Nepatrná většina

Autor
Štítky

Osmého listopadu roku 2012 došlo v poslanecké sněmovně k bleskovému projednání a schválení zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Tehdejší Nečasova vláda si dobře vyčíhla situaci, opozice nebyla připravena k obstrukcím a tak to šlo rychle a hladce.  Zákon byl schválen dvěma rozhodujícími hlasy z nichž jeden náležel poslanci (tuším) Pekárkovi, který následně ihned nastoupil do vězení. 

Církevní restituce byly v naší zemi velmi kontroverzní téma a táhly se velmi dlouho. Jedním z hlavních vyjednavačů byl za stát i Bohuslav Sobotka, celé jednání bylo mnohokrát přerušeno a podmínky měněny. Dlouho před schválením zákona ve sněmovně už byly podepsány smlouvy mezi státem a církvemi a ono hlasování ve sněmovně byl ten poslední krok. Restuituce tehdy prošly s malou nepatrnou většinou hlasů, bylo kolem nich několik ústavních stížností. 

Pak se změnila politická situace a ona nepatrná většina se stala menšinou. Vznikla nová většina, opět nepatrná, ale o něco větší než ta předchozí. Ta teď spouští zdanění náhrad vyplácených církvím. Budou kolem toho další ústavní stížnosti, hodně se toho namluví a ve své podstatě to bude vypadat přesně jako v roce 2012, jen v obráceném gardu. 

 

Já osobně jsem se nikdy netajil názorem, že se kolem restitucí příliš nadělá. Jednak ty peníze velmi rychle přetečou zase zpátky státu, protože ve valné většině se nakonec spotřebují na platy církevních zaměstnanců a funkcionářů a přes daně, zdravotní a sociální pojištění natečou zase zpátky do rozpočtu. Bude to vlastně přesně totéž, co dělal státuž od padesátých let - platil duchovní, jen s tím rozdílem, že to v roce 2030 bude mít svůj konec a pak budou mít svůj konec i církve, protože si na sebe bez štědrého penězovodu od státu nikdy nemají šanci vydělat. 

 

Moje slova se už dávno potvrdila. Už v roce 2012 byly přijaty v té mé církvi strategické plány, které odhadovaly obrovský nárůst prostředků potřebných pro platy farářů. Od tohoto roku se každým rokem ukazuje, že prostředky jsou nedostatečné, požadavky stále rostou, církev si schválila investování do fondů, které jsou šetrné k přírodě, třetímu světu a dětské práci - tedy do fondů, které spolehlivě prodělávají, faráři si schválili nárůst platů, díky čemuž zase jednotlivé sbory musely zvýšit farářům nájemné a inkaso, díky čemuž mají faráři na živobytí pořád stejně, ale z nájemného, platů i inkasa jsou mnohem větší daně. 

Letos byly přijaty nové strategické plány, neboť po pěti letech strategie a plánování se ukázala zcestnost předchozích plánů. Církev se oficiálně rozhodla chovat se pragmaticky, což v praxi bude znamenat, že každý den, kdy ještě přijdou funkcionářům výplaty, je dobrý. 

V roce 2012 se tvrdilo, že naše církev musí v roce 2030 na každé své farářské místo od svých oveček vysbírat 350 tisíc korun a zbytek do čtyř set padesáti tisíc (což jsou tak roční náklady na jeden podprůměrný plat)  nám budou generovat právě ty výnosy z restitučních prostředků. Ve stejném roce 2012 se muselo na každé farářské místo nasbírat osmdesát tisíc. Zbytek platil stát. 

Dnes už se tvrdí, že bude nutné ročně na jedno farářské místo nutné nasbírat 650 tisíc bez pardonu. Ukázalo se totiž, že máme i rozbujelou administrativu a hromadu placených lidí, kteří ale nejsou na farářském místě. A také se ukázalo, že farářů bude ubývat, protože tolik peněz se nesežene a tak se budou některá místa škrtat. Což zase znamená nárůst prostředků na jednotlivce a tak mám skoro chuť předpovědět, že v roce 2030 bude nutné na jednoho faráře nasbírat dva miliony, protože jich bude polovina, ale církevních úředníků přibude. 

Navíc naše církev kamarádí s Milionem chvilek pro demokracii, hrdě se k tomuto kamarádšoftu hlásí a v kostelích po celé zemi mohou farníci podepisovat příslušné petice proti Babišovi i Zemanovi, vyjadřovat podporu demonstrantům a vůbec se zapojovat do odboje. Vysocí příslušníci Milionu chvilek jsou zároveň členy naší církve, ale na jejich obhajobu mohu říci, že to opravdu dělají z přesvědčení. 

Ovšem dolů na jednotlivé sbory se teď valí jedna směrnice za druhou. To víte, církve jsou v odboji, prakticky nikdo jejich financování nikdy nekontroloval, ale teď, když tak hlasitě bojují za demokracii, tak by nějaká kontrola z finančáku mohla přijít. Je tedy nutné dělat všechno dle zákona, přesně správně a raději ještě lépe, než zákon vyžaduje. V praxi to pak znamená, že třeba náš Vidlákovský sbor, musí své účetní platit měsíčně skoro 8% z částky, kterou si mezi svými ovečkami vybere. Zadarmo už by to časově nezvládla. Představte si firmu, kde jsou náklady na účetní ve výši osmi procent příjmů... 

