Čekají nás tři nejhorší týdny koronaviru

Štítky

Právě máme před sebou 3 nejhorší týdny epidemie.

Všechny statistické údaje ukazují, že jsme už teď v průšvihu, a navíc má tento průšvih prudce rostoucí charakter.

***

Denní počet nakažených kopíruje stále stejnou týdenní křivku. Týden co týden opisuje podobnou křivku, jen se stále rozmáchlejší amplitudou. Číslo 10 tisíc nově nakažených v testech / den už jsme překročili vícekrát. Nedávno jsme překročili 100 tisíc oficiálně nakažených, ale nevyléčených. To je 1 % všech obyvatel.

Oficiální počet nově nakažených je ovšem zoufale podstřelené číslo proti skutečnosti. Je limitován počtem provedených testů. Je přímo úměrný počtu provedených testů s tím, že 20-30 % otestovaných je pozitivních.

Je to ale jen vrcholek ledovce. Testy na SARS-Cov-2 virus se dělají jen zlomečku obyvatelstva. Naše vláda nikdy neudělala žádný SERIÓZNÍ průzkumný test, který by kdy odhalil skutečně rozložení a počet nakažených v populaci České republiky. Můžu si tipnout, že reálně je nakaženo 5-10 % populace České republiky. Samozřejmě někde více, někde méně.

Reálný rozsah epidemie ukazuje spíše denní počet mrtvých. Ten právě teď atakuje hranici 100 mrtvých / den, a drsně akceleruje k vyšším a vyšším hodnotám. Můžu odhadnout, že na silvestra budeme mít minimálně 5000 mrtvých, ale možná spíše k 10000 mrtvým na covid-19.

Zde se nádherně ukazuje lživost "chřipečkářů", kteří tvrdí, že na silnicích umře více lidí než na covid-19, nebo na chřipku či na rakovinu. Na silnicích umírá 1,2 lidí denně, na chřipku 3 lidi denně, na rakovinu 76 lidí denně, na covid-19 už téměř 100 lidí denně.

Celkově umře denně 300 lidí na všechny možné příčiny. Covid-19 už zabíjí téměř 100 lidí denně, a zvyšuje. Možná se podaří covidu-19 tento denní počet smrtí ke konci roku téměř na chvíli zdvojnásobit.

Nejde jenom o tu smrt. Pokud na vás padne černý Petr, průběh covidu-19 může být dost těžký. Jak ukazují údaje z Hradce Králové, 40 % těchto lidí má dlouhodobé následky, ne-li trvalé.

Hrajeme mimo jiné o to, jestli se zhroutí či nezhroutí - celkově nebo místně - české zdravotnictví. Může se stát, a patrně brzy stane, že sanitka, lékaři, zdravotnictví si budou muset vybírat koho ošetří (platí o jakékoli nemoci), a koho odloží (což může reálně znamenat, že ho nechají osudu a supům).

Jsme navíc v růstové fázi.

***

S hrůzou jsem zjistil - i ve svém okolí - že drtivá většina lidí považuje jakoukoli událost ve vesmíru i na zemi za politický boj. Už neuznávají, že věci se stávají i bez politiků. Zřejmě už i ranní východ kolem slunce, nebo zpěv ptáků - je pro většinu lidí výsledkem politických rozhodnutí, proti kterých se dá protestovat. Zřejmě se projevuje také to, že většina lidí žije v matrixu - vnímá svět pouze skrze internet a média a vlastní pohodlí, a vůbec přes vlastní oči, uši a mozek.

Já jsem se osobně rozhodl, že nebudu diskutovat s nikým o koronaviru. Budu pouze sledovat, kdo popírá realitu navzdory jasným faktům i událostem. Jak u politiků, politických stran, ale i svých známých a příbuzných. Kdo není schopen přemýšlet, a dělat věci, když jsou potřeba - zde v případě počínající epidemie - nebude nejspíše nikdy dobrý odhadce ani žádných příštím záležitostí, ani dobrý stratég v jakýchkoli jiných záležitostech. Může to být třeba dobrý člověk, ale určitě by neměl nic řídit, nic vést, o ničem podstatném rozhodovat.

Je navíc zvláštní, kolik se objevilo i v mém okolí najednou špičkových odborníků na virologii, epidemiologii, imunologii a další obory. Kolik lidí najednou "selským" rozumem, a často za pomoci průhledně zfalšovaných dat, ví, že vše je podvod a "chřipečka". Pečlivě ignorují všechna fakta, která mluví opačně.

Potvrzují tak psychologickou teorii Leona Festingera z roku 1957 o kognitivní disonanci = tendenci lidí ignorovat a popírat i jasná fakta, která nepotvrzují jejich domněnky a teorie. Pro lidi je velice nepříjemné, když jim realita ukazuje nesoulad s jejich teoriemi. Proto se ve společnosti bude šířit jakákoli blbost, bude-li jí začne zastávat dostatečný počet lidí. (Což využívají naši genderoví odborníci; odborníci na diverzitu a utrpení rasismu; přepisování dějin ve smyslu mírumilovného Adolfa Hitlera agresivně napadnutého krvelačnou Rudou armádou; hysterici líčích nekonečná traumata z toho, že žili v úplné rodině či existují úplné rodiny; nebo šířící pohádky o nebezpečném oxidu uhličitém; apod.)

Nejenom to! Alternativci rovnou obviňují jakákoli opatření proti epidemii ze spiknutí NWO. Alternativní proudy, směry a weby jsou ve svém živlu a tak vzrušení, když všechny poučují, že koronavirus je podvod, případně že jakákoli opatření proti epidemii jsou největší zlo na světě vůbec! Alternativní proudy jsou aktivované tak, jako naposledy v letech 2010-2012 při varování lidstva před koncem světa podle Májského kalendáře, který měl nastat 21. prosince 2012. Měla skončit země, lidstvo, později už rovnou puknout celá galaxie.

