Zabijačková sezóna končí

Autor
Štítky

Dnes dělám poslední zabijačku. ...

Chlívek je prázdný, za chvíli budou nová selata a do podzimu se budu starat o přírůstky a zdárný vývoj a welfare pohodu svých zvířat. Odložím nože a po krvi se postarám zase o nějaký ten život. 

Tento víkend tedy nevyjde žádný nový článek. Ale můžeme se dále dívat, jak nám zatýkají a obviňují Faltýnka a co se doopravdy upeklo u Velkého bílého otce ve Washingtonu. 

Váš Vidlák

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Velkého Zao včera večer na ČT 24. A sice, že vůbec nic neznamená, o čem žvanili DéTéčko s Anďochem, nýbrž v jakém kontextu byl Anďoch pozván. Tedy v kontextu průserem Hulahej a návštěvami dvou US-šašků v Mnichově a ve Varšavě.Oni to vlastně ani nejsou tak moc šašci, jako spíš vyděrači, bandité, raketýři a tak všelijak podobně.
A bohužel má pravdu.

Ještě k tématu Kapsche a mýta, které jste docela hbitě přišili taky DéTíkovi. Popravdě - ani bych se nedivil. Anďoch zajde na kafe do Agenturního Inteligentního Centrálu (SíÁjÉj), tam mu vysvětlí, co všecko se stane a on jen pak čumí zpoza vody, co všecko se může doma udát, když vytáhne paty, a jak Čeští Fousci hezky poslouchají. Proč by to nemohla být pravda?

Padl tu i dotaz, kolik asi tak Kapsch na českém kontraktu vydojil.
Kdesi na ACZ je o mýtu můj článeček s přibližnými čísly a odhady. Zkušení hledači jistě najdou, bylo to v sekci čtenářských blogů cca tři roky zpátky.
Napíšu jen shrnutí.
Stát vydělával na dálničních nálepkách z vozidel nad 12 t celkové hmotnosti cca 2 mld. Kč ročně, (na osobních autech cca 1,5 mld. Kč).
Kapsch začal rýžovat, tuším třemi nebo čtyřmi mld. Kč, což bylo vzhledem k počáteční investici státu ve výši 21 mld. Kč zoufale málo. Vůbec se totiž nemluvilo o tom, kolik kasuje Kapsch za provozování celého systému (za první rok asi 1 mld.) a kolik musí platit chudáčkům z Telefonicy Ou Tů 0,9 mld. Kč). Fakticky ta šel stát do těžkého mínusu.
Aby se to vylepšilo, takřka ihned se zvedly sazby mýta a následně se zpoplatnilo vše nad 3,5 tuny.
Desetileté finále bylo takové, že:
- cena za výstavbu mýtných hovadin vyšla na 30 mld Kč (prý s možností monitoringu a řízení dopravy, nikdo ale neví, jak, chachá),
- tuším, že něco okolo dvacky sebral Kapsch za správu výběrčí sítě)
- asi 15 mld. sebrali subkontraktoři (telefonický Kyslík, údržba a opravy bran, údržba hardwearu a softwearu).
- celkem se vybralo asi 78 mld. Kč.

Jen počtář, který prošel inkluzivní výukou matematiky, si zřejmě nespočte, že pokud by se erár držel původní nálepky, zbylo by mu o hezkých pár ušmudlaných miliardiček víc a další miliardy by neodtekly kamsi za naše hranice (Kapsch a Kyslík).

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Snad jen doplním,stát o mnoho víc nedostane,jen bylo nutno v tom udělat rošádu,aby to tak nebilo do očí.

