Předčasný a značně nejistý dárek

Autor
Štítky

Vážení přátelé Už to s vámi táhnu skoro čtyři roky. Po celou tu dobu jste mi zachovávali přízeň. Podařilo se nám společně udržet celkem kultivovanou diskusi a leckdo z našich diskutérů se vyprofiloval natolik dobře, že jsou jeho příspěvky k rozeznání i když se zapomene podepsat. S postupující dobou mi stále přibývá čtenářů a i do diskusí si nacházejí cestu noví lidé. Pozvolna překračujeme první milník, kdy se z malého blogu pro pár přátel stává blog velký. Abych řekl pravdu, vlastně nevím, jestli tento větší blog chci. 

Nicméně... stále jsou tu se mnou otcové zakladatelé. Stále jsme se ještě úplně neodcizili původním myšlenkám. Stále je všechno zdarma, bez reklam, stále se nemusím nikou podbízet a nemusím brát žádné ohledy na čtenost i naštvanost publika, protože mě to ani neživí, ani nepřiživuje. Blog je zatím stále ještě výhradně můj a diskuse jsou zatím stále výhradně v rukou Targuse, Asfalťáka, Admirála, Gerda, Godota, Občana, Laca, Majky, Veverky, Havrana, Alice, Mirka, Čmouda, Manecy...  a dalších, kteří jsou tu se mnou od začátku a nenechali se otrávit.   

Přátelé moji, pokud Kydy dál porostou, nebude to tak věčně.  Budou přibývat kazisvěti, bude postupně nutné zavést nějaká opatření. Širší publikum znamená i víc důvodů k hádkám. Už delší dobu proto přemýšlím, že bych měl nějak tuto "zlatou éru dějin" na Kydech, kdy jsme byli všichni elektronicky chudí a mimo rozlišovací schopnost světa, kdy jsme všechno dělali jen tak pro pocit, že bych této éře měl postavit pomník. 

 

A teď z druhé strany: 

Koronavirus měl samozřejmě vliv i na moje zemědělské počiny. Například mám v chlívku dvě prasátka, která budou mít brzy 100 kg a nikdo si je nevezme. Já mám mrazák plný, kamarádi už také a i když ještě jeden přikoupím, stejně ta prasátka nebudu mít kam dát. 

 

Z další strany: 

V březnu mi bude čtyřicet. Původně jsem plánoval, že bych jedno z těch prasátek na moje narozeniny griloval, ale stokilového macka, to bych musel pozvat celou ulici a stejně by zbylo. 

 

Když jsem si toto všechno dal dohromady, napadlo mě, co tahle udělat setkání Kydařů? Že bychom udělali vidlákovský slet a v sobotu 13. března, nebo v sobotu 20. března bychom se sešli u mě na tom skutečném a neimaginárním dvorku. Že by se z elektronických přátel stali přátelé skuteční. Že bychom se sešli kolem grilu, který jsem si loni nechal postavit a toho stokilového přeštíka (nebo oba dva) bychom prostě sežrali.  Třeba by nepřijeli jen ti, kteří mají prořízlou hubu v diskusích, ale přijel by někdo, kdo se běžně nevyjadřuje, ale chtěl by nás poznat osobně. 

Pokud by se nějaká skvadra azůra pro tento počin nechala zlákat, zařídil bych hlavní chod a příslušné množství piva a vody. Pro ty, co by přijeli z větší dálky - mohu ubytovat dva kydaře kmetského věku, kteří nejsou schopni lézt po schodech a potřebují žít v přízemí. K tomu mohu ubytovat tři kydaře, kteří jsou schopni lézt po schodech, ale chtějí spát na matracích. K tomu mohu ubytovat deset dalších kydařů, kteří by v rámci dobrodružtví byli schopni spát na slámě. Všichni by měli teplou vodu na umytí nikdo by nemusel chodit na kadibudku. 

Ve Vidlákově je navíc ubytovna pro dvacet lidí. Zároveň je tu nóbl hotel pro případné zazobané kydaře, kteří nepotřebují koukat na korunu. Leckdo by mohl přijet jen na oběd, pak prostě pobýt, nechat slehnout maso a pivo a zase jet domů.

Samozřejmě, všechno je založené na tom, že v březnu budeme všichni buďto imunní, nebo proočkovaní a stát nám nebude klást nepřekonatelné překážky. 