***

Jsme v nejhorších 3 týdnech. Nikoli v číslech, ta budou ještě horší, a tomu zhoršování i po 3 týdnech se už reálně nedá zabránit. Jsme v nejhorších 3 týdnech z hlediska lidského faktoru.

V nedávné minulosti bylo procento nakažených lidí relativně nízké. Dalo se s trochou opatrnosti kalkulovat, že šance potkat nakaženého není nijak vysoká. To začíná být minulostí. Pokud v nejbližších týdnech navštívíte supermarket, úřad, školu - prostě nějakou akci, kde je řádově pár desítek až stovek hodně se potkávajících lidí - máte téměř jistotu, že nakaženého potkáte. Jakákoli vycházka ven bude ruská ruleta.

Lidé se navíc chovají a chtějí se chovat, jako kdyby žádná epidemie nebyla. Chtějí se bavit, žít společenský život. Navíc mají mnoho volného času. Ke mně i k mým známým žádá o návštěvy mnohem víc lidí (příbuzných, známých, kamarádů), než v jiných dobách za celé roky. Odmítnutí s odkazem na sílící epidemii SARS-Cov-2 berou jako urážku.

Teď se lidé budou intenzívně promořovat jako o závod. Nechají toho teprve, až katastrofa dostane pořádný, neudržitelný rozměr. Dříve ne. Proto píší o nejhorších týdnech z hlediska lidského faktoru.

Mám babičku, 98 let. Pokud se nakazím covidem-19, prakticky jí připravím rozsudek smrti. Snažím se proto nenakazit.

Roušky nejsou samozřejmě všespásnou a jedinou strategií. Na jistých místech jsou správným opatřením, ale hlavní řešení je krátkodobé radikální omezení kontaktu lidí, a ten se neděje. Mimochodem nevidím nikde pokuty za vědomé porušení karantény nakaženým člověkem, které měly už dávno být.

Vláda na skutečně účinná řešení rezignovala. SARS-2 virus se chová vcelku objektivně a demokraticky. Rázná a účinná opatření, která by měla šanci něco změnit, jsou neprůchodná. Ale možná budou průchodná, až se situace drasticky zhorší - jen budou muset být ještě tvrdší, ještě ráznější, než by mohly být dnes.

***

Vládní strategie v boji proti epidemii se rozpadla. Také lvím podílem tlakem opozice, aktivismu, médií, a rovněž soudů. Senátoři v čele s TOP09, STAN dokonce podali více stížností v květnu 2020 k Ústavnímu soudu, a ten některá protiepidemiologická opatření zrušil. V červnu Piráti zorganizovali hodování 2000 lidí na Karlově mostě. Nedávno zase soud zrušil zavření vysokých škol v Praze.

Někdy si říkám, jak by asi probíhala 2. světová válka, kdyby Ústavní soudy rušily Rudé armádě bitvy, které naplánoval Žukov s nějakým tím byrokratickým zdůvodněním?

Kromě toho se už de facto složil systém testování na SARS-2 (dlouhé čekací lhůty), stejně jako se složil trasovací systém. Hygienické stanice v době počátku nejvyšší krize pracovaly pouze v pracovní dny v pracovní dobu. No, nepředřely se, když bylo třeba, a teď už je to asi skoro jedno.

Vládní strategie se snaží pokud možno nahnat co nejvíce lidí na jedno místo, aby zvýšil šanci na nakažení se. Úřady omezily otevírací dobu, takže zněkolikanásobí počet lidí v těch několika málo hodinách, kdy jsou otevřené. Zavření maloobchodů, aby se o to více lidí potkalo v supermarketech - a aby zároveň zbytečně zkrachovali malí a střední prodejci ve prospěch zahraničních vlastníků supermarketů.

Stále musím v Prostějově na mnoha křižovatkách mačkat tlačítka, jinak zelená nenaskočí, a já silnici legálně nepřejdu. V době epidemie skvělé řešení. Co myslíte, dezinfikuje radnice Prostějově alespoň několikrát denně ta tlačítka? (Ta otázka byla jen nejapný žert.)

***

Nutno říci, že existuje mezinárodní aktivistický tlak na to, aby se epidemie SARS-Cov-2 rozšířila. Je to zcela evidentní.

Například demonstrace fotbalistů v neděli 18. října 2020, údajně proti české vládě a jejím protiepideologickým opatřením, měla své protějšky třeba na Slovensku, nebo Tajwanu, Pákistánu, a kdo ví, kde ještě? A všude to probíhalo dosti podobně. Myslíte, že v Pákistánu také protestovali proti Andreji Babišovi? Myslíte, že je to vůbec protest proti české vládě? A nebo mezinárodně řízené vyvolávání chaosu, kde o žádného Andreje Babiše či českou vládu a situaci ve skutečnosti vůbec nejde?

Neustále dostávám nesmysly do e-mailu. Například o premiantském Švédsku, kde údajně nedělají žádná opatření a počty nakažených jim klesají. To je lež hned vícekrát. Dělají tam opatření. Švédský hlavní epidemiolog před několika měsíci vyhlásil, že nebude už zaznamenávat počet nakažených, protože to nepovažuje za důležité. Ostatně jak by je z těch muslimů, kteří je brzy přečíslí, dostávali. Tudíž čísla ze Švédska jsou jednoduše výcuc z prstu. Ovšem krásně a úderně zní, když ekonom či televizní moderátor sdělí: "Aktuální čísla ze Švédska mluví jasně. Počet nových případů Covidu-19 není ve Švédsku tak velký, jako ve zbytku Evropy."

Vůbec je pozorohudné, jak synchronně probíhají mnohé akce stejně v řadě států. Je jasné, že to tento orchestr plánuje někdo zvenčí, a nemají téměř nic společného s českým děním, českou vládou.