Zatím bez slepic

Otázkou je, zda stát může tak nevýhodné smlouvy ještě někdy vypovědět. Asi ne a zřejmě jsme odsouzeni ke škubání podobně jako s fotovoltaickými elektrárnami. Z ubohých platů obyvatelé ČR financují sladký život kdekoho za hranicemi, zatímco doma se jim hroutí životy pod exekucemi a předraženými energiemi, a sektorové daně, které by přiskříply kyslíkáče, se nějak neodvažují zavést. Přitom hrozí maximálně odchod O2 a Veolie za hranice.
Podle jedné konspirační teorie jsou obyvatelé ČR pokusnou laboratoří globalistů, co ještě obyvatelé zkousnou a nevzbouří se.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Viníkem není jen Kapsch,ale ti co dělali smlouvy a jako poctiví mafiáni,jdou napůl.
V tomto případě,už to měl v popisu práce ministr Ťok,nasměrovat tok peněz do ANO,že mu pomáhal Faltýnek,tomu se nedivím,Babiš má jiné starosti.Takže,bývala parta se nechce vzdát a mají dost síly,tak toho využili,když byl Babiš u svěcení.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
nemusíme se bát, že se něco vyšetří. Nevyšetří se nikdy nic. Asi 40 000 bytů na Ostravsku zmizelo a nikdo za nic nemůže. Tady platíme předražené mýtné, ministerstvo dopravy vymýšlí zavedení elektronických dálničních známek a zpoplatnění všech silnic, tak se máme na co těšit. A až to nové mýtné Ťok spustí, ANO prohraje volby. Jenže jakákoliv nová vítězná strana nám daně zavedené jejich předchůdci nechá, vždy tomu tak bylo. Bohužel.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Tímto rozvířením problémů kolem nového výběrčiho mýtného,až do řad ANO,dostal Babiš nůž na krk.
Vzpomněl jsem si na dění kolem Nečase,jak Kalousek řval,že tady nebudou rozhodovat plukovníci,co mají politici dělat
Pak je také možné,jak píšete,že se nic nevyšetří,ale co z toho pak plyne,úplně někdo jiný u nás rozhoduje o politice,plukovníci jen plný zadaný úkol.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Svobodném vysílači.cz šly od listopadu minulého roku dvouhodinové relace anonymních insiderů z policejních kruhů. Po sedmém dílu, odvysílaném koncem února, zatlačilo státní zastupitelství, pořad je ukončen a na moderátora tohoto pořadu je uvaleno trestní oznámení. Informace, které ve vysílání zazněly, byly nabízeny již předtím různým médií i politickým stranám (nejmenují, ale z popisu vyznívá, že hlavně Okamurovi), nikdo o ně zájem nemá.
Zde je posledni sedmý díl, https://www.svobodny-vysilac.cz/2019-02-27-michal-a-petr-7-dil-o-podsve…
V poslednim díle se mluví o propojení grázlů, politiků, justice, policajtů, státních úředníků v Plzni jako českém porevolučním Palermu, kdy na přelomu tisíciletí město bylo českou základnou rozkradení bank, podniků, privatizačních fondů DIKů, investičních fondů za pomoci podvodných úvěrů a tunelů, Plzeňské banky, Agrobanky (okradli nás o 54 miliard) za účasti KDÚ (Lux a spol.), ODA, Tykač, Kellner, Tošovský (4 roky ve správní radě Nadace V., D. Havlových), Mrázek, Pitr, Provod, Bakalova Patricia Finance a její šéf Klenor (financuje Ech24), spojení Plzně s justicí (Pospíšil, Baxa, P. Zeman, Chovanec), Kajínek nyní zaměstnán u vymahačske firmy Profi Josefa Staňka, ten s vazbami na Chovance i Babiše. Minulý díl se zabýval kšefty islamistů na našem území, jejich měsíční výdělky dosahovaly výše 20 milionů euro měsíčně tzv. "džihádmobily" (zde koupeny, distibuovány do Německa, tam jako prodej, DPH atd.), drogy v Teplicích, prostituce. Dále jak to bylo s Čeprem a naftou v Německu a mnoho jiného.
Koště a vidle by se hodily na všechny.

Zatím bez slepic

Rana na komoru. Jako vzdy! A to se netyka jen tohoto tematu. Jaky bylo receno ve filmu - stejne chyby,stejne znamky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dlužník straší svět a nyní musí už i věřitelem.

Hezké bylo to mistrem ZAO radostně zmíněné naše OKNO příležitostí, které se nám se skripalovským kusem Hulahej prý otevíralo..a myslím, že se zabouchlo ještě dřív, než to někomu z poskoků vůbec došlo.

Kapsch, to je jen jeden z řady tunelů na peníze nás všech, jinak řečeno "správně" nastavené penězovody, a teď chce kasírovat jiná parta.