A to ještě žádná kontrola neproběhla. Až se tak stane, to teprve bude zjištěných chyb a to teprve bude smršť nových směrnic a dalších byrokratických postupů. 

Já osobně bych už to zdanění náhrad neřešil. Já vím, že je to voličsky přitažlivé, ale svým způsobem to jen o několik let urychlí rozpad církví. Nevím, jestli to za to stojí. To zdanění totiž v budoucnu bude přesně ten bič, který budou ty skoro rozpadlé církve používat, aby dosáhly nového projednání a nových náhrad. 

Stejně tak se ta dnešní nepatrná většina v parlamentu může snadno a rychle změnit v menšinu a naopak přijít k moci skupina, která církvím popřeje sluchu. Už se to v našich novodobých politických dějinách vícekrát stalo. K tomu se přidají neziskovky, zahraniční skupiny a ti všichni budou mít o argument víc - jak byly církve znovu okradeny a proto je nutné jim dát dalších sto miliard... 

Vězte, že všechno, co se mohlo stát, už se stalo. Katolické církvi zbude úzká klerikální partaj kolem arcibiskupství a majetek jim vydělá na rentu a reprezentaci. Tu a tam o něco také přijdou, ale rozhodně to nerozmnoží. Už dneska je možná větší půlka katolických kostelů v majetku obcí a ve velkém počtu z nich už se slouží mše jen příležitostně.

Ostatní církve budou zanikat podle pravidel zániku společenských skupin - nejdřív zavírání očí před realitou, pak kruté vystřízlivění, hledání viníků, potrestání nevinných a poslední zhasne.  Fakt není nutné to urychlovat a dávat jim nový argument, na který různí Minářové a jim podobní budou slyšet. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zatímco demonstrace Minářových egoistů je věnována zde velká důležitost, ačkoli jsou velmi nedůležitou událostí. Tak si dovolím oponovat, že církevní restituce jsou mnohem důležitější věcí než článek přepodkládá.

Zdanění církevních restitucí jde chápat. Prostě je to jakýsi zoufalý výkřik, kdy si drtivá většina lidí uvědomuje, že církevní restituce byla zlodějna srovnatelná morálně asi tak se Zdeňkem Bakalou a OKD. Církev dostala štědře a požehnaně mnohonásobek toho, co jí náleželo. Spoustu příznivců v případě pochyb jednalo jednostranně v prospěch církve. Atd. Samotné církevní restituce jsou svinstvo už od první chvíle - a ze svinstva se už dobrá věc neudělá, ať se budete snažit, jak se budete snažit. Zdanění restitucí je volání těch, kterým byla umlčena huba a bezmocní koukali na to svinstvo církevních restitucí i konkrétní způsob provedení. Zůstal pocit nespravedlnosti - a potřebují nějaké zadostiučení.

Církevní restituce je jen završení řekněme tak půl tisíciletí trvajících svinstev, kdy se církev ukázala spíše jako zahraničním agentem většinou (ale nikoli výhradně) Německa a německých zájmů. Což vedlo k úřednímu ateismu Čechů celkově (= víra v Boha není často vyjádřena členstvím v církvi). Jako krásné příklady můžete vidět Halíka nebo Hermana. Nebo abslutní jistotu, kdy můžete počítat nabeton s tím, že se české křesťanské církve (katolíci, evangelíci, husité, ...) postaví vždy vlastizrádně proti Čechům, proti zájmům ČR, či českých občanů - kdykoli je za posledních 30 let ČR v rozhodující chvíli.

Ve skutečnosti už za minulého režimu byly vycvičeni rozkladní agenti církve, ale nebyla to věc komunistů. Mimochodem, opravdu věříte, že Halík byl vysvěcen právoplatně za kněze? Věříte, že Halík je věřící v Boha? Mimochodem Halík dostal doktorát za to, že ve své rigorózní práci představil křesťanství jako blbost. Tady je v České republice až příliš vysoce postavených katolíků, kteří se zjevilo tak nějak tajnosnubně, kdoví odkud.

Nakonec papež František je spíše satanovo dílo, které se silou mocí snaží katolicismus zničit. Nejhorlivější a nejzoufalejší je právě z toho, že likvidace katolické církve mu jde příliš pomalu, a přál by si ji raketově urychlit.

Jinak řečeno, celé české církevní restituce je nutné zařadit do kontextu, pak začnou dávat větší smysl, a zjistíte, že to je svinskost nad svinskost. Nikoli bezvýznamná událost.

Naši protikřesťanští potentáti ála Halík a další se snaží se vytlačit - a to s obrovským úspěchem - ze všech rozhodujících míst církve lidi věřící poctivě v Boha, a nahradit je stejnými krysami jako je Halík a jemu podobní sám. Jinak řečeno, v církvi klesá počet věřících v boha a stoupá počet smýšlejících halíkovsky.

