Čekají nás tři nejhorší týdny koronaviru

Štítky

Právě máme před sebou 3 nejhorší týdny epidemie.

Všechny statistické údaje ukazují, že jsme už teď v průšvihu, a navíc má tento průšvih prudce rostoucí charakter.

***

Denní počet nakažených kopíruje stále stejnou týdenní křivku. Týden co týden opisuje podobnou křivku, jen se stále rozmáchlejší amplitudou. Číslo 10 tisíc nově nakažených v testech / den už jsme překročili vícekrát. Nedávno jsme překročili 100 tisíc oficiálně nakažených, ale nevyléčených. To je 1 % všech obyvatel.

Oficiální počet nově nakažených je ovšem zoufale podstřelené číslo proti skutečnosti. Je limitován počtem provedených testů. Je přímo úměrný počtu provedených testů s tím, že 20-30 % otestovaných je pozitivních.

Je to ale jen vrcholek ledovce. Testy na SARS-Cov-2 virus se dělají jen zlomečku obyvatelstva. Naše vláda nikdy neudělala žádný SERIÓZNÍ průzkumný test, který by kdy odhalil skutečně rozložení a počet nakažených v populaci České republiky. Můžu si tipnout, že reálně je nakaženo 5-10 % populace České republiky. Samozřejmě někde více, někde méně.

Reálný rozsah epidemie ukazuje spíše denní počet mrtvých. Ten právě teď atakuje hranici 100 mrtvých / den, a drsně akceleruje k vyšším a vyšším hodnotám. Můžu odhadnout, že na silvestra budeme mít minimálně 5000 mrtvých, ale možná spíše k 10000 mrtvým na covid-19.

Zde se nádherně ukazuje lživost "chřipečkářů", kteří tvrdí, že na silnicích umře více lidí než na covid-19, nebo na chřipku či na rakovinu. Na silnicích umírá 1,2 lidí denně, na chřipku 3 lidi denně, na rakovinu 76 lidí denně, na covid-19 už téměř 100 lidí denně.

Celkově umře denně 300 lidí na všechny možné příčiny. Covid-19 už zabíjí téměř 100 lidí denně, a zvyšuje. Možná se podaří covidu-19 tento denní počet smrtí ke konci roku téměř na chvíli zdvojnásobit.

Nejde jenom o tu smrt. Pokud na vás padne černý Petr, průběh covidu-19 může být dost těžký. Jak ukazují údaje z Hradce Králové, 40 % těchto lidí má dlouhodobé následky, ne-li trvalé.

Hrajeme mimo jiné o to, jestli se zhroutí či nezhroutí - celkově nebo místně - české zdravotnictví. Může se stát, a patrně brzy stane, že sanitka, lékaři, zdravotnictví si budou muset vybírat koho ošetří (platí o jakékoli nemoci), a koho odloží (což může reálně znamenat, že ho nechají osudu a supům).

Jsme navíc v růstové fázi.

***

S hrůzou jsem zjistil - i ve svém okolí - že drtivá většina lidí považuje jakoukoli událost ve vesmíru i na zemi za politický boj. Už neuznávají, že věci se stávají i bez politiků. Zřejmě už i ranní východ kolem slunce, nebo zpěv ptáků - je pro většinu lidí výsledkem politických rozhodnutí, proti kterých se dá protestovat. Zřejmě se projevuje také to, že většina lidí žije v matrixu - vnímá svět pouze skrze internet a média a vlastní pohodlí, a vůbec přes vlastní oči, uši a mozek.

Já jsem se osobně rozhodl, že nebudu diskutovat s nikým o koronaviru. Budu pouze sledovat, kdo popírá realitu navzdory jasným faktům i událostem. Jak u politiků, politických stran, ale i svých známých a příbuzných. Kdo není schopen přemýšlet, a dělat věci, když jsou potřeba - zde v případě počínající epidemie - nebude nejspíše nikdy dobrý odhadce ani žádných příštím záležitostí, ani dobrý stratég v jakýchkoli jiných záležitostech. Může to být třeba dobrý člověk, ale určitě by neměl nic řídit, nic vést, o ničem podstatném rozhodovat.

Je navíc zvláštní, kolik se objevilo i v mém okolí najednou špičkových odborníků na virologii, epidemiologii, imunologii a další obory. Kolik lidí najednou "selským" rozumem, a často za pomoci průhledně zfalšovaných dat, ví, že vše je podvod a "chřipečka". Pečlivě ignorují všechna fakta, která mluví opačně.

