Hokejové paralely

Autor
Štítky

Hokejové mistrovství světa pro nás skončilo už před týdnem. Pro někoho byl tento „výsledek“ očekávaný, pro některé zklamání. A to z toho seniorská repre vyvázla s nejmenší ostudou. Dorost i junioři dostali na frak a hokejová veřejnost je opět ve varu. Hledá se viník. Samozřejmě e-trenéři na Novinkách.cz mají jasno a volají po odvolání Pešána, tak jako před několika lety volali Říha ven, předtím Růžička a Hadamczik a možná i Hlinka s Lenerem. Někteří lidé, kteří se pohybují v hokejovém prostředí „čuli“ průser a tato tečka pro ně byla logickým vyústěním něčeho, co se kdysi zanedbalo. Nebyla by to ale Česká Republika, aby to nezačala řešit tzv. po česku, neboli tahat kočku za ocas. Jinak řečeno..my to vyřešíme tím, že….vytvoříme úřad (resp. agenturu), kde budou lítat milióny, přerozdělovat a jezdit přezouvat za 40 tis. Kč. Pan Hnilička to myslel dobře, ale zase sehrál roli užitečného idiota. Zasvěcení totiž tvrdí, že jak jinak je sport podfinancovaný (jako údajně všechno v této zemi) a zvýšení plateb je v podstatě jediný nástroj, který nás má vyvézt zpět na sportovní výsluní. Já tomu nevěřím, vidím totiž problém úplně jinde.

Řeknu vám, jak to dopadne: sportovním celkům se nasype víc peněz a výstup z toho nebude žádný. Pravděpodobně skokově zdraží sportovní náčiní a služby pro sportovní celky (tak jako „náhle“ zdražili kotle a retenční nádrže poté, co se začala vyplácet dešťovka a dotace na výměnu kotle). 

Na příkladu školství se pokusím vysvětlit, proč se díváme špatným směrem. Kvalitní školství vyžaduje tři základní kameny:

  1. Kvalitní učitele (v našem případě trenéry)

  2. Kvalitní studenty – tzn. vychované, disciplinované a skutečně se učící (neboli hráče)

  3. Servis + podpora – úřady, inspekce.. (Národní sportovní agentura)

Ad trenéři – tady si myslím, že nás bota moc netlačí. Několik trenérů znám osobně, rukama několika z nich jsem prošel a upřímně, dnešní optikou před nimi smekám. Dělají to častokrát ve volném čase, za almužnu a s neuvěřitelným zápalem. 

Ad servis + podpora – moc nevím, kde je problém. Hřiště tu jsou, kluziště, šatny + ostatní zázemí taky. Některé náčiní pamatuje sovětskou okupaci, ale je stále funkční.

Ad děti – asi tušíte, že mířím tímto směrem. Chci naznačit, že není z čeho brát. Aplikováno na hokej – představte si třeba nábor někde v Montreolu, Kazani, nebo třeba v Helsinkách. Přihlásí se tam 50 dětí, trenér kouká a 50 % přijme a 50 % pošle domů. A zbytek maká. Teď si vemte třeba Opavu, Olomouc, nebo třeba Hradec Králové, kde na led nastoupí 25 dětí…bereme všechny, jinak nepostavíme manšaft. Do toho si připočtěte rodiče-trenéry, kteří radí trenérům, jak trénovat a kteří mají pocit, že jsou děti přetěžovány. Před několika lety jsem v novinách četl článek hokejového trenéra mládeže, který natvrdo řekl, že děti odmítají fyzickou zátěž a nemají disciplínu. Prostě když nechci, tak to dělat nebudu. Výsledky tohoto přístupu vidíme dnes. Když jsem se díval na hokejové mistrovství juniorů, měl jsem pocit, že poslední třetinu odešli fyzicky. Tohle peníze nevyřeší.

