Očkování jako nejmenší politické zlo

Autor

Krátký Zemanovský úvodník: 

Tak máme prezidenta zpátky v nemocnici. Covid vole! Měl pozitivní test. Fiala má utrum, dneska se premiérem nestane a nemůže s tím vůbec nic udělat. Aktivace článku 66 je bohužel už vystřílenou municí. Zítra se tomu pověnujeme víc, dneska jen krátce zopakuji,  co řekl Ještěr, když podepisoval v souladu s ústavou svolání nové sněmovny - "Získán čas, získáno všechno." 

A teď zpátky k tématu: 

Dnes je pátek a to už tradičně komentuji, jak se vyvíjí koronavirová epidemie. Ale než tak učiním, chci se vrátit ke včerejšímu článku o svobodě jako diverzifikaci rizika. Musím totiž říci vážení diskutéři, že jste mě včera zklamali. Čekal jsem mnohem bouřlivější a odmítavější reakci na svou ryze darwinistickou úvahu, ve které nebyl žádný prostor pro soucit, empatii a vlastně ani pro vzájemnost.  Proto než začnu komentovat epidemickou situaci, popřu své včerejší myšlenky a zkusím se na věc podívat z trochu jiného úhlu. 

Pojďme se krátce zamyslet nad tím, jak to vypadá z pohledu vlády...  Nebo přesněji, jak to vypadá z pohledu ještě stále premiéra v demisi. Jasně, pokud vláda dělá všechno dle temných záměrů tajných mocných skupin a poslouchá ilumináty, tak asi není o čem diskutovat, protože všechno je ďábelský plán, který se nedá zastavit a dochází svého naplnění. 

Ale já osobně bych si dovolil myslet, že vláda nic neřídí. Naopak se v tom plácá jako nudle v bandasce. Proto v poslední době nejvíc urážejí můj rozum různé titulky typu: "Vláda vypustila virus do populace". Vláda žádný virus nikam nevypustila. Vláda nemá kontrolu ani nad virem ani nad populací. Vláda sice může nařizovat, může prosit i hrozit, ale co se pak skutečně děje, to jde ve značné míře zcela mimo ni. Tak tomu bylo loni, tak je tomu letos. Nějaké řeči o apartheidu mě fakt ze židle nezvednou. Ve skutečnosti si každý v této zemi jede podle mé včerejší úvahy. Dělá si to jak chce, dodržuje si co chce a co nechce, to nedodržuje. Akorát tak nějak všichni předpokládají, že kdyby něco, tak jim v nemocnicích doktoři pomohou. A vzhledem k tomu, že doktoři i sestřičky toho mají také plné zuby a kde není žalobce, tam není soudce, tak bych se vsadil, že čím větší nápor pacientů, tím méně se jim chce být profesionální... a hádejte na koho jsou doktoři a sestřičky naštvaní? Ano správně... na neočkované... Nemusí se nám to líbit, ale takto vypadá doktorské veřejné mínění. 

To víte, zavádí se tu apartheid a Andrejko včera zjistil, že by povinné očkování zařídilo odchod deseti tisíc policistů do civilu. V této chvíli jsem Babišovi normálně začal fandit. Ať to povinné očkování zavede. Stejně těch policajtů máme moc a kdyby jich cca pětina ubyla, vůbec bych se nezlobil.  Ano, takhle to diktátor vždycky dělá, zbaví se policie.  Budu se smát až do vánoc. 

Zároveň ve stejné chvíli teď ztrácí své iluze i budoucí pětikoaliční  vláda. Po roce tvrdé kritiky Babiše přišli s vlastním řešením epidemie, které je (světe div se) vlastně totéž, co Babiš dělal před rokem. Masivně testovat, lockdowny jako poslední varianta, sledovat počty lidí v nemocnicích a podle toho přitvrzovat nebo zvolňovat. Nebyl to právě sůdruh ministěr Blatník, kdo to přesně takhle chtěl dělat? Nejmenovalo se to PES? prý to bylo špatně... Pekarová to říkala, Fiala to říkal, Bartoš to říkal... Řídit epidemii podle obsazenosti JIP, to je jako řídit požární zásah podle množství popela.   Musím říci, že i ten Andrej už je po roce zkušeností s českou verzí epidemie poněkud dál a zkouší něco jiného - zvažuje povinné očkování alespoň pro někoho (ale ne policii). 

