Vlastně se jim to podařilo

Autor

Tož se nám zase otevřely knihovny. Šel jsem s dětmi vrátit knížky co měly napůjčované a nabrali jsme domů další zásobu čtiva. Koneckonců školy moc nemají, tak ať si alespoň rozšíří obzory. V knihovně jsme byli jedni z prvních. Skoro všechny knihy byly v regálech, nic nebylo rozpůjčované. Aniž bych to měl v plánu, skončil jsem u regálu s válečnou literaturou. 

Vidlákovská knihovna má sice už počítačový informační systém, ale v knihách jsou ještě založené ty kartičky, kam se zaznamenává půjčení knihy.  Docela jsem si to užil... 

Ztracená vítězství od Mansteina  - půjčené v podstatě pořád. Knihy o Třetí říši, hitlerových vojscích, zbraních SS, německých tajných zbraních, Guaderianovy Vzpomínky generála,  Erich Hartmann - německé letecké eso, všechny tyto knihy jdou z ruky do ruky. Po vrácení do knihovny se zdrží maximálně týden a už je zase někdo doma louská. 

Pattonův deník - Poslední půjčení před pěti roky a pak já. Montgomeryho Pamětí polního maršála - naposled půjčeno před deseti roky. Miloš Hubáček - Generál Patton, první díl - půjčeno naposled před dvěma roky. 

Maršál Koněv - válečné události roku 1945 - naposled půjčeno v roce 1995. Jednotka Normandie - Němen (o francouzské jednotce bojující na východní frontě) - nikdy nepůjčeno. 

I ve Vidlákově se potvrdil dávný trend, který jsem zaznamenal na serverech věnujících se vojenství. Každý článek o Němcích má zhruba dvojnásobnou čtenost, než článek o jakékoliv jiné armádě. I sami autoři dost často píší  tom, že jejich čtenáři znají poměrně do detailu německé reálie, ale ty spojenecké, nebo nedej bože sovětské, ty nezná skoro nikdo.  

Svým způsobem to bude platit i o nás... svým způsobem známe víc německých generálů i vojáků než našich vlastních. Možná známe pár našich západních letců, ale kdo dokáže ještě vyjmenovvat alespoň pár jmen ze Svobodovy armády. Známe názvy leckterého uskupení SS. Ale kdo si dokáže zařadit Pattonovy jednotky? 

Kdybych se zeptal na něco ohledně německé šesté armády, tak by leckdo vychrlil jméno generála Pauluse a přidal by Stalingrad. Ale kdybych se zeptal na 1. běloruský front, jen ti starší by mluvili o Žukovovi. A kdybych se zeptal obráceně, jakému uskupení velel Rokosovský, bez wikipédie by to skoro nikdo nedal. 

Za debily Hřiba a Koláře si můžeme tak nějak sami. Nějak jsme dětem nepředali všechna ta jména a základní orientaci. Jen u těch němců to bylo bez problémů, to všichni vědí, to za nás už někdo udělal. Zdá se, že tyDojče neziskovken fungují. Knihy o Mansteinovi, Modelovi, Guaderianovi, Paulusovi, Whitmannovi, Hartmannovi a dalších mají dotisky a dobře se prodávají a knihy o komkoliv jiném jsou propadák. 

Hřib nám teď už vlastně vysvětluje jen tu poslední fázi. Jak chrabrý němec Rudolf Toussaint (poctivý člověk a dobrý vlastnenec) podepisuje čestnou kapitulaci, protože je veden touhou po míru a ohledy na civilisty. To samé jsou najednou vlastně všichni ti němečtí generálové. Čestně podepisují kapitulace, čestně bojují a čestně prohrávají. Vlastně jen Hitler a pár lidí z jeho suity, to byli ti náckové, jinak celý wehrmacht byl vlastně plný vlastnecky smýšlejících poctivých němců. 

Trochu nám v tom dělají problémy ty Lidice, ale i na tom se už pracuje. První pokusy o nový výklad, že si za to ti mítní mohli sami, ten už se uskutečnil, ale bohužel ještě žijí někteří kteří Lidice zažili. Za pár let už budou úspěšnějí. 