Potvrzují tak psychologickou teorii Leona Festingera z roku 1957 o kognitivní disonanci = tendenci lidí ignorovat a popírat i jasná fakta, která nepotvrzují jejich domněnky a teorie. Pro lidi je velice nepříjemné, když jim realita ukazuje nesoulad s jejich teoriemi. Proto se ve společnosti bude šířit jakákoli blbost, bude-li jí začne zastávat dostatečný počet lidí. (Což využívají naši genderoví odborníci; odborníci na diverzitu a utrpení rasismu; přepisování dějin ve smyslu mírumilovného Adolfa Hitlera agresivně napadnutého krvelačnou Rudou armádou; hysterici líčích nekonečná traumata z toho, že žili v úplné rodině či existují úplné rodiny; nebo šířící pohádky o nebezpečném oxidu uhličitém; apod.)

Nejenom to! Alternativci rovnou obviňují jakákoli opatření proti epidemii ze spiknutí NWO. Alternativní proudy, směry a weby jsou ve svém živlu a tak vzrušení, když všechny poučují, že koronavirus je podvod, případně že jakákoli opatření proti epidemii jsou největší zlo na světě vůbec! Alternativní proudy jsou aktivované tak, jako naposledy v letech 2010-2012 při varování lidstva před koncem světa podle Májského kalendáře, který měl nastat 21. prosince 2012. Měla skončit země, lidstvo, později už rovnou puknout celá galaxie.

***

Jsme v nejhorších 3 týdnech. Nikoli v číslech, ta budou ještě horší, a tomu zhoršování i po 3 týdnech se už reálně nedá zabránit. Jsme v nejhorších 3 týdnech z hlediska lidského faktoru.

V nedávné minulosti bylo procento nakažených lidí relativně nízké. Dalo se s trochou opatrnosti kalkulovat, že šance potkat nakaženého není nijak vysoká. To začíná být minulostí. Pokud v nejbližších týdnech navštívíte supermarket, úřad, školu - prostě nějakou akci, kde je řádově pár desítek až stovek hodně se potkávajících lidí - máte téměř jistotu, že nakaženého potkáte. Jakákoli vycházka ven bude ruská ruleta.

Lidé se navíc chovají a chtějí se chovat, jako kdyby žádná epidemie nebyla. Chtějí se bavit, žít společenský život. Navíc mají mnoho volného času. Ke mně i k mým známým žádá o návštěvy mnohem víc lidí (příbuzných, známých, kamarádů), než v jiných dobách za celé roky. Odmítnutí s odkazem na sílící epidemii SARS-Cov-2 berou jako urážku.

Teď se lidé budou intenzívně promořovat jako o závod. Nechají toho teprve, až katastrofa dostane pořádný, neudržitelný rozměr. Dříve ne. Proto píší o nejhorších týdnech z hlediska lidského faktoru.

Mám babičku, 98 let. Pokud se nakazím covidem-19, prakticky jí připravím rozsudek smrti. Snažím se proto nenakazit.

Roušky nejsou samozřejmě všespásnou a jedinou strategií. Na jistých místech jsou správným opatřením, ale hlavní řešení je krátkodobé radikální omezení kontaktu lidí, a ten se neděje. Mimochodem nevidím nikde pokuty za vědomé porušení karantény nakaženým člověkem, které měly už dávno být.

Vláda na skutečně účinná řešení rezignovala. SARS-2 virus se chová vcelku objektivně a demokraticky. Rázná a účinná opatření, která by měla šanci něco změnit, jsou neprůchodná. Ale možná budou průchodná, až se situace drasticky zhorší - jen budou muset být ještě tvrdší, ještě ráznější, než by mohly být dnes.

***

Vládní strategie v boji proti epidemii se rozpadla. Také lvím podílem tlakem opozice, aktivismu, médií, a rovněž soudů. Senátoři v čele s TOP09, STAN dokonce podali více stížností v květnu 2020 k Ústavnímu soudu, a ten některá protiepidemiologická opatření zrušil. V červnu Piráti zorganizovali hodování 2000 lidí na Karlově mostě. Nedávno zase soud zrušil zavření vysokých škol v Praze.

Někdy si říkám, jak by asi probíhala 2. světová válka, kdyby Ústavní soudy rušily Rudé armádě bitvy, které naplánoval Žukov s nějakým tím byrokratickým zdůvodněním?