A víte proč Andrejko s tak lehkým srdcem zvažuje právě povinné očkování? To je úplně jednoduché. V zásadě má totiž vláda jen tři možnosti: 

1. Může udělat lockdown. Ale bude to stát 500 miliard, budou řvát podnikatelé, budou řvát živnostníci, budou řvát obchodníci, budou řvát i zákazníci, že se chtějí ostříhat a bude to mít dalekosáhlé důsledky na politické kariéry. Bude z toho další inflace, bude z toho rozvrat veřejných financí. Zároveň to nebude moc fungovat, protože lidi už se naučili to obcházet, na takové opatření je tu policajtů zase příliš málo a stejně se lidi budou scházet v garážích. 

2. Může se smířit s přetíženými nemocnicemi. Může tvrdit, že covid neexistuje, může to bagatelizovat, může tvrdit, že covidová lůžka jsou plná, protože se za ně dobře platí, může tvrdit že za všechno mohou neschopní ředitelé nemocnic a neschopní zřizovatelé. Ale pak budou řvát doktoři, bude řvát lékařská komora, sestřičky půjdou do stávky, protože haní jejich práci, budou řvát hejtmani a budou řvát pozůstalí, kterým umřel dědeček, pro kterého se nenašlo místo v posteli. Pokud by se tohle vyhrotilo, tak je to nejpřímější cesta k věšení na lucernách. 

3. Může tlačit na očkování, upnout se na to, může ho vnucovat, prosit, hrozit, může ho udělat povinným. A riskovat řev lidí, kteří do sebe nechtějí vpichovat experimentální látku a také doufat, že ho hoši od Fajzru neoblafli a žádné masové nežádoucí problémy nenastanou. Ono to očkování sice také nefunguje nějak super, ale při trošce štěstí se promoříme dřív než se lidi naserou příliš. 

Podle mě jiné varianty nejsou. Všechno je jen kombinace těchto tří možností. Kdybych byl v Babišově kůži, asi bych si také vybral variantu tlačit na očkování, protože to vypadá nejméně škodlivě pro moji budoucí politickou kariéru. Podle mě v tom nic jiného není. Babiš netlačí na očkování kvůli Gatesovi, ale jednoduše proto, že je to z hlediska jeho politických ambicí nejmenší zlo.  Tím samozřejmě neříkám, že se i přes tlak na očkování nevyplní i ty horší varianty. Že se mu přetíží nemocnice se všemi průvodními jevy a že nakonec bude muset udělat i lockdown se všemi průvodními jevy. 

Ale abych řekl pravdu, v posledním týdnu jsem vysloveně optimista a myslím, že Andrejovi jeho sázka víceméně vyjde.  Čímž se dostávám ke svému vidláckému zhodnocení stavu epidemie:

Minulý pátek jsem tvrdil, že epidemie zpomaluje a tento týden to musím potvrdit.  Čím vyšší je denní počet nakažených, tím se snižuje reprodukční číslo. Dneska je někde okolo 1,15. Proto čísla stále ještě rostou, ale už rostou mnohem pomaleji než v předchozích týdnech. Stejně tak i moje apokalyptická tabulka ukazuje, že den kdy se naplní nemocnice deseti tisíci pacienty, je stále ještě víc než dva týdny před námi.  Schválně ji sem dám - podle současných trendů bude deset tisíc pacientů v nemocnicích dne 11.12.2021. Jakpak se to změní dnes po deváté ráno? 

 

Aby se zdvojnásobil počet pacientů v nemocnicích, tak to trvalo šestnáct dní. Zdá se, že skutečně platí, že nikde na světě nepřekonala epidemie  tisíc nákaz týdně na sto tisíc obyvatel. Což je těch průměrných 20 tisíc nákaz denně u nás. K tomuto číslu se blížíme, možná ho i trochu překonáme, protože kovid je vždycky trochu větší prevít než to vypadá. Minulý týden jsem tvrdil, že epidemie bude kulminovat teď. Ale musím to poupravit, zřejmě bude kulminovat příští týden, kdy za úterý zřejmě dosáhneme třiceti tisíc nákaz, ale to bude vlastně dobrá zpráva, protože při současné rychlosti růstu by jich mělo být 37 tisíc. A když to pak zprůměrujeme, ukáže se, že je to akorát těch 20 tisíc denně a kousek. 

Dokonce mohu říci, že se zlepšuje i poměr hospitalizovaní/mrtví. Do minulého týdne to bylo stejné jak loni. Když jsme loni měli v nemocnicích 5000 lidí, tak jich umíralo cca 100 denně. A když jsme jich měli šest tisíc, tak jich umíralo 150 denně. Dneska jich máme kousek pod šest tisíc a úmrtí se horko těžko drží na 100 denně. 

