Prezidentští kandidáti naposledy

Autor

Prezidentská kampaň jde do finále, na propagandistické frontě se vytahují poslední zázračné zbraně, předvolební průzkumy už se nesmějí zveřejňovat, ještě nás čekají dvě debaty z nichž jen ta zítřejší na Nově by měla být plně obsazená všemi osmi kandidáty. Zároveň se postupně odhazují rukavice, protože začíná přetahovaná o nerozhodné voliče nikoliv od politických oponentů, ale od politických soudruhů. Odteď už politické bomby nemají patřičný dopad, protože už se nestihnou mediálně zužitkovat. Prostě bitva je už v závěru, všechny prostředky i zálohy byly nasazeny, všechny lsti a klamy se už projevily a zbylé manévrování už bude viditelné.

Poslední velké události, které ještě mohou zamíchat výsledkem, je odstoupení slabších kandidátů ze hry ve prospěch těch silnějších. Tedy… nesmí jít o Středulu, Diviše nebo Zimu, protože nula od nuly pojde. Odstoupení některých kandidátů nám může dát poslední střípky pro celkový obraz, především tedy na pětikoaliční straně, protože považuji za zcela vyloučené, aby Bašta odstupoval ve prospěch Babiše, nebo naopak.

Poslední týden jednoznačně ovládl Babiš svým osvobozujícím rozsudkem a cestou za Macronem. Jak jsem psal včera, měl nervy jak špagáty a načasování rozsudku v podstatě zabránilo jeho protivníkům, aby se z této těžké rány vzpamatovali a nějak to zahráli do autu. Navíc mu ještě skočili na druhý lep – cestu do Francie. Místo aby jí vymlčeli, tak byli zděšeni z toho že řadového poslance přijme sám francouzský prezident.

Jen tak mimochodem – Francie tradičně nemá ráda anglosasy. Francie dokonce svého času „vystoupila z NATO“ a mocinky moc by si přála, aby se Evropa točila podle Paříže a ne podle Bidena. Macron si navíc každou chvíli telefonuje s Putinem a strašně rád by hrál v budoucím poválečném uspořádání s Ruskem první housle. To jen, abychom věděli, kam Babiš vlastně jel.

Babiš zároveň jako jediný už rok dělá soustavnou volební kampaň. Koupil si henten karavan a republiku fakt objížděl jako kdysi ČSSD se Zemákem. Tohle se špatně odhaduje, protože to je ta kapka ke kapce, co nakonec rozhlodá skálu. Vlastně by mě zajímalo, kolik svých knih Babiš rozdal a v kolika domácnostech je takto nasáčkovaný. Zároveň média dělala celou dobu Babišovi reklamu, leckde se mu různí místní libtardi snažili zabránit v jeho agitaci, což mu muselo ohromně pomoci.

Já ale zároveň nevěřím v Babišovu vizi strany pro všechny, která by volby vyhrála skoro sama… Třicet procent hlasů se u nás překročí málokdy. Prezidentskou volbu tak považuju trochu za referendum nejen o Babišovi, ale také o hnutí ANO.

Jediný, kdo v předvolební práci drží s Babišem alespoň trochu krok, je generál Pavel. Ten rovněž objíždí republiku už od jara. Má také takové ty pozitivní fotky se stařenkami i koťátky. Zároveň jsem ale nezaznamenal skoro žádné fotky, které by dokumentovaly nějaké plné náměstí či narvaný sál. Babiš jezdí ven a pak to dává na fejsbůk, Pavel jezdí ven, aby měl co dát na fejsbůk. Takhle to na mě působí. Ale mohu se samozřejmě mýlit, Pavel k nám do Vidlákova nepřijel, takže to nedokážu zhodnotit.

V debatách si Pavel vedl dobře – moc nemluvil, ale působil klidně a stabilně. Byl pozitivní. Ale zároveň je třeba říci, že se ho nikdo zatím nepokusil vyvést z míry a vyprovokovat ho.

Petr Pavel je zároveň chráněnec diplomata Koláře, což je u nás hlas Ameriky. Zatímco Babiš peče s tou nejmenší velmocí – Francií, tak Pavel naopak peče s tou největší a nejbezohlednější. I na to myslete, až půjdete volit.

Nerudová podle mě bude propadák letošních voleb. Tam naopak udělali chybu, že jí pustili mezi lidi a občas ji ztratili z propagandistického dohledu. Vlastně na mě dneska dělá dojem, že prezidentskou kandidaturu dostala jako dárek, aby se měla čím bavit. Danuše měla jedinou šanci – mlčet a usmívat se. Kdykoliv promluvila, špatně to dopadlo. Nejlepší byla, když natáčela videa s dobře udělaným scénářem. Nic bych za to nedal, kdyby ji ještě předběhli Bašta i Fischer. Pokud naopak potvrdí svou pozici mezi třemi nejlepšími, tak začnu počítat s tím, že se EU rozpadne ještě dřív než v roce 2030.

Na Nerudové se zároveň ukazuje bída Německa, které je sice pořád nejvyspělejším státem Evropy, ale v poslední době ztrácejí drajv a dělají jednu blbost za druhou. Když se podívám na zoufale prázdnou Prezidentuši, tak přesně takhle si představuju grýndýl. Tupý, prázdný, nereálný, ale sebevědomý až na půdu. Jen ta sudetská otázka tam pořád visí ve vzduchu, protože o to by nás bratři Němci ještě mohli obrat.

