Poslední strana vzniklá zdola

Autor
Štítky

... to jsou Piráti. Původně strana ajťáků, kteří měli jako první program bezbřehou svobodu internetu a bezbřehou svobodu kopírování, protože mu už nelze zabránit, protože kopírování se stalo laciným a všeobecně dostupným. Strana vzniklá v podstatě spontánně, bez velkých sponzorů, existuje už relativně dlouho, která ještě stále má delší historii mimo vrcholovou politiku než v poslanecké sněmovně. A když si přečtete jména jejích poslanců, člověk by vlastně ani nečekal, že většina z nich je u Pirátů už fakt dlouho. 

Leckdo si láme hlavu, jak se to stalo, že ze strany svobodného internetu a svobodného sdílení myšlenek vznikla strana cancel culture a podporující velký byznys, ale mně to zase až tak divné nepřijde. Ajťáci zpravidla prošli těmi stejnými školami jako sociologové a analytici Evropských hodnot, akorát se v politice začali angažovat ještě dřív, než jim jejich zaměstnavatelé a přátelé nařídili, čemu mají věřit. V roce 2009, kdy vznikli, nebyla masová migrace ještě téma. Putin se zdál být řvoucí myší a všichni tehdejší komentátoři se předháněli v tom, aby nám vysvětlili výhody globalizace a přesunu továren do Číny a zároveň jak nám bude skvěle v EU. Když se pak svět začal měnit, měnili s s ním i pirátští zakladatelé, které dneska nerozeznáte od německých Zelených. Je to jednoduché - jejich členy i příznivce zaměstnávají ty stejné globální a evropské firmy, jejich fejsbůkové profily jsou pod bedlivým dohledem personalistů a ambiciózních kolegů a tak generují stejné myšlenky, protože jedna věc je být nekonformní Pirát a druhá věc je být bez práce. 

A tak je tu dneska máme. Strana vysloveně progresivistická, ovšem s celorepublikovou působností, strana která zatím byla jen v opozici a tak neměla příležitost něco zkazit... s výjimkou Hřiba... ale Praha byla vždycky region razovitý. V Praze nemůže uspět nikdo a nikdy a je tam takový mumraj, že se musíte zviditelňovat tak moc, že kdekoliv jinde jste za šaška. 

Všechno co přišlo po Pirátech, to už byly jen politické projekty. Všechny se tváří jako politické strany, ale stojí a padají se svými zakladateli. Mladý Klaus, Šlachta, Okamura... a samozřejmě Andrej Babiš. Ten jediný ale dokázal voliče fakt přesvědčit o tom, že skutečně jde o projekt jednoho muže. Že volbou kteréhokoliv kandidáta ANO ve skutečnosti volí Babiše. Všichni ostatní se za to spíš jakoby styděli... 

Vlastně existuje ještě jedna síla, která se vyprofilovala podobně spontánně jako Piráti. Jen ještě nemá své politické zastoupení. A tím je antisystémové hnutí. To jsou ti, kteří mají už dávno pocit, že tu stát není pro ně, že volbou nic nezmění, že směr vývoje jde někam, kam si nepřejí. Mají pocit, že jsou umlčováni, že ta veselá ojrounijní budoucnost se jich netýká, protože oni nesou na hrbu všechny ty ptákoviny, které si úřednictvo vymyslelo. Každý nový nápad sledují s podezřením a zpravidla hned začnou počítat, co je to zase bude stát. Právě na tyto lidi dopadají exekuce, protože kdysi byli mladí a uvěřili kecům o tom, že je skvělé žít na dluh. Na ně dopadají nízké mzdy i když jako jediní něco doopravdy dělají rukama nebo hlavou. Na ně dopadají vysoké ceny vodného a stočného, náklady na studium dětí a oni nejtíživěji cítí, že si nebudou moci nikdy zajistit český sen - dům s pořádným plotem okolo. 

Tihle zatím nemají svojí stranu, nezformovali skutečné hnutí, ale jsou poměrně velkou, byť málo viditelnou silou. Volili a volí protestně a je jich už tolik  že si dokázali prosadit prezidenta navzdory mediální masáži. Volí zpravidla tak, aby do toho těm systémovým hodili vidle. Jejich hlasy dostávali Komunisti  - tedy dokud se zdálo, že by mohli být něčeho schopní. Pak to byl Okamura - tedy dokud se mu dvakrát nerozpadlo hnutí a ukázalo se, že víc kecá než dělá. A byl to také Babiš... dokud nepřišel koronavirus. 