Svým způsobem to bude jednorázový počin, který už nikdy nezopakujeme. Ale může to být hezká vzpomínka na dobu, kdy jsme se na Kydech ještě znali všichni, kdy jsem na vás měl čas a prostor a chuť se s vámi všemi seznámit. Mohla by to být hezká vzpomínka, až už Kydy nebudou co bývaly. Za čas totiž tento blog semele i mě. To co dělám, to není udržitelné trvale, byť zatím o ztrátě iluzí jen píšu, a nijak zvlášť je neprožívám. Navíc nejspíš do budoucna patřičně zblbnu a půjde mě číst se stejným sebezapřením jako Vlka. 

Dnešní diskuse by měla být o tom, zdali byste něco podobného chtěli uskutečnit. Zdali byste byli ochotní přijet z těch vašich dálek a koutů naší vlasti. Prosím neřešme dneska praktické kroky. Zjistěme, zda by byl zájem  a pokud ano, za jakých okolností.  Pokud zájem bude, budeme to v pravidelných intervalech ladit. 

Možná je to celé nesmysl a je lepší, že se navzájem osobně neznáme.... ale pro případ, že byste stáli o vzájemné setkání, můj skutečný dvorek je k dispozici. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak se hlásím o jeden slamník v podkroví.
Zároveň navrhuji zvážit Vidláku, zda nekrmit čuníky méně jádrem aby dorostli třeba v dubnu, nebo začátkem května.
To už bývá lepší cestování i posezení.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také se hlásím o místo na slámě, slamník nepotřebuji. Ale doporučuji setkání nechat místo března, kdy stejně bude nejvíce práce na polích, na některý víkend na konci dubna až června. Lepší počasí ušetří spoustu problémů a spacák se dá rozložit i na trávě a přikrýt celtou. Nebo v té ubytovně. Mohl bych sebou samozřejmě vzít i lidi z okolí či poblíž po cestě, abychom využili auto. Takže Godota, Admirála, ... ?
Ale nevím, jestli je setkání se mnou dobrý nápad. Kdo na mě jedním očkem pohlídne, ten už do smrti veselej nebude! :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky bych se s radostí přidal, pokud by to nevadilo, rád bych viděl některé zdejší členy naživo.
Slamník či sláma mi nevadí, spacák mám, ale na rozdíl od předřečníka bych přijel na motorce, takže žádné spolucestující nevemu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

motorka? A kolik kufrů na Vidlákovu výslužku berete? Kdo nemá na motorce kufry, jako by nebyl. Nejmíň tři. A už jsem viděl borce, který si na zadek navalil dva top kejsy.

Zatím bez slepic

Je to spíš taková nostalgická hračka, Virago 1100 r.v.98, klasická vyplétaná kola, opěrka zad spolujezdce, kufrů 5 jestli počítám i ten pod brýlema. Něco takováho, i barva sedí
http://i.ytimg.com/vi/sSY4EX5CDRo/maxresdefault.jpg

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste naprosto nevhodný kus. Který motorkář nejezdí na Jawě, jakoby nebyl a vysluhuje si průběžně nepřetržité opovržení, jak mé, tak i Pinocchiovo. Ještě byste si možná zasloužil milost, kdybyste měl Čízu, ale s tímhle krámem fakt ne-é.

Jinak Virago je špicovní stroj, měl jsem tu čest s 535. Akorát všecko nad litr je neskutečně těžké.
Já jsem odchovaný z dnešního pohledu na malorážkách, takže s klukem brousíme české dvoutakty. Tedy většinou, není to pravidlem.
https://www.jawa-korda.cz/jawa-350-typ-639-chopper_z3171/#&gid=1&pid=8
Máme 2 kusy něčeho takového s několika minimálními úpravami ve vzhledu i výkonu a jízdních vlastnostech.
Pro cesty a hlavně lesní necesty, které s tím vymetám, to je tak akorát.
Více méně to je synova zásluha, že jsem s tím zase začal.
A začal jsem s tím proto, abych kluka naučil pracovat rukama. Proto ty Jawy, staré a ještě starší.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

na pinčlovi 20-ce (plecháč, zelená/slonová kost), pak to byla chvilku kývačka dvaapůla (za tohle snad budu omilostěn), pak dlouho nic, nebyly podmínky.
Co se týče rodiny, taky jsem chtěl do světa motorek zapojit své potomky, ale obě dcery me poslali do p...rčic, tak teď tajně zasvěcuji vnuka. Zatím je mu 5, ale je to nadějné...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rád přijmu nabídku se svézt, když vše klapne, budu se těšit.