Kromě toho se už de facto složil systém testování na SARS-2 (dlouhé čekací lhůty), stejně jako se složil trasovací systém. Hygienické stanice v době počátku nejvyšší krize pracovaly pouze v pracovní dny v pracovní dobu. No, nepředřely se, když bylo třeba, a teď už je to asi skoro jedno.

Vládní strategie se snaží pokud možno nahnat co nejvíce lidí na jedno místo, aby zvýšil šanci na nakažení se. Úřady omezily otevírací dobu, takže zněkolikanásobí počet lidí v těch několika málo hodinách, kdy jsou otevřené. Zavření maloobchodů, aby se o to více lidí potkalo v supermarketech - a aby zároveň zbytečně zkrachovali malí a střední prodejci ve prospěch zahraničních vlastníků supermarketů.

Stále musím v Prostějově na mnoha křižovatkách mačkat tlačítka, jinak zelená nenaskočí, a já silnici legálně nepřejdu. V době epidemie skvělé řešení. Co myslíte, dezinfikuje radnice Prostějově alespoň několikrát denně ta tlačítka? (Ta otázka byla jen nejapný žert.)

***

Nutno říci, že existuje mezinárodní aktivistický tlak na to, aby se epidemie SARS-Cov-2 rozšířila. Je to zcela evidentní.

Například demonstrace fotbalistů v neděli 18. října 2020, údajně proti české vládě a jejím protiepideologickým opatřením, měla své protějšky třeba na Slovensku, nebo Tajwanu, Pákistánu, a kdo ví, kde ještě? A všude to probíhalo dosti podobně. Myslíte, že v Pákistánu také protestovali proti Andreji Babišovi? Myslíte, že je to vůbec protest proti české vládě? A nebo mezinárodně řízené vyvolávání chaosu, kde o žádného Andreje Babiše či českou vládu a situaci ve skutečnosti vůbec nejde?

Neustále dostávám nesmysly do e-mailu. Například o premiantském Švédsku, kde údajně nedělají žádná opatření a počty nakažených jim klesají. To je lež hned vícekrát. Dělají tam opatření. Švédský hlavní epidemiolog před několika měsíci vyhlásil, že nebude už zaznamenávat počet nakažených, protože to nepovažuje za důležité. Ostatně jak by je z těch muslimů, kteří je brzy přečíslí, dostávali. Tudíž čísla ze Švédska jsou jednoduše výcuc z prstu. Ovšem krásně a úderně zní, když ekonom či televizní moderátor sdělí: "Aktuální čísla ze Švédska mluví jasně. Počet nových případů Covidu-19 není ve Švédsku tak velký, jako ve zbytku Evropy."

Vůbec je pozorohudné, jak synchronně probíhají mnohé akce stejně v řadě států. Je jasné, že to tento orchestr plánuje někdo zvenčí, a nemají téměř nic společného s českým děním, českou vládou.

Skoro se nabízí závěr, že někdo si přeje, aby se řada států totálně složila v chaosu. A snaží se vykastrovat veškerá účinná opatření proti SARS-Cov-2. Aby tak paralyzoval státy co nejdéle.

***

Nasadil se i osvědčený prostředek pro zavádění blbostí, totiž obvinění ze strachu! Nechceš jásat nad exhibicí homosexuálů? Protože máš strach (fóbii), jsi homofob! Nebo máš strach, protože pochybuješ nad vlastní sexuální orientací! Nechceš jásat nad vražděním, znásilňováním a agresivitou muslimů? Jsi islámofob! Nechceš nechat volně šířit epidemii SARS-Cov-2? Jsi ustrašený!

Pravdivé informace o koronaviru se nazývají "strašením". Ustrašení lidé, kteří nesnesou realitu byli vždy. Někteří to řešili těžkým alkoholismem, jiní narkomanií, další třeba pobytem v různých ústavech. Život už je tak zařízen, že přináší příznivé i nepříznivé zprávy. "Stres" prý snižuje imunitu, a tak zhoršuje situaci. Když projedu média, tak zjišťuji, že nepřekonatelný stres sadistického stupně je třeba nemožnost dětí jeden den kamarády, nemožnost jít do baru, nebo odložení výletu do Alp. Je vůbec div, že lidstvo takových sněhových vloček vůbec přežilo dodnes. Brzy bude stresující východ slunce, mraky na obloze, nebo tráva na louce.