Proč tak rozsáhlý úvod..

Dneska píšu o nečekaném spojenectví stran systémových i antisystémových, které dohromady vytvořily dočasný superblok, který podle mě dokonale přeoral celou politickou scénu. Na jedné straně máme ojrohujerské Piráty a k nim všechny ty kamarády milých krajanů a velkého byznysu v podobě TOPky a i části ODS a na straně druhé tu máme ty antisystémové. Já nemyslím, že by to bylo nějak naplánované, ale prostě si to dokonale sedlo. 

Antisystémoví by se dali charakterizovat zjednodušeně heslem: Za všechno může systém. Protože byrokracie, protože propojení s EU, protože propojení s velkým byznysem, protože korupce, protože drancování, protože ničení národa, rodin i jednotlivců, apod apod.  

Ti progresivističtí by se poslední rok dali charakterizovat heslem: Za všechno může Babiš.  Protože velký byznys, protože dotace a tím pádem korupce, protože drancování, protože nepodporuje neochvějně EU, protože je to hajzl, apod, apod. 

No a teď se to krásně potkalo. Babiš i systém zrovna byli těsně propojení, protože Babiš zrovna dělá premiéra. Babiš a systém se dočasně stali tímtéž a o to víc, že zrovna přišel covid, který systém notně přiblížil k domovním dveřím obyčejných lidí. Najednou začalo být důležité, kam chodíte a co tam děláte.   Tím vznikla nečekaná a nikým nedomluvená koalice. Tak silná, že hladce položila i i bohatého oligarchu s nekonečnými penězi. 

Já si ovšem myslím, že ze síly této dočasné koalice budou těžit pouze ti progresivisté. Využili toho, že druhá strana si systém ztotožnila s Babišem.  Paradoxně ti, kteří Babiše volili, aby do systému hodili vidle, ti ho teď odstraňují a nevidí, že Babiš sice půjde od válu, ale systém zůstane. Babiš se totiž nerovná systém. Naopak. On byl (možná proti své vůli) dost antisystémový. V EU ho neměli rádi, v Německu ho neměli rádi a i když tak nějak slíbil vrtulníky věrnost USA, hodlal to dodržet čistě počesku.  

Každopádně to vypadá, že veškerá Babišova snaha o cokoliv se už nepovede. Ať už z důvodů neschopnosti nebo prostě převálcování většími událostmi, zřejmě už svoje pozice neobnoví, protože mu nezůstanou ti antisystémoví. Babiš se pro ně stal systémem proti kterému bojovali už dávno. Babiš se pro ně stal ztělesněním všech těch řečí o čipování, nové totalitě, great resetu, neexistujícím covidu, který je tu jen pro ovládání stáda a podobně. Boj proti Babišovi se tak stal bojem za Piráty. Antisystémoví i progresivisté měli náhle stejného nepřítele.  

Nechci nic říkat, ale zrovna my protisystémoví jsme měli sakra přemýšlet, jestli je na místě bojovat proti nepříteli Pirátů. Protože jsme vybojovali jejich boj, oni z něj teď budou těžit a velmi brzy vůči nám nastaví klasickou agendu - lůza a póvl se neberou vážně a šajse čechen z vesnice nám nebudou kecat do zelené budoucnosti. 

My antisystémoví jsme narazili na svoje limity. Je nás sice hodně, ale nemáme své vlastní zastoupení. A covid ukázal, že ani nemáme společné cíle. Máme jen společnou zlost a společnou mizernou budoucnost. Vlastně bych měl teď vyzvat ke vzniku skutečné antisystémové strany vybudované zdola, ale nevyzvu. Jednoduše proto že mezi námi je spousta těch, kteří si antisystém vzali jako věčnou normu. Je bohužel nutné, abychom se rozdělili na ty, kteří chtějí vybudovat lepší a spravedlivější systém a na ty, kteří budou vždycky a za všech okolností proti jakémukoliv systému. Až do covidu jsme byli jedna masa, snadno jsme se shodli na příčinách našich problémů a chápali jsme navzájem naše argumenty. Covid ukázal, že jsou nejen věci, co nás spojují, ale i co nás rozdělují. 