Na svých plavbách jsem viděl různé strašné věci, Gorgona nejste, mě nevystrašíte.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

oko se mi orosilo.
Jestli je to vlivem čersvě uplynulého Svatečera, nadměrné konzumace darovaného alkoholu nebo snad z obtížně skrývaných sympatií k Vám (jste mladší než mé děti a /bohužel/ inteligentnější než t.č. já) fakt nevím...

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

abych se myl. A ještě k tomu v teplé vodě.
A to je prosinec.
V lednu na mě vytáhne dětské toaletní mýdlo, v únoru mazlák a rýžový kartáč, do půlky března z toho bude nějaký zaručený louh, Savo, nebo obdobná kyselina do baterií.
Umýt se, to by byla moje smrt.
Si dělám srandu z Vidláka i z ostatních kydálistů.
Přijet můžu, nicméně ti, kteří mne shlédnou naživo, už na Kydy nikdy nepřijdou. Nikoho blbějšího a především nudnějšího ještě ve svém životě nepotkali. A doma řeknou, že místo Targuse píše na Kydy jeho bráchanec a ten pokec u Vidláka, to bylo na mou duši úplně strašný, protože ten mamlas z Gorolistánu jim zkazil neděli už v sobotu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Líbí se mi, strašně moc. A alespoň já jsem poctěn, vyznamenán.
Jenže, bohužel nemohu se dostavit. Ne, že bych nechtěl, ale zkrátka, nemůžu.
A tak se spokojím s důkladným referátem o tak významné události.
Např, kolik kdo sežral, co kdo vylemtal. To jsou ty podstatné informace pro mne!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlácké dvorky se ještě budou hodit. Protože v příštích letech začneme mnoho věcí dělat tajně, proti zákazům a příkazům, stejně jako se to dělalo za totáče. Blíží se nová doba s undergroundem. Nedávno jsem uvažoval nad tím, že by nebylo od věci obnovit nějaký smysluplný samizdat.

Setkávání podobně smýšlejících lidí se znovu stane hlavní a nezastupitelnou formou odporu. Ostatně, už to probíhá a lidé se houfují stále ve větších počtech. Nevím jak v jiných zemích, ale v Česku a na Slovensku ano. Litoměřický seminář, vlastenecké setkání v Příčovech, setkání komunity Slobodného vysielača v Banské Bystrici a mnoho dalších.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

tajne spolecnosti a jejich vyznam pro spolecnost (zajimave o tom uvazovat do budoucnosti)

treba jako nahrada zdravotniho a socialniho zabezpeceni, zaklad odboru atd.

