Cesta do New Orleans

Autor
Štítky

Krátký válečný úvodník: 

Petro promiňte, nezasahoval bych Vám do toho, kdyby to nebylo důležité. 

Přátelé, je to tady. Včera ohlásil Zelenský, že se Ukrajina vrací k režimu kontrolování dodržování příměří na Donbasu ze kterého před časem vystoupila. Všechna ukrajinská média, která o tom píšou, to komentují jako krok k deeskalaci napjaté situace na Donbasu. Stejně tak to hodnotí můj oblíbený Jan Červenka na svém fejsbůku, který má o Ukrajině velmi dobré informace. I on soudí, že tato ohlášená změna je výsledkem tlaku Západu, který si žádný ukrajinský konflikt nepřeje a tak Zelenskému prostě nařídili, jak má konat. 

Zde odkaz: https://www.facebook.com/…908

Vzpomínáte, jak jsem říkal, že pokud se na Donbasu něco stane, tak  to bude gruzínský scénář?  Na začátku bude Ukrajina vysílat signály, že si konflikt nepřeje, bude pro to naoko dělat různé kroky, Zelenský nejspíš ještě ohlásí připravenost k jednání přímo s Putinem... a až budou mít pocit, že Rusko uchlácholili, tak to spustí. 

Ano, Jan Červenka může mít pravdu. Možná jsme opravdu svědky deeskalace situace. Ale já osobně bych se raději ještě nějakou dobu vidlácky domníval, že válka je na spadnutí. Ještě se chvíli bude kecat o míru, ale všechno už je připravené pro bláznivý rychlý útok na Donbas - sázka na jednu kartu.  Já osobně si dovoluji vidět válku na spadnutí...

Nejprve tvrdý útok na Donbas a poté drtivý útok Ruska na Ukrajinu... 

A po ní základny na Slovensku - prý už je to podepsané.  Pak základny v Polsku (Poláci se tetelí blahem), atd. atd. A jestli to bude jinak, tak díky Putinově schopnosti vyjebat s plány soupeřů. 

Tož prosím držte všichni palce Janu Červenkovi, ať má pravdu on a ne já. 

 

A teď už paní Petra: 

Tak jsme se včera projeli do New Orleans a zpět. Strejda Google tvrdil, že se to od nás do New Orleans dá zvládnout za 4 hodiny. No, když to říká strejda Google, musíme přidat tak hodinku navíc. A vzhledem k tomu, že jsme tam potřebovali být na třetí hodinu odpoledne, bylo jasné, že vracet se budeme za tmy. Proto jsme požádali Billova syna Franka, bývalého profesionálního řidiče, aby nás tam zavezl. Od začátku až do konce cesty jsem blahořečila Billovu nápadu o to Franka požádat.  Někde v půli cesty jsme narazili na dopravní zácpu. Frank bez jediného zaváhání odbočil na prvním sjezdu a prokličkoval přes okresky, ignorujíc naléhavý hlas GPSky, aby zabočil jinam. Ještě navíc cestou zvládl ukázat své choti hotel, kde byl kdysi ubytovaný a odkud jí tehdy přivezl svíčku, která jí, narozdíl od jiných, voněla - tudíž měl šanci pořídit dárek nejen pro ni, ale i pro jejich dceru (Jaká matka, taká Katka.). Díky té objížďce jsme jeli přes jezero Pontchartrain - nějakých třicet kilometrů po mostě, kolem vás jen zpěněné vlny, hojné vodní ptactvo, v dáli z mlhy vystupující výškové budovy New Orleansu na jedné straně a rafinérie s pochodní na spalování kychtových plynů na straně druhé. Byla to už moje druhá návštěva tohoto města. 

Poprvé jsme tam jeli před 4 lety odvézt mého syna na letiště. Tehdy synek projevil 2 přání - jednak navštívit Muzeum 2. světové války a jednak se chtěl zastavit ve specializovaném obchodě koupit zvláštní druhy piva jako suvenýr pro otce. Co bychom pro něj neudělali. Prvním zastávkou bylo muzeum. (Důvodem proč zřídili Muzeum 2. světové války právě v New Orleans je to, že tam sídlil výrobce člunů použitých při vylodění v Normandii.) Okolí muzea vyšperkované, kousek od muzea  stojan plný růžových bicyklů určených ke sdílení, z dálky zvon odbíjející celou hodinu... Po muzeu byl naplánován onen obchod, který se nacházel zhruba v půlkilometrové vzdálenosti. Když jsme přijeli na místo určení, nemohla jsem věřit svým očím. Nehostinné okolí, rozbité chodníky, oprýskané budovy. Nic, co by vás lákalo vylézt z auta a porozhlédout se kolem. Rychle vyřídit nákup a fofrem pryč přes příšerně spletitou mimoúrovňovou křižovatku. Bez GPS nebo znalosti lokality člověk nemá šanci se tím proplést. Není divu, že v USA takovým mimoúrovňovým křižovatkám říkají spaghetti bowl (mísa špaget).

