Stávkujme také

Autor
Štítky

Tak nám zase celosvětově stávkují studenti za klima. Gréta řekla a prý se bude stávkovat celý týden po dobu, co tam v Ňů Jorku bude ta klimakonference. Dokonce se studenti rozšoupli a že prý by mohli stávkovat i dospělí, koneckonců ti za to přece můžou a také chtějí mít nějakou tu budoucnost. 

A já myslím, že je to skvělý nápad. Měli bychom se na všechno vykašlat, seknout s prací a jít stávkovat. Podle mě je to v dnešní pošahané době to jediné, co by mělo doopravdy smysl. 

Konečně by ti zpovykaní frackové zjistili, že autobusy nejezdí samy, že kafe se jim také samo do hrníčku nenaleje, že elektrika v zásuvce také není sama od sebe a vlastně i ten internet nefunguje bez velké spousty pracujících dospělých. 

Pojďme studentům ukázat tu skutečnou bezemisní budoucnost. Přestaňme doplňovat zboží do regálů, přestaňme ho vozit těmi strašnými naftovými auty, vypněme teplárny, elektrárny, zamkněme benzínky, přestaňme péct chleba, popadněme nějaký ten transparent a pojďme si vyhodit z kopejtka někam na náměstí...

Koneckonců, máme to tak skoro všichni ne? Naše děcka si jezdí po Erasmech, poučují nás, koho máme volit, dokonce na fejsbůku diskutují o tom, že nám starším omezí internet, abychom nemohli koukat na Parlamentní listy a Vidlákovy kydy, protože nás to ovlivňuje. Chodí si demonstrovat na Letnou, chodí si demonstrovat za klima, je jim pětadvacet a skoro každý si přerušil studium, aby si prodloužil mládí... ale každý měsíc po výplatě vždycky přijdou pro prachy na další měsíc. Přitom doba, kdy vydělají něco sami je v nedohlednu... 

To my jsme ti blbí. My jim to platíme, my chodíme z práce do práce, děláme přesčasy a vlastně jen kvůli pocitu hrdosti, že kluk bude jednou magistrem.

Pojďme si to alespoň na ten jeden týden užít po jejich. Nechme všeho co dělá civilizaci civilizací a ono se to rychle ukáže. Nemusíme to ani přehánět... stačí vypnout pouliční osvětlení a nechat všechny ty demonstranty, aby si z Václaváku došli někam na periferii pěšky. 

Navíc všechno zdražuje, stávky za platy jsou pasé, pojďme stávkovat za klima... to se dneska smí a chtěl bych vidět zaměstnavatele, který by riskoval mediální řev za to, že vyhodil zaměstnance za účast na stávce za Grétu.

Třeba by těm všem klimaúzkostným došlo, že mohou mít i mnohem horší noční můry. Třeba prázdné regály, gangy v ulicích, vodovody bez vody (a tím pádem i nefunkční hazly) a skutečné chození pěšky. Žádný džoging, žádné běhání s MP3kou. Ale nošení svého těla všude na pořádné vzdálenosti.  

Pojďme do toho, zastavme na pár dní svět...  Předveďme jim, co umí skutečná stávka. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

sukních.
Povídal mi můj děda, že ještě v padesátkách bylo zcela běžné, že starší žena z vesnice, která přišla do města a jejímu tělu se zachtělo z toho kulturního šoku kapánek si odlehčit, se jen hezky nenápadně rozkročila a přidřepla. Ženy totiž nosily tenkrát kapánek delší sukně a měly je hezky načechrané. A když se paničce ulevilo, prostě se jen pěkně narovnala a pokračovala v pochodu.
A nebyl problém, resp. její problém zůstal ležet za ní...
Na rozdíl od místních dam a pana zemědělce si myslím, že to je řešení inovativní, chytré, krásné a samozřejmě mladé (i když je staré), efektivní a ekologické. Jestli je bio, tím si nejsem jist, ale můžem to udělat, jako Makrela. Ta taky vždycky všecko vysedí...

