Čtu o tom Covidu

Autor
Štítky

Krátký koronavirový úvodník: 

Vy kdo pravidelně sledujete Masterovy grafy a naše koronavirové předpovědi, tak víte, že nám reprodukční číslo přelezlo o tři desetinky Masterovu hranici 1,15, kterou stanovil jako mez mezi špatným a dobrým průběhem. I když jsme už nad touto mezí, stále bych ještě chvíli chtěl zůstat optimistou. Mám k tomu následující důvody: 

1. Skutečná křivka se od predikce skoro neliší. Což znamená, že epidemie ztrácí na dynamice a přestává zrychlovat. Vzhledem k tomu, že opatření platí v podstatě teprve od včerejška a v posledních dvou týdnech už nedodržoval nikde nikdo skoro nic, tak je to velmi dobrá zpráva. Sice se teď přitvrzuje, ale v reálu vlastně jen přestanou hospodské a školní nákazy, ale zase vzrostou vánoční nákazy v rodinách. Takže šul nul. Epidemie ale nijak zvlášť neroste. 

2. Když se podíváte na reprodkuční číslo podle nových hospitalizací, tak to klesá a docela významně. Jako bychom se sice ještě nakazili, ale horších případů je z toho méně. Další důvod si myslet, že epidemii už může docházet dech. 

3. Celou statistikou zahýbaly antigenní testy zdarma. Leckdo se nechal otestovat, bylo podezření, že breberu chytil, udělali mu pak PCR test, který to potvrdil a už je zapsaný ve statistice. Prostě teď máme víc pozitivních případů, ale do nemocnice to dotáhne méně lidí. Zdá se, že bychom skutečně mohli být na přelomu promoření. 

Následující týden nám zřejmě všechny tyto otázky zodpoví. 

 

A teď už berrnard: 

Čtu o tom covidu, jak to támhle někde dělá problémy, jak tam maj ty boxy na mrtvoly vedle nemocnic, páč do márnic se jim už nevejdou.

Čtu různé názory odborníků, kteří vidí nebezpečí a hlásají co nejtvrdší restrikce, abychom zde všichni nezemřeli.

Čtu názory i odborníků, kteří tvrdí, že zde vypukla zbytečná hysterie. Naposled rozhovor se Zdeňkem Hostomským. Že lockdowny si akorát dokurvíme další život, díky ekonomickému propadu a že s tímto virem mají větší zdravotní problém 2-3% lidí. Ne, že by zemřeli, ale mají problém.

A já jsem lesní dělník, co si z toho mám jako vzít? Mám se začít bát, začít se zavírat a nikam moc svou rodinu nepouštět, aby mi nezemřeli? Nebo si mám říct, že ti první zbytečně kecaj, tak vyhlásit občanskou neposlušnost?

Já jsem lopata. Kurva, já nerozumím těm jejich odborným výrazům, tak co mám dělat?

Tak já se prostě podívám na to tak, jak to dělali moji předkové. Vím, že zde něco běhá, vím, že to občas někdo z mých známých chytnul, nikdo z nich nezemřel (mohli by, to nepopírám), ale nestalo se, vím, že jich to pár odsralo dost těžkými příznaky, ale dá se to přečkat většinou a vím, že tito lidé, moji známí (a mám jich fakt dost), fungují v pohodě ohledně viru. 

Ale zároveň vidím, že mnozí jsou dost dušení těmi restrikcemi, které jsou prováděné proti tomu, co já nevidím. Když si pustím televizi, nemohu minout covid, když internet, covid. Ale já, kurva, ten hrozný a nebezpečný covid furt nikde nevidím. 

Jasně, teď jsem nebyl 2 týdny v práci, furt jsem chrápal, cítil se slabý jak moucha, žena mě musela nutit, abych něco sežral, ale už jsem zase týden v práci a kácím tam stromy (mimochodem tam teď máme celkem dost velký vítr a 3 stupně celcia, nic moc,  prubněte to, schválně). Ale už to zase dávám.

Kámošovu ženu to sejmulo tak, že musela být hospitalizovaná. Ona je v rizikové skupině. U ní napsat, že je obezní, by nebyla pravda, tu by mohl Vidlák v sobotu s přehledem zpracovat na sádlo. Ale už je taky v práci.

Tak mi kurva už ten hrozný covid ukažte, ale konkrétně, mě, lopatě. Ukažte mi toho nepřítele, kvůli kterému se musím skrýt do zákopů.

Zatím mě ho nikdo neukázal. Ten sráč mě sice střelil, ale já jsem se oklepal a už zase funguji. A stejně tak fungujou moji známí, které též střelil. Ale oklepali jsme se z toho.

Akorát se obávám, kolik se z nás se oklepe z těch opatření proti tomu, co nás nesejmulo. Ta opatření už některé mé kámoše dostávají do kolen. Ta opatření jsou pro ně horší, než ten covid.

Chápu, že ta 2-3% procenta lidí s těžšími příznaky, pokud by to najednou profičelo republikou, že to zdravotnictví nezvládne a že jsou potřeba jistá opatření. Sám některá používám. Když jdu do krámu, vytáhnu z kapsy roušku, oklepu jí od pilin a nasadím. V autě mám desinfekci a mám od ženy příkaz, že si s ní musím napatlat ruce, než si roušku stáhnu a začnu se šťourat v nose. 