Tentokrát jsme jeli na konzulát něco vyřídit. Podle mapy se český konzulát nachází v blízkosti řeky Mississippi. Těšila jsem se, že se pokochám pohledem na ni, něco á la nábřeží Vltavy. No, byla jsem naivní. Řeka je obehnaná vysokou ochrannou zdí, takže přítomnost řeky potvrzoval jen vršek lodi sunoucí se nad okrajem zdi. Samotný konzulát stojí ve čtvrti malých malebných domků nalepených na sebe, s příšernými chodníky a ještě příšernějšími uličkami. A i když se člověk snaží nepodléhat citům - jen jsem si radostně povzdechla při pohledu na českou vlajku. Když jsem vystoupila z auta, automaticky mi hlavou proletěl útržek staré dětské odrhovačky "..pak už bylo tělo na tělo..." Z leckterých domků visel vedle americké vlajky i další prapor, z čehož usuzuji, že je to taková malá diplomatická čtvrť. Ale mohu se mýlit. V interiéru konzulátu krásu starožitného nábytku v přijímacích prostorách umocňovala vánoční výzdoba s vánočním stromkem. Pan konzul byl velice ochotný a pro mne bylo svátkem si chvíli popovídat ve své mateřštině. Nicméně, čas běžel a my se rychle rozloučili, abychom se dostali co nejdřív domů. 

Na zpáteční cestě jsme projížděli již výše zmíněnou víceúrovňovou křižovatku. https://www.google.com/maps/@29.9514097,-90.0842756,16z?hl=en Jak se to tam za ty 4 roky změnilo! K horšímu. Na jedněch světlech žebral černoch s kroužkem v nose, který mi evokoval erb pánů z Pernštejna. Na dalších světlech seděl další, tentokrát bílý žebrák. Seděl na kolečkovém křesle zády k nám a během doby, co jsme čekali na červené, se z ničeho nic vztyčil a protáhl, jako po dobře vykonané práci. Pak nám naskočila zelená a žebrák nám zmizel z očí. Místo toho se před námi otevřelo několik stanových městeček bezdomovců rozprostřených na malých prostranstvích pod jednotlivými silničními mosty. Každé se sestávalo z nějakých 6 až 8 stanů. To první stanové městečko vypadalo, že má ještě jakous takous štábní kulturu. Stany byly stejného typu, vypadaly zánovně a upraveně. Asi je věnovala nějaká charita. Další stanová uskupení už vypadala hůř. Všechna se dala popsat rčením "každý pes jiná ves". Některé stany byly napůl zbořené a mezi nimi se povalovaly odpadky. Chápu, že jsem New Orleans viděla jen letem světem, a že možná je to hezké město (v jiných čtvrtích), ale to, co jsem viděla mne tedy nijak nenadchlo. Ptám se sama sebe, jestli to, co jsem viděla je ještě následek Katriny. Nebo je to tím, že je to přístavní město přitahující určitý typ obyvatel? Nebo proto, že minimálně v posledních šedesát let byli všichni starostové New Orleansu členy Demokratické strany? Nevím. Možná všechno dohromady a třeba ještě další důvody, které neznám.

Na zpáteční cestě mě zaujal ještě jeden detail - to už bylo zpátky v Mississippi. Billboard s nápisem "Abortion is Liberation" (interrupce je osvobození). Dřív se lidé alespoň za interrupce styděli - teď se to prezentuje jako něco pozitivního. Snaží se někdo mediální masáží likvidovat západní kulturu a toto je jeden z drobných kamínků mozaiky? Nebo je to jen nadutá hloupost? 

Domů jsme dojeli šťastně a bezpečně za tmy totálně vděční Frankovi. 

Bohužel, na cestu jsem si zapomněla vzít fotoaparát, takže musíte vzít zavděk jen snímky vyfocenými před 4 lety - na prvním je foyer muzea 2. světové války, na druhém je ona nehostinná ulice.

muzeum

ulice

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (87 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, geopolitika není Vaše silná stránka. Vysvětlení proč je tomu tak, by bylo složité. Ale postačí při komentářích oříznout válečnické špičky. Pak je to dobré. Svět na velkou válku není připraven. Ani jedna strana, bereme-li v úvahu USA - NATO - RF a ČLR, o vojenský střet nestojí. Nelze jím nic získat. Svět se opravdu přeformátovává a nemá žádné rezervy. Mocní se musí realitě postavit tváří v tvář. Saakašvili, Zielenský, Kolář Čenochová, Langšádlová a ten náš nový ministr zahraničí nejsou ani nuly, jsou nic, bábky (česky to zní ještě lépe než slovensky)

Průměrný počet slepic: 3.8 (37 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by pak prestal byt blog Vidlacky a stal by se strejduv.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

A nedali mu ho ,nyni Putin po vyrabováni UK dostane tak nebo tak.Kostky jsou vrźeny. a hroutici se AMER je dost v prdeli.

