O vánočních zásilkách

Autor
Štítky

Když jsem byl malý, dělali jsme s kamarády klasickou klukovinu. Chodili jsme zvonit na domovní zvonky a pak jsme utekli a měli hlínu z toho, že se paňmámy rozhlížely na prahu a nadávaly. Nikdy by mě nenapadlo, že z toho Česká pošta udělá byznys…

Já už rok rozesílám knížky a dělám to s Českou poštou. U nás ve Vidlákově to s nimi funguje skvěle. Holky na pobočce jsou milé, ochotné, převzetí plné tašky zásilek trvá pár minut, hezky si u toho popovídáme o životě, vesmíru a vůbec a vlastně se těšíme, až další den přinesu další tašku.

Dál už to tak dobře nefunguje… Přibližně jedno procento zásilek prostě nedojde. Nikdo je nevyzvedne. Většinou proto, že ani nezjistí, že nějakou zásilku měli dostat, a že na ně čeká na poště. Někdy je to i moje vina, nebo vina nedostatečně napsané adresy, ale většina reklamací jde na vrub toho, že po čtrnácti dnech mi pošta tu knihu vrátí nazpět.

Poslal jsem toho už tolik, že mám přímo vytipované lokality, kde se dají čekat problémy. Především Praha, tam to mají blízko k Rakušanovi na ministerstvo, tam se hodnotová politika už přelila i do provozování třidírny zásilek a pošťáci nejspíš mají v zadnicích vrtule, aby svoje stále větší rajóny stíhali. Tam už v mnoha případech snad ani nezazvoní ani nenapíší upozornění, prostě předstírají, že to udělali a nechají zásilku ležet na poště. Praha představuje asi pětinu mých zásilek, ale víc než polovinu reklamací.

Všeobecně se dá říct, že čím menší vesnice, tím spolehlivější doručení.

Teď v týdnu se mi poprvé stalo, že mi pošta vrátila v jeden den víc nevyzvednutých zásilek, než jsem odesílal…

Vánoce… Pošta zavádí novou službu, vyzvednutí zásilky u odesílatele… Už dopředu nám hlásili, že nebudou stíhat… Ano, doručení se o den prodloužilo, ale že budou doručovat tak blbě, to bych tedy nečekal. Je vidět, že Rakušanova opatření na záchranu pošty právě začala fungovat… stačí vánoční nápor a všechno se hroutí…

Co se divím, hroutí se všechno, proč by zrovna pošta měla být výjimka… nota bene, když se o ni stará dozimetrické hnutí STAN.

Proč to všechno píšu…

I přes zvýšený vánoční nápor se mi daří odesílat všechny knížky, trička a ostatní předměty nejpozději druhý pracovní den od vaší objednávky. Pokud jste si něco objednali v neděli, v pondělí je to v obálce a na poště. Pokud jste si něco objednali v pondělí, odesílám nejpozději ve středu. Čtvrteční objednávky jsou v pátek na cestě. Páteční objednávky odejdou nejpozději v pondělí.

A pošta selhává…

Pokud na svojí zásilku čekáte už týden a stále ji nemáte, je dost pravděpodobné, že už ani nepřijde, protože chudák pošťák musel vynechat některé úkony, aby stíhal. Třeba vylézt z auta, zazvonit a když do třech vteřin nikdo neotevře, tak rychle ujet.

Jsou vánoce, leckdo jste knížky ode mě chystali jako dárek pod stromeček. Nechci vás zklamat. Proto, pokud vám zásilka nepřijde do pěti pracovních dnů od objednání, ozvěte se mi. Obratem ji pošlu znovu, ať vám nezkazím obdarovávací záměry. Jen se mi prosím ozvěte na vidlácký mail.

Třetí knihu budu rozesílat od 18.12.2023, skoro přemýšlím, jestli všechny ty zásilky neudělám dublovaně, aby to fakt všem přišlo.

