Velmi tvrdé jádro

Autor
Štítky

Také to máte pořád na talíři? Jak se nám v Evropě formuje to tvrdé unijní jádro (s Německem v čele) a kdo se k němu nepřidá, ten špatně dopadne, bo dvourychlostní Evropa je realitou a je určitě dobře být s těmi, kdo se integrují. Naši elitní představitelé nás neopomenou varovat, jaká katastrofa by byla se k tomuto jádru nepřidat a proto musíme urychleně odevzdat všechny pravomoci Bruselu, přijmout Euro a bedlivě poslouchat, co říká Máma Merkel, protože ona má vždycky pravdu. 

Kdy to začalo? Někdy kolem roku 2015? Když se rozjížděla migrační krize a poprvé po dlouhých letech jednoty pod Lisabonskou smlouvou se objevily v celoevropském měřítku jiné hlasy než ty Německé. Samozřejmě povětšinou z Východu. Zaostalí postkomunisté zase jednou promeškali příležitost mlčet a místo aby vítali, tak začali hranice drátovat a tvrdě kontrolovat. 

Ti na Západ od nás to docela blbě nesli. Nebyli na to zvyklí. Představte si, vlastníme v té východní evropě úplně všechno - automobilky, Siemens, logistiku, energetiku, vodu, plyn... a ti scheisse Tschechen a Ungarn si dovolují vyskakovat a mít jiný názor. To ještě tak Poláci, těch je hodně a mají bojovnou náturu, tam by to člověk chápal... 

A tak že bude tvrdé jádro Unie. Zakládající země původního Evropského společenství. Německo, Francie, Benelux, Itálie, Španělsko. Řecko už ne, to bohužel má permanentní krizi a na bratry Němce se dívá podobně jako Mexičani na USA. 

Netrvalo pak dlouho a nějak nám z tvrdého jádra vypadlo Španělsko. Mají tam problém s katalánci... soudí jejich vládu za národní sebeurčení a hrozí jim doživotí. Je to poměrně nechutné... tak nějak z demokracie začíná vyčuhovat Franco a jeho fašisti. Pak jim tam padá vláda, mají dluhy, také zadrátovali středozemní moře... zkrátka dávat nám Španělsko za příklad začalo bých chucpe i pro prezidentského kandidáta Fischera, který se vyznačuje skutečně kachním žaludkem. 

Pak se nějak vystěhovali Britové. Sice nevědí co chtějí, ale přesně vědí, že nehctějí být v Unii, která se vyznačuje volným pohybem osob. Ale což o to, osoby by se snesly, ale Poláci, Češi a Ukrajinci... to by tedy nešlo přátelé. 

O to tvrdší samozřejmě musí být to zbylé jádro. Opět jsme přesvědčováni, abychom se podvolili, jak nám bude dobře. A ejhle, ona nám z toho vypadla Itálie.  Najednou jsou i tam všichni fašisté a původně nepředstavitelné politické řešení zavřených přístavů najednou šlo. Ale není to ani německé ani francouzské řešení.  Začínají rozkoly... Macron odvolává z Itálie velvyslance a nedá se svítít, unijní jádro je zase menší. 

Pak nám Macron představí své zákony proti žlutým vestám - tedy zákony o shromažďování a demonstrování a najednou se ukazuje, že ani Putin neměl odvahu vyhlásit doma tak restriktivní pravidla. Mimohcodem - všimli jste si, jak Macron přestal v poslední době mistrovat okolí? Docela tam zklidnili hormon a asi jim došlo, kolik problémů sami mají. 

V Holandsku teď uspěla další protimigrační partaj v regionálních volbách... V Rakousku vládne KinderKanzler Kurz, který se s tím taky nemaže. 

Zbyl tam v tom unijním jádru ještě někdo? Nebo lépe... zbyl tam někdo významný? 