Co samozřejmě nedokážu říci, zda po kulminaci případů přijde nějaký pokles. Tohle je totiž případ Británie - dostali se na nějaký vrchol a na něm víceméně setrvávají. U nich očkovali Astrou Zenecou a kupodivu se zdá, že sice dělá žilní trombózy, ale z vakcín je asi nejúčinnější. I Sputniku klesá účinnost rychleji než tvrdily první studie.

Pokud setrváme na současném vrcholu, tak se nemocnice asi nakonec naplní na vyšší číslo než jsme kdy měli v loňském roce. Ale bude to trvat relativně dlouho. Takže bude čas na nějakou polní nemocnici a na přípravu dalších covidových oddělení. Vláda nebude muset dělat rozhodnutí  na poslední chvíli v časovém presu. Ale pokud bude vládnout Fiala, zřejmě se mu podaří podělat i tohle. 

Dál musím říci, že se stále nemění poměry nákaz očkovaní vs. neočkovaní. Stále se nakazí 3x víc neočkovaných než očkovaných. Ale v populaci 65+ je to přesně naopak. Tam se nakazí 3x více očkovaných než neočkovaných.  Ale do nemocnic to dotahuje stále ještě víc neočkovaných jak očkovaných. Na JIPkách leží zhruba 1,8x více neočkovaných jak očkovaných. V kategorii 65+ je na JIPkách 1,2x více neočkovaných jak očkovaných. V současné době také umírá 1,5x více neočkovaných jak očkovaných. 

Po zběžném pohledu na čísla mrtvých i hospitalizovaných z minulého a současného týdne se mi chce říci, že pokud překonáme smutná čísla z minulého týdne, tak jen o kousíček. A zatím bych si myslel, že je možná ani nepřekonáme. To by byla vysloveně dobrá zpráva a znamení, že se epidemie láme. 

Ale ne abyste mi slepě věřili... že se to teď vyvíjí relativně dobře, to ještě neznamená, že nám to vydrží. Vládě už také pomalu povolují nervy, přitvrzují a přitvrzují, budeme mít zase nouzový stav a to je od řádného lockdownu jen krůček.

Kdopak nám ho zavede? Babiš nebo Fiala? O tom bude zítřejší článek. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (96 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jakkoliv je toto blba situace, porad hluboce v mezich unosnosti. Staci si vzpomenout treba na celospolecensky a celosvetovy efekt povaleni svetoveho obchodniho centra v N.Y. slimaky v letadlech. Byl nedozirny, hysterie, zmeny, valecna tazeni - ale fyzicky to pro USA znamenalo jako pichnuti spendlikem do slona. Ted je opravdovym a zasadnim nebezpecim vznik nove supermutace s vysokou virulenci, kontagiozitou a mortalitou. Pokud se to jeste nestalo, uz prisla navstivenka - ta nova mutace z Jizni Afriky, B.1.1.529. Má v bílkovině svého bodce 32 mutací, dneska WHO ma kvuli ni mimoradnou schuzi a GB uz zastavuje lety z Afriky. Takze velky pozor, toto co se deje ted je jen stin toho co muze prijit podle mne s pravdepodobnosti tak 1:1...

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Mutace se zatím vyskytuje v Botswaně, JAR, Namibii a jeden člověk v Hongkongu. Celkem prý něco kolem 10 objevených osob, neobjevené nevíme. Když se mutace nerozšíří, zanikne sama.
A taky je zde japonská mutace varianty viru delta, která už nasbírala tolik chyb, že se hroutí sama. Zatím je moc brzy se bát nebo být optimistou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dyt rikam, 1:1. V hokeji kdyz hrali SSSR s CSSR v polovine druhe tretiny :) Akorat ze ted nevime ani to, ktera tretina se hraje. Extremni moznosti jsou dva : Plne odezneni viru - neobyvatelnost planety pro nas druh.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neobyvatelnost planety podle mě nehrozí. Když v Austrálii použili myxomatózu na přemnožené králíky, zpočátku byl virus úspěšný na 99,9% a králičí populace klesla ze 600 na 100 milionů králíků. Jenže kvůli účinnějším mutacím králíci jím nakažení umírali rychleji a s nimi i virus. Méně účinné varianty viru se šířily snáze, protože nebyly tak smrtelné, a díky tomu imunizovaly králíky proti těm mutacím smrtelnějším. Na konci mutací zůstala varianta viru s 40% smrtností. Zbytek populace přežil, získal imunitu a znovu se zvyšují počty králíků. uvádím to jako dobrý příklad toho, jak obecně postupuje mutace viru.
Lidé na nic tak děsivého nenarazili. Ovšem podobnost zde je, koronavirus nám postupně zmutuje do méně smrtelné podoby, jen více nakažlivé a s méně vedlejšími následky. Bez ohledu na opatření Covid19 prostoupí populací a očkování nebo uzávěry nakonec jen rozvolní průběh.
Podle mého názoru je rozumné na 2-3 týdny uzavřít úplně vše, určit ohniska koronaviru a ty léčit. mezitím snad už konečně virus zmutuje do podoby, která se nebude dále množit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

