Prokletá stavba

Autor

Chtěl jsem na velikonoční pondělí dát něco odpočinkového, ale mám v hlavě pořád diskusi pod sobotním článkem ohledně dostavby Dukovan (a Temelína). Odpočinkový článek tedy posouvám na první pracovní den a dnes se ještě vrátíme k reaktorům a Rosatomu. Začnu ale úplně odjinud: 

Když jsem se přestěhoval do Vidlákova, celkem vzápětí jsem byl zvolen do vedení místního evangelického sboru - do tzv. Staršovstva. Už když mi nabízeli kandidaturu, tak jsem je upozorňoval, že se do jejich skupiny úplně nehodím, neb volím Zemana místo Schwarzenberga, jsem všeobecně levičák (tehdy jsem ještě nebyl zemitý sedlák), mám poměrně kritický postoj ke směřování naší církve a navíc jsem člověk z praxe ošklivící si papírování a plané tlachání. 

Ne, prý to bude ku prospěchu, přinesu jiný pohled na věc, budu zrcadlem zaběhaných pořádků, budu mít jiné myšlenky...  a tak jsem byl zvolen. Nebylo to ku prospěchu. Všeobecně se ode mě očekávalo, že budu přikyvovat ke všeobecnému narativu a především nebudu do zaběhlých kruhů vnášet žádné problémy. Poměrně rychle jsem se v tom zorientoval a nakonec jsem se vyjadřoval v podstatě pouze a jedině k technickým otázkám. Stavař a strojař jsem byl mezi všemi jediný. 

Během let jsme se dopracovali k tomu, že by se měla nějak zásadněji zrekonstruovat místní fara. Nebudu popisovat šílené martyrium příprav, které se táhlo a táhlo a rozhodovalo se zcela bez ohledů na peníze  a sborové možnosti. Nebudu popisovat, jak jsem navrhoval postup prací, poslechli si mě a pak to samé zadali za velké peníze architektovi, který navrhl totéž co já, protože v rámci skutečných reálných možností se nic lepšího udělat nedalo. Takhle to prostě chodí. I malý venkovský evangelický sbor za posledních třicet let zaplul do korporátních postupů, kdy nikdo za nic nezodpovídá, všichni se vyviňují a nakonec mají pocit, že práce pro sbor je to tlachání a ne vlastní výstup. 

Zřejmě bychom se tenkrát na rekonstrukci asi nedohodli, ale občas prostě přijde vnější impuls, který všechno nakolejí zase zpátky. V tomto případě šlo o zahraniční peníze. Vězte, že v Evropě existují nadace založené v hlubokém středověku, které dodnes dávají peníze na šíření křesťanské víry a rekonstrukce naší fary bylo to pravé ořechové, co byla ochotna nadace Gustava Adolfa (švédský král, co padl u Lutzenu, když ho zastřelili na Třicetileté války Picolominiho kyrysníci) zaplatit. 

Termín podání žádosti samozřejmě hořel a my měli k dispozici pouze architektonickou studii bez rozpočtu, bez výkresů... vlastně jsme měli pouze rozbor situace. Kolem mě deset lidí, kteří ani nevědí, co má obsahovat projektová dokumentace.  Od začátku se improvizovalo. Rychle se dělal položkový rozpočet - pouze s rozpočtářem, bez výkresů, protože jinak by se to nestihlo. Pak rychle podle rozpočtu, kterému ledacos zákonitě muselo chybět, udělat výběrové řízení na realizační firmu. 

Kromě místních firem jsem dotáhl jednoho svého dodavatele z práce o kterém jsem věděl, že se podobnými věcmi zabývá a umějí pracovat tak nějak chytře, takže by mohli být i relativně levní. Nebylo vůbec dořešené topení, ani rozvod vody, ani kanalizace, ani elektrika, protože pod omítky a podlahy nikdo neviděl. Všechny tyto cifry jsem víceméně odhadl (ale docela jsem se trefil).  Dalo se říci, že jsme měli podloženou zhruba polovinu toho, co by projekt měl obsahovat a druhá půlka visela ve vzduchu. Můj odhad celé akce byl 2,2 milionu a nakonec se ukázalo, že jsem se spletl o 3%. 

Firma, co jsem dotáhl, celkem dle očekávání nabídla nejlepší cenu. A pak to začalo... Každý měl svého koně, každý měl jinou představu o tom, kdo to bude realizovat. Sbor není veřejná imstituce. Staršovstvo se mohlo rozhodnout jak chtělo .  Když se hlasovalo o výběru firmy, zdržel jsem se, abych nikoho neprotlačoval, protože mi na tom nezáleželo. Hlasování nedopadlo, žádná většina se nedohodla. Tož se rozhodlo, že se bude hlasovat znovu s tím, že nikdo se nezdrží. Nezdržel jsem se a vítězem se stala ta "moje" firma. 

Pak se začalo realizovat. Byla to taková ta klasika - dělníků je málo, kvalifikovaných a schopných zedníků ještě méně, půlka prací nebyla vůbec pod rozpočtem, řešilo se to za pochodu, práce to protahovalo, ale postaral jsem se, aby se neprodražovaly.  

Ale těch řečí... Vyhrála firma, která vyhrát neměla. A i ta menšina staršovstva, která nebyla spokojena, bohatě stačila na to, aby se z každého komára stal velbloud.

