Není konec dějin, ale konec idejí

Autor
Štítky

V předchozích dnech jsme si zde na Kydech celkem hezky probrali situaci. Celkem jsme se shodli na tom, co nás obklopuje, možná bych si troufl říci, že sdílíme leckteré "styčné body". Přesto nám tyto styčné body (které sdílíme celkem univerzálně napříč republikou) nepomohou v žádném řešení. V tom, co dále dělat, už se shodujeme méně ba skoro vůbec, ale jestli z předchozích článků a komentářů něco vyplývá, tak je to nemožnost kolektivního postupu. Dovolte mi proto shrnutí: 

1. Uvědomujeme si nebezpečí, které nás obklopuje. Má mnoho podob, ale nejsme opiti rohlíkem. Člověk v tísni, Evropské hodnoty, Ojroparlament, Petříček, vláda, ani Babiš nás nepřesvědčili o žádných světlých zítřcích. Ne, nemáme klapky na očích a jsme skeptičtí ke všem výzvám jak zachránit svět. 

2. Svým způsobem se na budoucnost připravujeme. Minimálně duševně. Nejsme za vodou, nemáme plné trezory peněz, za které bychom mohli nakoupit zlato a brilianty. Nemůžeme si postavit ani betonové kryty, nemáme kam schovat zásoby potravin a vody, nejsme v žádné polovojenské organizaci. Tu a tam někdo dělá preppera, někdo má doma pistoli, já mám na dvoře studnu, krmení pro prasata na rok dopředu, zásoby uhlí na dva roky, kotel který funguje bez elektriky, mám plotnu pod kterou se dá topit dřevem a nevyhodil jsem rýče a hrábě i když sám potřebuju jen jeden. Ovšem pokud bydlíte v paneláku, těžko si doma chystat ohniště. Prostě povaha nebezpečí je pro každého jiná a jiné jsou i limity ve kterých se pohybujeme. 

3. V podstatě se ale shodujeme, že v budoucnosti nás nečeká nová operace Bagration, ale spíš plíživé přistěhovalectví a pozvolná ztráta svobody, ale i civilizačních vymožeností. Bude to taková balkanizace světa kolem nás. Vlaky budou mít pořád víc zpoždění, dálnice zkolabují při sebemenším sněhu, proud bude vypadávat nejdřív občas a pak stále častěji a najednou zjistíme, že jsou v Praze a Brně čtvrti, kde se nedomluvíme česky a kam není radno chodit. Žil jsem u Sokolova, vím jak vypadá gheto... ale s Romy se člověk alespoň domluvil... K tomu se děti ve škole nic nenaučí, ale o to víc bude nutné korigovat nalejvárnu různých školských neziskovek a pokud to půjde dostatečně pomalu, ani si neuvědomíme, že už máme zase středověk a jsme obklopeni pomníky zašlých časů, které nám připadají jako z jiného světa.  

4. Stát bude tohle všechno vydávat za pokrok a leckdo tomu bude halasně přizvukovat. Minimálně do doby, dokud to bude sypat. 

Když se na to tak dívám, tak svým způsobem hyneme na medicínu, kterou používáme proti tomu všemu, co se na nás valí. Jsme skeptičtí. Přijďte si za námi s čímkoliv, všechno rozebereme, promyslíme, na všem najdeme chyby. Ne, já nemyslím nějaké kverulanství. Prostě nepřijímáme nadšeně žádné novoty a blbosti, které se dneska vydávají za pokrok. Už jsme viděli hodně nadšenců, viděli jsme jejich velkolepé vize, pak realizační vystříslivění, pak hluboké pády a leckdy i žalostné konce. 

Ale podívejte se na ty druhé... Nějaký placený aktivista něco kvákne a druhý den se sejdou stovky lidí na demonstraci. Jo, je to pěkně vyfutrované penězi, ale většina těch skandujících, že Babiš musí odstoupit, ti to dělají zadarmo a s dobrým pocitem, jak slouží lásce, pravdě a demokracii. Podobné to mají ti klimatičtí aktivisti. Ti také nepřemýšlí o tom, jak se vlastně měří ty stoupající teploty, či koncentrace CO2, ale nadšeně přijímají interpretaci výsledků. Ti nejsou skeptičtí ani trochu. A přitom leckdy věří pěkným blbostem. 