UK už nechce nikdo.kromě našeho MZV,které s radosti uvitá pohrobky SS DIVIZION GALICIEN a zavěsi je na krk svyýsm voličum,aby ty budizkničemy,kteři neumi ani ubranit Ukrajinu a dali ji vyrabovat,nikomu potřebni nebudou a jako podpindostnici teprve ne!

Petro dovoluji si vám navrhnout,aby jste informovala naši Společnost o nawzorech našich přwtel a nepřatel v AMERU,ale doložitelné,třeba z novin.
To by zvýšilo cenu VIDLÁKŮ a prorazilo stropy do nebe naši už INFORMAČNI REVOLUCE.
To ovšem v připadé,že budete mit odvahu dodržet vaši Ustavu v oblasti svobody informaci.
Co si o tom myslite ,neni to most k našim přwtelům at jsou kdekoli ve světě??

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

PNZ tj program zachrany republiky a je tak geniálně AA teamem SV zkonstruován,že nemá chybu.Doposud se nikdo nenašel co by ji odhalil!

prvnich 5 postulátů obsahujie VŠECKO co je třeba k rozkvětu naši vlasti, jak parnik.Mysli se tam na tam v bodě dvě na pozor pozor

Jak instalovat OBČANSKOU PŘIMOU DEMOKRACII IHNED a to naprosto bezbarierovýyýym způsobem tech kreatur ,které maji v žilách misto krve vlastence jen brzdovou kapalinu s prošlou zaručni lhůtou a s ti vyrazili na cesty zmaru a zlači co?. . .

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

Obsahuje požadavek změny systému nynějšiho režimu kapitalismu bez přivlastků,vycházejiciho z gangsterismu, vyvolávajici zavist na blahobyt režimu sousedu,kteři budou dostávat brzy 12 eur na hodinu jako minimálni mzdu z toho bohatnou a žádá se tam změna na

1.SOLIDARNI REŽIM,ktery nebude moci už "nikdy" krást dvě třetiny platů občanům a smat se voličům,kteři ted dostanou ted hořke kapky za ty "sralbotky" co zvolili!
Upozornuje se tam,že nikdy jinak nebude možnost opravit vadny exekučni zákon a dojte k uplné likvidaci tzv Středni třidy,která nikdy nesmi u nas vzniknout!
Kdo je proti teto svaté zmeně,at to tu napiše a zdůvodni proč !

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Tak by z vas nedělali barana,ktery dostane jen jednu třetinu platu a řve blahem,že se má jak prase v žitě a jak to vypadá dovedete jen napsat jak to nejde!

Napište jak to jde,strejda vám pomůže.Vysvětlete jak je možné,že sousedé,kteři prohráwli válku maji tak vycpané tluste mercedesy, platy a komuniste ti si dovolili platit vám plne mzdy a nekradli dvě třetiny platu,ale udelali z nich vily pro sve delniky a rolniky a v dusledku neschopnosti jejich manageru a neomarxismu kapitalistu ,kte4i se jim dostali na kobylku to prohrali a uź je vycinkali,jak to vypada na sračku!.
Když jste malověrny tak mi věřte,že tu napißi,kdyz budete diskutovat k věci JAK TO PŮJDE a to z fleku nejmin dvěma zpusoby,tak nebudte dvojka maslo, nebo se brzo nedoplatite bo nebude co robit a dostanete jen NZP co bude stačit jen na ponravy "gryndylu"!.
Zavolejte tady toho doktora Skalu,tomu to vysvětlim taky a uvidite jak si bude pochvalovat,že na to konečcně SAM přišel,kdyz ve sve TV také tvrdi,že nevi jak to nejde a jen tam bavi chasniky a nic z toho,jen cirkus Humbertoa!
Rozuměl jste?
Kaj robiš a kolik zarobiš,at nerypeš do země jako Babiš toho taky vykyvali jako haviřa a nedali mu haliřa,tak ho tady zavolej taky,bo zas prohraje a ti co mu pujcili škvaru o ni přijdou!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Toto není Scallop, ten alespoň uměl psát tak, aby mu bylo rozumět.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

A nedali mu ho ,nyni Putin po vyrabováni UK dostane tak nebo tak.Kostky jsou vrźeny. a hroutici se AMER je dost v prdeli.