Ale to, co kolem sebe vidím, to nejsou opatření proti viru, to je totální chaos. Obzlášť hospodští musí být nadšeni. Zavři, otevři, zavři, otevři, zavři. To mi připomíná tu pohádku „Alibaba a čtyřicet loupežníků“, akorát před tím zapomněli na to slovo „sezame“. 

Už mi 2 důvěryhodní lidé vyprávěli a třetí případ znám z vlastní rodiny, takže to je reál, ne hoax, že někdo z jejich příbuzných měl pakec se dostat k lékaři na necovidové vyšetření, kvůli covidovým bezpečnostním opatřením. To už je riskování se zdravím lidí. 

Totální přestřelení. Mě to přijde, jako kdybych já vyrazil na prase a místo kulovnice použil kaťuše. Asi bych to prase dostal, ale sejmul bych u toho víc tvorů.

Tak víte co? Běžte už s tím covidem do prdele!

 

Vidlákův doslov: 

Berrnarde, kdyby všichni brali covid jako vy, bylo by mnohem méně problémů. Vy nepopíráte jeho existenci a nepopíráte jeho schopnost dělat psí kusy se zdravotnictvím. Kdybychom to takhle měli celospolečensky, mohli bychom se v klidu bavit o tom, jaké zbraně na něj použít  a zda nejdeme s kanónem na vrabce. Nebo mé oblíbené přirovnání - je to jako odstraňovat plevel při kterém pošlapeme mnohem více klasů než kolik odstraníme plevele. 

Takováto veřejná debata by byla velmi užitečná, ale zatím jsme se k ní vůbec nedostali. Zatím je covid pořád ještě hoax, nikdo na něj neumírá a pokud ano, tak jen chcípáci, a stejně za všechno můžou židi a Bill Gates a ilumináti a všechno je to jen na oblbování lidí a disciplína je opak svobody a podobně. Zde na Kydech je to trošku jinak, ale jakmile se tu někdo pokusí nastolit jakoukoliv smysluplnou  koronavirovou otázku, stejně jde každá debata k tomu, jeslti covid existuje nebo ne a jestli na něj někdo umírá nebo ne. 

O zhoubnosti takového postoje jsem psal už mnohokrát. Já bych se také rád zamýšlel nad tím, jak při maximální efektivitě dělat minimální opatření. Rád bych, aby se postupovalo regionálně či úplně místně. Rád bych, abychom se mohli seriózně bavit o očkování a případných rizicích vakcíny, ale jakmile Admirál řekne, že se nechá naočkovat, hned má spoustu reakcí o tom, jak bude očipovaný, jaká je ovce, jak je hloupý a podobně. Dostat se k tomu, že na Admirála dojde nejspíš ve chvíli, kdy to bude mít v sobě tak miliarda lidí, takže už budeme vědět, co to dělá, k takové debatě se v podstatě nedá vůbec dostat. 

Kdybychom se shodli alespoň na covidu, třeba bychom se shodli i na opatřeních. Pokud se křesťané shodnou na dogmatech o Bohu, shodnou se i na věrouce. Pokud se neshodnou na dogmatech, je zbytečné se pokoušet o další krok. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (68 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a vidlákovi ... myslím, že málo lidí pochybuje o existenci či smrtnosti covidu. Ano, najdou se, ale jej jich pár.

Mnohem víc lidí přemýšlí o smysluplnosti opatření. Ano, zabírá na ně (nás) hrozba umírání na slepák, ale život je riziko, a lepší ho žít, než přežívat

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

Ano, přidávám se. Bernardovi plnej kurník. A přidám poznámku, ačkoliv se budu opakovat. CDC, což je nejvyšší emerická zdravotní instituce , přiznala, že u žádného pitvaného člověka, který zesnul údajně na covid, nebyl nikdy, opakuji NIKDY žádný covid nalezen. Dohledejte si to na netu. Dokonce umřel na covid i člověk, co spadnul ze žebřa a zlomil si vaz.
A Vidlákovi....s těma dogmatama bych byl ale moc hodně opatrnej. Moc hoooooodně. Na ty dogmata shořeli na hranici díky církvi miliony nevinejch lidí. Přečtěte si ,,Kladivo na čarodejnice."

Průměrný počet slepic: 2.6 (37 hlasů)

Dlouhodobě vedu polemiku s Vidlákem a ostatními z Vás, kteří věříte ve správnost všech kroků a opatření proti covidu. Dnešní Vidlákovy poznámky k berrnardovu textu mě znovu nenechávají klidným, protože v tomto ohledu jsem nevěřící. Nevěřím na dobré úmysly těch, kteří ovládají poddané. Až na výjimky dobré úmysly nikdy neměli, po celá tisíciletí. A nemám žádný důvod si myslet, že dnes je tomu jinak. Jarní bezprecedentní kroky, celosvětově koordinované, které nemají absolutně žádné historické srovnání, by neměly nechat v klidu nikoho z nás. Bohužel se zdá, že ty šílenosti jsou po několika měsících zapomenuty a dnes žijeme ze dne na den. Jsme hypnotizováni nekonečným proudem informací o chřipce a život plánujeme podle toho, jak zaštěká hlídací pes. Jediné, k čemu se věřící část lidstva upíná, je očkování. Já budu raději používat termín ovečkování.