Od roku 2024 budu muset přejít na nějakou Zásilkovnu nebo tak něco. Teď mi ale prosím odpusťte, že jsem staromilec a byl jsem rád, že mohu posílat zásilky i bez nějakých aplikací v mobilu a elektronického placení a dalších ptákovin. Že jsem si prostě natisknul štítky, nalepil je na obálky, odnesl na poštu a zaplatil v hotovosti.

Děkuji vám všem za neutuchající podporu. Jste to vy, kdo mě naplňuje optimismem, navzdory všem překážkám, které jsme spolu museli překonávat. Vážím si vás a doufám, že jednoho dne budu moci říci, že jsem se s každým svým čtenářem setkal osobně.

Váš Vidlák

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (183 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku...

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

... I na kom bude záležet.

Podle komentátora Tomáše Vyorala zdejší vyvěšovatele vlajek opustí zájem o Ukrajinu jen co toto téma zmizí z politického a mediálního hlavního proudu. „Principiálně za to vlastně ani úplně nemohou. Neb v oné propagandě vyrostli, jsou jí denně masírováni,“ míní s tím, že propaganda je přítomná v podstatě všude. Věnoval se ale také otázce, co by se stalo, kdyby kvůli prohrané válce masivně zesílila migrace z Ukrajiny. Ne příliš optimisticky.

Jak to někteří hezky popsali, napadlo nám na začátku prosince a konci listopadu několik desítek centimetrů globálního oteplování. Okamžitě se objevili ti, kdo začali připomínat, jak města zapadaná sněhem buď nic neznamenají, nebo jsou dokonce důkazem klimatické změny. Nemohou si za to ale dotyční sami, když doslova z každého trochu vybočujícího jevu v počasí dělají hned nezpochybnitelný důkaz, že mají pravdu?

Předně je dobré nezapomínat, jak globalisté a jejich užiteční idioti přešli jako by nic od zprofanovaného pojmu globální oteplování k trochu obecnější a „věrohodnější“ klimatické změně. Za kterou ovšem, jakkoliv se nám snaží nalhávat opak, v drtivé většině nemůže člověk, ale sama příroda. A k vašemu dotazu. Ano, každý sám do velké míry svého štěstí i neštěstí strůjce jest a každá akce vyvolává reakci, takže si za to aktivisti a samozvaní majitelé jediného správného názoru mohou tak trochu sami.

Čas od času probublá téma eura, jehož zastánci zde porůznu tvrdí, jak by zastavilo inflaci, přineslo cenovou stabilitu a bůhví co ještě. Danuše Nerudová nyní argumentuje tím, že pro euro už je většina ministrů. „K falešným národoveckým komentářům bych jen dodala, že přijetí eura z nás menší Čechy neudělá,“ říká. Jak to může vědět, když se považuje za Evropanku?

Danuše Nerudová, dle jejíchž slov je její největší nevýhodou, že je mladá a krásná, bude tvrdit vždycky to, co se tvrdit má, nebo se to tvrdit má, a tak je to správně, a tak to má být. Přijetí eura není o menších Češích, ale o dalším omezení zbývajících střípků suverenity. Nebo spíš pidistřípečků. Spojovat přechod k euru se zastavením inflace, kterou z drtivé většiny vytváří, eskaluje a udržuje svými kolaborantskými kroky a rozhodnutími proti zájmu Čechů vládní establishment, je pak demagogie nejhrubšího zrna. Nebo u Nerudové spíše hloupost pro ni tak typická.

Já bych zde rád zmínil i slova pravdy a lásky z úst Pavla Šafra, protežovaného labilního blogera z pofiderního plátku Forum24. Na tato krásná slova upozornil na facebooku kamarád Petr Macinka. „Je to naprosto absurdní a zaostalá stupidita. Od sedmi let jsem chtěl mít v kapse marky a ne koruny. Koruna je dětinská a trapná kulisa kreténského národního státu, který už naštěstí reálně neexistuje. Žije už jenom v hlavách zbolševizovaných vlastenců.“ Inu není nadto plivat na zemi, v níž žiji, a povyšovat se nad ni a nad velkou část místních lidí. Inu za pár německých „marek“ pozře Šafr kdejaký párek.