UK už nechce nikdo.kromě našeho MZV,které s radosti uvitá pohrobky SS DIVIZION GALICIEN a zavěsi je na krk svyýsm voličum,aby ty budizkničemy,kteři neumi ani ubranit Ukrajinu a dali ji vyrabovat,nikomu potřebni nebudou a jako podpindostnici teprve ne!

Petro dovoluji si vám navrhnout,aby jste informovala naši Společnost o nawzorech našich přwtel a nepřatel v AMERU,ale doložitelné,třeba z novin.
To by zvýšilo cenu VIDLÁKŮ a prorazilo stropy do nebe naši už INFORMAČNI REVOLUCE.
To ovšem v připadé,že budete mit odvahu dodržet vaši Ustavu v oblasti svobody informaci.
Co si o tom myslite ,neni to most k našim přwtelům at jsou kdekoli ve světě??

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

Tehdy utikali křižáci před husitay tak zbaběle ,že legat papeže ztratil klobouk jak upaloval dodom a bylo pak na kořalku a na nas ženske,cele sudy plne zlaťaků! Mam pro vás potěšeni! V PNZ je postulátu Nr 3,kde je návod jak obejit 32 let trvajici embargo na Zakon o referendu!

Jde totiž jim nahradit daleko levnějšim a elegantnějšim ,doposud nevidaným mechanizmem,který uvitáte řevem ještě větsim,nez naši kavárenšti povaleči a bude po vtákách!Neni divu,že mě tu terorizuji a panu KRTECKOVI kradou pismena, adminovi na www.nwoo.org ukradli pod články CELOU DISKUZNI RUBRIKU! diskuzea a nikdo ani nemuknul a ještě si někteři debili olizovali namisto SOLIDARITY tlapičky,źe to kapitalisti adminovi u k a z a l i a mazli ho ty gumy a ohli dale hřbety do středověkého LUKU!
Fuj, fuj, fuj ,to je hnůj!

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

Vydaváni kometářů a k tomu ty chyby děla všude v textu bordell,aby ukázalo,že pohrdá nejen bohem ,ale i husity.

Možná se boji,že si mnozi daji roušku misto přes pusu přes oko,nebo co!?

Nemame stejné už co ztatit,tak se to tu aspon těm čučkařum objevuje v biblickémmnohavydáni a i vám se to prý brzy stane,že odeslani "zamrzne",cenzorovi do vykotlané lebky rychle a lidovy koment je zablokovávan a tak dojde k opakovanemu odesiláni,no vidite to sami!

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

www.nwoo.org kterému prý BABIŠ vytuneloval celou diskusi lidovych komentatoru pry se všemi svými voliči a protože nemá sám na svem webu diskusni rubriky,

neni schopen nám sdělit kdo mu to nařidil a zakázal prý mu i přijmout "svaty"program voličů PNZ,aby zas nezvitězil a byl kraalem vidláků,kdyz se marně chvastal,že to uřidi a zgablo mu a ted prý strouha ted jen mrkvičky a čeká až zahřmi. . .
No ten by se tu taky mohl objevit a "skala" by pukla závisti nebo taky ne!
no ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Babiš nemá diskuze na svém webu? Jakém?
Na svém facebookovém profilu má pod posledním příspěvkem, ve kterém přeje vše nejlepší k Vánocům, už 4.900 komentářů, z 90% kladných a mnoho těch, ve kterých si lidé přejí Babišův návrat.
To pod obdobným facebookovým přáním Fialy je komentářů celých 174.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamošovi Kapitalistovi majiteli FRCBUKU,který prodejem adres svých diskutujicich vydělal 80 miliard dolaru a ted je za ty prachy prý zcenzruje jako své zakazniky jak se mu zachce.

Rekněte tam prosim Babušovi ,že si má otevřit adresné diskuzni rubriky pod svýymi články na svém webu,aby to bylo jasné a nekasiroval pochvaly za ten svůj debakl u voleb zzaz zpupně se chvn namisto,aby se spojil tady s námi vidláky,kteři mu ráwdi ukáži kde hraje muzika SV a z vitězne rude vlajky vitězstvi vymontujeme vercajk a dame tam žlutý kalich pravdy a podržime mu štanglu,any mohl délat veletoče a všichni se můžeme na to podivat!

Je tam totiž jen jak pišete kakofonie vychvalováni toho miglance Babiše,ale má tam ten chlap PNZ PLán narodni Zachrany jako je tady u nas vidláků k diskusi?.
Nema nic, jen žvasty.Pokud se s nim citite, mate tady možnost napsat v čem vidite jeho přispěvek a bod do postulátů PNZ ,anebo,když to nedovede dejte tady vami naformulovany bodik sam a nenechavejte to na AA teamu SV když jste i sám členem Společnosti voličů SV,nebo si myslite ,že ne?
Zopakuji brzy stručně PNZ ve forme hesel a mužete odpovidat společně s vrtošivm dědečkem leošem a babičkou emou,ta se mi libi ještě vice,jsou oba dole !,

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamošovi Kapitalistovi majiteli FRCBUKU,který prodejem adres svých diskutujicich vydělal 80 miliard dolaru a ted je za ty prachy prý zcenzruje jako své zakazniky jak se mu zachce.