Možná by bylo načase, aby si toho všimli i čeští diplomaté a zařídili se podle toho. Za chvíli si takhle budeme moci udělat tvrdé jádro sami... Merkelové nástupkyně AKK je totiž také už na jiné vlně. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi postoje a pozici Německa.
To se docela otevřeně vzbouřilo.
/Vyfakovalo plyn made in USA a odebírá ze sídla ďábla.
(Posiluje plynovod pro naplnění NS2, no a my tak trošku potichu, aby to moc neřvalo, zase posilujeme Gazelu, aby plyn z pekelného NS2 dorazil až do Bavor)
/Poslalo do labrdonu požadavek na zvýšení příspěvku do Nato, prej 1,35 procenta stačí
/Ale, nic není bez zádrhelu, nějak jsem nezaznamenal reakci na požadavek, aby země platila Ami za jejich armádu.
Jen mě tak napadá, že i No comment, má občas obrovskou vypovídací hodnotu

No a co my?
Budeme tzv tvrdé jádro tak tlouho, až se z nás stanou tvrdolíni?
Nebo zavčas vyměníme díru do které zase zalezeme?

Zatím bez slepic

Němečtí politici požadují odvolání amerického velvyslance.
(Chová se totiž pomalu jako by byl v Česku):

http://casopisargument.cz/2019/03/21/nemecti-politici-uz-maji-americkeh…
"Němečtí politici se pustili do amerického velvyslance Richarda Grenella poté, co veřejně kritizoval výdaje na obranu. Nejsilněji se vyjádřil německý představil FDP, který požaduje okamžité vyhoštění velvyslance. Podle Wolfganga Kubickiho se americký velvyslanec chová jako vysoký představitel okupační mocnosti a je nutné mu ukázat, že německá tolerance má své meze."

Grenellův výrok, který kritizoval, že se Německo vzdaluje od cíle 2 % HDP výdajů na obranu, popudil takříkajíc napříč politickým spektrem.

"Zástupce sociálních demokratů přirovnal ambasadorovo chování ke „spratkovi“ a řekl, že se jedná o absolutní diplomatické selhání. Svými provokacemi Grenell jen poškozuje transatlantické vztahy."

"Kubicki zdůraznil, že není možné tolerovat, aby americký velvyslanec opakovaně zasahoval do vnitřních záležitostí suverénního státu.

Velvyslanec v minulosti provokoval svým přáním „oživit konzervativní síly v Evropě“, vyhrožoval Německu sankcemi kvůli Nord Streamu II a ponoukal německé firmy, aby neobchodovaly s Íránem.

Poslal také dopis německé vládě, v němž vyhrožoval, že USA omezí svou spolupráci ve zpravodajské činnosti, když Německo nedá jasnou stopku čínské firmě Huawei."
******
No nazdar.
Takže se nedivme, že USA potřebují v Evropě nějakou nepotopitelnou letadlovou loď. ... U Kábulu se už nebude bojovat za Prahu, takže by se pro změnu mohlo u Prahy bojovat za Washington.

Nejdřív je ale zapotřebí vyztužit či přestavět těch pár tisíc mostů, které bolševik před půlstoletím proradně postavil bez ohledu na to, že neunesou větší počet amerických tanků s nákladem svobody a demokracie najednou.

http://casopisargument.cz/2019/03/21/nemecti-politici-uz-maji-americkeh…

Zatím bez slepic

"Poslal také dopis německé vládě, v němž vyhrožoval, že USA omezí svou spolupráci ve zpravodajské činnosti."
To jako nebudou odposlouchávat všechny důležitější německé politiky, ale jen některé ?

Zatím bez slepic

A to ani v našem liberálně demokratickém, rozvojovém zřízení.......či co to máme.

USA demokraticky jen (jistě s ohledem na lidská práva a naše západní hodnoty) kroutí rukama a pak dle uvážení "neposluchy" zdemokratizuje, kde jen může. Největší dostanou nálepku terorista, diktátor a tam pak už to jede po jiné linii.....

No třeba to omezení spolupráce v jakékoliv činnosti může znamenat také to, že jim USA vypnou všechna ta zpravodajská zařízení (od nich dodaná-spojenecká).

Proto není divu, že Německo neřeklo Hulahej pá pá.....

Odposlouchávat dál samozřejmě USA i v Německu budou, ale už se nebudou o zjištěné ani jen kousky s Němci dělit, či naopak budou, ale v neprospěch Německa...

Prostě boj o zájmy, zatím zde v Evropě na zástupných frontách, už je v plném proudu, migrace včetně....