Církevní restituce jsou jen zhodnocením, kdy halíkovci mají už velice silné zastoupení v církvi, a zároveň napojení na politiku i neziskovky. A proč si neposlat tunel domů skrze církev. Jinak řečeno, církev nepřijde o peníze ani tak způsobem, který popisuje Vidlák, ale spíše tím, že církevní restituce je stejný tunel na peníze jako OKD. Halíkovci rychle vysají peníze z církve ven, a tím ekonomické problémy urychlí asi tak 100 x. Církevní restituce pošlou více peněz Kalouskovi a podobným než církvím. Církev poslouží jako tunel, kterým to víceméně jen proteče. Budou všichni ještě čubrnět, jak rychle to spláchne prachy v církvi. V církvi už nerozhodují lidé, kteří mají na paměti zájmy církve či jsou bohabojní, ale Františkovci a Halíkovci.

Konec církve urychlí právě satanové ála František, kteří postupně dosadí na všechna církevní rozhodující místa sluníčkáře, halíkovce (rozeseté po celém světě), a rozloží církev ztrátou víry v boha - ekonomický krach přijde až ve druhé řadě.

Každý věřící si musí říci, jestli bude pro něho bližší Bůh a Ježíš, nebo papež František, Halík, Graubner, a spol.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tzv. církevní restituce nejsou restituce, nýbrž dar. To již zdůvodnil Ústavní soud, aby obhájil zřetelnou nespravedlnost, kdy fyzické osoby restituovaly majetek za podstatně nižších cen za pozemky, atd. Ústavní soud rozhodl, že tzv. církevní restituce jsou v pořádku, poněvadž stát mohl věnovat komukoliv cokoliv, když to bylo schváleno správnou procedurou (včetně hlasování zločince Pekárka, který si šel hned sednout).
Problém i řešení vidím jinde. Katolická církev vybudovala svůj majetek z veřejných prostředků - z daní obyčejných lidí a z otrocké práce nevolníků. Za tyto prostředky musela odvádět veřejnou službu, tj. starat se o školství, zdravotnictví a sociální péči. Proto byla celou dobu v pozici správce veřejného majetku a stát (vrchnost) kontrolovat, jak s majetkem nakládá. Teprve Kalouskovi se podařilo tento veřejný majetek "zprivatizovat" s jasným cílem jej postupně rozkrást.
Řešení tedy nevidím ve zdanění tohoto daru státu (tj. nás, daňových poplatníků) církvím, nýbrž v znovuzavedení veřejné kontroly nad tímto ukradeným majetkem (který ukradl Kalousek občanům). Nebylo by to nic těžkého, stačilo by opsat zákon z 1. republiky.
Dalším aspektem je to, že prý nelze smlouvy s církvemi o tomto daru majetku vypovědět a ani je zdanit. Ptám se tedy, kdo připravoval tyto smlouvy, tak nevýhodné pro stát? A kdo je podepsal? Tito lidé by měli být trestně stíháni pro porušování § 220 Trestního zákoníku, tedy porušení odpovědnosti při správě cizího majetku. Protože se nejednalo o soukromý Kalouskův majetek, nýbrž o majetek státu (nás, daňových poplatníků) a někdo (Kalousek ?), ať již úmyslně, či z nedbalosti, připravil a podepsal smlouvy, které jsou zjevně pro stát (daňové poplatníky) nevýhodné.
Pak je tu otázka, komu se vlastně ty státní peníze dávají. V případu katolické církve se nedávají katolické církvi, ale církevním knížatům. V katolické církvi totiž žádná demokracie nepanuje, tam panuje hluboký feudalismus. Biskup či opat bez jakékoliv kontroly nakládá s tzv. církevním majetkem své diecéze, resp. kláštera. Proto jsou tak církevní knížata tak vypasení a žijí v přepychu, zatímco řadoví faráři nemají do nakládání s majetkem co mluvit a žijí v chudobě. A už vůbec do nakládání s majetkem nemají co mluvit farníci. Proto bych zcela změnil osoby, kterým se budou tzv. církevní restituce vyplácet. Už to nebudou církevní knížata, nýbrž dozorčí sbor, který bude složen z volených zástupců farníků a ze zástupců prelátů. Nechceme se přeci vracet do hlubokého středověku, kdy měli biskupové a opati nekontrolovatelnou moc jak nad církevními osobami, tak i nad nevolníky svěřených vesnic (některé kláštery měl více než sto nevolnických vesnic).
Kromě toho bych pokračoval v pozemkové reformě. Nespravedlnost období nesvobody, kdy byly pozemky a lesy odňaty občinám a dány do užívání církevních i světských knížat by měla být konečně napravena a zemědělské pozemky a lesy navráceny lidu této země. Zejména, když výnosy z tohoto majetku již neslouží tomu, pro co byly církevním a světským knížatům svěřeny, tj. veřejné službě (školství, zdravotnictví, sociální služby, zajišťování průchodu spravedlnosti).

Zatím bez slepic

Kde je vůle...