A teď konkrétní polemika:
1. Nikdo příčetný nepochubuje o tom, že covid existuje a že je to dost nepříjemná chřipka. A že na ni umírá víc lidí, než na jiné chřipkové kmeny.
2. Vidlák soustavně ignoruje to záměrné přestřelení, o kterém píše berrnard. A nechce si připustit jeho zjevný jiný účel.
3. Vidlák chybně predikuje vývoj v příštích týdnech. Je celkem jisté, že první čtvrtletí 2021 bude nejhorší. Protože leden až březen je každoroční chřipková špička.

Jinými slovy, někdo covid naplánoval, vypustil, a naplánoval také všechny související kroky:
1. Likvidaci ekonomik, firem a živnostníků
2. Předlužení států
3. Omezení pohybu osob
4. Zavedení elektronického dohledu
A dále se uvidí, co přijde. Můžeme jen odhadovat.

Kdyby nebylo vše předem naplánováno, shodli by se na jaře odborníci na následujícím postupu:
1. Žádné zavírání čehokoli, když právě skončila chřipková sezóna.
2. Virus do roka zmutuje a zeslábne, proto není třeba kvaltovat s očkováním. Stejně je známo, že funguje mizerně.
3. Posílíme kapacity zdravotnictví. Máme na to čas pár měsíců do podzimní chřipkové sezóny a 3/4 roku do hlavní sezóny leden-březen.
4. Nebudeme plýtvat silami na testování, které stejně nemůže ničemu zabránit.
5. Pro rizikové pacienty a seniory vyčleníme individuální preventivní zdravotní péči a dohled.
6. Společnost připravíme na několikatýdenní omezení (lockdown) během hlavní chřipkové sezóny leden-březen. Protože delší omezení by lidé nepřijali.
7. V následujícím roce se postup v případě potřeby zopakuje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (36 hlasů)

Jak to, že to začalo v Číně a jak to, že to zrovna tam to zvládli?

To jako Američani chtěli, aby měla Čína ještě větší dohled nad svou populaci.? Navíc když je Čína světovým věřitelem?

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když nic nerozporujete, tedy souhlasíte.

Vaše otázky nechám povolanějším, nejsem Číňan. Musel bych jedině konspirovat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Otázky na rozpory jsou rozporování, nenechte se zmást formou.

Konspirování znamená, že VY DĚLÁTE KONSPIRACI (ne odhalujete). Netroufám si to tvrdit s jistotou, ale konjekturovat by se mohlo významově hodit, česky dělat domněnky, hádat, odhadovat atd.

Vzhledem k tomu, že tvrdíte, že se jedná konspiraci a vše s covidem je naplánováno, čekal jsem nějakou komplikovanou teorii, jak se ÚV KSČ spiklo s bankéři s Wall Streetu nebo jak jsou naopak na kudly.

Tak nic. 😊

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Obvykle stačí prosté pozorování s odstupem a s nadhledem, z pohledu nezúčastněného a emocionálně nezainteresovaného pozorovatele. Stačí sledovat cestu peněz a komu co prospívá. Konkrétní okolnosti a důkazy vyplavou časem na povrch samy.

Vaše forma rozporu je poněkud plytká, takže konkrétně není na co reagovat. Ale to víte sám, protože tuto formu používáte záměrně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Ten budu mít asi spíš já, když vaši teorii přímo nevylučuju, ale chci ji jen vysvětlit, i když za pravděpodobnější považuju přirozený vznik epidemie a prostě jen nezvládání vlád.

Hlásáte něco, co je přeci jen dost přitažené za vlasy.

Když je něco celosvětově koordinované spiknutí, jak tvrdíte, tak se někde museli sejít zástupci všech stran a dohodnout se.

To vaše teorie je komplikovaná a předpokládá velmi podivné události a vy je neumíte vysvětlit. I komplikované teorie můžou platit.

Moje otázka mířila přímo k věci, totiž na ten nevysvětlený rozpor a vy nejste schopen na ni přímo odpovědět.

Proste odpovíte, kde se sešli a na co by to Číně bylo, když tak či tak má kontrolu nad svým obyvatelstvem a kazí jí to kšefty. (To je mimochodem ta stopa peněz. Od Číny.)

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

Zástupci všech stran neexistují, proto ani nemají potřebu se někde konspirativně scházet. Existuje jen jedna "strana", její struktura moci je pevně daná a má všechny své orgány k dispozici. Mezinárodní členské organizace obchodní, bankovní a jiné, korporace, média, neziskovky atd. Ve všech těchto orgánech má "strana" pozici ovládající osoby. Plány jsou realizovány direktivně ze shora dolů. Jednoduché korporátní řízení.

Když dojde na demokratické prvky, jako je třeba volbami ustanovený premiér, dojde na kuloární debaty a přesvědčivé argumenty. Přicházejí nabídky, které nelze odmítnout. Obvykle předtím bývá nový premiér zasvěcen. Nejlépe u Zdi nářků v jarmulce.