Podle ČT potravinářská inspekce zahájila kontroly doma napečeného cukroví, které lidi prodávají. Hrozí prý až desetitisícové pokuty. Jde to na rozum? To už skoro zavání tím, že chtějí lidi naštvat.

Soudruzi současní chtějí předehnat soudruhy minulé ve snahách kontrolovat všechno a všechny a poroučet větru či rozdojovat kozla. A docela se jim to už i daří. Teda ty přebujelé ambiciózní snahy

Na Ukrajině se v mezičase začíná situace lámat. Zbraně docházejí, proukrajinské účty jsou plné pesimismu, v USA ne a ne schválit pomoc. Zelenskyj má prý strach z popularity Zálužného. Sledujete tuto situaci? Co myslíte, že zdejší podporovatelé Ukrajiny udělají, až bude opuštěna Spojenými státy?

Sleduji ji zpovzdálí a nikoliv na denní bázi. Nicméně zdejší vyvěšovatelé vlajek z povolání – ať už ukrajinských, izraelských, kteří jsou nezřídka rovněž vyznavači koronafašismu – opustí Ukrajinu, jakmile ji opustí mediální a politický hlavní proud. Neb jde často o lidi, kteří nemyslí vlastním rozumem, postrádají logické uvažování, kontext a historické znalosti. A principiálně za to vlastně ani úplně nemohou. Neb v oné propagandě vyrostli, jsou jí denně masírováni a bohužel nejsou schopni, nebo ze strachu nechtějí otevřít oči, prohlédnout ji a otevřít se realitě, která ve skutečnosti může být poněkud jiná – ne-li zcela inverzní, k tomu, jak nám ji předkládá režimní propaganda. Ať už ve škole, v médiích, kultuře a jinde.

Objevila se také myšlenka, že když bude Ukrajina obsazena, tak se její obyvatelé sbalí, otevřou se hranice a utečou do Evropy. Už půl milionu uprchlíků přineslo určité problémy. Co myslíte, že by se stalo, kdyby jich bylo řekněme dvakrát tolik?

Pak by to logicky bylo nikoliv dvakrát, ale násobně horší pro obyčejné české občany. Neb se můžeme vsadit, že farizejové vládnoucí garnitury pod taktovkou Petro Nutelly Fialenka by všem těm „návštěvníkům“ okamžitě dali veškeré zbytky toho, co si ještě Češi, Moravané a Slezané dokázali z úspor udržet.

V ČT končí Jakub Železný, prý ze zdravotních důvodů. Znamená to podle vás, že práce moderátorů v ČT bude kvalitnější?

No tím, že na čas odejde jeden a zbytek demagogů zůstane, tak se zas tolik nezmění. Nicméně Kubík vzhledem ke své evidentní labilitě, mindrákům – či závislosti? Nevím – a zejména neprofesionalitě a zaujatosti vůči jemu nepohodlným hostům měl skončit, nebo spíše být odejit už dávno. Ovšem neklesejme na mysli! Jak Železný zmínil, tak už v novém roce bychom měli mít opět tu čest jeho narcismus a nadego štědře placené z našich kapes vídat na obrazovkách nevyvážené, neobjektivní a závislé ČT. Takže milí diváci nemusejí věšet hlavy a mohou se těšit na další dávky aktivismu, lží a nenávisti ohánějící se pravdou a láskou.

Pětikoalice navrhuje, že by se už v roce 2025, tedy v dalších parlamentních volbách mohlo volit korespondenčně. Myslíte, že jim to pomůže? A hlavně, jaké budou záruky, že nám tu někde nepřibude pár tisíc hlasů?

