Rejpalčin deník - únor 2018

Autor

6.2.2018 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman. Novinářská sebranka „typ Pehe“ míní, že až vymře dolních pár set tisíc důchodců – voličů Zemana, bude líp a konečně se podaří zvolit na hrad nějakou tu kavárensky přijatelnou figuru. * Vláda  nedostala důvěru a Andy dostal druhý pokus k sestavě. S ostatními se handrkují a přetahují jako psi o kost, zatímco dosavadní demisní vláda si vládne vesele dál. * Okamura si naběhl, když si dovolil zpochybňovat oběti lágru v Letech. Konečně, je po prezidentských volbách, v mezidobí mezi  pokusy o sestavení vlády je pár dní okurková sezóna a tudíž se nějaký problém k přetřásání na dvorku hodí.  Lety se vytáhnou vždycky, když není nic lepšího a šťavnatějšího. * V Sýrii byla sestřelena ruská stíhačka, a pilot se raději zasebevraždil, než aby se nechal zajmout našimi spřátelenými alkájdisto-isilovskými přáteli. Naše mediální štěkny informují jen vlažně a jaksi neurčitě – sestřel provedli blíže nespecifikovaní „rebelové“, koneckonců, byl to Rus a tak proč dělat kolem toho nějaké cavyky. Ještě by mohlo vyplout na povrch, že ti „rebelové“ jsou teroristi a proti teroristům přece bojujeme my zápaďáci. Rusové jen bombardují civily přece. Též by mohlo vyplavat na hladinu, že raketa byla odpálena z území pod kontrolou Turecka, což je s podivem, že. Turek si stěžuje, že raketu dodal Američan, ten zase ujišťuje, že néé. Rus se namíchnul a trochu srovnal terén. Štěkny mlčí, bo v oblasti už není moc civilů, jejichž zlovolnou likvidaci by hodili na hrb Rusům, a oplakávat teroristy by ovce nemusela strávit. * V JůEsEj se stále nedaří najít solidní důkaz, že ten zlý Putin ovlivnil emerické volby. WSJ míní, že to je proto, že celý rok ruský špion ovlivňuje a mate tamní lidi, že sice nic přímo neovlivnil, ale přesvědčil „dezinformacemi“ politiky i veřejnost, že ovlivnil.

14.2.2018 – Vypukla zimní olympiáda, tentokrát v Jižní Koreji. Z čistě sportovní akce se stává tvrdá politika, Cubertin by zaplakal. * V Sýrii amíci bombardovali území kolem ropných polí a zabili ruské vojáky. Tvrdí naše štěkny. Podle jiných se jednalo o příslušníky soukromé (vojenské) organizace, která nemá „vládní“ pověření a zřejmě je placena vlastníky těžařských firem k ochraně ropných nalezišť. Američani mají podobnou „soukromou armádu“ Blackwater,  nasazovanou „s tichým souhlasem“ vlády, což nikoho nijak zvlášť nepřekvapuje a ani to nekritizuje. Zaměření a cíle tedy budou podobné, ale jedni to smí dělat (amíci) a jiní nesmí (rusové). Štěkny vyjí o „několika stovkách zabitých Rusů“, Moskva mlčí a ti co si říkají experti mluví zhruba o dvacítce mrtvých chlapů. Pravda bude asi někde uprostřed, ale pochybuju, že by si někdo dal práci a zjišťoval skutečný počet. * Macron vypustil informaci o Damaškem připravovaném chemickém útoku na vlastní civilisty. Naši demokratníci a rádoby umělci, popíjející v pražské kavárně, se toho chytli a vypustili petici, aby civilizovaný a demokratický západ zastavil to Asadovo šílené vraždění vlastních lidí. * Asi z nedostatku jiných témat vyplula na hladinu otázka Czexitu. Chytrolíni špekulují, co by to pro nás znamenalo a mediální štěkna Petra Procházková soudí, že česká ovce je tak blbá,  že nedokáže posoudit tak vysoce odbornou věc jako je případný odchod naší země z EU. K posouzení vstupu do EU se hloupost českých ovcí nezkoumala, bo výsledek referenda tehdá vyšel podle očekávání.