Otazka je, zda za 10-20 let, až na západě vyhraje "islamismus" zase u nás najednou neobjeví rozbor pravní c měl československy stat, že cirkve to nikdy nevlastnili a meli to pouze ve sprave, takze to bylo vydano nelegalne a budou "restituce obracene", kdy jim to neseberou ,a le donutí vratit ukradeny majetek...

To co napsal vydlak o vydavani, vraceni, ukradeni, ale i ty citace zákonů apod. Jsou jenom kecy, jde o to jaky je cil, co je zrovna za doktrinu. Sak rok 1921 a ty pani, na namesti, tam neslo "hlavne o pomstu", ale jenom jinej způsob pozenmkove reformy, kter byla i v roce 1621, 1848, 1918, 1945, 1948, ale pak 1989... Tak se pridava k rade "pozemkovych reforem" i rok "retitucí", kdy se daruje majetek, ktery vlastnil vzdy stat nekomu, kdo ho pouze mel v uzivani... A co se vydava se muze vzit i zpet...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku , já bych s Vámi i souhlasil že zdaněním jde jen o jakesi gesto.Osobně bych celé cirk. restituce prozkoumal jak čapák bo dotace agrofertu. Za sebe mohu vyjádřit alespon malou nápravu kolosální zlodějiny, kdy Babiš( i když se vše co se o něm ted píše potvrdí) je hubkař a tak na úrovní kapsáře v obchodaku.Při schvalování zdanění se znovu otevřela diskuze , celkem mě zaujala u Jílkové kde ????? někdo jmeno bohužel nedám, vysvětloval jak byl a je hotov výčtový zákon , několikrát jsem se snažil něco takového dohledat a nic tedy mimo celkový výčet , pole,louky lesy, budovy peníze tečka. Těžko najdete rozumně myslící kteří církve politují popř. podpoří ,když většina populace cítí křivdu a nemá ani možnost se přesvědčit , že vše bylo v souladu s tím co bylo deklarováno náprava křivd po komunistech. Posvěcení soudu tvrzením , že šlo o dar vlastně napovídá o té zlodějině ne náprava ale dar, ach jo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je vodojem, už desítky let. Jiné věže jsou anténní stožáry operátorů.
Vysoké kostely by se daly vodorovně přepažit a najímat, ve spodních patrech by mohla jet výroba; svíčky, hostie, ornáty nebo náboje, granáty. Církve by mohly mít i svoje banky. Nevím, proč pořád brečí o peníze. Mají sepnuté ruce, či co? Nevymyslí podnikatelský záměr? Vždyť vnuknutí se u nich předpokládá. Malovat obrazy chudých kostelních myší, pálení Husa nebo Jeronýma, výroba provazů, opravny kočárů. Prodej odpustků i podomní... církev musí generovat zisk, i kdyby čert na koze...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I z daru je nutné odvést daň, stát zdaňuje kdeco a tak nevidím důvod, proč by církve měly mít výjimku. Jsou odloučené od státu, zažijí tedy všechno to dobrodiní, kterým financové stíhají daňové poplatníky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čímž vůbec nechci zpochybňovat Vidlákův text.
Pokud se ovšem budeme řídit zásadnou rovnosti práv, nic jiného nezbývá...
Můj názor na restituce je tento:
BYL U TOHO KALOUSEK.
Konec, tečka.
Je to stejná věta, jako třeba:
"Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno."

Zatím bez slepic

U čeho byl Kalousek, u toho je nutná předběžná opatrnost i bez jakýchkoliv důkazů. Kalousek je natolik špatná značka, že pouhé jeho jméno stačí, abychom nápad dále nezkoumali. Kdo by měl také chuť hledat jednu dobrou myšlenku, byť perlu, v hromadách hnoje.

Zatím bez slepic

Grazl
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Ji%C5%99%C3%AD_Grasel

tak tam bude I kalousek

https://cs.wiktionary.org/wiki/dareb%C3%A1k

synonyma k darebak

1.bídák, dacan, dareba, gauner, grázl, hajzl, hanebník, holomek, křivák, lotr, lump, mizera, neřád, ničema, padouch, parchant, podlec, sígr, syčák, šmejd, šunt, všivák, šibeničník, ksindl, zlotřilec, zmetek

+ KALOUSEK

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Nepatrná většina",
v podstatě není většina a voličů celkem už vůbec ne, ale jen a pouze podivná hra na demokracii jako takovou. Demokracii prý máme zastupitelskou, kde ale ani ten volbou zastupovaný už nemá po odevzdání hlasu možnost se vyjádřit a to ani k přesunům miliard a ani ke konání "svého" zastupitele. Může zase jen v dalších volbách vybrat figuru, co si pak 4 roky stejně dělá, co ona sama chce ...)

"Restituce",
nejsou restituce ani dar, ale právně bohužel tady platná DOHODA o narovnání.
Narovnávání je podivná pohadráková zábava, naposledy teď Ála narovnává prý podnikatelské prostředí ...