Rekněte tam prosim Babušovi ,že si má otevřit adresné diskuzni rubriky pod svýymi články na svém webu,aby to bylo jasné a nekasiroval pochvaly za ten svůj debakl u voleb zzaz zpupně se chvn namisto,aby se spojil tady s námi vidláky,kteři mu ráwdi ukáži kde hraje muzika SV a z vitězne rude vlajky vitězstvi vymontujeme vercajk a dame tam žlutý kalich pravdy a podržime mu štanglu,any mohl délat veletoče a všichni se můžeme na to podivat!

Je tam totiž jen jak pišete kakofonie vychvalováni toho miglance Babiše,ale má tam ten chlap PNZ PLán narodni Zachrany jako je tady u nas vidláků k diskusi?.
Nema nic, jen žvasty.Pokud se s nim citite, mate tady možnost napsat v čem vidite jeho přispěvek a bod do postulátů PNZ ,anebo,když to nedovede dejte tady vami naformulovany bodik sam a nenechavejte to na AA teamu SV když jste i sám členem Společnosti voličů SV,nebo si myslite ,že ne?
Zopakuji brzy stručně PNZ ve forme hesel a mužete odpovidat společně s vrtošivm dědečkem leošem a babičkou emou,ta se mi libi ještě vice,jsou oba dole !,

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamošovi Kapitalistovi majiteli FRCBUKU,který prodejem adres svých diskutujicich vydělal 80 miliard dolaru a ted je za ty prachy prý zcenzruje jako své zakazniky jak se mu zachce.

Rekněte tam prosim Babušovi ,že si má otevřit adresné diskuzni rubriky pod svýymi články na svém webu,aby to bylo jasné a nekasiroval pochvaly za ten svůj debakl u voleb zzaz zpupně se chvn namisto,aby se spojil tady s námi vidláky,kteři mu ráwdi ukáži kde hraje muzika SV a z vitězne rude vlajky vitězstvi vymontujeme vercajk a dame tam žlutý kalich pravdy a podržime mu štanglu,any mohl délat veletoče a všichni se můžeme na to podivat!

Je tam totiž jen jak pišete kakofonie vychvalováni toho miglance Babiše,ale má tam ten chlap PNZ PLán narodni Zachrany jako je tady u nas vidláků k diskusi?.
Nema nic, jen žvasty.Pokud se s nim citite, mate tady možnost napsat v čem vidite jeho přispěvek a bod do postulátů PNZ ,anebo,když to nedovede dejte tady vami naformulovany bodik sam a nenechavejte to na AA teamu SV když jste i sám členem Společnosti voličů SV,nebo si myslite ,že ne?
Zopakuji brzy stručně PNZ ve forme hesel a mužete odpovidat společně s vrtošivm dědečkem leošem a babičkou emou,ta se mi libi ještě vice,jsou oba dole !,

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Většina kladných, dokonce 90% si přeje estébákův návrat. Vy také Laco?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vydaváni kometářů a k tomu ty chyby děla všude v textu bordell,aby ukázalo,že pohrdá nejen bohem ,ale i husity.

Možná se boji,že si mnozi daji roušku misto přes pusu přes oko,nebo co!?

Nemame stejné už co ztatit,tak se to tu aspon těm čučkařum objevuje v biblickémmnohavydáni a i vám se to prý brzy stane,že odeslani "zamrzne",cenzorovi do vykotlané lebky rychle a lidovy koment je zablokovávan a tak dojde k opakovanemu odesiláni,no vidite to sami!

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

JINAK ZDRAVEJ A CHUTNÁ MU JÍST, ŽE? VÁŽNĚ SI MYSLÍTE ŽE NA TY VAŠE PROVOKAČKY NĚKDO NASKOČÍ, ABY BYL ZDEJŠÍ ÚTULEK PRO MYSLÍCÍ ZRUŠEN?
Myslím, že by mělo zase nastat písmenkování. Co je moc to je moc.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

poprve četla Švejka s jeho Bretšnajudrem, říkala jsem si, že nikdo u nás nemůže být tak podlej, zákeřnej a pod.
|Netušila jsem co anonymní doba netová s takovými týpky dokáže, a taky za peníze... že Vám není hanba... pokud víte co to slovo znamená.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Bylo tam až tisic diskuznich přispěvků.pod kritickymi články. Režim musel adminovi asi masivně vyhrožovat a on se stal loajálni a mazakoval nejprve diskuzni přispěvky jednotlivců a potom celé články i s nimi!.Teď ho přinutili,aby vymazal celou diskuzi a to my z SV chceme v bodě 2 PNZ pravý opak ve formě znova vám tu křiknu PŘIMÉ DEMOKRACIE IHNED a vy ji chcete zabir a tak si pod sebou podřezavat větev na které sedite?