Například se odřezalo staré topení a já řekl, že všechny termoventily se mají vyhodit, protože jsou staré, dimenzované na staré litinové radiátory a starou otopnou soustavu, že to není zas tolik peněz a dají se nové. Některým členům staršovstva nebylo líto vzít vyhozené ventily a tak dlouho chodili po Vidlákově, dokud nenašli instalatéra, který jim dal dobrozdání, že ventily jsou dobré a neměly se vyhazovat. 

Udělal se sprchový kout a hned se objevil posudek dalšího místního obkladače, že je to udělané blbě. Takhle se vanička neobezdívá, všechno je špatně. Pak přijel přímo technik od Ravaku, aby to zkouknul a odjel s tím, že vše bylo uděláno podle jejich požadavků a není žádný problém... 

Občas mi drazí kolegové ze staršovstva zcela vážně a se zápisem vytýkali, proč jsem plynoměr nechal umístit před kotel a ne až za kotel, protože se jim na té stěně nelíbil a trvalo (nekecám) celé zasedání, než si nechali vysvětlit, že plynoměr se nedá dát za kotel, protože plyn v kotli končí, spaluje se tam a odchází komínem. 

A takhle to bylo celou dobu. Začalo se v březnu a v červenci už jsem kvůli tomu měl doma vážnou rodinnou krizi, byl jsem zlej na děti, měl jsem toho tak plnou hlavu, že jsem přejížděl semafory na červenou a pořád se to stupňovalo. Špatná firma prostě nesměla projít a všechno všecičko bylo špatně. Vydržel jsem to do září, kdy šlo všechno do finále a pak jsem se rozhodl pro rodinu a rezignoval jsem.  V práci rozhoduju o větších milionech a musím udržet v hlavě mnohem rozsáhlejší projekty. Ale i když jsme řádná korporace, nikdy jsem nezažil u Babiše tak hnusnou atmosféru, jako ve Vidlákovském staršovstvu. (Proto se také zdráhám věřit všem těm řečem o tom, jaký je Babiš hrozný premiér a na lidi řve. U nás ve firmě se rozhodně na lidi neřve a jednání jsou někdy dlouhá, ale výsledek je pak svatý a jede se podle domluvy). 

Práce na faře se dodělaly už beze mě a výsledek byl v pohodě. Za dvě mega jsme dostali rekonstrukci v hodnotě dvou mega. Pár problémů a drobností bylo, něco by se dalo i reklamovat, ale nikdo už to neudělal. Když jsem na tom nedělal já, byly všechny nedodělky nebo chyby na mávnutí rukou.  Realizační firma si na této akci sáhla na dno a v podstatě se rozpadla, protože i oni toho měli plné zuby. Ale na konci nebyly žádné dluhy, žádné nedoplatky, žádné neúčelně vynaložené peníze. Jen zůstala pachuť, která mně osobně nevymizela dodnes. 

Proč to všechno píšu... 

Víte, ono je to stejné i s těma Dukovanama. I kdyby ten Rosatom dal nejlepší cenu, i kdyby to parlament odhlasoval s dostatečnou většinou, i kdyby tomu dala Drábová dobrozdání, ta menšina, která vidí v Rosatomu to bezpečnostní riziko (hovno riziko, prostě to není jejich kůň a mají zaplaceno adorovat někoho jiného), ta se postará, aby z každé hovadiny byla katastrofa. 

Postarají se o to, aby to byla prokletá stavba. Aby se to prostě nemohlo podařit, protože to by bylo, aby neměli pravdu a všechno probíhalo v klidu a dle harmonogramu. Vždycky budou mít dost dlouhé prsty, aby seděli v nějaké jaderné komisi a i když o tom nebudou nic vědět a vůbec tomu nebudou rozumět, budou mít kecy, které budou schopni ventilovat ven. Postarají se o atmosféru ve které se prostě nedá uspět. Podobně, jako se postarali o atmosféru ohledně koronaviru. 

Když se opravuje fara, celkem o houby jde. Ale mně ta zkušenost mezi bratry a sestrami stačila na to, abych s nimi už nikdy do žádného holportu nešel za nic na světě. Nezanevřel jsem kvůli tomu na Hospodina, ale udělal jsem si jasný obrázek o tom, kam to všechno směřuje. 

Dovedu si živě představit, jak to bude vypadat v Dukovanech. Tam žádní hodní křesťané nebudou, tam budou tvrdí politikáři, kteří to podkopávání stavby budou mít přímo nařízené od jejich loutkovodičů. 

Vidlákovská fara měla smůlu prostě jen v tom, že několik lidí se cítilo uraženo z výhry jiné firmy. Byla v tom  jen trocha osobní zášti, nic jiného. Ale na prozření  jednoho Vidláka to stačilo. V Dukovanech by šlo o mnohem hlubší nenávist. Nenávist třídní, historická, nenávist lokajská, slouhovská, nenávist dobře zaplacená, nenávist Fischerovská a Karasovská.  Nenávist Scallopí, bez smyslu, ale také bez hranic. 