Dlouhodobě konzistentní výkon podává Pavel Fischer. Já ho tedy osobně nemám rád a považuju ho za nejnebezpečnějšího kandidáta. Ale v tom, co dělá, je dobrý. Vlastě jediná chyba, kterou udělal, byla předčasná radost z Babišova odsouzení. Jinak to má vyžehlené u médií, mluví uměřeně a opatrně, opravdu si dobře rozmýšlí, co řekne a kdyby nebyl takový havloid a rusobijec, tak by podle mě konkuroval Petru Pavlovi. Ale on prostě nemá širší záběr a funguje jako Cató naší politiky. Ostatně soudím, že Rusko musí být zničeno… Všechny rozhovory nakonec dojdou právě do tohoto bodu. Volič z toho ale cítí, že pro tento cíl udělá Fischer cokoliv… je prostě příliš fanatický. Jasně, běžný kavárník s Fischerem souhlasí, ale nechce se mu dát své statky a hrdlo, aby senátor pravdy a lásky dosáhl svého životního cíle. Fischer by ale podle mě mohl klidně zase skončit třetí… tedy pokud neodstoupí ve prospěch generála.

Fischer je druhé americké želízko v ohni. Ví, komu slouží a ví proč.

Jaroslav Bašta je pro mě nejpříjemnějším překvapením těchto voleb. Ještě minulý týden to byl on, kdo ovládl celé klání svým heslem, že odvolá vládu. Ovládl debatu na Primě a i v České televizi se dokázal odlišit. Nebýt osvobozujícího rozsudku nad Babišem, tak by to až do tohoto čtvrtka vypadalo jako jeden Bašta a sedm Havlů. Nechybělo moc a tyto volby byly o Baštovi. Buď pro něj, nebo proti němu, ale o Baštovi.

Euforie kolem Bašty je na alternativě tak velká, že stále častěji slyším úvahy o tom, že by druhé kolo mohlo být Babiš vs. kandidát SPD. Každopádně se Bašta stal černým koněm voleb a bude to on, který zřejmě nejvíce zamíchá preferencemi. Bašta je překvapením, ale snadno se může stát i hromosvodem, byť teď po událostech z pondělka si myslím, že Bašta přestal mít v rukou Babišovy preference a naopak je to Babiš, kdo má v rukou Baštovy preference. Docela mě bude zajímat, jestli se Andrejko třeba ještě nevyjádří ve prospěch míru a jednání s Ruskem, protože takhle čtu jeho poslední kroky.

Bašta představuje českou kartu (a jeho angažmá v Rusku a na Ukrajině je takovou hezkou tečkou za jeho případem), tak trochu husitskou – proti všem. Baštovi to hodí ti, kteří si myslí, že to proti Evropě dokážeme vybojovat sami. Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte. Podle mě je Bašta Fischerův protipól a bude s ním soupeřit o pozici. Troufám si tvrdit, že jeho výsledek minimálně potvrdí postavení SPD na politické scéně. A také si troufám tvrdit, že Okamura to pak pohnojí, protože vyzve Baštovy voliče, aby v druhém kole volili jenerála. Oni to takhle dělají…

Hilšer podle mě odstoupí. K ničemu jinému není. Podle mě je jedinou nadějí naší prezidentuše, aby zůstala ve hře o druhé kolo. Jeho vlastní kandidatura je plýtvání voličem. Druhé německé želízko, stejně mizerné, jako to první. V minulých volbách ještě měl Hilšer jakousi jiskru a dokázal si postavit image morálního a hezkého kandidáta, který mluví tak moudře a k věci. Bohužel o morálku přišel založením své vlastní strany na kterou čerpá peníze, v senátu se naprosto ztratil a nejenže letos nemluvil moudře ani k věci, letos nemluvil prakticky vůbec. Viděl jsem s ním dvě debaty, ale nedokážu si vybavit jedinou jeho větu. U Danuše si alespoň pamatuju tu dutou prázdnotu, ale u Hilšera vůbec nic.

Zima, Diviš a odstoupivší Středula byli od začátku stafáž. Středula všem ukázal, proč je ČSSD nevolitelná – navíc zřejmě ani nepochopil, v čem udělal chybu. Diviš se ukázal jako hysterka – hodně křiku a málo informací. Od Zimy jsem čekal víc, když je henten rektor Karlovy univerzity. Všichni tři podle mě udělali chybu, že do voleb šli. Všichni tři si v podstatě jen zkazili pověst a ničeho nedosáhli.

Podle mě má druhé kolo prakticky jisté Petr Pavel. Neudělal žádnou výraznou chybu, média ho vychvalují, v předvolebních debatách spíše mlčel a tvářil se sexy. Jeho komunistická minulost už byla proprána a pokud proti němu ještě bude použita, tak až ve druhém kole.

Nerudová podle mě výrazně propadne a jestli ne, tak si jako národ nic jiného než grýndýl nezasloužíme.

