínům na věčné časy - a nikdy jinak!

Kdo nekrade s námi, ať krade alespoň proti nám!
Hodit mu lano pak můžeme vždycky: Buď ke společnému mlaskání u koryt, nebo na krk.
(Božebože, jak já jsem depresivní !)

Zatím bez slepic

Tohle se Vám bude Ah, a nejen Vám myslím líbit. Pavel Novotný, syn baviče Petra Novotného a bulvární novinář, byl zvolen za ODS v Řeporyjích starostou. Už tohle je interesantní pro ty, kdo jej znají. Ale objevil jsem "geniální" výrok Pavla Novotného, jenž je po tom, co bude starostou v Řeporyjích ještě "geniálnější". U soudu s hercem Vetchým, jenž ho žaloval za to, že zveřejnil jeho fotku s manželkou a pod ní napsal - Ondřej Vetchý s milenkou.

A onen výrok novopečeného starosty? Soudu sdělil, že to, že ona dáma po boku je manželkou OV nevěděl. Kdyby to věděl, nikdy by přece nenapsal, že je to jeho milenka. Je přece profík. Viz video na odkazu.

Kadence projevu je také interesantní. Řeporyje mají myslím o zábavu postaráno. A všichni tu malují ten výsledek komunálních voleb tak depresivně. -smějící se smajlík

https://revue.idnes.cz/pavel-novotny-reporyje-starosta-komunalni-volby-…

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Novotný toho blbce hraje přesvědčivě. Ale profesionální hráč pokeru, který dokázal vyhrát byť i jen několik málo miliónů korun v mezinárodních turnajích, blbec asi nebude.
https://revue.idnes.cz/pavel-novotny-vyhral-800-tisic-v-pokeru-dhd-/lid…

Nicméně si myslím, že řeporyjané museli hodně hřešit, když je pánbu potrestal bulvárníkem Novotným na radnici.

(Bože, jak já jsem...eh, nic.)

Zatím bez slepic

Ah, zábava je zábava. Hřešení už se týká té vážné roviny probírané věci. Tam má mysl v tomto případě nestihla dorazit. -smějící se smajlík

Zatím bez slepic

Anonym.
Jenže tenhle blbec bude mít podporu,asi víte od koho a také nemusí být obavu o nedostatek financí pro Řepořije.

Zatím bez slepic

Spíše se na to dá dívat, že lidé už neví koho volit, tak dají hlas raděj blbovi než "politikům"... Oni nehřešili, ale už neví co dál?

Zatím bez slepic