Tentokrát se nelišíme v pohledu na Babiše nebo Okamuru, protože jsme všichni chtěli házet vidle do zaběhaných mechnaismů a volili jsme sice rozdílné strany, ale ze shodných důvodů. Teď už to tak není. Najednou začal být sakra rozdíl mezi názorem, že Babiš možná blbě a nešťastně bojuje proti covidu nebo že Babiš vítá covid a pomocí něj nás chce zadrátovat. Tohle už dohromady moc nejde. V podstatě ze dne na den jsme se rozpůlili na ty, kteří chtějí bojovat proti covidu třeba i s Babišem, protože je to pořád lepší varianta než Bartoš a na ty, kteří chtějí bojovat proti Babišovi, protože Babiš je covid. A ti, co bojují proti Babišovi zároveň bojují za Bartoše, protože náhle chybí kdokoliv, koho by se dalo volit, aby to bylo hození vidlí do systému. Vlastně by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby chvíli před volbami skončilo i Okamurovo hnutí. 

My antisystémoví budeme stát za pár měsíců před kardinální otázkou, zda to se skřípěním zubů znovu hodit Babišovi a pak znovu zjistit, že oligarcha dělá všechno proto, aby se o své voliče nemusel opírat, protože bude mít před očima, jak to dopadlo v době covidové a nebo sledovat, jak Bartoš sestavuje vládu. 

Dneska jsou to jen nesourodé myšlenky... je to začátek zamýšlení se nad tím, jak na tom doopravdy jsme a jestli z toho existuje nějaká cesta ven. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (91 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Novinář Tomáš Etzler v urážkách neustává. Dnes Lipovskou nazval „kreaturou“, která má loutkovodiče. A hájí se, že jeho předchozí vyjádření, je „nevinným poškádlením“.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kreatura je hnusna. Nemohli ji po prezidentsku nazvat kundou nebo zmrdem?

Průměrný počet slepic: 1.2 (36 hlasů)

Ne, to je rezervováno scallopům.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Obávám se, že Piráti jsou vše jiné, než strana, vzniklá zdola. Mají svou euro-internacionálu, v jejímž čele, je, mimochodem, muslim. Čirou náhodou v roce 2010 vznikla rovnou Pirátská internacionála (Pirate Parties International) a to v Bruseli (!!). V jejich čele stojí švýcarský muslim Guillaume Saouli a kanadská feministka Bailey.
Bartoš pirátskou stranu nevymyslel, nezaložil, ani není spolutvůrce její ideologie. Na střední strávil rok v USA a na VŠ byl v zahraničí taky. Tam se nějak seznámil s Pirátskou internacionálou. Jen NASKOČIL DO JEDOUCÍHO VLAKU. (Jak a kde zakladatelé Pirátů získali finance a podle koho a čeho, tvořili svou ideologii, nevím, možná by to stálo za to, zjistit to a řeklo by to o pirátech něco víc.)
Bartoš a jen pár lidí kolem něj, hlavně ti služebně starší, jsou specialisté na informatiku. Naprostá většina členstva nemá s IT nic společného. Hodně z nich jsou sympatizanté a bývalí spolupracovníci lidskoprávních a politických neziskovek, často ze strany Zelených, kteroužto stranu Piráti, na volebním trhu ČR, fakticky nahradili.

---------------

Piráti včetně těch „našich“, kteří v říjnu minulého roku navrhovali v tzv. Evropském parlamentu spolu se svými zelenými a liberálními spojenci rezoluci, která měla umožnit otevření evropských přístavů lodím pirátských neziskovek importujících migranty. Piráti a jejich spojenci požadovali evakuovat všechny migranty z Libye, zrušit libyjskou pobřežní stráž a vytvořit migrantské invazi všemožné legální cesty a humanitární koridory do Evropy.

Požadovali také zavést povinné kvóty k přerozdělování migrantů do zemí EU. Pro tuto metodu k urychlení afrikanizace a islamizace Evropy nakonec hlasovalo 288 EU poslanců. Tentokrát ještě naštěstí b o dva (!) poslance, projeli. Pirátské komando za ČR, Mikuláš Peksa, Marek Kolaja a Markéta Gregorová, pro tuto rezoluci samozřejmě hlasovalo (ve volebním programu Pirátů, pravdivě popsané důsledky a řešení, toho, o čem se v Bruseli hlasovalo, kdyby to prošlo, samozřejmě nenajdeme. Své postoje, které zastávají v Bruseli, doma v ČR, z nějakých důvodů ;)!, neventilují.)