Zatím bez slepic

Targusi,
jako obvykle řešíte problém od konce.
Pokud nebude matroš na vstupu, něbudě z čoho srať, takže během tří dnů se Váš problém vyřeší automaticky.
To jen pro případ, že byste si v rámci stávkové pohotovosti začal shánět skotskou tartanovou sukni.

Zatím bez slepic

V padesátých letech se přidřepnout mohlo snad v nejzapadlejší vísce, ale před stoletím to bylo běžné. Vtip byl v tom, že se nenosily spodní kalhotky, ale pouhé nohavice. Stačilo se na hnoji a) rozkročit nebo b) přidřepnout - podle potřeby. Nechtěný důsledek ale byly hromady dětí, i nemanželských. Pantáta to měl lehké, asi si to umíte na vsi představit. Trochu ji opřít. Moc to od práce nezdrželo. Kohoutovi stačí minuta a jaký je to borec.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

na ty veselé německé filmy o Tyrolácích... ;-)

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pohádky, v 50sátkách bylo normální, že zastavil autobus a chlap vyskocil a ulevil si do přikopu, autobus na něj čuměl/nečumel, ale nikdo se nedivil... Jenom ted se mysli, ze svet byl nějakej jinej, nablyskanej...

Zatím bez slepic

nebo orlovský. Těšínský má sukni trochu kratší, v něm se dá bezpečně srať ve sněhu.
Dnes letí, vzorem jsou bezďáci, tzv. slunečnice. Žlutá skvrna na kalhotách v rozkroku.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Umíte si to představit na demonstraci mil.chvílek na Václaváku?
Já si to nepamatuji,ale vím to z vyprávění starších lidí.
Kdy se začali nosit třeba trencle,ženy vůbec nechtěly nosit plátěné kalhotky,snad jen v zimě,co si pamatuji,říkali jim bombarďáky.
Jak už psalo,Grétou se sleduje něco jiného,určitě to nebude laciné.podle mne,váznou velké investice a ekologie je vhodné téma.

Zatím bez slepic

V mém městě ještě v 80-tých paní E.,zvaná Bohouš, neměla problém se na rušné ulici rozkročit nad kanálem i s taškami tajemného obsahu v rukou a kryta hubertusem vykonat menší potřebu. Vzhledem ke svojí vychrtlé postavě tu větší potřebu asi vykonávat neměla potřebu. Držitelka starých dobrých tradic, Bohouš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každá geniální myšlenka je neskutečně jednoduchá.
Deset vypasených pštrosů!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady jen stačí počkat. Vzpomínám na nadšené mládežníky kolem roku 1990 a vidím jací jsou dnes. Živí své potomky, zařezávají a moc nepípají. Dluhy, hypotéky, přísnost v práci atd. udělaly divy.
To, co bylo je tím co bude a není to nic nového pod sluncem.
A mé přání, vydržet a počkat si na probuzení této mladé generace.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

...mají. Myslim té fyzické. To je tak vždycky, když se lidí nudí, vymejšleji blbosti. Typické, jak nějaký profesor k těm klimakteristum prohodil, že stávkovat by jim šlo, ale aby zalili kytky ve škole v květináči je ani nenapadne. To je přesně ono. Kdyby - a až - by měli vydělávat na chlebík, tak by je nějaké stavkovani ani nenapadlo. Vlastně říkáte totéž, o mládeži '90.

Zatím bez slepic

In reply to by Rejpalka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jako vzdy, volit by mel clovek co sam pracuje/ziuvi se sam, nikd yby praco volit nemel clovek co je ziven... 'Takovy pak maji roupy a vymysli hodvadiny, protoze nemaj dotek z realitou, do teto supiny plati i soudcy apod. individua co nevi co je to moznost prijit o praci a maji monopol dany zakonem, viz i exekutori kterym pracxu delaji slecny s maturou, oni jenom podepisuji a berou prachy...
Tedy ne co rekl bratricek havla, ze blbej vidlak by nemel mit pravo volit, ale ten co se sam nezivy, tedy ten co zije z "uroku" jinych by nemel mit volebni pravo...