Takoví Kurdové se pro vizi jejich vůdce Ocalana (která je podobná jako Leninismus) nechávají už léta letoucí zabít v bojích. Muslimští radikálové byli schopní odjíždět z Nizozemska a Francie do rozstřílené Sýrie, protože uvěřili něčemu, co byla blbost už od prvního dne. 

My tohle neděláme. My si dáváme pozor a stojíme stranou. Ale nestojíme tak daleko, aby se nám vyhnuly žalostné konce těch nadšených. Radikálové vzali sebou do ráje hromadu místních skeptiků. Vedlejší škody... Ti naši liberální demokraté uskutečňující u nás Barnevernet, lokajskou politiku vůči USA, ekologické vypínání jaderných elektráren, ničení tradičních rodin a boj proti plastovým brčkům, ti nás jaksi vezmou sebou. Můžeme si být skeptičtí od rána do večera, ale nevyhneme se ničemu, co přijde. 

V naší zemi těch idealistických aktivistů není moc, protože tu máme hodně skeptiků. Ale ono jich moc být nemusí. Mají tu svojí ideologii a jsouo schopní za ní stát. Je to sice blbost, ale kolektivní blbostí se daly nasypat velké hráze i slušné pyramidy. Oběti se nepočítají. Oni už svoje Hagany postavili. Blbost za kterou jde hodně lidí se (bohužel pro nás) také počítá. 

My pořád vidíme ty problémy. Vidíme ty budoucí žalostné konce, které přijdou, ale jsme tak skeptičtí, že žádnou vlastní Haganu nepostavíme. nezorganizujeme se. Dokonce se nezorganizujeme ani blbě. Oni se také hádají a rozpadají. Oni se také udávají a dávají si do tlamy. Ale pořád se organizují znovu a znovu. My se sice nehádáme a neudáváme, protože je zbytečné dělat ty jejich chyby... ale také nic nevznikne.  

Přes všechnu předběžnou opatrnost nedokážeme ani stát dostatečně stranou, aby se nám budoucnost vyhnula.   Pro nás platí Fukuyamova vize o konci dějin. Jen s tím rozdílem, že dějiny pojedou dál, ale nám došly ideje. Není nic pro co se dokážeme my skeptici nadchnout. Už jsme opravdu poučení, prošli jsme si školou dějin a máme důvod pro to, co jsme. Ale zdá se, že není nic co by s námi pohnulo. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku,
zásadní problém podle mého názoru spočívá v tom, že nic takového jako "MY" už nějaký čas neexistuje.
"MY" bylo velmi sofistikovaně programově ubito.

Zatím bez slepic

Znamena to ty co si uvedomuji, ze je ONI chteji zlikvidovat

Zatím bez slepic

Souhlas. Nejdřív se musí obnovit soudrznost

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák má dnes depresi, zdá se.
V minulých dílech toho seriálu "Vidlák a jeho parta" jsme se dozvěděli mj, to, že nemáme osobnost do čela, že nemáme společnou myšlenku, že nemáme dost vůle. Částečně je to asi pravda, také si to dost myslím.
Rád ale vzpomínám na leninskou tezi (raději se ani neptejte, kde jsem k ní přišel), že jedinec nevytvoří revoluční situaci, ale revoluční situace si najde svého jedince. To je k tomu vůdci/osobnosti do čela.
Neb pokud se nehodláme podvolit, muset být naše jednání asi revoluční.
Výstřelu z Aurory je teď v módě se smát, jenže kdo ví co by se dělo, kdyby k němu došlo?
Společná myšlenka by celkem snad i byla, jen je trochu rozplizlá. Třeba se najde někdo, do ji zahustí do měrné váhy kvalitního kovu. Byli v minulosti tací.
S tou vůlí je to trochu jako s tou svobodou, co je poznaná nutnost. Jak říkával můj nebožtík tatínek - synku, co musíš, jako bys rád. Možná nás život k té vůli dotlačí/dokope. Co se mě týče, mělo by to být rychle, stařecká demence už klepe na dveře, jak je ostatně zřejmé i z mých výlevů zde (i jinde).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tož to máte dobré, stréčku.
Já su blbé jak pantok už od narozeňá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Závěr článků ťal do živého, tedy do nás skeptiků. Pokud se zamyslím co jsem zde za poslední čas napsal, tak je to vskutku jen a jen, nejde, nebude, nebude, ne.......Nehodlám se za to trestat, ani nic na významu měnit, neb jsem o tom co jsem uvedl, hluboce přesvědčen.

