Osmého září v Břeclavi

Autor

Moji pravidelní čtenáři už delší dobu vědí, že se přátelím s Petrem Hamplem - to je ten sociolog, co napsal Prolomení hradeb a Cestu z nevolnictví. Knížky vřele doporučuji k přečtení. Petr Hampl u mě byl loni na zabijačce, hezky jsme si popovídali u džbánku portského a vzniklo z toho přátelství. 

Letos zjara mě Petr Hampl oslovil, jestli bych s ním nechtěl vystoupit na jeho přednášce v Břeclavi. Já mu na to kývnul a tak letos osmého září vznikne první Vidlákovo veřejné vystoupení naživo. Poprvé se budu prezentovat jako živý existující Vidlák a nebudu existovat jen skrze písmenka mého blogu a skrze těch několik lidí, kteří u mě osobně byli a mohou potvrdit mojí existenci. 

Bude to v tamním evangelickém kostele na náměstí Svobody č. 2056, od 17. hodin. 

Po oficiálním programu nebudu spěchat domů, takže pokud by se se mnou i Petrem Hamplem chtěl někdo pozdravit a pokecat si naživo, rádi vám budeme k dispozici. 

Petr Hampl bude samozřejmě mluvit o své cestě z nevolnictví, určitě si nenechá pro sebe nejnovější informace z Práglu a celé vlastenecké scény a bude jako obvykle překládat celou řadu argumentů, bude to mít logickou stavbu a rozhodně nebudete zklamáni, že jste to slyšeli. 

Já budu mluvit o tom, že narozdíl od mnoha krizí z minula, ta současná postupuje relativně pomalu a i když na obzoru už hřmí, stále máme čas se na ní připravit. Zřejmě ji nemůžeme ani odvrátit a ani se před ní nemůžeme schovat do nějakého úkrytu a vylézt až bude po všem. Ale pořád není pozdě se připravit. Pořád není pozdě něco dělat. 

Během mého vystoupení se určitě vysměju všem moderním ekonomům, kteří začínají skloňovat výhody bydlení v nájmu, postavím se do opozice proti těm, co tvrdí, že soběstačnost není možná, případně že je strašně drahá a sežere veškerý volný čas a určitě si najdu alespoň chvilku, abych pochválil vás - čtenáře mého blogu, díky kterým mám jednu z nejlepších diskusí na českém internetu. 

A budu chvíli asi mluvit i o politice z vidláckého pohledu. 

Takže kdyby někdo chtěl, uvidíme se ve středu 8. září v 17. hodin v Břeclavi. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mnoho prostých lidí si něco myslí, ale neumí to říci.
Cítí např. faleš, ale neumí říci, v čem přesně se skrývá.
Cítí např. vypočítavou nebo zbabělou konformitu, ale neumí ji přesně popsat.
Cítí kýčovistost postojů představitelů standardních stran a novodobých elit, ale neumí to vyjádřit.
Cítí se islámem ohroženi. Mají však obavy z útoků mainstreamu, který velmi umně pracuje s dehonestací a se zesměšňováním odpůrců.
(Např. - hlupáci, bojí se někoho, kdo tady vlastně vůbec není.)
A proto jsou rádi, že to někdo řekne za ně.
Myslím tedy, že je to takto :
Volba nás prostých lidí je velmi dobře zdůvodněna, jen to tak neumíme říci. Jistě, chcete-li, můžete tyto lidi prohlašovat za „fašisty“. Petr Hampl něco „říká za ně“. Právě proto je možná považován za tak nebezpečného.

Průměrný počet slepic: 4.8 (108 hlasů)

Škoda že Vám nemohu dát 10 slepic, tohle je přímo hlavičkou o hřebíček. 👍

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Já jsem na spoustu věcí přišel sám. Moje myšlení je intuitivní. Prostě věci "vidím" a "cítím". Jenže mi chybí ta logická nadstavba a analytické myšlení. To má Hampl dokonalé. Navíc je vzdělaný. Takže když jsem poprvé četl jeho články a později knihy, hned jsem věděl, "to je ono". To jsou přesně ty věci, o kterých už roky přemýšlím, ale on je umí jednoduše, logicky, strukturovaně vysvětlit. A co víc, vše umí argumentacně podepřít. Navíc cítím, že to je prostě upřímný a férový chlap. Rád bych si ty dva přijel poslechnout, ale pere se mi to s prací. Všem, kdo můžou, vřele doporučuji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

A v cem je Hampl nebezpecny? Treba v tom, ze cokoliv rekne nemusite brat vazne, protoze fakta z principu neuvadi a vsechno je jen nazor?