Ale jinak jako by nic dalšího nebylo. O osvobození koncentráků a vypálených vesnicích bohužel píší jen ti generálové, které nikdo nečte.  Jako kdyby tam v SSSR nebyly desetitisíce Lidic. Tam je jenom Katyň. Kdo naposled mluvil o Babíj Jaru? Nebo o Oděse? Kaunaském nebo Vilniuském ghetu? 

Přitom ti stejní, kteří pak dostali vysoké posty v Západním německu, ti posílali svoje vojáky vraždit a v celém wehrmachtu s tím prakticky nikdo neměl problém. Ale to nám úplně zmizelo spolu s knihami o Koněvovi a Sevastopolu. Manstein samozřejmě nikdy nepsal o tom, jak ve jménu nacismu vraždil. On samozřejmě čestně bojoval pln vojenské cti. 

Všimněte si, že Hřib neřekl ani slovo o obráncích rozhlasu, které jednotky SS postřílely u nejbližší zdi, protože to tak měly naučené z přecchozích čtyř let pobytu v Rusku. Ani slovo o tom, co rozkazoval Toussaint ještě o den dříve. Ani slovo o jiných zvěrstvech, ani slovo o bojích, které trvaly ještě další dny o fanaticích, kteří nekapitulovali a kteří ještě o den dříve byli součástí té armády, která údajně kapitulovala. Jako kdyby se tihle vrahouni probudili až po kapitulaci a den před tím byli mírumilovní beránci. 

Samozřejmě že se vraždilo o sto šest a i v poslední den války neměl nikdo ve wehrmachtu žádný problém postřílet libovolné množství civilistů a jediné co jim bránilo bylo vědomí, že další den budou v zajetí a mohli by je za to taky zastřelit. Dokud postupovali ruskými pláněmi, neměli žádné skrupule. I ten Toussaint byl hajzl první kategorie, který měl štěstí že u nás dostal jen doživotí. U jeho soudu vystoupilo dost svědků, kteří celkem přesně popsali, co tenhle zmetek rozkazoval ještě den před kapitulací. 

A jak vypadají ta jediná pravdomluvná média... Wehrmacht podepsal kapitulaci a ani slovo o vraždění.  Ale že přijeli Rusové a kradli hodinky a chlastali, to jo. Samozřejmě ani slovo o tom, že když byl takový ruský vojáček u něčeho podobného chycen, okamžitě byl zatřelen a nikdo se s ním nepáral. 

Když si člověk přečte třeba u toho Koněva, co všecho na svém postupu směr Berlín viděl, tak jsem překvapený, jak to Stalin dokázal, že svoje generály udržel na uzdě, že z Německa neudělali to samé co oni v Lidicích - že je prostě nevystříleli do doby kamenné. A to Stalin přišel o syna. A naprosto chápu Pattona, že zastavil vyšetřování svých vojáků, co po osvobození Buchenwaldu postříleli bez soudu všechny dozorce které pochytali.  

Není to samozřejmě Hřibova zásluha, ale v podstatě se to soudruhům Němcům podařilo. Ještě neuběhlo ani století a všichni jejich hrdlořezové jsou najednou čestní vojáci, kteří sice bojovali za špatného vůdce, ale vždycky férově a poctivě. 

Já s tím udělám jedinou věc... dám svým dětem do ruky i ty ostatní knihy. Aby si kromě Guaderiana  přečetly také něco o Žukovovi a Omaru Bradleym. Aby věděly, že jsme neměli jen letce v Británii a pěšáky u Tobruku. Ale že jsme měli i Svobodu u Buzuluku, že byla i nějaká dukelská operace a že samoosvobozená Praha byla ve stejné chvíli i vražděná Praha a ten stejný Toussaint, který kapitulaci podepsal, ještě o den dřív podepisoval úplně jiné rozkazy. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (251 hlas)

Komentáře

- lháři křičí: base lež je pravda. Joseph uspěl, lež se stala pravdou.