Jak neustále opakuji: Kdyby volby něco změnily, už dávno by je zrušili. Nicméně je fakt, že korespondenční volba je jen dalším z neprůhledných, netransparentních nástrojů, který se dá využít ve prospěch jedněch a neprospěch druhých. Ostatně stačí se podívat na poslední zcela evidentně cinknuté americké prezidentské volby, při nichž tuším oba adepti získali rekordní počet hlasů. Přičemž vyhrál senilní nesvéprávný děda s pedofilními sklony, který si už tehdy svou vnučku pletl s mrtvým synem. No a korespondenční hlasy v tomto volebním souboji připomínajícím volby v Lesothu – omlouvám se Lesothu – hrály nezanedbatelnou roli. A ano, ony korespondenční hlasy mohou současné kolaborantské pětidemoliční vládě pomoci. A záruky, že nám nepřibudou tisíce hlasů nebudou žádné. Tím spíš, když v čele Ministerstva vnitra stojí odkojenec Aspen Institutu a kolínský křivák Rakušan.

9. prosince 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)

a někteří by se do ní zase vraceli. Jak rusky tak ukrajinsky mluvící.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

------------------------------------------------------

Za prodej vánočního cukroví vám hrozí

od Státní zemědělské a potravinářské

inspekce pokuty v řádu statisíců.

A Piráti navíc chtějí zakázat prodej

živých kaprů.

Aneb jak buzerovat lidi i tam, kde se to

zdá nemožné. Prostě klasické

pětikoaliční Vánoce.

(z FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.7 (92 hlasů)

pamatujete povinně oddělené místnosti pro kuřáky v hospodách a restauracích po celou otvírací dobu, nejen v době podávání obědů?

Pamatujete povinné vybavení tzv. praček vzduchu, které se dnes válí kdoví kde?

Pamatujete varování senátora Jardy Kubery, že tohle je začátek diktatury a totality?

Dobře si ty kapry pamatujte! Až budou jenom v hitlermarketech zalitý folií , bez hlavy, bez datumu porážky, země původu JEWUNIE, vnoučata vám nebudou věřit, že kapři se chovají v rybnících a jsou opravdu živí.  

Víte, kde se vyrábí kuřata, kachny, vepřové maso, hovězí maso.... ukážete to na mapě?

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

jíst na Vánoce psa, ať si ho klidně jí, co je komu do toho ? Tedy pokud to není chovatel toho psa ??

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

---------------------------------------------------------------------------

Nejsme prodloužený obývák rodičů“. Školka v Hamburku nebude mít vánoční stromeček

Na vlnu rozhořčení rodičovské veřejnosti narazilo rozhodnutí jedné mateřské školy v Hamburku, že ve třídě letos poprvé nebude vánoční stromeček. Vedení školky ke kontroverznímu opatření přikročilo zjevně s ohledem na děti z rodin vyznávajících jiné náboženství.

Rodiče byli o rozhodnutí informováni písemně. „Jako tým jsme se rozhodli, že nechceme vylučovat žádné dítě a žádnou víru,“ stojí v dopise, z nějž citoval deník Hamburger Abendblatt...

Zmíněná školka je jednou ze třiceti, které provozuje nadace Kindergärten Finkenau. Její vedení ponechalo na jednotlivých zařízeních, jakou sváteční výzdobu letos zvolí, potvrdila podle deníku Bild členka představenstva nadace….

Neexistuje pouze jedna tradice a není možné dodržovat všechny zvyky,“ uvedla Köstnerová s tím, že školka „není prodloužením obývacího pokoje rodičů, ale vzdělávací institucí“.

Z „vánočního trhu“ je už jen „zimní trh“

Mnozí rodiče postup školky kritizují a hovoří o „všeobjímající kultuře rušení tradic“. I místní sváteční trh se prý už najednou nejmenuje „vánoční trh“ ale „zimní trh“.

Stromeček v Německu k vánočnímu období patří. Považuji za smutné, že děti v této školce jej mít nebudou,“ uvedla Barbara Sievertová, která sem denně vodí svého vnuka a sama pracuje jako vychovatelka.