20.2.2018 – Proběhl sjezd ČSSD, což vypadlo jako divadlo se špatným scénářem a ještě mizernějšími herci.  Obecenstvo zřejmě nechápe text a ještě si dovoluje kritizovat výkon ansámblu. Na předsednický stolec usedne Hamáček. Prý dobře vypadá na plagátech. Zřejmě došly kádrové rezervy. Neslaný-nemastný Bohouš to není, ale nějaký tahač preferencí směrem vzhůru též ne. Spíše si tipnu na setrvalý sestup téhle partaje do říše zapomnění i přesto, že se derou do vlády. * Do Vatikánu směřuje dopis „stovky katolíků“, že kardinál Duka je fuj, protože nenadává na prezidenta, což svědčí o jeho nacionalismu , a nemá rád připrchlíky. A žádají, aby Dukovi nebyl prodloužen jeho kardinálský „mandát“, o který by měl přijít skrze svoje 75.narozky.  No, stovka „katolíků“ je v tom kotlíku věřících asi totéž co zrnko pepře v hrnci guláše. Aspoň má ten guláš šmrnc. * V Mnichově proběhla bezpečnostní konference, opět jsme dostali pozaucho kvůlivá neochotě nasunout do republiky migroše. Pohlavkování nestačí, lze čekat, že začnou tlačit silněji. Džejsí Juncker řečnil, že by EU měla být pružnější v rozhodování v zahraniční a bezpečnostní oblasti. Ten chlap je zjevně mimo nebo měl aspoň dvojku v žíle. EU je tak zkostnatělá, že kdyby naráz „zpružnila“, tak nevydrží a praskne. * V syrské Ghútě umírají „tisíce civilistů“ tou zlou asadovsko-ruskou rukou. Informace k nám plují hlavně od placených neziskovek maskovaných za humanitární organizace a dalších „píárových“ agentur sponzorovaných západem, takže pravděpodobně humbuk utichne hnedka, když se do oblasti dostanou i jiní než vyvolení informátoři. Tereza S. říká, že už nějakou dobu ostřeluje Islámská armáda (takto sdružující demokraticky smýšlející asadovskou opozici) Damašek, přičemž cílí jen tak nazdařbůh do rezidentských čtvrtí, což stálo život několik tisíc civilů. O těch západní štěkny cudně mlčí, to jsou „kolaterální“ ztráty „postradatelných“ lidí.

26.2.2018 – v „nejvyšších patrech české politiky“ se stále handrkují o vládě. Hamáček furt něco požaduje, ale nějak se mu nechce říct, co za to dá do placu na oplátku. * V Jižní Koreji včera skončila zimní olympiáda. Nesla se v duchu „svět vs. Rusko“. Snažili se moc před zahájením, aby Rusko hry bojkotovalo, a ono furt ne a ne pochopit, že účast jejich sportovců na olympiádě není žádoucí.  V podstatě už v Riu před dvěma lety byla předpremiéra, teďkonc dost přitvrdili.  Záminkou byl  doping, u Rusů nepřípustný, u jiných tiše tolerovaných, bo koho nechytí, ten jede. Rusa chytat netřeba u něj se VÍ už dopředu, že bere. WADA se činila, seč mohla, nachytat nějakého toho dopingově sjetého Rusa, ale zřejmě došli. A tak nemohli jet i ti ruští sportovci, u kterých se doping nikdy neprokázal, a též ti, které obvinění z dopingu zprostil mezinárodní  soud. Já jen nevěřícně zírala, že třeba v norské výpravě byla drtivá většina astmatiků, kteří astma museli potlačovat různými léky, aby vůbec mohli sportovat a nevypustili na běžecké dráze duši. Tak si říkám, že na to jdou ti Rusi špatně. Měli si zajít k norskému doktorovi, aby jim naordinoval norské léky na astma.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

o den později.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co s načatou nedělí?
Počkám si na pondělí.
Mezitím udělám kešáky
bo tu jsme za pěšáky
nemůžem si vyskakovat
musíme se slušně chovat
hlavně v kaufu a lidlu.
Myslím tímto na Špidlu.
Jak dává radosti průchod
vyměřili mu důchod
že musí lítat na Maledivy
jako ostatní kolektivy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to pravda odvěká
příběh opravdového ćlověka
končí vždycky smrtí.
To mě po ránu drtí
proč to tak blbě dopadne.
Smutek mě vždycky popadne
slzy se tlačí do očí
proč se ten člověk pomočí
a posere až na záda
takových lidí je plejáda
určitě každý druhý
ač měl na vlajce pruhy
slunce, klín nebo kříž
jde o 2 metry níž.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám drobné doporučení. Některé skutečnosti by se měly zdůraznit v každém záznmu:

6.2.2018 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman....