Gerd lže jak Rudé právo tiskne. Lže zcela vědomě a lže přesně tak, jak to mají vidláci rádi.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

No vida, jsem zde a škebla z toho dostal málem infarkt. Pro Vaši informaci, nemám rád nacisty ani Josepha Goebbelse. Slovanské geny v mém rodokmenu mně nevadí, což se evidentně nedá říct o Vás. Ale buďte bez obav, budete nejméně ze dvou třetin ideální voják do budoucí armády, což je jedinec silný, blbý a snadno ovladatelný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Ještě připomente scallopovi,co řekla Madlenko o těch dětech,kolem invaze v Iráku.
Musím ale upozornit i Vidláka,dostal se do hledáčku nebezpečných střelců včetně kydů,takže můžeme čekat invazi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
netřeba ztrácet se škeblou čas. On by argumenty stejně nepochopil a mlel si svou. Jendou mu vymyli na politickém školení mužstva hlavu a na diskuzi nemá dostatečnou kapacitu. Byl by ideální v Hitlerjugend nebo jednotkách Sturmabteilung. Dovedu si jej představit i jako sovětského důstojníka, co střílí polské zajatce u jámy v Katini do hlavy. Nebo nacista v Babim Jaru. Tak na mě působí jeho nenávistným projevem.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Germány i Slovany. Jenže dnes mají geobbelsové větší podporu mezi vidláckými Slovany.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Geny obyvatel české kotlinky jsou mixem všemožných národů, tak něco plácat o vidláckých Slovanech je hloupost hodná scallopova formátu. Ale chápu Vaši nenávist. Asi jste nahlásil do elfího řídícího centra, že jste vyštval Gerda a byl odměněn. A teď se ukazuje, jak marné bylo Vaše snažení. Snad tu zvláštní odměnu elfům nemusíte vracet.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

scallope
- takto psát Vás přece není hodno.
- pravda - kvůli tomu si to vše Vaši a bohužel i mí potomci vše prožijí znova, aby pochopili skutečnou pravdu.
- nenávist vůči Vám? I v tom se mýlíte - to byste tu dostal jinak zabrat.
- slovanské geny - pohrdáte jimi?
To se nedá nic dělat, i já je v sobě z větší části mám a můj zbytek jimi nepohrdá a naopak většinová slovanská část nepohrdá mým zbytkem genů. Holt su pyšná na svý dědictví.
- A copak copak, co se nelíbí Vaší milované Madlence? To, co získala v Afgošu, nebo kde jí nestačí? Holt je Američanka, kam její a jejich nožičky vkročí, zůstává - no, jemně řečeno - svrab a neštovice, naočkované jejich lží a nenávistí, důkladně maskované falešnou láskou, či čím vším - hlavně lži a kecy, kecy,....

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Milá matko, pro Vás to geobbels nepotřebuje zopakovat stokrát - stačí jednou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

Tož toto je od Vás pro mne obrovská poklona. Dávám nos nahoru. Díky, díky, díky ...
ovšem bacha na plísně.... i na písně. Goebbels, stejně jako Vy uměl zneužít, či využít vše.
Nežil byste žít v té době, či v dnešní, účinnou plísní zasažen....

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

co ji hlásá tahle zarputilá snaživá kravka PaL Magdalena Slezáková?????? Stačí letmo
namátkou mrknout do některýho z těch jejích výtvorů a má jasno.
Jedna z nejpůvabnějších "pravd" je ten srdceryvnej článek o tom údajně zachráněným chlapečkoj
v Syrii. Neznalým jen připomenu, že tenhle chlapeček byl v různě naaranžovanejch situačkách
postupně zachráněnej bílejma blembákama asi 5x. Pokaždý velký světový mediální drama.
Přece nedaj bílejm helmám oskara zadara né???? Jo ještě takhle několikrát taky ztvárnili utrpení
jedný holčičky. No ale o ní ta Slezáková pinda zatím nic.

Takže resumé zní .... od týhle aktivistky PaL žádný ulhaný žvásty nikoho normálního nezajímaj.
Takhle asi zkráceně škebloni

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Co je přesně špatného na slovanských genech pane Scallope.