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ked sa mladez z gretenizmu vyspi a prebudi do reality tak dovtedy vnziknutu dieru zaplni nova zasnena na svetle zajtrajsky mysliaca generacia.
To len my budeme stari... abo velmi stari... abo nebudeme :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vypnout elektřinu tak na dva dny by stačilo. Ale komplet. Brzy by došla šťáva v chytrofounech, bez fb, twitru a dalších by se mládež nemohla svolávat a domlouvat, bo normálně spolu mluvit už skoro neuměj. Black out se vsim všudy. Já takový malý zažila. Baterky se vybíjejí děsně rychle. To si jeden uvědomí, co je fakt důležité a co ne. Je zbytečné jim to říkat. Nechtějí slyšet. V létě jsme měli týden v baráku jednoho takového gretena. První den měl remcy o klimatu a suchu. Večer dostal do ruky konev a hybaj zalít zeleninu. Vodu nabírat pěkně ze sudu, žádná sranda. Druhou půlku jsem si zalila sama, hadicí pomocí sudového čerpadla. Při jeho námitkách, že on se musí tahat s konvema jsem jen konstatovala, že názorná ukázka, jak může v reálu jeho pojetí ochrany klimatu vypadat. Hnusná elektřina, že. Druhý den trhal plevel, hezký ručně, pak sbíral v tom vedru rajčata. Ne, skutečně rajské nerostly na keříků v plastových krabičkách. Asi se po tejdnu moc rád vrátil do civilizace, ale páč je to jinak chytřejší kluk, tak nějak o gretě a jejich nápadech už nějak moc nemluví. Ale možná ještě vstřebává ten letní šok... My jezdili zamlada na začátku školního roku na bramborové brigády, dnes jezdí stávkovat. Na pole s nima!

Zatím bez slepic

Vaše poslední věta "Na pole s nima!" nabízí to nejlepší řešení.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně! I Occamova břitva to říká, nejjednodušší řešení je to správné řešení. Jen aby to s nimi jednou nedopadlo tak, že budou pracovat pod nápisem PRACÍ K SVOBODÉ.

Zatím bez slepic

Na jaře mandelinka (tenkrát se asi nestříkalo, to by se jim mohlo líbit), ke konci prázdnin!! na chmel, hezky ručně na export. Ten z česaček byl na domácí trh a taky to nebyla lehárna. No a na podzim, jak říkáte, na brambory a také ručně. To bylo ušetřené chemie, elektřiny a nafty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až nebude elektrika
nebude to exotika
ale boj o přežití,
mnozí budou zabiti.
Vesničan má widle v ruce
statečně jak Wilík Bruce
zapichuje zloděje
a to se ni neděje.
Občané od řeky Gangy
už dnes založili gangy
zatím kradou v kaufu, lídlu
shánějí si něco k jídlu
nebo něco k pití,
a to světlo svítí.
Mívám z to někdy koma
že ty hajzly najdu doma;
policajt je bude chránit
nebudu smět hajzla zranit
ani mu vypustit duši
jak se v tom případku sluší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Suchý hajzl v paneláku
parky plné podvraťáků.
Kam vyprázdnit střeva?
Tam už srala Eva
tohle dělal Jožka
a tam sedí Božka..
tlačí, seč jí síly stačí
hledá větší listy
chce mít prsty čistý
bo neteče voda.
Do zadku ji bodá
přemnožený hmyz.
Zmiz hovado, zmiz!
Volá asi na mě
dá mi i po tlamě
najdu jiné místo
kde je ještě čisto.
Třeba v chrámu Páně
nebo ve fontáně
tam na Výstavišti.
Už to ze mě sviští.