Klid, u hampla se otazka pravdy probirat nebude. V jeho svete tento pojem misto nema. Vrele ho vidlakum doporucuji - na te prednasce uslysi presne to, co chteji slyset - tedy zadne nebezpeci nevhodnych informaci se od Hampla bat nemusite.

Průměrný počet slepic: 1.6 (20 hlasů)

Jo Scallope tohle ti tu taky nechám... aby se všichni ostatní pobavili... 

Ono kdybys přednášel ty, tak ti tam nepřijde ani vlastní rodina. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Přijeď, Scallope, taky, mně to asi vyjde a rád bych tě viděl naživo. Vždyť ty jsi přírodní úkaz.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Poslouchala jsem Pjakina, konečně začal hovořit o Afghánistánu. A také řekl proč Tálibán podpálil zábavný park, žádný satan a ty kecy u nás, ale proto, že ti prostí Tálibánci se začali vozit na těch atrakcích a chovat se jako děcka. Přitom mají 40 až 50 let a jezdili na autičkách a smáli se a radovali.
A to přece nesmí, mohli by i uvažovat. Jo a co pak z takovými. A že ti vůdcové Tálibánu nemají nic pod kontrolou a Američané si je vypěstovali společně s afghánskou armádou.
Co by jste scalope dělal, kdyby vás tu páníček zanechal, také by jste skočil na podvozek letadla či se držel křídla? Hloupí, nevzdělaní a hlavně kolaboranti to dělají.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

klaplo a dopadlo, jak se patří.
A pozdravení panu Hamplovi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Zda-li se uskuteční přímý přenos, třeba na Facebooku, Youtube, nebo na jiných sociálních sítích.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

To by bylo vyborny, a kdyz uz ne primy prenos, tak zaznam by nemel byt problem. Jen probuh dejte jim klopove mikrofony, nebo je naucet at drzi handky v presne vzdalenosti od huby, at se to da poslouchat :)

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

diskuzi minulého článku o předposranosti všech lidí okolo ušatého Bideta, kteří mu nebyli schopni sdělit, že afghánská armáda fakticky neexistuje, protože všechny prachy se rozkradou daleko dříve, než přijdou na původní místo určení. Nazval bych to neuměním pojmenovat to, co se nelíbí nám, případně nad námi postaveným osobám. Stručně a generálně řečeno předposraností celého "mančaftu", od posledního bezďáka až po prvního muže či ženy toho kterého státu.

Tak tedy OT pro Občana

Položil jste otázku, co předcházelo tomu, že jsem šoupl proti vůli soudruhů jeden návěs v klinické smrti na dílnu.
Nějak mi nedochází, co by mělo předcházet totál vylítaným mrdkám, jejichž stáří v letech je 20+ a soudruzi kapitalisti v zájmu vyšší ziskovosti kálejí na pravidelné kontroly a údržbu, resp. dělají jen to, co je „nutné“ – pardon - lehce kontrolovatelné, tedy pneumatiky, brzdové desky a kotouče. Další konstrukční uzly je jednoduše nezajímají – bo prachy a prostoje.
A chtěl jsem na této přehlídce zoufalství ukázat, že předposranost je na naprosto všech úrovních společnosti, bo lízačka a hypoška a děcka a nenažraná soudružka manželka dovolená v Chorvatsku a... a... a... blablabla, volevole.
Od posledního řidiče, přes techniky STK (nevím, jestli úplatky, laxnost, anebo obyčejná „spřízněnost“, protože provozovna STK je v areálu provozovatele těchto vražd a zcela zřejmě platí nájem), až po vedoucí soudruhy v nejvyšším patře kancelářské budovy.