Já Vám teda nevím, ale nezdá se Vám, že Andy je od návratu za louží takový jiný. rezignovaný, skleslý, jeho hlas je vždy tak unavený, až i mně je ho už skoro líto, že by jen jet-lag....?

Zatím bez slepic

Babiš vypadá unaveně, a zdá se, že ztrácí motivaci. Nedivím se, jeho nasazení bylo udivující a vděk, nebo aspoň uznání, žádné.
Přitom jeho odpůrci těžce hledají něco, co za svého učinkování udělal špatně. Musí se tudíž šťourat ve starých, dokonce předlistopadových, záležitostech.
Ještě není na odpis, ale už dnes musíme uznat, že jeho éra není z těch nejhorších.

Zatím bez slepic

dokáží před mostem Abrams rozebrat a za mostem složit. Čech nima problema.

Zatím bez slepic

Ládiku,
to je geniální nápad, jak přizpůsobit nepřizpůsobivé Čechy!
(Teď jen vyřešit vybudování pojízdných sběren druhotných surovin před každým větším mostem.)

Zatím bez slepic

Mosty jsou nám třeba, neboť "...logistika je v současné době jednou z klíčových oblastí, na které se NATO soustřeďuje", říká generál Opata. Hotel, tedy logistický prapor pro 2000 vojáků aličních sil se již v Rakovníku buduje a nyní se ještě musí vybudovat nový prapor logistického zabezpečení. Na Slovensku se momentálně řeší takové drobnosti jako, zda si k nim vezmou američtí vojáci i manželky a zda vybudování 30 muničních skladů není nějak moc. Godot dával odkaz na Vrbětice, to asi bude v pohodě, tam jsou na výbuchy zvyklí.
No a já bych si tipla, že "naši" politici zvolí tradiční zlatou střední cestu, budeme patřit do německého i americkoizrael. jádra (prakticky už tomu tak je). V únoru měli, chudáci, pěknou honičku. V rychlém sledu setkáni V4 s Merkel v Bratislavě, ve Varšavě s Pompeo, Pence, Kushner a Netanjahu (bojkot EU, jen níže postavení úředníci, žádné špičky na rozdíl od V4), pak Izrael a vyvrcholení se Stoltenbergem v Bratislavě
podpisem B9, že vítají zesílení vojenské přítomnosti NATO u sebe doma. A následovala třešnicka na dortu v Bílem domě. Prostě těžký život politika.

Zatím bez slepic

USA by si prý mohly ze zahraničních základen udělat výnosný byznys. Trumpův plán, s názvem "cena plus 50", znamená, že spojenecké státy by si platily všechny výdaje na provoz základen samy a navíc ještě 50%. V diskuzi pod článkem si čtu názory, že tak je to správné, za pomoc se musí platit. A pak že nás rozděluje Zeman...
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-rozbijte-prasatko-nakupte-americk…

Zatím bez slepic

A ještě tak učinit ty smlouvy o základnách námi nevypověditelné... Nebo na 100 let... To by teprve bylo ekonomické kouzlo!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Opet BRAVO! Nicméně sledujme, kdo z te šlamastyky bude mit prospěch.. Mám takovou obavu, že budoucnost je daná, odchylky jsou vítány. (K zamlzeni plánu).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsme pařátech Satana a naši politici,jeden vedle druhého,jsou jeho pomocníci.
Tak jako nahlodali SSSR,socialistický tábor,tak se nahlodává tábor kapitalismu,tak co teď.
Také mne napadlo to co píše Vidlák,vytvořit tvrdé jádro z V4,aspoň 8 států.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Leo K mi na Kose mluví z duše:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/03/22/dorostenecka-fraska/#mor…
Úzce to souvisí s tématem: Nechci být ani vzdáleně spojen s jakýmkoli jádrem, kde státní politiku určuje nějaká zběsilá menšina na základě nějaké zblbané ideologie. A ekoalarmizmus zblbaná ideologie bezpochyby je.

Zatím bez slepic

Znovu o Grétě:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/klima-proc-zacali-zeleni-aktiviste-lam…
Zdá se, že Gréta spáchala dle ekoalarmistů neodpustitelný hřích, když nezatratila jadernou energetiku.
Ano, správně, když spáchat sebevraždu, tak pořádné harakiri.