Prostě vybrali jsem si vylézt na tygra, spojence, "hodnoty" , službu a držet hubu a krok k "jednotě v rozmanitosti",
i když je to cesta do pekel, a čas ukáže, jak špatný výběr "ode zdi ke zdi" to byl.
"Zahynout" s projektem "jednotné" EU, či pro zájmy USA , není nejlepší volba a ani příležitost.

Přitom západ jsem pouze a jen pro východ, na západě jsme furt "podlidi" z východu.

Slovensko nám ukáže už za chvilku tu cestu................

Tohle je taky dobré čtení, nová doba jede, nic šíleného není nemožné:
https://kechlibar.net/2019/02/12/nula-je-moc-hura-do-minusu/

Zatím bez slepic

To se jen se záporným úrokem za držení hotovosti přesouváme na další úroveň Overtonova okna, když některé banky už záporný úrok platí za státní dluhopisy. Konečným výsledkem bude zrušení hotovosti s děsivými důsledky pro finanční svět, protože lidé si místo toho najdou jinou měnu (odhaduji, že asi zlato nebo stříbro). Teď se můžeme dohadovat, zda je cílem zrušení fiat měn a kvantitativního uvolňování (nekontrolovaného tisku peněz), snaha o likvidaci státních dluhů nebo jen obyčejná hloupost.
Ti nejbohatší mají své peníze uloženy ve hmotných statcích a pracují s dluhem (mají hodně napůjčováno), takže dluhy zaplatí tzv. střední třída, která má něco naškudleno na horší časy. Už nemá. To by tak hrálo, aby si šetřili na horší časy nebo na důchod. Zajímavé je, že iniciativa jde přímo proti snaze spořit na důchod. Nebude to mít smysl.
Když už finančníci vymýšlí takové blbosti, je to jen známka toho, že finanční svět spěje do krachu. Klasickým příznakem zhroucení je obrovská inflace krátce před zhroucením. Zatím s ekaždá papírová měna nakonec zhroutila, takže se zhroutí i EUR a USD. Je jen otázkou kdy, ale ještě máme čas, tak brzy to nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

už včera u souseda, měl 83. Ruší letoškem chov ovcí a rozšiřuje chov slepic na vejce. Říkal zajímavou věc: bere z vietnamské restaurace zbytky od kuřat, co lidi neoberou. Ořezávají s manželkou drůbeží maso od kosti a jejich slepice po tom mase nosí jako divé. Teď nevím, jestli máme ty vejcata kupovat. Normálně přece slepice žere červy, žížaly z hnoje a flus. Jestli ten soused neplní taky nějakou směrnici EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na jižním nebi Venuše
prasátko nespí v předtuše
že nastal soudný den,
dnes nepůjde z chlívku ven.
Vidlák začíná útokem
rozežene se pantokem
železo vzduchem sviští
třesou se myši, svišti.
Prasátko má dnes vyšší tlak
na zubech vyrazil mu plak
rypáček studený a suchý
přestaly lítat muchy
a dokonce i slyší,
že zmizely myši.
Bylo by všechno v pytli
kdyby ho ráno chytli,
musí s tím něco dělat
obzor se začíná bělat.
Včera cítilo česnek, sůl
to by poznal kdejaký vůl
že se plánuje vražda.
To je zabijačka každá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vytáhnul trubku z kešení
omotal provaz, dal hák,
už je to tak.
Targus opláchnul necky
kotel jde na plné pecky
všude teplo a pára
na břiše zástěra stará.
Na nohách mastné gumáky
na stole štamprle, tupláky
z bečky už kouká pípa
prasátko strachem chcípá.
A to prý začal půst
na jaře má se růst
maso že je teď tabu
ať obšťastňují babu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nůž projel krkavicí
lavor je za chvíli plný
vařecha dělá vlny.
Nic se tu nesmí zkazit
nikdo nikomu vrazit
nechtěně třeba do cesty
tady má všechno atesty
jede se podle ISO, DIN
i ten poslední čeledín
má papíry, je školený
tu nebude maso zelený
jako na jatkách v Poznani,
tady dospěli k poznání
že neřežou maso zamřelé
tohle nebude kyselé
nebo dokonce zvadlé,
kdoví kdy padlé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