Prostě na dostavbu Dukovan není situace. Atmosféra je taková, že by v tom dokázal udělat dobrou stavbu jen Pánbůh. Z principu to nedopadne dobře, ani to dobře dopadnout nemůže. Nemluvě o tom, že se bude stavět několik volebních období. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby se Rosatom zachoval jako já - trhněte si nohou, ať vám to postaví nějaký jiný blbec, Rosatom tohle nemá zapotřebí... 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (114 hlasů)

Komentáře

pharmacie fachon pharmacie.beaulieu hypnose - therapies breves - guerin - avignon , pharmacie hubert beaulieu pharmacie de garde jean jaures , therapie cognitivo comportementale wikipedia pharmacie avignon centre ville pharmacie ouverte en ce moment BusyMac BusyCal por internet, BusyMac BusyCal barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34372#>BusyMac BusyCal venta EspaГ±a</a> BusyMac BusyCal precio EspaГ±a BusyMac BusyCal venta EspaГ±a. pharmacie de garde aujourd'hui cherbourg therapies cognitivo comportementales strasbourg Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 donde comprar en Miami, Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 donde comprar en Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34569#>Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 precio Miami</a> Comprar Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 por internet. traitement zona therapie act lyon , therapie comportementale et cognitive besancon pharmacie defert avignon Microsoft Project Professional 2021 venta Colombia, Microsoft Project Professional 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34617#>Microsoft Project Professional 2021 </a> Microsoft Project Professional 2021 donde comprar en Colombia Compra Microsoft Project Professional 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie amiens fac therapie de couple wavre .

Zatím bez slepic

therapies alternatives definition pharmacie argenteuil maurice utrillo pharmacie brest rue anatole france , pharmacie cours d'orbitelle aix en provence pharmacie de garde colombes , pharmacie leclerc pontivy annuaire therapies alternatives act therapy montreal Autodesk Inventor Professional precio Venezuela, Autodesk Inventor Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34464#>Autodesk Inventor Professional </a> Autodesk Inventor Professional precio Venezuela Autodesk Inventor Professional venta Venezuela. pharmacie bailly societe.com pharmacie amiens Autodesk Navisworks Simulate 2021 por internet, Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34323#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en PerГє, Autodesk Navisworks Simulate 2021 por internet</a> Autodesk Navisworks Simulate 2021 venta PerГє Autodesk Navisworks Simulate 2021 por internet. therapie de couple guadeloupe pharmacie verdier aix en provence , pharmacie de garde marseille dimanche 26 mai 2019 pharmacie ouverte maintenant autour de moi AutoCAD Design Suite Standard 2013 precio EspaГ±a, Comprar AutoCAD Design Suite Standard 2013 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34518#>AutoCAD Design Suite Standard 2013 por internet</a> AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en EspaГ±a AutoCAD Design Suite Standard 2013 venta EspaГ±a. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie champagne argenteuil pharmacie ouverte a proximite .

Zatím bez slepic

pharmacie ouverte meaux pharmacie bleue angers pharmacie leclerc joue les tours , pharmacie angers en ligne pharmacie de garde niort , pharmacie boulogne billancourt marcel sembat pharmacie des verdins bourges pharmacie lafayette horaires Autodesk Inventor Professional precio Argentina, Autodesk Inventor Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34366#>Comprar Autodesk Inventor Professional</a> Comprar Autodesk Inventor Professional Compra Autodesk Inventor Professional a precios mГЎs bajos. pharmacie aix en provence horaires therapies used in counselling Compra SketchUp Pro 2022 a precios mГЎs bajos, SketchUp Pro 2022 precio Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34757#>Compra SketchUp Pro 2022 a precios mГЎs bajos, SketchUp Pro 2022 precio Argentina</a> Comprar SketchUp Pro 2022 Compra SketchUp Pro 2022 a precios mГЎs bajos. medicaments jambes sans repos pharmacie de garde aujourd'hui marseille , pharmacie journoud brest horaire pharmacie lafayette villeneuve sur lot Comprar AutoCAD Architecture 2021, AutoCAD Architecture 2021 precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34532#>AutoCAD Architecture 2021 venta Chile</a> AutoCAD Architecture 2021 venta Chile Compra AutoCAD Architecture 2021 a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador act therapy nz pharmacie beauvais intermarche .

Zatím bez slepic

therapie zen formation therapies breves grenoble pharmacie jacobins amiens , pharmacie de garde yopougon medicaments wellbutrin , pharmacie angers pharmacie annecy ouverte pharmacie bordeaux cauderan CorelDRAW Graphics Suite 2021 venta PerГє, CorelDRAW Graphics Suite 2021 precio PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34769#>Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos</a> Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato. therapies geniques pharmacie de garde aujourd'hui le quesnoy Autodesk 3ds Max 2017 donde comprar en Guatemala, Autodesk 3ds Max 2017 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34333#>Compra Autodesk 3ds Max 2017 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk 3ds Max 2017 por internet Compra Autodesk 3ds Max 2017 a precios mГЎs bajos. generique du spasfon comprime therapie de couple annecy , pharmacie avignon avenio therapies humanistes Comprar Windows 10 Home, Windows 10 Home precio Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34537#>Windows 10 Home </a> Comprar Windows 10 Home Compra Windows 10 Home a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie leclerc vitre therapy act holder .

