Než začne Skřípalová zpívat...

Autor
Štítky

a nebo než se jí náhle přitíží a exne... 

Po Vidlácku sleduju kauzu Skřípal s velkou chutí. Chtěl jsem si dát ještě čas na nějaký vlastní názor, bo informací bylo málo a vařit z vody podobně jako Terezka Májová, to se mi nechtělo. To si raději počkat na solidnější informace, než se ztrapnit v přímém přenosu. Proto jsem se spíš vyjadřoval k okolnostem než k vlastnímu případu. Jenže Skřípalově dceři se nějak prý udělalo dobře a zřejmě už začala zpívat. A já bych rád řekl, co si o tom myslím, než toho budou plné noviny. 

Takže, co víme: Skřípal a jeho dcera byli nalezeni na lavičce v parku docela daleko od svého baráku. Kolemjdoucí policista se ptal, co jim je a oni řekli, že se dusí a než upadli do mdlob, prý prohlásili, že jsou otráveni Novičokem. I když kdo ví, co strážník a doktoři zaslechli. Pak tam začali běhat chlápci v žlutých pláštěnkách s maskamimezi normálními policajty a lidmi (což muselo být dobře uhozené)  a zjistili stopy nervově paralyzující látky. 

Pak se toho chopili politici... Terezka Májová o které jsem ještě na Kose napsal, že to bude první z dlouhé řady politiků, kteří se na Brexitu pořádně ztrapní a těší mě, že jsem se nezmýlil. A Boris Johnson, který vzhledem i myšlenkami připomíná Simpsonovského Ralpha Wigumma. Myslím, že už dlouho nebyl tak velký blbec v tak vysoké funkci. Ale v poslední době to začíná být spíš pravidlo. 

Po týdnech vyšetřování, obviňování a dalších keců přibylo v podstatě jen to, že se Skřípal a dcerka otrávili nejspíš doma, protože prý na dveřích toho byla největší koncentrace. 

Pokud by Skřípala otrávil Putin a jeho tajná služba, řekl bych, že by Skřípala prostě našli mrtvého a pochybuju že by on sám věděl, proč se mu náhle blbě dýchá. Že by se mu nejdřív tajný Putinagent legitimoval, oznámil mu, že ho otráví Novičokem a pak by to udělal... to je dost evidentní blbost i na Vidlácké myšlení. Skřípal ale věděl, co ho dostalo. 

Druhá věc je, že se nervovou bojovou látkou otrávili výběrově dva lidi a nikdo jiný. Lidským rozumem se nabízí jediné východisko - otrávili se někde uvnitř. Někde, kde se jed nerozšířil. Když pak vyšetřovatelé začali mluvit o jejich domě, celkem to zapadlo do sebe. Další pěknou drobností je, že si oba v mobilech vypnuli GPS. 

Na mě to dělá dojem, že se Skřípal na stará kolena a vysoký standart živil jako pašerák. Jednou zrádce, vždycky zrádce - co dělat, když nesmíte z Británie, prachy docházejí a vy máte žaludek na zrazení vlastní země za peníze. Tož začnete si přivydělávat prací pro zlí lidi. Kontaky do Ruska máte, ledacos umíte obstarat, pracujete pro agentury vyrábějící fake news, já to vidím, že se chtěl pokusit o svůj největší majstrštyk. 

Dcerenka mu přivezla z Ruska cosi zajímavého, doma si to připravili pro zákazníka - taková věc je dražší než zlato. Akorát se něco nepovedlo a zřejmě se toho stopově nadýchali. 

Já bych to viděl asi takhle: Skřípal s dcerenkou si vzali zboží, nevšimli si, že obal je vadný, šli s tím ven, předali to zákazníkovi, pak se jim udělalo nevolno a došlo jim, že se něco nepovedlo. Proto dokázali ještě zahlásit strážníkovi, co se jim asi stalo a zbytek už byl lékařská a policejní rutina. Přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Obejde se to bez hloupého Putina, který zapomněl nechat Skřípala zabít v ruském lochu, obejde se to bez zhrzených starých agentů, obejde se to bez etiky tajných služeb. A hlavně - nemusíme to vysvětlovat zlou vůlí, ale postačí za tím vidět trochu peněz a lidské blbosti. Faktory o dost reálnější než konspirační teorie. 