Vy je nemáte? Má je i většina Němců.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, co mám napsat? Když chci vědět o tom jak si vedla západní spojenecká kampan nebo SSSR kampan, tak pro mě nejlepší se podívat na dokumenty (2-3 o každé kampani) co mě provedou docela slušně tím jak postupoval SSSR a i jak postupovali západní spojenci. U rusáků se navíc můžu podívat na vojenské mapy, kde je datumama a šipkama ukázáno co kdy a jak.
Navíc mám doma knížky od roku 1918 (=o první světové), až dosud co nakoupili postupně generace naší rodiny (mám štěstí, že se to dědílo vše v linii a nedělilo), ALE všechno je to bud SSSR (2/3) nebo západní spojenci (1/3)

Když toto sem chtěl do doby torentů, abych stahoval, protože fakt nemám čas čumět na bednu, kdy to tam dá "programovej dacan z TV, že si myslí, že mám čas), tak jsem musel do knihovny,, ne protože nemám peníze na knížýku, ale jaksi 90 léta mi klesjící úropvní ukázala, že koupit knížku dneska i když v tvrdé vazbě nezaručuje, že obsah není pěkná sračka. Takže jsem byl"donucen jít do knihovny"...

Svět nemusí být šedé, protože se tak zdá, on jenom může být jiný než vidíéme za tmavýma brýlema ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jeden osobní názor.
Dalším znakem, kterým při prvním očuchání knihy hodnotím, je velikost písmenek textu.
Čím větší použitá písmenka, tím horší obsah.
Nevím proč to tak je, ale zatím tohle vodítko nezklamalo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem uvedl, že z počtu nakažených a z počtu zemřelých už můžeme usuzovat na nebezpečnost koronaviru.

Údaj o počtu nakažených z grafu zmizel, zbyl jen graf -
Počet uzdravených a zemřelých.
Můžete se přesvědčit :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-v-cislech-jak-nakaza-pos…

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Ten správný graf je až poslední, a je v pořádku !

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Iděsu dnes vyšel oslavný článek o jakémsi nacistovi a gestapákovi Paulu Feddersenovi, který prý zachraňoval za WWII Čechy. A že prý poté, co byl neúspěšně souzen Československu, zmizel neznámo kde. Článek se snaží vzbudit dojem, že s ním ošklivě naložili Češi.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/paul-feddersen-protektorat-kriminali…

Tak jsem se po něm jal pátrat a zjistil, že nikam nezmizel.
Tenhleten Kriminalkommissar im Reichssicherheitshauptamt (RSHA) do r. 1941 a od r. 1941 do r. 1945 Kriminalpolizeistelle Prag a Gestapo Prag se po válce přesunul do Stuttgartu, kde až do svého pensionování sloužil jako Kriminaloberrat a vedoucí Landeskriminalamtes Stuttgart.
https://archive.org/stream/braunbuchBRD/braunbuch_djvu.txt
https://archiv2017.die-linke.de/partei/zusammenschluesse/kommunistische…

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Dlouho tady nic takového nebylo. Paměti z druhé strany chyběly. Taky jsem je kdysi četl, ale všechny co jsem přečetl měly vždy několik společných věcí:
1. Porážka v 1. sv. válce byla velká potupa
2. Boj proti bolševikům byla správná věc. Spíš z jejich knih bylo cítit křivdu, že tu válku prohráli.
3. Žádný z nich necítil vinu za ta zvěrstva co udělali.
4. Oni bojovali za rodné Německo, na za Hitlera a na své působení v armádě byli hrdí.
Z těchto důvodů se jim vyhýbám, nechci si kazit náladu. Měl jsem spolužáka z NDR, jeho otec byl plukovníkem wermachtu (v 6. armádě) hovorům o válce se vyhýbal, on věděl co jeho otec zažil a nechtěl na to vzpomínat.
5.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě bychom mohli proklepnout Prymulu a jeho požadavek,stát se min.zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prymula je zaháčkovaný ve dvou farmaceutických firmách, tedy :
- jde za větší hromádkou peněz
- nebo mu ty firmy daly nůž na krk

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Pane berkowitz.
Pomalu končí jeho vytěženost,tak se snaží dosavadní slávu zpeněžit a proto bych se nedivil s tím min.postem,přímo řídit tok peněz,jak to má Babiš.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V našem statutárním městysi se přímo před renesanční radnicí opravuje barokní morový sloup.
Navrhl jsem, aby odstranili Plzeňskou madonu na jeho vrcholu (jako Koněva) a instalovali tam Prymulu. Dole by mu mohl sekundovat svatý Vojtěch, svatý Jan (Hamáček) a nějaký Maďar (každý za to nemůže).
Nevím, zda to na zastupitelstvu projde, mám určité pochybnosti.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/plzen-opravuje-morovy-sloup-na-names…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doporučuji návrh změnit na sochu svatého Bernarda z Clairvaux. Protože nikdo netuší, jak vypadal, určitě se v městysi najde jiný Bernard, který může světci dodat tvář. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Berkowitzi,
zase propadáte zjednodušujícímu optimistickému vidění světa:

"Prymula je zaháčkovaný ve dvou farmaceutických firmách, tedy :
- jde za větší hromádkou peněz
- nebo mu ty firmy daly nůž na krk"

Takhle přece žádná racionální firma při náboru nepřesvědčuje!
Většinou nabídka zní:
- Chceš hromádku peněz nebo zaříznout (plus nůž na krk pro tvou rodinu)?
Předběžně jsme se ptali matky tvých dětí a milenky - a obě hlasují pro variantu jedna! Ale promluv si s nimi, jsi svobodný člověk a nechceme tě ovlivňovat.

Tak jednoduché a přehledné nabídky ve stylu Peníze nebo život poskytují pouze individuálně pracující lupiči na VPP, nikoliv velké firmy, zapojené v mezinárodní demokratické dělbě práce - a globálních panství.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

spíš bych věnoval pozornost podnikání páně Šimáně a další (v řadě) vstřícnosti ministra pro všechno Havlíčka, potažmo Andrejka, v souvislosti se Smartwingsem.
Tam se rýsuje finanční perpetum mobile!
( Jo ty miliardy na podporu ekonomiky se musí přece někam umístit, ne?)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Ale až po krachu, kdy správce konkurzní podstaty uveřejní vyvolávací cenu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Smartwings není národní dopravce. Z tohoto důvodu nemá žádnou větší přidanou hodnotu. Tanečky kolem odkupu silně zavánějí korupcí v jednotkách mld.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Smartwings Group patří do skupiny Unimex Group, kterou vlastní podnikatelé Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal. Necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost Citic Europe.
Ať využijí chlapci podporu Covid.
Oni snad nemají „Vatu na přežití.“ ? Jak se vyjádřila p.ministryně Benešová?
..........Bývalý ministr a opoziční poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09) uvedl, že majitelé Smartwings mohou buď společnost dát do konkurzu, vložit do ní vlastní peníze nebo pro ni najít investora. „Jim se nelíbí ani jedna z těchto možností a chtějí sáhnout do kapes daňovému poplatníkovi. Myslím si, že to není fér,“ řekl. Podle něj platí i pro Smartwings program podpory COVID. „Proč by měl mít Smartwings něco speciálního? Není to ani národní dopravce, ani není ohrožena letecká obslužnost v České republice,“ dodal Kalousek...........

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Je-li Kalouskův citát pravdivý, nezbývá než s ním souhlasit.
Šimáně je klasický nafrněný miliardář, který zdatně privatizoval zisky a teď by rád socializoval ztráty.
A nejspíš není Kalouskův kamarád, to jsou zase jiní....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

protože součástí Smartwings JE "národní dopravce" České aerolinie.
Že by nevěděl, co se s aerolinkami dělo od r 2007 do r. 2013? Jak byly tunelovány a že je vláda v dubnu 2013 prodala napůl Korejcům a napůl společnosti Travel Service (Šimáně, Vik, Šmejkal)?
To je zvláštní, protože byl v té době ministrem financí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

jediné správné a demogratycke ukončení války jsou přece atomové bomby na šílené, zfanatizované a celému světu nebezpečné civilisty