Zatím bez slepic

pharmacie en ligne paris medicaments veinotoniques therapie de couple montreal , pharmacie bordeaux roosevelt pharmacie rue bailly , therapies with alzheimers rife therapies pharmacie bordeaux bergonie Compra Microsoft Excel 2021 a precios mГЎs bajos, Microsoft Excel 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34623#>Microsoft Excel 2021 venta Venezuela</a> Microsoft Excel 2021 precio Venezuela Compra Microsoft Excel 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde marseille de nuit pharmacie michel annecy Ou acheter Autodesk Building Design Suite Premium 2017 au meilleur prix, Logiciel Autodesk Building Design Suite Premium 2017 au meilleur prix <a href=https://faithlife.com/ouacheterautodeskbuildingdesignsuitepremium2017au… acheter Autodesk Building Design Suite Premium 2017 au meilleur prix, Recherche Autodesk Building Design Suite Premium 2017 moins cher</a> Autodesk Building Design Suite Premium 2017 prix Autodesk Building Design Suite Premium 2017 achat en ligne Canada. traitement teigne pharmacie lafayette givors horaires , pharmacie de garde bailly romainvilliers pharmacie de garde firminy aujourd'hui Galvus barato en la farmacia, Galvus barato en la farmacia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34202#>Comprar Galvus sin receta</a> Medicamento Galvus nombre generico Comprar Galvus sin receta. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie amiens livraison pharmacie prefecture annecy .

Zatím bez slepic

therapies non medicamenteuses ehpad therapie viceland streaming pharmacie amiens sud , therapies alternatives stress therapies with dementia , pharmacie garde pharmacie amiens fachon pharmacie permanence annecy MS Standard 2021 donde comprar en EspaГ±a, Compra MS Standard 2021 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34779#]MS Standard 2021 [/url] MS Standard 2021 donde comprar en EspaГ±a MS Standard 2021 barato. pharmacie ouverte beaulieu sur mer pharmacie l'ensoleillee aix en provence Acrobat Pro DC 2020 precio Guatemala, Acrobat Pro DC 2020 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34765#]Acrobat Pro DC 2020 donde comprar en Guatemala[/url] Acrobat Pro DC 2020 barato Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala. act therapy uk training therapie comportementale et cognitive c'est quoi , pharmacie angers centre pharmacie de garde evreux Meloxicam pharmacie Suisse, Meloxicam livraison Suisse [url=https://faithlife.com/cherchemeloxicammoinscher-u#]Meloxicam achat en ligne Suisse[/url] Meloxicam vente libre Meloxicam achat en ligne Suisse. pharmacie homeopathie bordeaux pharmacie lafayette facebook .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos[/url] therapies alternatives liste pharmacie en ligne belgique cialis .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas[/url] pharmacie hopital beauvais medicaments toxiques pour le foie .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima 100 mg sin receta[/url] pharmacie ouverte oloron pharmacie faubourg saint jacques beauvais .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta[/url] pharmacie beauvais sur matha pharmacie argenteuil gare .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde aujourd'hui elbeuf therapie cognitivo comportementale autisme pharmacie angers jean vilar , pharmacie quizac brest medicaments insomnie , pharmacie torcy pharmacie angers st serge act therapy reddit Comprar VMware Workstation 6.5, VMware Workstation 6.5 precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34441#>Compra VMware Workstation 6.5 a precios mГЎs bajos</a> VMware Workstation 6.5 donde comprar en Venezuela VMware Workstation 6.5 por internet. pharmacie de garde aujourd'hui bastia horaire pharmacie trigona bourges CorelDRAW Graphics Suite X7 bon marchГ©, Acheter CorelDRAW Graphics Suite X7 en ligne <a href=https://faithlife.com/recherchecoreldrawgraphicssuitex7moinscher#>Corel… Graphics Suite X7 prix</a> Logiciel CorelDRAW Graphics Suite X7 Г  vendre CorelDRAW Graphics Suite X7 prix. du therapies comportementales et cognitives de l'universite paris descartes pharmacie beaulieu brive , therapie manuelle orthopedique pharmacie lafayette toulon Compra Fulcoat a precios mГЎs bajos, Comprar Fulcoat genГ©rico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34197#>Comprar Fulcoat sin receta</a> Comprar Fulcoat sin receta Compra Fulcoat a precios mГЎs bajos. pharmacie tilleuls annecy pharmacie argenteuil 11 novembre .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> pharmacie de garde aujourd'hui noyon traitement zinc acne .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina pastillas generico</a> pharmacie de garde aujourd'hui haute garonne pharmacie leclerc toul .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico</a> pharmacie ouverte joue les tours pharmacie avenue d'argenteuil bois colombes .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie herboristerie beauvais therapies alternatives psychologie .

Zatím bez slepic

pharmacie en ligne suisse zur rose therapie de couple en ligne gratuit raw therapies download , pharmacie brest rue de verdun pharmacie brest pas cher , formation therapie act bordeaux pharmacie daguenet angers pharmacie de monteux becker Reaktor 6 venta PerГє, Reaktor 6 barato [url=https://publiclab.org/notes/print/34603#]Comprar Reaktor 6[/url] Compra Reaktor 6 a precios mГЎs bajos Comprar Reaktor 6. pharmacie de garde aujourd'hui a koumassi therapie cognitive comportementale insomnie Galvumet precio PerГє, Comprar Galvumet genГ©rico [url=https://publiclab.org/notes/print/34201#]Medicamento Galvumet nombre generico[/url] Galvumet barato en la farmacia Galvumet precio sin receta. therapie cognitive comportementale yvelines pharmacie songeon aix en provence , therapies breves vaucluse pharmacie amiens gambetta Maxon Cinema 4D Studio R16 venta Chile, Maxon Cinema 4D Studio R16 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34384#]Maxon Cinema 4D Studio R16 barato[/url] Maxon Cinema 4D Studio R16 venta Chile Maxon Cinema 4D Studio R16 barato. pharmacie galerie beaulieu nantes pharmacie europe annecy .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia[/url] pharmacie beaulieu les loches pharmacie yenne .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta[/url] therapie cognitivo comportementale avignon pharmacie becker monteux societe.com .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima 100 mg sin receta[/url] pharmacie beauvais therapie cognitivo comportementale haute savoie .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia[/url] therapies stem cells pharmacie alery annecy .