Skoro se nabízí závěr, že někdo si přeje, aby se řada států totálně složila v chaosu. A snaží se vykastrovat veškerá účinná opatření proti SARS-Cov-2. Aby tak paralyzoval státy co nejdéle.

***

Nasadil se i osvědčený prostředek pro zavádění blbostí, totiž obvinění ze strachu! Nechceš jásat nad exhibicí homosexuálů? Protože máš strach (fóbii), jsi homofob! Nebo máš strach, protože pochybuješ nad vlastní sexuální orientací! Nechceš jásat nad vražděním, znásilňováním a agresivitou muslimů? Jsi islámofob! Nechceš nechat volně šířit epidemii SARS-Cov-2? Jsi ustrašený!

Pravdivé informace o koronaviru se nazývají "strašením". Ustrašení lidé, kteří nesnesou realitu byli vždy. Někteří to řešili těžkým alkoholismem, jiní narkomanií, další třeba pobytem v různých ústavech. Život už je tak zařízen, že přináší příznivé i nepříznivé zprávy. "Stres" prý snižuje imunitu, a tak zhoršuje situaci. Když projedu média, tak zjišťuji, že nepřekonatelný stres sadistického stupně je třeba nemožnost dětí jeden den kamarády, nemožnost jít do baru, nebo odložení výletu do Alp. Je vůbec div, že lidstvo takových sněhových vloček vůbec přežilo dodnes. Brzy bude stresující východ slunce, mraky na obloze, nebo tráva na louce.

Skutečné problémy se téměř neřeší: 1) Zdraví a likvidace epidemie. 2) Ekonomické problémy. Respektive řeší se to špatně. Ekonomické problémy se řeší protitlakem na vládu, aby nedělala krátkodobá a účinná opatření proti epidemii, kdy by škody byly nejmenší možné. Namísto toho se tlačí na vládu, aby opatření byla neúčinná. To demokratický a objektivní virus, který nechápe politické tlaky, ocení tak, že si vynutí dlouhodobá, pro mnoho firem likvidační, s astronomickými škodami, a drsným propadem.

***

Západní civilizace pomalu dochází na nesoulad matrixu s realitou. Politická a aktivistická prohlášení, jakkoli mimo realitu, bere významný počet lidí jako nezpochybnitelná fakta. Potemkinova vesnice "nezpochybnitelných faktů" stojí čím dál více energie.

Zatímco řešíme četné povodně - mluvíme o nejhorším suchu za posledních 500 let.

Zatímco řešíme zdravotnictví na hranici kolapsu - vystupuje ředitel Motola o velké rezervě zdravotnictví.

Zatímco umírá 100 lidí denně na covid-19, a ještě se to číslo zvětšuje - křičí se o chřipečce a zbytečném strašení.

***

Zkrátka, je to na vás. Na vašem osobním chování a zodpovědnosti.

Já se budu osobně snažit minimalizovat riziko setkání s nakaženým člověkem. To už dnes znamená minimalizovat setkání s lidmi, zejména s těmi, kdo mají bohaté kontakty. Samozřejmě, že je nutné chodit do zaměstnání či vyřídit absolutně nezbytné věci - proto mluvím o minimalizaci, ne o úplném zrušení.

Když už se musím setkávat s lidmi, budu se snažit dostat případně co nejmenší dávku viru. Je vcelku přímá úměra mezi počáteční dávkou viru a závažností následných problémů. Samozřejmě záleží také na kmeni viru. SARS-Cov-2 rychle vytváří mutace kvůli dlouhé RNA. Ale ovlivnit mohu pouze tu první věc.

Kolektivní imunita nebo cílené promoření moc nefunguje. Vzhledem k rychlým mutacím koronaviru můžete mít covid-19 vícekrát po sobě. I takové případy jsou. Z tohoto hlediska si také myslím, že případná vakcína proti koronaviru bude více placebo a prodej deště, než účinná. Nehledě na tom, že už druhá firma - AstraZeneca a Johnson & Johnson - musely pozastavit klinické testy pro vedlejší účinky na testovaných osobách. Nejsou to malé vedlejší účinky, v podstatě rozpad centrálního nervévého systému (roztroušená skleróza).

Nejbližší 3 týdny se rozhoduje. Vaše chování; chování lidí; akce vlády; destrukční akce aktivistů, neziskovek a švejků; a samozřejmě také náhoda a nejvyšší na nebesích. Tyto 3 týdny se rozhodne, co bude dál.

Jsou to nejnebezpečnější 3 týdny vůbec. Šance na nakažení je velmi vysoká. Lidé ale riziko nevnímají a chovají se nezodpovědně. Dá se z těchto důvodů očekávat větší růst než by bylo nutné. Čeká se v zásadě na zásah shůry: Buď takovou katastrofu, která lidi donutí se chovat odpovědně - což znamená vojensky rázná opatření. Nebo na zmírnění epidemie samo od sebe - což se ale zatím nedá očekávat.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (131 hlas)

Komentáře

Já pouze upozorňuji na to, že ta čísla nejsou taková, resp. nemají takovou vypovídající hodnotu, jak je někteří diskutující prezentují. Pokud s tím máte problém, nemohu Vám pomoct.

Pochybuji, že by bylo nad síly státního aparátu např. uvádět celkový počet testů a přitom od celkového počtu pozitivních ode číst opakované "potvrzovací" testy stejných osob.