Skutečné problémy se téměř neřeší: 1) Zdraví a likvidace epidemie. 2) Ekonomické problémy. Respektive řeší se to špatně. Ekonomické problémy se řeší protitlakem na vládu, aby nedělala krátkodobá a účinná opatření proti epidemii, kdy by škody byly nejmenší možné. Namísto toho se tlačí na vládu, aby opatření byla neúčinná. To demokratický a objektivní virus, který nechápe politické tlaky, ocení tak, že si vynutí dlouhodobá, pro mnoho firem likvidační, s astronomickými škodami, a drsným propadem.

***

Západní civilizace pomalu dochází na nesoulad matrixu s realitou. Politická a aktivistická prohlášení, jakkoli mimo realitu, bere významný počet lidí jako nezpochybnitelná fakta. Potemkinova vesnice "nezpochybnitelných faktů" stojí čím dál více energie.

Zatímco řešíme četné povodně - mluvíme o nejhorším suchu za posledních 500 let.

Zatímco řešíme zdravotnictví na hranici kolapsu - vystupuje ředitel Motola o velké rezervě zdravotnictví.

Zatímco umírá 100 lidí denně na covid-19, a ještě se to číslo zvětšuje - křičí se o chřipečce a zbytečném strašení.

***

Zkrátka, je to na vás. Na vašem osobním chování a zodpovědnosti.

Já se budu osobně snažit minimalizovat riziko setkání s nakaženým člověkem. To už dnes znamená minimalizovat setkání s lidmi, zejména s těmi, kdo mají bohaté kontakty. Samozřejmě, že je nutné chodit do zaměstnání či vyřídit absolutně nezbytné věci - proto mluvím o minimalizaci, ne o úplném zrušení.

Když už se musím setkávat s lidmi, budu se snažit dostat případně co nejmenší dávku viru. Je vcelku přímá úměra mezi počáteční dávkou viru a závažností následných problémů. Samozřejmě záleží také na kmeni viru. SARS-Cov-2 rychle vytváří mutace kvůli dlouhé RNA. Ale ovlivnit mohu pouze tu první věc.

Kolektivní imunita nebo cílené promoření moc nefunguje. Vzhledem k rychlým mutacím koronaviru můžete mít covid-19 vícekrát po sobě. I takové případy jsou. Z tohoto hlediska si také myslím, že případná vakcína proti koronaviru bude více placebo a prodej deště, než účinná. Nehledě na tom, že už druhá firma - AstraZeneca a Johnson & Johnson - musely pozastavit klinické testy pro vedlejší účinky na testovaných osobách. Nejsou to malé vedlejší účinky, v podstatě rozpad centrálního nervévého systému (roztroušená skleróza).

Nejbližší 3 týdny se rozhoduje. Vaše chování; chování lidí; akce vlády; destrukční akce aktivistů, neziskovek a švejků; a samozřejmě také náhoda a nejvyšší na nebesích. Tyto 3 týdny se rozhodne, co bude dál.

Jsou to nejnebezpečnější 3 týdny vůbec. Šance na nakažení je velmi vysoká. Lidé ale riziko nevnímají a chovají se nezodpovědně. Dá se z těchto důvodů očekávat větší růst než by bylo nutné. Čeká se v zásadě na zásah shůry: Buď takovou katastrofu, která lidi donutí se chovat odpovědně - což znamená vojensky rázná opatření. Nebo na zmírnění epidemie samo od sebe - což se ale zatím nedá očekávat.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (131 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

4 x jednu kuru.
Tady je svět ještě v pořádku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

taky jsem dal jednu. Vybírá si z reality jen ty drobečky které pasují do jeho vidění světa. Je to učiněný blázen a vidí spiknutí pod každým kamenem.

Průměrný počet slepic: 3 (25 hlasů)

viagra paypal canada payment <a href=" http://viagracnd.com/# ">generic viagra with dapoxetine tqdaiyn</a> - viagra super force without a prescription
http://viagracnd.com/# buy generic viagra no prescription with visa debit
viagra from india yoxwwho <a href=https://viagracnd.com/#>is viagra dangerous</a> top viagra store

Zatím bez slepic

ed medications online <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">prescription meds without the prescriptions</a> - google viagra dosage recommendations

Zatím bez slepic

how to get zithromax over the counter <a href=" https://zithromaxizi.com/# ">zithromax 500mg price in india</a> - generic zithromax azithromycin

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tip pro všechny, kteří se bojí Covidu
Byl jsem se podívat za kámošem - takto majitelem pily se zaměstnanci v řádu desítek.
Jediný rozdíl oproti klasickému obrázku byl ten, že na vysokozdvižném vozíku měl pan majitel o jednu flašku kvitu víc, prý kdyby mu došel obsah v té první. Odér z pánské švestkové voňavky kolem něj byl takový, že kovid musel chcípat už na hraničních přechodech (na Slovač i do Pšonkostánu je z pily asi 8 km).
Jinak klasika - v šest večer bouchal jen pan majitel a jedno Úkáčko, jinak byli všichni dávno doma.