Zatím bez slepic

zyrtec pharmacie en ligne pharmacie argenteuil hopital therapie de couple quimper , therapie manuelle orthopedique pharmacie leclerc cernay , pharmacie lafayette roubaix pharmacie de garde aujourd'hui bordeaux therapies douces et alternatives amboise Ou acheter du Lasilix 100mg, Acheter Lasilix en pharmacie Belgique [url=https://faithlife.com/acheterlasilixenbelgique#]Lasilix achat en ligne Belgique[/url] Cherche Lasilix moins cher Vente Lasilix sans ordonnance. therapie quantique yannick verite medicaments dangereux revue prescrire Windows 10 Pro donde comprar en Argentina, Comprar Windows 10 Pro [url=https://publiclab.org/notes/print/34563#]Windows 10 Pro donde comprar en Argentina, Windows 10 Pro por internet[/url] Windows 10 Pro por internet Windows 10 Pro barato. pharmacie ouverte la nuit pharmacie val d'or angers , pharmacie amiens rue alexandre dumas therapies to cancer GraphiSoft ArchiCAD 24 por internet, Compra GraphiSoft ArchiCAD 24 a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34616#]GraphiSoft ArchiCAD 24 donde comprar en Venezuela[/url] GraphiSoft ArchiCAD 24 donde comprar en Venezuela GraphiSoft ArchiCAD 24 por internet. pharmacie de garde chateauroux pharmacie leclerc igny .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela[/url] therapies hypnotiques (patrick hygonnet) therapies louise guay .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico[/url] pharmacie de garde aujourd'hui marseille pharmacie beaulieu nantes horaires .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta[/url] pharmacie franГ§ois bordeaux act therapy uk training .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mas bajos[/url] traitement thyroide pharmacie citadelle amiens .

Zatím bez slepic

pharmacie bailly montbrison pharmacie beauvais tetard pharmacie garde beaulieu , pharmacie d'angers des produits medicamenteux , therapie de couple neuchГўtel pharmacie.de garde marseille therapies comportementales Paroxetina precio Guatemala, Medicamento Paroxetina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-guat… Paroxetina a precios mГЎs bajos</a> Paroxetina precio sin receta Comprar Paroxetina pastillas genГ©rico. therapies e pharmacie universite avignon Compra Lyrica a precios mГЎs bajos, Pregabalina precio Argentina <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/pregabalina-precio-sin… precio Argentina</a> Comprar Pregabalina 300 mg sin receta Pregabalina precio sin receta. pharmacie de garde angers nuit pharmacie en ligne officielle , pharmacie ouverte sarcelles pharmacie de garde marseille terrasse du port Comprar Sertralina 50 mg genГ©rico, Medicamento Sertralina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-sertralina-50-… Sertralina nombre generico</a> Compra Sertralina a precios mГЎs bajos Sertralina barato en la farmacia. pharmacie auchan avignon nord pharmacie marc brest .

Zatím bez slepic

pharmacie boutouga argenteuil pharmacie ouverte uccle pharmacie avignon test antigenique , therapies eating disorders pharmacie de garde marseille nuit , pharmacie vauthier argenteuil pharmacie discount annecy therapie de couple amiens Compra Vareniclina a precios mГЎs bajos, Champix barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-champix-1-mg-g… Champix 1 mg genГ©rico</a> Comprar Champix 1 mg genГ©rico Compra Champix a precios mГЎs bajos. traitement paludisme pharmacie lafayette orvault Medicamento Fluoxetina nombre generico, Comprar Fluoxetina 20 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-fluoxetina… Fluoxetina nombre generico, Prozac precio Colombia</a> Fluoxetina barato en la farmacia Fluoxetina precio sin receta. pharmacie illzach la pharmacie de garde aujourd'hui , therapie cognitivo comportementale origine pharmacie orleans Compra Tadacip a precios mГЎs bajos, Tadacip precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-tadacip-a-preci… barato en la farmacia</a> Tadacip precio PerГє Medicamento Tadacip nombre generico. pharmacie ouverte grenoble aujourd'hui pharmacie lafayette perigueux .