„To, co předvádí nová varianta B 1.1.529 v JAR, nevypadá pro svět vůbec dobře. Rychlost, s jakou nastoupila, výrazně předčila i deltu,” napsal na Twitteru epidemiolog Rastislav Maďar.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

strašit musí.
Čert ani Bolševici nezabírají, na hnědé řezače hlav si zvykáme, Fialovo partu dočasně uspal Zeman, kovid je to jediné, co ještě jakž takž zabírá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Nestahujme kalhoty, brod je ještě daleko. Nová varianta B 1.1.529 byla zatím nalezena u 77 případů provincie Gauteng v JAR, 4 v Botswaně a 1 v Hongkongu, kam přicestoval z Afriky. Sice epidemiology děsí, ale nemusí se stát vůbec nic, pokud ji udrží izolovanou.
https://www.bbc.com/news/health-59418127
Spíše se bojím, že ji už armády stahují a zmrazují jako biologickou zbraň budoucí války.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Zide ne nadarmo delali nedavno velke cviceni prave pro pripad extremni varianty viru... Zacina mi to pripominat film Svetova valka Z.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolik mutací bylo daleko?
Ale, Viktor Stěpanovič Černomyrdin
Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Bude na to stacit stara vakcina, nebo ji mutace uplne obejde a budeme uplne na zacatku ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na staré vakcíny zapomeneme a budou povinné nové. Předtím ještě vznikne tlak co nejdříve spotřebovat zásoby starých vakcín.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

domnívám se Vidláku, že moc podléháš propagandě "mainstímu". Kolik znáš osobně doktorů, co jsou naštvaný na "antivaxery"? Není ti divný, že slyšíš jenom jejich názor? Já neznám ani jednoho z těch naštvaných. Osobně ale znám tři doktory a jednu zdr. sestru co si ten "anticovid sajrat" nedají píchnout.

Největším problémem v současné době je to, že neexistuje koncepce jak se postarat o lidi po pozitivním testu na C-19 (když jsou doma z izolaci), aby se nedostali do nemocnice.. Jedinou vyjímkou je Společnost všeobecného lékařství (sdružení praktických lékařů) které vydalo doporučení pro pacienty s C-19. Už jsem ten odkaz dávám podruhé:
https://www.svl.cz/zpravy/rady-pacientum-domaci-lecba-covid-19.html

Jenom info, jak to dělají poláci. V Út jsem mluvil s kolegou v práci co prodělal kovid před dvěma týdny. Pozitivně testovaný polák obdrží od jejich zdravotnické služby pulzní oximetr s informací:
1) v pravidelných intervalech sledujte hodnotu saturace kyslíku
2) pokud hodnota saturace klesne pod hodnotu "x", volejte záchranou službu. Pojedete na rentgen plic zde nemáte naběh na zápal plic (dotanete antibiotika)
3) pokud hodnota saturace i po aplikaci antibiotik klesne pod hodnotu "y" (menší než hodnota x), volejte záchranou službu potřebujete hostitalizaci
4) po ukončení nemoci přístroj desinfikujte, vložte do přiložené obálky (poštovné hrazeno státem) a zašlete zpět.
https://www.svl.cz/zpravy/rady-pacientum-domaci-lecba-covid-19.html

Jenom info, jak to dělají poláci. V Út jsem mluvil s kolegou v práci co prodělal kovid před dvěma týdny. Pozitivně testovaný polák obdrží od jejich zdravotnické služby pulzní oximetr s informací:
1) v pravidelných intervalech sledujte hodnotu saturace kyslíku
2) pokud hodnota saturace klesne pod hodnotu "x", volejte záchranou službu. Pojedete na rentgen plic zde nemáte naběh na zápal plic (dotanete antibiotika)
3) pokud hodnota saturace i po aplikaci antibiotik klesne pod hodnotu "y" (menší než hodnota x), volejte záchranou službu potřebujete hostitalizaci
4) po ukončení nemoci přístroj desinfikujte, vložte do přiložené obálky (poštovné hrazeno státem) a zašlete zpět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