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

s historií, píše dnes Vlk.
Jedná se o masakr ve vesnici Zákřov v roce 1945, kde Němci zaživa upálili 19 mužů. Nejprve v r. 2012 ČT psala o masakru celkem pravdivě:
https://ct24.ceskatelevize.cz/archiv/1132733-pamatnik-zakrovske-tragedi…
ale už za pár let se k tomu ČT vrátila s titulkem: “V Zákřově si připomněli válečný masakr. Ruští kozáci tam zavraždili 19 mužů”
https://ct24.ceskatelevize.cz/tema/626924-zakrov
Jen pro vaši informaci, tento lživý a manipulativní titulek má navodit dojem, ze vesnici vyvraždili Rusové. Naopak provedli to nacisté, konkrétně příslušníci 547. kozáckého praporu s krycím názvem Feuermittel, jejichž úkolem bylo potírání partyzánů a jejich pomocníků.
Přepisování historie salámovou metodou ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Jedná se zřejmě o jednu z kozáckých jednotek, které pod wehrmachtem založil generál Krasnov
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Nikolajevi%C4%8D_Krasnov
(Jeho otcem byl generálporučík Nikolaj Krasnov a dědečkem generál Ivan Krasnov. Sloužil v Atamanském regimentu osobní stráže. Po roce 1917 bojoval proti bolševikům jako bělogvardějský velitel brigády kozáků, byl poražen a zajat. Pod podmínkou slibu, že nebude bojovat proti bolševikům, byl propuštěn.
Později uprchl do Německa, kde vydal několik literárních děl. Za druhé světové války se s wehrmachtem snažil o obnovení oddílů doněckých kozáků a v roce 1945 byl vydán Brity do Sovětského svazu, kde byl odsouzen k smrti za účast v německé nacistické armádě a v roce 1947 byl oběšen.)
To je TEN Krasnov o němž mluví Pjakin (video z 11.5.2020) a kterému Dmitrij Kisejlov (TV stanice Rossia24 a
agentura RIA Novosti) 30.4.2020 pár dní před 75tým výročím VVV navrhl postavit pomník!
Novotný, Řeporyje, Vlasovci, Kolář, Koněv, Hřib, pamětní deska. Ještě někdo snad pochybuje, že je to všechno jen shoda náhod?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

V Zákřově si připomněli válečný masakr. Ruští kozáci tam zavraždili 19 mužů
28. 4. 2019
V Zákřově na Olomoucku si připomněli výročí tragické události z dubna 1945. Ruští kozáci, kteří spolupracovali s německými jednotkami, tam pod záminkou spolupráce s partyzány přepadli vesnici, vydrancovali několik domů a třiadvacet mužů odvedli. Devatenáct z nich po dvoudenních výsleších a mučení zavraždili.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ale tvořili jednotku wehrmachtu 547. prapor s krycím názvem Feuermittel, s cílem potírání partyzánů a jejich pomocníků. V praporu byla i části kozáků. K Wehrmachtu byli zařazeni pod příslibem speciálních privilegií, z nenávisti k sovětskému Rusku a Němcům se hodilo, že někteří uměli Rusky. Velením protipartyzánských akcí v Zákřově nacisté pověřili gestapáka Josefa Gepperta, pomáhal mu olomoucký fašista Josef Hykade, který se plynně domluvil česky a dostal za úkol navázat spojení s partyzány. A žádném případě to ale nebyli ani Vlasovci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

že vlajku na Říšským sněmem v Berlíně v r. 1945 vztyčil muslimský voják Abdulchakim Ismajlov.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Abdulhakim Izakovič Ismajlov byl Kumyk, z Dagestánu.
Takže, budeme-li puntičkáři, by správně mělo být uváděno, že šlo o dagestánského rudoarmějce.

Nu, a ti vraždící kozáci byli ukrajinští náckové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

https://outsidermedia.cz/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-11-5-2020/

Ale TYHLE nacistické "rusy" už projednal velmi neúprosně Pjakin v posledních otázkách !

Pjakin je na jedné straně na můj vkus poněkud jednostranný a nacionalisticky tendenční, na druhé straně dost často (vzhledem k tomu, že uvažuje značně nekonvenčně) narazí na souvislosti, které by člověka, a to ani natolik praštěného jako já, nikdy nenapadly.
Nevýhodou jeho monologů je jeho přímo vlkokosovská rozvláčná ukecanost.
Ale máte-li dost času, poslechněte si ho, rozšíříte si obzory.
Není nad úhly pohledu z různých stran (pokud se nejedná o pohled škvírkou mezi škořápkami škeble, přirostlé ke skruži v hluboké studni)
..............