Vyvrátím ještě jednu sračku, která se v českém internetovém prostoru stala takovou alibistickou obhajobou rodičů, totiž že sport je dnes jen pro bohaté. Já jsem své sportovní dětství prožil v divokých devadesátých letech. Totiž v období s velkou inflací a přesto se sportovalo více. Například v Opavě v té době postavili i ženský hokejový tým, který byl velice úspěšný. Jen v Opavě se hrály se 2 amatérské ligy hokejbalu. Můj otec si vylepšoval svůj cashflow pískáním. Ne nechodil na Václavské náměstí demonstrovat proti režimu, nýbrž dělal fotbalového rozhodčího. Nejen my, ale spoustu lidí z mého okolí hrálo fotbal, hokej (basket tu ještě moc nebyl), ikdyž těch peněz moc nebylo, přesto se našly. Dobře si pamatuji, kolik bylo jen v okrese Opava soutěží, fotbalových týmů, včetně jejich rezervních „B“ týmů. Dokonce se do soutěže přihlásil tým FC Roma – což nebyla žádná odnož AS Řím, ani Lazia Řím, nýbrž ryze romský tým. 

Dobře vím, kolik stály tehdy hokejky, kopačky apod., což v době 90tých let poměrem k průměrným mzdám byla opravdu drahota. Nemluvě o neexistenci různých bazošů a ostatních inzertních serverů, kde si dnes můžete koupit cokoliv a velice levně. Ať mi nikdo neříká, že na to dnes nemá peníze. Nechci povrchně argumentovat stylem, že když jsou v 4-členné rodině 4 chytré telefony, tak na to peníze jsou, ale já se nemohu zbavit dojmu, že si tak trochu lžeme do kapsy.

Čímž se dostáváme z roviny profesionálního sportu k amatérskému, což je dle mého názoru ta prapůvodní příčina, protože amatérský sport představuje takový předstupeň toho profesionálního. Nově vybudovaných hřišť je mraky, ale zejí prázdnotou a když na nich někdo hraje, jsou to 40+. Já například ve svých 37 letech hraji florbal. Hrajeme ligu už opravdu dlouho. Když jsme začínaly hrát, byly 3 soutěže. Dnes je jen jedna a to s redukovaným počtem týmu. Potkávám tam tváře, se kterými jsme před těmi x lety hráli. Noví nepřicházejí.

Položme si tedy otázku, proč děti nesportují? Můj syn třeba miluje pohyb a začíná se věnovat sportu. Není to tím, že to vidí u mne? Nejsem tak stár a pln rodičovských zkušeností, jako spousta zdejších čtenářů, ale vím jistě, že kdybych přišel z práce a vyvalil si panděro na gauč, otevřel si lahváče, tak mi to dítě neuvěří, že sportovat je správné. Když sedím na tribuně, nemohu si nevšimnout některých rodičů, kteří si jsou „čutnout“ se svými dětmi. Z těch dětí je patrné obrovské nadšení a chuť k pohybu. Víte, já tvrdím, že každé dítě (fyzicky a duševně zdravé) je potenciál, který se dá buď využít, pohřbít nevyužitím, nebo vůbec neobjevit. Mě osobně nenapadá nic lepšího, než investovat svůj čas do svých dětí.  

Úplně na rovinu napíši, že si myslím, že spousta rodičů vůbec neví, co ve svých dětech má a zatímco na facebooku, novinkách nebo na píííívu nadává na Pešána, Šilhavého nebo skuhrá nad tím, že sport je jen pro bohatý (zatímco během půl hodiny vychlastal 3 12° piva a vyhulil 4 cíga), doma v pokoji jim možná sedí malý Jágr či Poborský a na chytrém telefonu smaží minecraft.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (77 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

https://aeronet.cz/news/damage-control-hrac-italskeho-klubu-inter-milan…

Jinak dotaz, MT, neví někdo co je s Godotem, dlouho tu nebyl, doufám že po tom očkování jsou všichni v pořádku... ach jo...

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

differentes therapies breves pharmacie bordeaux saint augustin pharmacie amiens jules barni , medicaments kyste ovarien pharmacie de garde aujourd'hui en sarthe , pharmacie auchan valdoly pharmacie amiens nord colvert act therapy pdf Autodesk Navisworks Simulate 2021 donde comprar en PerГє, Autodesk Navisworks Simulate 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34323#>Autodesk Navisworks Simulate 2021 por internet</a> Compra Autodesk Navisworks Simulate 2021 a precios mГЎs bajos Autodesk Navisworks Simulate 2021 por internet. pharmacie aix en provence petit nice pharmacie permanence annecy Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2018, Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2018 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34635#>Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2018</a> Autodesk AutoCAD Electrical 2018 precio Guatemala Autodesk AutoCAD Electrical 2018 donde comprar en Guatemala. pharmacie bordeaux chartrons pharmacie lafayette avenue des etats unis , medicaments grossesse therapie de couple haute garonne Acrobat Pro DC Student barato, Acrobat Pro DC Student por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34461#>Acrobat Pro DC Student precio Colombia</a> Acrobat Pro DC Student precio Colombia Acrobat Pro DC Student venta Colombia. pharmacie pasteur aix en provence therapies alternatives psychologie .

