Poslední článek

Autor
Štítky

Přátelé

Události posledních dní a týdnů  v podstatě úplně vyvrátily můj pohled na svět. Svojí veřejnou činností jsem se snažil zabránit přesně tomu, co se teď děje. Začala válka, jejíž vojenské operace možná nebudou trvat dlouho, ale její dopady tu s námi budou v podstatě napořád. Snažil jsem se varovat před tím, aby se situace dohnala na hranu, aby se Evropa dostala do situace, kdy promluví zbraně a nepřátelské strany se už nebudou moci dohodnout, protože si nebudou věřit ani slovo.

Nepovedlo se mi to. Naopak. Svět se dostal na hranu, kde neměl nikdy být. Bohužel ani tváří v tvář této války nevidím žádnou možnost uvážlivého jednání. Každý další den je naopak vyhrocenější a vyhrocenější.

Dneska poprvé zasáhla moje činnost na Kydech i do mojí rodiny. Dneska poprvé dostaly moje děti a moje žena kartáč za to, co jsem udělal a řekl já. Tohle jim nemohu udělat. 

V této vyhrocené době je třeba zdrženlivosti a klidu  a není v zájmu této země ještě víc rozviřovat rozpory. 

 

Kydy končí. Čtete můj poslední článek. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (108 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

lepší časy. Nashle.

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

díky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

a všem ostatním, kteří zde měli co říct.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

co si dovolil zadrapovat sa do vidlakovej zeny a deti kvoli jeho nazorom

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Svým způsobem jsem si oddechla, když jsem se dozvěděla, že to byli "jen" Vidlákovští. S těmi je možné se vypořádat. Ano, je zde vícero takových rádoby intelektuálů...
Ale je to zkušenost, kterou si člověk zapamatuje na velmi dlouho.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

To plati i pro zdejši jednotlivce,kteři dodnes ignoruji jen Plan Narodni Zachrany PNZ a asi nechápou,že kdo se dal na vojnu bude muset bojovat.Našli na vs tlačitko,vai rodinu,ale tim to neskonči!

V PNZ byl bod 2.zajistit ,aby " zastupci"oteveli diskusni rubriky pod svými članky na svých stranických webech.Nyni je hrstka webů,kde ještě zstaly zbytky mazána a blokována včetně ihano.cz ničena a komenty blokovány.Stejně tak www.nwoo.org www.novarepublika.cz kde nejdou odkazy na články a pan "hampelman" už předtim "sám"očividně v režii režimu,ačkoli nemusel ,smazal na www.kudyzkrize.cz diskuzni rubriky i na něho bylo tlačcitko,anebo jen dopčasné povoleni činnosti.
Pane Vidáku nechci vám to prorokovat,ale bez ochrany vašeho webu a hlavně sděleni co chtěli udělat vaši rodině,abychom to věděli i tady my a zkusili se chránit a současně tu nedáte text trestniho oznámeni, proč jste ho na pachatele nedal budete stále vice a dále pronasledován a vzpomente si jak dopadli židi,kteři stále věřili,že to Hitler s tim MEIN KAMPFEM nemysli vážně a to same je tu znovu a jmenuje se to VELKÝ RESET!

A klidně to smažte stejně to nepomůže! RIŠE LŽI je tu a zla brzy ukáže svoje zuby vladou menšiny nad otroky většiny a tim zničenim demokracie, nebot zlo je tady a bez odporu,možna dlouhe roky, jen tak nepadne!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

No to tehdy bylo v koncentraku hned na rampě a hned se putovalo do pece! Hlavně děti a ženy se maji na co těšit,je to pravda nebo ne?!

Žadné lepši asy nebudou,akorát je znmo,e podpindostniky,kteři ten teror způsobuji budou doufat,že je majitelé nam ukradené svobody a peněz sežerou po zabiti nemocemi až jako posledni!

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A nám všem! 

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

a nashle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by Sob (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě a zatím děkuji a nashledanou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Vidláku, nejste první. Koho dostihla realita okolního světa. Každý jsme si tím prošel. Jsme jako děti, které poznaly, že pohádky už neplatí, že krásný princ vždy draka neskolí, odměna automaticky nikde nečeká. Jako básníci, přicházející o iluze.

Nejste první, kdo se srazil s blbcem. To se stává a bude stávat! BEZ OHLEDU NA TO, co řeknete nebo píšete. To se bude dít, dokud budou na světě blbci a ti nikdy nevymřou. To je realita života, každého z nás, v našem světě.
A přece, nic není tak horké. I vaše brambory k večeři, po uvaření vychladnou.