Zatím bez slepic

treba uznat Ladik - fakt mas talent :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moje greta zlatá
měla by být svatá
požehnej ji Frantíku
ty máš na to techniku.
Došla ti už voda?
No tak to je škoda.
Tak ji pokrop mešním
třeba zbytkem dnešním
co máš na dně flašky
a říkej ty hlášky...
ve jménu otce i syna...
to je ale pipina...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naše Gréta zlatá
bez uhlíkový stopy
cestičku chystá těm,
kdo přicházejí ze zemí
bez elektřiny.
ti poradí si vždy,
elektrický obušek jim netřeba
poradí si pouhými nůžtičkami,
nožíky,
a též - nebude-li světelný smog
uvidí lépe než naše
počítači, mobily,...
poničená očička.
trifidí budoucnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen nevím, jak by to zapůsobilo, když jsem důchodce. Jedině, že bych jim odevzdal důchod a pak v klidu bych zemřel hlady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale těch stávkokazů ! Vyspělý demokratický západ přece Grétu podporuje. Kolik politiků mělo odvahu promluvit rozumně ?

Zaostalý východ, to jako my, by snad ještě mohl zareagovat, pokud by se našlo dost organizátorů. Ale na západě ? U lidí s vygumovanými mozky nic takového, jako všeobecná stávka proti blbosti, nehrozí !

Zatím bez slepic

Přeci jen ve Francii stávkují žluté vesty za jinší věci, než je Grétina blbost a Makron na ně posílá profesionální mlátiče. Žádná prdel to není.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bohužel nerealizovatelný, mafii fosilních paliv by unikly obrovský prachy za každej den bez uhlí, nafty, benzínu.
Kdyby to doopravdy bylo realizováno aspoň na pár dní, tak by se to nejmíň dotklo Německa, ti mají 40 % elektřiny z větru, slunce, vody a biomasy a asi 10 % z jádra. A Angela každému doporučila mít doma zásoby potravy na 10 dní.
A pár ní bez benzinu- to už jsme my starší zažili dvakrát.
Myslím že tak za 10 let už dojde každému ve světě jaký je to zázrak techniky že z panelu 1x1,6 m může získat 300 W elektřiny, za 10 let už to technika zvýší na 400-500 W, akumulaci a dopravu budete mítve svém elektromobilu .... A nemusíte to nějak ošetřovat, mazat, nic se tam nehýbe, jen elektrony ....
A má to 20 krát vyšší účinnost využití energie ze slunce než obilné pole.
Tož tak.

Zatím bez slepic

Neznám jediného slušného rodiče, který by nechtěl, aby se jeho děti neměly lépe, než on !

Zatím bez slepic

Myslím, že větší cvoci jsou ti, kteří naslouchají cvokům

Zatím bez slepic

... aby se jeho děti měly lépe, ... :)

Zatím bez slepic

z lysohlávek, anebo z ruského krokodýla?

Zatím bez slepic

letos se konec prázdnin vydařil, ale lysohlávky ne.
Vy jste taky něco dělal celý svůj život a víte o tom své. A tak podobně já vím o fotovoltaice.

Zatím bez slepic

Já o fotovoltaice vím tak málo, že ani nechápu, proč musí bejt dotovaná, když je tak výhodná.

Ani to nevysvětlujte, už tu na to debata byla. Když si k tomu budu chtít něco přečíst, půjdu ke Kubáčovi.

Zatím bez slepic

Když se to nehejbá, DOTUJ to!

Protože EU cosi připomíná, už zase tu máme cíle a plány, můžeme i "národní" , které nám musí ale odsouhlasit komisaři, a pak kontrola plánů a sankce.
Závazné cíle pro členské státy ale prý nejsou stanoveny, ale je zřejmé, že zejména země se slabým rozvojem obnovitelných zdrojů včetně České republiky budou muset nastartovat růst tohoto odvětví. Prostě kam Německo, tam ...