"My pořád vidíme ty problémy." Naopak, my je nevidíme, to je onen důvod ke skepsi. Drtivá většina lidí dává přednost okamžitému malému zisku, pohodlí, zážitku dnes, místo větších zisků, pohodlí, zážitků v nedalekém budoucnu. Při takovémto zkratovitém jednání na ideje není čas, natož prostor. Kapitalistický ekonomický systém ve spojení s liberálním demokratickým politickým systémem z nás učinil jednotlivce, kdy jde a dokonce musí jít každý sám za sebe. Bez idejí bez myšlení. Systémem: co můžeš urvat urvi, co nemůžeš zkurvi. Takový systém je sám od sebe velice skličující a demotivující, ač na každém politickém, či ekonomickém rohu slyšíme jak máme být motivovaní a podobné marketingové žvásty.
Hlavní důvod k oné kritizované skepsi je, že už není ani vidět to pověstné světýlko na konci tunelu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
http://badicecream3.co

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už tady "někdo" naťukl marxák.
Takže já to kapánek - jednou větou - doplním.

Dělný lid vystoupí radikálně až v momentě, kdy nebude mít co jiného ztratit, než jen své okovy.

Jistě jste četli něco málo z období, kdy se zrodil pojem tzv. maloměšťáctví. Tedy symbol malého zaprděného človíčka (nikoli jen českého), který se dorval k malému majetečku a kvůli obavám ze ztrát (majetku i společenské prestiže) není ochoten udělat naprosto nic, co by mohlo pohnout společností kterýmkoli směrem.
Tak to jsme my všichni - kolem dokola. Většina z nás má nějaký příjem, bydlení, auto, jezdíme na dovolené, reklama nám neustále mlátí do palic, že jsme prachatá střední třída a žádné socky...
Až ztratíme ty tzv. jistoty, brzdy, kotvy a další harampádí, bude nám jedno, co se s námi stane a půjdem do toho.

Už vás slyším - ty vole, to je debil, co zas sežral nebo vychlastal...

Tak se mrkněte na životopisy teroristů, evropských emigrantů do Sýrie a Iráku, neziskovkářů, sluníčkářů a další svoloče.
Já tvrdím, že by stálo za to udělat statistiku jejich rodinných a osobních poměrů.
Prostě málokdo, kdo má jakž takž funkční rodinu a pár peněz na živobytí, půjde někam dělat bordel.

Zatím bez slepic

mě napadla po odeslání.
Prostě aby tady mohlo být možná jednou líp, musí být nejdřív o hodně hůř.

Zatím bez slepic

Dneska už není ta zbídačená dělnická třída, která nemá co ztratit a kapitalisti, ale spíše střední třída, která má stále co ztratit a korporace. Ti co jsou úplně dole, dostanou najíst zadarmo a žijou si ve svém nicnedělání vcelku spokojeně a nebouří se ani náhodou. Celé se to nejvíce podobá Calhounovu experimentu, ale lidé nejsou myši, že jo.

Zatím bez slepic

A už máme i myši s krásnými kožíšky, které tráví neúměrně času péčí o sebe a ani náhodou se nemnoží.

Zatím bez slepic

Hlavně, že se nám množí Vidlák a vidláci....

Zatím bez slepic

No jo, zradce mezi normalnimi lidmi hur hledas.

Pouceni - I rodiny zradcu jsou legitimni cil.

Zatím bez slepic

Když jsem včera napsal, že to budou ženy, které efektivně zlikvidují jakoukoli aktivitu partnera (tehdy jsem psal ohledně domobrany), tak jsem sklidil kritiku. Teď v podstatě to samé napsal Targus, a sklidil všeobecný souhlas.

Zatím bez slepic

Quot licet Iovi, non licet bovi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, vy jste dokonalý, myšleno bez jakékoli ironie a sarkasmu. Teď jsem vyprskl smíchy. Máte ale pravdu, vždy je důležité, kdo to píše, a jaké má místo/sympatie. Myšleno v dobrém, samozřejmě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pravil Vidlak.
Ale slovami klasika - nie je to idealne, ale je to tiez riesenie :D :D :D.