Co se týká mé osoby, soudruzi věděli, anebo mohli odhadnout naprosto přesně, co se stane, protože před přidělením této kraksny jsem vrátil do značkové opravny dva tahače (průměrné stáří 3 roky) která jsem přivezl z STK!!! A naprosto stejně dopadly další dva návěsy a jeden tahač, u kterých jsem poměrně přesně diagnostikoval závady, aniž bych se obtěžoval byť jen ty vehikly obejít, stačilo mi na to ujet s nimi cca 20 km (na nakládku a zpět na základnu).
A jako vrchol jsem si dovolil opravit bez dílny a nářadí závadu, kterou značková opravna čtyřikrát(!!!!!!!!) hledala a nenašla!!! Jednalo se o uvolněný kabelový svazek, který vibroval v rychlostech nad 50 km/h. Následně jsem do té opravny zajel a zjebal všechny soudruhy mechaniky a techniky jako sysly, za co berou prachy a jak si dovolují mektat cosi o servisu 7/24 (7 dní v týdnu, 24 hodin denně), když mi v sobotu nezvedli telefon a pouštějí auta se závadami na STK.
Ve hře je pochopitelně i varianta, že mi výše popsanou plečku dali schválně, aby se mnou mohli sepsat zápis o porušení pracovní kázně a mohli mne na hodinu vyhodit. Průser byl ovšem v tom, že jsem je na to tži dny předem upozornil mailem. Že ho nečetli, anebo přečetli a nebrali vážně, jejich boj...

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Jsa také točvolant a (prý) dobře placený turista, dávám vám plně za pravdu.
Tohle poseroutkovství už ale jde napříč spektrem všech odvětví, jedno kde.
Nejhorší je, že to máme nastavené stejně, na minulé firmě asi byli rádi když jsem odešel...
Nutno dodat, že firemní servismani byli ochotní opravovat i "nedůležité" věci (pro mě a můj klid ovšem zásadně důležité, rozhodně bych nechtěl uprostřed Španělska řešit blbosti typu upadlá vzduchová hadice či zalomený šroub odklopení předního svetla za účelem výměny žárovky)
Ovšem úhlavní dispečer viděl jen čas, který auto stráví na dílně navíc oproti jeho plánu...
Hodně jsme bojovali, já vyhrával, ovšem spousta kluků sklopila uši a jeli s nedodělaným vozem jen proto, aby měli klid.
V současné době jsem naštěstí skoro svým vlastním pánem, sice zaměstnaný, ale jediný firemní řidič, vozím jejich výrobky po celé EU a o servise vozu, údržbě i časech vykladek si rozhoduji sám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Targu(si), jako řidič - zaměstnanec tohle prostě dělat nemůžete.
Máte nahlásit závadu a pokud závada ohrožuje bezpečnost silničního provozu, pak musíte vozidlo odstavit a vyčkat buď příjezdu servisního vozidla, nebo odtahového vozidla. Nic víc dělat nesmíte. Samozřejmě vyplníte příslušný formulář, který servisáci musejí podepsat.
Se servisáky můžete pokecat o závadě, ale rozhodně nesmíte cokoli opravovat sám (možná nějakou uvolněnou drobnost v kabině).
Postupy musí mít firma ošetřené interními předpisy, vydanými v souladu s platnou legislativou.
Prostý e-mail nestačí; stejně jako telefonát nebo SMSka. Takto závažnou komunikaci je nutno vést datovkou, e-mailem s elektronickým podpisem a s potvrzením o přečtení, osobně se záznamem o jednání, nebo písemně doporučeným dopisem či doručenkou.

Zápis o porušení pracovní kázně ani omylem nezakládá okamžité zrušení pracovního poměru.
Musí se jednat o opakované porušení, které navíc musí být s pracovníkem PROKAZATELNĚ projednáno (protokolem či zápisem) a stejně prokazatelně provedena opatření k nápravě. Teprve při opakovaném porušení lze přistoupit k okamžitému zrušení. Pouze v případě, že jde o TČ přestupek související s výkonem povolání, lze zrušit již při prvním výskytu. V zápisu o porušení musí být přesně definováno porušení.
Sám zápis navíc není zrušením. O tom musí vydat zaměstnavatel rozhodnutí a to Vám doručit. Teprve pak nabývá zrušení právní moci.
Jestliže zaměstnavatel postupoval jinak, neprodleně musíte vyhledat právníka a podat žalobu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Jelikož se maká v systému 5 dní v práci / 5 dní volno bez ohledu na víkendy a navíc na pracovišti odloučeném cca 400 km, je jakýkoli písemný styk poněkud problematický. Prostě muíte ve svém volnu přijet na mateřskou firmu, Pro mne to znamená ztrátu času cca 3 hodin (cesta 2 x 40 km + vyřizování)
Závady jsem pochopitelně hlásil na zvláštním formuláři - nebyly jen na podvozku, byly i na cisterně a byly příčinou mojí údajně pomalé práce.
Finta spočívala v tom, že oněch údajných porušení bylo více a v rámci urychlení eliminace mé osoby měla být na mou hlavu "nasypána" všechna naráz a pod jejich tíhou mi měl být nabídnut "přátelský" odchod na dohodu - přeloženo do češtiny - vyhazov na hodinu.
K údivu všech přítomných jsem započal se sepisováním zápisů otravovat já a zároveň jsem dotyčným sdělil, že výpověď mi budou muset dát oni, protože mně se ve firmě líbí.