Zatím bez slepic

pharmacie jacquet avignon wellington zhaotai therapies pharmacie rostand beauvais , medicaments jean coutu pharmacie bailly.com , traitement parkinson formation therapies breves lille therapies de conversion arte Comprar Escitalopram 10 mg sin receta, Lexapro precio Venezuela <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-lexapro-no… Lexapro nombre generico, Comprar Escitalopram 10 mg sin receta</a> Lexapro precio sin receta Lexapro barato en la farmacia. pharmacie lafayette klorane medicaments ipp Pregabaline prix sans ordonnance, Acheter Pregabaline en pharmacie Canada <a href=https://faithlife.com/pregabalineprixsansordonnance#>Pregabaline livraison Canada</a> Pregabaline livraison Canada Vente Pregabaline sans ordonnance. pharmacie de beaulieu toulon pharmacie biakou beauvais , act therapy google scholar pharmacie lafayette de l'arc CorelDRAW Graphics Suite 2021 venta PerГє, CorelDRAW Graphics Suite 2021 precio PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34769#>Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021</a> Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato. generique de medicament therapie comportementale cognitive gard .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je zpravidla 2x dražší. 10% rozpočtu je úplatek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes me zajimalo uz jen to, jestli beze mne pan vidlak vydrzi.

Nevydrzel. Nemuze zit se scallopem ani na neho prestat myslet.

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

Ve skutečnosti scallop nevydrží stav, v němž by neventiloval svoji nenávist ke svobodnému prostoru u pana vidláka. A tento svůj zjevný problém pak pacient projektuje do jiných... Jak prosté. I uprostřed svátků demonstruje svoji posedlost tímto prostorem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Samozrejme. Scallop neni to, co pise, ale to, co Vy si myslite, ze on si mysli.

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

Běsů,jenž jsi vyvolal,nemůžeš se zbýti...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

projekce. Tak ještě nějaké příklady.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Hlupáci pořád trolla krmí. Je to marný, marný, marný.

Je tak těžké pochopit, že dokud bude dostávat krmení, bude pořád stát u zábradlí, kejklovat, aby upoutal pozornost, krmení si zasloužil a neodejde?
Co??????

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Přestaňte sem lozit a pořád na všechno a všechny reagovat pindama a nesmyslama a uvidíte jak rychle na vás všichni přestanou myslet a klidně to bez vás vydrží i Vidlák.

Oponentní názory zde nevadí, ale neustále oponovat kravinama jen každému amortizuje kolečko na počítačovém hlodavci.

Vy nemáte nějakou svou mladou krásnou a chytrou progresivistickou diskuzní skupinu, kde byste se svými názory zapadl a zazářil?

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Hlavně mu chybí progresivní, mladá, krásná a (hlavně) chytrá ženská. Ta by tomu ocasovi vysvětlila hned co dělá špatně a co se věnuje nějakému poblbanému vydlákovi namísto jí, mladé progresivní krásnéé atakdál.. Scallop tu tráví spoustu času, to se ženskou dohromady nejde.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

I ta progresivní, mladá a krásná (a ne nutně chytrá) má snad bazální ženské instinkty. Tohle si do kalhotek nepustí, natož, aby mu něco vysvětlovala.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Nemusí být doma takový asociál jakým se zde projevuje.
Napadá mě ještě několik příkladů místního osazenstva u kterých bych konstatoval tosamé.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Veronika Kratká Špalková. Úplně jako bych četl životopis příkladné perspektivní kádrové rezervy před rokem 1989. Světové strany si prohodili, slovník je progresivní, ale myšlení stejné. Je to věčný boj, chránit občanské svobody před podobnými lidmi.
https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/169062261_558279407506…

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Jo, tak nějak si představuju ty kvótový lesby, co připravujou západní politku vůči Rusku. Samozřejmě ve všech barvách.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Nezapomeňte heslo pana vidláka - vše je jen názor. Tedy kravina je jen názor a lež že jen názor

Hnojník rozhoduje a vládě v zemi, kde žiju, tak mám logicky zájem sledovat, co si hnojník myslí. Dělejte to samé naopak, v demokracii se vlády střídají.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

při dostavbě dvou bloků na Temelíně.
Zatímco dostavba a spouštění 4 bloků jaderné elektrárny Dukovany šla víceméně jako po drátku, dostavba 2 bloků Temelína byl jeden velký průšvih.

Zatímco nám tu veřejně do médií říkají "budoucí ministři" za Piráty kraviny o důvodech angažování Westingousu na Temelíně kvůli obsazení Krymu Ruskou federací, má-li kdo z čtenářů zájem, přečte si k oběma stavbám vyjádření klíčové persony, ing. Františka Hezoučkého,
o stavbě a spouštění JEDU zde:
https://www.skoda-js.cz/65-let-frantisek-hezoucky-spusteni-dukovan-za-2…
o dostavbě a spouštění JETE zde:
https://portal.cvut.cz/wp-content/uploads/2017/04/HP2005-05.pdf

Budu parafrázovat jen velmi stručně. Ve svém článku zde na Kydech o zuřících rusožroutech jsem uvedl co promyšleně a plánovitě vykonalo socialistické Československo, aby postavilo kluster výzkumných ústavů, vysokého školství, výrobních a montážních firem, aby se Československo stalo 7. zemí na světě, která do roku 1989 byla schopna z 80% za spolupráce se sovětskými odborníky stavět jaderné elektrárny.