Možná proto se tolik řvalo, když Babiš přišel s tím, že bude stát řídit jako firmu. Málem by to byl celé prozradil, jak ta demokracie vlastně funguje. Naštěstí se to víceméně podařilo zahrát do autu.

Pokud jde o roli Číny, domnívám se, že zatím neplní svoji roli zcela tak, jak by si "strana" přála. Domnívám se tedy, že covid mohl být použit jako biologická zbraň právě tam. Ale znovu opakuji, nejsem Číňan a proto se na tento tenký led nechci pouštět. Jsem si vědom, že je to jen nepodložená konspirace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Tak poslední mediální verze, co si vzpomínám, byla, že nějaký Číňan nedovařil luskouna. Předtím byli v nemilosti netopýři.

Jednou se k tomu vyjádřil Prymula:
- Čína zkoumala koronavirus před epidemií:
"Koronavirus unikl z laboratoře v Číně, je to téměř jisté, řekl dnes poslancům ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).
Zdůraznil ale, že virus určitě nebyl vyroben uměle. Z laboratoře se podle ministra zřejmě dostal na pokusném zvířeti."
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/unikl-z-cinske-laboratore-ale…

- Vypadá to, že Čína nemá s koronavirem problém už od března, tedy zvládla jej velmi dobře v porovnání s ostatními zeměmi:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
Jak to konkrétně prováděla, nemám dohledané.

- Následně se čínská ekonomika zotavuje, zatímco většina evropských zemí a USA se plácá v krizi:
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3141374-cinska-ekonomika-ozivil…
Je už Čína největší ekonomika světa? Jestli ne, tak se asi k této pozici zase posunula.

- Jak uváděla v jednom rozhovoru Peková, SARS a MERS jsou v USA patentované virové sekvence, tedy uměle vytvořené,
protože přírodní výtvory nelze patentovat.

Vývody z toho výše žádné nedělám, jen průběžný pohled na dopady oblasti světové ekonomiky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

S covidem už má lidstvo poměrně dost zkušeností. Ukázalo se, že účinná jsou přesně ta opatření, která jsou účinná už sto let. Tedy izolace, karanténa, roušky, disciplína. Země, které uplatnily osvědčený postup, nemají žádné ekonomické problémy. Protože otázka nestojí, buď zničená ekonomika nebo mrtví, ale použití osvědčených metod a málo mrtvých a ekonomika v pohodě, nebo ponechání prostoru odpíračům a zničená ekonomika a spousta mrtvých.
Ano, covid je v podstatě silnější chřipka, ale chřipka, která je schopná zahltit zdravotní systém a pak je mnohem více mrtvých a mnohem více zničená ekonomika.
U nás má spousta lidí, počínaje Klausem, pocit, že všemu rozumí, všude byli a mají od všeho klíče. Proto nerespektují zkušenosti jiných národů. A to se nám vymstilo. V současnosti jsme na tom v podstatě nejhůře na světě. V počtu nakažených, přepočteném na počet obyvatel, jsou před námi jen městské státy, které jsou v jiné situaci (Andorra, Lucembursko a San Marino) a jedna zanedbaná balkánská díra (Černá hora). V současnosti je to u nás 57 737 případů na 1 mil. obyvatel. A to jsme ještě koncem srpna byli někde na 76 místě na světě.
V Izraeli jsou chytřejší, než my, a když začaly přibývat případy, tak nastolili lockdown. A dnes jsou v celku v pohodě na 21. místě. Kdyby nenastolili pořádek, byli by na našem místě. Státy, které začaly vše řešit hned a účinně, jsou za vodou - mají živé lidi a ekonomika vzkvétá. Je to Vietnam (214. místo na světě), Taiwan (209.), Kuba (164.), Jižní Korea (161.), Austrálie (152.).
Tady nemají problémy s nošením roušek, s izolací, s karanténou, s omezením pohybu.
Za to, že u nás už je mnohem více mrtvých, než ve srovnatelných státech, může Babiš, který před volbami upřesnostnil volební výsledky před prosperitou státu a jeho obyvatel, ve spojení se všemi odpírači, počínaje Šmuclerem, Pirkem, Zímou a konče Vámi.
Mimochodem, žádná likvidace firem a živnostníků se u nás nekoná. Režim je vždy preferoval a zřejmě ještě dlouho bude. Místo toho zase zchudnou zaměstanci a důchodci, kteří to, jako vždy, zaplatí. Bylo tomu tak v roce 1996, kdy Klaus přivedl ekonomiku do krize, v roce 2009, kdy Nečas s Kalouskem přivedli ekonomiku do krize.