Doma napoví prosazování agendy LGBT. Pochodů pod duhovou vlajkou se účastní Bartoš, Michálek, Fejrenčík a další. Dále je to podpora Antify, s jejichž vlajkou se fotil Bartoš. V TV debatě lhal, že ji nepodporuje (proč asi?) a ta fotka ho usvědčila. Piráti podporují a jsou členy, několika dalších, obdobných sdružení...
VAROVNÝM FAKTEM JE, že čučkař Koudelka, který chce ve školní výuce měnit historii, je vysazený na jakoukoliv opozici, nepříjemnou TOP, ODS a Lidovcům, vyznamenaný za dobré služby v USA, k tomu MLČÍ.
Co se týče ČT a tisku, mohutná propagace pirátů v těchto organizacích, také VARUJE. Jen co vystrčili z podzemí růžky, nápadně to připomíná bývalou propagaci nově vzniklých projektů TOP09 a VV (později se provalilo, že na jejich vznik (TOP, nevím už, jestli i na VV), přispěl 30 000 000 Kč, Bakala. Ten měl být stíhán, konečně, za krádež bytu horníků na Ostravsku, kdy nedodržel podmínky privatizace. Tak začal sponzorovat, kromě vzniku Bakalice, viz níže, i pražskou kavárnu, jako knihovnu V.H., lavičky V.H., Ústav "totalitního režimu" a tak podobně. Vládě v koalici, která následně vznikla, se přezdívalo Bakalice (od koalice).

Sympatizanti pirátů ( i členové v západní Evropě) se pak zapojují do migračního businessu s loďmi ( jsou pomluvy, že zde se nachází jeden z zdrojů financování jejich centra, napojeného na země, z nich pocházejí migranti).
U nás piráti jsou, kromě jiného, proti zdanění zahraničních firem, proti minimálnímu podílu českých potravin, prodávaných v českých obchodech. Proti podpoře našich výrobců. Proti dovozu vakcíny na Covid odjinud, než z EU nebo z USA.
Jsou pro LGBT, gender, pozitivní diskriminaci, kupování US vojenské techniky, volný trh (má platit pro největší nadnárodní firmy - malí vlastníci v ČR mohou být rozkulačováni, úvahy o tom již v tisku proběhly) sankce proti Rusku a Číně, tvrdou kontrolu fejků v informačním prostoru, včetně postihů jejich šiřitelů (přeloženo z Pirate New Speak - tvrdá cenzura s postihy pro jinak smýšlející), utlumení výroby energie z jádra a omezení silniční dopravy, rozvíjení elektromobility a v neposlední řadě jako jednu z hlavních věcí, chtějí zavést Euro. Důsledky, že stát ztratí jednu z mála pák na ovlivňování domácí ekonomiky (a příklad Řecka, Portugalska, Itálie a trochu i Slovenska), včetně placení dluhů Eurozóny (tj. zisků německých bank), jim nevadí.
JSOU PRO EVROPSKÉ OBČANSTVÍ...!!!
To znamená, že česká republika, ani její občané, kteří je zvolí, je ve skutečnosti nezajímají. Nebudou řešit jejich problémy. (Přesto, že jako poslanci dávají slib na Ústavu české republiky - „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."; takže propagování EU občanství nebo rozpuštění národa a republiky v EU, lze chápat jako porušení slibu a vlastizradu.)
Se zrušením českého občanství souvisí i podpora nelegálních migrantů (tak chtějí kyvadlovou dopravu směr Evropa, zlegalizovat!!!), kteří je, občany EU, zajímají víc, než nějací občané ČR.

Jak čistě, protikorupčně a neideologicky, ve prospěch občanů, bude vypadat vláda Pirátů na radnicích, můžeme sledovat dnes v přímém přenosu v Hřibově Praze...