Docela se zasměju, jestli se ukáže, že z mezinárodního vyjádření solidarity bude mezinárodní vyjádření debility. 


 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Kdyby to byla soukromá věc Skripala a podsvětí,tak to mělo úplně jiný děj.
Mohlo to být jak píšete,ale zákazníkem mohl být někdo M16,nebo někdo z té blízké chemické továrny.ale bez vědomí M16,by si to netroufli.
Moc tomu nevěřím,tuto látku si mohli opatřit oficiální cestou.
Mne jde o něco jiného,proč okamžitě vystartovala Mayová,proč taková publicita až mezinárodní,proč žádost států o pomoc v nařčení viníka a hned trestat Rusko.
Počkáme si ještě,ale nevím,jestli nám bude do smíchu,protože díra se musí zalepit ještě větší záplatou

Zatím bez slepic

Nejde o pohrobka Karla Maye, ale o britskou ministerskou předsedkyni, která nějak chce ošidit Brexit. Že tedy nějak v EU nakonec zůstanou, i když je na Brity zlá. Tak využila Skřípala s dcerou a jejich otravy. Rázem je z toho jednotné vyjádření postoje, vždyť Britové jsou naši a Putin cizinec. Nakonec se slzou v oku vystoupí s Borisem a vysvětlí národu, že jako Brexit chtěli, ale když na ně ti zlí Rusové útočí, už teď, sami by se neubránili a musí v EUropě zůstat. EK jim udělí pár výjimek, aby to Brity tolik nebolelo, ve smyslu, že omezí zaměstnání lidí z EU v Británii (tedy onen proslulý polský instalatér a zdravotní sestra), ale naberou si pár muslimů, aby se ukázali multikulturně vstřícní. Britové si nadále ponechají libru a budou v takovém volnějším svazku s EU. To vezme vítr z plachet Skotům a severním Irům, a Británie zůstane jako dosud. Velká města plně muslimská, poklidný venkov anglický ještě jednu generaci. Za 20 let se britská královská rodina kompletně zahalí, muži si nechají narůst plnovousy, ženy skončí v burce a kromě koní začnou chovat velbloudy. Muslimský britský chalifát se stane skutečností. Zatím ještě takový neutrální pákistánský, k radikalizaci dojde, až tu nebudeme. :-)

Zatím bez slepic

jestli vy jste netrefil hřebík! Já celou dobu přemítám, proč tak nesmyslně a riskantně zvyšujou mezinárodní napětí - a tohle zní velmi logicky.
Osobně si myslím, že výsledky vyšetřování v kauze Skřípal (stejně tak jako v kauze Kuciak) se v nejbližších třiceti letech nedovíme: buď proto, že budou v příkrém rozporu s ofiko tvrzeními, nebo proto, že budou příliš banální.

Zatím bez slepic

nevím, jestli vás to potěší, nebo spíš ne, ale posílám vám tu citát od bývalého zpravodajce, pana Schneidera:

"Závan reality

Borisem Johnsonem končí pasáž o spikleneckých teoriích, ale současně jím začíná i pasáž realistická. Tak vnitřně konzistentní je tento politik. Když byl totiž zase jednou v ráži, vyslepičil skutečný britský zájem na celé aféře: „vyhošťovací vlna je skvělý signál pro éru po brexitu“. Takže odejít z Evropy, ale současně tam i tak trochu zůstat. Jako Werichova Princezna koloběžka – trochu oblečená, trochu neoděná. Jako Boris Johnson – trochu učesaný, trochu ne."

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/schneider-kauza-skripal-priznak-konce-civ…

Zatím bez slepic

Jenom bych doplnila drobnost. Skripalova zazracne ozila odpoledne toho dne,kdy se rano postavila Cina za Rusko,velice ostre, s poznamkou ze zapad je jen mala cast sveta. Cetla jsem to na hlavnespravy.sk, ale z mobilu neumim dat odkaz.
Snad nerusim, jindy si chodim jen cist) Pekne svatky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zpověď Skřípalové má 2 varianty:
- Skřípalová bude mluvit a vzpomene si na to, že flakon voňavky, co v něm byl to VX, ji daroval Putin.
- Skřípalová bude chtít mluvit něco jiného než v bodě jedna, ale v tom případě se jí velmi ale velmi přitíží a už nepromluví vůbec.