Také by - alespoň podle následujícího linku - mělo být možné přesněji vyhodnotit příčiny úmrtí. To, že existují statistiky úmrtí na jistá onemocnění pro minulé roky mi ukazuje, že alespoň v jistých případech je to možné.
https://www.reformy.cz/rozbor-metodiky-vykazovani-umrti-na-covid-19-nek…

Vidím stoupající počet pozitivních, ale je mi za těžko z toho vyvodit konkrétní závěry. Protože z mě dostupných dat nevím 1/ kolik lidí na covid opravdu onemocnělo 2/ kolik lidí je kvůlu covidu hospitalizováno 3/ kolik lidí opravdu NA covid zemřelo 4/ nemám srovnání s minulými epidemiemi např. chřipečky. Vy jistě máte a) všechny informace a b) žádné pochyby a proto můžete vyvodit správné závěry.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Pepíku... řekněme, že všichni lidé, co jsou ve statistice úmrtí, zemřeli s koronavirem a ne na koronavirus. Řekněme, že všichni měli další problémy a měli prostě pozitivní test. Řekněme, že ani jeden neumřil přímo na covid. Ať se na to dívám jak chci, pořád vidím exponenciální trend, že koronavirus společností prostupuje, protože stále více mrtvých bylo nakaženo koronavirem.
A teď si představte, že je to půl na půl. Půlka lidí umřela na covid a půlka s covidem. Ať se na to dívám jak chci, pořád vidím, jak virus exponeniálně prostupuje populací a stále více lidí na to umírá a stále více lidí je nakaženo.
A teď si představte, že všichni nakažení umřeli na covid a ani jeden s covidem. Ať se dívám jak chci, vidím, že virus stále více prostupuje populací a to exponenciálně a stále více lidí na to umírá.
Naprojektujte si realitu kam chcete. Pro mě za mě to dejte půl na půl. Půlka lidí umíra na covid a půlka s covidem. I ta půlka, co umírá na covid se každých devět dní zdvojnásobí. A zdvojnásobí se i ta půlka, co umírá "jenom" s covidem. Když to bude 60/40 nebo 40/60 je to pořád exponenciála. A pokud je to exponenciála, pak je to úplně jedno, protože nárůst za týden ty čísla hrozně rychle dožene.

Řekněme že dneska máme 100 covidně mrtvých. Z toho je 50 na covid a 50 s covidem. Při exponenciále budeme mít za devět dní u obou případů dvojnásobek. 100 a 100. Za dalších devět dní to bude znovu dvojnásobek tedy 200 a 200, za dalších devět dní znovu dvojnásobek 400 a 400. Dokud stoupá počet mrtvých exponenciálně, tak je úplně jedno, jaké procento umřelo s a jaké na covid, protože se to tak jako tak strašně rychle zvětšuje.

A jaký je poměr mrtvých s covidem a na covid, to se dozvíme za 14 dní. To už bude počet covid úmrtí překračovat 300 denně. 300 je průměrný denní počet mrtvých normálně. Až jich denně umře 400, tak budeme vědět, že minimálně sto jich umřelo skutečně na covid a zbylých 300 s covidem. A pokud budeme mít denně 600 covidových mrtvých, tak víte, že minimálně 300 z nich umřelo na covid a ne s covidem. Kdo umí počítat, tomu to došlo už dávno. Kdo počítat neumí, tomu to dojde ve chvíli, kdy covid mrtví začnou překračovat denní průměr úmrtí v republice. Protože to už pak nepůjde okecat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Onoi Pepíku jde i o to, jestli chcete nebo nechcete uznat, co vám vláda říká. Pokud to uznat nechcete, tak vám může dávat informace horem dolem a mluvit jazyky andělskými a stejně to k ničemu nebude, protože to uznat nechcete. Většina lidí zde na Kydech si s vládními informacemi vystačí a dovede v nich vyčíst, co se děje. Osobně Vás odhaduju, že Vám to dojde, až se bude hlásit 500 mrtvých denně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Poslední komentář, budu muset pracovat :-(

Já vůbec nerozporuji, že je potřeba na současnou situaci reagovat. Asi bychom se úplně neshodli na tom jak. V kostce: Já bych začal ochranou rizikových skupin a přípravou krizového plánu pro případ přetížení zdravotnictví. Vlastně bych od stát očekával, že takový plán je někde v šuplíku a bude po aktualizaci telefonních čísel a kontaktních osob "automaticky" proveden. A také bych očekával, že stát mě, jako občana od kterého se očekává plná spolupráce a podpora, informuje o tom co / proč / jak se bude provádět, resp. jak hodlá zabránit nejhošímu. Zatím zůstává hodně mých očekávání nesplněno.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Mám na toto téma nachystaný článek. Už jsou k dispozici určitá data, jaká procenta se kde nakazila.
Ukazuje se, že vláda zatím směřovala opatření do sektorů, které samy o sobě nedokáží srazit reprodukční číslo pod 1. Ohledně zdravotnictví nevím. Zatím mám pocit, že sice přibývá nakažených v nemocnicích, ale kapacita nemocnic je vykazována víceméně stejná. Takže se v tomto směru asi něco dělá a zřejmě ne málo. Vím že ve znojmě už jsou ti bezpříznakoví pacoši z nemocnice vypakovaní do penzionů.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Tak ono normálně víc jak 300 lidí denně neumírá, takže až počet zemřelých s pozitivním testen na Covid přesáhne za den 300, to vše nad bude "na Covid". Ale od počátku říkám, že největší problém není umírání. Problém je poškození zdraví s následky. Nevíme to ještě jistě, ale možná těch pár milionů, kteří se dokáží před nákazou ochránit, bude ještě velmi rádo, že se ochránili. Mě se zdá, že Covid není ani tak v principu chřipka jako spíš něco jako mononukleóza.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

poplašné zprávy. Teď vám odstřelují prymuláčka. Co vy na to ???