Koviďáky už má tři, ale karanténu nehodlá vyhlásit ani náhodou, bo půjčky na mašiny, blablabla...
Kromě toho všechny zaměstnance proškolil, jak se chovat a co dělat, než se dostaví Godot - pardon - kovid.
Na trubce našel návod od nějakého léčitele, jak namíchat ten jedině správný elixír - nějaká ústní voda (no potěš) a lehce naředěná dezinfekce (Oh, my God). Tento lektvar následně doporučuje všem ostatním dvakrát denně prolít nosohltanem formou srkání nosem z talířku, vstřikováním balonkem či dokonce injekční stříkačkou do nosních dírek.
Já jsem sice na trubce nenašel nic, ale můj elixír mládí se skládá z kávové lžičky kuchyňské soli, teplé vody těsně pod okraj kelímku, který užívám při čištění zubů - a prosím pěkně protřepat, nemíchat, nalít na talířek zacpat jednu nosní dírku a druhou natáhnout vodu do nosu tak, aby stékala až do krku. Kdo má potřebu, může si pak i jedním hltem vykloktat v krku.
Soudruh léčitel chtěl raťafák pucovat dvakrát denně, já bych se přimlouval za tři kúry denně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Doporučuju. Mně to funguje na 100 %. Jak ucítim, že na mě jde rýma, hned aplikuju a je po problému.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nosních dutin, měl jsem zcela běžně i 4 x ročně antibiotika se všemi vedlejšími účinky. Je to asi tak 20 let. Od té doby jsem měl antibiotika jen jednou, jako tzv. clonu proti případnému zápalu plic, protože mne sestřelila docela těžká chřipka.
Btw. koviďáci prý neumírají na působení kovidu, nýbrž na napadení špatně ventilovaných plic houbami a plísněmi. Neboli cizopasníky, na které antibiotika fungují. Ale to je info bez jakékoli záruky.
Takže jsem se vrhnul na sůl kuchyňskou. Zkuste řádně posolit kteréhokoli živočicha, který nežije v mořské vodě. Jako že Kovid v moři nežije, nebo snad ano? A podívejte se na něj druhý den, za týden, za měsíc.
Já jsem jaksi příliš neváhal, protože to byla šance, jak alespoň zkusit přibrzdit mé autoimunitní onemocnění. Zatím to zabírá, rýmy nejsou,

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Virus není žádný hloupý blbec s kladivem, on se do těla dostává jako virtuózní jemný hodinářský mechanik se znalostmi raketového inženýra. Jeho průnik do těla je jemná špičková práce - ne žádná silová disciplína.

Jak už píši v článku - alternativní a léčitelská scéna už dávno zešílela. Je schopna - hubou - vyléčit těžké nemoci na počkání, rakovinu do 3 dní, cukrovku do 3 dní, a mrtvého jen v mírném stádiu rozkladu a malým počtem červů - do týdne přivést k životu.

Virus, který už pronikl do těla je v pohodě. Udělá dlouhý nos s nějakou solí. Stejně tak se můžete prolévat alkoholem nebo dezinfekcí - je mu to u zadele. Pokud se navíc už navázal na povrchové proteiny (zde ACE-2), a pronikl dovnitř buňky, zabydlel v buňce, tak už je mimo vaše prostředky.

Stejně tak vysoce oceňuji brilantní vtip, že když třeba nemá tělo kyslík, a udusíte se, je to plísněmi a houbami. Drsnější léčitelé navíc dodávají, že viry neexistují, a je to podvod farmaceutického průmyslu, který chce vyvolat strach, a rejžovat na lécích proti neexistujícím virům.

Mimochodem, virus také napadá centrální nervový systém a mozkový kmen, takže někdy je nutný plicní ventilátor proto, že mozek napadený virem není schopen vydávat nervové signály pro řízení plic, tedy dýchání. Ze stejného důvodu také někdy člověk ztrácí čich.

Pokud budete kloktat silnějším roztokem soli, tak samozřejmě zničíte dřív sebe a dutiny než nějakého bacila. Vy jste totiž také neodolný vůči silnějšímu roztoku soli.