O co jde Pirátské internacionále, jejich voliči, protože nemají čas ani chuť to vše studovat, netuší. Netuší, že s volbou Pirátů volí i "věcné břemeno" které Piráti ve svém volebním programu neuvádějí a o jehož existenci nemají ani tušení. (viz Komunisté před volbami měli v programu podporu drobných řemeslníků a rolníků. Topolánek neměl ve volebním programu US radarovou základnu, přišel s tím těsně po volbách. Vysmál se voličům: "neměli jsme to ve volebním programu, protože by nás lidi nevolili". Odvolatelnost poslanců by tohle řešila; proto se jí (a referenda) politici bojí, jak čert kříže.) Netuší to ani většina mladých členů, protože úspěch opájí; a pokud něco tuší, tak to vytěsní.

Nemám dnes čas to moc vypisovat...
Tož tak.
.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Psal jsem to na rychlo...

Bartoš byl v zahraničí, seznámil se tam s názorově obdobnýma lidma a měl na ně kontakt. A ti lidé zřejmě po vzniku pirátů v západní Evropě byli z obdobného názorového spektra. A zprostředkovali mu jejich ideje a spojení na vedení. Protože - když byl v zahraničí na studiu, Internacionála Pirátů ještě nebyla :-)
Nevěřím, že by, když by nebyl delší dobu na západě a neměl kontakty, že by ho oslovil pirátský projekt, pokud by ovšem jen četl někde na www stránkách. Ale ať to bylo jak bylo, piráty nezakládal a není tvůrce jejich ideologie. Dostal pověření spoluzaložit pražskou buňku a čekat na příležitost. VV se znemožnily, pak Zelení, souběžně s Žít Brno, pak rok a půl s s koronavirem, tak dostal příležitost a zaplnil volné místo pro městského, většinou mladého, liberálního a neomarxistického voliče. A pro voliče, který to jen chce Babišovi natřít za domnělé chyby a nechce to hodit zprofanované straně, jako ODS, Lidovcům nebo TOP. A neuvědomuje si, že ve volebním balíčku Pirátů není jen odstavit Babiše, ale jiné a zásadní, věci...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

rád bych využil jeho narážky k připomenutí, že pan prezident jen citoval správný překlad názvu jedné hudební skupiny. Každý, kdo umí alespoň základ angličtiny to ví. A ona kapela, jejíž název nebudu citovat, protože je vulgární a mohl bych být proto banován, se ani netají, že se jedná o úmysl. Například význačná členka této skupiny se vyznamenala sexem v muzeu během normálního provozu, což streamovala na Internet. Jiná význačná členka odcizila zmrazenou drůbež v samoobsluze tou metodou, že hlavičkou oné drůbeže penetrovala intimní části a s drůbeží mezi nohami odešla z obchodu. To jsou věci, za které by např. v USA šly obě dámy na dlouho do vězení. Jen pro naše progresivisty to jsou hrdinky, protože tato alotria vyvádějí v Rusku. Myslím ale, že útoky na pana prezidenta za to, že veřejně poukázal na pokrytectví progresivistů měly přesně opačný účinek a pomohly mu ve druhé prezidentské volbě.
Zajímavé je, že když vulgárně mluví pan Schwarzenberg, tak je to roztomilé žvatlání milého staříka, zatímco když pan prezident cituje název hudební skupiny, která se tak sama nazvala, tak je za zvrhlíka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (71 hlas)

Pan prezident ten "správný" překlad ani neuměl vyslovit. Překlad to byl mizerný, něco na úrovni žáčka, který si na první hodině angličtiny začal hledat ta 'zajímavá' slovíčka, ale delší fráze se nenaučil ani jako invalidní geront, protože na to byl moc líný. Miloškův zmrd nebyl ani překlad, jen jeho oblívená vaginálie.

Holt když zazní hovno a kunda z úst vrchnosti, je Vaší povinnosti v tom najít nějakou myšlenku. Kdo ji tam nevidí, ten je hnůj a fekálie.

Průměrný počet slepic: 1.3 (25 hlasů)

Miloš Zeman - Ekonomičtí zmrdi, necenzurovaná (nevypípaná) verze

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

Tady není potřeba nic vymýšlet, stačí se podívat na libovolný pornokanál (dle vkusu každého soudruha), a hned musí každý chápat, co znamená v dnešní angličtině "pussy" a "dick". Obě slova měla jiný význam, ale to už dávno vzal čas. Kdykoli řekneš nebo napíšeš "pussy", říkáš anglicky "kundička". To je prostě fakt, smiř se s tím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Курица не была заморожена. Цыпленок был только охлажденным.
Попробуйте положить замороженную курицу между ног!