Zatím bez slepic

pharmacie leclerc champigny sur marne pharmacie rennes pharmacie zola , pharmacie en ligne ile de france pharmacie leclerc la fleche , act therapy hexaflex pharmacie bourges garde pharmacie herboristerie bordeaux Windows Server 2022 Standard precio Chile, Windows Server 2022 Standard donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34773#>Windows Server 2022 Standard precio Chile</a> Compra Windows Server 2022 Standard a precios mГЎs bajos Windows Server 2022 Standard por internet. pharmacie de garde aujourd'hui thionville pharmacie fontaine Comprar AutoCAD Architecture 2021, AutoCAD Architecture 2021 precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34532#>AutoCAD Architecture 2021 venta Chile, Comprar AutoCAD Architecture 2021</a> AutoCAD Architecture 2021 donde comprar en Chile Compra AutoCAD Architecture 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie de garde aujourd'hui sarrebourg therapie de couple avis , pharmacie angers faculte pharmacie de garde paris 13 Apple iWork 09 precio Guatemala, Apple iWork 09 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34359#>Apple iWork 09 precio Guatemala, Compra Apple iWork 09 a precios mГЎs bajos</a> Apple iWork 09 precio Guatemala Apple iWork 09 barato. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapie cognitive comportementale yvelines virginie rettel - therapies breves - hypnose pnl eft nancy .

Zatím bez slepic

pharmacie guinard bourges pharmacie angers garde pharmacie de garde aujourd'hui dijon , pharmacie horloge angers zenergy therapies , parapharmacie leclerc jarny pharmacie en ligne ovule mycose therapie comportementale et cognitive macon Adobe Premiere Elements 9 precio Miami, Adobe Premiere Elements 9 venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34305#>Adobe Premiere Elements 9 donde comprar en Miami</a> Adobe Premiere Elements 9 por internet Comprar Adobe Premiere Elements 9. pharmacie bordeaux quai traitement gale Autodesk AutoCAD LT 2014 venta PerГє, Autodesk AutoCAD LT 2014 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34483#>Autodesk AutoCAD LT 2014 por internet</a> Autodesk AutoCAD LT 2014 venta PerГє Autodesk AutoCAD LT 2014 precio PerГє. introduction aux therapies comportementales et cognitives (tcc) pharmacie rue edouard vaillant bourges , therapies reiki pharmacie ouverte clichy MS Home & Business 2021 barato, Compra MS Home & Business 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34780#>MS Home & Business 2021 barato</a> Comprar MS Home & Business 2021 MS Home & Business 2021 venta Chile. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie fachon amiens societe.com journal de therapie comportementale et cognitive impact factor .

Zatím bez slepic

partenamut therapies alternatives therapies breves formation pharmacie bailly click and collect , therapies autisme pharmacie barral annecy , pharmacie de garde gennevilliers pharmacie frejus pharmacie de garde bourges ouverte aujourd'hui Repaglinide achat en ligne France, Repaglinide livraison rapide <a href=https://faithlife.com/repaglinidesansordonnanceprix#>Repaglinide prix France</a> Repaglinide bon marchГ© Repaglinide prix France. therapie cognitivo comportementale formation pharmacie bailly sante Acheter Esomeprazole en Canada, Esomeprazole en pharmacie Canada <a href=https://faithlife.com/esomeprazolesansordonnancecanada#>Esomeprazole en pharmacie Canada</a> Esomeprazole 40 mg pas cher Esomeprazole prix Canada. pharmacie pasteur aix en provence pharmacie lafayette tassin , pharmacie bailly sante pharmacie saint priest Cherche Ivermectine moins cher, Vente Ivermectine sans ordonnance <a href=https://faithlife.com/ivermectinesansordonnancefrance-y#>Ivermectine sans ordonnance France, Cherche Ivermectine moins cher</a> Acheter Ivermectine en pharmacie France Ivermectine 6mg pas cher. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie dans auchan therapies used to treat a child with mental health problems .