hubu si otřu do dečky
z jedné strany je čistá
v kuchyni mísa se chystá.
Rozhostilo se ticho
slyšet je jenom břicho
ve kterém kvasí strdí,
tam v rohu někdo prdí.
To se u jídla nehodí
jako že kost se nehodí
pod stůl nebo pod židli,
takhle se přece nebydlí.
Nemá se při jídle říhat
ani si nehty stříhat
to nejsou evropské hodnoty
podívejte se na boty.
Zůstaly vyzuté na prahu
pomyslím vždycky na Prahu
kultury, slávy metropoli
nemám tu jak na poli
do lůžka se vždy zouvám
a ze žebříku couvám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen z Wikipedie :
"Roční provozní náklady se podle provozovatele pohybují mezi v Evropě obvyklými 18 – 22 %.[8] Podle kontrolní zprávy NKÚ celkové náklady na zavedení a provoz mýtného systému v letech 2007 až 2016 přesáhly 24 miliard korun. Ministerstvo dopravy za stejnou dobu vybralo na mýtném 78,5 miliardy korun. Náklady tedy dosáhly přibližně 31 procent."

Třetinu výnosů tedy schrastil Kapsch.
V Evropě je to 18 - 22 %. I to se mi jeví jako silně nadsazené, ale našich 31 % je výsměch !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V roce 2007, kdy byl systém zprovozněn, a kdy se uzavíraly smlouvy, nebylo o ANO ani vidu, ano slechu. To vzniklo až v roce 2012.
Dělá si z nás někdo srandu, nebo ne ? Proč se nevyšetřovalo tenkrát ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Firma Kapsch u nás inkasovala třetinu výnosů (31%). Má sídlo v Rakousku. Jaké jsou náklady tam ?

Kontrola NKÚ zaměřená na mýtný systém ukázala, že v Rakousku, které využívá podobnou technologii jako Česká republika, tato hodnota dosahovala jen 12 procent.
K tomu opravdu není co dodat !

Zatím bez slepic

vašich zdrojů seknul o 4 mld. v neprospěch eráru.
To by znamenalo, že erár obdržel jen polovinu toho, co by dostal za nalepovací známky, pokud by celých deset let nezdražil...

... chce se mi usednout a plakat...

Zatím bez slepic

Asi politici konali ve prospěch Kapsche ze zištnosti nebo z hlouposti. Oboje je diskvalifikuje. Brzy uvidíme, jakou roli v tom hrál Faltýnek. Kapsch může být poslední kapkou pro voliče ANO, aby odešli jinam. Mnozí jsou s politikou A. Babiše vůči EU silně nespokojení. Zkousli Čapí hnízdo, minulost agenta StB, ale Kapsch už vydržet nemusí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V článku "Bývalý ministr napsal o tom, že se Porošenko připravuje na útěk z Ukrajiny" (originál vygůglíte) se popisuje, jak chce Porošenko zachránit výnosy svých neustále rostoucích kšeftů po prohraných volbách. Je to v zajímavém kontrastu s péčí o legislativní čistotu odluky od majetku našeho premiéra a nezájmem stejných lidí o totéž u milovaného prezidenta kandidátské země EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zajímavá úvaha na situaci v ČSSD:
http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-kopecky.php?itemid=33572

Problémem ČSSD ale není, že šla do vlády s ANO, dost voličů jí k ANO také uteklo. Problémem je, že:

- ve vládě nedělala nic pro své voliče,
- samotné se jí nedotknou exekuce za dluh vůči Altnerovým dědicům, zatímco její voliče drtí exekuce,
- se stala stranou městských liberálů, kteří raději zvolí Piráty,
- otevřeně podpořila migraci a EU v době, kdy cokoliv se slovem Brusel má punc nečestného jednání,
- nepokusila se splnit předvolební slib o revizi církevních restitucí,
- do funkcí prosazovala Pocheho, až prosadila Petříčka, což je Poche v jiném obalu,
- Bohuslav Sobotka se paktoval s Kalouskem,
- ČSSD nezachytila změnu v dělení společnosti z dřívější pravice - levice na okrádající a okrádané (nebo naopak zachytila velmi dobře?),
- vedení se ani nepokusilo zjistit u svých potenciálních voličů, jaká témata je trápí.