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viz níže

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nás netrápí Prymula,
veni, vidi, victi,
když zjara kvete Primula
vulgaris nám ke cti
a potěše
po Prymulově nepleše,
s Faltýnkem
poletí komínkem.
Dostane je rys ostrovid?
Nebo snad Covid?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nyni - Andorra 4.9%, Izrael 3,3%, Belgie 2,5%, CZ 2,25%. Ke stavu IL je treba jeste 135tis pozitivnich (3,35 * 107151 - 223605). Pri soucasnem stavu testovani je to 10dni (nedele byva slaba). Tedy pondeli 02/10/20. Tech 0,4% do 3,7% je na dozvuky.
zdroj worldometers.info/coronavirus/#news

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

bych doporučil aby si udělal vejlet třeba do chomutovské a kadaňské nemocnice. Než aby plácal blbosti o tom jaká je rezerva.
V Praze je, tam je přenemocnicováno a předoktorováno, ale jiná je skutečnost kousek dál od Prahy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

specializovaná mimo jiné na dětské pacienty z celé republiky. Volná lůžka nerovná se volná infekční lůžka či volná JIP lůžka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

ty se dají sehnat, ale k lůžkům je potřebný personál. Ten není složený ze Supermanů a na rozdíl od nás, musí pracovat v infekčním protředí, které je netypické v tom, že riziko nakažení, na rozdíl od jiných infekcí, se nedá účinně snížit očkováním protilátek, ale pouze nošením ochranných protředků. Pobyt v nich je limitovaný a samozřejmě zvyšuje únavu. Toto každý, kdo byl na vojně, zná, ale byli jsme mladí a silní. Navíc ve srovnání s jejich podmínkami, byla protichemická příprava vlastně jenom sranda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

jak pražskej houba nastupuje dobrovolně do špitálu. Jednoho takovýho potentáta jsem osobně měl tu čest poznat na šachtě.
Byl to držitel titulu Hrdina soc prc a fungoval na postu vedoucího zakladače .
Ten dotyčnej hrdina každej den ráno v 5,30 nastoupil do véesky co rozvážela osádky na stroje, vystoupil u svého velkostroje, vylezl na něj a už v 6.00 opět seděl ve véesce co odvážela vystřídanou směnu.
Pravidelný návrat, pokud se ten den ráčil vrátit, byl takový, že na stroj dorazil ve 13.00 a pak ve 13.30 už se vezl do koupelen.
Odpoledne, nebo v noci ho na stroji nikdy nikdo neviděl, za to vykládal v televizi jak ze svého domku v Horním Jiřetíně sleduje dalekohledem, jak se kola točí a jestli na koncákách neblikají poplachové majáky.. Pokud ano, neváhá a upaluje řídit katastrofu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

když autor drsně do všech ....

Kdy nastane kolaps státu ? V případě covidu jen a pouze v případě, že se stát - tedy vláda - o tento kolaps vemi aktivně přičiní.

Statisticky umírá cca 1 procento poznaných nakažených. Ale pravda, kdyby nefungovalo zdravotnictví, zemře třeba 3 procenta poznaných nakažených.
Dále. Předpokládejme, že nepoznaných nakažených je cca stejně, jako státem uznaných. Tedy, umírá 1,5 procenta nakažených.

Ještě dále. Maximální "nakazitelnost" odhadněme na 70 procent lidí. Zbytek se buď hodně chrání, nebo se k nim skrz stádní imunitu už virus nedostane.

Pak tedy zemře +/- 1 procento populace. Což je mmch méně, než běžný počet úmrtí v roce.

Pardon, ale smrt 1% obyvatelstva stát nezničí. Navíc, je možné brát do úvahy statistické rozložení zemřelých v souvislosti s nákazou. Z hlediska ohrožení funkce a ekonomiky státu nám to zcela jasně říká, že nebezpečnost pro stát jen nižší než spočtená na základě 1% úbytku obyvatel, protože práceschopné ročníky a děti v pubertálním věku (tedy brzo schopné práce) jsou obětmi mnohem méně často.

Takže nákaza stát zničit nemůže. Není to mor. Stát, jeho ekonomiku, může zničit jen a pouze vláda.

Závěrem, účelem této úvahy není být lidský či nelidský, ale věcný a pokud možno v rámci rozsahu (i hnusně) pravdivý. Kde se věcně mýlím, napište, možné to je.

Jistě, je zde více faktorů, ne-covidní oběti zahlceného zdravotnictví, možné trvalé následky atd, ale nechci psát tak dlouho.

Průměrný počet slepic: 3.7 (39 hlasů)

Když zemře 1% populace navíc tak to je přibližně zdvojnásobení přirozené roční úmrtnosti. Ta je nepatrně přes 1%. Žádné Vaše "mmch méně ...." Navíc tato úmrtí by byly koncentrovány do kratších období během roku což způsobí kolaps většiny nemocnic.
Samozřejmě stát to nezničí, ale zničí to hodně lidí navíc.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

Pokud opravdu zkolabuje zdravotnictví, tak můžeme čekat, že příští rok zemře tak 5 % obyvatel - samozřejmě na různé zdravotní neduhy.

Hlavní problém epidemie koronaviru je to, že ukazuje, že stát v tomto režimu a zřízení je zoufale neschopný vyřešit jakýkoli problém, který nastane. Že stát řízený pouze ziskem a ničím jiným přestává jednak plnit svou funkci, a druhak produkuje obrovském množství psychopatů a sociopatů jako je Carlos.

Zároveň epidemie ukazuje, že "liberální" cokoli - znamená nefunkční, rozbitý a chaotický.

Průšvih, do kterého se - relativně málo škodlivá epidemie - rozrostla lze témař na 100 % přičíst brigádám aktivistů, neziskovek, a různých neomarxistickým politickým stranám a institucím. Poměrně synchronně tito zablokovali v řadě států jakákoli účinná opatření, kdy mohla opatření málo bolet, a ekonomicky stát pakatel.