Ak ma Vidlak depku - nech si pusti ruske spravy. Vcera tam davali batusku Putina v Kaliningrade. Litva a Lotyssko uz dlho tocia nieco o tom, ako cez ich NATO uzemie nebude len tak tiect nejaky rusky plyn do Kaliningradu.
Tak si rusi postavili vlastny tanker na skvapalneny zemny plyn, k tomu postavili terminal na skvapalneny zemny plyn a k nemu postavili nejake to stanoviste pre tanker, dost daleko od brehu, aby v pripade ohnostroju z Kaliningradu nieco zostalo :D
Len tak. Potichu. Nik sa nebude Rusku vyhrazat. Iste. Stalo to more penazi. Ale nezavislost je skurvene draha.
Nasledovala diskuta batusku s miestnymi cinovnikmi. I sa rozhodlo, ze tak ako batuska zariadil rozsirenie specializovanych medicinskych centier do regionov a poprepajal to cez videokonferencie s tymi najspickovejsimi pracoviskami v Moskve a Petrohrade, aby pacienta nevozili cez niekolko pasiem na konzultaciu... tak teraz idu sirit umenie.
Postavia muzea, koncertne haly. Nech ma plebs moznost ist za kulturou aj v Kuzbaze a nemusi sa trepat do Bolsovoteatra.
Tak nejak vyzera, ak sa vlada a batuska stara o lud. Aj tam sa kradne. A vo velkom :D. Ale kurva ako to robia, ze pod sankciami, s HDP nizsim ako Taliansko (vraj), s tym kopcom ozralov v zemplankach - toto zvladaju???
Vidlak ma talent byt analyticky. Nech kuka na rusov. Potom nech si pusti ceske spravy. A napise, kde soudruzi v Praglu delaji chybu :D.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já to vidím jinak.
Po vzniku Masarykově republiky,přišla vize,rozpadem šlechty,šlechtického a cirkevního majetku.
Po druhé světové válce přišel socialismus,který dal také vizi.
Teď přišel kapitalismus v té nejhorší podobě a bez vize.
Kritizuje se Masarykova republika,že to nebylo to pravé
Kritizuje se socialismus,že to nebylo to pravé.
A teď se kritizuje i tento kapitalismus,také to není ono.
Nastává podobná stavitelská zmatenost,jako u Babylonské věže
Proto dávám za pravdu Vidlákovi o budoucnosti,když nevíte co bude zítra,natož za rok.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák je možná větší pesimista než lidi kolem sebe.

Zmizela MATERIALISTICKÁ vize. Tedy vize, že Vidlák všechno vyřeší tím, že někoho pozve na prasátko. Nebo vize, že lze udělat pokrok pouze materialistickými idejemi. Tedy ta vize předků: "Aby se naše děti měli lépe." Dosáhl se určitý stav, kdy všechny cíle se zaměřily na ekonomiku, tedy kapitalismus a extrémní pravice (liberalismus), a tím zmizel jakýkoli vyšší ideál.

Tady čtu, že změny lze provést pouze tím, že NĚKDO BUDE MÍT CO ZTRATIT. Je to - čteno mezi řádky - přiznání, že materiálně už se máme jakž takž dobře, a pokud nebudeme ztrácet, tak už nás někdo těmito ideály nepohne.

Smysl už mají vyšší ideály, které ovšem byly důsledně ubíjeny. Tedy ideály vlastenectví, národa, sounáležitosti. Ideály být užitečný. Ideály rodiny a rodinného života. Ideály přátelství. Ideály poznání. Ideály číření vlastní kultury. Ideály vlastní ceny - ceny jedince, národa, jazyka, kultury, rodiny, rodu, dětí, ... Tady je co získat, a taky to chybí. Tady vzniká "blbá nálada".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neviděl bych věci tak černě, už jsem psal, hybači světem zabudovali do své mocenské pyramidy nadkritické množství ideologicky naočkovaných blbů. Ti dělají závažné chyby. které je už dovedly k strategickým prohrám. Svojí nepřehlédnutelnou ideologickou zaslepeností vyvolávají resistentní reakci společnosti. Mají sice nekonečné prostředky, jsou stále neskutečně silní, jsou stále schopni vyhrát bitvu, ale už ne válku.
Až to budou prosírat, to bude rachot. Čeká nás zlom ne nepodobný konci I.sv.v.

Zatím bez slepic

Abych podpořil svůj optimizmus, přikládám Kopeckého:
http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-kopecky.php?itemid=33181
Toho pána blbové už docela dožrali, přestal být k blbům loajální.