Angažmá ČSSD ve vládě s ANO nebo její názorová nejednotnost potenciální voliče opravdu netrápila. Ba naopak, názorová nejednotnost pomohla ČSSD, aby se nepropadla pod 5% při posledních volbách. Nyní jednotná směřuje pod těch 5%.
Je vidět, že celé vedení ČSSD má mimořádně nízkou míru schopností nezbytných pro přežití ČSSD. Nebo je to záměr stranu zlikvidovat úplně? Pak odvádí skvělou práci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čekal jsem a dočkal jsem se.
Ne, nečekal jsem, že bývalý vidlák si takhle naběhne na hrábě. Čekal jsem na reakce po zveřejnění faktu, že existují nějaké odposlechy.
Reakce byla očekávaná, nikoliv odsouzení fuj skutku, ale tvrdý odpor proti odposlechům, který to jednání dokumentuje.
Fascinující, nevadí zlodějina, ale to že se na ni přišlo.

Zatím bez slepic

ANO a Babiš mají vážný problém, hodně voličů jim kauza KAPSCH odradí, protože už teď jsou s ANO nespokojení.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Naváži na Vidlákovu zabiječku,že by to vzal Vidlák i s ANO?
Byly by dost tlusté jitrnice a guláš to asi bude hodně pepřený.
Ono to dost ukazuje,že si všichni v ANO,byly most jisti svou mocí po všech volbách.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, a také na vývoj byl Andy připravený. Potřebné kroky učinil včas.
Hodil davu kost/koblihu a dav po ní logicky chňapnul.
Protože ví, že na miliardy co schlamstnul Kapsch stejně nedosáhne.
Jen Schillerová to se svojí iniciativou jaksi přehnala a dostala přes prstíky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mirek58
Je možné,že toho Schilerová ví hodně,ale co jde do státní kasy,to netrápí ji ani Babiše.
To co jde bokem o to se hraje a nejen o to,víme jak Babiš ovládl ČEZ,chce ovládnout zdravotní pojištění,na důchodové fondy se chystá o všech možných dotacích ani nemluvě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že to co dorazí do státní kasy Andyho ani milující babičku Schillerovou ( mimochodem, je to fešná babička) netrápí, to je tvrdý fakt.
Ale trápí to nás ostatní.
Sice v rovině uvažování o stavu, kdy živnostník musí platit přes 2 litry měsíčně na dochtora a na státní pojištěnce zbyde s bídou polovina oné částky.
Kolik by zbylo na zmíněné státní pojištěnce, kdyby do podmínek o dálničních poplatcích byly daná podmínka, že náklady musí být ve výši třeba zmíněných 12%?. Namísto žvanění o EET.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně.
Snad jen tolik,co sleduji EET,ani asi nečekali velký přínos zavedením EET,ale spíš kontrola těch nejmenších,buzerace a dohání ten výběr pokutami.Jasně je to vidět teď ohledně toho masa,velcí dovozci se jakýmkoliv kontrolám vyhnou,problém nastává.až to smrdí ze všech stran.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechci Vám brát iluze, ale za daň nesprávně nazývanou zdravotní pojištění jako zaměstnanec zaplatím podstatně více než 2 tisíce měsíčně. A to k tomu nepočítám, co zaplatí zaměstnavatel. :-(

Zatím bez slepic

Jasně, bral jsem to minimum.
Tak trošku z vypočítavosti, protože krásně dokumentuje onen poměr 1:2.
Ale je tu ještě jedna věc.
Solidárnost systému.
A zde je vidět, že tzv solidarita je v paritní/duální poloze, výděleční/zaměstnavatelé verzus nevýděleční.
Ale to je obrovské zmatení pojmů.
Anžto existuje i třetí strana , stát, který radši utrácí prašule z daní za předražené zakázky, které vypisuje, než aby se přihlásil ke své zodpovědnosti.
A zodpovědnost fakticky i prakticky má, protože nastavuje režim pro ostatní dvě skupiny.

Zatím bez slepic

Hezké je, jak politici a soudci mluví o zásluhovosti, když se jim takové řeči hodí k zastropování plateb, nebo o nutnosti zvednout příjmy, když v systému nemají dost peněz.