"Odloučení církví od státu",
je také takové zvláštní, až v 2030 a kdo ví, zda nebude pak další "dohoda s nepatrnou většinou", a do té doby jim budeme sypat s inflační doložkou a navíc i posílat ty sice krácené, ale příspěvky na činnost i platy.... Vidlák vidí problém v momentě, až si budou muset své rituály platit už jen věřící sami, to se dá pochopit, i když je to úsměvné. Nyní, když to platíme (přispíváne) věřícím a jejich pastevcům všichni, logicky žádný problém ani s "restitucemi" věřící nemá. (ani Vidlák)
Kdo by také protestoval, když dostává jeho spolek prachy, že? I odměna účetní je věc nabídky a poptávky, 8 % z příjmů je jen výkřik NIC víc, jde o sumu a ne o procenta. Věřící si tedy mohou najít levnější účetní a nebo si to vše účtovat sami a třeba i zadarmo. Já těm účetním tedy nezávidím, sama s účetními spolupracuji a něco tak o jejich náročné práci vím.

Daně z finančních náhrad.
Iu problém zde bude minimálně v rovině, že nejde bohužel ani o ty restituce ani o dar právně, ale právě o tu DOHODU a "pacta sunt servanda". A také i zde hraje roli faktor času, a zákony o účetnictví a o daních z příjmů. I ty daně lze totiž požadovat a státem moci vybírat jen do doby promlčení od zaúčtování smluvního nároku. A každý právník, či jeho poradce (daňový), to musí minimálně tušit. I ten mazaný Filip, co to zdanění nyní prodává jako úspěch, to jistě ví.

Však dočkejme a uvidíme, co Ústavní soud na to a kolik nás bude případné zadržení daně církvím bohužel pak ještě navíc zase stát............

A už jen třešničkou na dortu je to, že se i církve politickým aktivismem řadí do šiku politických "neziskovek", co jim na jejich politické hry (i proti nám) finančně přispíváme.

To, že kde kdo dělá užitečného idiota a to i z naivního prostého přesvědčení, není okolnost polehčující............

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nastane cas, ked bude farar robit svoju pracu zdarma a z presvedcenia....abo popri inej praci - napriklad ucitela.
A co sa tyka ekonomky... ak vyzbierate 100Kc a ona vam robi uctovnictvo za 8Kc :D - furt mi to pride ze robi takmer zadarmo :D :D :D - neviem co sa Vidlaku stazujes.....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

záleží na počtu položek, jak dlouho zpracování účetnictví zabere,... ale vychází mi to cca 2 % z příjmů a méně.
Takže pokud ta účetní pracuje bez chybičky, a ručí svým majetkem za způsobené škody,... i tak je 8 % příliš.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to dělají, ale u Husitů ;), na slovensku to popeženci dotáhli tak daleko, že být farářem znamená "být v zaměstnání", takže v sobotu nepůjde dělat pohřeb, protože o víkendu se NEPRACUJE :D A to není vtip, okolo Půchova to takto u papeženských farářů chodí...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na cirkevní restituce nejvíc tlačily židovské obce,tam jde o vracení obrovského majetku a tam začaly být prolomovány Benešove dekrety.Takže ti sudeťáci dostali impuls,že na ně časem dojde také.
Je to potřeba jasně říci,všechny cirkve byly zneužity k obohacování několika jedinců,ale od věřících vyžadovali pokoru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, nechtěl byste sepsat Váš názor ohledně islámu v ČR? Myslíte, že postupný ústup současných církví bude nahrazen islámem, nebo že se jen ateistické Česko stane ještě více ateistické? :-)

Zatím bez slepic

In reply to by IQ Tykve (neověřeno)

Trvalý odkaz

Islám považuje křesťany a Židy za lid Knihy, který jen platí džizju jako jinověrci (asi 2,5%). Ateisté jsou považováni za spolčence satana a budou vybiti, pokud nepřestoupí na islám. Jakmile islám zvítězí a zavede džizju (daň poraženým nemuslimům za to, že jim nebude ublíženo), hodně lidí na islám nakonec přestoupí, aby daň neplatili. Tak se stalo třeba v Egyptě, kde koptští křesťané patří k nejbohatším obyvatelům, protože chudí křesťané si nemohli dovolit platit vyšší daň a přestoupili na islám. příklad Kosova ukazuje, za jak dlouho se muslimové namnoží natolik, že přečíslí původní populaci. Jsou to dvě generace, 45 let. Čas zkracuje dovoz muslimů cestovkami EU. Muslimové se chovají jinak, když jsou samotní nebo v malé skupince, a úplně jinak, když je jich ve společnosti většina. Francie a Německo jsou zatím ještě země, kde se muslimové v hlásání islámu ještě krotí a chovají se relativně korektně oproti tomu, co je o chování muslimů k nevěřícím napsáno v Koránu.
Jaký bude islám v EU a jak moc bude tolerantní k jiným názorům, nakonec rozhodnou ti umírnění muslimové. Zatím vždy prohráli. Vezměme si jeden příklad z mnoha, Libanon, dříve bohatý stát, kde mohla žít všechna vyznání. Dnes je to muslimský stát.
Ateistická ČR se jen stane dalším muslimským státem a muslimové dají jednu šanci ateistům přestoupit na islám. Žádnou další.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo nas rusko opet osvobodi

a opet probehne odsun

a vsichni prestoupi na pravoslavi

ale na to bych pravda moc nespolehal

jsou Muslimove a muslimove, dost jich to bere dost vlazne, treba jako nasi katolici, ale urcite se najdou zapaleni, zalezi jen kolik jich bude procent a jake z toho budou mit majetkove vyhody

Zatím bez slepic

Jenomže ti, kteří berou nějakou ideu vlažně, jsou většinou pasivní. Ti zapálení jsou aktivní a hluční a i když je jich málo, tak prosadí co chtějí. Ti vlažní jim v tom bránit nebudou.
Jinak za příští rozhodující sílu ve světě považuji Číňany, ne muslimy. Pokud budou muslimové nějak křížit plány Číňanům, ti se s nimi mazlit nebudou.