Podle 41letého otce jednoho dítěte je „velká škoda“, že letos ve školce stromeček nebude. „V křesťanské zemi je přece symbolem vánočních dnů. Už máme doma velký adventní věnec a ještě tento týden si koupíme stromeček,“ uvedl.

Jsme tolerantní, ale zrušení vánočního stromečku jako tradičního symbolu je pro mnoho rodičů i dětí těžko přijatelné,“ dodal další otec.

Kritika se ozvala i na sociálních sítích. „Takto vypadá integrace v Německu: Vánoce a Velikonoce se škrtnou a slavit se bude ramadán, aby se naši noví spoluobčané cítili jako doma,“ ironicky komentoval rozhodnutí hamburské školky jeden uživatel.

Novinky.cz Jaroslav Zbožínek

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

😁😁😁

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

a navíc tak nějak ze současného života.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, špatně jste pochopil termín "vyzvednutí zásilky u odesilatele". Asi jste si myslel, že zásilku u Vás vyzvedne TNPČ (Ta naše pošta česká). Omyl, zásilku si u Vás vyzvedne sám adresát. Tím se služba TNPŠ urychlí a hlavně pouze za malý příplatek.

Doporučuji: Pokud eshop nabízí více možností doručení nezaškrtnout ani omylem TNPČ. Ta Vám zavolá ve chvíli, kdy stojí před barákem a Vy nejste doma a nestačíte často ani doběhnout. Jiní upozorňují ráno i s předběžným časem doručení - a funguje to.

A tak my tady žijeme za souduha Rakušana.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Sou den ode dne větší problémy. U nás v Adamově máme jednoho moc šikovného a schopného doručovatele, ještě se divím, že u toho podniku zůstává. Vždy je milý, ochotný a kolikrát zásilku "doveze" až do 4.patra. a pak je tu pošta na okrese v Blansku. Kolik se tam ztratilo zásilek, povětšinou z Číny(podle sledování poslední poloha zásilky hned za celnicí) a vše je v neposlední řadě o lidech, pokud vedoucí o tom stoprocentně ví a toleruje takové chování..inu, mají přesné notičky od PreVítka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

U nás funguje pošta "Nic nebudete posílat a nic nebudete dostávat". Přitom to byla vytížená šikovně umístěná pošta na známém náměstí, často fronta až ven, takže jsem tam kolikrát radši šla jindy. No, takže teď lidi musí jezdit bůhvíkam tramvají..., tohle tady nechápe nikdo... Ani to ale Pražany nepraští do palice a budou jak ovce kývat, jak to ta vláda dělá dobře. Zřejmě dokud nezruší i obchody s potravinami, protože vypěstovat si cokoliv nemají kde a jak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

neúnavné házení hrachu na zeď a perel sviním. Smekám před téměř nadpřirozenou Vidlákovou schopností denně předkládat obecenstvu své brilantní referáty (mimochodem, jestlipak jeho, nebo někoho jiného napadlo ty referáty posbírat a vydat jako sebrané spisy?). Protože se po několika málo různých podobných blozích a webech toulám už nějaký ten pátek, mám vědomí o tom, že takových referátů (převážně méně kvalitních) vyjdou denně desítky, spíš stovky. Pokud je dovolena diskuse, potom si informací dychtivý a nervově odolný čtenář může každý boží den vybrat ke čtení z desítek a snad až stovek tisíc diskusních příspěvků. Od úplně blbých až po nadprůměrně chytré.

Kolik se tedy měsíc co měsíc na mediální scéně objeví referátů a diskusních příspěvků? Milion je málo, nebo hodně? Napsat referát, nebo diskusní příspěvek, vyžaduje bezesporu jistou duševní práci. Sečteme-li ji dohromady za den nebo měsíc (dále za obzor nepůjdeme) ono množství odvedené práce, bylo by to úctyhodné číslo. A já se ptám do jaké míry je tato práce užitečná? Dá se nějak změřit, hodnotit? Má vůbec nějaký smysl? Není to stejné jako don Quijote de la Manchův boj s větrnými mlýny? Obávám se, že je to jen intelektuální onanie. Sice uspokojuje, ale nic nezplodí.