Zatím bez slepic

Gerde, iluze sem iluze tam,
ale zaměstnanec sám z hrubé mzdy musí dát SVÝCH 4,5 % na zdravotní pojištění.TEČKA.
Co přispívá navíc zaměstnavatel to opravdu "nezaplatí" zaměstnanec, ačkoliv to do zdravotnictví vše jde díky takovému pracovnímu místu a zaměstnaneckému vztahu, to je fakt.
Ale kde vezme zaměstnavatel na ty odvody navíc, zaměstnance netrápí.

Ergo kladívko pokud je Vaše mzda či plat už dost nad průměrným příjmem, pak zaplatíte to vaše podstatně víc jako z než 2 tisíce, jako zaměstnanec
.
Tedy hrubá 44,444,- cca dá ten odvod zaměstnance akorát 2000.

Já vím, že zaměstnavatel navíc doplatí těch 9 % do celku 13,5 %,....

Jenomže zaměstnavatel pak má ty šílené sumy alespoň v nákladech, a sníží mu základ daně z příjmů, což osoby samoplátci zdravotního nikde neuplatní nyní ani omylem.

Prostě je to DAŇ, podvodně skrytá za název Zdravotní "pojištění".

Dostane ten, kdo platí víc, lepší "pojistné" plnění, má nárok na větší rozsah péče..?

Důchodové pojištění si alespoň částečně na pojistné plnění závislé na pojistném hraje...zdravotní NE!

Zatím bez slepic

Tak úplně nesouhlasím, protože zdravotní daň placená zaměstnavatelem tvoří část nákladů práce, podle které posuzuje zaměstnance. A to jsou ty položky v superhrubé mzdě. Přitom by stačilo, aby si těch 9% z 13,5% zdravotní daně mohl zaměstnavatel dále odepisovat jako náklad. Jednoduchá změna v účetnictví. Ale bylo by vidět, jak málo výkonu státem placených organizací zaměstnanec dostává za vybrané daně a jak moc neefektivně český stát hospodaří.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když jsme i u toho zdravotního pojištění, je vidět velice pěkný posun v tom, kdo usiluje o rozložení průběžných systémů důchodového a zdravotního pojištění. Obvykle to bývá rvavý finanční sektor. To, že se pokusí vcelku dobře fungující zdravotní pojištění rozložit ministrině financí, je vskutku světový unikát. Škoda, že to nejde separátně zavést jen pro voliče ANO. To by se nám velice ulevilo. Voliči ANO jako takový nový předvoj experimentální třídy. Za kule tu babu pověsit do průvanu.

Zatím bez slepic

Když ona je Schillerová dlouholetá státní úřednice nepolíbená životem ostatních obyvatel. Na ministerstvu financí zřejmě úředníci spřádají sny o úpravách finančního systému a jedna úřednice je teď realizuje. Pro všechny, protože volby jsou tajné. Kdyby tajné nebyly, možná bychom se divili těm výsledkům, třeba když se TOP 09 při posledních volbách dostala korespondenčními hlasy těsně do parlamentu - na poslední chvíli.

Zatím bez slepic

Jste si jist, že to nedělala pro někoho, kdo měl v plánu na tom hezký vydělat? Takové nemocnice, krachující v důsledku malého přísunu peněz, by byly hezkou kořistí.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Heslo "stát je nejhorší hospodář", stále žije!

Zdravotnictví je celkem velká porce protékajících a přitékajících prachů....takže nejen nemocnice za hubičku.
Co teprve zdravotní pojišťovny, v podstatě tedy zdravotní pojištění,to bude kořist!!!!!A těch exekucí, a byznysu s dluhy, co to vyvoleným přinese....A spolu s rozhodováním komu dáme a komu ne, je zdravotní pojišťovna základ...

Pak ještě ty důchody.... taky se bude tlačit na odluku od státu a privatizaci.
A nakonec úspory a vůbec oběživo občanstva, viz ten odkaz "nula je ještě málo", mínus úroky přijdou......