14.2.2018 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman....

20.2.2018 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman....

26.2.2018 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman....

Zatím bez slepic

3.2.2019 – naši umělci a kavárníci se furt nedokážou srovnat s tím, že na Hradě opět zasedl Zeman....

Kvůlivá věku se ti umělci a kavárníci obávají, že než vymře těch nejstarších pár set tisíc voličů Miloše Zemana, oni budou mrtví taky. Chtějí se ještě dožít toho opravdového sluníčkáře na Hradě, a tak dělají všechno možné, aby Miloš Zeman skončil coby prezident co nejdříve. Tolik se snaží, takových průvodů, demonstrací a plamenných projevů, Kalousek vede lid přes barikády a ovce pořád nic.
Nějak ti umělci a kavárníci zapomněli, že po desetiletí aplikovaná mediální masáž, že se jako lidé nemají zajímat a všechno nechat na odbornících, co všemu rozumí lépe než ten prostý lid, měla efekt. Když někomu desetiletí říkají, že je hloupý, buď se začne jako hloupý chovat a nereaguje na nic, nebo je přestane poslouchat a myslí si něco o části, kde záda ztrácí dobré jméno. Ovšem takový lid se pak těžko mobilizuje k boji na barikády za vyšší principy. Třeba MH-17, takových civilistů zařvalo, agent Plavec alias Štětináč z Brusle bunktoval ke šturmu, jeden usínající šlechtic sedlal koně (on sám by nesedlal, to věrný lokaj Kalousek, kdyby se nenalil), a nic. Demonstrace na 17. listopadu proti Babišovi za synka, i reportáž pozdrželi, a nic. Kliniku vyklízeli, a nic, jen si mnozí pomysleli o nerovném přístupu exekutorů, protože při takovém počtu exekucí už každý zná nejméně jednoho člověka s exekucí a jeho příběh. Je to jako s Romy. Když má příliš mnoho lidí osobní zkušenost s jejich kriminalitou, žádné programy neziskovek nedokáží změnit pohled majoritní populace. To mohou jen sami Romové.
Ovce mají jiný názor než ti týpci, co se vydávají za umělce a elitu národa. Než ovce vymřou, jak si ten etalon dobrých mravů přeje, především skončí funkční období Zemanovi i Babišovi, proti kterým tolik bojují. A mnozí z nich se změny prezidenta a premiéra ani nedožijí.
Zbývá jim jediné, opravdu emigrovat, jak před každými volbami vyhrožují. Pak na 14 dní zalezou, oklepou se a zase začnou bojovat proti zvolenému člověku, místo aby si počkali na další volby.
Bakala bojuje bůhví za co, Soros asi trpí pokročilým stádiem stařecké demence a oba dohromady neví, čí jsou.
BIS nás neustále oblažuje zprávami o nebezpečí ruské hybridní hrozby. Asi ano, existuje, ale Rusové jdou s tou propagandou fikaně. Neříkají nic, protože zjistili, že když nic nebudou říkat, celá ta kavárenská protiruská smečka se znemožní sama. A to je důkaz toho, jak jsou Rusové rafinovaní a ovlivňují situaci v ČR!
Hybridní hrozby, že by zde působily i jiné rozvědky než ta ruská, se nějak neříkají. Tak kromě ruské má největší vliv ta americká. Stačí se podívat na duhový pochod hrdosti a tam vidíte zamíchané agenty. Poslanci si chodí na americkou ambasádu pro rozumy jak před 1989 na ruskou. TOP 09 se chová jako odloučená rezidentura BND a koná ve prospěch Německa. ČT zase hlásá bruselskou notu. Francouzský organizační talent se spojil s německým šarmem a tak vznikl takový bordel, že nikdo pořádně neví, koho tu vlastně řídí rozvědka francouzská a zda vůbec něco řídí. Asi se stáhnou do ilegality po každém Macronově projevu, takže už z ní ani nevylézají. Čínská zase leze pořád na Hrad a maskuje to za ekonomické zájmy. A všem ostatním rozvědkám nestojíme ani za tu námahu s ovlivňováním, protože vědí, že za nás rozhodují v Bruselu a Berlíně, tak je zbytečné se o cokoliv snažit. Škoda námahy a peněz!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby herci a umělci měli žít z toho, co jim ovce za výkon dají, jinak by si jich pak vážili.
Stejně tak neziskovky, které se živí, třeba zprostředkovaně, politikou. Jak by asi prosperovaly, kdyby měly žít z toho, co dostanou přímo od lidí ?
Politici vymysleli obludný systém, jak s ovečkami vydrbat. Živí tuto sortu a jim podobné, z rozpočtu, přes ministerstvo kultury, sociálních věci a pod.
Ani ministerstvo vnitra nezůstává pozadu :
Server Parlamentní listy zveřejnil příjmy Trasparency Internacional.
Podle zveřejněného dokumentu dostala TI v letech 2009 až 2017 celkem 80 milionů korun. Nejvíce pak od ministerstva vnitra (bezmála 15 milionů) a od resortu zahraničí (přes 14 milionů).