Babiš a Bašta se podle mě stále přetahují o stejného voliče a pořád hrozí, že se navzájem vyruší. Kdyby byl Babiš odsouzen, tak bych řekl, že o něm rozhodne Bašta. Vzhledem k tomu, že byl osvobozen, tak o sobě Andrejko rozhodne sám… podle toho, jak moc bude nebo nebude mluvit o míru a o covidových chybách. Bašta představuje husitství. Je teď radikální až na půdu. Babiš je zase tak trochu za panskou jednotu – nelze zvítězit bez spojenců, nelze dělat ostrov uprostřed Evropy.

Takhle jsou podle mě rozdané karty.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (192 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

TAK jsi se zase vykecal a pochválil i frantíka se stejným charakterem jako AB. Já se vsadím kdyby jel za Poseltem tak by Tě asi taky nevadil a upletl by jsi nějakou pozitivní kompilaci--seš fakt ze sokolova-

Průměrný počet slepic: 2.3 (61 hlas)

Že slibuje vzdušné zámky, to musí být jasné i tupounovi. I kdyby se pokusil o to co prezentuje ustál by ten neuvěřitelný tlak od vládnoucí klaky a médií?
Když jen z hlavy prolítnu co se dělo kolem Babiše a to nechtěl nijak ohrožovat jejich bytí.
Tak jen ve zkratce, co mi uvízlo v hlavě.
Šůůůůůůman - několk let pravdatelevize každý den citovala Šůůůůůůmana a dodnes nikdo neví kdo za těmi sračkami stál
Milion chvilek - demonstrace jako bejk. Opět velice podporované pravdatelevizí.
Korunové dluhopisy - mlácené mu o hlavu.
Čapí hnízdo - zasáhlo to několikeré volby.
Pandora - vytažená opět před volbama.
Socani - ač koaliční přívěšek, tak do něj kopali, jak diví
Piráti - pusťte nás na ně. Ti tedy byli hodně aktivní ve špinění a ti jsou schopni všeho. Dnes sedí a žerou z koryt a mlaskají a mlaskají.
Brusel - napěchovaný kokainem. Hlavně lidovečtí a pirátští šmejdi se tam proti němu velice snažili.
Televize - tam snad není co dodávat.
Média - ukažte jedno, které by se za něj alespoň neutrálně postavilo.
Babiš mladej - to ovšem byla lahůdka všech lahůdek. tahali ho jako cvičeného medvěda a všechna média chrochtala včetně politiků.
Tole mi jen tak prolítlo hlavou, asi je toho mnohem víc.
Fakt by takovou mašinerii Bašta ustál?

Průměrný počet slepic: 4.1 (84 hlasů)

Souhlas! Ten tlak by těžko ustál, myslím že ani netuší co všechno už musel vydržet Babiš a čemu by čelil a má jen sice čistou, ale velmi naivní představu. A bohužel to pětisrandě maximálně vyhovuje, protože opravdu hrozí, že to sebere Babišovi nutná procenta. Je to bohužel takové cukrátko pro "srdcaře". Vítězná základna se nevytvoří za pár měsíců, to trvá spíš roky práce. A ty má za sebou Babiš...

Průměrný počet slepic: 3.6 (55 hlasů)

Hlavně že ty tlaky ustál Bocián a zase mnoho slov o Ho...ě. On se podělal před každým -umí šlapat na ty dole ,nahoru neumí ani zvednout hlavu,.tak o čem to tady splétáte pohádky o hodným babišátku?

Průměrný počet slepic: 4 (41 hlas)

In reply to by indra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Baśta je naše Bašta!
Stejně nemáme co ztratit a i kdyby prohrál je tu připraven hned PROGRAM B!
Zkusíme Novum Bastu a ne si pořád střílet z nouze do nohy!Pokud Babiš ubere voliče BASTOVI a sám nezvtezi pak zůstane garda takových,kteří nám budou škodit,a!e tím víc bude vzrůstat ODPOR a muže dojít i k mobilizaci nařízené tím eneralem manekynem,kterého muži zvolí jen ke své śkode a proto by měl dostat co nejméně hlasů!
Ženy brzy budou muset vařit ponravy bude hladomor neboť pétidemolice zařídí,aby jste byli bez peněz s Caputka a kamarila darebaku vás bude spolu s vládou demolovat na nové objevené 7 prioritě KORUPCE a VYDIRANI s cílem dobít už po svém zvolení uz tak zdemolované SVOJE voliče!
Odpor müze opravdu vzrůstat až ty vsehoschopne brigády zla diversantum z vlády budeme muset naším programem rozdrtit a ne se salámovou metodou čekat co zase ráno za śpinu na nás pripravi!Nikomu nebude líto bit ty darebáky,kteří mají jediný cíl,naše peníze!
To by bylo za A!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