Dovedete si někdo představit, že by teď po všech těch nařčeních, ostrých slovech, vyhošťování, plamenných projevech v parlamentech Skřípalová řekla něco jiného, než že za všechno může Rusko a Putin? Já ne.

Takže Skřípalová řekne co má a celá věc bude mít druhé, ještě ostřejší kolo. HOWG.

Zatím bez slepic

Nechte toho Admirále. Vaše poslední věta je samozřejmě naprosto správná a to mě děsí jako Myrunu ukradený rohlík. Prý Skřípalová už vypovídá a navíc nechtěla nikoho z RF u zpovědi. No bodejť by jo. Sama nejspíš nic neví jak je na tom starej Skřípal a tak je jednoduše pod tlakem a přiznání musí vyhovovat Májový sračce, jak tady někdo poznamenal již dříve. Mám jen takovou poznámku pro Vidláka.Ta povedená dvojka Skřípalovic ještě po tom co odešli z domova a potřísnili kliku Novičokem poklidně odešli do parku a krmili kachny(samý kachny). Taky protože mají dobré srdce a kachny mají rádi tak se podělili s nějakým chlapcem o skývu chleba, aby v krmení pokračoval, protože už jim nějak bylo nevolno. No kdyby věděli, že je to Novičok, tak by to tomu chlapci nespíše nedávali, ale taky je možné, že jim ještě špatně nebylo, ale to zas nesedí z pohledu rychlého účinku látky. U této látky jak se ví, tak zabíjí jakékoliv množství, tedy i více než nicotné a prakticky okamžitě, jedná se o minuty. Takže když jim už prý tekly sliny a dělala se jim pěna u úst, nejspíše by byli ve stavu , kdy nemohou nic sdělit. Začínají se dusit a jen sípají. Co je ale opravdu velice zajímavéje, že policie z toho mírumilovného městečka s krásným parkem a kachnami měla fotky toho chlapce a několika dalších osob, které se Skřípalovými přišli do styku.Nejspíš má toto městečko i zde rozmísťené kamery, ale ty fotky jsou spíš z nějakého aparátu a ne z kamery. Já myslím, že je to záhada?

Zatím bez slepic

Je to, jak píše Koechner, příprava na válku. Operace pod cizí vlajkou jak vyšitá.

Zatím bez slepic

Dá se říci, že Julie Skřípalová už dlouhý život mít nebude. Až řekne, co má (nebo něco jiného), přitíží se jí, nebo ji porazí neznámé auto. Dnes se dají agenti v Británii vraždit určitě snáze vousáčem s nožem, mačetou nebo pistolí za výkřiku Alláhu Akbar. A nikdo by nic nepoznal.

Zatím bez slepic

Bylo to po litru voďoura, pěti pívech a třech litrech rybízáku. A slintal jsem taky. Jestli ten novičok nebyl už tenkrát v rybízovém božolééé.
A taky jsem se srovnal po pěším pochodu. Akorát, že jsem z toho rybízového novičoku furt padal. Ale nakonec jsem to vybojoval.
Z kocoviny jsem se pak dostával pomocí šumavského bylinného.
A to byl teda hnus. Zlatej rybízovej novičok.

Zatím bez slepic

to je strašný binární nervový jed. Obzvlášť, pokud použijete vodku Pražskou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vlkovo rozklad se shoduje se s tím, co jsme zde snesli na hromadu a k čemu jsme tady došli.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo , Vlk to pěkně shrnul a ještě pár věcí přidal. Nějak mi z toho slejdu prezentovanýho GB vypadl ten rybníček s těmi kachnami. To mě moc mrzí, já mám rád, když lidi krměj kachny. No a to musíte uznat Admirále, že je to záhada. Taková pěkná věc o Skřípalových a oni ji vyřadí jako nadbytečnou. Jo , jo, je to záhada. Myslím si, že na to jeden lidský rozum nestačí.