Průměrný počet slepic: 3.1 (24 hlasů)

Srovnávat průběžně statistiky podle států je nesmysl. Nic z toho nevyčtete.
Uzávěry pravděpodobně hodí křivku dolů, ale v důsledku je dosaženo jedině odkladu nevyhnutelného.
Statistiky si vede každý podle svého. Někdo započítává všechny mrtvé s covidem (Česko), někdo jen mrtvé na covid (Slovensko).
Žádná srovnatelná opatření jako za covidu nikdy v historii nebyla přijata. V tom se mýlíte zcela zásadně.
Na výběr jsou tedy jen dvě možnosti: Mrtví a zničená ekonomika / mrtví a nezničená ekonomika (plus nezničení lidé)
Proti možnému zahlcení zdravotního systému bylo vykonáno velmi málo. Pravděpodobně záměrně.
Klaus skutečně mnoha věcem dobře rozumí. Jistě se i poučil z mnoha předchozích chyb.
V Izraeli mají také značné problémy.
Babiše nemohli umlčet přímo, proto stále částečně brání občany. Je to skoro poslední spravedlivý, který může něco ovlivnit.
Šmucler, Pirk, Žaloudík a další byli zašlapáni do země, protože skutečně svojí autoritou ohrožovali plány tvůrců covidu.
Režim nikdy nepreferoval podnikatele. To podnikatelé preferovali vlastní zájem žít a pracovat za vlastní peníze a na vlastní zodpovědnost.

Je to zvláštní, ale vlastně jsme se neshodli v ničem, Pepo Slámo. No nedá se nic dělat, i to se stává.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

je argumentovat příkladem. Nakonec i v zemích, kde vládnou chřipečkáři a sluníčkáři, jako je Švédsko, uznávájí realitu. Všude ve světě postupně zavádí to, co provedli v Asii, tedy osvědčené metody. Srovnávat průběžné statistiky států samozřejmě můžete. Když nic jiného, můžete sledovat trendy. I když jsou v různých zemích různé metodiky, většinou se tyto metodiky, alespoň nějaký čas dodržují. A nemyslete si, že v jiných zemích jsou stolet za opicemi. To už dávno neplatí, dnes jsme sto let za opicemi my. Nemusíme věřit statistikám z Kuby nebo Číny, ale osobně věřím třeba statistikám z Jižní Koree nebo Austrálie. To jsou mnohem vyspělejší země než my a mají tam větší demokracii, než my. Tam by se žádné čachry se statistikami dlouho vést nemohly.
Pokud Vás nepřesvědčí věcné argumenty, jste zřejmě ideologicky zaslepen. Pak mohu konstatovat jen jedno - pokoj Vaší duši.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Karantény a izolace jsou osvědčené metody na boj s epidemiemi už od středověku.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

je jako vysvětlovat něco jehovistovi.
Jsou to konspirační úchylové.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

"To jsou mnohem vyspělejší země než my a mají tam větší demokracii, než my. Tam by se žádné čachry se statistikami dlouho vést nemohly."

Źe jste neuvedl taky USA, kolébku demokracie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Chripkova spicka toho roku nebude vyrazna, nie preto, ze je premenovana na covid, ale preto, ze proti 'obycajnej' chripke staci nosit rusku, a prestane sa sirit .... my tu chripku kazdorocne mame, pretoze kaslat do kapesniku je obtazujuce, a ruska zivot ohrozujuca

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ludia, co zomreli na AIDS ... bol pri pitve AIDS najdeny? Asi nie, ked som uz nasla aj clanky na tema HIV a AIDS je hoax, ti ludia maju 'len' subor menej beznych chorob, spatne liecenych.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Blboně zapřáhnu jako koně
Nepotřebuju jejich dutou hlavičku
Stačí mi jen vlastnit jejich právo
Zasraně vybrat, si, jejich kasičku.

Kolaboranti počítají podíl z léna
A!, blboni volaj, gde je Véna
Neví, Ponkráčci, už je obsazeno
Běž jinam hodit své lejno.
Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

´Řeknu to takhle. Je mi jedno kolik z blboňů a imbecilú naskočí na vachčínu. Valte do tého imbecilové, stejně je vás tady dost. Umřete na blbost, chvála pánu bohu. Ramcha není váš bůh. Ste jen obyčejní srááálisti, Ramchu nemůžete zastupovat, buď je nebo není. Hotové .

Průměrný počet slepic: 3.6 (23 hlasů)

Souhlas. Mě na testy ani na vachčínu nikdo nedostane. Co se testů tejče, dám jim sliny,moč i krev, ale žádnou špajchlu si do frňáku strkat nenechám. Mám k tomu svý důvody. Co se vachčíny tejče, nikdo do mě nedostane nic, okolo čeho by jen prošel ten kurva Gates. Co prošel, i kdyby jen projel kolem v Pendolínu. Všichni známe jeho myšlenku ,,Zlaté miliardy." Dokonce už ji zredukoval na 500 Mega.

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď když už i Německo (dle jejich minzdrava Jense Špána) chce vyrábět ruskou vakcínu, kdoví co za novičok do ní budou míchat. Lepší a hlavně bezpečnější je po ránu vypít decku teplé moči, a pleš si mazat máslem s utřeným česnekem, to odpudí veškeré virusy...

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

chcete li se ovečkování vyhnout, musíte pro to něco udělat. Máte jednu jedinou možnost: Přesvědčit své spoluobčany, aby se shromáždili v dostatečně velkém počtu před parlamentem a vytrvali tam tak dlouho, dokud nedonutí zvolené poslance řídit se vůlí lidu. Pokud to neuděláte, budete muset vakcínu dříve či později přijmout. Snad ještě bude možná třetí cesta - odloučení od dosavadního způsobu života - už žádné cestování, kultura, práce ve fabrice nebo pro stát, přístup ke zdravotní péči, sport, návštěva nákupního centra apod.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

s tou demonstrací, i kdyby se lidé před parlamentem sešli. A prosadit vůli lidu? Čo sí představujete pod hentym onak?
Čeho dosahli milchvilprdi a že jich bylo hodně přes čtvrt milionu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Chvilkaři přeci neprosazovali svoje zájmy. Ti dělali politiku. A za dvě hodiny byli hotoví.