Jenže potom přišel plyšák, na Temelíně nebyly dokončeny dva bloky dnešní JETE a byl konec s koncepcemi. Havloidi, kteří se uměli ožírat a lísat nepřátelům Československa, začali spolu s brčálníky stavbu destruovat. Nakonec věcně rozhodli Klaus se Zemanem, že se JETE dostaví, jenže mezi tím "noví revolucionáři" vyházeli spoustu odborníků, kteří si našli rychle práci jinde a tak když se konečně JETE začala dokončovat a do holportu byl přizván Westinghouse, jako dodavatel řídícího systému (nebudeme přeci montovat ruský šrot po havárii v Černobylu), najednou milí revolucionáři zjistili, že si neví rady a tak nakonec jako hlavního šéfa povolali také vyštvanou, ale vyzkoušenou starou strukturu, ing. Hezoučkého, který stavbu dovedl až do úspěšného konce.
Fara, nebo jaderná elektrárna, všechno jedno, když se do odborných věcí míchá ideologie a hlavně demokracie.
Od té doby je situace ještě horší, s poklesem odbornosti, nárustem ideologie a míchání demográcie do odborných záležitostí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Jen bych podotkl, že je demokracie a demokracie.

Přeci jen je něco jiného je demokracie absolventů Ivy League či Oxbridge a něco jiného je demokracie zahrádkářů, čerstvě přivandrovalejch lesbiček s turbo kariérou, demokracie ochmelků a hereček.

To je právě to, proč jsem psal o děvkařích. - Tam se taky musíte učit rozdíl mezi "budu tě navždy milovat" a "budu tě navždy milovat" "hodný" a "hodný" mezi úsměvem a úsměvem.

----------
No a na úrovni té fary. - Kdysi tu Ponkrác psal o komplexních systémech a že někdy k jejích pochopení ani nepotřebujete znát jejich strukturu. No tak tady by se to poznání struktury sakra hodilo.

Hádejte, jestli internetoví holkaři studují fungování skupin a proč?

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

že absolventi Ivy League či Oxbridge jsou skutečnými demokraty?
To, že se někdo někde naučí "mlít hovna", urážet druhé a pohrdat jimi uhlazeně (tedy skrytě), z něj nedělá demokrata a už vůbec ne vzdělance. Ani omylem.

Zahrádkáři jsou sice přímočařejší a na schůzi se o něco důležitého zhádají nebo i porvou, ale v konečném důsledku jsou většími demokraty než ti, k nimž vzhlížíte a jež považujete za "lepšolidi". Jsou totiž čitelnější, člověk ví, co od nich může očekávat a dá se jim věřit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

BABIŠ: NEŘEŠTE COVID. RADŠI SCHVALTE ZAHRÁDKÁŘSKÝ ZÁKON
PAVEL VRABEC KRÁTCE KE DNI, POLITIKA 17.9.2020

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Napsal jsem, že jsou jiní.

Jiní znamená jiní a skuteční skuteční. Používejte slova v tom smyslu, jaký mají. Strašně to ulehčuje komunikaci.

Vzdělance z člověka dělá vzdělání. Ne slušnost.

Nikoho nepovažuji za lepšolidi, ani nevím, podle čeho by se to lepší mělo určovat.

Nejsem ženská, abych k někomu potřeboval vzhlížet. Jestli mají dost prachatý rodiče, že na ty školy mají, tak můžu tak akorát uznat, že si alespoň dali tu práci se to nadrnčet alespoň natolik, aby prolezli. To není nic ke vzhlížení. Taky tam studovali věci, který běžný člověk nikdy nestuduje. Takže některý věci tam procházejí bez debat, protože je všichni znají.

Taky tam mají diskusní kroužky, tak je to trochu jiná úroveň. Ne o moc, ale přeci. Kupříkladu se právě neservou při jednání. Když to potřebují, tak se pak jdou vybít někam na box, rugby nebo veslování.

Taky jsou trochu lepší v držení se tématu.

Jo, vím co zahrádkáři dovedou a může to bejt pěkně hnusný.

Ani zahrádkářům se nedá věřit. To, že se rejpete v hlíně vás nevylepší o nic víc, než sezení v knihovně.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

"Nejsem ženská, abych k někomu potřeboval vzhlížet." Moc pěkné, čmoude.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takový lehký sarkasmus, kdyby si to někdo (oprávněně) chtěl vzít osobně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jenom doplním: Westinghouse
V Americe se Westinghouse nemůže pochlubit ničím. Za posledních deset let firma podepsala smlouvy na výstavbu jedného bloku pro Virgil C. Summer a dvou bloků pro jadernou elektrárnu Vogtle. V současné době na žádost místních občanů jsou na první všechny práce zastaveny a provádí se demontáž (boj za životné prostředí nezná bratra) a reaktory pro Vogtle se staví již osm let a není jasné, zda bude stavba vůbec dokončena. O potřebě a nutnosti výstavby nových jaderných zařízení se diskutuje na politické úrovni včetně Senátu a Kongresu.

Jediný podmínečně úspěšný projekt společnosti Westinghouse v posledních letech se realizoval v Číně. Podmínečně z toho důvodu, že se Američanům podařilo postavit pouze jadernou elektrárnu Sanmen, kde používají starší reaktory AP1000. V roce 2009 Westinghouse vytvořila společný podnik s čínskou státní jadernou energetickou technologickou společností (SNPTC) a zavázala se vybudovat JE Shidaowan a poté předat společnosti všechny technologie pro nejnovější reaktor CAP1400. V roku 2020 však Peking řekl, že Američané nesplnili svou část dohody a další práce budou prováděny výhradně vlastními silami. Koncem loňského roku Čína slavnostně oznámila úspěšné testování a zahájení fungování vlastního reaktoru 'Goje-1' generace III +, přičemž zcela odmítli jakékoli možné nároky Američanů na duševní vlastnictví.
To n@sere...