A musíme přidat, cíl EU je 32 % podílu obnovitelných zdrojů na spotřebě energie do 2030 všude, je prý KOMPROMIS ústředního výboru ( mezi návrhem Evropské komise (27 %) a Evropského parlamentu (35 %))

Takže už čekám jen zase na to, kde se objeví nový tunel...a co vše se nám draží, aby někteří vydělali.

http://www.hnutiduha.cz/aktualne/evropska-unie-podil-obnovitelnych-zdro…

Zatím bez slepic

nějaký génius začne tvrdit, že elektromobil se nemusí mazat, tudíž je zcela bezúdržbový. Takový cint prostě nemá chybu.

Zatím bez slepic

se solárním panelem. Tam se pohybují jen elektrony, v elektromobilu třeba kola 😀

Zatím bez slepic

Nespletl, ja čiměl taky, když to někde nepsali, že elektromobil se nemaže, proptože se maže jenom motor ;) To víš, gretenisti jakmile nahradi ty vypkopavky v konstrukci u skody apod., tak teprve pak zacnou jezdit auta budoucnosti ;)

Zatím bez slepic

Obávám se, že máte nadměrná očekávání od výrobců akumulátorů, protože dnes ten slavný rozvoj elektromobility ohrožuje nemožnost skladovat elektřinu efektivně. Musíme si počkat ještě na další vývoj, pokud k němu vůbec dojde, protože výrobci akumulátorů se kvůli elektromobilům zrovna netrhají. Halasně vyhlášený plán VW se u výrobců akumulátorů setkal s velmi vlažnou odezvou . https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/volkswagen-elektromobil-akumula…
Ještě tak 20 let vývoje bude zapotřebí, těch 10 let je příliš optimistický odhad. Hlavně se ale může stát, že celou elektromobilitu i fotovoltaiku ovládne Čína díky vlastnictví ložisek vzácných zemin.
Ale až se elektormobily rozšíří, dojde k zajímavému úkazu, ke kterému v menším dochází už nyní. https://autozine.cz/majitele-elektromobilu-hlasi-problemy-s-kradezemi-z…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejefektivněji skladujete energii ve směsi uhlovodíků zvané benzín, nafta atd.

Snadno se skladuje, rychle se doplňuje, je laciná a na jedno doplnění ujedete stovky kilometrů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

řídí rodiny které ovládají svět ,nebo snad Rotschildové , tohle klimatické šílenství, nebo jsou proti němu, aby nepřišli o své zisky z ropy.
Jistě je zde dost chytrých, starých a ošklivých lidí, kteří přesně vědí jak to je.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky nevím, jak to je, ale k Rockefellerovi (Rock.) a Rothschildovi (Roth.):0
V 2012 podepsali Rock. (pod vedením Davida R.) dohodu s Roth. (britská větev pod Jacobem R.) dohodu o sloučení. Rock. převedli průmyslová aktiva ve společný trust a dali se na globální ideologii "trvale udržitelného vzrůstu"(tak to nazývám já na základě vývoje tohoto pojmu = ekologie spojená s politickými a sociálními tématy). Roth. dál vedou finance a podnikání.
Tisk - září 2014 - "Máme morální povinnost zachovat zdravou planetu", pravila Valérie Rockefellerová Waynerová, pravnučka J. D. R.
Fond bratří Rock. se zapojil do sdružení investorů a filantropů, kteří investují do obnovitelných zdrojů energie. Skupina k tomu uvolnila přes 50 miliard dolarů. Rock. se připojili k iniciativě GLOBÁL (velká písmena píšu pro "rk") Divest-Invest, na které se podílí asi 650 osob a 180 institucí. Od začátku roku 2014 se přislíbené investice podnikatelů, penzijních fondů, náboženských skupin či velkých univerzit zdvojnásobily. Iniciativa v září 2014 vystoupila na půdě OSN v N.Y. při summitu o změně klimatu.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/rockefellerove-se-odvraceji-od-…

Zatím bez slepic

Greta uvedla, že CELOSVĚTOVÉ (výraz použitý médii) klimatické stávky se zúčastnily 4 miliony lidí v 163 zemích světa.
O celosvětovém vládnutí mluví jen pomýlení a blouznivci, přitom v pátek jen vyjádřilo svou vůli mezinárodní (jinak celosvětové, globální společenství) společenství, že...