Náš okolní svět prochází cykly. Lidé přicházejí a odcházejí. Vše nakonec skončí v historii. Jedno víme s jistotou. Po mrazivém období se vždy oteplí. Přesto, že to teď tak nevypadá, v noci mrzlo, za dva měsíce bude vše zelené a budou zpívat ptáci.
I když je zima, život pokračuje. Jeho aktivita nekončí. Semínka v půdě dýchají, procesy v nich běží a připravují se na teplé období. Smrky vypadají celý rok stejně, jen jsou v zimě méně aktivní.

Můžete své aktivity omezit, psát obden, o tématech, kterým rozumíte. O zemědělství, krajině, ekologii, ekonomice (vzpomínám, že jste dovedl správně vypíchnout nejeden paradox), vztahům mezi lidmi, komunální nebo i celostátní politice. O příhodách, zamyšleních, fejetony, povídky. Jistě přispějí i jiní.
Protože, když přijde zima, život nekončí. Pokud se jednou v čemkoliv skončí, obtížně se to pak obnovuje znovu.
Buďte, Vidláku, jako vaše obilí nebo brambory!

Průměrný počet slepic: 5 (61 hlas)

...zapůsobily tak, že se mi zase objevila před očima postava Chaunceye Gardinera( P. Sellers, mj. také Dr. Divnoláska....). Scénka, ve které se ho prezident USA ptá na to, jak on vidí další ekonomický vývoj země. No a on odpovídá...a prezident ty jeho výklady o zahradničení pak použije ve svém veřejném projevu. :-D
Nic ve zlém, ale ta asociace, vzpomínka tu prostě vznikla....

Obilí nebo kobzole se nedokážou smát.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hmmm, ked sa vsetci hned pokakame pri prvej facke ktoru schytame mimo virtualneho priestoru, tak tie lepsie casy veru nepridu. Tento system nezvrhnu internetovi bojovnici a kto sa podujal proti nemu nieco robit, tak by mal cakat aj nasledky a neposrat sa hned.

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Lenze je ine ist hlavou proti muru, ked ta rozbita hlava je moja, a je ine, ked ta rozbita hlava nie je moja, ale mojich deti ... pri prvom ublizeni mojim detom sa pokakam, aj ked v pripade vlastnej osoby som skorej masochista .... preto revolucie patria mladym ... pretoze ti nemaju nikoho, o koho buducnost by sa bali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Rodina je to nejdůležitější. Věnujte se dětem a přeji ať z nich vyrostou lidé přemýšliví, hrdí pracovití a čestní, i když je to v dnešní společnosti spíš na překážku.

Průměrný počet slepic: 5 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Žijeme v brutální totalitě. Držím palce ať to ustojíte.

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

co se stalo, povězte, vždyť je neděla ... k sakru tak....

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Heleďte, vy hrdinové
Vidlák za vás nastavoval kůži. Proč nejdete do jeho končin za něj bojovat?

Průměrný počet slepic: 2.6 (29 hlasů)

jsme si, že nastavuje kůži. To se ukázalo až teď. Ukazuje se kam jsou lidi jako ty, ochotni zajít. A tvoje škodolibá radost naznačuje, že tohle bylo vašim cílem. |Zastrašit i tím nejpodlejším způsobem. A napovídá to, co by se následovalo, kdyby Vidlák necouvl.
Škoda, navštěvoval jsem Kydy s potěšením. Zaznívaly tu zajímavé myšlenky. Tvoje výblitky na to nemohly nic změnit. Namáhal ses zbytečně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Nejde jinak - špíno, ubohá, nízká špíno, hrdinně anonymní špíno ... Howgh

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Vždyť nevíme, co se konkrétně stalo a kam a komu máme rozbít kušňu. Nicméně Vidlák napsal, že nechce přispívat ke svárům, takže zatím nic nebude.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Moc děkujeme a nashledanou v lepších časech. Jitka

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Škoda, byla to zde oáza normálních názorů s výjimkou jednoho scallopa. Diskuze bez velké nenávisti. Bohužel svět je poněkud jiný a Vidlákova rodina odnesla to, že Vidlákův názorový oponent si vybral za cíl jeho rodinu.
No nic, nashledanou v lepších časech, nechť prospívají čuníci i brambory.
A všem přispěvatelům kultivovaných příspěvků v diskuzi děkuji, že zde vytvořili v diskuzi normální místo v nenormálním světě. Jen s občasným disharmonickým tónem v malebné melodii.
Nu a bardovi Ládikovi na inspiraci:

Už se neptej,
komu zvoní hrana,
protivníka deptej,
rozhodla to strana
liberálně demokratická
nebo lidově demokratická?
Mýlil se Fukuyama
a došlo na Huntingtona?
Po granátech samá jáma
a po covidu se už nestoná.
Všechno jednou končí,
i když nás to točí.
Stěžovat si můžeme leda v Bruseli,
protože jsme v ...