Zatím bez slepic

Samozřejmě,že se to s tím rybníčkem muselo vypustit.Protože by to nám,dříve narozeným,kteří se za minulého režimu učili pečlivě číst mezi řádky,příliš jednoduše naznačovalo,že i to vše ostatní je pouze a jenom KACHNA!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skripal je take multifunkcne zariadenie. Posluzi ku kadecomu. A podla mna to vyzera na hlavne eso na aktualne MS 2018 vo futbale v Rusku.
Znizenie doerihodnosti, znizenie navstevnosti zo zahranicia, mozno nejeku genialnu hlavu napadne aj bojkot... a teda znizenie ziskovosti....
Zapad skusa mozne aj nemozne, aby nasiel skulinku v ruskej obrane. Len rusi drzia ako hluchi dvere a su coraz odvaznejsi - vid. dorovnavanie poctu diplomatov s Britaniou. Ako v pokri.... orovnavam a prihadzujem :D. Som zvedavy, kto drzi v tejto hre bank.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to ohledně toho mistrovství je nám zdejším diskutérům jasné už déle a dnes jsem si přečetl i vyjádření Marie Zacharové, že to taky tak vidí. Samozřejmě to viděli již dříve a proto se snažili celou věc moc neeskalovat, nyní si již uvědomují, že to stejně nezachrání a tak začínají tlačit na pilu. Prostě již jsou jak se říká v koutě a teď to teprve začne. Asi se budem divit a dokud to těm blbcům kteří se přidali k vyhošťování diplomatů nedojde(ale proč by to mělo dojít zrovna Stropnickýmu a Babišovi), že se opravdu přibližuje válečný konflikt a nezačnou brzdit, tak to nakonec v ten konflikt vyústí. No a protože neštěstí nechodí samo, tak se k tomu přidá i snaha o zastavení Severního proudu 2 a ještě se něco přihodí jako bonus.. No jo, kdyby to komentoval Švejk tak víme co by řek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odkud víme, že Julia je fit? Z mainstrímu. A že mluví? Z mainstrímu. Viděl někdo třeba ve zprávách, jak komunikuje? Ne.
Nemám žádný důvod věřit mainstrímu, zatim z nich nic rozumného nevypadlo. Jestli se dovíme, že to zpytlíkoval Rus a Putin osobně a říkala to Julča, tak je jasno, ze děvenka se nejspíše neprobrala a mluvila ze spaní. Nevim jak vy, ale po těch hromadách sraček, co z hlavního proudu padá, nějaké kecy o probuzení neberu. Obzvlášť když to tvrdi oficiální meedia.

Zatím bez slepic

Prč bych měl močůvkářům, co mě krmí trvale nesmyslema věřit něco, co píší. A ještě pokud je zdroj tak pochybný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes byla zveřejněna další analýza ruského politologa V.V.Pjakina ze 26.3. opatřená českými titulky.

Pjakin je známý tím, že lokální politické události začleňuje do globálního kontextu, takže někdy nabízí zcela překvapivé souvislosti. Mnohdy je náročné sledovat jeho neobvyklou logiku, ale stojí to za to si ho jednou za ten týden poslechnout. Tentokrát mimo jiné komentuje i akci Skripal.

Jen pár výroků Pjakina z tohoto posledního záznamu:
-------------------------

Hrát s podvodníkem podle jeho pravidel znamená prohrát. (Mimochodem, tahle věta by se měla donést Babišovi.)

Nesmíme nic dělat stejně jako Západ. Vždy musíme odpovídat asymetricky. Ten náš brífing... Předvedli jsme novou diplomacii. Budujeme nové mezinárodní vztahy a tím se od nich lišíme.
Zadruhé. Nic nesmí být podnikáno v režimu hysterie. Jestliže u někoho vyvolají hysterii, je lepší stáhnout se stranou a počkat, dokud ta hysterie neutichne.
Musíme uplatňovat svou vlastní politiku jak tu informační, tak tu diplomatickou.