Tak nějak nenápadně už zjišťuji, že nikdo v mém okolí nemá běžný, ani podnikatelský či občanský účet s kladným zůstatkem u většiny bank v ČR úročen.
Jen spořící účet zatím nějaký plus úrok předstírá. ale jinde se řeší jen nějaké poplatky, někdo má účet bez poplatků. Tedy to mínus už dávno zavedeno na běžných účtech v naší zemi je, i bez zohlednění inflace.
Poplatky i za NIC převyšovaly i dříve většinou i ten plus připisovaný úrok.....Už jsme trénovaní.

Prostě samé pozitiva, nakonec i Ála má v rodině investora, hledajícího příležitosti, a sám šéf by se také obětoval a něco "zachránil" ................

Zatím bez slepic

Admirále,
už dnes můžete mít v některých zemích vážný problém, pokud vás na ulici chytí se šroubovákem v kapse (o pepřevém spreji či lodní kotvě v kapse ani neuvažujte!).

Kuchyňskou linku rychle prodejte, než klesne její cena k nule.

Stejně jako se co nevidět zakáže prodej kotlůna dřevo (Nedejpánbu uhlí!, u kterých by teoreticky bylo možno přiložit i něco jiného než dovozové pelety a topné obilí, stejně jako v restauraci nesmíte dostat jídlo starší dvou hodin (pokud to není hamburger či půl roku stará průmyslová rozmraženina od zahraniční firmy, dočsně umístěné na dočasně našem území),
co nevidět se budou prodávat pouze potraviny dělené na jednotlivá sousta.

Veka chleba by totiž sváděla k ilegální výrobě kuchyňských nožů a snižovala oprávněné zisky zámořských výrobců krájených potravin.

Držení zlata, stříbra, cenných komodit, např. prasat, či konta v jiných než virtuálních globálních měnách demokratického globálního státu
(seznam demokratických a nedemokratických států bude třikrát denně aktualizován, stejně jako převodní kurzy),
bude bude trestné,pod pokutou několika desítek miliónů dolarů.
Papírové peníze budou zrušeny a nahrazeny elektronickou identifikací konta kupujícího pomocí implantovaných čipů.

Záporná úroková míry Vašeho konta se bude pravidelně měnit podle míry (koeficientu) vašeho demokratického smýšlení od nuly do sta procent denně, přičemž kritéria budou státním tajemstvím.
*****
Dobrého pomálu, zatím jsem se omezil jen na zjevné, demokraticky pokrokové, našimi svobodně zvolenými zástupci zástupců povinně posvěcené, přátelské a zjevně zcela konsenzuálně přijatelné extrapolace dosavadních trendů.

Ale řekněte sami:
Stačila by tato opatření k náhradě zdejšího čecháčkovského, moraváčkovského a jiného nedemokratického obyvatelstva, Kotlinky například za demokratické banderovce, kteří nespravedlivě trpí hladem, ač tvoří pevnou hráz proti krvežíznivému Putinožkovi?

Jak pro ně co nejrychleji uvolnit náš dosavadní Lébensraum - do doby, než budou i oni nahrazeni obyvatelstvem ještě vyspělejším , ještě demokratičtějším, ještě jižnějším a ještě hladovějším???

Zatím bez slepic

to se dostanete ihned na index. Sousedy můžete zdravit jak jurodivý a na lodi můžete halekat ahoooj do aleluja.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jan Schneider, jako obvykle skvělý, na výsost zajímavý i zábavný:

Kartáč v USA. Teď se ukáže, zda je Babiš premiérem suverénního národa. Analytik Schneider zmínil i „varování přes Faltýnka“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Kartac-v-USA-Ted-se-…

Zatím bez slepic

Suverénní národ má smůlu, když má předposrané poskoky, inu uvidíme...
K Schneiderovi:
No jo, ale když ta zadní vrátka Americká, jsou tak nějak "naše, demokratická, lidskoprávní", naproti tomu ta čínská jsou totalitní a navíc nám (USA) ani kopii nedávají, proto nejen Hulahej FUJ.
A placením za cokoliv z USA nerozborně jednotně v rozmanitosti taky podpoříme hodnotově tu pevnou hráz proti těm, co nechtějí dělat. ....a se dělit.
Byla by to fakt sranda, ale je to tak šílené, že jak psal výše AH, nic šíleného není nemožné, a může se postupně ve skutek proměnit.
Hry s Faltýnkem, Kapsem a odborníky na sestřelení vlády, mohou, ale nemusí být jen varováním, že když chce AB moc, tak to už je příliš, jiní už mají asi hodně málo, tak se brání, jak umí....
I u nás jsou zájmové skupiny korporátní i jiné...co teprve ty nadnárodní. A taky se perou.
A nebo jen "Falty" přestřelil, nedával si pozor, a nyní se bude divit....Když ta technika je táák lákavá.
Rath taky nepředpokládal....
Jedno je jisté, právníci a média budou mít žně!