Pozn.:
1. Huntigton předpovídá neustálý spor základních civilizačních celků (např. západního, pravoslavného, islámského či buddhistického), Fukuyama tvrdí, že pádem tzv. železné opony dějiny v podstatě skončily, neboť sice stále budou „probíhat události a vycházet noviny, které o nich budou psát“, ale demokratický a ekonomicky liberální světařád svou úspěšnou expanzí ukazuje, že je jediným možným a finálním stádiem sociokulturního vývoje lidstva a lidské vlády.
2. Covid zázračně zmizel ze světa a už není hlavním tématem. Uprchlíky nikdo nebude ani izolovat ani testovat.

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

....tu prázdnotu přivolal. Asi číhala za popelnicemi u mého domu! Středověk neskončil, středověk trvá...
Vedle sebe mám ukrajince, takže začnu mluvit tlumeně. Do sborovny přestanu radši chodit a koupím si malou ledničku a elektroměr. Snad mi ho za názor vedení neodpojí - škola dostává kousek z dotačního EU koláče...Asi zruším FB účet neb jsem na svůj profilový obrázek nevyvěsil ukrajinskou vlajku. Mmj. jako avatar jsem tam měl od začátku Gluma držícího se za hlavu jako symbol úžasu a rozpolcenosti, když došlo na svědomí.

Ne, že bychom nebyli varováni v průběhu minulého roku. Válka teď asi dorazí, co začal Covid, počátek chaosu a hesla napříč staletím "kdo nejde s námi..." a dalšího rozdělování. Upalování čarodějnic asi zesílí a bude aplikováno na názorovou minoritu? Mluvit se bude "kódovaně" pokud to nebude doporučovaný názor? Je mi líto, jak se historická smyčka utáhla až tam, kde jsme vlastně před stoletím byli!

Tímto zdravím vás a všechny, kdo si zachovávali zdravý rozum a večer holt symbolicky a (výjimečně i v neděli) připiju Pálavou všem lidem dobré vůle z tohoto diskuzního fóra. 
Vidlákovi přeju, aby rodina měla klid. Třeba to byl jen zatoulaný otrávený Fauciho netopýr. :)
Souhlasím s Targusem, je potřeba se bránit. Společnost směřuje k modernímu otroctví a pomahačů režimu, které si neuvědomuje (nebo mu to je jedno), že začíná mít známe rysy a které. Začalo to v roce 2014-15 zamítnutou navrhovanou rezolucí RF v OSN o zákazu glorifikace nacizmu a pro mě to byl jeden ze signálů toho "who is who". Asi si to v RF taky pamatují, včetně předchozího a dalšího vývoje. A kdo byl proti? USA, Kanada a Ukrajina. Stačí se dívat, jak to dnes vypadá třeba v Kanadě. Zdržela se vlastně celá Evropa.....
Letošní volby a další vývoj mě potvrdily "Konec demokracie v Čechách", iluze už patrně nemám a byl bych rád, kdyby to nebyla poslední kyselost, co jsem napsal.......
Je mi líto, že jsem tak starej a je nás tak málo, co se ještě brání alespoň na papíře. Pak mi může být líto, že jsem se tohoto dožil.

Nicméně, mimozemšťané na mé volání neodpovídají, možná zrovna zvrací u zpráv z "civilizovaného" světa. Pokud se ozvou, požádám o velkou loď aby nás z tohoto blázince odletělo co nejvíc. HAJHOU.....