твоя Надежда

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

jste úplně stará a úplně hloupá, protože u nás v Čechistánu ví každé malé dítě, že:

Když to nejde silou, tak to půjde JEŠTĚ větší silou.

Tudíž mražená kurica NEMŮŽE být pro Pussynovou Soudružku problém, pokud se jedná o tak bohulibý úkol, jako ji nacpat do dámského předního zadku.
Prostě dolary - pa růski řečeno Báksy - umějí nejedno kouzlo, nad kterým zůstává rozum stát....

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

reakce na řiťoústého 00:24:
mohl by ji tak nazvat leda nějaký potrat opičí kurvy. Ona si do vagíny nedávala zmrzlé kuře, na rozdíl od těch jedině správných.
Když bych název té kapely přeložil politicky korektně, byla by to "kundí vzpoura/převrat".
Žádný "převrácení koťátek" nebo "přetočené klubíčko".

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tento velikán ducha reprezentoval v Číně za naše peníze naši zem.
Je výrazným symbolem naší současné "elity".

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

A prezident 'kunda sem, kunda tam' reprezentuje celou Českou republiku. Český národ miluje vaginální a fekální vulgarismy - jinak by si přeci takové premiérské a prezidentské elity nevolil.

Průměrný počet slepic: 1.4 (28 hlasů)

se mažou hovny a když tento zjevný fakt někdo konstatuje, vulgární je samozřejmě ten, kdo to konstatuje ... scallopí pokus o přiblížení se k logice předložený na stříbrném podnosu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jede takhle šalinou poněkud podroušený pán, drží se za horní madlo a vlaje interiérem vozu v souladu s Newtonovými zákony. Nakonec neudrží obsah žaludku a vyklopí všechno do klína paní, sedící bohužel zrovna pod ním.
Paní k opilcovi: "... no člověče, vy jste ale prase!"
Opilec: "...já? No dovolte!? Podívejte se na sebe!"
---

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Já vím, do té škeblí skulinky by se nevešlo, ani to grilované z Kaufíku.
No ale vámi hájená " hudební skupina" to dělala, i když ne manželkám a i když ne pravidelně.
Já vím, to není fekál ...to je UMĚNÍ !!!

Vás ty kundy nějak fascinují, je to z nedostatku jiných příležitostí ?
Zeman vymyslel název " Pussy Riots" a uvedl ho přináležitým způsobem na trh s " uměním" ? Ale, ale....povídejte, přehánějte, nestrkejte....

Scallop kritikem morálních poklesků, posedlý kundami. Rozmazává hovno tak, že se v něm málem utopil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Kolikrát jsem se musela smát, když jsem pak na to slovo narazila v českých titulcích zahraničních seriálů - překladatelům pravděpodobně kavárna nedala správné noty! :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Doporucuji https://www.youtube.com/watch?v=dUfel9sU-KI, jak byste to prelozila? Je to urceno pro stejnou cilovou skupinu u nas i v anglicky mluvicim svete, takze by cesky preklad mel odpovidat slovu pussy.

Ale co ztracim cas, Vy umite anglicky Milos Pasy Zeman - nebo jeste hur. Preklad kocicka nebo pipinka je v tomto kontextu presneji, je to totiz slovni hricka, ale hnojnik vidi ve svete za zdi jen kundy, zmrdy, pice a curaky. A hlasite breci, kdyz to pouzije nekdo proti hnojniku.

At zije ignorance a neznalost hnojniku! Cim mene umite anglicky, tim mene vite a spokojeni zijete!

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

psychlogické projekce pacienta scallopa.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

po očkování proti koronaviru. V Rusku očkují Sputnikem, škebloň se dal naočkovat Stupidnikem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

kdybych jakékoliv ženské v mém okolí řekl: "ukaž mi svou číču" (show me an your pussy), v normálním případě dostanu přes držku.
V normálním případě fuckt nebude mít na mysli svou výstavní kočku s mnoha zahraničními oceněními z výstav.
Těch, co mají výstavní číču (kočkovitou šelmu) s mezinárodními oceněněními moc neznám. Vlastně vůbec žádnou.
A o těch, co mají výstavní číču (a teď nemyslím kočkovitou šelmu) nemá smysl se bavit na slušném dvorku, jako jsou Kydy
:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

No to doufam, ze by Vam zeny ve vasem okoli daly na tlamu. Ja kdybych na ne vybalil "kunda sem kudna tam", taky bych jednu chytil.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Mě ze všeho nejvíc baví, že ten "sprosťák Zeman" onen překlad uvedl jednou. Zato všichni ti pohoršení slušně hovořící pod jejho nánosem zemi následně vyloženě utopili.