In reply to by indra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hotový koment byl hned jednou smazán a proto co nejstruceji!
Babiß nikdy nesmí udělat program,banksteři za nim reagují podle situace a program by se musel aspoň častečne plnit,proto nebude! VB deklaruje ,že bude pomáhat v devastaci republiky vládě pracující na nové objevené prioritě řizeni společnosti v politické,ekonomické a sociální oblasti tj,vláda bude bit svoje voliče za peníze čili je zkorumpovaná a vydírána přesně podle plánu banksteruma ŠWABISTU!
Vzbuzuje odpor a tak pripadnem inicializována programu změn ,budeme jako občané ve svém vlastním zajmech a potrebach překonávat nejen mocipány z vlády ,ale i bankstery a jejich zničujici ideologii NEOmarxismu,kdy si Marxe po zpozorování jeho chyby v KAPITALU tuto ideologii,kdy měli dělníci a rolníci zbohatnout upravili na jejich zničeni!
Nakonec splnili dělnický sen,dělníci zmizeli a stali se tzv prý Střední trigdou,která beze změny režimu nesmi vzniknout a její zbytky,které se za ní považuji budou zlikvidovány a to bezohledné kapitalismem vycházejícím z gangsterismu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by indra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hotový koment byl hned jednou smazán a proto co nejstruceji!
Babiß nikdy nesmí udělat program,banksteři za nim reagují podle situace a program by se musel aspoň častečne plnit,proto nebude! VB deklaruje ,že bude pomáhat v devastaci republiky vládě pracující na nové objevené prioritě řizeni společnosti v politické,ekonomické a sociální oblasti tj,vláda bude bit svoje voliče za peníze čili je zkorumpovaná a vydírána přesně podle plánu banksteruma ŠWABISTU!
Vzbuzuje odpor a tak pripadnem inicializována programu změn ,budeme jako občané ve svém vlastním zajmech a potrebach překonávat nejen mocipány z vlády ,ale i bankstery a jejich zničujici ideologii NEOmarxismu,kdy si Marxe po zpozorování jeho chyby v KAPITALU tuto ideologii,kdy měli dělníci a rolníci zbohatnout upravili na jejich zničeni!
Nakonec splnili dělnický sen,dělníci zmizeli a stali se tzv prý Střední trigdou,která beze změny režimu nesmi vzniknout a její zbytky,které se za ní považuji budou zlikvidovány a to bezohledné kapitalismem vycházejícím z gangsterismu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Kohoutovi a V idlákovi! Už mi je jasné, proč opozičníci pořád prohrávají, jste váhaví střelci, co by chtěli něco měnit a nemají ani vlastní, pevný názor a jako lídry, si volí naivy a fantasty. Tak sněte, až vám dá pětikolka na prdel, s chutí si zase přečtu,jak blbí jste a nikdo, vášim plkům nerozumí. Jen debil, by šel s váma do holporu a taky sebevrah. Tak se mějte chudáci, co chudáky zůstanete!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3 (29 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Valecnici alternativy i když neexistujete bude bitka SV masové panu Žižkovi pomůže ,když bude chti!
Naše věc je pravá a poctiva Bašta je tvrďas,který přežil i basů komunistů,kteří se vracejí zase po vykopnuti dveřmi zpět ve formě hesla NEOmarxistu!!!
Nebudete nic vlastnit,zas vám my NEO marxisti všecko ukradnem a vy nás budete poslouchat na slovo bo cenzura jak za komunistů malé žabičky uhranuté hadem ideozlocineckych vládních band,která nám tu lezou do nerva a tak vytáhne widle a že stodoly vozovou hradbu a zas budeme husity!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Ančo, ty se mi fakt jen zdáš,cha,chá, Žizka! nechodilas do školy??,,

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

Vláda plem plem osob a Babiše ji bude v tom podporovat bo ON je řízen bankstery a ti se zaměří na naše peníze!!
Tato volba povede tak nebo tak ke krachu republiky a voličů,kteří nebudou volit Baštu a dají na vydíratelný ho Babiše se dostanou do diry!!
No ni?
Je načase zkusit to zkorigovat! Bašta je novum a pokud to s ním nevyjde pak stejně bude ta situace na pendrek!Tak ať se to zrychlí a lidí nebudou konečně nad těmi ûčty rozum a my nasadíme PLAN B!
Proto volba Bašty má smysl a je to i případě prohry ODPOR!!Poškodit si treneky to je tu furt!Tak to zkusíme jinak,nemáme co ztratit!
NEOmarxisti se svými sraçkami mají náběh padnout i kdyby zas zavedli ten Únor 48!Uz teď dělají chybu a chtějí CENZURU jako kdysi komunisti!Je to stejný režim zla,ale za komunistů jsme mohli prosperovat a dnes to sami vidíte vše je ukradeno a.vlada loupí odpustky jako plem plem sračkometi dál!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne St, 11. 01. 2023, 12:14In reply to včelka Mája by aja (neověřeno)Trvalý odkaz

No "ajo", je vidět, že jste nic z toho mého příspěvku nepochopila. Toho "kreténa" jsem přece citovala "šumáka", to jste nepochopila?
On napsal, že bude volit Babiše, i když je kretén. Já okopírovala jeho větu a dodala k tomu, že pokud já bych si o někom myslela, že je kretén, tak bych ho nevolila...
Já tady klofu už drahnou dobu ve prospěch Babiše, který je, byl a zatím pořád bude moje jediná volba.
Tak si to celé ještě jednou přečtěte i s tím "šumákem" - ale tentokrát pozorně. :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

včelo,omlouvám se, ale jsem z těch keců tady úplně mimo. Fakt, tolik hlouposti tady, snad ani prezident Zeman nečekal, když řekl, že je v Česku mnoho debilů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

OK.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

včelo,omlouvám se, ale jsem z těch keců tady úplně mimo. Fakt, tolik hlouposti tady, snad ani prezident Zeman nečekal, když řekl, že je v Česku mnoho debilů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jedna faktická: Média - ukažte jedno, které by se za něj alespoň neutrálně postavilo.