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za vše

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

A pak se clovek divi, ze je na Ukrajine obcanska valka.
Demokrate Vidlakovi predvedli, jak se to dela: vyslapli si na jeho zenu a deti.
Schytal to jeste hure, nez K. Capek.
Diky za vsechno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že tě huba nebolí

Průměrný počet slepic: 1.7 (29 hlasů)

In reply to by Vlastenec (neověřeno)

Trvalý odkaz

... jak se člověk chová k poraženému soupeři. Alespoň tady jste dočasně vyhráli, tak alespoň držte hubu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Nashle se všemi v lepších časech.
Držte se

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

použiji-li vlastní zkušenosti z padesátek.... že v tom mají prsty souvěřící. Jen ti jsou tak hnusní a schopní jít proti děckám.. Vydržte, kdyby něco bylo potřeba dejte vědět. V rámci možnopstí staré báby.....
A díky za celý dosavadní azyl normálnosti.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

jakkoliv zlé, jsou nepřenositelné. A marně jsem doufala, že se lidi změní. jo tak leda, siláci zbabělci si co si na dospělé netroufnou se samozřejmostí jim vlastní s gustem vyřádí na děckách... bohužel.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, děkuji za oázu demokracie. Demokracie je o diskuzi a ta na Vašem blogu byla věcná a velmi zajímavá. Po nás přijdou další generace, protože je přirozeností člověka pochybovat a usilovat o svobodu a demokracii.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

je povolena jen formou přitakávání, jak bývalo zvykem.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Že jsi sem dával fotky ženy a svých dětí? Vole, proč jsi to dělal???A co je kartáč???Jinak tě budu číst dál, já si tě určitě najdu pod jiným nickem a na jiném webu. Měj se moc hezky!

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Byla radost číst komentáře chytrých lidí, informace z Vašeho oboru o kterém nic nevím, dík za pohledy z jiných úhlů.

Začínám mít teď stejný pocit jako po 68, kdy na nás padla ta deka. Bohužel...

Průměrný počet slepic: 5 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku,
dík za vše. Držím palce Vám i vaší rodině. Jak říkal Ládík věřím v lepší časy. Ale nejdřív bude hůř. Snad to přispěje k poznání,že aby bylo líp musíme se zaměřit na ´to podstatné = technické vzdělání,práce,soběstačnost. To vše zde zaznělo 100x. Platí to hlavně pro mladé....

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

něco, co je zřejmě zbytečné.

1/ Vidláku, máš málo let na to, abys končil s bojem. Tvůj čas ještě nenadešel. Zabalit to můžeš, až budeš mít ASPOŇ můj věk.

2/ Kdo zradil jednou, zradí i podruhé a pak už zrazuje stále. Tato věta není určena tobě, Vidláku, nemyslím si, že bys někoho či něco zrazoval. Pro tebe platí věta následující. Naprosto stejná poučka totiž platí pro ty, kteří ustupují. Kdo ustoupil jednou, ustoupí už vždycky. Život bude s tebou smýkat mnohem více, když budeš ustupovat!!! Tuto větu nemám z knížek, ani z fejsbůku, dokonce ani z moudrých rad druhých. Tuto větu mne naučila má životní zkušenost. A věř mi, že nebyla tak růžová, jak by se snad mohlo někomu zdát z mých zdejších slintů.

3/ Pokud nejde o život, jde o hovno. Tvá žena Tě má ráda a tvé děti si  v dětských letech rychle zvyknou na to, že život je krutý a nespravedlivý. Na tom nic nezmění žádný sebelepší a sebespravedlivější režim, ve kterém nám bude souzeno žít.

4/ Nejlepší obrana je útok. Nalej si štamprlu a v klidu u prasátek popřemýšlej, jestli by nestálo za to útočníkovi rozbít hubu, nakopat do vajec a zalomit pár žeber - pardon - dát mu důrazně najevo, že pokud má problém s tvým psaním, nechť si ho přijde vyříkat s tebou, nikoli s tvými rodinnými příslušníky. Možná by sis za to vykoledoval podmínku, ale získáš něco, co ti nikdo nikdy nedá. Získáš pocit vítěze nad kriplem, který se navezl do TVÉHO smyslu života. A stále platí, že je škoda každé rány, která padne vedle.

5/ Na tvém místě bych si opravdu dal pár dnů oraz, třeba týden, a popřemýšlel o tom, co v životě smysl má a co je nepotřebný balast. Balastem třeba může být i nepřízeň širší rodiny či známých, pokud dobře rozumím příčině tvého splínu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (78 hlasů)

Targusi děkuji... 