Zatím bez slepic

Jak pomíjivá je přízeň mladých, krásných a vzdělaných...

Zatím bez slepic

Ten článek pana Lea je jedinečný, prosím rozesílejte odkaz komu můžete

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nebylo nakonec suché z nosu. Dnes je den vody a Pixlová by neměla zhasínat ve městech úsporné LED-osvětlení, ale měla by jít ucpávat meliorace (jestlipak ví, co to je), dávat na svá místa meze a remízky a dělat rybníčky, aby zadržela v krajině vodu a měla v nose vlhký snopel, a ne škrábající kostku.

Zatím bez slepic

To asi nepůjde, sociální geografka Pixlová zkoumá městské prostředí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

hedvábný šat, drahé kvádro
tvrdý postoj, měkký postroj
senegalský řidič busu
voják budesvéru v klusu
amerika vždycky férst
do moskvy je tisíc verst
májová terka
na krku kérka
studený pysk makrely
pod kanálem tunely
já jsem z toho yelen
jak rakouský Bélen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČR by v tvrdém jádru dopadla jako Řecko, a také dopadá, stala by se nejchudší oblastí německé velkoříše. Jen by možná došlo k napravení historické křivdy, kdy zmizelo markrabství moravské ze zemského uspořádání ČR. Bývalé opavské a Krnovské knížectví má asi smůlu. No ale to přimknutí k tvrdému jádru EU, které je už dost jasně ekonomicky, se projevuje montovnami, méně náročnou prací a odlivem zisků do centrál zahraničních koncernů, které si z ČR odváží nebývalé zisky. Je to důsledek železné opony, kdy nedocházelo k postupnému vyrovnávání životní úrovně. Vidíme také příklad bývalé NDR, kde dosud nedošlo k nápravě stavu, i když západní část (NSR) masivně investovala do východní části. A pořád jsou zde rozdíly v platech a životní úrovni. Do ČR by tak masivně neinvestoval nikdo.
Stejně tak častý argument zavedení eura je ekonomicky nesmyslný. Mohu jen prohlásit, že každý politik, který takové návrhy prosazuje, není dostatečně vybaven inteligencí, protože zavedení eura už proběhlo za guvernéra ČNB Singera. Zafixování kurzu CZK/EUR na 27 bylo přijetí eura nanečisto s velmi negativními důsledky na ekonomiku. A tak zatímco byl Singer v zahraničí chválen za zavedení fixace kurzu, Rusnok byl naopak chválen za opuštění kurzového závazku. Časem se ukáže, že Ing. Miroslav Singer PhD. patřil k nejhorším guvernérům ČNB hned po doc. Ing. Josefu Tošovském zodpovědném za prodej 31 tun zlata v září 1998 https://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/1998/137.h… , když byl guvernérem ČNB https://www.cnb.cz/cs/o_cnb/archiv_cnb/archiv_cnb_guverneri.html , aby zlato následně vyrostlo cenou na trojnásobek ceny, za kterou jej ČNB prodala.
Ale zpět k tvrdému jádru. Jakmile ČR přijme ty nesmyslné úvahy o tvrdém jádru a skutečně by předala poslední nepatrné zbytky své suverenity do Německa ( není nutné si něco nalhávat, kdo bude vládnout tomu tvrdému jádru), ztratila by jakoukoliv možnost zmírnit nejhorší dopady úpravou zákonů. Přijetí eura by nás zbavilo záchranného člunu ekonomiky navždy a mělo by podobné dopady.
Ztráta ekonomické suverenity by se projevila chudnutím regionu ČR oproti jiným zemím a bohatším regionům tvrdého jádra EU se všemi negativními důsledky pro občany ČR.
Na základě toho si troufnu říct, že názory senátora Pavla Fischera jsou mimořádně hloupé. Bývalý poradce Václava Havla se svými nesmyslnými nápady neprezentuje jako odborník ve strategických a bezpečnostních otázkách, protože ztráta ekonomické a zákonodárné iniciativy v tvrdém jádru EU rozhodně strategickou i bezpečnostní otázkou jsou.
Obdobně jako o Pavlu Fischerovi lze totéž říci i o jiných lidech, kteří by rádi patřili do tvrdého jádra EU. Argumenty jsou pouze emocionální a podobné panslavismu a chutí přimknout se k mocnému ruskému dubisku. Lze tedy říci, že všichni ti senátoři, poslanci a politici, kteří tolik horují za trvalé připojení k tvrdému jádru EU pochází ze stejného hnízda jako Vasil Biľak, Alois Indra, Drahomír Kolder, Oldřich Švestka a Antonín Kapek, kteří předali zvací dopis Brežněvovi 3. srpna 1968. Oni by jej pouze poslali jiným směrem, možná do Washingtonu, Bruselu nebo Berlína.
Vyšší stupeň přimknutí k tvrdému jádru přinese ČR jen problémy v ekonomické, politické, sociálně demografické rovině, jejichž důsledky ještě nejsme schopni plně určit, ale byly by na úrovni okupace ČR hitlerovským Německem. O nějaké vyšší míře integrace má smysl mluvit až ve chvíli, kdy se životní úroveň přiblíží na 90% úroveň nejlepšího člena toho tvrdého jádra nebo na 90% úroveń nejlepších regionů Německa, třeba Bavorska. Do té doby je to na desetiletí nesmyslný návrh.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
já bych navrhoval pro ČR nikoli pozici tvrdého jádra, ale tvrdé skořápky.