Ale můžu Vás uklidnit, taky tomu nevěřím. Nejdřív musí být hodně zle a to zatím není. Takže žádná revolta nebude. Přijmeme všechno, s čím přijdou. Pěkně jedno po druhém, pomalu, aby se nikdo nevyděsil. Ostatně, už jsme toho dost přijali za posledních nemnoho let.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

***

Ad kurzíva: Epidemie neztrácí na dynamice, protože oficiální čísla nejsou reálná čísla. A znovu: Především v nich chybí zmapovaná situace dětí a mládeže, kteří se do statistiku dostanou jen náhodou a zřídka.

***

Ad berrnard: Koronavirus má 2 části:

A) Objektivní jako epidemii, a to, co by se proti němu mělo reálně dělat.

B) Politickou, aktivistickou, kdy byl zneužit k politickému boji, také k boji proti Andrejovi Babišovi, k boji nadnárodních korporací a globálního kapitálu proti lokálním malým a středním podnikatelům, a v neposlední řadě ukázal slabost premiérů a prezidentů všech evropských států jednoho jako druhého.

Bylo by dobré je oddělit.

SARS-Cov-2 je řekněme středně nebezpečný virus. Není to ebola, naštěstí, protože v takovém případě bychom při neschopnosti vlády, EU i WHO už měli desetinu obyvatel, zbytek by byl pod drnem. Při rozumném chování by SARS-Cov-2 šel vcelku za malých obětí zvládnout - viz příklad některých asijských států. Vyžaduje to ovšem disciplínu.

Jedna z nejhorších věcí je, že vláda víceméně udělala z roušek boha a záchranu všeho. Přičemž roušky v řadě případů jsou spíše škodlivé, proti viru moc nefungují. Jejich nošení je opodstatněné pouze ve vnitřních prostorách a v mnoha lidech blízko sebe. Vláda se natolik soustředila na roušky, že všechna ostatní opatření proti koronaviru totálně podělala - a způsobila mnohonásobně větší ekonomické škody než bylo nutné.

SARS-Cov-2 je RNA virus. To znamená, že poměrně dost mutuje, a vytváří stále nové a nové kmeny. Očkování bude mimochodem účinné jen proti některým kmenům, a brzy SARS-Cov-2 zmutuje do kmenů, které se vakcíně brzy vysmějí přímo do obličeje. Někde jsem nedávno četl, že vakcína Pfitzeru účinkuje proti 20 kmenům SARS-Cov-2 (přesná čísla nemohu zaručit, ale tak nějak řádově to je), zatímco reálně jich běhá 15 tisíc kmenů už dnes.

Zavření malých a středních obchodů, a otevření supermarketů není žádné účinné opatření proti koronaviru, spíše pro jeho větší šíření. To je zneužití nouzového stavu pro zničení malých a středních obchodů, které můžete připsat na vrub vládě.

Problém je, že Česká republika si zvolila idiotský přístup. Kdykoli se situace zlepší, začít rychle rušit opatření. Tento systém opatření brzda - plyn je ekonomicky velice drahý a prodlužuje celou epidemii na nejdelší možnou dobu.

Imunita: Proti SARS-Cov-2 je imunita jen velice krátká. Běžně lidé dostávají covid-19 znovu i poté, co ho prodělali. Je popsán případ druhé nákazy měsíc po první. Ani přirozená imunita, ani očkování nebude fungovat dlouho - optomisté hovoří o 2 letech, realisté o půl roku, pesimisté o 1 měsíci. S dodatkem, že vás nesmí napadnout jiný kmen SARS-Cov-2, jinak je imunita a protilátky dost na houby.

Jak už jsem psal v článku zde na vidlákovi: Nemoc covid-19 probíhá tím mírněji, čím menší dávkou viru se nakazíte, a čím později v čase se nakazíte. U SARS-Cov-2 probíhá evoluční mutace směrem k méně nebezpečným kmenům. Proto není dobré s promořováním se spěchat, je-li to možné. Když už musíte někam, kde hrozí riziko nákazy (do vnitřních prostor, mezi lidi), tak minimalizujte dávku viru: Čím méně kontaktu, čím více větraný prostor, čím kratší pobyt - tím lépe. Rozdíl mezi malou a větší počáteční dávkou SARS-Cov-2 při nakažení může být rozdíl mezi mírným průběhem a umíráním na plicním ventilátoru.

Vláda funguje jako vždy. Demokratické vlády celého Západu fungují na vytváření virtuálních neexisutjících problémů, kde si dělají body na jejich řešení. Když se objeví skutečný problém - nejdříve se bagatelizuje, a pak se na něj zoufale kouká, protože ho vlády, politici ani úředníci neumějí řešit. Ať se jedná o epidemii SARS-Cov-2, muslimský terorismus, islamizace, zaplavení imigranty, řádění neomarxistických aktivistů, ekonomické krize, apod. Vždy to koupí a odnesou prostí lidé. Je třeba, pěkně prosím, nejenom nadávat na vládu, ale také provozovat občanskou kontrolu a zajímat se.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

No a gdo má právo rozhodnout? Milion lidí nebo sto?