Já osobně bojovat můžu, ale proti mně nikdo nevystoupí.  Vystoupí proti mým dětem a ženě. Já jsem ve Vidlákově náplava. Ale moje žena je tu doma. Moje děti jsou tu doma. Nechci se dívat, jak je vláčí bahnem. Takhle se to přece u nás dělá v dějinných průserech vždycky ne? Schytají to nevinní za "hříchy" otců. Co je mi platné jim "rozkopat hubu", když jsou ochotní se mstít na ženě a dětech?  Někdy je zapotřebí ustoupit, aby člověk nesmyslnou obranou neztratil všechno. Je třeba bojovat tak, aby se dalo bojovat i zítra.  

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

Existují telefony s nahráváním zvuků. Funkce diktafonu. Postačí jediná nahrávka slovního útoku a obrana rodiny se smrskne na podání stížnosti k rukám šéfa přestupkového oddělení. Málokdo totiž má koule platit pokuty za nactiutrhání několikrát za sebou a málokterý šéf má koule stížnost zazdít v případě, že si je jist tvou ochotou posunout svou stížnost výš, tzn. na krajský úřad. Tisíc Káčé je minimum za úhradu úředného řízení.

A počítej s tím, že kdo zvítězí jednou, bude chtít zvítězit i podruhé. To píšu s ohledem na to, že by se časem mohlo stát, že se budeš stěhovat jinam. Přesně tak totiž dopadla moje švagrová.

Ještě se tu stavím odpoledně, zatím čau.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

nenapíšu sem všechno co bych chtěl a měl, ale...

Kvůli svým názorům,  jakkoli podloženým, jsem zažil útok, při vzpomínce na nějž se dodnes otřásám hnusem. Od toho útoku si dávám docela velký pozor.
VÍM, co dokážou svině, a proto se Vidlákovi nedivím.
Dřív nebylo tak snadné rozvrátit člověku rodinu, zničit jej společensky, ekonomicky a klidně i dohnat k sebevraždě. Po nástupu "sociálních sítí" a obecně digitalizace se to stalo velmi snadným,  levným, pohodlným a účinným. To samé platí jak o manipulaci jedinci, tak o manipulaci velkými skupinami.
To, co přichází, si věhlasní autoři sci-fi neuměli představit ani v nočních můrách.

Třeba se někdy potkáme osobně a budu Vám moci říci víc. Vidlák má na mne kontakt. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Pan Vidlák má (doufám) kontakt na více než 4.000  kusů, kteří vyjádřili podporu jeho petici.

Doufám, že si to zazálohoval.

Vypadá to, že petice byla smazána.
Alespoň mně se nic nezobrazuje, když do vyhledavacího okénka zadám "nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády"

petice nenalezena
výsledek vyhledávání

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Targu, znám Vidlákov, hodně pamatuji a proto si dovolím říci, že v tom musí být něco daleko, daleko zákeřnějšího.
A ohlídat ženu a 5 dětí, které chodí do školy, školky,... to jednoduše není možné.
A věřte tomu, že pár zákeřností (zatím slovních) a sprostoty jsem v posledních pár letech již zažila také. Nic příjemnýho.

Zatím bez slepic

Vidlaku. A ostatne jste pro vec verejnou udelal spoustu.

Ale hloda ve mne trochu myslenka, ze lide v narodech, co si svobodu dokazou uhajit, se nejakeho sousedskeho zarvani neboji. Pisete: "V této vyhrocené době je třeba zdrženlivosti a klidu". A ja si prave myslim, ze je to naopak. Ze v krizich prave musi byt clovek odvazny... protoze tim se leccos provetra, a dovede se to o krok dal.

Neberte to jako kritiku. Jen mne vas krok privedl k rozjimani. Taky dekuju za vse; mam kliku, ze jsem vas vsecky nasla, nez byl mejdan u konce. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám štěstí že jsem Vás mohla poznat. Děkuji Vám.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

byla jste někdy příslušníkem malé uzavřené komunity, která Vás exkomunikovala kvůli zdánlivé názorové kravině?
Vesnice jimi jsou a malé církve zejména. To samé ale platí i o různých malých kulturních či sportovních platformách.
Jsou striktně hierarchizovány a běda tomu, kdo začne vyčnívat.
A umějí být velmi kruté, pokud jde o "umravnění" vyčnívajícího.

Žádné "národy, "co si svou svobodu dokážou uhájit a nebojí se sousedského zařvání", neexistují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Občan

Trvalý odkaz

Právě jste mi objasnil něco, nad čím si lámu hlavu desítky let, a marně. Objasnil jste mi pravý důvod mého životního sólismu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)