Jinak ten název je samozřejmě vědomý dvojsmysl. Asi jako ta naše skupina Ztohoven, jež samozřejmě sází na fonetickou podobu. Že ale skutečně znamená "kočičku" nanejvýš jen jako eufemismus pro ženský zevní genitál potvrdily samy členky:

VICE: Why "Pussy Riot"?
Garadzha: A female sex organ, which is supposed to be receiving and shapeless, suddenly starts a radical rebellion against the cultural order, which tries to constantly define it and show its appropriate place. Sexists have certain ideas about how a woman should behave, and Putin, by the way, also has a couple thoughts on how Russians should live. Fighting against all that—that's Pussy Riot.

Tím je diskuse uzavřena. Jediné, co lze snad vyčítat Zemanovi (byť z jeho strany zjevně úmyslnou), je tvrdost vulgarity, kterou použil. Skutečně přesnější by bylo na konci Zemanova překladu škrtnout a a přidat "-ička." Na věci významu názvu i na smyslu jeho použití to nemění nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Pan prezident rekl presne to, co chtel rici s plnym vedomim, ze z toho bude jeho epitaf. Na jeho myslenky se zapomene hned (zadne nejsou), jeho podpora ekonomicke mafie jen zapada no normalu devadesatek - tak cim jinym by se zapsal do dejin?

Pan prezident chtel, aby jeho kundy zaplnily medialni prostor a ja mu jeho prani splnim. Kdykoliv si zemanovi nevolnici budou stezovat na vulgaritu, pripomenu jim nejslavnejsi kundu v ceske historii. Sami jste ji zvolili.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Scalope, proč tak při zemi? To naší politiku moc nezkultivujete, když se zaměříte jen na Zemana. Co takhle Topolánek a jeho nejslavnější prostředníček? Kalousek je jednička... A nebo jeho ztopořený penis u Berlousconiho? Co takhle Kalouskovi odboráři co vezli sračky na trakaři?  Nebojte, vzpomeneme si ještě na jiné případy... máme poněkud větší paměť než hřebenatky. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

holandská kapela s názvem Pussycat, což kočička je.
Tuším že snad jediný jejich hit se jmenoval Misssisssippppi (pro jistotu nějaké ty souhlásky přidám, než aby chyběly).

Každý si přeloží tak, po čem zrovna baží.
Třeba výraz " beaver", většina lidí vidí bobra...jen scallop opět vidí piču.
-----------------------------------------------------------------------------------
Co třeba " kočičí kunda"...to by mohlo uspojit všecky ? A byl by zas klid - jak v kavárně, tak v zemárně. Do doby než přijde např. nějaká zelenajda a bude si stěžovat že hanobíme její....kočičku. :-D

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pussycat

Jen takové maličké kopnutíčko do bábovičky.
Holandská skupina, které šéfovaly a občas v ní i zpívaly TŘI sestry s příjmením KOWALCZYK (po česku něco jako Kovařík).
Typicky holandské jméno, že...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Řev kundy. Tak mi to přijde nejvýstižnější.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Spravny prekladatel by nemel nemel byt zmanipulovan znalosti ciziho jazyka :-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