citace z prekladace
-------
Wildey se tedy rozhodl založit podobnou organizaci zde ve Spojených státech. The Independent Order of Odd Fellows, organizace, kterou založil, byla po mnoho let největší tajnou společností v Severní Americe: větší než zednáři, větší než kdokoli jiný. Jeho modus operandi byl jednoduchý. Pokud jste patřili do lóže Odd Fellows, každý týden jste přispívali 25 centů (v dnešních penězích, 20 $ účet) do dobročinného fondu lóže. Výměnou za to, že pokud jste příliš nemocní na práci, by vám lóže poskytla nemocenské - to zaměstnavatelé tehdy neudělali - a pokud byste zemřeli, lóže by vám zaplatila pohřeb a ujistila se, že vaše vdova a děti byly vzaty starat se o. Ani to nebyla jen rétorika. Když byl můj pradědeček John W. Greer, policista z Aberdeenu, WA a zvláštní člen, zastřelen a zabit v roce 1921 při plnění svých povinností,jeho lóže dohlížela na to, že o jeho vdovu bylo postaráno po zbytek jejího života a jejich třináct dětí dostalo dobré vzdělání a všechny jejich potřeby byly uspokojeny, dokud jim nebylo osmnáct.
----
Nemocenské a podobné věci nebyly jediné věci, které lóže nabízené výhodami nabízejí. Mnozí z nich také poskytovali zdravotní péči: lóže najala lékaře a několik zdravotních sester, kteří dostávali měsíční plat, a byla by znovu přijata na příští rok, pokud by služba, kterou poskytovali, byla na úrovni. Na oplátku lékař a sestry poskytovaly zdravotní péči všem členům lóže. Říkalo se tomu „lodge trade“ a byl to chléb a máslo mnoha tisíců lékařů, zejména mladých lékařů, kteří potřebovali příležitost vybudovat si klientelu. (Již neexistuje, protože Americká lékařská asociace ji zrušila po desetiletí tvrdé práce - obchod s lóžemi dával pacientům spíše než lékařům kontrolu nad náklady a kvalitou zdravotní péče, což bylo a je pro lékařskou profesi naprosto nepřijatelné. Ne náhodou) ,v době, kdy byl obchod s lóžemi konečně zničen, začaly náklady na zdravotní péči směřovat do stratosféry.)
-----
Když jsem o těchto věcech hovořil v rozhovorech s různými skupinami, tady jde o to, že někdo pozvedne ruku a zeptá se, proč, když tajné společnosti dělaly všechny tyto chvályhodné věci, byly tajné? Odpověď je dvojí. Prvním je to, že staromódní lóže měly neustálé problémy s darmožráči - lidmi, kteří chtěli získat výhody z lodge, aniž by pomáhali podporovat fond lóže, který je platil - a také se vstupáky - lidmi, kteří se chtěli do lóže dostat, aby se dostali za jiným účelem
---------
Pak tu byl Grange. Jeho oficiální název je Patrons of Husbandry; byla založena v roce 1867 jako lóže pro farmáře a (na tu dobu neobvykle) přijímala muže i ženy stejně. Šíří se to farmářským pásem a pak se věci začnou divit. Pokud si myslíte, že v hrsti obrovských korporací, které využívají svou kontrolu nad novými technologiemi k hromadění obrovského bohatství a hraní politických her, je něco nového, mám pro vás novinky; železniční baroni z konce 19. století byli stejně zkorumpovaní, egoističtí a maniakálně chamtiví jako někteří internetoví magnáti, které jsme všichni mohli pojmenovat. Mezi oběťmi jejich vyděračských praktik byli i farmáři, kterým byly účtovány divoce nafouknuté ceny za to, aby své plodiny přepravovali po železnici na trhy. Železniční baroni profitovali, politici si vzali úplatky a nic neudělali a farmářské rodiny hladověly - opět,dnes je to známý refrén pro každého, kdo věnuje pozornost.

Grange se rozhodl bránit. Neztráceli čas tím, že chodili do Kongresu - v té době byl Kongres křečovitě zkorumpovaný a podřízený zájmům velkých peněz, což byl nepochybně jeho normální stav po většinu historie tohoto národa. Místo toho se zaměřili na státní zákonodárné sbory a soudy, prosazovali kandidáty na zemědělce ve volbách po volbách, podávali žaloby za soudními spory a vyjednávali se státními politiky ve vzájemném backscratchingu, který umožňuje efektivní politiku. Trvalo to většinu dvou desetiletí a vítězství byla získávána postupně, ale železniční baroni byli nuceni ustoupit; konkurence snížila náklady na dopravu a země farem vstoupila do boomu, který nakonec neskončil až do doby před velkou hospodářskou krizí.

https://www.ecosophia.net/knock-and-give-the-password/

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

účelem trhání a plombování zubů.
Modrá klika to dopracovala tak daleko, že najít zubaře je takřka nemožné, o takovém, který by pacoše nesedřel z kůže, vůbec nemluvím...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Kolik si budete plati tydne/mesicne ?

1000 mesicne pro 200 az 500 lidi uz by mohlo na nejakeho zubate nebo felcara stacit

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to jen vo tem, že vy, blboni, chcete být židlovaní Chřestíši, Ježci a věřit temu, že vaši předci byli vonuce a běhali po zemi jako hovada a sháněli žížaly, kořínky a neuměli číst a psát svým vlastním jazykem. To je váš problém kolaborantů (spolupracovníků, víme).