To se pak dobře bojuje proti tupým ovcím !

Zatím bez slepic

Kdyby herci a umělci měli žít z toho, co jim ovce za výkon dají, jinak by si jich pak vážili.
====
platí pro obě strany
ovce i komedianty

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No myslím, že Bakala i Soroš ne že neví, čí jsou, to jsou Rotschildovi koně. A TOP 09 ne že se "chová jako" rezidentura BND, ale že skutečně - přes svého dnes čestného spícího předsedu- jí skutečně je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trpajzlíkově vřískání o malých a velmi snadno omluvitelných válečných zločinečcích při tzv. humanitární bombardýrovce.
Pro trpajzlíky a jiné zájemce zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Spojeneck%C3%A1_s%C3%ADla

Oproti znění starému cca 10 - 15 let je aktuální verze "poněkud" přepracovaná.
Mimo jiné je přiznáno docela vysoké procento sestřelů leteckých prostředků NATO protivzdušnou obranou i leteckými silami srbské armády, jsou přiznány válečné zločiny uplatňováním taktiky tzv. cílů dvojího využití - přeloženo z politicky korektního ptydepe - rozmlácení škol (300), jiných veřejných budov (např. budova regionálního parlamentu Vojvodiny v N.Sadu), hromadných dopr. prostředků, atd.
Rovněž je přiznán ostudný výsledek procentuální úspěšnosti napadání vojenských sil Srbska - za 78 dní tzv. kampaně a zhruba 10 000 přiznaných náletů se spojenečtí soudruzi trefili do 13 (slovy třinácti) tanků.
No neber to.

Zatím bez slepic

Ale nešlo o to, zda se trefí, ale zda vyprázdní zbrojní sklady. Třeba Francouzi si je v Libyi vyprázdnili tak dokonale, že na konci místo skutečných bomb házeli betonové atrapy. :-) A zase se roztočila kola výroby. Je to takový potlač po evropsku. Potlach byl zvyk amerických indiánů na západním pobřeží, kde pohodlně žili z lovu ryb. To se sešli, dávali si navzájem dárky, a ty přijaté hned ničili, aby ukázali, že na to mají. Kod už neměl, co dát, prohrál. Nakonec byli všichni bez věcí a když potlač skončil, začali si je vyrábět znovu. Tento zvyk převzala americká armáda a veškeré její akce jsou jen velkým potlačem.
Hostitel potlače (USA) rozdává dárky, a hosté (Irák, Afgánistán, Libye) musí s hostitelem držet krok a dárky vracet. Když se hostitel nebo host úplně zruinuje, nezbude mu jiný způsob udržení cti, než sebevražda. Takto válčí americká armáda s Talibanem, ale Talibánci místo aby uznali, že se zruinovali už před 17 lety, válčí dál, hodnoté dary typu dronů opětují jen sebevražednými útoky a tak hostiteli potlače nakonec nezbude než spáchat mediální sebevraždu jako při jiném potlači v severním Vietnamu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavé bude sledovat vývoj v ČSSD. Podle všeho se naši milí sociální demokraté rozhodli soutěžit o voliče s TOP09.