Spadly jim brady a lapali po dechu.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Tady padá brada mimo jiných také mě, protože netuším proč byste v té firmě měl být déle nežli je nutné. Pokud ovšem se na nich nechcete před odchodem trochu povozit či je dotlačit k nezákonnému postupu za které je později budete chtít usmažit u soudu, pak bych pokračování existence v podobném podniku chápal.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jelikož mi jde o jediné - vydržet "někam" chodit do šedesáti let věku, mám z celého "případu" docela srandu. Prachy jsou tu vzhledem k místu a času docela dobré a navíc - patnáct dnů v práci, patnáct dní volno!!!
No a teď po vyčerpání dovolené šedesát procent za to, že sedím doma, protože dispečer se mnou nechce dělat a náhradní práci mi prý neumějí najít.
No neber to!

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

'..šedesát procent za to, že sedím doma, protože dispečer se mnou nechce dělat a náhradní práci mi prý neumějí najít.' Není to náhodou překážka zaměstnavatele? Ergo 100%?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozhodně se s vámi přít nebudu, protože stovka by byla ještě líp. Každopádně den před výplatním termínem se na to podívám do ZP.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, je to opravdu za 60%. Targuse je potřeba jen upozornit, že pokud dostane vytýkací dopis nebo zápis o hrubém porušení pracovní kázně, musí mu zaměstnavatel umožnit se k tomu vyjádřit. A taky dát čas na nápravu.
Ale Targus zvolil dobrý postup, kdy zaměstnavatele upozorňuje, že mu neposkytl podmínky pro plnění pracovních povinností. A pokud mu chce zaměstnavatel dát výpověď, tak by byla neplatná z jiného důvodu než pro nadbytečnost, tj. z organizačních důvodů. K tomu přísluší odstupné vypočítané z průměru posledních 3 platů. Proto je Targus doma na 60% platu. Za dva nebo tři měsíce může čekat ukončení pracovní smlouvy. Jiný případ by byl, kdyby měl Targus smlouvu na dobu určitou. Pak jej nechají na 60% doma do konce smlouvy a už ji neprodlouží.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

"z průměru posledních 3 platů."

Jako vždy je to trošku složitější ale zásadně z rozhodného období.

Za rozhodné období se považuje předchozí kalendářní čtvrtletí (bezprostředně předcházející).

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

minimálně v 99 % případů, pracovníkovi vyhoví.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

být tak Targusovým vedoucím, převelel bych ho na měsíc na dílnu k mechanikům, aby jim při práci vysvětlil, jak se hledají snadno zjistitelné závady typu "uvolněný kabelový svazek, který vibroval v rychlostech nad 50 km/h", něco vám tam dole občas klepe, atd.
Dřív se to tak v ČSAD dělávalo. Navíc, pokud byly spárovaný auta a řidiči, tak když šlo auto na větší prohlídku, tak řidič nastoupil na dílnu pomáhat, bo stejně nebylo kam s ním, když náhradní auto zrovna nebylo.

Já vím, dnes už to nejde, bo každý je dnes špecialista dle zákoníku práce a toho, co má ve smlouvě, zdravotní omezení, bezpečnost práce - točvolant nesmí dnes téměř vzít do ruky šroubovák, aby se nepopíchal, atd. Ale bejvalo to užitečný, mít možnost vidět věci i z tý druhý strany a vidět její reálné možnosti. Dneska spousta lidí naprosto přesně ví, co a jak by měli dělat ti ostatní a dávaj jim to při každé příležitosti najevo (a sami své povinnosti často neplněj, ale za to samozřejmě může zase někdo další, kdo jim v tom zabránil) - ti bývaj v práci "mylováni" a poznaj se často tak, že seznam jejich předchozích zaměstnavatelů je na dvě stránky A4. Ale tenhle poslední odstavec už není myšlen na Targuse (neb ho tak detailně neznám), ale tak všeobecné povzdechnutí nad stavem světa břitkojazyčných všeználků...

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

praxi to vypadá tak, že pokud dojedete se závadou na základnu, okamžitě berete záložní auto, anebo někoho střídáte.