RAdujete se ze sklíček a plechovek a jak skončí radovánky vyexekujou vás a vy pak vyexekujete své sousedy a vrhnete se jim prostřednictvím předsedajícího do šuplíků, do kapes a zmizí i ostatníí cennosti, nad kerými by jen oni bečeli z nostalgie (to je vzpomínání, víme) všichní normální lidi. Blboni se tetelí z vánoc jakoby to byly naše svátky. Tak pomnite, až se totálně poděláte a vemou vám postel, ledničku s jídlem a peníze v bance udělaj čáry fuk, pak budete kvičet.
Tady píše několik emanů z vyšší sorty, keří vám dávaj pocit, že se nic neděje. Že budete dostávat důchody dál a dál si budete prdět do křesílek při psaní stupidních hovadin. Ale pomnite jakej dárek můžete dát svým potomkům. Dejte jim rozum. Dejte jim napsaný plán, kerý je pravdou odjakživa. Nemáte? Napište ho, znova. Sedněte si na celej den, nebo dva, imbecilové na tejden, něgde v lese nebo na louce, nejlépe gdyž chčije nebo mrzne a napište co v té chvíli potřebujete. Nechte to uvázat do kůže a dejte to svým dětem. Uděláte pro ně a všechny mnohem líp.

Majou vás přečtený, páč vy jim ve svý imbecilitě všechno napíšete. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Bruselské Lejno ukončilo tanečky a dohoda s Británií je na světě. Další odklad už nebylo na kdy odložit. Jinak to nemohlo dopadnout. Hrálo se jen o to, jestli a jak moc zůstane Boris Johnson tvrdý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

ta fon má proč se radovat, asi půjde chlapec kam,????
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rybari-eu-se-musi-do-poloviny-roku…
kdo a jak to bude kontrolovat?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

dlouhého jednání.
Kontrola úlovků je skutečně dosti velký problém. Řekl bych, že v praxi se stanoví počet lodí a jejich teritoria, nebo koridory, ve kterých se mohou pohybovat. A pak už stačí povinnost být na příjmu, neboli nevypínat navigaci, odpovídač, atd. To dnes není problém ošéfovat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

kéž by

Zatím bez slepic

kamiony z Anglie smer Evropa se rozjely. Nahoda ....

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

byste nemohl mít pravdu...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Už to mám v diáři.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A tož já bych možná snad zájem taky měl. Byť tady teda spíše více čtu, než abych se dohadoval v diskusích.
On kontakt naživo je kontakt na živo.
A spát můžu klidně i ve stanu, pokud je poblíž nějaký sympatický travnatý plácek splňující dva základní požadavky - musí být dostatečně blízko abych se tam mohl v případě potřeby "dokutálet" a zároveň dostatečně daleko, aby si nikdo nemohl vyhodnotit, že je to blíž a pohodlnější místo na vykonání "malé potřeby" než Vidlákův záchod.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

A teď k vízvě. Do zavření demosgráce na Deníku, stihli sme se slízt tenkrát s Hoffmanem ( komentátor rozhlasu) na príglu v Brně. Blboni byli zvědaví gdo donde. A vím tutově, že minimálně dva chtěli vidět, gdo su. A jak sem tam všechny pojašil vzali mě pozděj na zcuka, do soukr, jen vybraní a byl sem pozván. Že bych tam chyběl. Karel-i jako vidlák začal s otázkama , jak ste to, a pak jak s to myslel s těma podílama. Tak sem mu to nasáčkoval, jenže von je jako Vidlák. Gdyž přiveze kámošovi zrní pro slépky tak nevezl pytel ale deset pytlů. A tak podobně. Já todle žvanění zočí vočí mám rád, ale dycky to mění osazenstvo.

A ted k jádru. Vidlák si myslí, že rozšířil svůj informační objem svých kydů, ale pravda je jiná. Jediné co tady září je diskuse. Proto sem choděj na odkazy různí lidé a tady je formujeme, lisujeme. A já su lis kerej lisuje všechny. A to maj imbecilové v korporátu rádi. Dycky mi napařej jednoslepice. Přitom všichni jedou na procenta. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Na 13.3.2021 připadne 45. výročí mojí svatby. Nemyslím, že by mě měla žena/nemuž v tento den postrádat. Pokud se mi udělá dobře, chci spát na slámě, nebude-li sláma volná, vezu bivak. Jenom nevím, jestli se těšit nebo bát stran bilaterální desiluze.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Fotráku, Váš nemuž musí být neobyčejná. Vytrvalá a statečná. 45 let. Klobouk dolu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