On Bureš žádná media nevlastní?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Babiše připravili tím několikaletým zinscenovaným divadlem o mnoho sil a je s podivem, jak to zdravotně ustál, já bych odpadla (asi jako mnoho dalších, na což taky hyeny spoléhaly).
Přesto nakonec to bonzácké načasování proti němu se dnes ukázalo spíše proti nim, byť se jistě ještě budou snažit něco dehonestujícího ze svých mozků vytlačit.

Včera jsem sem dala příspěvek, kde ekonom Šulc zdůvodňuje, proč pravice Babiše tak nenávidí - možná ho ještě zopakuji, protože pan Šulc trefil hřebíček na hlavičku.
Stručně jednou větou řekl to hlavní - Babiš mluví za ty dole, a to se neodpouští.

Návštěvu Macrona tady mnozí chápou zase jen podle svého omezeného myšlení - ostatně Vidlák tady tuto návštěvu logicky vysvětlil, tak snad se všem trochu rozsvítí.
Babiš je ten šachista, který ví, co dělá. A rozhodně to nedělá pro sebe.

Je tu jedna srandovní zajímavost - zatímco my měli kdysi ucho na "Hlasu Ameriky" a Pavel patřil na tu stranu, která to potírala, teď se naše role vyměnily. Jestli někdo vyměnil nejen kabát, ale s ním i spoďáry, tak je to právě on. A pokud "soudí", že Rusko musí být zničeno..., pak je to ještě větší křivák než jsme doufali.

Danuši bych nevěřila, ani kdyby se jen usmívala a nic neříkala. U mě by prostě neprošla sakum prásk. Od pohledu "vychcandíra", v zádech s lidmi, kteří neměli ani moc práce s tím, aby zblbli jednoduchou hloupou mládež.

Pro mě nejpříjemnějším překvapením ale Bašta není. Pro mě je překvapením, že Okamura (jistě ne sám) ovlivnil tolik voličů, jak je to i zde patrné.
S jednoduchou frází, kterou mu "zBaštili" lidi, jež si myslí (nebo tomu dokonce věří), že se to může stát.
Nestane se tak. Ví to nejen Rychetský se svou vládou, kterou si zvolil, ale přiznal to i Okamura (nejspíš proto, aby se předem sichroval).

Myslím, že Babiš by se mohl vyjádřit ve prospěch míru (případně jednání s Ruskem) až jako prezident, ale zatím ne, protože ví, že by ho sežrali zaživa. Prostě teď si to ještě nemůže dovolit.
Ale jako prezident - to je jiná. Myslím, že se bude scházet i s Orbánem, Vučičem, Nehammerem..., a ne jak by tady pětikolka chtěla "zaříznout" ty zbytky V4, případně ji rozprášit celou.

A ještě k Okamurovi - myslím, že se v případě neúspěchu Bašty zachová úplně stejně jako Středula, jenom s tím rozdílem, že podpoří Pavla.
Pak bude pro nás všechny pozdě si cokoliv vyčítat, protože na velmi dlouho dopadneme úplně stejně jako ve volbách 2022.
Kromě toho Okamura bude mít asi šlus - fandit opozici, kritizovat Babiše..., prostě šlus.
Za odměnu se s ním pětikolka jistě ještě jednou a ráda vyfotí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Samozřejmě, že se ráda s Okamurou vyfotí! Stejně jako minule - oni pěkně pohromadě, Okamura bokem, jak kůl v plotě! To mu to, chudákovi, nedochází, že ať dělá, co dělá, tak ho Pětikolka k sobě nepustí?!
Babiš mu po předminulých parlamentních volbách nabízel, aby šel do koalice s ANO, ale to mu bylo fuj, radši dělal toho kůla v plotě. Nehledě na to, a to by si měli všichni voliči SPD a jejich kandidátů uvědomit, že tímhle postojem nahnal Babiše k ČSSD. A co si budem povídat, za spoustu špatného v covidové době mohla právě ČSSD s Maláčovou a Hamáčkem!

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Mně připadá ta jeho až patologická nenávist Babiše dost podivná, a jakoby osobní...nepřebral mu Babiš ženskou? :-D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Velký souhlas:-)! Ale bohužel dle poněkud "zfanatizovaných" diskuzí zde, hodně diskutujících poněkud podléhá těm líbivým heslům a také emocím a asi i nadějím. Což se bohužel asi ukáže i u voleb a pak to bude velký problém pro nás všechny ať tu obhajujeme volbu Babiše nebo Bašty. Je potřeba vnímat realitu toho jak jsme dopadli, když zbytečně propadlo milion hlasů kvůli hlasu emocí

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Souhlas s Kohoutem. A hlavně jim vadí, že tu není pro horních 10 tisíc, nýbrž pro ten zbytek národa!

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Miliardář mluví za ty dole, to se neodpouští, říká ekonom Šulc
Levicoví voliči by v přímé volbě hlavy státu měli dát svůj hlas tomu, kdo už v minulosti prokázal, že jeho smýšlení a reálné kroky mají na levici kladný vliv a že dělá opatření ve prospěch široké škály zaměstnanců včetně živnostníků. „Pravověrní pravičáci musejí být na Babiše nesmírně naštvaní, protože zběhl z toho pravicového zbohatlického praporu a přepádloval na druhou stranu hájit spíš ty lidi ze spodních příček společenského žebříku. A to se neodpouští, aby miliardář mluvil za ty dole,“ říká makroekonom Jaroslav Šulc.