Nestydite se,že vás obrali o SOLIDARITU a to bude pro vás zlé,protože se individuálně branit zlu nedokážete a to nikdy!
Doposud se nanašel nikdo,kdo by dokázal pochopitźe je třeba diskutovat k věci a ne k osobě,která přináši doposud naprosto svěži a pro občany dnes neuvěřitelné myšlennky,to je ta podlost vyvolaná triky majtelů stale vetši moci.Zdá se ,že musite čekat dalsich 30 let,aby jste takové triky majtelů velkkych penez zažila na vlastni kůži a pochopili jste EMO a LEOŠi nebo jak to je s vámi opravdu,že změna chybi.
Přece ze sebe nechcete dělat užitečné idioty vydirané do morku kosti i tim,že si nebudete moci v osamělosti ani pokecat,nebo ano?

Jen si vzpomente na výrok ,"Přece se toči".Nejste prvni,kte4i se boji vydiráni a domnivaji se,že mohou moralizovat tam,kde stejne dojde k jejich
zklamáni a zbude pouze pocit e o ničem a dopadne to tak,že babička donese otýypku dřivi na hranici,kde se bude upalovat skutečná pravda jak to udělali v Kostnici Husovi.
Je hanba,že se mezi námi takovaé babičky zase nacházeji.
Vysvětlete radši proč když se cinkalo kliči se nenašel nikdo,kdo by vysvětlil davu ohlupeném triky, co je ceká takovi jako vy by z nich udelali s gustem upálené nebožtiky,ale vy chcete jen,aby vám proboha hevzali potěšeni tady psat cenzurni vyhrůžky,které budou tak jako tak uskutečněny a vy nebudete vědět,že jste to zpusobili svym zpusobem i vy.

JA SE HRBIT ODMITÁM a doufám,že když to nechápety vy,pochopi to vaši potomci,kteři budou muset za vas zplatit to co si dáte ukrast.jste proto,že vws ohlupil porušovánim zakonu o veejnoprávnosti GŘ TV a ješte mu za to zaplatite!.
Na to jsme na tom webu upozornovali a nikdo nevěřil,

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Paní emo, myslíte si, že ty husitské kapitálky prostě přebijete vlastními - v ještě větším počtu?
Navrhuju nereagovat. Tyhle pitomce to sice krátkodobě vyprovokuje k ještě větší frekvenci slátanin, ale brzy je to přejde, když se na ně vůbec nereaguje. Vyzkoušeno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím že je potřeba jim dát vědět an blok, že víme odkud vítr fouká, proto jsem nešla na detaily a rozebírání jednotlivých provokací i když nedojde, nedojde... many jsou many i Bretšnajdr v blahé paměti to měl stejný

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Kdyby jste něco věděla dávno by jste to dala do komentu,žadny navrh na řešeni nemte tak přestańte lhát a zkuste něco naformulovat skutečně tak,aby to bylo k věci.

A leoši vy taky,pište co máte když chcete snad jen mala pismena a to panáčku stačit nebude!
Sem s tm válečniku!.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

Už jsem to tu psal.
Dokud ke konci minulého tisíciletí stálo připojení k internetu zhruba korunu minuta, PC stál třicet až padesát litrů, plus k tomu všemu byly zapotřebí i nemalé znalosti hw i sw, tak tohle vůbec neexistovalo.
K internetu se dneska může připojit opravdu kdekdo. I ten, jehož primitivní přístroj je ve své technické tuposti mnohem chytřejší, než jeho majitel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

je v tom, že se predikuje obtížně. Vstupuje mnoho proměnných a pak, stačí jeden iniciativní, nezastavitelný blbec typu Langšádlové (nebo nějakého neocona či dnes spíš demokrata) a zase je to jinak. Komentátor může jen rozebrat historii, současnou situaci, možnosti řešení a možné následky. Takže říkat Vidlákovi, že politika není jeho silná stránka, nemá smysl.
/
Petro, jak jste na jihu USA slavili Štědrý den? Jaké jsou tam u Vás tradice, když už byly ty tradice a jejich rušení, nakousnuty v článku.