Když porovnáte tvrdost skořápky a tvrdost jádra třeba u obyčejného lískového či kokosového oříšku, není co řešit.
Mám osobní zkušenost - na zahradě mám mohutný lískový keř.
Zdrcující většinu oříšků zevnitř vyžerou jakési breberky Jádro zmizí, ale skořápka zůstává zachována !

Podle mne bychom tak mohli přežít coby skořápka Evropské unie i dlouho po jejím zániku, včetně zkonzumování Německa obohacujícími organismy a mechanismy.
Furt by ještě měla ta RYZE NAŠE Evropská unie víc společného s původní myšlenkou, s jejíž vidinou jsme do EU vstupovali,
než má dnešní tzv."demokracie" s demokracií ve smyslu, který pro nás měla před pár desetiletími.

Zatím bez slepic

Asfaltový holube,
když tu tvrdou skořápku chrání FRONTEX, takže nejde o žádnou skořápku, ale o měkký obal. Před obohacujícím dobrodiním nás chrání jen chudoba, protože i negramotný imigrant umí počítat, že v Německu nebo Francii se bude mít lépe než v ČR. Otázkou ale bude, co bude dělat ten imigrant, který už v Německu je. Nejspíše začne chránit svého hostitele a začne volat, že v Německu je imigrantů moc a že má strach, protože přichází lidé, před kterými utekl.
Ta fraška jménem imigrační politika ještě nekončí, bude mít další pro nezávislého pozorovatele zajímavý děj. Pro nás to bude méně srandy.

Zatím bez slepic

Gerde,
člověk se pořád učí!
Dodneška jsem si nevšiml, že by turistická kancelář Frontex chránila někoho jiného než připrchlíky. Podle mě dostatečně tvrdě.

Ale nic nebrání ČR, aby se stala pevnou skořápkou.

O tom, kdo bude tím jádrem, které pak bude v té naší skořápce, se posléze někdy a někde rozhodne. Nás se to zatím netýká, čecháčci do toho nemají co kecat.
Musíme jen doufat, že nám to dá czésky mynysr sachranyci vědět alespoň s dvoudenním předstihem, hned jak dostane patřičný befel.
Jestli přijde z Turecka, USA nebo z Brůseru netuším.

Zatím bez slepic

Ja, genau. Befehl kommt von VW das schwindel auto.

Zatím bez slepic

Gerdem s Frontexem je to jako s vlašáky. Nebo spíš s kaštany. Že prý ten obal píchá... No, ale na zemi i první shnije.