In reply to by George Beurling (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oxymetr (píšu to s "y", protože tak je to uváděno na českých webech) se snadno koupí - včera mi do boxu Zásilkovny přišel už druhej kus - ten první jsem bohužel dokur... - rozbil. :-)
Nyní mě stál i s doručením do Z-boxu 154 Kč (samotný oxymetr 95 Kč).
První kus jsem si pořídil letos v půlce března, kdy jsem o měření kyslíku v krvi četl nějaký zprávy. Měřím se každej den - ráno + večer, trvá to opravdu jen chviličku.
Ten novější typ (přitom je vizuálně shodný) má vylepšení - nemusíte si ani pamatovat, jaká má být ta správná hodnota saturace kyslíkem ve vaší krvi - pokud přístroj naměří 93% a méně, hodnota žlutě bliká, zatímco od potřebných 94% číslo konstantně svítí.
Je to celkem levná maličkost, která sama o sobě samozřejmě zachránit nedokáže, ale myslím, že by dokázala napovědět, kdy by byl čas vytočit 155 ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by George Beurling (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesto mají Poláci vyšší smrtnost než Češi... sakra čím to je, když léčí tak dobře? I loni měli přístup k Ivermektinu a Isoprinosinu. A jejich smrtnost byla zhruba dvojnásobná než u nás. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)

A japonci mají stejnou proočkovanost jako my a u nás průser u nich ne? V čem děláme chybu jako poláci?

Když se začnou klást podobné otázky, tak o obsahu, tedy proč se nekomentuje co řekl i do Čt profesor(?), že u nás neexistuje jakákoliv péče o pacienty covid do doby než lehnou v nemocnici, priřom existují léky co fungují, ale nikdo je nedovolí aplikovat?
A než napíšeš co řekl redaktor "myslíte invermektin" (nebo jak se jmenuje), tak odpověděl NE, ty co jsou na trhu 30let a jsou vyzkoušené, že fungují, ALE ministerstvo nedalo noty jak je aplikovat a tedy ani je nemůžou aplikovat, protože je neproplatí pojišťovna...

Není hezké si vybírat s textu co napsal, pouze část co se člověku líbí a přitom většina sdělení byla ne o očkování jak jsi v odpovědi udělal ty, ale o léčbě před nemocniční hospitalizací ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

V našem zdravotním systému neschvaluje aplikaci konkrétního léku na konkrétní nemoc ministerstvo, ale SUKL na základě dodané lékařské studie od výrobce léku. Ivermektin je generikum za pár kaček bez patentové ochrany a výrobce žádnou studii dělat nebude. SUKL sám studie nedělá a nemá o čem rozhodovat.
Jako, že se Vojtěch ráno probudí a oznámí, že od zítřka schválil podávání Invermektinu na Covid, rakovinu a ploché nohy? A lékaři začnou předepisovat?

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Ale já stejně jako pan profesor nemluvíme o invermektinu, ale že existují jíné a podle profesora není určeno že sním muzou lecit (nevim jestli nekeca, nikdo se proti tomuto neozval a kritizovali jine veci co rekl, takze asi mel pravdu).

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

ass: ale že existují jíné a podle profesora není určeno že sním muzou lecit (nevim jestli nekeca, nikdo se proti tomuto neozval a kritizovali jine veci co rekl, takze asi mel pravdu).
***
Žádná antivirotika na kovid nefungují a už vůbec ne, nějaká 30 let stará, levná a vyzkoušená...pokud by to tak bylo, pak by existovalo obrovské celosvětové spiknutí lékáníků a doktorů, že oni včetně toho pana profesora vědí o léku na kovid, ALE brání lidstvo se informovat a spasit...což jak chápeš, je asi kokotina. Léky typu Isoprinosin nejsou dostupné v Čechách hlavně kvůli tomu, aby neprobíhala samoléčba pacientů kvůli nesmyslné fámě, kde může dojít ke kontraindikaci s jinými léky nebo zdravotním stavem, stejně jako by dělali s tím čachrymachry atd. apod. Ve výjimečných případech na radu lékaře, který zná pacientův stav, dochází k doporučení, aby tento jinde volně dostupný lék, si opatřili...
Aktuální standard - EXPERIMENTÁLNÍ LÉČBY - monoklonální látky. Přesně jak to vyjádřil jeden lékař: ti, co nechtěli experimentální očkovací látku do ramene, končí s jehlou v ruce a sledují jak jim s pytlíku stéká experimentální, monoklonální látka do ruky = si holt polepšili...