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

To že své příspěvky do diskuze píší lidé, kteří jsou přesvědčeni, že svým příspěvkem někoho ovlivní ve prospěch svého názoru, kterému věří, na tom není nic divného.

Divné je to, že Vy považujete psaní takových příspěvků za „intelektuální onanii“ a přesto je píšete. 😊

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

že onanie je zdravá. Navíc se dá považovat za oblíbenou lidskou kratochvíli. Z toho vyplývá, že srovnání Dona Quijota a jeho nesmyslný a marný boj s větrným mlýnem poněkud pokulhává.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Dvanáct let po převratu jsem "dělal" obnovené regionální noviny. Byl jsem jediným redaktorem a ač to byl měsíčník měl jsem coby amatér plné ruce práce s psaním, lámáním rozvozem a účetnictvím. Využíval jsem i námětů a příspěvků čtenářů u nichž jsem musel zase zajistit korekturu. Prostě řehole. Proto je pro mne na hranici zázraku dokázat denně napsat příspěvek, který má hlavu a patu, neopakuje se a je prost pravopisných chyb. Což nelze na sto procent bez následné korektury splnit bez "cizích očí". Proto smekám klobouk před člověkem, který to dokáže komě svých osatních denních povinností. Kam se hrabe profesionální novinář a pisovatel na Neviditelném psu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Michael Svatoš

UKRAJINA: Dnešní analýza je dlouhá, omlouvám se, ale na jejím konci najdete dvě absolutní perličky – několikaminutová videa z Ukrajiny – zachycující, jak kyjevská elitní po zuby ozbrojená komanda přepadla termálních lázně Kosino na Zakarpatí, a honila v nich naháče, děsila ženy a dívky, a nakonec pochytala starce a další pacienty, asi aby bylo kým rychle zalepit množící se díry na ruské frontě! https://cz24.news/…ty/

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Snažit se o probuzení Pošty z klinické smrti je stejně bláhové, jako lpět na navrácení parních lokomotiv do dopravy, nebo obnovení veřejných telegrafních stanic a telefonních automatů. Kdy jste naposledy poslali někomu dopis nebo pohled? Na svůj poslední telegram nebo volání z kabinky na poště si nikdo z nás ani nevzpomene. Přepravky s pečivem a konve s mlékem při návratu z flámu za ranního kuropění před krámem už také nikdy neuvidíme :)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

zaplatím, tak to chci dostat

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Já bych si nebyl tak jistý, že lidi z měst nebudou zase putovat na vesnici od domu k domu a škemrat o pár vajíček nebo sklenici sádla.

Co asi budou nabízet? Německé dluhopisy, chytré hodinky, slevové kupony do Lidlu?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Šokující videa násilných džihádistů ze srbsko-maďarských hranic, jejichž zveřejnění chtěla EU zakázat

10. prosince 2023👉 @cz24news

SRBSKO/MAĎARSKO: Pokud se stále ještě najdou jedinci chudí duchem, kteří věří, že do Evropy přichází nějací chudáci uprchlíci či pouze ekonomičtí migranti, pak by se měli podívat na záběry, které byly nedávno natočeny na srbsko-maďarských hranicích.

Právě tyto záběry potvrzují, že jde o džihádisty, vetřelce, kteří mají v plánu Evropu v ohromném počtu obsadit a jakmile jich bude dostatek, tak na povel zaútočit.

O tom, že jim v tomto jejich snažení velmi vydatně pomáhá i EU, také nelze pochybovat. Džihádisté mají být přerozděleni – k čemuž dřív či později dojde, protože žádná země není nafukovací.