Zatím bez slepic

Přeceňujeme význam ČR ve světě. Nikoho nezajímáme, ani ty muslimy, ani katolíky, ani pravoslavné. Nikdo nás nepřijde osvobodit, žádní rytíři z Blaníku nevyjedou a my se jen můžeme snažit s novými muslimy v klidu žít. Většina z nich je dost vlažných ve víře, těch zapálených muslimů je strašně málo.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedna věc je území získat a druhá ho spravovat. Evropa je území kde se musí pracovat a pokud se naruší řetězec vzdělání-konstrukce-technologie-výroba, tak společnost nevyhnutelně bude mířit k úpadku a zániku formou vlády oligarchů a rozpadu sociální vazeb. Domnívám se, ýe i když zde muslimové převládnou a začnou vládnout podle svého, tak i tím okamžikem začnou končit. Dovedete si například představit, co se stane, pokud ve vedení BMW (od mistrů výše) převládnou muslimové? Za pět let bude konec firmy. To samé ve Švédsku, až vládu převezmou muslimové, víte co se společností udělá první zima? Ano bude to trvat desítky let, ale vrátí se to (bolestně) k normálu.

Zatím bez slepic

Mám nezištný návrh technického charakteru.
Pokud netoužíte být považován za ženu či bigendera (dříve bisexuál),
možná by Vám pomohl můj ryze technický návrh:
Změňte svůj nick na Josef Ká, příp. Josef.KA!

Je fakt, že na Aktuálněm byl kdysi s Josefy K plus Yosifem K poněkud zmatek - já se dlouho domníval, že jste poněkud nesourodá kooperující tvůrčí skupina.

Zatím bez slepic

Všechny muslimské státy stojí za kulové a přežívají jen díky nalezištím ropy a zemního plynu nebo díky tomu, že nejsou až tak důrazní věřící. Fundamentalistické systémy typu křesťanských a jiných sekt, muslimských nebo jakékoliv jiné (třeba fašisté a nacisté) nikdy nefungovaly a vždy se pod tlakem vnějších okolností zhroutily.
Muslimy sjednocuje jen boj proti nevěřícím, jinak je to pěkně rozhádaná tlupa. I kdyby jednou vyhráli, začaly by bojovat jednotlivé muslimské sekty mezi sebou. Třeba by se byly schopny vraždit o správný postup při klekání při modlitbě nebo nějakou jinou pitomost.
Fanatici jakéhokoliv směru a vyznání nikdy nevybudují stabilní společnost bez teroru, kterým si časem znepřátelí všechny. Jako jakobíni.
Nás se stejně nikdo na názor ptát nebude. Jednoho den EK obsadí muslimové a eurokomisaři vydají směrnici, že jediným povoleným vyznáním je islám. Tak proč by s námi nějak bojovali, když svého cíle muslimové dosáhnou snáze a rychleji v Bruselu. Nbeo skrze papeže Františka prohlásí, že křesťanský Bůh je vlastně Alláh. Neomylný papež vydá encykliku a z katolíků rázem budou muslimové.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pravil v ČR Plus u jazyko-tlapačky Tachecí v rozhovoru, že v roce 1620 žilo v zemích Koruny české cca 80% protestantů, asi 15% katolíků a zbytek byli ostatní, včetně židů. Ale už za sedm let, v roce 1627, po vydání Obnoveného zřízení zemského, jsme v Čechách měli 0% protestantů a 95% katolíků. A to vše se samozřejmě týkalo i majetkových poměrů. Dá se při vědomí těchto náboženských a majetkových kotrmelců vážně diskutovat na téma "Co bylo ukradeno, musí být vráceno?"
Politická moc, suverén, prostě rozhodla, rozhodl. Jenže stejné to bylo v roce 1918, 1945, 1948 no a také po roce 1989. Takže z pohledu okradených není moc o čem diskutovat. Prostě tak to bylo.
Jinou věcí ovšem je, zda chceme, aby tu byl během deseti let chalifát. Pokud takový vývoj nechceme, potom bez ohledu na historické nedomluvy, podpořme finančně církve!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně se domnívám, že církve by mohly významně přispět k ozdravení našeho politického života v nejvyšších patrech, a to napříč názorovým spektrem:

Je známo, že zbourání Mariánského sloupu se zúčastnila i Milada Horáková.

Třeba už někdo v předstihu zakládá nadaci Milady Horákové za opětovné zbourání Mariánského sloupu.

