Kim v megatunách

Autor

Tak už nám to ti Korejčíci asi dokázali. Nejen že si umějí hrát s uranem, ale naučili se používat i vodík a dělat z něj helium za hodně velkého výbuchu. Doteď se chlubili bambardováním v kilotunách a odteď už mohou i v megatunách. Možná by se řeklo, že v tom už není takový rozdíl, ale on v tom rozdíl je. Ne pro běžného bombardovaného civilistu, ten opravdu nepozná, zda to byly tři miliony a nebo tři sta milionů stupňů celsia, co ho odpařilo, ale pro vojáky je to rozdíl sakra velký. 

Musíte mít techniku zakopanou mnohem hlouběji, letadlovou loď stačí trefit mnohem hůře, přesun vojáků znamená mnohem více opatření, zahlcení infrastruktury oběťmi je mnohem větší, zkrátka všechna nebezpečí se násobí a prodražují. A to nejde jen o mezikontinentální nosiče. Atomovka se vejde i do torpéda, nebo se dá jen tak upustit na dno v podobě hodně ošklivého dárečku. Ano, Korea třeba nedokáže dostřelit do Los Angelse, ale ponorky má. Jistě, takové ty horší, dieselelektrické, ale kdo ví, zda by nějaká nemohla mít štěstí a dovezla by atomovku někam pod Golden Gate. Termonukleární bomba by udělala velkou paseku. 

Když se nám Kim tou termonukleární bombou pochlubil, tak jich určitě má už pár nachystaných i zaměřených. A teď ví, že fungují. A ví to i Trump. a všichni po celém světě vidí, že mocná Amerika se vlastně zmůže jen na kecy. Peking, Tokio, ale i Vladivostok jsou v dostřelu. O Soulu ani nemluvím. Ne, není to o penězích a ekonomické výkonnosti. Je to jako když Samuel Colt přišel se svojí pistolí... Tehdejší reklamní slogan byl, že Bůh stvořil lidi různě silné, ale Samuel Colt to napravil. Atomovka napravuje podobné rozdíly ve výkonnosti států. 

Není zapotřebí být schopen zničit svět, stačí umět opravdu hodně bolestivě pokousat... 

A teď si to vezměte... Čína a její obchodní válka s USA. Trump hrozí dovozními cly na čínské zboží a přetlačuje se o vliv na dálném východě. Dělá ramena, je ochoten do toho dát hodně... Ale teď? Jediný, kdo opravdu ví, jak na tom Kim je, je právě Číňan... Ti jediní mají nějaké infiltrované agenty na místě. Ti jediní znají rozmístění raket, tajné skrýše i Kimovu mentalitu. Pak možná trochu něco vědí Rusové, ale každý Američan je v Koreji vidět na deset kilometrů. A Kim hrozí... 

Donald Trump přileze... přímo před Si Ting Pinga a bude se muset domluvit. Tak či tak... Jestli bude chtít válku, bude potřebovat všechny informace. Jestli bude chtít mír, bude je potřebovat taky... Všechny změny v obchodování spadnou pod stůl, žádná cla nebudou. Čína má svůj pěkný klacek na Ameriku a bude jím pořádně mávat. V Americe mohou volit koho chtějí, ale s touto matematikou nikdo nic neudělá. Zápas mezi KLDR a USA kontumačně vyhrává Čína a až z Kremlu zní hlasitý Putinův chechot, protože to on bude mít víc klidu jak od svého transatlantického nepřítele, tak od svého úhlavního zaamurského přítele. 

Bude mít víc klidu na Sýrii, Libyi, na dohody s Německem, Tureckem a vlastně i s Talibánem. Zároveň si v pohodě upevní pozici největšího světového exportéra obilovin a bude dál pěkně prodávat osvědčené zbraně co mají na obalu "testováno v Sýrii". 