Je zvláštní, a vůbec mě to na psychopatech typu Carlos nepřekvapuje: Boojí se o dopady protiepidemiologických opatření na ekonomiku. Ale nevadí mu mnohonásobně horší příčiny likvidace ekonomiky:

1) Nevadí mu drastický útok a neblahé dopady ekoteroristických řádění, které budou stát ekonomiku mnohonásobně více, a zašlapávají ji do prachu už řadu let.

2) Nevadí mu ekonomické důsledky odsávání peněz a kapitálu z České republiky zahraničními subjekty, kde děláme oslíčku otřes se.

3) Nevadí mu ekonomické důsledky imigrace miliónů muslimů do Evropy, ani islamizace Evropy.

4) Nevadí mu ekonomické důsledky dotační politiky EU, které ji činí Evropu i Českou republiku nekonkurenceschopnou - a vše se převádí do Číny, Ruska, USA, apod.

A tak dále, a tak dále.

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Pánové, Carlose se musím zastat. On nemá žádnou povinnost s námi souhlasit. Napsal svůj komentář, nikoho v něm neurážel, nikomu nenadával. Naopak argumentoval, proč si nemyslí, že je to tak zlé. Tak z něj hned nedělejte psychopata. Carlos píše slušně a celkem i věcně. A na Kydech nemá nikdo patent na pravdu. Ani já, ani Carlos ani nikdo jiný.  Carlos napsal zcela věcně, proč si myslí, co si myslí. Já si myslím, že realita ho dožene stejně jako dohnala i jiné. Ale není důvod ho obviňovat ze lži nebo z toho že je psychopat. Carlos má (ó jak banální) jiný názor. A to není zakázané. Zakázané je nadávat a provokovat. Názor zakázaný není. A i když má Carlos z mého pohledu názor zcestný, neznamená to, že ho nesmí mít. Tož prosím, aby se debata nevyhrotila.  

Carlosi, nechcete napsat celý čánek? S chutí Vám ho vydám. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Já zase nemám povinnost souhlasit s Carlosem. Navíc - pane Vidláku - pozorný čtenář mého a Carlosova příspěvku by odhadlil, že já a Carlos nejsme ve sporu v tom, jestli to je nebo není zlé. Zbytečně vytváříte a píšete o sporu v názorech, kde žádný neexistuje.

1) Já jsem prostě psal, že je to zlé pro lidi. Carlosovi je u zadele, jestli je / není to zlé pro lidi. Jemu na lidech pranic nezáleží.

2) Carlos říká, že řešení epidemie bude zlé pro ekonomii. Já píši totéž, že to bude zlé pro ekonomiku.

Jak vidíte, pane Vidláku - v tématech příspěvku se oba shodujeme.

V čem se neshodujeme je strategie postupu, kterým by se mělo reagovat. Carlos by nechal prostě pomřít lidi (to je důvod mého psaní o sociopatii / psychopatii), já bych naopak zachraňoval lidi s minimazizací ekonomických škod.

Zkuste, pane Vidláku, když už mě (oprávněně) pucujete, nepřekrucovat debatu a nevkládat jiné myšlenky, než byly vysloveny.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

Miloslave, nemáte povinnost souhlasit... Ale snad by se to obešlo bez těch psychopatů ne? Brzy se stane, že s Vámi třeba v něčem nebudu souhlasit zase já. Nebo někdo další. Pro to ještě nejsem psychopat. 

Cupujte Carlose argumenty, čísly, cupujte ho realitou a přesností předpovědí. Říkejte mu, že tomu nerozumí, že nemá pravdu, ptejte se ho, co by se muselo stát, aby uznal, že se mýlil. Ale neříkejte o něm, že je psychopat. Než dnešek skončí, nejspíš zjistíte, že psychopat je tu každý druhý, protože (a to je úděl autora) s Vámi nebude souhlasit víc lidí. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Vy dva ve vaší při (MO verzus V) - jděme na to podstatné - dokud se nezmění režim odklonem od bezbřehého liberalismu tak to tu skončí všeobecnou katastrofou - nejen koroňákovou. Vše ostatní je nepodstané.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Po bezbřehém liberalismu přichází obvykle krutá diktatura. A to zcela demokraticky volbou těch, kdo jsou unaveni nerespektováním jakýchkoliv pravidel. Proto se diktátoři dostávají k moci zcela demokraticky ve volbách. Pak už jim stačí jen volby zrušit nebo zfalšovat.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Pěkně hnusný příspěvek, překonal i článek samotný.

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

Ano. Včera tady byl za stálé nadávání diskutujícím jeden plyn omezen... Zatím to Vidlák řeší domluvou, tak uvidíme, co bude dál.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

ještě hnusnější, než příspěvek.
Tím, že ji odmítáte vidět, ji ovšem nezměníte, to je ta závada...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Kde ve svých příspěvcích Carlos V. píše, že mu nevadí likvidace ekonomiky ve Vámi vypsaných bodech 1) až 4)? Proč mu podsouváte něco, co nenapsal? Proč jej urážíte a napadáte? Proč překrucujete debatu a vkládáte mu jiné myšlenky, než byly vysloveny?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Budete se divit, v mnohém se shodneme, specielně v bodech 1,3,4. Nepsal jsem o nich, stejně jako jsem nepsal o jaderné energetice nebo vesmírném programu... Bod 2 je věc k diskusi, ovšem zde je probleamtika složiější.

Nevím, zda je po vás schopnost chladného přístupu znakem oněm "patií" a je mi to i jedno. Stále si myslím, že je to jeden z nutných pohledů. Netvrdím, že řeším etické problémy, to zde řeší mnozí jiní. Domínvám se ale, že je třeba se zamýšlet nad problémy ze všech stran. přemýšlet nad souvislostmi a následky.