Obyčejně se kloktá či prolévá fyziologickým roztokem soli (0,9 %), který má stejnou osmolaritu jako plazma.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skromný dotaz na Ponkráce - nemá blízko k medicíně?
Leckoho jsem tady iritoval svým bojem za náhubky - už v době kdy se průser teprve pomalu šikoval za obzorem - svůj názor na ně neměním - změna situace ale dává jako prioritu (MP se omlouvám že kopíruju celý jeho odstavec):
Roušky nejsou samozřejmě všespásnou a jedinou strategií. Na jistých místech (dodávám - v uzavřených prostorách a tlačenicích) jsou správným opatřením, ale hlavní řešení je krátkodobé radikální omezení kontaktu lidí, a ten se neděje. Mimochodem nevidím nikde pokuty za vědomé porušení karantény nakaženým člověkem, které měly už dávno být.
S dodatkem - současné promoření prostředí je takové že samotné náhubky už toho moc nezmůžou, je nutné dát na první místo vytvoření účinné bariéry na šíření viru a tou je maximální minimalizace kontaktů kde to všude je možné. Alarmující je skutečnost že počet pozitivních testů nemá daleko k 35% a dál roste. Nějaké zlepšení je možné čekat až toto číslo začne klesat.
A protože v souičasném kolosálním průseru - kdy už na nás spadl i záchod pře skotečnost že to co opakuju je pro mnohá hozením hrachu na zeď:

1) Náhubky všude kde jsem v uzavřeném prostoru
2) Být v uzavřeném prostoru co nejkratší možnou dobu
3) Minimalizovat osobní kontakty - na návštěvy pouštět psa už od vrat (i rodinu), nikam nechodit - to se netýká pobytu na čerstvém povětří pokud tam jsem sám či maximálně se spolubydlícím.
4) Patřilo by pod 3 - ale potřebné zdůraznit - neshlukovat se
5) Obcházet velkým obloukem hloučky kde se mlátí pantem - dobré je i netlačit se na kolemjdoucí.

Pravděpodobnost nákazy roste s velikostí expozice - tohle si taky vtlouct do hlavy.

Za vejvětší problém v současné době vidím to že státní moc nevynucuje potřebné chování ve smyslu dodržování nutných opatření silou - dokus se bude dál jen zakecávat tak se vše bude zase jen zhoršovat.

Kdybychom si s MP sedli, tak by jsme jeho text možná ještě trochu dopilovali - ale dávám mu největší druběžárnu slepic co kdy svět viděl.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Tohle bude těžko dodržované. A to že to bylo v nočních hodinách (kdy navíc platil zákaz provozu po 20.hodině), na tom nic nemění.
Evidentně se neobávají nákazy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale věřím, že stejně jako funguje rouška - prý blbě, funguje i slaný roztok - blbě, ale přece. Když už nic, sníží zátěž organizmu zabráněním infikování klasickou rýmou, případně nemocičkou se speciálně neurčitým označením "jen viróza".
Zde se nabízí naprosto zásadní otázka:
Jakou dobu potřebuje kovid k tomu, aby se dostal do buněčného bezpečí?

Pokud víte, napište.
Znalost tohoto časového intervalu je podle mého enormně důležitá. Souvisí to nějak s údajem, který jsem pobral na jaře, a to, že riziko nákazy začíná okolo patnácté minuty pobytu v zamořeném prostředí?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to nejen popisováním záhad, ale i jásáním nad uměle vytvořeným virem už v roce 1967!
A do toho někteří tvrdí, že to údajně věda nedokáže. Patrně ani neví co se dnes v laboratořích dělá. Dost ani neví jak se ta embrya lidí ve "zkumavkách tvoří" než se zavedou matce do dělohy.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

a nákrčník a neprochladni, ať tě nestřepne. Pak nebudeš mít rýmu. Propocené hadry po skončení pocení shoď a běž do suchého. A na doktora můžeš zapomenout. Denně se zapoť vytrvalostní činností.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

náhodou. Opravdu začaly pomáhat, resp. snižovat pravděpodobnost nákazy až ledové sprchy, případně koupání v přírodě. Dvakrát jsem z takového koupání omarodil, ale měl jsem pocit, že jsem už nákazu v sobě nosil, neboli prochladnutí pouze urychlilo propuknutí onemocnění.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Dát si ledovou sprchu na Těšínsku znamená vylézt v červenci na déšť, ale nesmí být moc zima, aby Vás nepotloukly kroupy. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