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

Jo a pak je ale ještě další (ideální) možnost :
- nechtěli a neskončí ... ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Já napsal antivorotika? Hele:
https://www.youtube.com/watch?v=U2FsMx7Q-OU

Mono=jsi v nemocnici, tedy neco jinyho nez jsem psal ;)
Poslechni si to a pak se vyjadri k tomu co rekl a ne co si myslis , ze rekl ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Kolik % máš ty či tvoje famílie z jedné vakcíny ?
Stojí ti to ale za to ?
Máš něco i z úmrtí - ke kterým došlo kvůli včasnému neléčení ?

Hezký den.

Douška.
Jinak si po sobě přečti co tu píšeš dlouhodobě za kokotiny. Vesměs evokuješ že ani v nemocnicích či na JIP se neléčí. Protože podle tebe není čím.....podle tebe je nutné umřít, pokud si nedáš farmakoktejl.....
No a ty tvé pseudoironie jsou jen trapné a morbidní. Možná Lacsa (" Korespondent" ) a spol. tvoje propaganda pobaví, ten si na ohavnostech staví pověst málem že ne lidového hrdiny....

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Je neštěstí našeho systému a možná celé západní civilizace, že na všechno musí být nejdříve studie, které potvrdí 1000-letou zkušenost každé báby kořenářky, že nějaký produkt dobře funguje na příslušnou nemoc. Zdravý rozum je nahrazen studii, která , když se to nehodí, má v závěru napsáno: " účinky neprůkazné.."
Proto nelze ve zdravotním systému používat osvědčené postupy, ale jen ty které jsou oficiálně přípustné na základě schválené kladné studie.
A máme tady Hlavu XXII v celém rozsahu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo Vám nezakazuje se léčit u báby kořenářky. Sám bylinky a léčivé houby sbírám a využívám. Přesto moje žena rodila v porodnici a ne alternativně doma.
Nebýt předražených studií a SUKLu, tak máte dnes tisíce dostupných léků a takyléků a můžete si vybírat.
Poznámka: Nejčastější argument neočkovaných je, že si do těla nedají píchnout něco, co je nedostatečně testované. Nejdete tak proti proudu, když odsuzujete studie léku obecně a schvalování SUKLem?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

kopýtko, spočívá v tom, že SÚKL schvaluje jenom to, co je mu povoleno, nikoli to, co by pacošům skutečně pomohlo.

Spěte dál...

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem loni hledal nějaké informace o isoprinosinu, trefil jsem i na studii, kterou dělal prof. Beran s tímto lékem tuším v roce 2017. Tudíž ten pán moc dobře ví, o čem mluví.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Poláci se pokoušejí něco léčit?
NEMŮŽEŠ srovnávat dva rozdílné přístupy ke všeobecnému zdravotnímu systému, který je - dnes již i v ČR čistě teoreticky - garantován státem.

Pokud nechápeš, co chci decentně naznačit, nechej se zavřít do polského špitálu.
A vem si sebou telefon, až z posledních sil zavoláš, odvezu tě někam do beskydského křoví, abys mohl v klidu samovolně zaklepat bačkorami...

Pokud ještě furt nic, v městě Pszczyna docela nedávno zemřela těhotná žena na celkovou sepsi, protože ve špitále se jednoduše nenašel jeden jediný řezník (= chirurg), který by jí vyfiknul mrtvé dítě z dělohy. Hovnům, která vypouštějí média můžeš věřit asi stejně, jako pohádkám o hrdinném vítězství našich (= US a spol) vojsk u Kábulu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Targusi! Vzhledem k tomu, že pracuju pro polskou firmu a díky této spolupráci se pohybuji po celé Evorpě i v době kovidové, tak mohu nejenom srovnávat, ale dostanu se i k aktuálním info. S Viktorem G. (to je ten kolega co byl nemocný s kovidem a "vyfasoval" od zdr. služby oxymetr) jsem toto Út ve Francii na hotelu celou zálezitost důsledně probral. Shodou okolností jsem za něho před třemi týdny pracoval a vrátil se domů o čtyři dny pozděli než jsem měl plán od zaměstnavatele.

Pokud nechápeš, co chci decentně naznačit, přestaň věřit zažitým představám.