Ze současné vládní sestavy představují to nejhorší.

Zatím bez slepic

ČSSD chybí charisma, své původní voliče odkopla a nahradila městskými liberály, kteří budou volit Piráty. Asi se můžeme rozloučit s TOP 09, STAN i ČSSD, jejich voliče si po dalších pro ně neúspěšných parlamentních volbách rozeberou jiné strany. Tedy pokud do té doby ČSSD nezkrachuje úplně, nemá k tomu daleko.

Zatím bez slepic

Admirál.
ČSSD bude mít Rejpalka také v deníčku.
Víme jaké byly tanečky kolem sestavování vlády.
Hamáčkovo bití v prsa,jak si ČSSD polepší,jak se zviditelní,vzalo po všech trapasech s Pochem zasvé.
Jsou hlášky o změně názvu,co dělá dost firem,když jsou v insolvenci,změní název a dluhy pošlou soudu,nebo státu.
Také se snad mluví o prodeji Lihového domu.
Ani bych neřekl.že soutěží o voliče TOP,spíš jdou stejnou cestou jako TOP a voliči obou stran čekají,kdo je osloví.

Zatím bez slepic

bude nezajímavá. To je jak hledat svíčkovou v kafilerce.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Praotec Čech hledal zemi mlékem a strdím oplývající.
Zabrzdil na špatném místě:
Na strdí má dost lidí alergii a zbytek po něm tloustne.

A když se zkazí mléko, vznikne kyselé mléko.
Když se zkazí kyselé mléko, vznikne tvaroh.
Když se zkazí tvaroh, vznikne sýr.
Když se zkazí sýr, vzniknou syrečky.
Ještě před nedávnem se tvrdilo, že syrečky se už víc zkazit nemůžou.

Bohužel to není pravda, když se zkazí syrečky, vznikne postsobotkovská "ČSSD".
Je jednodušší hledat v kafilerce kvalitní svíčkovou než v pocheovském vedení ČSSD sociálního demokrata.

Zatím bez slepic

A k té soutěži o voliče přidali ještě soutěž o milé krajany.
Mají starost o zajištění a funkci pro Hermana a to nejsou lidovci, viz odkaz níže.
Tedy se pak nedivme Petříčkově toleranci k Banderovcům.....
Možná nejvíce v názvu strany nyní vadí to jediné jedno v současnosti asi naprosto nevhodné označení Česká!

Protože i Madla, co přijede 11.3. 2019 den před výročím našeho vtažení do NATO, napsala knihu o fašismu. A tam se prý nejvíce podobají fašistům dnes ti politici, co horují za národní zájmy a vlast.
Namátkou jeden Maďar, jeden Polák, i na Zemana tam má odsudek.....
Ještě budeme koukat, kdo v "novořeči" fašista je, a kdo není!

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Vladimir-Pelc-Let…

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mi taky tak připadá. Ale určitě je to jen škaredá proruská dezinformace, stejně jako důvod, proč se v pražském metru měly přejmenovávat zrovínka stanice Pražského POVSTÁNÍ a NÁRODNÍ třída.