V pátek a v sobotu nás čeká třetí přímá prezidentská volba. Dvakrát měl levicový volič koho volit. Před deseti lety vybíral mezi Milošem Zemanem a Jiřím Dienstbierem, kteří v prvním kole získali dohromady přes dva miliony hlasů. Před pěti lety získal Miloš Zeman sám v prvním kole téměř dva miliony hlasů. Po kom může levicový volič sáhnout letos, když navíc odborářský šéf Josef Středula na poslední chvíli z volby odstoupil?

Moje odpověď zní:
Volte toho, kdo už v minulosti prokázal, že jeho smýšlení a jeho reálné kroky v reálném životě mají na levici kladný vliv a že dělá opatření ve prospěch široké škály zaměstnanců včetně živnostníků. Žádného z kandidátů jmenovat nebudu, protože už mezi nimi není můj favorit Tomáš Březina. Jak známo, nějaká komise na vnitru konstatovala, že má neuvěřitelných třicet procent chybných podpisů sesbíraných od občanů, což je statisticky nonsens, to prakticky není možné. Myslím, že Tomáš Březina byl z volby vyšachován.
Tak proč se neodvolal jako třeba Karel Diviš, jehož původně lidé z vnitra také svými chybnými výpočty nepustili do voleb, ale on se nedal a uspěl?
Když jsem se ho ptal, proč se neodvolává, řekl mi, že je to pod jeho důstojnost, čemuž věřím. Když si budu porovnávat jednotlivé kandidáty, tak se budu ptát na to, co udělali pro zaměstnance, co udělali pro živnostníky. Když odstoupil Josef Středula, tak mezi nimi už zbývá jediný člověk, který prokázal, že je ochoten jít do obrovského konfliktu s velkou většinou Parlamentu, a který prosadil velmi silné a velmi drahé, ale nezbytně nutné anticovidové balíčky. Ty zabránily tomu, aby dnes stály na úřadech práce tisíce nebo desetitisíce živnostníků, o zaměstnancích ani nemluvě. Někdo tomu říkal rozhazovačnost, marnotratnost a zbytečné krvácení veřejných financí. Ale to je, jako když se ptáte, kolik stojí transfúze člověka, který by bez té dávky z krevní konzervy zemřel. Cena té konzervy může být libovolná, ale lidský život je neocenitelný. Takže to je moje odpověď. Pokoušel jsem se toho člověka nejmenovat, ale myslím, že si většina lidí pamatuje, kdo byl v pozici, že o té covidové pomoci s cílem zmírnit důsledky covidu rozhodoval.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

ustál pronásledování a kriminál i ponížení do role pomocného dělníka na stavbě.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

pOSlední a největší státnické gesto, před jeho politickou smrtí,jinak hodně zdraví,by bylo, kdyby to p, Bašta zítra poloižil ve prospěch Babiše. bylo by to na nejvyššší metal Za zásluhy pro ČR. Kdo na něj máte kontakt, tak že mu to vzkazuji.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Bašta je mnohem silnější než jak vypadá. Je tichý, mluví pomalu, rozvážně, ale to neznamená, že je slabý. Naopak, Má vnitřní sílu. Ustojí ty tlaky. Je typ člověka, který tiše půjde po svém, prostě nebude souhlasit, neodkývá to, tiše a rozvážně, pomalu řekne svůj argument a možná, že se u toho bude usmívat. Ať si ta klika třeba pukne vzteky. S ním nehne. Bašta je kliďas. Tu mašinérii ustojí. Samozřejmě, že na něho budou tahat něco jiného, ale on to ustojí. Bašta představuje rozvahu a klidnou sílu.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Starý poctivě a když se opře o USTAVU a nás voliče tak budou lítat z petidemolični čety aspoň piliny!Jen ho zvolte a zkusíme to statečni borci!
Tu je jeho program
1.
Odvolá vládu a zaměstná ty darebáky pod sluncem DRYCTOVANYM a ti se budou muset platit a to furt!
2.
Jako velitel ARMY nedá do frcu mobilizaci .Pamatujete si na toho zbabělce Babiše jak mu řekli o těch Verneřicích a on se ukázal vydíratelný?
3.
Jediné SPD má v programu ZMENU REZIMU,ale ten samuraj s dřevenym mečikem se nehýbe a tak ho budeme s podporou Bašty budit!
4.
Řekneme tomu Baštovi ,že je tu něco nevídaného a to SV tj aktivni Společnost voličů a dáme mu podporu a návrh nevidaneho PROGRAMU!

To je jen malý vynňatek,a co Babiš je bez programu a ohně tu hrbetovinu dolů s Ďourou cenzurou a tou krasavici z bilboardu,která nám tlačí gryndyl potažmo ŠWABA satanistú,ten by mohl konečne natáhnout bačkory
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)

Naivní idealisto, jak odvolá jen tak vládu, když je to proti ústavě a navíc ústavní soud bude stát za vládou? Musel by zatknout vládu, ústavní soud atd... půjde snad armáda a policie za slabochem jako Bašta, který se neumí ani vyžvejknout, když nemá tyhle věci rozplánovaný? To spíš Petr Pavel by mohl udělat puč... ještě k většímu neomarxismu... ale to nemusí, Fiala to udělá za něj a "legálně".