při těžkém průběhu Covidu máte v plicích bakterie, pneumokoky a spoustu tekutiny. Žádné houby ani plísně. Mykózy vnitřních orgánů, popř.napadení celého organicmu (plíseň i v krvi) bývají už jen ranou z milosti v terminálním stadiu života člověka. U Covidu "je vymalováno" za tři týdny při léčení nebo za 14 dní bez něj a to žádná mykóza nestihne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to v té Číně dělali, a vůbec v Asii?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Takhle vysvětleno již dává smysl. Nicméně já samozřejmě pro sůl jsem, vždyť je nad zlato.
Ale ne, já jak už jsem psal také sůl beru, ale jen když jsem nachlazen. Nyní již zkusím denní průplachy. Moc se mě zamlouvá ta Vincentka kterou lékaři doporučují k inhalaci. Ale sůl je za pakatel a možná udělá tu samou službu. Je to vlastně jako s rumem, myslím ten s alkoholem z brambor a chutí dodanou esencí. Sice nic moc , ale tu službu nakonec udělá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

bývají způsobeny horší činností ledvin, nebo počínajícími záněty v rukách. Šíří se po ramenním nervu přes bok šíje až do dutin. Měl by jste být opatrný na nachlazení čela. Na tohle spolehlivě zabírají termoreflexní nálepky., pokud jste četl moje články. Proplachy samozřejmě zabírají taky, ale ne vždy.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

"..Zkuste řádně posolit kteréhokoli živočicha, který nežije v mořské vodě.... A podívejte se na něj druhý den, za týden, za měsíc."

Svatá pravda, Targusi. Já jsem přes léto solila nasbírané slimáky na zahradě a už druhý den z nich moc nezbylo.

Ale pro sebe jsem si v lékárně koupila slanou mořskou vodu se šplíchátkem a každý den si šplíchnu před spaním do nosu až to cítím až v krku a dýchá se mi pak v noci nepoměrně líp než když jsem to nedělala.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco, kašli na lékárnu. Opravdu stačí normální sůl do skleničky tak jak již popisoval Targus.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

„ … Situace je ale opravdu vážná a prý hrozí kolaps zdravotnictví? Co si o tom myslíte?
Dnes řekl ředitel Motola, že mají 500 volných lůžek a hlavní problém je, kam dát fakticky zdravé, ale pozitivní lidi. Pak by měli lůžek ještě více. Poslal bych je do luxusního hotelu, ať se mají dobře, i tak to bude levnější. …“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smucler-Covid-pripady-d…

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Já jsem se dnes podíval na statistiky ministerstva a na hlídacího psa. S trochou zjednodušení (tedy mírných nečestných matematických triků, které ovšem příliš neovlivňují výsledek) mi vychází toto:

34 % otestovaných je pozitivních na SARS-Cov-2 virus. 4 % oficiálně pozitivních potřebuje hospitalizaci v nemocnici! Závěr: 1,36 % nově nakažených musí do nemocnice.

Denně máme 10-15 tisíc oficiálně nově nakažených. 1,36 % z toho je 136 až 204 lidí, kteří přibývají každý den nově v nemocnicích, a pobydou tam 14 dní, měsíc, někdy i déle. To znamená, že v nemocnicích bude (po nastolení rovnováhy) velice brzy stále 3-5 tisíc lidí na lůžkách, pokud by se epidemie nezhoršovala. Ale ona se navíc exponenciálně zhoršuje. Aktuální kapacita lůžek pro covid-19 v nemocnicích je 3933 lůžek v celé České republice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

klidně 400 denně. Z toho lze spočítat průměrný pobyt na lůžku 10 dnů. Kdo déle, má vyšší šanci na pytel na chodbě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

"34 % otestovaných je pozitivních na SARS-Cov-2 virus" Toto číslo je ve skutečnosti nižší, protože zahrnuje také opakované testy u stejné osoby. Nedokáži posoudit, zda je to o 1% a nebo 10%.
"4 % oficiálně pozitivních potřebuje hospitalizaci v nemocnici" je nepravdivý údaj. Ministerstvo uvádí "Vývoj podílu hospitalizovaných osob s laboratorně potvrzenou nákazou onemocněním COVID‑19 na celkovém počtu osob s aktuálně aktivním onemocněním COVID‑19", což je něco jiného. Například v denně vydávaném přehledu sitace covid 19 v Jihomoravském kraji vydávaném krajsou hygienickou stanicí (https://www.khsbrno.cz/) se lze dočíst, že je aktuálně hospitalizovaných 573 osob (100%). Z toho 69 (12%) závažných případů, 226 (39%) středních, 225 (39%) lehkých a 53 (9%) bezpříznakových. Kolik oficiálně pozitivníchv JM kraji potřebuje hospitalizaci a kolik je skutečně hospitalizováno (třeba proto, že se jako pozitivní nemohou vátit do svého domova důchodců)?