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Zde je situace komplikovanější. Faktem je, že EdF byla donedávna společností, která se zabývala pouze a výlučně provozem hotových elektráren. Stavby prováděla společnost AREVA (od roku 2017 ORANO). Ta odmítla dále stavět jaderná zařízení a dnes se zabývá výhradně výrobou a ukládáním jaderného paliva. Všechny příslušné technologie byly společností ORANO převedeny na EdF.
Pro pochopení úspěšnosti budoucích projektů, měli bychom vzpomenout probíhající trápení s třetím blokem JE Olkiluoto ve Finsku (první dva postavili jankové v 1978 a 1980). AREVA ji začala stavět v r. 2005 a provozovatelem se měl stát EdF. Podle původního plánu mělo dojít ke spuštění energetické jednotky již v roce 2010, ale termín se posouval stále dále a po tuto chvíli nebyl reaktor zapuštěn a náklady na výstavbu se zvýšily z počátečních 3 miliard na 11 miliard.
Úspěšný sólový projekt EdF se uskutečnil v Číně - a stejně jako Američané byl také podmíněně úspěšný. Francouzi se zavázali dodat dva reaktory typu EPR pro jadernou elektrárnu Taishan, což bylo provedeno s tříletým zpožděním. Stavba byla navíc dokončena pouze díky účasti na projektu čínského CGNPC. Jeho podíl na projektu činil 70 procent, zatímco Francouzi si vystačili se skromnými třiceti.
Takže ve skutečnosti Francouzi momentálně asi nejsou s to stavět JE bez zapojení dalšího, dominantního partnera.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady to bude krátké a rychlé. KHNP je národní společnost působící výhradně na domácím trhu. Řídí práci čtyř korejských JE a čas od času poskytuje poradenství při vývozu. Například Korejci poskytli technickou pomoc rumunské JE Cernavodă. KHNP se také zůčastnila tendru na výběr dodavatele výstavby egyptské stanice 'El Dabaa', ale neuspěla.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Nebudu uvádět celé vývozní portfolio ruské korporace, pouze klíčové body.
Rosatom nabízí reaktor poslední generace VVER-1200. Jedná se o moderní technické řešení, úspěšně použité v JE Novovoronež, Leningrad, Baltsk a v běloruské JE. Tyto reaktory byly také dodány do Bangladéše, Finska a Egypta. Jsou nabídnuty Maďarsku (JE Paks), Číně (JE Tchien-wan a Sü-ta-pao) a Uzbekistánu.
1200-ka je cca dvakrát levnější než její zahraniční analogy - průměrná cena je kolem pěti miliard dolarů, zatímco američané a francouzština chtějí kolem deseti.
Rosatom se v rámci standardní smlouvy o dodávce zavazuje nejen uvést JE do provozu, ale také zaručuje dodávku a - co je nejdůležitější - odběr vyhořelého jaderného paliva (pro následné zpracování). Francouzi nabízejí totéž, ale v USA je vrácení vyhořelého paliva zákonem zakázáno.
A last but not least. Rusko je jediným hráčem, který nabízí nejen technologii, ale také úvěr na stavbu. A nejen na samotnou JE, Bělorusko v rámci půjčky poskytnuté Moskvou kromě samotné JE vybudovalo přilehlé městečko Ostrovec a Turkům se podařilo vtěsnat do rozpočtu JE Akkuyu modernizaci námořního přístavu.

(c) kopie cizích materiálů, berte to jeko reklamu

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sory ta "francouzština" mi unikla, blbec gůgltranslejt

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

tož konstatuju, že Ježíšovo poselství se mezi bratry a sestrami ve víře moc neuchytilo. Což je.. poněkud tristní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

se neodehrává jen na místních úrovních. Ale i státních. Protože je to normální typ lidského skupinového chování.

Domyšleno do konce, i proto se v demokracii rozkrádají státy, padají kulturní tabu, zvou krimigranti, státní správa nic neprosadí a je zoufale neefektivní. Není soupeřem pro nadnárodní koncerny, které se na jednotlivé státy vrhají jako kobylky, aby zprivatizovaly zdroje. Proto se žaluje a zrazuje vlastní zem v Bruseli. Proto jsou efektivní státy, šířící totalitní náboženství a ideologii. Proto je efektivní ta ideologie. Kde je pravda předem daná a nediskutuje se o ní. Proto vznikají civilizačně destruktivní skupiny, jako třeba BLM nebo u nás Piráti. A proto je lidé volí.

Nikdy bych to dříve neřekl, ale tak mne občas napadá, že způsob naší všeobjímající "demokracie" se zdá poněkud nešťastným...

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

Mrazí z toho, jak přesně jste vystihl. Jen radost z toho nemám.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

To je dost dobrý, krimigranti, to je Vaše?
Můžem to taky používat?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Putinovi se pripisuje vyrok, ze imigranti neprchaji pred valkou - to oni jsou valka...

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

- To jsou uprchlíci, Vaše lordstvo, a chtějí se utábořit ve vaší zahradě.
- Uprchlíci? A před čím prchají, Johne?
- Před válkou a radikálním islámem, Vaše lordstvo.
- A co nám přinášejí, Johne?
- Válku a radikální islám, Vaše lordstvo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

Bez práce nejsou koláče a komu by se chtělo si lámat hlavu. :-/

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)