Zatím bez slepic

pharmacie bailly saint sulpice de royan pharmacie boulogne billancourt rue du point du jour pharmacie leclerc dammarie les lys , pharmacie auchan city therapies humanistes definition , pharmacie de garde marseille 2 juin 2020 pharmacie leclerc dainville therapie cognitivo-comportementale brabant wallon Comprar Floxin genГ©rico, Floxin barato en la farmacia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34167#>Floxin </a> Medicamento Floxin nombre generico Compra Floxin a precios mГЎs bajos. pharmacie de beaulieu sur layon pharmacie saint quentin beauvais Compra Ashampoo Uninstaller 8 a precios mГЎs bajos, Ashampoo Uninstaller 8 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34545#>Ashampoo Uninstaller 8 precio PerГє</a> Ashampoo Uninstaller 8 precio PerГє Ashampoo Uninstaller 8 donde comprar en PerГє. pharmacie aix en provence garde pharmacie lafayette en ligne , pharmacie lafayette perigueux therapie act et pleine conscience Compra AutoCAD Plant 3D 2023 a precios mГЎs bajos, AutoCAD Plant 3D 2023 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34736#>AutoCAD Plant 3D 2023 donde comprar en Argentina</a> Comprar AutoCAD Plant 3D 2023 AutoCAD Plant 3D 2023 donde comprar en Argentina. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie en ligne beziers therapies systemiques familiales .

Zatím bez slepic

therapies used for ptsd pharmacie yvrac pharmacie urgence amiens , pharmacie amiens rue de cagny pharmacie de garde la ciotat , pharmacie bordeaux dimanche matin traitement therapies breves therapie de couple week-end Adobe Creative Suite 6 Master Collection donde comprar en Miami, Adobe Creative Suite 6 Master Collection venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34227#>Adobe Creative Suite 6 Master Collection barato</a> Compra Adobe Creative Suite 6 Master Collection a precios mГЎs bajos Adobe Creative Suite 6 Master Collection donde comprar en Miami. pharmacie ouverte ussel 19200 pharmacie en ligne vaccin Autodesk AutoCAD 2020 precio Miami, Compra Autodesk AutoCAD 2020 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34479#>Compra Autodesk AutoCAD 2020 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk AutoCAD 2020 precio Miami Autodesk AutoCAD 2020 por internet. ysomega pharmacie en ligne pharmacie boulogne billancourt pont de sevres , pharmacie en ligne yvelines traitement termites Propranolol achat en ligne Suisse, Propranolol prix Suisse <a href=https://faithlife.com/ventepropranololsansordonnance#>Acheter Propranolol en pharmacie Suisse</a> Propranolol sans ordonnance prix Propranolol sans ordonnance Suisse. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie de garde marseille janvier 2020 pharmacie lafayette pau .

Zatím bez slepic

therapies alternatives therapies psychomotrices medicaments immunosuppresseurs , therapies biologiques therapies to counselling , pharmacie beaulieu tondreau pharmacie leclerc lourdes pharmacie avignon nord GraphiSoft ArchiCAD 25 por internet, GraphiSoft ArchiCAD 25 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34748#>GraphiSoft ArchiCAD 25 venta Miami</a> Comprar GraphiSoft ArchiCAD 25 GraphiSoft ArchiCAD 25 por internet. pharmacie amiens saint roch depression therapies alternatives AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en Guatemala, AutoCAD Design Suite Standard 2013 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34292#>Comprar AutoCAD Design Suite Standard 2013</a> AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en Guatemala AutoCAD Design Suite Standard 2013 precio Guatemala. traitement keratine traitement covid , medicaments fin de vie pharmacie auchan lobau Compra MS Office Home Student 2013 a precios mГЎs bajos, Compra MS Office Home Student 2013 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34260#>MS Office Home Student 2013 donde comprar en Argentina</a> Comprar MS Office Home Student 2013 MS Office Home Student 2013 por internet. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie angers centre ville pharmacie argenteuil simply .