Jako další problém vidím skutečnost, že zaměstnavatel (docela velký a s dobře vybaveným servisem) rezignoval na vlastní servisní středisko a nechal si vnutit značkový servis s tím, že prý ušetří. Tam ale hodně záleží na zadavateli práce, kterýmžto je německá firma.
Dále se má můj zaměstnavatel starat o podvozky návěsů, čímž výše popsaný exces padá na jeho hlavu.
Cisterny samotné si opravuje německá firma prostřednictvím jednoho zaměstnance - debila - pardon - postaršího inženýra, který dosti nestíhá, protože má dohlížet i na údržbu a opravy zásobníků u zákazníků, jakož i čerpadel kapalin na tahačích. K tomu má k ruce asi tři zaměstnance a několik externistů, kteří se taky zrovna nepřetrhnou.

S nalezením volného svazku to bylo kapánek složitější. Po rozjezdu začalo protivné klepání takové intenzity, že jsem byl rozhodnut po vytankování cisterny odevzdat auto do značkového servisu.
Při stáčení jsem se bohužel trochu zamyslel. Po ukončení jsem přistavil vozidlo ksichtem k prázdnému kontejneru na bordel typu ostříhaná zeleň, vyšplhal jsem na stěnu kontíku, z ní jsem vyšplhal na střechu tahače a tam jsem nalezl mlátící uvolněný svazek s plastovou koncovkou, kterážto byla původcem hluku.
Přece nemůžete chtít po mladém, krásném a chytrém mechanikovi, aby lezl do výše 3,5 metru a kontroloval střechu!!!
Závady se dnes zjišťují počítačem a když počítač nic nezjistí, závada neexistuje a šofér je úplně blbej ču**k!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

jeho stať o něčem zcela původním/ jiném, ale v diskuzi někdo odbočí, avšak téma je zajímavé, tak se věc s přispěním publika prokydá zcela a bezezbytku. A to je dle mého skromného názoru moc fajn. Děkuji Vidlákovi za jeho čas a myšlenky, stejně tak ostatním debatérům.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

politické kariéry.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdepak politická kariéra, Vidlák má namířeno podstatně výš. Je novodobým Mojžíšem. Vyvede nás z toho prokletého bahna otročení v kapitalismu. Jen nevím jaké "zázraky" budou platit na novodobé faraony, aby nás propustili.
Poníženě prosím o urychlení onoho ozdravného procesu. Čtyřicet roků bloudění z nás skoro už nikdo nedá.

Průměrný počet slepic: 2.2 (21 hlas)

Pane věštec.
Teď nebloudí židé,ale nežidé,jak píše pan Gerd v roce 2030 dojde ke změně a to souhlasí z naším blouděním od sametové.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vidlák, svázaný s půdou pro zajištění rodiny, se drží při zemi, tj. reálu. Péťa Hampl mi prozradil, že pro brněnské publikum bude na podzim seminář v Brně a dá mi vědět. Pak dám vědět i sem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude tam také pan Vandas?
Reflex
ZPĚTNÉ ZRCÁTKO
Vzpomínky na minulý režim, které neblednou, večírek heterosexuálních vlastenců a vodou posvěcená frnda
Vladimír Mertlík 20. srpna 2019 • 14:10
........
Bílí heterosexuálové měli pré
Tradiční rodinu se rozhodli ochránit účastníci Vlasteneckého setkání Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže. Zúčastnil se ho extajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl, poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD), exministr za tutéž partu Jaroslav Bašta a publicista Benjamin Kuras. Nechyběli ani další výtečníci, protiislámští aktivisté Martin Konvička a Petr Hampl, bořitelka Mariánských sloupů, spisovatelka Lenka Procházková, politolog Alexander Tomský, místopředseda Rady ČTK Petr Žantovský či neúspěšný kandidát tamtéž za SPD Michal Semín. Se zdravicí přišel i Tomáš Vandas, šéf soudem rozpuštěné Dělnické strany, nyní Dělnické strany sociální spravedlnosti. Není divu, že tahle parta stála za tím, aby jí na setkání poskytla peníze hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). A pak že nebude pořádek!

Průměrný počet slepic: 1.7 (29 hlasů)

Co tě na tom sere, že se tak blbě ptáš?

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Vladimír Mertlík ... není to ten bývalý brusič kovů z ČKD, který začal svou uměleckou kariéru už za komančů v roce 1971 v Armádním uměleckém souboru?