Pokud se domníváš, že je české zdravotnictví lepší a polské horší (a něvěříš, že poláci se o své pozitivně nemocné starají lépe než to české zdravotnictví) tak ti dám moji zkušenost k porovnání k tvému případu z Pszczyna. Moje maminka umřela, protože onkolog včas nezajistil všechny potřebná vyšetření aby potvrdili rakovinový nádor na žlučových cestách a operaci objednali pozd (o jeden den). Zmrd zasranej.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Polaci spoustu pripade hlavne vubec neodhali, viz cetnost testovani. Kvalita jejich zdravotnictvi je uz jen tresinka na dortu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Oxygen, Oxygenium - kyslík.

To jako každý den nyní distribuují přes 20 000 oxymetrů ?
Tak to jsou borci....a borkyně.
To je péče v první linii ! U nás se někdy nelze ani dovolat. A když se člověk dovolá, tak mu v podstatě řeknou že si má jít lehnout a neotravovat. A čekat jak dopadne loterie - buď bude O.K., anebo se stane argumentem pro masovější očkování , v tom horším případě na to umře.... Neutralizační monoklonální protilátky proti viru SARS-CoV-2 zřejmě obdrží jen papaláši a papalášky, tak jak člověk zaznamenává svědectví a výpovědi lidí na netu a v okolí.
Hlavně očkovat !!! Očkovat, očkovat,. očkovat...

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

S tím meřením kyslíku souhlasím, že je pohádka, ale pravdu má v tom, že jestli je pravda, že léčí i před hospitalizací, tak dělají něco co u nás ministerstvo=Babiš,a le jak se ukazuje i nová vláda ani náznakem nechystá udělat, otázka je proč?
Když se léčí "angína", tak se léčí prvně u obvodáka, než nastane případ na hospitalizaci v nemocnici, takže je fakt divé, že v ČR se u této nemoci toto nedělá a nikdo kromě profesora v nemocnici co je "antivaxer" to neřekl, nějaký důvod, že ti odborníci co vláda poslouchá o tom mlčí a nechtějí toto? Buď úmysl, a měl by říci proč je to špatné nebo prostě nýmandi...

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Tak nějak mě napadlo podívat se, co psal vidlák před cca rokem. Některé jeho texty skutečně zrají .. jako tento vzkaz Blatnému (to byl jeden z menežerovy plejády ministrů zdravotnictví, málokdo si ho pamatuje):

"Ty Jeníku, nebuď blbej! Máš čas do dnešní půlnoci, abys odvolal největší hloupost svého života. Totiž přitvrzení PSA na pátý stupeň, kdy chceš zase všechno pozavírat a rozhodl ses, že spravedlnost mezi velkými a malými bude v tom, že si běžný občan nebude moci koupit co potřebuje nikde. Doteď jsi naštval vždycky jen určitou část ekonomického sektoru. Jsi na nejlepší cestě, abys tentokrát nasral všechny. Leda bys chtěl touto cestou sesadit Andreje, to je jediný racionální důvod, proč děláš to co děláš.

Na koroňáčku si vylámal zuby krasavec Ken, plukovník Prymula a teď ze sebe uděláš hlupáka ještě i ty. Odvolej ten pátý stupeň a nech všechno jak je. Teď přitvrdíš a za dva týdny se ukáže, že to bylo zbytečné, protože počet případů v nemocnicích fakt neroste. Ukáže se, že všechna hysterie kolem stoupajících případů byla jen kvůli rychlotestům a takřka všichni tihle nakažení byli bezpříznakoví. Ukáže se, že republika je promořená, ukáže se, že tvůj PES se moc nepovedl, protože epidemii nevměstnáš do jednoho skóre. Ukáže se, že statistickým číslům houby rozumíš a kromě idiotských novinářů a chřipečkářů se zesměšníš i u těch, kteří epidemii nepodceňují, ale také nehodlají panikařit. Přišel Štědrý den a najednou všechno kleslo dolů, protože lidi se přestali rychlotestovat.

Navíc ti ten pátý stupeň stejně nikdo nebude dodržovat. Novináři si toho všimnou a budou referovat o další věrolomnosti naší vlády a našeho ministra. V téhle zemi jsou lidi, kteří umějí počítat. A nebudeš tomu věřit, oni mají své blogy či jiné platformy, jsou jízliví a mají své publikum. Všichni majnstrýmoví novináři tam chodí číst, aby sami měli o čem psát. Tohle se jim bude líbit, protože správný bakalhář potřebuje na vládu nějaký klacek. Šafr bude nadšený a s chutí si tě namaže na chleba.