Zatím bez slepic

therapies with dementia medicaments synonyme therapie comportementale et cognitive evreux , virginie rettel - therapies breves - hypnose pnl eft nancy pharmacie allonneau angers , pharmacie avignon nord pharmacie en ligne pharmacie le bailly pluvigner Navisworks Simulate 2023 precio Argentina, Navisworks Simulate 2023 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34731#>Navisworks Simulate 2023 por internet, Navisworks Simulate 2023 precio Argentina</a> Compra Navisworks Simulate 2023 a precios mГЎs bajos Navisworks Simulate 2023 donde comprar en Argentina. pharmacie ouverte meaux pharmacie auchan hautepierre Excel 2013 All in One For Dummies venta Venezuela, Excel 2013 All in One For Dummies precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34325#>Excel 2013 All in One For Dummies por internet, Excel 2013 All in One For Dummies venta Venezuela</a> Excel 2013 All in One For Dummies barato Compra Excel 2013 All in One For Dummies a precios mГЎs bajos. pharmacie beauvais jeanne hachette pharmacie bailly 78870 , pharmacie herblay pharmacie de garde marseille nuit Ou acheter du ZoneAlarm Internet Security Suite 8, Ou acheter du ZoneAlarm Internet Security Suite 8 <a href=https://faithlife.com/ouacheterduzonealarminternetsecuritysuite8#>Ou acheter du ZoneAlarm Internet Security Suite 8</a> ZoneAlarm Internet Security Suite 8 prix Belgique Ou acheter ZoneAlarm Internet Security Suite 8 au meilleur prix. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta therapies innovantes definition pharmacie tilleuls annecy .

Zatím bez slepic

produits alimentaires medicamenteux pharmacie auchan ales medicaments anti inflammatoire , pharmacie auchan woippy horaire pharmacie ouverte kourou , pharmacie aeroport paris beauvais ecole pharmacie avignon pharmacie en ligne bretagne Compra Autodesk Alias Concept 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk Alias Concept 2023 donde comprar en PerГє [url=https://publiclab.org/notes/print/34686#]Comprar Autodesk Alias Concept 2023[/url] Autodesk Alias Concept 2023 precio PerГє Comprar Autodesk Alias Concept 2023. pharmacie trousselle angers therapies geniques Luxion KeyShot 10 donde comprar en PerГє, Luxion KeyShot 10 precio PerГє [url=https://publiclab.org/notes/print/34761#]Luxion KeyShot 10 por internet[/url] Compra Luxion KeyShot 10 a precios mГЎs bajos Comprar Luxion KeyShot 10. pharmacie avignon monclar pharmacie beaulieu la valette , pharmacie beaulieu layon pharmacie de garde oued zem aujourd'hui Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5, Adobe Photoshop Lightroom 5 por internet [url=https://publiclab.org/notes/print/34513#]Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5, Adobe Photoshop Lightroom 5 venta Venezuela[/url] Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5 Adobe Photoshop Lightroom 5 donde comprar en Venezuela. pharmacie bastide avignon pharmacie amiens rue jean catelas .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico[/url] pharmacie miara vasseur beauvais pharmacie lesueur brest .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico[/url] pharmacie en ligne en france pharmacie de garde herault .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico[/url] medicaments ototoxiques pharmacie leclerc oceane .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta[/url] pharmacie argenteuil coteaux des therapies alternatives .

Zatím bez slepic

pharmacie auchan neuilly sur marne pharmacie napoleon brest pharmacie de garde douai , pharmacie leclerc dinan therapie de couple aix en provence , produit medicamenteux pour maigrir pharmacie de garde zillisheim medicaments otc Ou acheter du Paroxetine comprimГ©, Paroxetine prix sans ordonnance <a href=https://faithlife.com/paroxetineenpharmaciefrance#>Paroxetine livraison France</a> Paroxetine sans ordonnance France Paroxetine livraison France. pharmacie en ligne officielle pharmacie de garde aujourd'hui nancy AEC Collection 2023 donde comprar en Argentina, AEC Collection 2023 donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34728#>Compra AEC Collection 2023 a precios mГЎs bajos</a> Comprar AEC Collection 2023 Compra AEC Collection 2023 a precios mГЎs bajos. therapie cognitivo comportementale dijon pharmacie chir argenteuil , pharmacie en ligne nl therapies used in counselling AutoCAD Map 3D 2019 venta Guatemala, Comprar AutoCAD Map 3D 2019 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34394#>AutoCAD Map 3D 2019 precio Guatemala</a> Compra AutoCAD Map 3D 2019 a precios mГЎs bajos AutoCAD Map 3D 2019 barato. traitement paludisme pharmacie grand bailly .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> therapie zen medicaments ototoxiques .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> therapie karmique traitement ronflement .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> therapies to counselling pharmacie ouverte woluwe saint lambert .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie universite brest therapies with cancer patients .