Zatím bez slepic

Oni neočkují blby, oni pouze vychovávají české děti. A čeští rodiče jsou tak blbí, že už třetí generace si nechávají vychovávat své vlastní děti cizáky. Nic jiného v tom není třeba hledat. Až děti dospějí, zradí český národ, kteýr je nevychovával - k vlastenectví, jejich prospěchu, znalostem, české kultuře. Tak jednoduché to je.

Zatím bez slepic

Mám kluka na základce, a pečlivě si hlídám, aby se do školy nepropašoval nějaký svazák.

Holce je 29 a má bez mého velkého přičinění podobné názory na věci jako já.

Zatím bez slepic

To je základ.

Nedělat to je trestuhodné zanedbávání. Doslova hodné trestu.

Zatím bez slepic

Chválím. A když to bude dělat dostatečný počet lidí - tak nebude třeba ani domobrana.

Ale kritická chvíle nastane, až kluk půjde na univerzitu. To je teprve vymývárna mozků a semeniště svazáků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, je to pěkně vyfutrované penězi, ale většina těch skandujících, že Babiš musí odstoupit, ti to dělají zadarmo a s dobrým pocitem, jak slouží lásce, pravdě a demokracii.

- Ne, ti to delaji proto, ze chteji byt cleny skupiny a delaji sve nazory podle influencera. Maji z toho osobni vyhody, to ze si mysli, ze to delaji za sebe neni pravda. Delaji to proto aby zapadli. Nejou schopni mit nazor odlisny od skupiny.

Jejich nazory jsou strasne povrchni, zmeni influencer nazory ci zmizi, budou jak stado bez vudce. Je to stejne jako masa komunistu za minule revoluce.

Zatím bez slepic

Přesně tak. Většina lidí je blbě navedená, nic více. Filozofie davu.

Chcete-li, jde o zástupné sociální učení (viz Albert Bandura), kdy se jedinci snaží napodobit úspěšné jedince ve společnosti. Prostě nevědomky lidé pozorují okolní lidi, a snaží se napodobit ty úspěšné, a dělat opak lidí společensky neúspěšných.

Dělají to zejména ženy. Těm stačilo ukázat, že muslimové jsou nadřazená a chráněná skupina s vyššími právy, než mají domorodí Evropné - a už se ženy ženou začít si sexuální románek s muslimy. Totéž vůči černochům, apod.

97 % lidí jedou podle mainstreamu, pouze 3 % lidí jsou schopni si udělat vlastní názor a vlastní úsudek. To byla také strategie nacistů, komunistů a jiných režimů včetně dnešního. Stačí zlikvidovat (zabít, perzekuovat, finančně zlikvidovat, atd.) ty 3 % lidí - a zbytek národa je totálně poddajný. Tak jednoduché to je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Muslimští radikálové byli schopní odjíždět z Nizozemska a Francie do rozstřílené Sýrie, protože uvěřili něčemu, co byla blbost už od prvního dne.

Ne. Oni byli psychicky poskozeni uz od sameho zacaatku silenou muslimskouv vychovou - a z druhe strany evropskou spolecnosti, kde videli pekne kontrast a ubohost tho nabozenstvi a kultury.
Jejich vylet do Syrie je jako skopat nekoho na ulici, porvat se v hospode (protize vas podvadi zena, oficalne, ze vas nekdo urazil) nebo se vyhoditdo povetri. Byla to v podstate ritualni sebevrazda. Cele nabozenstvi a valka tam byla jen zaminka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takoví Kurdové vyfutrovaní po mnoha let americkými penězi doufají v to, že pokud budou dobře sloužit zájmům USA, tak jim USA zajistí vlastní stát. Kurdové sami založili další komunistickou stranu pro své ideály.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Upřímně jsem nepochopil smysl nekonečných vidlákových článků o tom samém, ale budiž.

Židé spolu spolupracují. Jejich životy jsou svázány extra pevnými pravidly, mnohem konzervativnějšími a pevnějšími než kdy dala světu tradiční společnost či jakékoli náboženství. Když se Žid narodí, má často už určenou zbytkem komunity povolání, a hned poté budoucího partnera - který zbytek komunity určí tak, aby se povolání k sobě hodila, a majetky byly spolu, ideálně se rozmnožovaly.

Židé si dávají pozor, aby své děti dávali do židovských nebo alespoň kvalitních škol.