Dneska se podařil našemu dozorčímu pyj.. opravuji, orgánu, (vystupuje tam pod svým tradičním nickem z Aktuálněho - Botičky od Diora) záslužný kousek:

V diskuzi pomohl nejen s propagací dnečního Vidlákova článku, ale i rozšířil kydačskou čtenářskou obec.
Vidlák odsud obržel několi kurníků slepic, podle mne jemu i rodině mu hrozí otrava vaječným cholesterolem . Být jím, strkám slepice do mrazáku, v zimě se budou hodit )pokud půjde proud a mrazáky nerozmrznou) Nevíte, jestli se dají slepice sušit ?

https://outsidermedia.cz/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-11-5-2020/

.....................

Jinak stojí za přečtení mj. i komentář od Jana Kellera v dnešním Právu.
Objasňuje, proč se pražskoryjské cvičené opičky na gumičkách hrdinně snaží přerušit diplomatické a především NEZÁVISLÉ HOSPODÁŘSKÉ styky mezi Českem a Ruskem (a Čínou):
Podle "politicky ožehavé šeptandy" dosahuje už vzájemný obchodní obrat Německa s ruskem zhruba objemu CELÉHO STÁTNÍHO RZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY !

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Malounko vás opravím. Link na Vidlákův článek na outsiderech dala paní Irena. A jestli můžu něco málo prásknout, tak jen díky jí jsou pod Pjakinem pokaždé české titulky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

buď vařené nebo marinované. 5 cm silné proužky-po vláknech, v jedné vrstvě na síto a při 60 st. 8-10 hodin. v uzavřené sklenici na tmavém, chladném místě. .Dlouhá trvanlivost. Zpětně na hodinu do vývaru nebo vody a zvolna vařit asi 20 min. Ryby - co nejčerstvější- očištěné kusy na půl hodiny do roztoku soli a vody/šálek soli na 4l vody, osušit a narovnat na síto při 60st.- 10-14 hod., filé pokapat citronem a oboustranně posolit, nechat několik hodin marinovat, pak při 60ti -6-8hod. Tučné prý se na sušení nehodí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tihle byli z "Kosaken Bataillon 574" (od února 1942 do listopadu 1943 "Kuban-Kosaken-Regiment 11 "), 1. Panzerarmee, Heeresgruppe "Mitte".

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Neexistuje kapitalistický rozvoj, existuje jen kapitalistická destrukce, zmar. Jakmile hrozí, že se lidi dostanou k majetku, tedy podílům na půdě, podílům na rozpočtu a chtějí si o nich sami rozhodovat, zčista jasna se sléznou mraky a objevi se prasatan kapitalista s velkým báglem bankocetlí. Rozváže pytel a platí z něj všechny darebáky, keří budou lidem krást podíly nebo budu lhát a pomlouvat. A funguje to deset tisíc let.

Už hdysi dávno napadlo šmejdy, že nejlepší byznys je okrádání. Začne to prstíčkama ve dveřách. Pak to de přes vyvlastnění půdy a nahnání k robotě. Pak se zavede školství, že to tak je a bylo odjakživa a mezi tím se všechno privatizuje prasatanovi za bankocetle. Zdebilizovaní lidi platí za to, co měli předtím zadarmo a hýkají blahem o pokroku.

Naučili je volit okrádače, že v naději, že je osvobodí. A voni, kradači, pro ně makaj celé roky na povolenkách. Vymysleli pro ně namátkou pracovní povolenky, zdravotní povolenky, důchodové povolenky, stavební povolenky, komínové povolenky, CO2 povolenky a teď asi budou chtít koronapovolenky. Existuje příliš mnoho variant na držení obyvatelstva pod krkem. To je ve skutečnosti pravá příčina, důvod všech povolenek, keré mají navozovat dojem nezbytného pokroku z vývoje. Jinými slovy de ale o destrukci. A k temu je využívána destruktivní síla bankocetlí. A bankocetle nejsou žádnej sluha. Je to zlej pán. Je to problém. Obrovský problém. Kór gdyž má centrální a mezinárodní charakter.