Například konstatování, že nejhorší pro ekonomiku by byl úbytek mladých žen, následně pak práceschopného obyvatelstva, pak asi malých dětí a nejméně bolestným by byl úbytek práci již neschopného obyvatelstva není volání po vybití důchodců. Prostě jen konstatuji to, co dochází možná každému, jen ne zdaleka každý to chce vyslovit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

asi jsem to špatně vysvětlil, o 1% navíc, tedy ano cca zvýšení z 1 na 2 procneta

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Při průmětném dožití 100 let se vymění všichni lidi 1x za 100 let. Průměrně ročně umře 1% na dožití. Kdyby epidemie způsobila další 1%, tedy celkem 2%, nevymění se populace jednou za 50 let? Nevím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč by měl nastat kolaps státu? Stát nezničí ani když 80 % lidí náhle umře. Po chvilce chaosu by to zase běželo dále. Dokonce i ekonomicky.

Nicméně Vaše myšlení je myšlením psychopata, nezlobte se. Házíte tu mrtvými jako by se nechumelilo.

A o kravinách typu "stát je nepřítel", "stát je stvůra", "za všechno zlé může jenom stát" - s takovými lidmi ani nediskutuji, protože jsou to náboženští sektáři, a nikoli myslící lidé. Patří do stejné skupiny s jehovisty a mormony. Prostě k lidem, kteří si zakázali myslet, zakázali si rozum, zakázali si dívat se kolem sebe, slyšet, zakázali si fakta a data.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Prosím Miloslave, omezte ty výrazy o psychopatech. Kydy nejsou žádným svatým strážcem pravdy. Ládik nikoho neuráží a neprovokuje. A myslet si zatím ještě pořád může co chce. A i kdyby si nesměl myslet, co chce, na Kydech ho nikdo nutit nebude. Ládik není žádný psychopat. Má právo na své pohledy a má právo být na Kydech, bo nedělá bordel, neprovokuje, neotravuje studně. Kydy jsou pořád ještě otevřeny všem, co se chovají slušně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

to je stejné.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já když jsem v minulosti pod svým jménem psal na Vidlákovy kydy, tak jsem dostal nadáváno tolik, že jsem nenapsal ani desetinu. Zřejmě platí pravidla pouze jednostranně jen pro někoho. Zřejmě si na mě Vidlák zasedl.

Ačkoli jsem diskutoval slušně a slušnými výrazy, dostával jsem nepublikovatelné nadávky, a ještě v předchozích diskusích jsou. To byl také důvod, proč jsem se rozhodl diskuse vynechat ani nečíst, protože už mi to nestálo za to. Vynechal jsem i debatu z toho důvodu pod svým předchozím článkem.

Udělal jsem chybu, že jsem se vůbec do diskuse zapojil.

Chápu to tak, že jsem v diskusi nežádoucí,

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Miloslave nezasedl jsem si na Vás. Ale není důvod z Carlose dělat psychopata. To je celé. Carlos má právo napsat, že nesouhlasí a má právo napsat proč. Já s Carlosem také nesouhlasím. Ale Carlos není psychopat. On se z mého pohledu prostě mýlí a nedochází mu skutečný rozsah průseru. To je celé. 

A i když jsem teď celkem přesvědčen o své pravdě, pořád tu existuje možnost, že se mýlím já nebo kdokoliv jiný.

 V nebi je větší radost nad jedním napraveným hříšníkem než nad deset spravedlivými. Pokud Kydy přispějí k tomu, že se i s Carlosem nakonec shodneme, je to pro mě mnohem přijatelnější, než z něj dělat psychopata. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Vidláku, měl by ses omluvit Ponkrácovi, žes mu přišil odpověď, která mířila na Carlose V. Ano, já vím, nastavení Kydů je z technického hlediska sledování diskuze poněkud středověké. Já to řeším uvedením jména oslovovaného, ale rozumím tomu, že to ostatní nedělají.
Pana Ponkráce by byla škoda, kdyby odsud vyfičel.

A ještě jedna poznámečka - pokud není uvažování pana Carlose V. psychopatické, je alespoň polopsychopatické.
Vůbec nebudu řešit potenciální nakupení mrtvol v lednicích a dalších studených místech v případě, že se ne-pandemie opravdu rozjede, na úroveň nejčernějších scénářů.
Vůbec nebudu řešit, že hromadné propuknutí nákazy by opravdu vyvolalo kolaps dopravy, zásobování, veřejných služeb, jako jsou např. hasiči, poliši, doktoři a spol., o školách nemluvě. Tudíž že by škody OPRAVDU neskončily finálním výdělkem eráru za nevyplacené důchody.
Domluvme se tedy, že uvažování pana Carlose V je v intencích středověkého panovníka znepřátelené země, či současného asijského diktátora s podmínkou, že nebudeme vzpomínat díla, potažmo žádných myšlenek dr. Koukolíka.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Panu Ponkrácovi se omlouvám, že jsem špatně ztotožnil jeho příspěvek. Myslel jsem si, že míří na Ládika.

Pana Carlose bych rád alespoň trochu bránil, protože já tu už vícekrát napsal minimálně stejně psychopatické věci. Také občas koukám s notnou dávkou cynismu na jedy na polích a jedy v potravinách. Také jsem velmi cynicky zjara popisoval, že koroňák je další fake news. Ale nikdo o mně neříkal, že jsem psychopat. Občas píšu články, které jsou víc za hranou než Carlosovy příspěvky.
Osobně Carlose odhaduji na 400 mrtvých denně. Pak se jeho výroky nápadně začnou podobat těm našim.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

skoro všichni věděli hovno.
Za tím hovnem si stojím.