Židé si mezi sebe nepustí žádnou inkluzi, žádný homosexualismus, žádné řádění aktivistů, neziskovek. Židé si mezi sebe nepustí žádnou ideologickou propagandu státu, ve kterém dočasně či trvale žijí.

Židé se ZÁSADNĚ nikdy do žádného státu ani národa NEINTEGRUJÍ. Maximálně obsazují místa s rozhodovacími pravomocemi v dané lokalitě, a pak je řídí ve prospěch Židů. Například ve většině států světa, včetně České republiky Židé prosadili nekritizovatelnost Židů aliasi fanatický antisemitismus, kdy veřejnost, policie a soudy přímo hystericky reagují na jakoukoli kritiku Židů.

Židé jsou totálními rasisty. Kohokoli kromě Židů považují za podřadnou rasu, která má Židům sloužit. V tomto mají fakticky stejnou filozofii jako muslimové nebo jako měli třeba nacisté Adolfa Hitlera. Židé se považují za nadřazenou rasu.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane D.Tump.
Přesně.
Ještě dodejte,který žid nedodržuje jejich učení,zákony,tak je zle.
Hagana.
Víme jak to bylo založeno provozováno,ale i kým a po zřízení státu Izrael,většina politiků,se rekrutovala s této teroristické skupiny.
Jen k tomu uvedu,že to bylo teroristická skupina,už tehdy prováděla teror jako propagandu.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, obávám se, že minimálně evropské dějiny jsou plné Židů/židů, kterým to židovství musel připomenout až ten někdo, kdo Židem/židem nebyl. Nejeden majitel železného kříže bojující za německého císařpána a německou vlast pak s úžasem zjistil, že je Němcům dobrý leda na topení.
Nechci hned připomínat Karla Poláčka, Arnošta Goldflama, Benjamina Kurase, Isaaka Asimova, Juraje Herze, Ludvíka Aškenazyho, Franze Kafku spolu s Maxem Brodem, Normana Mailera, Iru Levina, Josepha Hellera... To všechno jsou či byli, myslím, docela solidně integrovaní Židé.

Jistě, jeden by řekl, že Žid, který se zapomene chovat jako prototyp "Žida"/ "žida" již přestává být "Židem" / "židem" a tudíž tvrzení o "neintegrovatelnosti" a "obsazování rozhodujících pozic aby je mohli řídit ve prospěch Židů" zůstává nedotčeno. Vlastně i tento můj post se bezesporu ukáže jako důkaz "hysterické nekritizovatelnosti" Židů/židů vaše tvrzení jen podporující. Jednoduše řečeno, nesouhlasím s vámi.

Zatím bez slepic

Zapomněl jste na Basse, Otu Pavla, Wericha a Voskovce, Olbrachta. Speciálně v české kultuře mají nezastupitelné místo.

V našich podmínkách se židi s většinovým obyvatelstvem povětšině sžili.

Ve svém okolí ani u starší generace jsem nezaznamenal ani náznak antisemitizmu - tedy myslím toho echt.

Zatím bez slepic

Prostě existují odpadlíci, kteří se distancují od židovské komunity. Například Karel Poláček tak veřejně učinil po 1. světové válce, kde oficiálně vystoupil ze Židovské obce.

A tak bychom mohli jít jméno po jméně.

Až budete mít nějaký konkrétní a reálný argument, který vyvrací co jsem napsal, dejte mi laskavě vědět.

Zatím bez slepic

Ti židi, co se integrují skončí jako gójové a vy je nevidíte.

Teplejch židů je jak much.

Aktivisti u nich řádí jak posedlí. Kdopak jsou asi tak všichni ti troubové, co nám vnucují migranty, kteří je nakonec zabijí.

Jo, nepustí si žádnou propagandu státu. A co ti židi, co bojovali ve Wermachtu a v SS. Asi 100 000 by se jich původem kvalifikovalo jako občane Izraele. No a Porošenko, co nám teď oslavuje Banderovce.

To je sice hezký, že to prosadili, ale když se jim to hodí, tak sup - a třeba Herman nám tu brání banderovce jak posedlej. Na západě to samý. Já bejt žid, tak mě ze soukmenovců mrazí v zádech.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jinak, Židi si drží svoje tvrdé jádro. Toto tvrdé jádro založilo Izrael. Toto tvrdé jádro drží mocná místa. A z tohoto tvrdého jádra nebyla zholokaustován ani jeden jediný Žid. Všichni do jednoho byli včas varováni, nebo od nacistů vykoupeni, pokud nestačili zdrhnout. Podívejte se třeba na osud Sigmunda Freuda.