Na Západě je společnost neuvěřitelně ideologizovaná, cenzurovaná. My jsme si zvykli žít ve svobodné demokratické zemi, protože i při všech jejich mínusech jsme tou nejsvobodnější a nejdemokratičtější zemí na světě. A také jsme zemí s nevětší mírou suverenity bez ohledu na to, že je stále ještě z hlediska mnohých parametrů omezená.

https://www.youtube.com/watch?v=GC2FEVOiiI4

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ruské ministerstvo předalo Británii seznam čtrnácti otázek k případu Skripalových:

1. Proč Rusku byl odmítnuto právo konzulárního přístupu k ruským občanům zraněným na britském území?

2. Jaké konkrétní protijedy a v jaké formě byly podány zraněným a jaké protijedy měli britští lékaři na místě incidentu k dispozici?

3. Na jakém základě byla Francie zapojena do technické spolupráce při vyšetřování incidentu, při němž byli zraněni ruští občané?

4. Informovala Velká Británie Organizaci pro zákaz chemických zbraní o zapojení Francie do vyšetřování incidentu v Salisbury?

5. Jaký vztah má Francie k incidentu se dvěma ruskými občany na území Británie?

6. Jaké normy procesní legislativy Velké Británie umožňují zapojovat do vnitrostátního vyšetřování zahraniční stát?

7. Jaké důkazy byly předány Francii ke prostudování a provedení vlastního vyšetřování?

8. Byli francouzští specialisté přítomni při odběru biomateriálu u Sergeje a Julie Skripalových?

9. Byla provedena analýza těchto biomateriálů francouzskými specialisty a v jakých konkrétně laboratořích?

10. Má Velká Británie k dispozici výsledky vyšetřování provedeného Francií?

11. Byly předány výsledky francouzského vyšetřování k dispozici Technickému sekretariátu Organizace pro zákaz chemických zbraní?

12. Na základě jakých znaků byl stanoven ruský původ otravné látky použité v Salisbury?

13. Má Velká Británie kontrolní vzorky bojové otravné látky kterou britští představitelé nazývají Novičok?

14. Byly v minulosti ve Velké Británii vyvíjeny vzory bojové otravné látky typu „Novičok“ nebo jeho analogie?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneca.
Anglání provedli prohlídku Ruského letadla,že můžou převážet zbraně.
To není jen tak,něco Angláni chystají ve větším.Taková akce může ještě více zhoršit napjaté vztahy mezi Anglii a Ruskem.
Takže můžeme čekat prohlídky Anglických letadel v Moskvě.To je také to,jak říkal Pjakin,Anglíni si myslí,že jsme povinní se uklonit Anglii,ať na nás vyžadují cokoliv.Mám takové tušení,že spíš Angláni,potřebovali do toho letadla něco vložit,proto nechtěli kapitánovi povolit,aby byl u celkové prohlídky.Osobně bych to letadlo odstavil a důkladně prohlédl,když víme,že letadlo jde sundat i trochou trhaviny,odpálit dálkově třeba za měsíc.

Zatím bez slepic

Doufám, že v Rusku nedá nikdo pokyn k reciproční prohlídce britského letadla. Případná havárie tohoto z příčiny výbuchu na palubě by jistě stála za životy těch 270 bezcenných. Ale je to asi jedno, stejně by v takové situaci nikdo neřešil, že se žádná prohlídka nekonala. Snad jen vlastizrádce Zeman by chtěl její existenci ověřit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ne, to si nemyslím pane Zemědělče. To byla jen další provokace. Všiml jste si že západ provokuje a pak křičí, že RF se brání a vlastně ty vztahy zhoršuje. Je to taková dětská hra. Hoši se perou a když je jednomu trochu víc ublíženo, tak to jde žalovat mamince. Že rvačku začal , to samozřejmě nikoho nezajímá. Maminka jde trestat. Jim skutečně jde o to vše vyhrotit do maxima a to se jim daří. A jak řekl Stropnický , jsou to naši partneři a někdy je potřeba se tozhodnout a na důkazy nečekat, protože to stejně nikdo není schopen zjistit a nebo by to trvalo dlouho a kdyby se čekalo, tak ta druhá strana bude ve svých zločinech pokračovat. Tak a je vymalováno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Hnidopich.
Já zase myslím,jak si to myslíte Vy.
Sice to známe,že se něco objeví až po padesátých letech,když se uvolní nějaké archivy,to už houby platné pro nás.

Zatím bez slepic