Tož ukaž, že jsi chlap, řekni, že jste přepočítali indexy, nebo že jste vyřadili ty tisíce bezpříznakových nákaz, které se našly díky předvánočním rychlotestům a řekni že situace nahrává tomu, že můžete nechat současná opatření a že případné změny projednáte v týdnu a pustíte po silvestru. "

Blatná vidláka poslechl, protože Andrejovi z průzkumů vyšlo, že lidi chtěli nakupovat ... a spláchl naši zemi do kovidového hajzlu.

Ale letos to Andrejko určitě udělá líp :-))

Průměrný počet slepic: 2.8 (36 hlasů)

Ano, za to můžeAndrejko... že málo přitvrdil... Nikdo jiný. Jen on, protože nepřitvrdil dostatečně... Nic jiného za tím nebylo, všichni ostatní disciplinovaně dodržovali všechny ostatní omezení, nikdo nešvindloval.... jen chudáci občané nevěděli, že by bylo zapotřebí dodržovat ještě trochu víc. Andrej, ten hajzl, jim to nenařídil. A protože jim to nenařídil, proto spláchl zemi do covidového hajzlu. Miluju tento přístup. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

Já přesto u Babišova způsobu řešení vidím jednu podstatnou chybu, která i ta rozumná nařízení vlastně vyrušila. Nedokázal vymáhat. Kolik bylo ve Vidlákově kontrol, typu šťára v hospodě či kostele a rozdání několika desetitišícových pokut, kolik bylo rozdáno pokut za roušky, proběhla přepadovka u místních firem, ... ? V Olomouci bylo veřejným tajemstvím, kde to žije a přitom neznám nikoho, kdo by dostal flastr. Tak logicky začali všichni postupně obcházet.

Ale možná to byl plán a Babiš tak přechytračil okolní státy, že jako nařízení a boj s Covidem, ale přitom domorodci se moc neomezovali.

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

Ale to by Babiš musel řídit stát koncepčně a nikoliv podle aktuální popularity toho či onoho. On se snažil udržet podporu alternativy, proto nemohl nic vymáhat a proto jsme to dotáhli do řitě.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

jak opozice s rukou v ruce s prasstituty v záplu boje proti němu jaly jak pily. To už si vážně nepamatujete na ty smrště. Že nemohli támhle, tuhle, a támhleto a tůdle to, a jak čučeli jak teleta, když okolní státy dělali právě to co u nás kritizovali a vymýšleli hovadiny. Fakt máte tak slabou paměT. Tak dobře nám/Vám tak, že jsme jim naslouchali a jak blboňi posloucháme/te dál.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Mainstream tvrde podporoval a podporuje ockovani.

Antivaxeri se koncentruji v alternative.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

až LETOS

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Tak jednak nám Andrejko tvrdil, že "jsme úžasný národ, jen nás řídí nemehla". Teď se snažíte říci, jže nemehlo je ten národ. Ok, vidláci zamilovaně pozorující svá prasátka u mne mnoho respektu nemají ... (nejen) Vaše alternativa je skutečně zásadní důvod, proč jsme opět skoro nejhorší na světě.

Ale hlavně: vždyť cituji Vás osobně a nikoliv Andrejka. Vy jste byl tehdy vedle jak ta jedle. A nejen v případě kovidu, před rokem jste tu horem dolem "dokazoval" podvody u amerických voleb. Samozřejmě se pak vždy ukázalo, že šíříte fejky ... holt nákupem centrály a zabijačkovým ovárkem stoupnete v ceně mezi "svými", ale k poznání světa kolem nás více pomůže třeba znalost angličtiny.

Průměrný počet slepic: 2.2 (22 hlasů)

Tedy připouštíte, že problém je v nás lidech. Říkat "Může za to XY, protože mi nepřikázal dost tvrdě - a když přikázal, tak mě nekontroloval - a když kontroloval, tak mě netrestal... a namísto biče a karabáče snažil se ve mně podpořit toho dobrého člověka, co vsadí na rozum" mi přijde lehce infantilní. Myslím, že to si může dovolit pětileté děcko, nikoliv dospělý a svéprávný chlap // žena / vrtulník.

Každopádně je to vtipné, protože teď na ten rozum hodlá apelovat pětikolka...

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Tak v tom prvním se shodnem - nejchytrejší národ v galaxii, který tak moc radí ostatním jak vyřešit to či ono kdekoliv na zeměkouli, se ukázal jako mimořádně neschopný vyřešit problém u sebe doma. A už ani na pražáky to nejde svést, teď je na tom nejhůř svět moravských vidláků.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)