Zatím bez slepic

dík, lidi
tady si počtu

a doporučuji dál....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera pozdě večer jsem na ruských zprávách zachytil zajímavou informaci. Jistě víte, že vrazi z Volstrýtu chtějí do půl roku odstoupit od té rakeťácké smlouvy INF. Ruské vedení odpovědělo ve smyslu : co se budeme handrkovat, když chcete odstoupit, tak vás podpoříme a už teď od té smlouvy odstupujeme taky.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

na hovno.
A z vyjádření Ivanů lze usuzovat, že jsou připraveni spustit výrobu.
...chjó...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nasazených v libyjské kampani.
I se zdrojem, když už tu plýtvám časem:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vojensk%C3%A1_intervence_v_Libyi

Nasazené vojenské síly
USA

USS Mount Whitney, velitelská loď třídy Blue Ridge[36]
USS Kearsarge, vrtulníková výsadková loď třídy Wasp[36]
USS Ponce, amphibious transport dock třídy Austin[36]
USS Barry, torpédoborec třídy Arleigh Burke[36]
USS Stout, torpédoborec třídy Arleigh Burke[36]
USS Providence, jaderná útočná ponorka třídy Los Angeles[36]
USS Scranton, jaderná útočná ponorka třídy Los Angeles[36]
USS Florida, ponorka třídy Ohio nesoucí řízené střely Tomahawk[36]

Torpédoborec USS Barry

3× B-2 strategický bombardér s vlastnostmi stealth
F-15, víceúčelový stíhací letoun
F-16, víceúčelový stíhací letoun
E-3 Sentry, letoun včasné výstrahy[37]
4× AV-8B Harrier II, bitevní letoun s charakteristikou VTOL
6× Fairchild A-10 Thunderbolt II[37]
2× Lockheed AC-130[37]
2× Rockwell B-1 Lancer[37]
Lockheed EC-130[37]
RQ-4 Global Hawk[37]

Trpajzlíku, fakt začni študovat.

Zatím bez slepic

Targusi , přečetl jste si informaci kterou jsem vám poslal ohledně vyzbrojení Kosovské armády US sviněmi? Je to pod vaší reakcí na můj příspěvek ohledně podpory US sviní Kosovské narkomafii.
Jedná se o 51 ks Hamříků. A o tom jsem psal.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak jste zmínil něco bez konkrétní číslovky, na což jsem vám cosi odepsal. Víc jsem tam nelezl.
Hummery jsem v Kosovu samozřejmě vídával, nicméně žádný lump z posádek těchto aut mne neučinil svým zpovědníkem, takže netuším, kde a jak se k nim dostávali.
Jak jsem psal, bylo to docela oblíbené přemísťovadlo a většinou bylo v civilních či polocivilních barvách, mnohá z nich měla balistickou ochranu (to se pouze domnívám, platí prohlášení o zpovědníkovi).
Stran podpory USA Kosovarům mohu doporučit knížku o výcvikových táborech, jimiž prošlo min. 25 000 kusů. Pokud byste měl extra zájem, mohu pohledat v kompech. Ovšem pozor - je v ruštině.
A teď jsem narazil na problematiku armády Kosova - my jsme z toho na placičku a ti zmetci s tím otravujou už docela dlouho.
Zde odkaz:
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/kosovo-chce-regulerni-armadu.A170308_2…
Dva roky starý i-Děs.

Zatím bez slepic

Napsal uživatel Hnidopich (neověřeno) dne So, 02. 02. 2019, 00:31 In reply to Re: Hnidopich Myslím, že jste těžce mimo. by Targus (neověřeno)Trvalý odkaz
Ale nejsem Targusi
No mám sloní paměť jako Bimbo a tak jsem našel to o čem jsem psal.
24 obrněných Humvees přichází z USA do Kosova
"Do Kosova bylo do Spojených států přijížděno 24 víceúčelových kolových vozidel s vysokou pohyblivostí (HMMWVs)," uvedl RTK2 v Prištině.

ZDROJ: TANJUG
PONDĚLÍ 10. PROSINCE 2018 |
12:20
Podíl
Screenshot / Youtube / VOA
Screenshot / Youtube / VOA
Podle vysílatele se očekává, že budou k dispozici (budoucí) kosovské armádě. "

Zpráva připomněla, že kosovská vláda v červenci podepsala smlouvu na nákup 51 takových vozidel.

Na slavnostním předání na kosovské bezpečnostní síni (KSF) se zúčastnili vysoce postavené místní úředníci a velvyslanectví USA.

Zasedání kosovského shromáždění, jehož agenda bude obsahovat tzv. Kosovskou armádu, je plánováno na 14. prosince. Podle předsedy RTK2 v předvečer tohoto zasedání bude prezident shromáždění Kadri Veseli navštívit Spojené státy.