Zatím bez slepic

Ale to je politicky nekorektní, protože obal je zelený, ale jádro hnědé! Proto je tolik podporují sluníčkáři, myslí si, že dováží další brčálníky a ono jim to jen hnědne po nacismu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechci se dožít dalšího 15.března 1939 nebo toho, jak zfanatizovaní studenti překrucují historii a relativizují oběti těch, kdo bojovali proti nacistům. Kdyby Hitler věděl, že si vlastně celou Evropu mohl koupit ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

brexit bude ještě dlouhý
táhne se to jako smrad
jako větve kauzy Rath.
Měli zmizet příští týden
furt jednání, furt jen "brý den
jak se máte lorde, sire
dyť máte to moře širé
a za nima kolonyje
vypadněte už z ůnyje
robte doma ten svůj šunt
jste už jako v řiti špunt."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U Slavoňova u Nového Města nad Metují se v pátek dopoledne zřítil vrtulník. Po dopadu stroj začal hořet. Údajně v něm cestovaly dvě osoby. Podle hasičů šlo o čtyřmístný stroj, uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Další detaily ani údaje o případných obětech zatím nejsou k dispozici. Česká televize informuje, že na místo míří záchranná služba.
******
Já bych pro jistotu u Američanů místo těch deseti vrtulníků koupil radši jedenáct. Ta jedna miliarda navíc nám nic neudělá.
Kdyžtak můžeme zrušit drahé a zbytečné volby, kterými vidláci narušují demokracii a máme ji v kabeli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude ze bude velmi krehke.
Fyzikalne principy platia aj v socialnej sfere.
Nemci si asi predsa len zvolia to nemecke jadro :D. Zavazny oriesok, co ich vsak este caka, je ako vypoklonkovat okupacne sily. Len bez nich to bude nemecke jadro. Inak maju nemci po ftakoch :D A tym aj cela EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to jadrné krmivo - třeba pšenice? Namočí se a je po tvrdosti, vyklíčí.. Nebo jádro vlašského ořechu? To je oříšek. Slupka odpadne sama a vyloupne se jádro. Skořápku má tvrdou a uvnitř může být žluklý obsah nebo úplně černý nebo kvalitní ořech. Tvrdé jádro tedy není všechno, může to být pěkný hnus a je potřeba ho rozlousknout, aby se vědělo, co v něm je. Nebo je jádro ořechu až pod tou slupkou? To potom není tvrdé. Jestli třeba tím jádrem nemyslel autor pecku, která se vyloupne, vyplivne nebo vysere. Čert, aby se v tom jádru vyznal.

Zatím bez slepic

Tvrdé jádro se skládá z protonů a elektronů.
Onehdá jsem do něj bušil na kovadlině, až elektrony formou jisker lítaly a jádro furt drželo pohromadě.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

To musíte publikovat (Nature a tak) - nobelovka Vás nemine. Až dosud všichni věřili, že jádro se skládá z protonů a neutronů, a elektrony vystrkovali do obalu. A místo pořádným kladivem do něj bušili v cyklotronech, synchrotronech, lineárních urychlovačích.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Parlamentky rozjíždí nějakou akci dehonnestace Vondráčka, docela se divím, že se k něčemu takovému propůjčují, čerpají z nejmenovaného "zdroje"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zacina byt jasnejsie preco ambasada tolko investovala do pani fesnej a blondavej prezidentky. A taktiez do niektorych politickych stran, ci do poniektorych osob v rozhodujucich politickych stranach. Zda sa, ze zo slovenskych politikov iba pan Danko predseda SNS sa nedal zlakat a nekolaboruje. Naletel aj pan Kotleba ci expremier Fico aj ked asi neboli priamo podplateni. 'Opozicia' vcitane pana Bugara a este uradujuceho prezidenta by si zasluzila titul 'Zasluzily nositel tridsiatich striebornych' a aj patricne ocenenie.
https://www.hlavnespravy.sk/opozicia-sa-vyfarbila-klus-ano-chceme-munic…
Este ze treba pripravovat zahradu na buducu urodu a existuje aj hnoj ktory nie je odporny nebezpecny a nezasluzi si ani zakopat do pody.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Donald odmítá hlídat Evropu zadarmo. Přišel s myšlenkou :
" Cena za přítomnost amerických vojáků a jejich základny může v budoucnu přijít spojence o moc dráž. Byla by součtem nákladů a ještě 50 procent navíc."
Půjde jistě o pěknou sumičku :
V současnosti je v Evropě rozmístěno asi 60 000 amerických vojáků, nejvíce jich je v Německu, více než 40 000. Jedenáct tisíc vojáků mají Spojené státy v Itálii, tam má americká armáda také námořní a letecké jednotky.
Na leteckých základnách ve Velké Británii je 9 500 amerických vojáků, přes tisícovku ve Španělsku a Belgii a několik stovek vojáků pak působí ve službách americké armády v Portugalsku, Řecku a Holandsku.