Zatím bez slepic

Celosvětově 4 milióny z 7 600 miliónů. No panečku to je masa.

To je asi tak každý dvoutisící. Když to vydělíme jen dvěma, abychom oddělili ty, které motivovalo jen ulejvání, tak to je každý 4 tisící.

To i trisomie 21 je častější.

Zatím bez slepic

Znáte to, "nemusí pršet, stačí jen, když kape". Je v tom potenciál, ústřední výbory v každé té zemi s jednotlivými pobočkami v menších městech, pak je nutná koordinace, proto centrální vedení a hle, něco na způsob Globálního svazu ekologické mládeže bude na světě:-)
Plus - koho asi budou jako prvovoliči volit účastníci Greta stávek? Soc.demokratické strany v EU u voličů pomalu končí, zelenopirátské strany jsou pro mladé již připraveny.

Zatím bez slepic

je to už 7 let. Je se možné někde dozvědět, jaké konkretní projekty to přineslo? Tedy kromě frakování ropy?

Zatím bez slepic

Rk 09:16
...řídí rodiny,....., aby nepřišli o své zisky z ropy.
Fito 10:27
Má odpověď... Od roku 2014

Zbytek si musíte vyhledat sám.,Vite, co se říká? Čas jsou peníze. V naší otevřené společnosti, kde si o jednotlivci můžete zjistit téměr i číslo bot, je často problém znát i majitele krámku u vás/nás na rohu.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dopustím se konspirace - a co když se jedná hlavně a především o odstavení krytí dolaru(petrodolaru) světovými energetickými zdroji?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

analýz, věděl byste, že:

1/ na světě už tolik natištěných a vymyšlených peněz (to jsou ta tajná číslíčka v kompech, která jsou vidět jen na obrazovce a už nikdy jinak), že je už není kam investovat

2/ na světě je už tolik zbytečností a lákadel k nákupu, že většina lidí je takovou nabídkou zcela znuděna a neví, co by.

3/ zatím účelem vznikají blbosti typu "mobil se třemi a více foťáky" a spol, aby vznikl opět nějaký fenomén, po kterém by většina civilizace toužila, zadlužovala se, atd.

4/ jelikož se na obzoru nic takového nechystá, vymyslelo se globální klimakterium a "ganc fšecko na baterki", což bude skvělý byznys, protože mimo stovek milionů aut, která bude nutno "naprosto nezbytně nutně"sešrotovat, se bude blbnout s větrníky, slunečníky a měsíčníky, bateriovými akumulačními články, atd. Totéž nemovitosti. Jejich "zpasívnění" stojí a bude stát více, než je jejich cena stavby a životnost, nemluvě o ceně elektrické energie, kterou bude to "pasivování" stát.

A to je, oč tu běží. Uvrhnout populaci do bludného kruhu potřeby neustále vydělávat a "investovat". Lhostejno, zda na svou nemoc či starobní důchod, do projedených zítřků příštích generací, za "záchranu" planety, kterou tím pasivováním a šetřením zkurvíme ještě více, než kdybychom se chovali ve stejném vzorci, jako dosud.

A propos Rockefeleři , Rotšáci a Markýzové Gerové (Petr Bezruč), Babiš a spol.
Kdybyste se vzdělával, věděl byste, že pokud překročíte určitou hranici bohatství, moc už pak schudnout nelze, protože utrácíte sám sobě, bohatnete sám na sobě, výdaje i přijmy jsou pak nula nic, neboli v rovnováze. Něco, jako když si Babiš jde koupit ráno ke sváče rohlíky upečené v jeho pekárně, z jeho mouky, hnojené jeho hnojivy, atd.

Zatím bez slepic

proto, abych se vzdělával. Pokud ale zvítězí zelení, zchudneme všichni a pak nebude mít kdo utrácet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

přerušení práce zaměstnanců. Greténi nestávkují, ale prostě chodí za školu. Výsledkem má být trest nebo vyhazov

Zatím bez slepic