Velvyslanec USA v Prištině minulý týden řekl, že Washington "důsledně podporuje rozvoj KSF a jeho transformaci do ozbrojených sil" a že to bude "pozitivní krok".

Minulý týden také tisková zpráva v Bělehradě ohlásila, že zásilka amerických zbraní je na cestě do Kosov

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hřib nenasadil frézy;
na Václavák jen se řetězy
do ruky cepín, na boty mačky
ze severu jdou eskymačky
černoši prchají na jih
nebudou v těchto krajích;
zůstanou jenom jedni -
odolní černoši lední.

Zatím bez slepic

Ládiku!!!
Vy mě někdy rozesmějete, zatímco jindy bych nad Vašimi veršíky skoro brečel ... (Samozřejmě ne nad kvalitou, ale nad jejich pravdivým obsahem)
Ale co rozhodně nikdy = NENUDÍTE !!
Uděluji zde obvyklé platidlo : 10 slepic ;-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nad Novou Jugoslávií (tehdejší název) je potřeba přičíst urychlené návraty soudruhů spojenců na letiště sousedních zemí, několik průzkumných dronů, odkloněné bombičky na jiné cíle (v sousedních státech, např. Bulharsko a Maďarsko) a naprostou eliminaci vrtulníkových jednotek, které měly za úkol vzdušnou podporu pozemních operací TKM = předtím UCK. V ofiko zdrojích se dočteme pouze o nouzových přistáních bojových helikoptér v Albánii.
Byl jsem tenkrát třikrát za sebou v Tetovu a Blace, Jugoši jim svými Mig-y 21 dávali dobrou sodu. Přitlačili je hezky do údolí mezi kopce, kde byli v přímé palbě pozemních zbraní. Vůbec jsem to klukům americkým nezáviděl. Asi to bylo poprvé, kdy jim takhle někdo topil.
Celkově byla tato kampaň přehlídkou NATO tragédů. Kromě rozboření infrastruktury a páchání válečných zločinů nedokázali vůbec nic. Z vojenského hlediska nesplnili ani jeden ze zadaných úkolů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kde teď bude mít pobyt?
Býval podoben kondoru
dnes na národním výboru
bude mít PO box
možná už šňupe koks
nebo vybírá popelnici
a táhne smrad po ulici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

DNES 3.2.2019 VE 20:00 NA HBO - "BREXIT".
Docela aktuální film, že? 🤭

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců.

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii.

https://www.hbo.cz/movie/brexit_-105395

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A nezůstaly tady (pro ověření) některé vpravdě perly, takže jen dvě, které stojí za připomenutí :
1) "Zemana nevolilo 7,2 mil. voličů" - buďto vořech fatálně nezvládá odečítání nebo netuší, že mezi množinou voličů a množinou obyvatel je jistý rozdíl nebo prostě jen zase zkusil sprostě zalhat, aby (zřejmě jen před nadřízeným orgánem) dodal větší váhy pro svoje ... no, úsilí
2) "výsledky voleb, ani těch demokratických, ještě nezakládají právo na celý mandát" - to je další z ukázkových odkopání. Ačkoliv se to přece dávno ví, že i když vořeši nenajdou ani procesní, ani faktický chlup, stejně neuznávají, když to nedopadne podle jejich. (Ruské špiony si můžou přimyslet vždycky, důkazy netřeba, jsou to přece špioni ;-)) Prokázali to už v Sýrii, na Ukrajině (tam už dvakrát), v USA, v Srbsku a nakonec i v ČR (třikrát), ačkoliv tedy česká "míra" je s tou syrsko-ukrajinskou nesouměřitelná. Zatím.

Zatím bez slepic

jen pro zajímavost: Ve zvráceném vořechovském počítání "kolik % koho nevolilo" by Zemanův protikandidát neměl ani Prahu, kde ho nevolilo více než 51% voličů (ne obyvatel :-D )

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

zuříte, páč nejste krásný, mladý a chytrý, tak hledáte zcela nepodstatné mušince na té početní nádheře.
Já zuřím taky, taky jsem starý hnusný mamlas, tak se neurážejte...
:-)

Zatím bez slepic

:-)))
Není-li realita v souladu s vořešími fantasiemi, tím hůř pro realitu...