Bude veselé sledovat, jak stát Kosovo zaplatí největší americkou základnu na Balkáně. :)

Zatím bez slepic

pojede na dluh.

Zatím bez slepic

Návrh DJ Trumpa neprojde u těch států, které by rády zrušily základny USA - třeba Německo. Spíše přijde DJ s návrhem, že by státy doplatily "dluh" za dobu, kdy nepřispívaly 2% HDP na obranu. Nebo by došlo k pohrůžce, že USA přestanou některé země chránit.
O Kosovo se nebojme, to místo toho předá práva k nerostným surovinám do USA, kde je obratem prodají americkým firmám.

Zatím bez slepic

Třeba to za Kosovo zaplatí Albánie. Albánský premiér se v lednu vyjádřil, že jeho konečným cílem je spojit Albánii s Kosovem.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/albanie-kosovo-srbsko-uzemi-valk…
Zároveň někteří politici či politologové veřejně hlásají, že Kosovo zatím není životaschopným státem (neuznání jeho statusu všemi, špatná ekonomická situace). Vypadá to, že Velká Albánie, před kterou varovali někteří "konspirátoři" už před dvaceti lety, se může zdát být pro "mezinárodní společenství" (tenhle výraz zbožňuju) jako výborný nápad. Hlavní roli užitečného idiota, který dovede Albánii do Eu (Albánie byla první z postkomunistických zemí, která hned po devadesátém roce začala vyjednávat vstup do Evrop. společenství i NATO) dostal mimistr Petříček.
https://echo24.cz/a/SHXeB/zapojeni-zapadniho-balkanu-do-eu-je-prioritou…
Jsou to ale paradoxy, ministr země, která se brání přijmout islámské migranty, vyjednává vstup prvního islámské státu do EU. Loutkovodiči mají smysl pro humor.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dochází ke střídání generací v EU ve smyslu jejich vidění světa? Pokud ano, generace Němců narozené kolem roku 1920 a dospělé v době 2. sv. války byly nakažené nacionálním socialismem, tedy levicovou ideologií rovnosti. Pak nastoupil komunistický režim, kdy ale generace byly ve skutečnosti zaměřené pravicově, což se ukázalo v 90. letech v ČR. Zatím v západní Evropě probíhal přesně opačný cyklus, kdy generace po 2. sv. válce byly zaměřené pravicově, a od roku 1968 pak levicově (myslím tím přibližně rok, kdy dospěly). Došlo k jistému posunu, který se srovnává až nyní, kdy jsou dnes dospělé generace v celé západní a střední Evropě těžce levicové, jak ukazují hnutí MeToo, páteční demonstrace proti klimatu, podpora imigrace z daní jiných, aj. Z toho by vyplývalo, že za 10-20 let dojde opět ke střídání názorů generací a ty budou pravicové. Pak možná dojde ke zrušení zdravotních a sociálních systémů v celé EU, což ale nahraje muslimským velkorodinám.
Obávám se, že místní populace nemá šanci obstát oproti invazivním druhům, jako například populace norka evropského decimovaná mnohem agresivnějším norkem americkým vypuštěným ochránci zvířat z kožešinových farem.
Mysleli to dobře, ale dopadlo to jako vždycky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citáty Viktora Stěpanoviče Černomyrdina (tedy jejich autorství je mu připisováno) by skvěle zapadaly do dnešní EU:

Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky.
Budeme tak žít, že nám naše děti a vnuci budou závidět.
Celý můj život proběhl v atmosféře ropy a plynu.
Vláda je složitý organizmus, když budete neustále měnit její členy, výsledek nebude stát za nic. Vím to, byla to moje práce.
Tu otázku jsme podrobně probrali. Od A do B.
Nikdy v životě se něco takového nestalo, a už je to tady zase.
Když jsem žid, tak co bych se toho styděl! Teda, já žid nejsem.
Koňak, whisky rád nemám. Vínu nerozumím, u nás v orenburské stepi, kde jsem vyrostl, žádné víno nebylo. Vodku můžu - vždyť chodím na lovy.
Učitelé a lékaři chtějí jíst prakticky každý den!
Kdo říká, že vláda sedí na pytli s penězi? Jsme chlapi a dobře víme na čem sedíme.
Budeme ničit naše jaderné zbraně společně s USA.
Ať chceme vytvořit cokoli, tak nakonec z toho vyleze Komunistická strana SSSR nebo samopal Kalašnikova.
Co jsme udělali Bohu, Alláhovi a těm dalším?
Za nás to bylo v pr..., ale existovala nějaká naděje. A za těchhle to je nějaká úplně beznadějná pr... (V soukromém rozhovoru o současné ruské vládě)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