A my tady v ČR můžeme být také klidní...v současném mumraji vojenských přetlačování žádná ekonomická krize nebude. Naopak bude se vyrábět co nejvíc, jen z těch šicích strojů budou zase kulomety nebo něco modernějšího... drony a lasery. Bude se makat o sto šest, bude se zbrojit, bude práce a bude chleba... A všechno dobře dopadne, protože atomová válka by se dotkla i papalášů.  Tedy všechno dobře dopadne, pokud někdo neudělá chybu a nezmáčkne ve stresu něco co nemá. Pak se může stát cokoliv. Ale na přímý rozkaz se nic neodehraje... jen s ukáže, kolik máme na to zbrojení ještě rezerv a kolik peněz se dá napůjčovat. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano - na vojnu treba peniaze. A vitazom je ten, kto vlastni svoju vlastnu tlaciaren na farebne papieriky.
Hm - cesi su na tom v tomto smere fajn. Slovaci - ti to uz v rukach nemaju.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To by v tom byl čert,aby J.Korej nenakupovala protiraketovou obranu od USA,to samé Japonsko.
Pořád tomu nemůžu uvěřit,že by si Kim přivolal na S.Kereji Americké rakety,co mě napadá,určitě by to nebyla jedna raketa,ale násobně více.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

předvádí, že má ostré ostny. Stejně jako Rusko v Sýrii předvedlo, že je akceschopné, má hártvér i softvér na válčení, že doba Jelcinova je zcela překonána. Jediný smysl - odradit predátora.

Čert ví, třeba zrovna tohle Číňané a Rusové Kimovi radí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud Donald Trump blokuje obchod s Čínou, protože je obchodním partnerem Severní Koreje, okamžitě bude svržen, říká spoluzakladatel WikiLeaks Julian Assange, který odpovídá na Trumpův tweet, který hrozí zakázáním všem obchoddovat se státy, které obchodují s Pchjongjangu. "90 procent obchodu v Severní Koreji je s Čínou. Pokud Trump zablokuje obchod s USA jenž se pohybuje kolem 650 miliard amerických dolarů, bude okamžitě zlikvidován, "řekl Assange.

Americká velvyslankyně v OSN Nikki Haley už prohlásila, že poločas diplomatických snah o jednání s KLDR vypršel, a že je třeba přijmout všechna diplomatická řešení, než bude pozdě]. To je ovšem zásadní změna její rétoriky, když ještě před 3 týdny v OSN vykřikovala, že USA se nebudou zdráhat zasáhnout v KLDR vojensky. Poté, co KLDR odpálila vodíkovou bombu, už najednou mluví o potřebě intenzivní diplomacie. Spojené státy navrhly o víkendu další zpřísnění sankcí proti KLDR, ale tentokrát jsou Čína a Rusko již proti. Zatímco po posledním jaderném testu a zkouškách raket Čína a ani Rusko sankce proti KLDR nevetovaly, tentokrát už je to jinak. Ve chvíli, kdy Pchjongjang zvládl termonukleární technologii a stejně tak i miniaturizaci bojových hlavic, tak to zcela mění situaci. Země disponuje raketami středního i dlouhého doletu, na které může jaderné hlavice namontovat. Severní Korea pochopila, že sionisté rozumí pouze termonukleárnímu argumentu.

P.S. Jsem zde prvně, hledal jsem, ale nenašel nikde pravidla pro diskusi, tak nevím, zda mohu, nebo ne vložit odkaz na můj web, kde je celý článek, z kterého jsem vložil výpis.

Zatím bez slepic

Aniž bych zpochybňoval podstatný podíl sionistů na současné celosvětové situaci a možná i na brzkém "konečném řešení celolidské otázky" (to v lepším případě) či dokonce na definitivním zániku všech pozemských živočichů větších než pět centimetrů (to v pravděpodobném, leč ještě nikoli nejhorším případě),
tak bych nehleděl výhradně TÍMTO směrem.

Na doplnění panoramatického pohledu doporučuji

http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/24777-pro-jde-zapad-na-…

Jistě - ani pak nebudeme mít zcela komplexní pohled - ale to nemá na této planetě nikdo...
Alespoň ne v reálném čase.

http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/24777-pro-jde-zapad-na-…

Zatím bez slepic

Co to má společného s článkem a s mým příspěvkem? Ten psychopat mám být já? Já jsem v mém příspěvku psal něco o nějakém "konečném řešení celolidské otázky"? Pokud reagujete na něčí příspěvek, tak se prosím napřed naučte číst český text. Pokud to neměla být reakce na můj příspěvek, tak ten svůj neevkládejte jako odpověď, ale jako nový příspěvek.

P.S. Pro admina webu. Zpětná vazba asi zde moc nefunguje. Položil jsem ve svém příspěvku slušný dotaz, odpověď žádná.
P.P.S. Ta slepice dole je hezká, ale myslím, že by byla hezčí, kdyby pod ní bylo vajíčko a ona měla otočenou hlavu na to vejce.

Zatím bez slepic