Nebo nějakou neziskovku s transparentním účtem.
Třeba "Milión kousků mariánského sloupu pro demokracii".

Na místě popravy českých pánů by se mohl postavit prodejní stánek a v něm prodávat "Mariánský štěrk Franty Sauera" (s certifikátem pravosti).

Z výtěžku by mohl být financován provoz stálé psychiatrické ordinace v obou komorách parlamentu i na pražském zastupitelstvu s nonstop provozem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale AH ona už ta "štěrkovna" k financování i provozu ústavu, zvaného parlament ČR..... existuje a štěrk jsem my, běžní daňoví poplatníci.
A v blázinci přece každý blázen tvrdí, že je normální, on se i nejeden doktor pak z toho pobytu mezi blázny chudák pomine....a to bych tedy té stálé ordinaci fakt ten parlament a pražské zastupitelství nepřála.........

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co se týče víry, je teď moderní ekologismus. Země V4 alespoň prozatím nějak nechtějí naskočit na tu správnou ekologistickou vlnu:
https://blisty.cz/art/95967-cr-polsko-a-madarsko-zabranily-eu-aby-usilo…
Ježibabiš má u mně +.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi před měsícem jsem byl s jednou skupinkou lidí, milujících historii jako já , na exkurzi v kostele sv. Františka a v klášteře Křížovníků s červenou hvězdou u Karlova mostu.... Z vyprávění bratra který nás provázel jsem pochopil že mnišský řád se dá řítit i jinak .. jako...jako...jako firmu. Řád má nyní celkem dvacet členů, každý z bratrů má na starosti určitý segment jejich zájmů ve kterém je odborník - zemědělství , lesnictví , právo...atd..Mimochodem jsem se dozvěděl že ač nejsem ještě uplně starej a ošklivej , tak na vstup do jejich řádu už nemám prakticky nárok - přijímají se zájemci do max 35 let věku a s maturitou, po přijetí je nutné aby si dotyčný udělal vysokou školu, celková zkušební doba než je nováček přijaty za právoplatného člena řádu je 5 let. Pozitivně jsem byl také překvapený s názory na zemědělství, vodní hospodářství - úplně jakoby zde četli Vidláka... i veškeré otázky na finanční správu řády nám byly zodpovězeny ...ve zkratce úkolem řádu je rozmnožovat prostředky jim svěřené a z výnosů pomáhat potřebným- chvilku jsem si říkal jestli tohle má ještě něco spojeného s vírou???? Ale asi ano má, když jsme se dozvěděli kolik toho sponzorují jaké dávají dary nemocnicím co vše dělají pro lidi tak jsem si říkal že tohle může opravdu dělat jen někdo kdo zasvětí řádu celý život.

Každopádně doporučuju až jednou vyrazíte k nám do Prahy domluvte si předtím tady návštěvu, stojí to za to.

Zatím bez slepic

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

No až to na ně praskne, tak to je nejspíš globálně působící Vatikánská banka prostřednictvím svého PR oddělení zvaného "Svatý stolec" nechá exkomunikovat!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ostatně - co byste od Křížovníků s ČERVENOU HVĚZDOU (sic!)
čekal ?
Noumání kryptokomunystí, ani si nenechali tu svou rudou hvězdu přebarvit! Není to nezákonné ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jakožto amatérského ajťáka mě před již vícero lety (jistě víc než 10) docela udivila statistika která tehdy tvrdila, že 90% všelijakých hekrských útoků při kterých jsou do "nežádoucích rukou" zkopírována/předána nějaká ta tajená data, je prováděno nikoliv jakýmisi zlými hekry zvnějšku, ale tzv. insajdry. Insajdr je z angl. slova insider, které mi dnes např. gůgl translátor do češtiny dokázal pouze přepsat, takže překlad slova insider dle gůglu je do češtiny insider. To ACS slovník opět nezklamal, a opět pobavil a dodal tomu pěkné grády, dle něj je insider zasvěcenec. No doslovně by to bylo nejspíš vestraník :-). V každém případě se však jedná o člověka zevnitř, u firmy např. o zaměstnance který třeba prodá data konkurenci apod.
Pro světový příklad to třeba v rádoby-obdiv-vyvolávajících-žvanitelích (usa se čte jakož jů-es-ej což je tedy i jů esej = obdiv vybuzující kratší projev) byla třeba poskokyně lampasů Manning (možná doslovně cosi jako mužský [důrazný] inženýr {man - muž; [důrazný] - kvůli těm dvěma n; ing - indženýr} - ale asi to v oboru fakt přehnal, když to dotáhl až na přeoperovanou ženštinu) či poskos agentů Sněhový brloh (Snowden) - dle toho filmu o něm to ale vynesl odněkad z brlohu v teplém podnebí, a jelikož o něm z ruského chladu nebylo už dlouho slyšet, tak se zřejmě uvelebil tam, kde to jeho příjmení konečně asi lingvisticky sedí :-).