Zatím bez slepic

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravda je, že ve finále prezidentských voleb kandidát Drahoš dosáhl na vynikající druhé místo, s malým odstupem na vítěze voleb.
A kandidát Zeman skončil potupně jako předposlední.
Proti tomu se nedá nic namítat.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

58,
jsem rád, že tady alespoň někdo ovládá základy logiky !
Já mám pouze jednosemestrovou zkoušku z primitivní logiky matematické, ale průběžně si doplňuji vzdělání.

Zatím bez slepic

Martin V.
Přesně chválím.
Teď Rusko po vidlácku,hodilo vidle USA do podbřišku ve Venezuele,toť otázka zasáhnout a znemožnit USA ještě víc,nebo to nechat plavat,čas to vyřeší.
O volební účasti škoda mluvit,co volby do parlamentu EU,snad ani 20 % a tak lukrativní posezení.

Zatím bez slepic

Birke posral a nešel za dveře. Na Ukradině se jednu dobu řezali v parlamentu celkem běžně.
Je příznačné, že když se servou třeba hokejisti, nikomu to celkem nevadí. A tady budou trousit moudra, samozřejmě zejména ti, kteří by menší průplesk potřebovali.
Jinak s projevem poslance Volného nemám žádný problém.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vídává vořech často při pohledu do zrcadla... a z toho pak usuzuje i na druhé. Projekce se tomu tuším odborně říká. U bodu 1 potvrdil neznalost rozdílu mezi voličem a občanem, u bodu 2 potvrdil mnou napsané - a za co že chce omluvu???

Zatím bez slepic

Martine (a spol.),
jsem ukřivděnej.
Se mnou podobně perspektivně nepodiskutuje nikdo!

Přitom přísloví praví:

Lepší asfaltový holub v nose než sartr na střeše světa!

Zatím bez slepic

úplně nasral.
Ale pak jsem si představil, jaké by to bylo, kdybych měl asfaltového holuba v prdeli...,
... a ještě k tomu s nízkou teplotou tání...,
... nějakých plus pětatřicet v Celsiích...

Zatím bez slepic

prave som zapojil extra zavit, aby sa mi rozbehla nejaka rozmazana imaginacia..co by bylo...kdyby byl holub v prdeli :D :D :D
Hned mam nedelu krajsiu :D :D :D

Zatím bez slepic

Targusi,
vidím, že jsem vás přecenil: Na to by přece stačil vyřazený barel od nafty, naplněný vřelou vodou.
Kdybyste byl mladší, doporučoval bych před ponorem obložit moudí igelitkou s drceným ledem. Ale v našem věku už na tom zas až tolik nesejde...

Zatím bez slepic

Xakru,
buďte rád, že jsme oba 96ti procentní a ne čtyř% !

Zatím bez slepic

s vařenou prdelí?
:-(
Tak to teda nevím...
A moudí mám ještě funkční,... ku podivu..., asi proto, že jsem se šanoval zamlada...

I když je fakt, že kdybych začal otravovat Starou Jahodu, mohla by na mě zavolat policajty za prznění vykopáv..., éééé..., radši nic...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

i čtete?
:-)))
Se vám divím...
:-)
Kdybych neměl práci na kompu...

Zatím bez slepic

... ale kvůli těm perlám to stojí za to :-)) někdy teda. A pak, přiznám se :-)) , i kvůli tomu, jak vořech krásně ztrácí svoji občasnou glazuru ("přece normálně diskutuju - co proti mě propána máte?"), když se člověk trefí do černého nebo když je vořech usvědčen v rohu a zkouší se vylhat. Jako dneska. To mě docela baví...

Zatím bez slepic

Master zaslouží pětadvacet na holou.
:-)))
Já měl Trpajzlíka nádherně na lopatě, nimral jsem se s tím snad deset minut, a oni mi to hnedle smázli i s jeho slintem.
:-)
No nic, můj život mi čím dál víc připomíná seznam ztrát, takže jeden smáznutý koment snad nějak rozchodím...
:-)))

Zatím bez slepic