Ostatně, také na posledním migračním summitu prohlásila švédská eurokomisařka Johanssonová, že „migrace do Evropy nikdy neskončí.“ EU již vymýšlí cesty, jak džihádistům vstup do Evropy usnadnit tím, že jejich nájezdy legalizuje.

A tento přístup Bruselu se podle všeho nezměnil ani poté, co byla nedávno na půdě EU představena videa džihádistů, kteří se snaží dostat přes hranice do Maďarska a posléze i dál do Evropy.

Zveřejnění těchto videí chtěla EU zastavit, aby se širší masy nedozvěděly o tom, koho do Evropy s podporou Bruselu pouštíme...

https://cz24.news/…at/

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialový gang pětidemolice chystá volební podvod století! ZASTAVME POKUSY O KORESPONDENČNÍ “VOLBU”!

10. prosince 2023 / Sledujte nás na Telegramu: 👉 @cz24news

ČESKO: Představte si, že sledujete hokejový zápas. Blíží se konec, domácí vedou 5:4, ale najednou zhasnou na pár minut všechna světla, nikdo neví, co se tam děje, a když se zase rozsvítí, najednou vyhrávají hosté 5:6.

To je asi nejvýstižnější podobenství o korespondenční „volbě“. Přesně to totiž ukazuje její hlavní nebezpečí – nikdo neví, zda ty hlasy skutečně pocházejí od daného člověka a zda je to sčítání objektivní.

U klasických voleb je nebezpečí podvodu poměrně malé. Neděláme si sice iluze o činnosti okrskových komisí (setkali jsme se tam už s různými podivnostmi), ale strany tam mohou nominovat své „hlídače“ a možnost většího podvodu, který by „bil do očí“, je tam omezená.

(Skutečné podvody se odehrávají spíše před volbami, kdy např. veřejnoprávní média porušují zákon a ignorují či dokonce cenzurují představitele některých kandidujících stran.)

Naproti tomu při korespondenční „volbě“ nikdo neví, zda je daný hlas skutečně svobodnou a tajnou volbou daného kandidáta. Nikdo neví, jakému nátlaku člověk čelí při odesílání hlasu – není zde žádná plenta, za kterou jde sám volič. Dává to obrovský prostor pro kupčení s hlasy a další podvody. Nemluvě o tom, že nikdo nikdy nedokáže, zda každý hlas skutečně dorazí na místo určení, nebo zda se cestou někde „ztratí“, nebo zda tam někdo naopak „přifoukne“ těch hlasů více. Podivnosti u prezidentských voleb v Rakousku a v USA o tom hovoří více než jasně.

Místopředseda ND RNDr. Jan Sedláček k tomu dodává:

Od zastánců korespondenční “volby” slyšíme zajímavou logiku:

Pro člověka, kterému nedělá problém odjet do cizího státu (často tisíce km daleko), je prý najednou obrovský problém v předem určený den dojet na určité místo v rámci toho státu a tam odvolit.

Taky vám na tom něco nesedí?”

A neutěšujme se, že to má platit jen pro zahraniční voliče. Jedná se o ukázkový případ tzv. Overtonova okna, kdy se myšlenka, původně zcela nepřípustná, má ukázat jako něco reálně možného – aby pak bylo možné ji zavést i pro hlasování v ČR, což by tu pohřbilo i poslední zbytky demokracie.

Existuje staré rčení, že ve volbách nezáleží ani tak na tom, kdo hlasuje, jako spíše kdo ty hlasy sčítá. Toto rčení nyní nabývá nového rozměru, jen zasluhuje malou úpravu:

Není důležité, kdo hlasuje, jako spíše kdo si dokáže koupit více korespondenčních „hlasů“.

To už ale s demokracií nemá naprosto nic společného. Nesmíme to dovolit!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

byla dneska mela. Tchajwanec byl na ručník, to je pravda celá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a jeho pětivláda tenhle blog nečte. Jinak by se už teď s třesoucíma se rukama zajímala o nákup letenek do...

Kam vlastně?

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Mírova

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)