1) Odpadlíci, byť geneticky židovského původu, to tvrdé jádro nezajímá. Je jich mnoho, a argumentovat jimi nemá smysl.

2) Židé považují Židy po matce. Takže genetický Žid podle našeho určení není Žid pro dané jádro.

3) Je hezké, že tu předřečníci vyjmenovávají mnoho jmen, ale ty svědčí pro mě. Například Benjamin Kuras se k judaismu, nikoli židovství, přihlásil až v roce 1974. A tak bych mohl vzít jméno po jméně a rozsekat tyto příklady na maděru.

Úplně stejně můžete odhadovat povahu Čechů podle Václava Moravce nebo Daniela Hermana nebo Tomáše Halíka.

Židé, myšleni ti, kteří jsou v tvrdém jádře, se chovají tak jak jsem napsal. Právě tito Židé založili Izrael, a tito Židé založili Haganu. Toto tvrdé jádro hystericky řve při každé kritice Židů, že jde o antisemitismus, a nechávají dané kritiky stíhat soudy, policií, a likvidovat - třeba v České republice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Víte, lidí je moc :-)))) Už dost dlouhou dobu :-))) Asi tak o 6 mld :-) A mohou za to levicové myšlenky :-) Kapitalismus, ten skutečný, ne to, co je za něj dnes vydáváno a vychází z toho i článek, to může napravit. Já světélko vidím :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, že podobné sny o přebytečném počtu lidí měl i jakýsi Adolf Hitler, Jen je nenazýval nadbytečnými 6 miliardami lidí, ale podřadné rasy.
Ale nešť, je to Váš názor. Jen by mě zajímalo, do jaké skupiny se řadíte? Mezi těch 6 miliard nadbytečných nebo ty, kteří nadbyteční nejsou?

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby poklesl počet obyvatel o 6 mld,tak by poklesl i počet miliardářů,střední třídy a to se nebude boháčům líbit.

Zatím bez slepic

In reply to by Sartre (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já myslím, že Sartre by mohl jít příkladem a osobně se ve prospěch lidstva zastřelit.

Zatím bez slepic

Ono by bohatě stačilo, kdyby Sartre své myšlenky důsledně hlásal na místě, kde jsou třeba. Například by mohl navštívit Rijád, a hlásat tam svou myšlenku snížení počtu obyvatel přímo na náměstí. Nebo třeba v Kábulu. Tam se nejvíce množí. Pokud by si netroufal, stačí hlásat alespoň v Jihoafrické republice černochům. Pak si vůbec nemusí střílet hlavu, oni to okolní domorodci zařídí za něj - a jsou šikovnější a zkušení v likvidaci lidí.

Hlásat v Evropě, která vymírá, že je třeba snížit počet lidí je nesmysl. Stejný nesmysl, jako kdyby někdo chtěl bojovat proti komoušům a nazval by se po echt komunistickém Sartrovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Češi jsou většinově skeptičtí, plebejští a šikovní. Samé v podstatě pozitivní vlastnosti. Malý národ ve velké Evropě. V Evropě je jen jediný malý, plebejský a šikovný národ, velmi úspěšný a doopravdy demokratický.
Takže naše IDEA=být jako Švýcaři.
Ti mají vyřešeni všechny zde diskutované problémy českého národa, resp. řeší je neustále pomocí referend a lidových hlasování. Základní jednotkou je domovská obec. Domobranu mají dokonale zvládnutou.
Historicky se naše cesty rozdělili před mnoha staletími. Švýcarsko začalo jako stát sjednocením tří údolí a vyhnáním Habsburků, je to už přes 700 let. Česká šlechta naopak později pozvala Habsburky na český trůn a tím začala sestupná dráha Českeho království.
Takže jako vzor opět Švýcarsko, máme i podobnou reformační náboženskou zkušenost, na začátku 20. století jsme na tom ekonomicky byli podobně, teď je rozdíl obrovský, vím to protože jsem tam přes 20 let dojížděl pracovat na universitě s jejich doktorandy, mentálně jsou nám nejvíce v Evropě podobní.
Takže nefňukat, neříkat to nééjde, ....