je. Až se jí to bojím říct.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

I když, taky jste se mohl usídlit někde blíž. Ze severních čech na jižní moravu, to patrně budu muset překonat tu cestu, o které čtu hrůzyplné příběhy, zovoucí se D1. Ale co, už jsem vyjel cesty totálně vymleté deštěm, plné kamení, do kopce i tam, kde už vlastně cesta vůbec nebyla, tak snad tuto obávanou trasu též dám. Vezmu si na cestu náhrdelník z česneku, roztavím manželčin stříbrný přívěšek po babičce, abych mohl nabít pušku municí a nějak tam dojedu.
Ubytování ani místo pro stan nepotřebuji. Buďto se vyspím v autě, nebo, pokud bude vaše slivovice hódně silná, tak po posledním panáku na té židli, kde jsem ho vypil. Tam moc místa nezaberu, pouze vytvořím takovou sochu, jak je to v těch pohádkách, kdy zlý čaroděj začaroval prince v kámen. Neklopit, nechat být, on zase ráno roztuhne, akorát to chce do něj nalít kafe, on bude kolem sebe čučet nevrle, ale do půl hodky bude zase v poho.
Takže domluveni.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

rok pěknej hukot.
Jak jsem včera psal, že jsme pozvaní k sousedce, co tam má Itala, tak mu říkám, že bych chtěl poznat Itálii. Tak nás pozval, ale říká, že bydlí někde až nahoře, 7 minut od Slovinska. Tak to prý vezmeme zvrchu, nepojedem středem, ale kolem pobřeží, furt mlel o móři, asi to bude nadšený potápěč, nebo se rád furt meje, ale prý se vyhneme těm turistickým destinacím a vždy zakotvíme v nějakém little city a budeme tam žrát nějaký kalamáry a budeme směřovat furt na jih. A až se dostaneme úplně na jih a už to níž nepůjde, tak lodí přejedeme na Sicílii a tam mám slíbeno, o to mi vlastně od prvopočátku šlo, páč jsem četl Kmotra a viděl mafiánské filmy, že tam v nějakém little městečku, si budu moci sednout na židli, na nějakém malém náměstíčku, kolem mě na židlích sicilští dědci a zapálíme si cígo a budeme se koukat na to náměstíčko, na kterém se vůbec nic neděje.
Na to se strašně těším, to bude pohůdka.
Takže já vidím příští rok vyloženě optimisticky. Na jaře pomohu sežrat Vidlákovi prase a v létě se budu dívat na Sicílii na liduprázdné náměstí. Prostě paráda!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

20 let zpátky, co jsem zde navštívil pána, se kterým jsem tehdy dost hodně spolupracoval. Pochopitelně jsem to spojil s pobytem u moře v Chorvatsku, takže jel celý náš rodinný cirkus.
Stará Jahoda byla celkem zděšena, kam to jezdím, a jak žalostná životní úroveň zde panuje. A to jsme byli v Udine, tedy na údajně bohatém severu.
Co se týká zbytku Itošky, pan Ital byl toho názoru, že co je na jih od Bologni, to se nepočítá mezi destinace, které by měl slušný člověk poctít svou návštěvou. Dosti vysoká zločinnost na komkoli, kdo není zdejší, a poněkud - ehm - dejme tomu laxnější přístup k práci činil z tohoto koutu Itálie pro něj nepatřičnou zónu.
Stran Sicílie - v létě horko, jak sviňa, mraky připrchlých hnědáků bez pudu sebezáchovy a jakýchkoli zábran, kterými trpí Evropan, a nuda v Brně. Totiž na Sicílii. To je zprostředkovaný poznatek mého známého, který se tam vypravil na motorce.
Samozřejmě je asi něco jiného přijet do hlídaného hotelu a toulat se samotný kdesi po pobřeží, ale jak jsem koupil, tak prodávám.
Když už nic, je potřeba být mimořádně obezřetný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

prijel na Sicilii, po vystoupeni z vlaku ho objala jakasi mistni krasavice, par minut pote nastoupil zpet do vlaku smer ambasada vyrizovat nahradni cestovni doklady.
Jak poresil prachy si uz nevzpominam.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Sicílii jsem byl vloni mezi svátkama a považuju to za velmi povedený zimní vandr. Motali jsme se po vnitrozemí, prolejzali ruiny historických měst i moderních vesnic, kaňony, mrtvý tratě, tunely a jeskyně a v závěru mrkli na dýmající Etnu. Lidí jsme potkávali celkem málo, hnědáky žádný...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