genius. Pobavilo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemohl jsem odolat a nepodělit se o citáty, které jsou připisované Georgi Bushovi mladšímu. Je toho pět stránek, nechci vás zahlcovat.

People that are really very weird can get into sensitive positions and have a tremendous impact on history."
Lidé, kteří jsou opravdu velmi podivní, se mohou dostat do významných pozic a mohou mít značný vliv na historii.

"I am not part of the problem. I am a Republican"
Nejsem součástí problému. Jsem republikán.

"If we don't succeed, we run the risk of failure."
Jestli neuspějeme, vystavujeme se riziku selhání.

"Republicans understand the importance of bondage between a mother and child."
Republikáni rozumějí důležitosti otroctví mezi matkou a dítětem.

"Welcome to Mrs. Bush, and my fellow astronauts."
Vítejte k paní Bushové a mým spoluastronautům.

"Mars is essentially in the same orbit...Mars is somewhat the same distance from the Sun, which is very important. We have seen pictures where there are canals, we believe, and water. If there is water, that means there is oxygen. If oxygen, that means we can breathe."
Mars je v zásadě na stejné oběžné dráze. Mars je jaksi ve stejné vzdálenosti od Slunce, což je velmi důležité. Viděli jsme obrázky, kde jsou, jak věříme, kanály a voda. Jestli je tam voda, znamená to, že je tam kyslík. Pokud kyslík, tak můžeme dýchat.

"The Holocaust was an obscene period in our nation's history. I mean in this century's history. But we all lived in this century. I didn't live in this century."
Holocaust byl nemravnou epochou naší národní historie. Tedy myslím v historii tohoto století. Ale všichni jsme žili v tomto století. Já jsem nežil v tomto století.

"I believe we are on an irreversible trend toward more freedom and democracy - but that could change."
Věřím, že jsme na nezvratné cestě směrem k větší svobodě a demokracii - ale to se může změnit.

"One word sums up probably the responsibility of any Governor, and that one word is 'to be prepared'."
Jedno slovo pravděpodobně v kostce vyjadřuje odpovědnost jakéhokoliv guvernéra a toto jediné slovo zní: být připraven.

"Verbosity leads to unclear, inarticulate things."
Užvaněnost vede k nejasným a nezřetelným věcem.

"I have made good judgments in the past. I have made good judgments in the future."
Dělal jsem dobrá rozhodnutí v minulosti. Dělal jsem dobrá rozhodnutí i v budoucnu.

"The future will be better tomorrow."
Budoucnost bude lepším zítřkem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ceska-republika-celi-prop…

Kouzelně blbý článek, který byste si neměli nechat ujít.
Mám podezření, že se autor snaží vlísat se Putinovi, aby mu za skrytou propagandu jeho režimu začal platit.

Doufám, že nezačne publikovat zde na Kydech.
Byla by to pro mne tvrdá konkurence, vymyslet hovadštější argumentace než ty jeho by určitě vyžadovalo nejmíň půlhodinu přemýšlení - nebo flašku rumu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ceska-republika-celi-prop…

Zatím bez slepic

Od tohodle vola bych publikoval kdykoliv a cokoliv. Ani na vteřinu bych nezaváhal. Jen je škoda, že to dávají k dobrému jen Parlamentní listy. Tohodle chlapa by měli mít v ČT čtyřiadavacet hodin denně. Nikdo tady pro Putina neudělal víc... Ale to říkám už hodně často. Zdá se, že Putinovi ta hybridní válka fakt vychází. Janda, Vrabel, Česká televize... zástup putinových užitečných idiotů je téměř nekonečný... 

Zatím bez slepic