Zatím bez slepic

Švýcaři jsou podporováni světovou elitou, protože i tito potřebují mít někde bezpečně ulité své prachy a majetky. Tudíž na jedné straně tatáž elita podporuje chaos a bordel v celé Evropě, na Blízkém Východě, v Africe, Rusku, apod. A zároveň dělá všem možné i nemožné - včetně celé své moci a zákulisním pracek - aby Švýcarsko byly bezpečné pro jejich majetky. Nic jiného za Švýcarskem není. Švýcaři pro to nemuseli hnout prstem, a není to jejich zásluha.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtěl jsem se již dnes dříve vyjádřit v tom smyslu, že Švýcarsko je nedotknutelné, neb jeho bankovní kobky skrývají mnohá tajemství. I proto tolerována i podporována domobrana. Ve jménu historie Švýcarska mlčel jsem. DT do toho šel prsama.
Cesty Páně jsou nevyzpytatelné, ni Hagana, ni Švýcarsko zde vzorem nebudou.

Zatím bez slepic

Takový malý detail.

Z Německa se netáhne na Rusko přes Švýcarsko a Švýcarsko nemá s Německem hranice na 3 stranách.

Kdyby Hitler na Švýcarsko zaútočil, tak by ho taky udolal. Když válčili Švýcaři s Napoleonem, tak je převálcoval taky snadno a až jestli bude většina Evropy muslimská, tak se taky neubrání.

Jinak mi to je sympatické, referenda a domobrana. Ale co, byla to tuším jejich psychopatická prokurátorka, co řádila v Haagu, bylo to Švýcarsko, co dodávalo zbraně muslimům do Jugoslávie, aby mohli rozpoutat občanskou válku, bylo to ve Švýcarský bance a na policii co zavraždili Ranzdorfa.

Jo a jakže to bylo se vším tím židovským majetkem na mrtvých kontech a pak na kontech nacistů? Takhle se vydělávaj slušně penízky?

Zatím bez slepic

Česká republika je střed Evropy. Jakákoli válka, která není přímo se sousedem znamená, že se vojsko přesune nejkratší cestou - tedy středem Evropy. Proto strategie přežití v centru Evropy byla navenek nic neříkat a myslet si své o prdeli. A až nepřítel/vojsko/okupant zeslábne nebo vypadne, tak ho dorazit, případně zapomenout. Z překvapením tak jedna mocnost za druhou zjišťuje, že Češi s nimi souhlasili jen navenek, a to co vypadalo jako loajalita byl jen dočasný klid zbraní. Ostatně ono to ani moc jinak nejde, když máte lokalitu, kde silných vojsk přechází několikrát více než v okrajových částech Evropy (Německo, Británie, Švýcarsko, ...) - tak silová povstání by rychle vedla k vybití nejlepších lidí a následně všeho obyvatelstva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Targus : "Prostě aby tady mohlo být možná jednou líp, musí být nejdřív o hodně hůř."
Ano, to je moc důležitý faktor. Životní úroveň musí padat dolů, nesejde na tom z jaké výšky padá.
Podíval jsem se na příjmy domácností (medián)ve Francii a u nás :
Francouzská domácnost : 21 199 €
Česká domácnost : 7 622 €

Nebo průměrná mzda, což dost zkresluje, aspoň orientačně :
Francie : 81.622 Kč
Česko : 29.596 Kč

Ve Francii to vře, my jsme šťastní, že se situace lepší.

Zatím bez slepic

Vůbec nepopírám uvedená čísla, nepopírám, že životní úroveň ve starých unijních zemích je vyšší, ale přece jenom je třeba ještě srovnávat ceny spotřebního koše. Nacestovala jsem se dost a řada položek je dražší, nebo mnohem dražší jinde. Nelze se také opírat o některé vybrané druhy zboží, které jsou např. ve srovnání s Německem tam levnější, to se v různých reportážích jen vyzobávají některé položky. Myslím, že obyčejní lidé musí počítat a šetřit všude - ale znovu - vůbec nepopírám, že naše životní úroveň je nižší - měřeno ukazateli jako průměrná mzda, či medián. Zatím jsme na tom stále docela dobře v kvalitě a dostupnosti některých důležitých služeb - třeba i ve zdravotnictví, i když někdy je člověk zděšen, dostane-li se do toho zdravotnického soukolí. Ale znám plno lidí, co žijí mimo republiku a co mohou, nechávají se léčit u nás. Zvlášť odstrašující příklad je Británie.

Zatím bez slepic