Není to veselé, ale u nás byl letos tlak nadnárodních korporátek & domácích kavárenských myslitelů, proti vánočním kaprům. Prý ryby trpí, takže je to nemravné, prý je ta tradice stará jen něco kolem přes 100 let a prý konzumace kaprů podporuje změnu klimatu. (?!) 🤓 Zatím jen měli na svých stránkách odsuzující texty a intoši snad vydali pár prohlášení. Pokud tento konglomerát nebude mít za rok do čeho píchnout, budeme mít přes příštími Vánocemi kampaň. Placenou korporátkami. Tož tak...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Letošní Vánoce jsme neslavili nijak důkladně. Franka skolil nějaký neduh, takže jsme se s nimi nesešli. S Billem jsme byli na Štědrý den v kostele a pak jsme si udělali pěkný večer.
S těmi kapry to sleduju. Moje maminka kapra na Vánoce nedělala, že jsou tam kosti a kdesi cosi. Místo toho smažila řízky, takže bych mohla říct, že je mi to jedno. Není. Vidím to jako pokus zabít dvě mouchy jednou ranou - jednak osekat tradice a jednak osekat živočišné bílkoviny ve stravě národa. Co mě fascinuje je otázka - chtějí převést lidi na rostlinnou stravu - zrušit maso, mléko, vajíčka - ale mají dost rostlinné potravy aby to nahradili? Mám nepříjemný pocit, že pokud se jim to podaří, nastane hladomor. O tom, že nedostatek živočišných bílkovin povede ke snížení IQ národa jako takového není snad ani třeba diskutovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeden detail se mi tu líbí. Netvrdím, že je hodně rozšířený, ale stojí za úvahu. V některých rodinách dárky nebalí do papíru, ale vkládají do papírové tašky s vánočním motivem. Navrch přijdou zmuchlané archy hedvábného papíru, takže není vidět, co je uvnitř. Výhodou je snazší "zabalení" a po vybalení se papíry i tašky jednoduše složí a uklidí na příští rok. Odpadá cesta s papíry do přecpané popelnice/kontejneru. Jen doufám, že se toho nápadu nechytí aktivisté. Jinak to bude příští Vánoce povinné.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme papírové tašky na více použití. Akorát v každé tašce je jeden dárek, takže nadílka vypadá několikrát větší ;-)
Mne zajímá všechno, co napíšete, co nafotíte, protože o Vašem státu, jeho obyvatelích, jak to tam vypadá, jak žijí a chápou svět kolem sebe, tu, na rozdíl třeba od Kalifornie nebo Nové Anglie, moc nevíme. Takže je všechno zajímavý.
Jo a jak jste dříve poslala ty fotky motýlů, ještě jsem zjistil, že ten tmavý otakárek není samostatný druh, jak jsem předpokládal podle toho východoasijského, ale je to barevná varianta samičky. Sameček je žlutý s tmavými pruhy. Samička je buď také žlutá s tmavými pruhy nebo tmavá s modrou barvou, což byl právě ten případ.

Děkuji za odpověď a kdybych se sem do Nového roku nedostal, všem přeji šťastný Nový rok! :)

PS: znám lidi od nás v Austrálii, kteří na vánoce také tradičně dělají salát a rybu. Jen ta ryba není kapr. Ne, že by v Austrálii nežil, přemnožuje se tam, ale Australané ho nejí. Místo něj si dělají plátky lososa, tresky nebo místní barramundi.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se, že mám pro vás špatnou zprávu. Asi jste si toho nevšimla, ale chtějí nás postupně předělat na konzumaci hmyzu a umělých bílkovin. Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hmyz je fajn. Jedl jste někdy moučné larvy ala chilli con carne? 👹

Zatím bez slepic

Mám rád. Vařím si ho tak 2x do měsíce. Nicméně místo moučných červů používám raději klobásky. :-D

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale všimla, všimla.
Když něco vymyslíte v laboratorních podmínkách a chcete to zavést do průmyslové výroby, mezistupněm, který následuje po laboratorních podmínkách je poloprovoz, který prověří, zda se chemický proces chová stejně nebo jestli je třeba nějakých úprav. To, co se chystají udělat je přejít z maloobjemového procesu na celospolečenský, aniž by se obtěžovali s mezistupněm a se zachováním předchozího stavu pro případ neúspěšného zavedení.
Napadá mě vtip: Lev, král zvířat vyhlásí, že v jeho království se nebude ani kouřit ani chlastat. Všechna zvířata poslechnou, jen ze zajíce to táhne jako z putyky. Lev mu vypráší kožich a varuje, že to bylo naposledy. A pak se týden nic neděje. O zajíci není ani vidu ani slechu. Lev je z toho nervózní. Zkontroluje smrkový les, bukový háj a cestou k borovině jde kolem rybníka. Z rybníka čouhá stéblo rákosu. Lev rákos vytáhne - na jeho konci visí nametený zajíc a povídá: "Ty, lve, jsi král zvířat, ale nás rybičky nech na pokoji." Tak kdyby si vegani a jim podobní zařídili svůj život po svém, ale nás všežravce nechali na pokoji.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravda

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by pak prestal byt blog Vidlacky a stal by se strejduv.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

střety na území bývalého SSSR or r. 1991, zjistíte, že vše fičí podle jednoho a skoro jednotného scénáře.
O velké válce nikde a niky nebyla řeč. Vždy se jednalo o pokus eliminovat ruský vliv na území samotného střetu. Což by bylo v pořádku, kdyby se na takové místo necpal "kdosi" jiný.
Takže máme Podněstří, Abcházii, Osetii, Adžárii, Arménii, a teď je na řadě Novorusko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesto k ní došlo a až do porážky Němců u Stalingradu se pro určitý segment "západu" vyvíjela velmi uspokojivě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

.-.. to je česká klasika. Blafat do všeho, nic nedělat.
„Nebudu v tento čas vás zatěžovat vším, co jsem se od těchto odborníků na slovo vzatých, dozvěděl. Jen snad to, že ani jedna ze stran v předvolebním klání se nevěnovala otázce zemědělství, až na SPD. Přitom potravinová soběstačnost je to nejzákladnější, o co by se mělo vedení státu starat, a je to i základní strategický požadavek! Málo platné, patříme do říše živočišné, tedy i pro nás platí základní potřeby. JÍDLO, PITÍ, TEPLO! (... to je střecha nad hlavou),“ krčí rameny Ivan Vyskočil a obrací se na čtenáře ParlamentnichListů.cz.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bábka přece není spisovné české slovo, na rozdíl od slovenské bábiky.
No a k Vidlákovi: kéž by. Nicméně pokud si člověk rozpomene na jednání autentických západních demokracií vůči Rusku za posledních dejme tomu 200 let, moc optimismu z toho neplyne. A současná situace je obzvláště lákavá, Rusko se přece jen ještě úplně nevzpamatovalo z těch jeho devadesátek. Vyvinulo moderní zbraně, ale podle mne je nestačilo zavést v masovém měřítku, a vycvičit vojska i štáby v jejich efektivním použití, i když zkušenosti ze Sýrie jsou neocenitelné (a jistě bedlivě sledovány Západem).
Paní Petře moc díků za pěkný článek; snad z něj nebude mít časem problěmy.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Máte samozřejmě pravdu. Psal jsem rychleji než myslil.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč mám pocit, že "strejda" existuje a žije jenom proto, aby mohl čekat do půlnoci a pár minut po ní, v 99% jako první z mudrlantů, vypustit svoji dávku politických blábolů? :D
Protože jinde v diskusi strejdu nenajdete, všimli jste si?
Příspěvek do rozjeté diskuse se nikde nedá zkopírovat, jako to strejdovo obecné mudrování pár minut po půlnoci.
Do aktuální, někam směřující diskuse, musíte příspěvek pohotově vymyslet. :D Ale jemu jde jen o jedinou věc, aby ten jeho zkopírovaný blábol byl na prvním místě, nic jiného nezajímá, tím méně diskuse s někým, na to nemá.
Nejsem tu dlouho, ale už jsem si stihl všimnout, že strejdovy vstupy jsou takový místní folklór.

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drahý Leoši,

proč si myslíte a píšete, že "v 99% jako první z mudrlantů, vypustit svoji dávku politických blábolů?"
Soudíte, že váš text nějakou vypovídací hodnotu má, nebo jen tak bezduše plivete po okolí?
Krom první věty, (ta nemusela být napsána) je zbytek vcelku racionální. Nemusíte s ním souhlasit, leč tupě jej označit za blábol a nic jiného oponentního nenapsat, je tak na přesdržku. Takže virtuálně a pro jistotu a zapamatování, dvakrát.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

trefa

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vskutku, geopolitika ne. Je dávno jasné, že válka nezačne. Svět je silně obchodně propojený (což
není jediný důvod; poslední válka většího měřítka v atomové době byla v Koreji). A Rusko si nemůže
dovolit ztrátu kreditu, bez vývozu surovin by se neobešlo. Ani USA nikdy nenapadly jenom trochu
silnějšího soupeře.

A taky všechny výklady o zavření plynovodů jsou jen hra na nervy. Jde o vyjednávací pozici, Rusové
pochopitelně nechtějí Ukrajinu v NATO. Handrkování a okopávání bude ovšem pokračovat.

Dá se říci, že většina diskutérů na alterblozích má stále v hlavě představy vzniklé druhou světovou a neustále se bojí přízraků

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra on internet <a href=https://vsildenafilos.com/>viagra about</a> Lowest Price Flagyl Low Price

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

no perscription female cialis next day <a href=https://cscialisan.com/>cialis prescription</a> protonix and cialis interaction

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Precio Viagra 100 Mg <a href="https://asalasixo.com/">furosemide dosage in heart failure</a> Viagra Cialis Einnahme

Zatím bez slepic