na scallopovi.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

v děcáku? V normálních rodinách mámy učí své děti, že se k ženám mají chovat slušně. Pan Etzler dokazuje, že mu v dětství chyběla výchova. Zároveň ukazuje, že ČT skutečně neplní své poslání, když zaměstnává nevychovance. Veřejnoprávní médium by mělo nejen bavit diváky, ale hlavně přispívat k povznesení úrovně celého národa. Vulgarity pana Etzlera jsou důvodem pro výměnu pana Šámala v jeho pozici na České televizi. Pan Dvořák by si měl uvědomit, že jedinou nadějí na jeho udržení se v pozici je nastolení pořádku ve zpravodajství a publicistice.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Skutečně jim máma zemřela v mladém věku a výchovu měl na krku jejich otec, středoškolský profesor v Ostravě. Velmi slušný a uznávaný češtinář naposledy na pedagogické fakultě.. Bohužel, také následoval svou ženu, když synům bylo něco kolem 15 let. Od té doby oba doslova zvlčili. Tomáš dostudoval aspoň maturitu a začal studovat na pajdáku zeměpis a tělocvik. Dle mých informací fakultu nedokončil, i když udává něco jiného. Miroslav, ten neudělal ani maturitu. Říkalo se po Ostravě, že starý Etzler musí se v hrobě točit jak turbína, když sleduje počínání svých potomků. Žádná nepravost jim nebyla cizí např. i život na ulici, posílání první ženy Miroslava s malými dětmi žebrat po kamarádech peníze na jídlo,. Ty ovšem Miroslav i s Tomášem operativně propili U Rady. Přezdívka Slonbidlo nebo Kolohnát. Jak se mohl dostat do ČT, to v Ostravě nechápe vůbec nikdo. Do revoluce nedělal žádného dramaturga zábavných pořadů (možná v hospodě U Rady apod.), toho dělal jeho kamarád David. On sám se živil na krátkodobých brigádách na výškových pracích jako umývač oken, natěrač apod.
Po roce 89 odjel do US a tam nastala jeho skvělá kariéra, když v Denveru sbalil dceru nějakého vyššího pracovníka s CNN a hned ji udělal 2 děti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vystudoval zeměpis a tělocvik na Pedagogické fakultě v Ostravě. Od roku 1987 byl dramaturgem zábavných pořadů ostravského studia České televize. V roce 1991 odešel do USA, kde se začal živit jako umývač oken či zahradník.

V roce 1999 mu byla nabídnuta práce v CNN, kterou přijal a začal pracovat jako editor zpráv.[1] Poté působil přes dva roky jako válečný zpravodaj CNN na Haiti, v Iráku nebo v Afghánistánu.

V září 2008 získal jako první český novinář Cenu Emmy, a to za aplikaci satelitních přenosů pomocí technologie BGAN, která umožňuje mobilní živé vstupy bez přenosových vozů.[2]

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

Rozežraný novinář, bez kousky úcty k jinému člověku, asi ani k sobě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Vypitý mozek.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by Alena Z. (neověřeno)

Trvalý odkaz

At ziji notorici! Zemana na hrad! Vypite mozky nejlepe neprezentuji cesky narod!

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

díky Bohu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

U korunovacnich klenotu Milosek savli zadrzel, ale tak opilecky pohled jeste ta mistnost nezazila.

Je fakt dobrej, po te chlastacce na ruske ambasade by to kazdy neustal. Salut!

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Když sis vzpomněla po půl druhém roce, tak je to určitě směroplatný :-)))

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Podle toho, jak Vám vadí, to tak vypitej mozek nebude :-)

Je krásné, jak Ještěr z Hradu hodí cihličku do rybníčka, voda se rozstříkne, hyeny zavijí, ratlíci se rozštěkaj :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Inu k paní Richterové nebo Čaputové se hnojník chová jako skutečný hnůj plný hovad. Ale doma jsou to jistě hodní lidé milující své maminky a svá prasátka.

Průměrný počet slepic: 1.5 (17 hlasů)

Nikdy není pozdě zkusit na sobě zapracovat, i ubohý žlučovitý referent se může zkusit změnit a zažít, co je rodina. A stejně tak si může najít pořádnou práci a pořídit si něco, co ho baví místo aby to jen záviděl ostatním.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Rodina je moc fajn, doporucuji vsem :-)

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

trochu na sobě zapracovat, když i přes plot je rodina fajn.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Holky ze stáda?

Nedám na ně dopustit.

Zvlášť, když jsou ZDĚŠENÝ!

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

ještě přidám do seznamu zděšenou Milku.
Jsou to všechno Pussy(nky).
A fuckt jsem neměl na mysli koťátka ani klubíčka.

Já prasátko nemám, nemohu ho tedy milovati.
Můžu někdy jíst slávky nebo hřebenatky, když jsou dobře povařené a s chutnou omáčkou.
I chobotničku nebo sépii jsem schopný sežrat (ale vepřovému se nic nevyrovná!).
Kdysi dávno, když jsme prasátko měli, má žena Milena nikdy, ale opravdu nikdy nemohla říci, že spím jako prase.
Prase prý nespí v botách.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)