LÉTĚ!!!
Sicka v létě, to je úplně o něčem jiném...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

styďte se!. Ve vánočním čase mi nekažte mé sny. Těšit se na něco, je mnohokrát lepší, než pak skutečnost.
Jsme si kdysi hráli s kamarády na partyzány, blížily se Vánoce a já si moc přál, aby mi Ježíšek přinesl opravdický samopal. Nepřinesl.
A stejně s tímto. Já prostě budu v létě někde v Corleone na náměstí sedět, na sobě tesilky, bílou košili, vestu, na hlavě takovou hučku, v hubě čvaňháro a čučet na náměstíčko, kde nic není.
Tak mi tu představu neberte. Alespoň teď, o Vánocích.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Bernarde,nebudete to brát ze severu přes Prahu?..Nejsem motorizovaná a ráda na cestu přispěji.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Kepsar.. (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přispět nepotřebuji, stopařkám neúčtuji. Dejte ještě vědět, domluvíme se. Alespoň nám cesta lépe uteče, při družném rozhovoru.
A dokonce by bylo fajn, pokud byste byla vlastníkem telefonu, ve kterém bude tahlencta navigace, v mém to nejde a až Vidlák prozradí cílové místo, tak podle mé mapy bychom taky mohli dorazit, když už bude vše sežráno.
Rozhodně se ještě ozvěte.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nějak se mi (skeptikovi a pesimistovi) chce varovat před nějakými druhotnými následky takového setkání. Teď, za temné noci. Nejsem si tak jaksi jist, zda Vidlák nečiní snad nějaký nerozvážný krok.
Bude to chtít rozvážit, protože prvoplánovitě je to samozřejmě myšlenky lákavá.
Má to několik "pokud":
- pokud to bude s breberkou přijatelné
- pokud zdraví dovolí
- pokud rodina, ne snad dovolí, ale nebude mě potřebovat, hlavně moje chromá Labuť
- a ona se ještě nějaká "pokud" objeví.

Nicméně pokud budou tato "pokud" překonána, nabízím Kydačům z okolí našeho statutárního městyse a okolí (Gerd třeba?) možnost sdílet se mnou dopravu mým "mocným vozem zahraniční značky". V rámci místního altruismu zdarma, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Máme přehlídku? Přijďte se podívat. Já přijdu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsem nepochopil. Můj vůz je spotřební zboží levné kategorie. Obdiv bychom ale získali, kdybychom v Budějkách přesedlali do svátečního automobilu mého švagra - Cadillaca Eldorádo 1974. Šest metrů délky, motor V8 OHV 8,2 litru. Bohužel už model bez křidélek. Tam by se do kufru vešla nejen moje Labuť, ale k ní i Targusova Jahoda se šicím strojem.
Každé ze dvou dveří váží metrák, jen tak pro představu.

P.S.: Cabriolet se čtyřmi sedačkami.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Zrovna jsem na Vás myslel. Hlásím se do osádky. Celý se umyji, aby se to se mnou dalo v autě vydržet.

Samozřejmě - pokud.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Vás můžu vyzvednout u Rozvědčíka.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tam ještě Čenda?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

neznám, ale nemám to tam daleko a Vy jste psal, že se tam občas vyskytujete.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vy ešče furt máte Trabanta?
V tom případě nevím, co řešíte. Labuť narvete do kufru, berle mrsknete na střechu a je to. Aby nemusela poslouchat slaboduché cinty ožralých dědků, kupte jí špunty do uší a vemte jí štrikování, nebo tak něco.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Taky jsem míval vůz zahraniční značky. Moskvič 408, báječné svezení pro tvrdé chlapy. I když už dávno nejsem tvrdej chlap, slza mi ukápne, když si vzpomenu na dlouhou páku pod volantem, dálková světla na nohu, dvoukomorový karburátor a chladič oleje...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)