Vy jste fakt naivkové, se nedivím, že vlastenecká scéna je v prdeli...

A Trikolora si do začátku podzimních voleb 2021 namlouvala, že bude mít 27% a podobný nesmyslný čísla... a pak...

Uffff...

Získává si snad dlouhodobě Bašta armádu a policii? Ne, je to králík vytažený z kabátu. Obnošeného... na tohle nemá. A nemá na to ani Babiš, který je spíš maintreamový, ale méně neomarxista o něco než Petr Pávek a vláda... a tím jí bude štvát a budou hádky. A to my chceme... To je tak max, co se nám může povést. (i tak myslím, že to vyhraje ta vojenská děvka nebo ta univerzitní... ale bojovat proti tomu budu a přesvědčovat lidi v okolí a tak dál)

Průměrný počet slepic: 3.1 (30 hlasů)

Brzo mu tam dojdou Ukrajncú a bude chtít vyhladit Poláky a zas udělá Volyňsky masakr možná i díky u nás bo tu je Ukrajincu ve vojenském věku HAFO!
Jezdí si drahými mercedesy pro socislni podporu a ty jejich obludné káry živi benzínem že sociálů, bo jim žerou jak tank!
To všecku na naš účet!
Tak jim to platťe vy Čumak!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Máte, vážený pane, velikánskou pravdu! Kde to můžu podepsat?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Proč naivní idealista. Jistě že Bašta i kdyby náhodou vstoupil hlavní bránou na Pražský hrad těžko odvolá vládu jen kývnutím ruky. Je to hlavně občanech, právě proto, že se může minimálně přiblížit na dostřel dlouhodobě prosazované "silné trojky", včetně Babiše vyhovující pětikolce. V každém případě bude mít za sebou sílu, která není z velké části zastoupena v parlamentu. To by si především ta parta neumětelů ve vládě (demokraticky zvolených a Rychetským podpořených) měla uvědomit a pokud to není ochotna přijmout, je potřebné ten tlak zvyšovat. A to už nejen pokřikem na náměstích. Určitě se budou ještě intenzivně a účinně bránit, ale na jistotu už sázet nemohou. "a vo to de..."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Bašta není Babiš. Pro Babiše není problém slíbit něco, co nemůže splnit. Bašta je jiný. Určitě na rozdíl od mnohých lidí si důkladně prostudoval Ústavu a zjistil, že skutečně prezident může odvolat vládu. Už se to jednou stalo. Je to navíc precedens.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

ale nedá mi to, se nezeptat. Proč ta vaše partaj má tak agresivní, až fanatické obhájce. Z každého Vašeho příspěvku na mě vyskočí řvaní a diktát. Možná je to jen můj pocit a možná mi i někdo přitaká. No, nepůsobí to na mě dobře.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Já nejsem z ANO, agresivní jsou tady spíš SPĎáci místní, ale já volil minule SPD... do parlamentu 2021, Trikolora neměla šance... navíc já nerad libtardy a ona jich tam mělo dost.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Oprava: ona jich tam měla dost.

ANO bych do parlamentu nevolil, tam to není jen o menšímu zlu (teda je trochu taky, ale nevybírá se jeden co vyhraje a ostatní vypadnou, ale může posílit víc stran najednou klidně).

Naopak jsem kritik toho, jak je Babiš bez idejí a rozkročený... ale má šanci a Bašta nemá. Umím počítat. Dneska to tak je. Průzkumy můžou být cinknuté, ale zase ne o tolik dneska...

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

Rozhádejme Fialu a Babiše mezi sebou, to se bude dít přirozeně, když bude BAbiš prezident, nemaj se rádi a to potřebujeme pro budoucí vývoj...

Jinak ano, jsem agresivní svým způsobem, protože nejsem libtard ani hipík ani tak něco. Kdybych mohl, zavedu ihned diktaturu, jen nacionální a ne internacionální a multikulturní.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Pak se podívejte co píše brutální Babiš!Nedělá mi potíže VSEMI SiLami tj i penězi podporovat vládu!Zadlužili vás do 5 kolena vy moji pitomi voliçi!
A schválně JA NIKDY nebudu mít žadny program neboť jsem řizen bankstery a ti reagují do prožitky,až uvidí co se opravdu výbuchla děje!Programové body bych musel aspoň trochu plnit,to je u moji osoby tím pádem NEMOŽNE!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

Ad Kdybych mohl, zavedu ihned diktaturu, jen nacionální ...

Patříš za katr a doufám, že tam brzo skončíš.

Průměrný počet slepic: 1.3 (6 hlasů)

Ivane Ivanove Ivanoviči, vy nevidíte tu nacionální diktaturu Zelenskygo, kterému sice nevadí internacionální žoldáci za cizácké dolare a eure, ale nic než Sláva hail Ukrajini neumí. Nehovoří o státu, ale o národu nade všemi. A těch jeho praporů tady visí jak za sovětského bloku

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Reaguji na Šumáka, který nám tady chce zavádět diktaturu. Vidíte snad v mém či Šumákově příspěvku něco o Ukrajině?