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

sám za sebe

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

mám v prdeli autoimunitu a píchat do mě nesmí, ani kdybych vachčínu chtěl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Právo má v jakékoli situaci pouze ten, komu bylo právo svěřeno dobrovolně, nebo si ho vzal násilím.

Možná by byla šikovnější otázka, jak to celé správně rozhodovat a řídit, abyste dopadl co nejlépe. Tam je to v současné situaci pouze na vás.

A) Vláda a úřady v současné době spíše překážejí a vytvářejí chaos.

B) Média zase vypouštějí pohádky o SARS-Cov-2, a co jeden den sdělí, druhý den popřou a sdělí opak. Alternativní média si spřádají hysterii o spiknutí CIA a laboratoří - což je jen málo pravděpodobné, ale hlavně je to teď k rozhodování k ničemu.

C) Farmaceutické dirmy se těší na vývar na neotestovaných vakcínách, vy jste jim ukradený.

D) Piráti se snaží zneužít epidemii k boji proti Andreji Babišovi, a k prosazení se do vlády. A následně k realizaci eurounijních armagedonů ála zaplavení České republiky muslimy, řádění Antify, přesměrování a tunelování peněz na ekoteroristické účely, vysávání lidí ekoteroristickými daněmi, rušení silnic, stavění cyklostezek, komunitní centra s feťáckými individuy, apod.

E) Nadnárodní koncerny se snaží zneužít epidemii - za pospory vlády - ke zničení ostatních podnikatelů a firem.

Čili je to na vás a vašem rozumu. Abyste si zjistil správné informace, a podle nich se strategicky rozhodoval.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Meleš blbosti Ponkráci. Poraď se s odporníky,.

Průměrný počet slepic: 2.3 (34 hlasů)

já zírám v čem všem jsi TY specialista. Vedle v článku jsi mlel nesmysly o stavbě letadel, tady teď meleš hovadiny o C19 z oboru epidemiologie a biologie. Nechceš zajít do strakovky(ústav největších kapacit všemožných oborů lidské činnosti v ČR) a tam se zavřít a trvale tam zůstat? To je skutečně k neuvěření, co všechno specialista přes 1a0 dokáže stvořit. Proboha, co to je za člověka ten Miloslav Ponkrác???
Jestli chceš "stavět a certifikovat letadla a nebo kecat do jejich stavby", nastuduj si aspoň stavební předpisy. A je jedno jestli budou ruské či US. A nebo raději žádné letadlo nestav, chceme žít v bezpečí.
Teď jsi mě přesvědčil, že úplně ve všem jsi mimo realitu života, Jsi ve své bublině 1a0.
:-))) :-))) :-)))
Že ty budeš ten rozumbrada ze svobodného vysílače - pan VK. Ten má pravidelné páteční večery a ten taky všemu rozumí, úplně stejně jako TY. :-)))
Koho jsi studoval ve filosofii?
Ta osvobozuje.
:-)))))))

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by Judas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jen opakuji z minulých článků: Je dobře, že útočíte na člověka, a neuvede žádný věcný argument. Judasova taktika plivnutí na člověka, aniž by napsal něco konkrétního je jediná možnost, jak zakrývat, že Judas je hlupák. Pokračujte v tom. Ale pozor, jakmile byste napsal něco konkrétního, jdete s kůží na trh, a ukázalo by se, že Judas je nahý. Zdravím zbabělce Judase, co umí jen plivat!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Kto prekonal covid, nepotrebuje vakcínu. Ba ani mnohí z tých, čo ho neprekonali, vakcínu nepotrebujú. Tak dobré majú naše telá protilátky proti covidu. Bohužiaľ, farmafirmy chcú zarábať na úkor nášho zdravia neotestovanou vakcínou (pol roka testovania = neotestovaná) a efektívne potláčajú fakty. A ľudia im veria, podobne ako vy, v mene Goebellsovho tvrdenia, že tisíckrát zopakovaná lož sa stane pravdou.

Za pozitivní je považován již titr 20, přičemž 8 seniorů mělo titr 160 a vyšší. Mezi osobami s vysokými titry neutralizačních protilátek byli mj. tři lidé starší 90 let! Zatím poslední vyšetření proběhlo v listopadu, tedy 8 měsíců po prodělaném onemocnění. IgG protilátky byly zjištěny u 18 a IgA protilátky u 17 z 20 seniorů. Protilátky tedy přetrvávají po dobu minimálně 8 měsíců.