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

Pepíku, co to mění na věci? Vy říkáte, že počet nově nakažených je nižší, protože zahrnuje opakované testy. A sám říkáte, že nevíte o kolik jde procent případů. Prostě nevíte. Stejně tak nevíte, kolik lidí je v nemocnicích s jakým průběhem. A z toho podle Vás plyne, že když to nevíte, tak se žádná epidemie nekoná? Nebo protože nejste dostatečně informován, tak to znamená, že vám vláda lže? Jak to řekl Targus... běžte se podívat, jak vypadá situace v nejbližší nemocnici od vašeho baráku... 

Opakované testy se u lidí dělají od začátku a přesto se zvětšuje počet případů a to exponenciálně. Je úplně jedno, jak velké procento jsou opakované testy u stejné osoby, protože tohle procento se moc měnit v čase nebude. Deset procent na začátku září a deset procent na konci října je totéž. Akorát v září  to byly desítky případů, teď jsou to tisíce. I kdyby to bylo 50%, tak je to pořád totéž. Trend je jasně patrný a zcela exponenciální. A navíc... zveřejňovaná čísla nejsou skutečný počet nakažených. Jen počet zachycených nakažených. Ve skutečnosti se denně nejspíš nakazí tak trojnásobek lidí. 

Od září stoupá celkové procento pozitivních testů. Na začátku září byl pozitivní každý dvacátý test. Teď je to každý třetí. Za chvíli to bude každý druhý. Na začátku září se do nemocnic denně dostávali tři čtyři lidé. Teď jich je 300 denně. To pořád nestačí? 

Pomůže Vám, až bude denně 600 mrtvých? Za tři až čtyři týdny by to mělo nastat. To už budeme na dvojnásobku průměrného denního počtu VŠECH úmrtí. Pak už uvěříte? 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Cílem mého příspěvku nebylo vyvozovat závěry, ale poukázat na to jak se s dostupnými daty nakláda, resp. jaká / jak kvalitní / data jsou vůbec dostupná. Z mého pohledu je důležité vycházet ze správných informací, protože je největší pravděpodobnost, že tak vyvodím správné závěry.

Mnoho lidí zachází s informacemi jako Vy a pan Ponkrác s počtem úmrtí na koronavirus. Tady bych mohl použít Vaše vlastní slova: "nevíte o kolik jde procent případů. Prostě nevíte." Ty data nikdo nezveřejňuje. A přesto oba berete jako dané, že všichni ti lidé zemřeli NA koronavirus a ne S. Tato nikým neověřitelná informace je brána jako fakt a prezentována jako argument proto, že korona přece není žádná chřipečka. Pro mne to není v pořádku.

Nevím jestli nám vláda lže. Každopádně podle mne nedělá dost proto, aby byly občanům dostupné transparentní informace s vypovídající hodnotou. A to, že se cítím neúplně / nepravdivě / informován u mne snižuje akceptanci přijímaných opatření.

Ad opakované testy. Samozřejmě, že to na trendu nic nezmění. Na druhou stranu se ptám, proč není možné zveřejnit nezkreslené údaje? Pokud by se jednalo např. o 30%, bude sice trend stejný, ale umožní to dát data do správné relace.

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)

připomíná jeden středověký - pardon - už novověký spisek. Jmenuje se to "Hádání Prahy s Kutnou Horou".

Neustále a furt a dokola se tu snažíte zpochybňovat čísla, o kterých všichni víme, že mají poněkud posunutou výpovědní hodnotu, protože:
1/ nejsou kapacity potřebné k jejich zpřesnění v reálu
2/ nejsou kapacity k jejich adekvátnímu zpracování, resp. nejsou známy aktuální deklinační koeficienty k výpočtu čísel více se blížících realitě.
Skutečnost, že odmítáte vnímat trend, neboli křivku vzniklou nanesením hodnot těchto nepřesných čísel na časovou osu, přesně vystihuje tragédii tohoto národa.
Neboli v totální zkratce - je to přesně tak, jak kdysi prohlásila má druhorozená dcera, když jsem po ní opakovaně chtěl, aby si uklidila do skříňky své letní sandály:

"To nejsou sandály, to jsou střevíce."

A problém byl pro ni vyřešen.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)