Ono prý i Gautanámo amíci z 80% naplnili díky insajdrským udavačům či zaprodávajícím
https://refresher.cz/66419-Veznice-Guantanamo-Splachovani-Koranu-do-zac…
cit. z článku:
"Zpráva, kterou vypracovala Seton Hall University, však přišla s tvrzením, že až 80 % mužů nebylo zajato Američany, ale Pákistánci a Afghánci, častokrát výměnou za něco. Ve spojitosti s těmito informacemi se povídá i o letácích, které mělo USA v některých regionech distribuovat, přičemž na nich měli nabízet 5 000 dolarů za jednoho vězně."

Vidlákem popisovaná účetní se tedy jeví jako velmi schopný insajdrský hekr, přičemž farář kterej si nechá nainstalovat dva repráčky s mikrofonem za sto táců to asi taky nijak proovečkovsky nemyslí :-). Takže jakékoliv zdanění těch naprosto nehorázně spočtených a prosazených restitucí bych viděl, že pro ty církvisty spadá do kategorie nějakých třeba 10% nepohodlných "skutků" zvenčí, ale drtivou většinu marastu si jistě dělají (i dělali a nejspíše i budou dál dělat) různí členové těch spolků sami. Vzhledem k dvojtvářnosti snad ve všem kolektivním křesťanském však budou tito insajdři jistě velebeni. Bůh ví, jestli si třeba ona účetní už ve své hlavičce nepředstavuje jak jí někde namalují na obraz jako že prý byla prý významnou světicí; a farář už si možná přihrabuje na sochu nebo alespoň bystu s jeho podobiznou jakožto budoucí součást kostelního interiéru. Ale asi to těm jejich ovečkám samozřejmě víc vyhovuje než nevyhovuje :-).

Jinak o chamtivosti různých spolkařských představitelů židů či křesťanů se zmiňuje např. Koránský verš 9:34, tudíž již něco přes 14 století nic nového pod sluncem :-).

Nicméně čím dříve by ty vyžírky zmizeli, tím myslím lépe. Ono plíživé nemoci bývají mnohdy označovány za mnohem horší než náhlé, a nemocní by se jistě z každé choroby chtěli uzdravit naráz a ne nijak plíživě. Spolky užírající úplně všem současným a k tomu i těm budoucím podle mě choroba jsou - užírají nejen z daní sebraných všem současným ať se jim to líbí nebo ne, ale vzhledem k zadlužení a jeho prý nutném splácení užírající i těm, kteří se třeba ještě ani nenarodili ale zrodí se do toho. A vzhledem k tomu jak je jejich užírání intenzivní, tak to zastiňuje i mnohou minulost, takže užírají vlastně i těm, kteří jsou již dávno pod drnem! A tudíž budou pak užírat i těm, kteří tam teprve spějí!

-----------------------------------

Vidlák tu kdysi i psal, jak že to prý měli i jeho předkové. Že vždy nakonec odněkud museli zdrhnout a usídlit se jinde. Zároveň zde nedávno párkrát zmiňoval, že by se mu líbilo, kdyby si všichni zasedli k jednomu stolu u něj a bavili se spolu všichni a že prý se o to snaží. Tak nevím jestli si nedělá prdel, nebo se neukazuje jako skrytý sofistikovaný insajdr.

Jak je to přes prdel (směrem dovnitř), je v tom totální kontrola:
Jedna z mučících technik amíků je prý strkat vězňům jídlo do zadku, aby si tělo živiny vzalo odtamtud. Ale prý jen třeba těm co drží hladovku.
https://refresher.cz/66444-Vyslychaci-techniky-CIA-Podavani-stravy-anal…
citace z čl.:
"Zdravotnický personál CIA se o rektálním krmení ve svých dokumentech však spíše vyjadřoval jako o prostředku pro kontrolu chování, resp. o úplné kontrole vyšetřovatele nad vyslýchaným."
To je zajímavá paralela s těmi všelijakými všelijak hekajícími genderysty, co požadují naprosté podrobení všech podle svých análních představ (nejspíš zaprodaných představ a jelikož už je to pouze pořád to samý, tak i vyprodaných představ).

Vidláku skutečně by někdo snažící se žít poctivě mohl k jednomu stolu zasednout s těmi, kteří např. považují za správné různá mučení a ponižování, různé fízlování a okrádání, kolaboraci a zaprodávání apod.? Nebo budou kecat že s tím sice nesouhlasí, ale beztak v tom pojedou nebo budou využívat "výsledky" z toho se objevivší?
A u toho jednoho stolu se s ním/takovými bavit jako rovný s rovným či slušný se slušným? Nebo je to (spojit všechny) spolehlivá metoda pro to po nějakém čase zdrhnout, jinak by hrozilo dostat na budku snad od všech :-)?

Ono ani světec by nezasedl s démony, neboť by je přece sežehl svým světlem, a to možná dřív než by ho vůbec zahlídli :-). A banda démonů u toho stolu nic kvalitního fakt nevymyslí :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle je stát, kde lid kdysi uživil hrad s pánem na každém kopci, klášter v každém úrodnějším dolíku a ještě posílal voly do Němec. Nevidím, že by se něco změnilo, páni i církve zůstali (i když se maskujou a schovávají za jiné) a i ty voly dál vykrmujeme a posíláme :)

Zatím bez slepic