Zatím bez slepic

No, jestli jel Babiš do Států proto, aby se dozvěděl, zda je premiérem suverénního státu, tak to mohl zůstat doma.
Ovšem já ho za tak neinformovaného nepovažuji a věřím, že si odpověděl správně ( tj. záporně) ještě před odletem. Nicméně ho možná překvapilo, JAK MOC je nesuverénní. Moc maká, málo čte noviny.

Nejzajímavější z celé jeho cesty je washingtonský atentát, zatýkání a rabování v sídlech jeho podřízených.

O tom, že Kapsch je cinknutý, podobně jako celá ČEZká republika či třeba ČSSD a.s přece dávno ví i dementní lyska.

Zatím bez slepic

Něco jako Kiska?
Potomek ptakopyska?
Nad prahú sa blýska
foltu divo bijú
whisky pri tom pijú.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Brytové na to kápli
příčině na krk šlápli
dlouho je píchaly nože
pronikaly do kože
a potom dále do masa
rukojeť jako okrasa
ledviny nebo hrudi,
takhle tam nože prudí.
Brytové vydali zákaz
konec nožových nákaz
píchání skončí v pondělí
nože jsou teďka v prdeli.
Čím teď oloupou tresku?
Nesmí se prodávat v tesku
ani v anglickém lídlu
lžička a vidlička k jídlu
teď bude bohatě stačit
když budou stejky svačit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naši kovaní demokraté kurz měnit nemusí.
Babiš, stejně jako Trump, nejsou žádoucí, nejsou jejich favority. Pro ně jsou USA jiné, než jaké nám představuje současný americký prezident, který se do funkce zřejmě dostal omylem.
USA, to jsou pro ně demokraté s Hillary a pokračování v politice cukru a biče, kterou USA praktikovaly dříve. Včetně podpory všech možných i nemožných (fašistických a diktátorských režimů) ve světě, a všech sil, které jsou ochotné bourat režimy nim neposlušné.

Zatím bez slepic

Příznivci Hillary Clintonové a příznivci Demokratické strany USA jsou jen takovou obdobou členů KSČ coby příznivců SSSR v roce 1988. nenávist vůči SSSR u některých jedinců způsobila, že díky minulým negativním zkušenostem přestali vnímat nová nebezpečí. Tedy nástup hegemonie Číny a labutí píseň USD jako světové rezervní měny. V případě USA bude snaha řešit problémy válkou a je lhostejné, proti komu ji povedou. Za vším v dnešní mezinárodní politice hledejme souboj o to, zda USD zůstane ještě pár let světovou rezervní měnou a USA budou schopny financovat svůj život. Až skončí USD, nastane situace, že Čína vyváží do USA za 462 mld. USD ročně zatímco opačným směrem plyne 115 mld. USD ročně. Číňané si vojenskou konfrontaci nepřejí, jejich strategie je salámová metoda na získávání postupné převahy. Čeho bychom se měli bát je myšlení generálů USA, kdy vojáci někam vletí, rozstřílí a zničí, co stihnou, a pak neví, co dál.
USA by své dluhy mohly splatit tím, že by začaly vyrábět něco, co svět bude ochotný kupovat, což jsou dnes jen zbraně. Číňané ale mají zbraně vlastní a USA si výrobu vyvezly do Číny.
Oba dva soupeře, Čínu i USA, čeká propad životní úrovně. Po nich to postihne německá auta vyvážená do USA, a díky tomu i české dodavatele v automobilovém průmyslu. Státní dluhy se už nikdy nepodaří splatit, tak je jedno, jaké má Řecko dluhy. Nikdy nebudou splaceny.

Zatím bez slepic