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Ba zdá se, že i na širší vrstvy populace (takový docela známý případ je nejen AB, ale třeba i pan president Dlouhý - toho si volí dokonce panstvo a damstvo továrnické).
Používáte zastaralých metod agitprop práce. Měli byste vyházet svou věrchušku a nahradit ji nějakou solidnější, modernější (já vím, pude to těžko, taková dobrá bydla si každý drží). Dobře ti radím. Prostě nějaká revoluce zdola by se vám hodila, malý palácový převrat - nazvěte ji např. "Malá Revoluce Demokraticky Elfí" (MRDE).
---------------------
K ševci vidlákovi asi jen toto.
Ukaž kopyta, ale pak si je zase podrž. Do vysoké politiky (prof. Hron ale říkal " svinstvo" jablečnému závinu) nechoď, rozpadla by se ti nejen rodina.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jakub_Hron_Met%C3%A1novsk%C3%BD

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

na Reflex https://www.reflex.cz/zpetne-zrcatko-vladimir-mertlik, tak to tam zatím Reflexmanni zatím nedali, nebo možná pozapomněli, což i to se může stát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

anketa vás jistě bude zajímat.
Ale co, zopakuji odkaz, snad se na mě Maneca nebude zlobit :-) :
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/volebni-kalkulacka-parlamentni-volby-…
Ale pozor : Aktuálně.cz... kde je Volný blok?, některé návodné otázky. Je to jenom anketa.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Zatím se zde na prvních dvou místech střídá SPD a KSČM, za nimi pak ANO a případně TSS a ČSSD.

Prostě to vypadá, že 9 z 10 Kydařů by volilo plakátovou "Hrozbu, kterou musí Spolu zastavit".

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Postavy z plakátu musí zastavit Spolu. Proto jsou vyobrazeni jako bojovníci s ostrými rysy a z očí jim srší odhodlání.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

podle jejich výsledků už mnohé minulé volby by měly dopadnout tak jak píšete. Jenomže sem i tam píše ona jedna nanejvýš desetina populace které sleduje a vnímá politické dění. Devět desetin volí podle svých (sobeckých) potřeb, podle ksichtu, podle ČT atp.
Takže žádný výsledek ankety mě nemůže už vzrušit. Volby a především jejich zpracovatelé rozhodují!

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Co to je za šmejd? "Podporujete rozhodnutí sněmovny, podle které má být vlastnictví zbraně zakotveno v Listině práv a svobod?" Žádné takové rozhodnutí zatím neexistuje. "Mohou firmy člena vlády (i ve svěřenských fondech) pobírat evropské nebo národní dotace?" To sepisoval někdo v chráněné dílně kdo neumí česky? Myslím že Aktualne.cz i nadále vynechám ze listu svých informačních zdrojů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

trošku jináče, ale dokonce to schválil i Senát PČR a snad podepsal i prezident republiky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

dostal 1200000 slepic.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem dostal za sobotu stravenky a taky se tím nechlubím. ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

i průběh celé akce.
A zejména přeji absenci výskytu provokatérů!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

To jste trefil. Vidláku, budete tam mít nějak pořešené jak reagovat na případné provokace?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Takže plato vajíček sebou a jestli začnou vrhat vejce provokatéři, neváhat s odvetou. Pokud se jezdí po více městech, plato by mohlo být jen jedno se značně zasmrádlými pukavci. To demokraticky zchladí vášně politických oponentů, protože s tím smradem potom ani oni sami nevydrží. Pro účely uchovávání vajec je zapotřebí plastový kontejner s víkem. Ale jakmile přistane první, neváhat a vrhnout. Pro ty účely by bylo vhodné sestrojit vajíčkový granátomet, tedy roura s pružinou a pákou, kterou by se pružina dala stlačit, a molitanovým nástavcem na uložení vajíčka či několika vajíček pro salvu.
Popřípadě vybavit členy rodiny přenosným boxem a místo vrhu vajíček je nechat vyhledávat protivníky v davu a vajíčka o ně rozbíjet z bezprostřední blízkosti, či nechat protivníkům ničit munici.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na což druhá strana zareaguje granáty.
A je to, opět vyhraje ten zručnější a chytřejší - mazanější, řekl by Dickens.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

V evangelickém kostele žádný provokatér nebude. A kdyby ano, tak stačí jen klidně podotknout, že ta svoloč nemá úctu ani k božímu svatostánku... 

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

že Sturmabtailungen u nás zatím nemáme. A slabomyslní zatím vždy podle nálady obecného publika vyklízejí pole dobrovolně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)