Zatím bez slepic

pharmacie angers chu pharmacie lafayette lens pharmacie en ligne strasbourg , pharmacie rue president favre annecy therapies manuelles , virginie rettel - therapies breves - hypnose pnl eft nancy therapie de couple poitiers pharmacie de garde yssingeaux Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios más bajos, Autodesk AutoCAD LT 2023 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34694#>Autodesk AutoCAD LT 2023 donde comprar en Guatemala</a> Compra Autodesk AutoCAD LT 2023 a precios más bajos Autodesk AutoCAD LT 2023 por internet. pharmacie amiens pierre rollin pharmacie françois bordeaux MS Standard 2021 donde comprar en España, MS Standard 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34779#>MS Standard 2021 </a> Comprar MS Standard 2021 MS Standard 2021 barato. pharmacie bordeaux centre ville pharmacie beauvais garde , pharmacie leclerc chambly pharmacie de garde zoubir aujourd'hui Prednisolone livraison France, Prednisolone livraison France <a href=https://faithlife.com/prednisolonelivraisonfrance#>Prednisolone Prednisolone 20mg</a> Prednisolone sans ordonnance prix Vente Prednisolone sans ordonnance. pharmacie auchan tours pharmacie rennes .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> medicaments femme enceinte pharmacie bailly paris .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> ouverture pharmacie angers pharmacie de garde urrugne .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie de garde aujourd'hui martinique pharmacie place vogel amiens .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> therapies katy pharmacie avignon test covid .

Zatím bez slepic

formation therapie act bordeaux therapie de couple montreal therapie comportementale et cognitive casablanca , pharmacie de garde wittenheim pharmacie tassigny angers , therapies alternatives definition pharmacie auchan petite foret pharmacie poitiers Windows Vista Business barato, Windows Vista Business por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34547#>Windows Vista Business venta Guatemala, Windows Vista Business barato</a> Compra Windows Vista Business a precios mГЎs bajos Windows Vista Business barato. pharmacie d'argenteuil pharmacie auchan henin Macpaw CleanMyMac X 4 barato, Compra Macpaw CleanMyMac X 4 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34345#>Macpaw CleanMyMac X 4 barato, Macpaw CleanMyMac X 4 precio Miami</a> Macpaw CleanMyMac X 4 donde comprar en Miami Comprar Macpaw CleanMyMac X 4. pharmacie de garde ile rousse pharmacie ouverte annecy , pharmacie desorme annecy therapies that have received clear research support are called Achat MS Office 2011 Home Business pas cher, Logiciel MS Office 2011 Home Business Г  vendre <a href=https://faithlife.com/fbb64d2a950e410aa811cf476f5ace55#>MS Office 2011 Home Business bon marchГ©</a> MS Office 2011 Home Business bon marchГ© Prix des licences MS Office 2011 Home Business. pharmacie nautilus amiens pharmacie auchan kirchberg .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> medicaments dangereux pour le pancreas medicaments xyzall .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> horaire pharmacie trigona bourges pharmacie en ligne qatar .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie angers rue bressigny pharmacie de garde jarny .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta</a> therapies have had considerable success produit medicamenteux pour maigrir .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://aeronet.cz/news/damage-control-hrac-italskeho-klubu-inter-milan…

Jinak dotaz, MT, neví někdo co je s Godotem, dlouho tu nebyl, doufám že po tom očkování jsou všichni v pořádku... ach jo...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

ale on jezdívá na jih na delší pobyty, tak snad si užívá dobrodiní místa bez signálu. Nebo se ho pro klid duše vzdal dobrovolně a s chutí, jako já na chatě. Nevěřím ve špatnou zprávu, on je silný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

starouškové mají nějaké potíže a měl starosti a pak už nic...

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

se přežral masa.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godot nežere, Godot si vychutnává což asi je pro mnéhé neznámý pojem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)