Šumák patří do kriminálu z toho důvodu, že chce zavádět diktaturu (jedno jakou) a tak ostatním upírat jejich svobodu. Nedělejme si iluze, pod diktaturou by Vidlák rychle skončil.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Přesně, Bašta letos nemá šanci, ať chcete nebo ne, je to prostě tak. A jestli nechcete, aby na Hradě seděl Voják nebo Mladá krásná, nezbývá nic jiného než volit Babiše!! Já už se s tím smířila, ač ne nadšená. Průzkumy se pletou o pár procent, o deset to bylo jen v případě Schwarzenberga. Tak přestaňte být umanutí jak prababiččin osel a aspoň jednou počítejte a uvažujte! A pokud se do druhého kola dostanou Nerudová a Pavel, bude to i vaše vina...pak nelomte rukama, nekrčte rameny a hlavně tu neblafejte nějaká svá moudra!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

moje reakce je na ANNA z KSH

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Který se tu furt placati nám pod nohama a za naše peníze demoluje republiku a to spolu s tím zmetkem GŘ televize,jehož funkce nebyla stále zrußena a jeho giga lup nebyl rozdělen fifty fifty a jen tak by monopol na veřejnoprávní informace,kde porušuje denně zákon ,byl rozbit na sračku!Tak tam stála v ohlupuje nebohe voliče a ti pak voli jen maras !Nechce vysílat mínění nás elitních lidových komentatorů a téši se na svůj milionovy plat,ktery mu vypotime za tu špinu co tady dává na sklo už přescas!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

"pod sluncem DRYCTOVANYM" - co to je, slunce DRYCTOVANÉ? Prosím, přelož do češtiny.
O jakých Verneřicích? Určitě někde jsou, ale co se tam stalo takového, že se Babiš ukázal vydíratelný?
Ten samuraj s dřevěným mečíkem se probudit NEDÁ! Pozoruji ho celou dobu, co je v politice, protože jsem mu fandila! Kromě velké huby a naprosto špatného politického odhadu na něm nic není! A o JAKÉ změně režimu je tady řeč?! Jedině o referendu (to už x let a furt se nic neděje) a o vystoupení z Unie. Nevím. Mně se Unie taky strašně nelíbí, ale to vystoupení není o tom, že prásknem dveřma! To chce opravdu pořádně připravit, jinak půjdeme s žebráckou holí!
A že Babiš je BEZ PROGRAMU, to je lež jako věž! Babiš má na programu podporovat lidi téhle republiky! A dokonce ví, jak dát do pořádku hospodářství, což se o Okamurovi říct nedá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

"Babiš má na programu podporovat lidi téhle republiky! A dokonce ví, jak dát do pořádku hospodářství," :-)))

Tak to jsem se zasmál. Babiš má jediný program, a tím je Babiš, Babiš a zase Babiš. Zajímá ho jen, jak sosat, a je mu jedno odkud. Doma bude hezky mluvit o tom, jak se stará a venku v EU pak vše odkýve.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Souhlas s Annou. Taky jsem byla voličem SPD a Okamurovi fandila. Jenomže už roky je to pořád stejná obehraná deska!
Nadává, ohání se svým programem o vystoupení z EU, o referendu..., a moc dobře ví, že mu to nese u voličů body, i když ví, že je to marné".
Právě proto, že jsem patřila k jeho voličům, a byla proto i na jeho několika mítincích, tak už mi došlo, že se zmůže pouze na to nadávání a kritizování, ale skutek utek. Dnes vidím to, co jsem už nějakou dobu tušila - že je pro něj výhodné si tuto pozici udržovat, protože mu vyhovuje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Samozřejmě, žádná velká zodpovědnost, neustálá snaha se zviditelnit, ale zároveň si neuškodit a pokud možno, aby to takhle trvalo věčně:-). Bohužel je jak zaseknutá deska a nikam nic neposunul, nezlepšil a obávám se, že si je toho vědom i u pana Bašty... Musíme vycházet aspoň z něčeho, rychlokvaška je bohužel na nic...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Každý máme právo volby, každý máme jeden hlas, každý si s ním může naložit po svém. Já to hodím Baštovi, ale netřeba útočit a dorážet na ty, kteří mají jiný názor. Naopak se snažme pochopit druhého a proč takto volí. Vidlák to jednoznačně vysvětlil. Respektujte jeho volbu. PS: nemyslím to nijak ve zlém, bohužel mi přijde, že se lidé již spolu neumí slušně a vůbec jakkoliv bavit jakmile mají rozdílné názory. Pokusme se k tomu zpátky dojít. Zakopat příkopy, podat ruku. V uceleném celku se to táhne líp. S pozdravem ideozločinec z Moravy :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

naprosto jasný a nemá cenu s tebou diskutovat. Roky jsi vstřebával ty kýble sajratu o Babišovi co ti na hlavu lila naše masmédia. A ejhle, on se ten sajrajt nasáknul i dovnitř a stal se tvojí vírou. A jak je známo, na víru žádný logický argument neplatí. Já se zase vsadím, že když pojedeš po silnici a bude tam Vidlákova slepice, tak jí v rámci boje za pravdu a lásku s chutí přejedeš.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)