Mezi klienty tohoto domova je k onemocnění COVID-19 potencionálně náchylná pouze jediná seniorka s velmi nízkými hladinami protilátek. Neznamená to, že musí v budoucnu onemocnět. Může se jednat o osobu vůči infekci zcela odolnou (non-susceptible). O fenoménu odolnosti k onemocnění se hovořilo zejména v souvislosti s epidemiemi COVID-19 na letadlových či výletních lodích, kdy infekce zasáhla pouze část posádky (20–57 %), zatímco ostatní pasažéři byli po celou dobu epidemie PCR-negativní a neonemocněli, i když byli v blízkém kontaktu s osobami nemocnými. „Non-susceptibilita“ bez průkazu protilátek se vysvětluje například účinnou specifickou buněčnou imunitou (TH1, Tc) získanou proti jiným koronavirovým infekcím nebo účinnou nespecifickou reakcí zajištěnou pomocí NK buněk, komplementem, interferony aj. (6). Důležitá, byť dosud málo probádaná je i role slizniční imunity a sekrečního IgA (7).

https://www.prolekare.cz/covid-19/testujme-s-rozumem-dlouhodobe-protila…

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Ze by nakonec mela Pekova pravdu, kdyz tvrdila, ze o vanocich epidemie pandemie breberky konci?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

o vlastní kšefty. Už několikrát předpovídala, že pandemia sama skončí a opak je pravdou. Včera Spojené státy překonaly vlastní rekord - za jediný den diagnostikovaly 254680 nakažených. Jinak řečeno, čtvrtina milionu za jediný den. Stejně ale i při tomto tempu jsou daleko za námi, pokud se přepočte počet nakažených na počet obyvatel. Zatímco před pár měsící měli Američané tisícovku mrtvých denně, dnes již jich jsou téměř 3 tisíce. Není se čemu divit, to je hra velkých čísel. V přiměřeném odstupu umírá cca 1% nakažených. Někdo by mohl říci, že to je málo. Ano, tak se to jeví jako statistika, ale za každým mrtvým je neštěstí v nějaké rodině.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Už několikrát předpovídala, že pandemia sama skončí a opak je pravdou.

- Tak ona jednou sama skončí. I španělská chřipka sama skončila - ovšem po čtvrté vlně a leckdo se toho konce nedožil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Krizové řízení = 1 člověk řídí, komunikuje s veřejností, sděluje veřejnosti informace, koordinuje. Cokoli jiného je špatně.

Veřejná debata je skvělá věc, ale chování a vlastnosti viru prostě selským rozumem nevymyslíte. Řekl bych, že současný zmatek je do značné míry výsledkem veřejné debaty a selských laických rozumů. Selhali odborníci, lékaři - nebyli sto předat rozumné, neodporující si informace. Zubař řídil epidemiologickou krizovou situaci. Kardiolog předával informace lidem. Bez sebereflexe, že nejsou odborníci, ale požívají u lidí důvěru jako lékaři jiných oborů.

Je to smutné, ale nejkladnější a nejodbornější roli sehrál vlastně evoluční biolog Flegr. Byl nejblíže realitě, a vyburcoval rozumnější opatření. Bohužel už nezachránil ekonomické náklady chaosu vlády - to jsou ty obchody a restaurace.

Také je třeba pamatovat, že Piráti (+ STAN) zneužili situaci ke svému PR. Byli to oni, kdo (kromě těch zubařů, kardiologů, primářů Motola, ...) aktivně bránil rozumnému a ekonoicky levnému řešení epidemie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

bylo jednoznačně nedělat nic, jen doporučit ohroeným, ať se zkusí chránit

Průměrný počet slepic: 2.3 (17 hlasů)

V zahraničí, kde to zkusili je to vyšlo draho. Velká Británie, Španělsko, New York, ...

Myšlenkový experiment: Otevřte všechny restaurace, obchody, firmy. Po pár excesech a epicentrech lokálních epidemií s řadou fatálních konců na plicních ventilátorech, se lidé začnou chovat k obchodům jako k morovým doupatům. Omezí jejich návštěvy na minimum. Následně většina z nich zkrachuje stejně spolehlivě jako když je stát zavřel. Ba ještě hůře, protože otevřené obchody a restaurace nebude - zcela logicky - stát vůbec sanovat.

Nejsem si jistý, jestli je plné otevření nejlevnější varianta.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Nějak vám z toho výčtu vypadlo Bělorusko.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevypadlo. Je zahrnuto v těch třech tečkách.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nesmysl. Nemůže být. Neodpovídá vaší definici. Je mimo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vodka a traktor jsou silné zbraně proti epidemii. :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vodku užívám pravidelně. Traktor nemám. :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

vodku koupím, traktor by byl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Já už jsem si to taky vyřešil. Zítra skočím do Alberta. Tam maj v oddělení hraček krásnej modýlek. Budu si s nim drandit po stole v obýváku. Brázdy pak zabrousím. To je brnkačka. :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

zdaleka před koncem epidemie

Dobrovolná karanténa pravda hrozí. Ale na krátký čas. Jít to Flégrovým tempem, pak by celá epidemie trvala několik málo měsíců.

Opakuji. Bavíme se o ekonomice. Jen a pouze o ní.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Donald Trump převelel vojenské nemocnice US Army do New Yorku, jinak by New York asi vymřel.

SARS-Cov-2 byl taková vtíravá mrcha, že se dokonce objevil i na Havaji - několik tisíc km od jakékoli pevniny. Nejdřív na ostrově Oauhu v Honolulu. Později i jinde, včetně Hawai'i.

Ekonomiku USA to dost podseklo. Bez masivních dotací by byli v zadeli, a zkrachovaných firem by bylo mnoho. To odpovídá vašemu návrhu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)