Každá země, kerá je dejme tomu větší než Lucembursko nebo Vatikán je schopna dosáhnout soběstačnosti, pokud chce stavět na základech národního společenství, a kerá nemá zapotřebí rozdělovat obyvatele do tříd podle vymyšleného společenského postavení. A z dějin se ukazuje vývoj, že každá země je teho schopna dokud nepřiletí mrak s prasatanem a nezačne podplácet malá ideologická podsviňčata.
Dodnes obdivujeme staré kultury co byly schopny tvořit a hledáme nějakej kulturní základ na kerých to mohlo stát. Bankocetle dělají z lidí magory a velké bankocetle dělají z magorů velké magory. Německo sjednotili velké bankocetle za pomoci velkých magorů. Pak začne zkáza. zadlužování a placení za samozřejmosti, dokud sou bankocetle. A gdyž dondou a lidi už nemaj čím cálovat, přiletí mrak, ze kerého vyleze prasatan a řekne blboňům, "tak se pozabíjejte" a dostanou na to půjčku. A blboni se řežou hlava nehlava. Až je to hotový, přiletí mrak prasatana, ze kerého padaj dluhopisy a reparace. A magoři začnou vřeštět, že zas bude líp, že za plotem viděli nějaký volný bankocetle, že gdyby si je vzali maj na reparace, na dluhopisy a zbyde jim eště na festivaly.

A tak to zkusí znova. Tentokrát přes export/import. Začnou vymejšlet sklíčka a plechovky na kerých se dá nadrbat. Hrajou to na mezinárodní soutěž "práce" a vynalézání. Nezapomínejme, že všechno stále stojí na ukradených podílech na půdě, rozpočtu a nemohoucnosti o tem rozhodovat svým podílem. A tak se vyrábí sklíčka a plechovky až je jich po-kokot, páč importéři už zas nemají bankocetle. A tu zas přiletí prasatan. Že pomůže žebrákům a pučí jim na nákupy a vyrábění sklíček a plechovek na dluh. Ale igdyby se narodilo tisíc Nikolů Teslů s tisícema vynálezama co by lidi osvobodily od magorů, přiletí zas mrak a vykoukne prasatan. Uf. Gdo to chce eště delší, pokračujte pod tímto slintem vlastními slovy, už se mi to nechce rozmazávat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Pane jo... Jestli si nějak představuji peklo, pak je to návštěva touto paní...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak vlastně dneska vypadá "národní dopravce" ČSA?
Má jedno, nebo tři éra?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

....a po moři se jezdí po hladině (v tomto případě té dolní, tj. po zemi.)
Já bych nejprve vykoupil ČSA, konsolidoval je nákladem několika málo desítek miliard korun. pak nechal uřezat letadlům křídla, zabednit okénka, prodal je za 1 Kč/kus německým dopravcům, kteří budou odvážet z Vidlákových sil obilí do Německa. Ještě před letošní nevalnou úrodou, pochopitelně!.... letošní úroda může být pak odvezena přímo z pole použita jako platba německu za čínské komponenty, které po smontování vyvezeme do Německa, které je prodá ... třeba Číně. Koneckonců - i české obilí se dá použít v Německu jako biopalivo!

Pořád se totiž ještě v česku bohužel vyrábí 40% potravin, u nás spotřebovávaných.
Nelze počítat s tak rychlým přirozeným úhynem 60 % čecháčků, a to ani na koronavirus .

(Jo, mimochodem: V Číně právě izolovali a dali do karantény další městečko s třiadvaceti MILIÓNY obyvatel... je o tom malý zapadlý článeček v novinách.
Oni ti hajzlové komunističtí nechtějí nechat své obyvatelstvo prochcípat, přestože valem stárne a mají nadnormativní zásoby lehce spalitelných důchodců!

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Součástí koncernu Smartwings Group jsou také České aerolinie a dceřiné společnosti Smartwings Poland,
Smartwings Hungary a Smartwings Slovakia.
Operuje lety z celkem 12 základen v 7 zemích. Lety jsou provozovány v Evropě, Africe, Asii a Americe. Mimo pasažérů na svých pravidelných linkách přepravuje v letadlech také náklad.
Pod značkou Smartwings společnost nabízí pravidelné lety do více než sta destinací.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Smartwings
Loni touto dobou jsme s nimi letěli z Petrohradu. Na letence bylo jak ČSA tak Smartwings. Nejdřív mě to mátlo, ale na letištních tabulích s odlety bylo obojí.
Jen pro zajímavost, tam jsme letěli s Aeroflotem což je také a.s. s 51 procentní účastí státu.
Podle mne by to vůbec nemusel být špatný kup pokud o tom stát uvažuje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)