Jen já jsem si dovolil kníkat cosi o tom, že by se o prázdninách nemělo nikam jezdit, a byl jsem zralý na upálení, jak Mistr Jan Hus.
Ani náhodou mne nenapadlo, že by se to mohlo rozjet do tak dramatických čísel.
Neboli skutečnost předčí veškeré černé scénáře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Dobrý den, pane Ponkráci. Můžete a chcete-li, prosím, napište mi na tento mail: xuesheng@post.cz
Zdravím a děkuji.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zdravím Alefe... Jsem rád, že jste na nás nezanevřel... Ale škoda že se nehlásíte pod svým nickem. Nebo to má nějaký důvod?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Když se pozorně podíváte, uvidíte rozdíl mezi mailem, z něhož Vám píšu já, a mailem v příspěvku, na nějž reagujete. To je tak: xuesheng (学生) je "žák". Takto a podobně znějící adresy si mezi studenty (i těmi obstarožními, jako jsem třeba já) čínštiny volí hodně lidí - snad proto, aby jim to připomínalo, že pořád je co se učit.

Na Kydy jsem nezanevřel, ale mám hodně práce. Zima skoro na krku, silniční a mostní stavitelství finišuje, a nejsou lidi. Jednou za čas prolétnu diskuse. Koneckonců, vždycky se najde někdo, kdo alespoň částečně vyjádří můj názor, takže můj názor je v diskusi latentně rozptýlen, ale přítomen téměř celý.

Dnes udělám výjimku a ke kauze "Prymula" místo čínského přísloví uvedu japonské: Nechceš-li, aby se to někdo dozvěděl - nedělej to. Prymula není hlupák, aby nevěděl, co činí.

Jsme-li s covidem ve válce, jak kdekdo uvádí, je včerejší Prymulovo konání za Faltýnkovy asistence rovno paktování se s nepřítelem, tedy - rovno zradě. Za to je - domnívám se - ve válce jen jeden trest. Začali jsme Čínou, Čínou můžeme i skončit: v Číně by takto jednající (a takto postavený) úředník musel s potupnou cedulkou na krku provést důkladnou sebekritiku, majetek by byl zabaven celé rodině, a kdyby vyvázl životem, jehož zbytek by strávil v žaláři, mohl by hovořit o obrovském štěstí. Jsem nakloněn připustit, že to od těch dvou byl celkem chytrý tah, jak opustit loď, která (možná) začíná končit. V české kotlině jim sebekritika čínského typu s náležitými konsekvencemi určitě nehrozí.

Nehledě na můj hostilní vztah k Babišovi: právě teď má Veľký Bocian jedinečnou příležitost stát se opravdovým státníkem, začít skutečně vládnout, a přesvědčit i své odpůrce, že místo, které zastává, zastává po právu. Ta příležitost, kterou mu Prymula s Faltýnkem poskytli, se víckrát opakovat nebude.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Díky Alefe. Jsem rád, že jste pořád tady. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nerada sa zapojujem do dohadovania sa, ale psychopat je definovany ako citovo oplostely ... pokial niekomu nevadi jedno percento populacie naviac mrtvych, mozno ho nazvat inak, nez psychopatom?
Ja osobne verim, ze potrebujeme mrtvych, aby sa ludom rozlepili oci a zacali si davat pozor ... a ze potrebujeme nejakeho prominentneho mrtveho, aby ludia uverili, ze to naozaj ... a stejne si prajem este aj ten Hamacek, co viac skodi, nez pomaha, aby vyzdravel ... pretoze ... pretoze sa nemozno zmierit so smrtou, ktorej by sa dalo zabranit ... a tak samozrejme ze nemozem nazvat lichotivo cloveka, ktory pocita kolko by stala zachrana zivota, a kolko by usetril, keby toho dotycneho rychlo uspali ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Typický tupý sociopat, takže 106 000 zbytečně mrtvých lidí je jen 1% co nestojí za řeč, že to bude znamenat totální zhroucení zdravotnictví a bez pomoci budou umírat lidi i na další nemoci samozřejmě hrdinnému statistikovi nevadí, neskutečné. Hlavně že penízky budou dál kolovat a nedej bože aby nám svaté HDP kleslo o 10% a lidi by se museli uskromnit, co je ve srovnání s takovou hrůzou nějákejch 100 000 mrtvejch, vždyt to je jen třetina obětí ČSR za 2 světové, to nestojí za řeč.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

No, řekla bych, že jsou schopni dodat - nahradíme je imigranty. brrrr.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ad. "...Takže nákaza stát zničit nemůže. Není to mor. Stát, jeho ekonomiku, může zničit jen a pouze vláda...."
Řekla bych, že stát likviduje spíše nedisciplinovanost lidí. Mnoho lidí se necítí plnit povinnosti vůči druhým, mnoho lidí jen nastavuje ruku - státe dej. V tom není virus spravedlivý vůbec, že napadne i ty, kdo se maximálně chrání, cvičí, berou vitamíny, zbytečně a vědomě neprskají kapénky a aerosol kolem sebe. Bohužel je mnoho takových, kteří prskají maximálně, jak jen se dá. A napomenout takové? No, udělala jsem to před obchodem, kde bylo shromáždění mládeže, odstup žádný, roušky žádné,...
Je nemyslitelné, na něco v obchodě sáhnout, vybrat se dá i pohledem. A pokud nakoupím, jde to do karantény, nebo to jinak desinfikuji. Proč tomu tu chvilku nevěnovat?
Jak je snadné vše svádět na vládu. Jak to je teď snadné vše svést na Prymulu,....
Že se nestydí někteří mnozí z nás. Není nad to si svobodně zaprskat, že ano. Ale já na cizí vědomé sliny ani brebery již nejsem zvědavá. Ať si je každý nechá pro sebe.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Když Eskymáci mají průměrný věk dožití 25 let, kolik musí mít mláďat pro zachování populace? Kolik musí mít mláďat Abcházec při dožití 150 let? A proč má muslim průměrně 7 mláďat? Někdy je nápor na porodnice, někdy na kremačky. To je život.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolik mláďat jste zplodil vy.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)